desember 2008 (benteblogg)desember 2008

Godt nytt år!

Om noen få timer er 2008 historie! Jeg går inn i det nye året med brask og bram. Jeg skal iallefall prøve; skjebnen har nemlig bestemt at i dag er en fin dag å gi Bente tette bihuler og sår hals på... Men jeg depper ikke, det blir nok gøy uansett! Jeg har verken sprudlevin eller fyrverkeri klart for anledningen, men jeg har Captain Morgan, frøskjerringer og godt humør. Man kommer langt med det :)


img7601


Og forresten: Jeg har glemt å fortelle at objektivet til Mr.Canon er friskmeldt igjen! Hipphurrajublehoppesnurresprette! Jeg hadde egentlig lagt det til nedstøving innerst i skapet, men kjæresten min plukka det frem for å se litt på det her en kveld. Det ene førte til det andre, og før jeg viste ordet av det hadde jeg brukt rå, utemmet muskelkraft på den sta fokusen. Og vips! så var den i orden igjen! Jeg skal uansett kjøpe et nytt objektiv, men nå har jeg iallefall noe i mellomtida. Også kan jeg leke meg med lange lukkertider og frøskjerringer i kveld :) Vi skal på middag hos noen venner av oss, og jungeltelegrafen sier det kommer mange folk. Jeg gleder meg, og håper kvelden i kveld blir like gøy som den for nøyaktig ett år siden.


Godt nyttår folkens!
- Fra nyttårsaften i fjor  <3 


De små ting.

Når er du lykkelig?

Er du blant de som tenker på lykke som noe du forhåpentligvis vil oppnå i fremtiden? Som noe man må jobbe hardt for, for så å eie kun i et flyktig øyeblikk? Og hvis jeg ber deg visualisere lykke, hva ser du da? En lottokupong med sju rette? En far som holder barnet sitt for første gang? En idrettsutøver som tar OL gull?

Jeg tror det ofte er slik. Vi tenker på lykke som noe stort. Noe håndfast. Noe altoverskyggende. Og selvfølgelig; situasjonene ovenfor er lykkelige situasjoner, men lykke er også mye mer. Det er også de små ting. Detaljer i hverdagen som vi kanskje tar for gitt, men som egentlig er det som virkelig gir livet mening. Vi streber hele tiden etter det vi tror skal gjøre oss lykkelige: de beste karakterene, de best betalte jobbene, de største premiene, de fineste klærne, den mest vellykede familien, den tøffeste bilen osv, også glemmer vi helt å bare være lykkelige.

Din lykke er ditt ansvar. Så enkelt er det.

Jeg mener ikke at vi alle skal gå rundt å le og smile hele tiden, mens vi gir bort klemmer i både øst og vest. Til både kjente og ukjente. Langt derifra. Jeg mener at vi må bli mer bevisste på oss selv, og på det faktum at lykke ikke er noe som bare detter ned i fanget ditt en vakker dag (hvis du ikke vinner i lotto da...). Det er noe vi må skape selv. Noe du må skape selv.


img3411


Og hvis du hadde håpet å finne en oppskrift på lykke her: sorry mac. Det er derfor jeg sier at du må skape din egen lykke. Du kan ikke vente på at andre skal gjøre det for deg, de andre vet ikke hva som gjør deg lykkelig. Det er iallefall veldig synd dersom jakten på lykke overskygger lykken selv, og slik tror jeg det er for veldig mange. Det er ikke sikkert vi jakter bevisst heller, men at vi bare går og venter. Vi står opp, spiser frokost, drar på jobb, kommer hjem, spiser litt mer, ser nyhetene og legger oss. Så er det på'n igjen neste dag, og vi tror vi har en grå hverdag. Men hva om man bare tok seg tid til å finne lykken i hverdagen? Hva om man hadde lagt bort alle negative tanker, og tatt den utfordringen? Det hadde blitt en bedre hverdag tror jeg.


img5280
-Denne dama har tatt utfordringen. Og klart det!


Jeg har alltid tenkt på lykke som noe nesten uoppnåelig, noe som gir en brusende følelse, lik som det man følte på julaften da man var sju år. Den følelsen vil alltid være lykke for meg, men nå er det også mye, mye mer. 

