Reise (benteblogg)Glimt fra California!

Der er jo en liten evighet siden vi kom hjem fra USA, så det er kanskje på tide at jeg deler noen bilder med bloggen også? Den første uka tilbrakte vi i San Marcos, en by utenfor San Diego. Der var det appelsintrær i hagen, verdens beste dagligvarebutikker (det var som å gå rundt inne på iHerb, no kidding!) og en sykt bra Puscifer konsert. Den andre uka leide vi bil og kjørte opp langs kysten. Vi var innom bl.a. Los Angeles og Santa Cruz før vi endte opp i San Francisco. Kort oppsummert: Fint vær, trivelige folk, fantastisk lanskap og masse god veganmat. Anbefales! :D

hejdå!


I morgen tidlig er det klart for take off. Jeg vet ikke om California er varmt nok til bikini og plaskebasseng, men det blir nok uansett bedre enn denne fossen kalt Trondheim. Kanskje blir det litt twittring fra turen også. Vi får se :)

Hasta la vista!


Én uke igjen til Afrika!

Og da blir det forhåpentligvis lite av det været vi har her :P

Jeg vet ikke om jeg har nevnt det på bloggen før, men vi i andreklasse på Fotofagskolen skal til Marokko på klassetur, og nå er det bare én uke igjen til avreise! Pass, kredittkort og sånne viktige saker er funnet frem, men fremdeles føles det litt uvirkelig. Vi skal være borte i en uke, og forhåpentligvis kommer vi hjem med mange gode minner, nye inntrykk og ikke minst fantastiske bilder. Gleder meg!

Jeg har forresten kjøpt meg ny jakke, og den har sånn ca. verdens største hette. Noe jeg trodde skulle bli praktisk, men den gang ei... Er det motvind fungerer den som et seil og det blir kaldt om ørene. Blåser det bakfra eller fra sidene flagrer den over alt slik at jeg ikke ser en døyt. Men men, den er i det minste fin ;)

Er det noen av dere som har vært i Marokko før?


Hjemme igjen.

Litt trist og litt godt. Bulgaria var herlig, og ikke fikk vi så dårlig vær som jeg fryktet heller :) Dagene ble fylt med sol, øl, bading, god mat, fest i Sunny Beach, tur til Nessebar og godt selskap av svigerfamilie og bulgarere. Og vips så var en uke over. Kompaktakmeraet ble flittig brukt, og flere bilder kan sees her for den som vil.

Nå er det sol, shopping og kino med verdens beste Solveig som står på planen, og på lørdag begynner arbeidshverdagen for fullt. Gleder meg litt til det også jeg :)Hasta la vista!


Kroatia 2008

No fer æ t syd'n! Krysser fingrene for at jeg iallefall har fått noen flere fregner når jeg kommer hjem ;)Historien om vannet og NSB.

Da er jeg trygt tilbake i Trondheim etter årets ferie, som vi tilbrakte i Vestfold. Ikke så eksotisk, men veldig koselig :o)

img5156
- Hei igjen!

På tur nedover tok vi tog fra Trondheim, via Oslo og til Tønsberg, den vanlige ruta med andre ord. Turen var som vanlig lang men med et lass Prison Break episoder på laptopen gikk det som smurt.
Togturen hjem derimot, var ikke like koselig. I stedet for å bytte tog i Oslo som vi vanligvis gjør, byttet vi på Hamar. Visste du at strekningen Hamar - Trondheim ikke har kafèvogn? Det visste ikke vi. Heldigvis er vi av den gjerrige typen som nesten alltid smører matpakke, og heldigvis hadde vi gjort det denne gangen også.

Men det vi ikke hadde med nok av var drikke. Èn vannflaske til to personer på en ni timers togtur er ikke mye. "Jaja" tenkte jeg "de må jo ha brusautomater i det minste, så det ordner seg nok". Neida, de hadde ikke brusautomater. De hadde varmdrikksautomater. For rykende varm drikke er jo kjempegodt når man sitter på et tog hvor det er 25 varmegrader, og man allerede svetter som en gris. Not. Vi spurte billettkontroll-mannen om det virkelig ikke var muligheter for å kjøpe kald drikke på toget. Nei, det var det ikke, men vi kunne ta turen innom Narvesen på Røros, der skulle nemlig toget ha en fem minutters stans. Røros ja, det er bare tre og en halv time til det... 

