desember 2009 (benteblogg)desember 2009

Inspirasjon : Gregory Colbert.
Alle bilder: Gregory Colbert

Jeg husker ikke hvor jeg leste om fotografen Gregory Colbert første gang, men jeg husker følelsen jeg satt igjen med etter å ha tilbragt sikkert en time på hjemmesiden hans, Ashes And Snow. Det var ... det var helt stille, jeg hadde ikke ord. Denne fotografen traff meg midt hjertet. Jeg elsker bildene hans - alt fra motiver, toneomfang og komposisjon til den sarte, men likevel sterke nerven i hvert eneste bilde.  Ashes And Snow er et pågående prosjekt Gregory Colbert startet i 1992, og består av en 60 minutter lang film, to kortfilmer, en roman bygd opp av brev og over 50 fotokunst-bilder i stor skala. Tidløse bilder som gir en følelse av ro og balanse, og som alle viser samspillet mellom natur, dyr og mennesker. Nettsiden er en opplevelse i seg selv, og er virkelig verdt et besøk.

"In exploring the shared language and poetic sensibilities of all animals, I am working towards rediscovering the common ground that once existed when people lived in harmony with animals. The images depict a world that is without beginning or end, here or there, past or present."
                                                                                                       - Gregory Colbert


Shopping og smoothie.

Jeg trodde det var etter nyttår salget begynte, men der tok jeg vist feil. Ikke at jeg skal klage på det, shopping er gøy! Spesielt når man har med seg ei god venninne og kan spise god pasta på italiensk restaurant <3 Ikke blakket jeg meg helt heller, det meste ble nemlig betalt for av byttelapper ;)1. Bodybutter med grapefrukt fra The Bodyshop. Det lukter sol, sommer og schweppes! 2. Til å sette farge på hverdagen i året som kommer: Ni par øredobber for under hundre kroner, thumbs up!  3. Herbjørg Wassmos nyeste bok, Hundre År. Er den bare halvparten så bra som bøkene om Dina og Tora så jubler jeg. 4. Cardigan ting fra Gina Tricot. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om den er kul eller bestemor-ish, men jeg liker den uansett. 5. Ikke et resultat av shoppinga, men en veldig god hjemmelaget smoothie. Med banan, blåbær, juice og en dæsj youghurt.

Nå skal jeg spille en runde (eller fem) med Fuse Moshbox, før jeg finner senga. I morgen er årets siste arbeidsdag :D


Glemt gris.Denne lille grisen har jeg helt glemt å vise frem, bildet er resultatet av den siste oppgaven i studio og produkt kurset vi hadde på skolen før jul. Oppgaven gikk ut på å ta et stilleben som skulle formidle en mening eller en stemning. Jeg slet litt med å finne en idè, men etter en brainstorming hvor jeg tenkte på hva som virkelig engasjerer meg, ble ting litt lettere. Og bildet er vel ikke akkurat vanskelig å tolke? ;)


Lungs

Å jobbe fra klokka 06 til henholdsvis klokka 15 og 14 på lørdag og søndag er ikke og anbefale dersom man ønsker å føle seg nogen lunde oppegående når søndagskvelden kommer. Det blir ikke mye søvn akkurat. Men det er absolutt å anbefale dersom man ønsker å tjene over 5000kr på to dager. Før skatt riktignok, men læll :)

Uansett, jeg tenkte bare å tipse om litt musikk nå, ettersom jeg er for trøtt til å skrive noe fornuftig. Har du hørt om Florence And The Machine før? Jeg husker ikke om jeg har nevnt henne her på bloggen tidligere... Synes å huske jeg har det, men da får jeg i såfall bare gjenta meg selv. Jeg har forelsket meg i debut albumet hennes Lungs, og det fortjener uansett å bli nevnt både to, tre og fire ganger. Trykk på linken hvis du har spotify, eller hør sangene hennes på youtube.
Bilder: http://florenceandthemachine.net/


God Jul!Dette bestod min lille julaften av - hjemmekos, en tur ned i byen for å få de siste julegavene i boks og pynting av juletre. Nå er det endelig juleaften, og vi har spist ferske rundstykker, fyrt opp i peisen og straks skal jeg sette meg til rette i sofaen å se Tre nøtter til Askepott. Ingen jul uten ;) Håper alle får en fantastisk julefeiring med familie og gode venner, god mat, gaver og fine stunder!