Det er kjæresten min som kysser meg til jeg blir mo i knærne. Det er tantebarnet mitt som rufser og lugger i håret mitt. Det er å spise fruktnøtt etter trening, og gi faen i kaloriene. Det er å myse med øynene mot levende lys, så de blir til stjerner. Det er å høre på verdens beste sang, ti ganger på rad. Det er å hjelpe andre. Det er å gå i skogen. Det er å være med familien. Det er å le med venner. Det er å ha på kjole. Det er å se på kjæresten når han sover. Det er følelsen av hud mot hud. Det er å leke med katten. Det er å ta bilder. Det er å studere skyene. Det er å fyre i peisen. Det er den lette følelsen etter jeg har grått. Det er å våkne til solskinn og fuglesang. Det er følelsen av å mestre noe. Det er lukten av lime. Det er å sove lenge. Det er å spise god mat. Det er å være tilfreds. Det er å være så glad i noen at jeg tror jeg skal sprenges. Og det er mye mer.

Nå gir jeg utfordringen til deg: Hva er din hverdagslykke?


Dagens bilde.

Som dagens bilde velger jeg et av bildene jeg har tatt i jula. Bildet er tatt på Berg i Tønsberg, hvor svigerfar og madamen bor. Kjempefin utsikt, kombinert med frost og klar morgensol. Herlig!

img7191
Trykk på bildet for å se det stort.

Nå for tiden tar jeg kun bilder med min kjære Ixus, da speilrefleks kameraet mangler objektiv. For å toppe det hele har jeg selvsagt klart å rote bort laderen til kompaktkameraet, som nå er tomt for batteri... Heldigvis har mange snille nisser hørt julegaveønsket mitt i år: penger! Så nå skal jeg bestille nytt objektiv så snart jeg har bestemt meg for hvilket.

Er det noen som har forslag til objektiv? Jeg har Canon 450D.

O' jul med din glede!

Jeg er bedre med bilder enn med ord, så her har du litt av julen min:
(trykk på bildene for å se hele)

img7219 img6884 img7076
img7100 img6874 img6910
img7073 img7120 img7117
img6991 img7169 img7161
img6941 img7088 img7055
img7131 img7215 img7191
img7118 img7196 img6961
img7061 img7134 img6921
img7126 img7032 img7186
img7232 img7155 img7041
img7129 img7154 img7181
© Bente Isefjær


Vi har hatt en kjempefin jul i Horten! Nå er vi hjemme i Trondheim igjen, og i kveld er det festligheter med verdens beste Solveig som står på planen :D Jeg liker juleferie jeg <3

Har du hatt en fin jul?

På forhånd:

God jul alle sammen!

Jeg setter meg på toget sørover i morgen: Jula skal feires sammen med svigerfamilien, det blir kooselig!

img1638horz

Jeg har ikke så veldig til julestemning enda (nå regner det faktisk ute, er det mulig??), men jeg skal proppe mp3 spilleren full av julemusikk til togturen i morgen, da kommer den sikkert etterhvert. Det hjalp også litt at jeg og kjæresten hadde en minijulefeiring her i dag. Vi orker ikke ta med en drøss med gaver sørover, bare for å ta de med hjem igjen. Derfor benka vi oss til med levende lys, gløgg, julemusikk og gaveåpning. Det var gøy å jukse litt ;)

Ha en god jul og en kjempekoselig julefeiring allesammen!

dpp0025Hey! I put my new shoes on -

- and suddenly everything's right!
img6804
Jeg har kjøpt meg nye sko <3

Paolo Nutini - New shoes, herlig sang!

Nå skal jeg spenne katta for sleden og dra på en julenisserunde :)

Litt html hjelp - please?

OK - jeg er helt lost når det kommer til html, og dermed blir jeg av og til litt utfordret når jeg vil endre designet på bloggen min. Så hvis noen kan hjelpe meg med løsninger på punktene som kommer under, så blir jeg super-duper-glad!

1. Forsiden på bloggen.
Menyen til høyre på siden er skeiv! Ikke homofil skeiv altså, men fysisk skeiv... Person-info og Kategorier står på riktig plass, mens Arkiv, Siste innlegg osv. har liksom rykka et hakk inn mot venstre. (Åh, jeg er virkelig et naturtalent når det kommer til å forklare...) Det ble sånn etter jeg putta inn den lyseblå Prenumera-knappen. Jeg har rota litt rundt i html boksen for å forsøke og fikse det, men til ingen nytte. Ikke spør meg hva jeg gjorde, for det husker jeg ikke.

What can I do 'bout it??