Begeret mitt rant over, bokstavelig talt, da jeg klarte å søle ut en full kopp med te i det jeg skulle spise matpakka mi (vi måtte jo kjøpe oss varm drikke til slutt). Jeg var sliten, jeg var lei av å kjøre tog, jeg var forkjøla, hadde hodepine og  var uendelig tørst. Jeg hadde minimalt med vann som skulle vare i fem timer til, jeg hadde akkurat sølt ut all teen min og jeg hadde ikke mere penger til å kjøpe ny. Hurra. Tårene rant og at jeg hadde mest lyst til å krype ned i et hull og gå i dvale for resten av togturen, men heldigvis hadde jeg verdens beste reisefølge som ordnet opp for meg. Jeg fikk servietter til å tørke med, jeg fikk ny te og det beste av alt: vi fikk vannflaska til billettkontroll-mannen. Den redda helt klart livet mitt, iallefall føltes det sånn da. Snille kjæresten og snille billettkontroll-mannen. Men dumme NSB som ikke har vann tilgjengelig på en togtur som varer i seks timer. Erre mulig?

Men nok syting og selvmedlidenhet, jeg overlevde, og etter vi kom hjem har vi kost oss med nachos, sjokolade, siste rest av Prison Break (utrolig spennende!) og gamle Nintendo spill. Life is good! <3

img5178Hjemme alene.

Og kvelden brukes til å se Top Gun og spise Toffifee. Og drikke te. Ikke så spennende lørdagskveld, men jeg droppa utelivet og alkoholen ettersom jeg har jobba nesten ti timer i dag, og skal gjøre det samme igjen i morgen.

Litt flere Toscana bilder:

page

page1

page2

Litt om Italia turen:  vi bodde på en liten vingård nær byen Siena i Toscana. Vi tok fly fra Oslo til Roma, og kjørte i leiebil nordover. Det var en laaang tur, men mye spennende å se på underveis, så vi døde ikke av kjedsomhet. Heldigvis, det hadde vært kjedelig... Vi besøkte to vingårder. Jeg husker ikke navnet på den første i farta, men den var utrolig nydelig! Deler av bygningene stammet fra et gammelt kloster på 1200-tallet, en vingård med sjel med andre ord. Vi var også på Ruffino, en større og litt mer komersiell produsent. Det var veldig fint der også, og god vin fikk vi på begge plassene :) Vi fikk også litt tid til å være turister i byene Siena og Greve, traske rundt og ta bilder. Og shoppe. Selv om shoppingfangsten ikke ble så stor for min del: Jeg kjøpte meg en søt bok med blanke sider hvor jeg skal skrive inn/lime inn matoppskrifter. Og en veldig søt penn. That's it. Usedvanlig lite til meg å være ;) Jeg er iallefall helt sikker på at det blir flere Italia turer på meg i fremtiden. Dette er et land jeg kan like!

Hva er det fineste landet du har vært i?

Min topp tre liste: Norge, Kroatia, Italia. I <3 it.En kjapp bildeboom.

Honey, I'm home! Tro det eller ei, men det er faktisk varmere i Trondheim enn i Toscana for øyeblikket. Men det har vært en kjempefin tur med masse god mat og drikke. Jeg skal straks grille veggisburger før jeg skal på jobb senere, men tar meg tid til å slenge ut noen bilder fra turen.

img3355
- Ut på tur!

img3915
- Vingården vi bodde på.

img3406

img3379
- Utsikten.

img3485
- På kjøkkenet. Kjempekoselige "leiligheter".

img3377
- Det ble en del vin ;)

img3672

img3759
- Hundene på gården <3

img3628
- På besøk på en annen vingård. Her skal jeg bo en gang, fineste plassen på jord!

img3535
- Marianne knipser.

img3514
- Omvisning på vinmarkene.

img3808
- I kjelleren på enda en vingård.

img3736
- Kari og Berit.

img3654
- I Siena.

img3934
- Tunge skyer. Tordenværet i Italia er fantastisk ;)

img3880
- Utsikten fra badet.

img3969

img4019
- Denne hang på døra når jeg kom hjem.

img4020
- Og dette lå på kjøkkenbordet. Jeg har den snilleste kjæresten i verden <3

That's it for now. Nå skal jeg nyte det fine været ute :DOg turen går til...

...Italia! Nærmere bestemt til Siena i Toscana. Jeg er så heldig å jobbe på en plass hvor vi får bonus hvis vi er flinke, det er vi jo selvfølgelig, så vi bestemte oss for å bruke pengene på en vintur til italia. Første gruppe reiste på mandag og kommer hjem i dag, til uka er det neste gruppe sin tur, og det inkluderer MEG!

page1

Vi skal bo på denne vingården, vi skal reise rundt på andre vingårder i området, vi skal være turister og shoppe, og vi skal kose oss gløgg ihjæl. Gjett om jeg skal ta mange bilder... Noen ønskebilder forresten? Bente i solnedgang? Bente på bærtur i brisen tilstand? Bente i vinglass? Bente i vintønne? Bare kom med forslag!Honey, I'm home!

Jeg er tilbake fra fire dager i Praha, og det har vært supergøy! :) Jeg skal ikke skrive en endeløs avhandling om hva vi så og gjorde, men en kort oppsummering er på sin plass:

- Øl
- Mat
- Shopping
- Øl
- Mat
- Sightseeing
- Øl
- Mat
- Øl.