Gooood jul! <3


Barnefoto.

Vi har kommet oss vel hjem etter en uke i Vestfold, men bloggingen er fortsatt laber. Her brukes tida heller på diverse førjulskos sammen med kjæreste og venner. Juleferie er herlig :D Men for ikke å forsømme denne stakkars bloggen helt så kommer det her noen bilder jeg har tatt nå i høst/vinter. Det har blitt noen "oppdrag", for det meste barne/baby fotografering, og jeg elsker det! Selv om det innebærer både tiss, bæsj og tårer av og til så er det utrolig givende ;)

Kristina:
Aron:


Ingrid Mathea:
Adrian:


Andrea:

Søpplerier.Det er en del søppel her i Vestfold, men mest er det koselige mennesker, kaldt vær, litt snø, levende lys og sene kvelder. Litt hyggeligere bilder kommer når jeg finner kabelen til kameraet mitt. I morgen går turen tilbake til bartebyen, ti timer på tog igjen. Denne gangen har jeg iallefall lært at jeg ikke skal kjøpe Cosmopolitan, makan til møkkamagasin. Pondus og Herbjørg Wassmo ble redningen min på tur nedover. Jeg kan ikke noe for det men jeg blir mer og mer oppgitt over disse damemagasinene: Les om sesongens it-drink, hvordan dusje mest mulig effektivt og kjoler til 19000kr. Masse interessant der altså... Not.

Men ... seks dager til jul folkens! Nå skal jeg åpne dagens pakkekalender :D


Juleferie!

Nå er det jammen juleferie gitt! I dag hadde vi siste skoledag - med julelunsj og evaluering av tentamen. Selv om det har vært et bedagelig tempo på skolen i den siste uka har jeg alikevel vært stressa for alt og ingenting, derfor skal det bli godt med tre uker fri nå. Tre uker faktisk! Jeg har ikke hatt så lang ferie siden tja, 2002 kanskje ;) Jeg skal riktignok jobbe fire dager i romjula, men det er jo bare en dråpe i havet.

Kvelden i kveld skal brukes til å drikke gløgg, se Nobel konserten, Skavlan og til å pakke. Imorgen går turen til Horten på en ukes førjulsbesøk til svigerfamilien. Jeg gleder meg stort, men det betyr nok at det blir lite blogging i uka som kommer :)

img9321
- Nerden tar juleferie. Meg ved skolebenken i tjuvlånte briller i dag.

God førjulstid allihopa!
Drikk for all del nok gløgg.

Ps: Bloggen min er jammen oppe i 72 følgere på bloglovin! Jeg synes ikke det er lenge siden jeg jublet over 40 følgere, og nå har jeg over 70 ... når skjedde dette? Uansett: sånt gjør meg superduper glad, så tusen takk :D


Mat mat mat!

Jeg har havnet skikkelig på kjøret når det gjelder mat og kosthold i det siste: Godteriet som ikke blir spist opp på lørdag blir gjerne spist på søndag, mandag og tirsdag istedet. Jeg har rømmegrøt til middag flere ganger i uka, jeg spiser kindersjokolade hver dag (de er jo så små...) og frukt&grønt inntaket mitt begrenser seg til klementiner og hermetisk ananas. Resten av tiden spiser jeg brød med syltetøy. Ikke bra, ikke bra.

Jeg tror man med visshet kan slå fast at jeg er en trøstespiser - jeg spiser når jeg er stresset, når jeg er lei meg og når jeg kjeder meg. Ikke har jeg vært på trening i det siste heller, tipper jeg trygt kan gi meg selv diagnosen "ond sirkel" . Men nå skal det bli andre boller, jeg har nemlig vært på matshopping i dag.

img4317
- Rømmegrøt og brødskiver skal byttes ut med ordentlig middag!