2. Bakgrunn.
Jeg har lagd en bakgrunn til bloggen min, den ser slik ut:

backgroundsmall

Når jeg sitter på nerde-boksen med stooor skjerm ser alt finfint ut med bakgrunn. Den frossne fjæra holder seg der den skal: nede i venstre hjørne, og resten av bakgrunnen er hvit.
MEN, så viser det seg at ting blir helt annerledes når jeg ser på bloggen med en nerde-boks som ikke har fullt så stor skjerm. Bloggen legger seg over den frossne fjæra, og som om ikke det var nok så har fjæra formert seg, slik at det er fjører andre steder på bakgrunnen også. Jeg vil ha èn frossen fjær, og jeg vil at den skal være KUN nede i venstre hjørne. Uansett hvor stor eller liten skjerm man måtte ha til rådighet.

Finnes det en trylleformel som kan hjelpe meg med det?

3. Header.
Jeg er forsåvidt fornøyd med den headeren jeg har, men jeg vet at det vil ikke vare evig, så her tenkte jeg å komme meg selv i forkjøpet. Jeg har juksa litt og lekt meg med noen headere av den store typen. Sånn som er så fint og som så mange har for tida. Men når jeg satte den inn på bloggen så kom den èn og en kvart gang. Hva er greia med det? Headeren var 632pixler lang - jeg leita meg møysommelig frem til der hvor det står hvor lang headeren skal være, skrev inn 632, trykte "forhåndsvis" ... og ble dritskuffa.

Hva gjør jeg galt??

4. Bilder.
Jeg vil så gjerne ha sånn at jeg legger ut små bilder, også kan folk trykke på de, også kommer de stort opp på skjermen. sånn som Silje Marlen har.

Teach me?img1142

- Bleh! Jeg er helt grønn når det kommer til html...


Så om noen har litt mer skills enn meg når det gjelder slike ting: værsåværsåværsåsnill å hjelp meg!


Dagens bilde.

Jeg er mega trøtt og gjør det enkelt i dag. Dagens bilde:

bente5

-Selvportrett tatt i sommer.Nattinattallesammen!

Duften av jul!

bsbodyshop366

The Body Shop har en utrolig god bodylotion som dufter av vanilje og nellikspiker! jeg ønsker meg skimmer-utgaven <3 Kjøpte den neeesten i dag, men ettersom jeg egentlig er blakk så holdt  jeg meg sterk og gikk tomhendt ut av butikken. Med tårer i øynene...

Lykke!Li

lykkeliimgoodimgonecbremixhorz

Jeg elsker denne dama! Og så snart lønna er på konto er albumet hennes i cd spilleren min.

Sorg og glede.

Sorg:

img6790

Kameraet mit har amputeeeert! :'(
Mr.Canon fikk vondt i objektivet sitt og måtte amputere. Nå er han desverre sykemeldt helt til nytt objektiv kan skaffes; det kan ta tid, ettersom transaksjonen må godkjennes av DnBNor først... Veldig dårlig timing: Fotofagskolen har nå lagt ut hva som skal være med i neste års søknad, og da trenger jeg hjelp av Mr.Canon!

Glede:

img6772

Jeg vant, jeg vant! Jeg fik prisen for beste bilde på fotokurset! Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan det er mulig, det ble levert utrolig mange gode bilder i løpet av de ti ukene kurset varte. Jeg vant med selvportrettet jeg leverte i oppgave 5 - kreativ bruk av blitz. I følge GT vant bildet mitt fordi det hadde mange av de egenskapene de ønsket å lære bort på kurset. Ellernoesånt, jeg var så forvirra at jeg ikke fikk med meg alt som ble sagt :P Kameraet er faktisk et ordentlig kamera, kjøpt hos en antikkforhandler i Marrakech og lakkert i ettertid. Artige greier :D

Siste kveld på fotokurset.

Ti uker har gått alt for fort, og jeg kommer virkelig til å savne de ukentlige kurskveldene. Therese og Ronny har gjort en kjempeflott jobb, og alle deltagerne har vært supre! Heldigvis skal vi møtes igjen etter nyttår alle sammen, kanskje kan vi gi oss selv foto-oppgaver så fotograferinga ikke dabber av? :P

Oppgaven til denne gang var å ta en dokumentarserie på åtte bilder. Jeg har vært i Praha, og valgte å dokumentere bylivet der:

1

2

3

4

5

6

7

8

Honey, I'm home!

Jeg er tilbake fra fire dager i Praha, og det har vært supergøy! :) Jeg skal ikke skrive en endeløs avhandling om hva vi så og gjorde, men en kort oppsummering er på sin plass:

- Øl
- Mat
- Shopping
- Øl
- Mat
- Sightseeing
- Øl
- Mat
- Øl.