Jeg klarte å få rusk i objektivet den siste dagen, så nå vil ikke kameraet mitt fokusere. Trist, men forhåpentligvis lett å fikse. Heldigvis rakk jeg å ta litt bilder. Og med litt så mener jeg 797 stk. Et bilde sier mer enn tusen ord - det hadde blitt sjuhundreognittisjutusen ord, og et ganske langt innlegg, derfor nøyer jeg meg med noen utvalgte få:Photobucket

- Gjengen på tur :) Her på utendørscafè hvor vi jentene drakk verdens beste kakao og guttene drakk verdens verste irish coffee.


 
Photobucket
- fine byen. fine pizzeria'n.


Photobucket
- vi var på sexmuseum og så porr fra 1925!


Photobucket
- metro. nasjonalmuseet.


Photobucket
- fine bygninger. metro. fine pizzeria'n igjen.


I dag har jeg store planer om trening og julegaveshopping, men jeg lover å komme sterkere tilbake og pøse på med flere Praha bilder. Etterhvert.

Og turen går til Praha!

Den 6.desember reiser jeg, kjæresten, to av mine beste venninner og deres utkårede til Praha. Jeg har aldri vært der før, men jeg har hørt mye bra om byen, og spesielt om julemarkedet de har hvert år. Gjett om jeg gleder meg! Det gikk faktisk opp for meg først i går at det bare er en og en halv uke til vi reiser... Owæh! Jeg var overbevist om at det var minst tre uker igjen. Nå kan jeg jo faktisk begynne å tenke på hva jeg skal pakke, arti arti! :D Jeg har store planer om å kjøpe flertallet av årets julegaver der. Problemet er bare at jeg ikke helt vet hva de selger, annet enn krystall, så det er litt vanskelig å planlegge på forhånd. Men vi satser på at min impulsive shoppingsans redder meg ;)

page2


Her er to artikler om juleshopping i Praha: Den ene er fra kvinneguiden.no og den andre er fra adressa.no. Begge artiklene nevner lave priser som en grunn til å handle julegaver i dan Tjekkiske byen, men jeg har hørt fra flere bekjente at prisnivået stort sett er som i Norge. Jeg antar at man må finne lokale butikker, kanskje litt utenfor turistområdene, skal man gjøre noen virkelige kupp. Prisene på H&M der vil sikkert ikke skille seg nevneverdig ut fra prisene på H&M her. Men øl er uansett billig: en halvliter koster fra 4 til 10 kroner. Bare dèt er jo grunn nok til å reise ;)

Jeg blir kjempeglad for tips om hvor man bør handle, hvor man bør spise og hva man bør se! Så dersom du har vært i Praha kanskje du har noen anbefalinger?

Nå er det ukens fotokurs som står for tur, og til alle kursdeltakere: Pass opp, jeg har spist et tonn med hvitløkssmør til middagen! Muhahaha...!
Ikke noe vekker minner bedre enn lukt.

Eller så sies det iallefall. Men bilder gjør jammen susen de også!

Vi er ikke midtveis i november engang, og allerede sitter jeg her, nedgravd i feriebilder og mimrer mens jeg lengter etter sol og sommer. Ikke bokstavelig talt nedgravd altså, ta det med ro... Bildene er jo på den derre harddisken sjelvklart. (Noe som minner meg på at jeg må bli flinkere til å fremkalle og sette i album). (OG til å ta backup...).
Uansett: Jeg skal ikke late som om jeg er skikkelig bereist og verdensvant, men jeg må få lov til å si at Kroatia er helt fantastisk! Flott natur, god mat, billig øl, treveligt folk, godt og varmt. Hva mer kan man ønske seg? Shopping kanskje? Muligheten er der, men jeg drar ikke på sydentur for å shoppe. Bare for å late meg :P

Vi har bodd både i den lille byen Makarska og den bittelille byen Podgora, begge ligger på Makarska Riviera. Podgora bestod av ei gate med hoteller og restauranter, det ble litt lite, men Makarska var perfekt for meg.kroatia
- Feerie!En ulempe med Kroatia er at det er lite sandstrender der. Strendene består for det meste av rullestein og klipper, og det er derfor en kjempefordel med badesko! Men på den annen side: man slipper sand i trusa, og dèt er jo bra... Og det er uansett veldig fint altså, jeg lover!

Litt flere bilder, også skal jeg gi meg for i dag. Jeg har vært våken siden klokka 03 i natt, så John Blund står og drar meg i ermet her nå. (Men det spørs om han ikke får sterk konkurranse fra Bodil og Janne, to Stjørdals-bærter som skal gjøre Trondheim utrygg i kveld. Vi får se =))kroatia4
- Gjett om jeg skal tilbake!

hits