Sesam nuggets og vegetariske bullar er kjeeempegodt! Grytbitar (jeg elsker at det er på svensk :D) har jeg ikke smakt før, det blir spennende. Färs er og blir färs, merker ikke forskjell på det og kjøttdeig når man har det i taco, lasagne e.l. Og for de som lurer så koster posene 70kr stykket og eskene koster 60kr stykket :)

img4319
- Kanskje tidenes verste matbilde, enda godt dette innlegget ikke ligger under kategorien foto.

Jeg har kjøpt masse godt fra frukt&grønt disken også. Frukt og nøtter har alltid vært en lifesaver for meg når jeg skal begynne å spise sunnere, vi får håpe det funker denne gangen også. Den boksen i midten er forresten kikerter. Ettersom jeg og kjærest skal sitte ti timer på tog på lørdag tenkte jeg å lage litt snacks: Crispy, crunchy roasted chickpeas. Håper det er like godt som det høres ut!

Nå skal jeg spise kirsebær og ananas, redigere litt bilder og snart finne senga. Bare tre dager til juleferie!

Klarer du å holde på et sunt kosthold?


Førjulstid.

Bloggelysten er ikke helt på topp for tida, men for at ingen skal tro jeg har druknet i gløgg eller det som verre er, for eksempel vaskebøtta, kommer et lite innlegg likevel. Lørdag var det julebord på Fotofagskolen. Kjempegod mat, fine, fulle folk og god stemning.

img91301horz
- Meg før en flaske vin.

img92291horz
- Meg etter en flaske vin.

Sånn kan det gå. Gøy var det i allefall :) Utrolig nok var formen ganske grei i går, så jeg fikk unna både julevask og julepynting. Nå kan nissen bare komme! Eller ... ikke helt enda, jeg har ikke kjøpt en eneste julegave. Jeg har store planer om å utsette det til neste uke, da skal vi nemlig på førjulsbesøk hos svigerfamilien i Horten. Denne uka skal brukes til tentamen og masse bilderedigering. Og litt pepperkakespising.

Hva gjør du i førjulstida? :)


We are all earthlings.

logoearthlings

Dersom du ikke har sett dokumentaren Earthlings er det noe jeg virkelig anbefaler deg å gjøre. Filmen tar for seg menneskers bruk og misbruk av dyr. Et ubehagelig tema, vi vil jo helst ikke vite at slike ting foregår, og vi vil iallefall ikke se det. Nettopp derfor er det så utrolig viktig å se, hvordan skal man ellers kunne gjøre noe med det? Å stenge virkeligheten ute fordi den er ubehagelig er feigt. Det er vi forbrukere som tillater mishandling av dyr, fordi det er vi som oppretholder etterspørselen etter produktene det resulterer i. Ansvaret ligger hos hver og en av oss, ikke hos "alle de andre".

Kanskje blir du kvalm av å se denne filmen. Kanskje får du vondt. Kanskje begynner du å gråte. Kanskje må du lukke øynene. Men hvis du velger å se filmen: Ta det inn over deg, ikke glem det igjen i morgen.

Trailer
Advarsel: Inneholder sterke bilder.Filmen i sin helhet kan du se på Youtube eller på Earthlings.com. Lyden er desverre ikke synkronisert på hjemmesiden til Earthlings, så jeg vil anbefale å se den på Youtube. Shaun Monson har brukt seks år på å samle inn materiale og lage denne filmen. Joaquin Phoenix er fortellerstemmen og Moby har lagd musikken.


Frukt, farris og fototeori.


ferdig

img3377horz

Det øverste bildet er resultatet av den tredje studio&produkt oppgaven - vi skulle lage en serie på tre bilder med minst tre objekter i hvert bilde. Hvert bilde skulle også ha forskjellig lys og ulike standpunkt (ovenifra, forfra og dybde). Vi hadde evaluering i dag, og jeg fikk gode tilbakemeldinger. Hipp hurra! De to nederste bildene er bare testbilder jeg tok hjemme på forhånd, men synes de ble litt kule også. Jeg får lyst på Farris, og jeg liker det ikke engang ;)

ferdig
Trykk for å se bildet stoooort.

Nå må jeg løsrive meg fra det store internettet og komme meg tilbake til skoleboka. Vi har nemlig teoritentamen i morgen, så her må det leses! Wish me luck..!


hits