Jeg klarte å få rusk i objektivet den siste dagen, så nå vil ikke kameraet mitt fokusere. Trist, men forhåpentligvis lett å fikse. Heldigvis rakk jeg å ta litt bilder. Og med litt så mener jeg 797 stk. Et bilde sier mer enn tusen ord - det hadde blitt sjuhundreognittisjutusen ord, og et ganske langt innlegg, derfor nøyer jeg meg med noen utvalgte få:Photobucket

- Gjengen på tur :) Her på utendørscafè hvor vi jentene drakk verdens beste kakao og guttene drakk verdens verste irish coffee.


 
Photobucket
- fine byen. fine pizzeria'n.


Photobucket
- vi var på sexmuseum og så porr fra 1925!


Photobucket
- metro. nasjonalmuseet.


Photobucket
- fine bygninger. metro. fine pizzeria'n igjen.


I dag har jeg store planer om trening og julegaveshopping, men jeg lover å komme sterkere tilbake og pøse på med flere Praha bilder. Etterhvert.

Hadet på badet!

Jeg kommer plutselig tilbake.


img2799
- Kyrre passer på bloggen mens jeg er borte :)

Bloggmix.

Jeg vil også ha bloggmix!

Jeg er forholdsvis nybakt og fersk her i bloggverdenen, og jeg må si: det er ikke enkelt å finne blogger som faktisk er verdt å lese! Det er veeeldig mye "dagens outfit" og "hadde mattetentamen i dag.det GIkk rævva azz. kjedelig Azz." rundt omkring. Greit nok, "dagens outfit" behøver ikke være bare dumt så lenge det er bra bilder, kule klær og en blogger med egen stil. Og som kanskje har vett til å skrive noe fornuftig/morsomt til og med!. Men når jeg klikker meg inn på blogg nummer 40 med halvdårlige mobilbilder av akkurat de samme tightsene fra H&M, og den samme tunikaen fra Gina Tricot som de forrige 39 også hadde, da er jeg iferd med å gi opp!

Men så....!

Som reddende engler daler de ned i skjermen min med jevne og ujevne mellomrom:
Bloggere som faktisk fenger meg!

img1916
- og da feirer jeg selvfølgelig!

Julebord!

I kveld er det klart for julebord, og jeg gleder meg! :D Festlighetene skal holdes på To Rom og Kjøkken i Trondheim. Jeg har aldri vært der før, men jeg får vann i munnen bare jeg titter i menyen deres, tror dette blir bærre lækkert!

huset
Foto: www.toromogkjokken.no

page
- Julebordet i fjor :)

Så dagen i dag blir travel: Jeg må gå ned til byen for å kjøpe strømpebukse (jeg vurderer faktisk å kjøre, jeg er konstant frossen i disse vinter tider). Jeg må pakke til Praha turen, og det er ikke bare-bare for meg altså... Jeg må brainstorme litt rundt foto-oppgaven, og bestemme meg for hva jeg skal dokumentere i Praha. Det er ikke bare-bare å brainstorme heller faktisk, det kommer av at også hjernen min er ganske frossen for tida. Også må jeg pynte meg til julebordet selvfølgelig. Alt dette tilsier at jeg bør slå av pc'en akkurat nuh! Så da får jeg vel gjøre det da...

Og i tilfelle du ikke har så veldig mye å gjøre akkurat nå, så kan du jo svare på dette:
Hva er din beste/verste julebord opplevelse?

Fotokurs, oppgave 8.

Som nevnt; temaet var stil-life denne gangen. Jeg lånte først smykker for nesten 2000kr på Accessorize på Trondheim Torg, og brukte en hel dag på å ta bilder av de utendørs. Det ble ikke noe av noe den dagen, og jeg pådro meg neglebitt på samtlige tær forgjeves... Jeg forbannet alt som het vinter, snø og smykker, satte kursen mot Ultra og kjøpte masse kul mat i stedet.


Photobucket

  
Photobucket


Photobucket


Det ble ti tusen ganger bedre, og jeg sier meg fornøyd med resultatet :) Det var utrolig gøy med stil-life fotografering når jeg først fikk det til! Mat var nok ikke et dumt sted å starte, da de friske fargene og de spennende formene og teksturene gjør motivet interessant. Dette gjør jeg gjerne mer av!

På fotokurset i går hadde vi besøk av Geir Terje Nergaard, eller GT som han også kalles. GT er lærer ved Fotofagskolen og har vært det siden oppstarten i 2001, og han jobber som reklamefotograf i Trondheim. Han virker som en utrolig dyktig fotograf, og han var iallefall kjempeflink til å holde foredrag. GT fortalte oss om dokumentarfoto, og viste oss mange eksempler på sjangeren, da det er oppgaven vår til neste gang. Det blir spennende! :D

Og til alle foto-interesserte der ute: hva liker du best å ta bilde av?

Prenumera folkens!

Tenkte jeg skulle reklamere litt for bloglovin', og også for meg selv selvsagt :P

logo


Registrerer du deg på bloglovin.com kan du abonnere på alle dine favorittblogger. Du kan velge om du vil motta mail hver gang en av dine favoritter poster ett innlegg, eller om du vil samle alle i èn mail en gang om dagen. En superkjekk og oversiktelig måte å holde seg oppdatert på! Og hvis du nå tenker "Aaah, dèt var lurt!", så må du huske å trykke på den lille, søte blå knappen til høyre her  ett sted, etter du har registrert deg ----->

Hvis du liker bloggen min da ;)

I kveld er det fotokurs igjen, nest siste gangen. Jeg gruer meg til det er over, det har vært et utrolig morsomt og lærerrikt kurs... Jeg burde vel strengt tatt sove litt før jeg må dra, jeg hadde tidligvakt på jobb i dag, og er helt amøbe pga søvnmangel ;)  Oppgaven vi fikk på kurset forrige gang var still-life, altså bilde av noe ikke-levende. Resultatet sparer jeg til senere, men her er en liten smakebit:

dpp0327horz

Jeg har ikke vært superkreativ akkurat, men det var overraskende gøy å ta bilde av mat :)
(Blogg.no kutter bildene mine....! Det liker jeg ikke *furte*)

Og ettersom jeg er så godt i gang så slenger jeg med noen bilder fra en gåtur tidligere i høst:

page

Sånn. Da skal jeg sove, dusje, spise, kjøre, kurse og sove igjen. Ha en finfin kveld folkens :D

It's business time!

Flight of the Conchords er en komiker-duo fra New Zealand som består av Bret McKenzie (også kjent fra Ringenes Herre) og Jemaine Clement. Flight of the Conchords er hysterisk morsomme - og blir dermed dagens anbefaling fra meg. Bret og Jemaine opptrer live, men de har også en tv-serie. Her til lands kan den sees hver søndag på NRK3.

Her er noen klipp. Flere godbiter finnes på DuTube.
Hahahaah..! Jeg ler meg skakk! Er det flere som deler min sans for humor? :P

Fotokonkurransejulekalender!

Jenta bak denne utrolig søte bloggen arrangerer fotokonkurransejulekalender. Det er tre ting på èn gang det: Foto, konkurranse og julekalender. Det blir ikke bedre enn dette, så da må jeg selvfølgelig være med :)

Temaet for 1.desember er "ta eit bilete som beskriver 1.desember-kjensla for deg".

1.desember pynter jeg til jul, og julepynt for meg er først og fremst levende lys. Denne telysholderen har jeg fått av bestemor, og når lyset i den er tent, da kommer julestemninga virkelig for fullt. Selvsagt må man også spille julemusikk, og gjerne drikke kakao mens man pynter :)

dpp0380

You've been tagged.

Jeg har blitt tagga! Og nei, ikke på fjesboka. Dette er, for meg, en helt ny og mye morsommere type tagging. Anne Marit synes jeg skal dele seks interessante/uinteressante ting om meg selv med resten av bloggverden.

Her er reglene:

1. Du må linke til den bloggen som tagget deg
2. Lag en liste med seks (u)interessante ting om deg selv
3. Tagg fem andre blogger, la dem vite det ved å kommentere på deres blogg


Så her er seks meget interessante ting om meg:

1. Jeg snakker med katten min. Hele tida. "Heeii Kyrre. Hva har du gjort i daaag da? Er du sulten? Ja, du skal få mat du , dakkar liiiten!" Også bruker jeg sånn veeeeldig lyyys stemme.

2. Jeg liker ikke utfordringer. Store, seriøse utfordringer that is. Jeg har liten tro på meg selv, og er overbevist om at jeg kommer til å skuffe alle ved å prestere for dårlig.

3. Jeg ble kraftig bitt av en hund som tolvåring, men jeg elsker hunder. Og alle andre dyr forsåvidt.

4. Jeg kan spise en pakke Ferrero Rocher helt alene. På oppsiktsvekkende kort tid.

5. Jeg har lyst til å begynne på ridekurs igjen. Sist jeg satt på en hest var for ca. 14 år siden...

6. Jeg er dårlig på å fortelle mine nærmeste at de betyr mye for meg. Kjæresten og katten får overdose, mens venner og familie må nøye seg med en gang i året.

Og da tagger jeg: Silje Marlen, Kirsti, Cecilie, Hundrings og Solveig!img2008 copy

- Også må jeg jo ha med et bilde da...


hits