november 2011 (benteblogg)



november 2011

iHerb favoritter # 6

Te! Hva er vel bedre n i hstmrket enn en rykende varm kopp te? Ikke for det, jeg innrmmer gladelig at denne drikken gr ned p hykant ret rundt hos meg ;) Men det er noe ekstra koselig med en varm kopp te i sofakroken nr det er mrkt ute og regnet slr mot ruta.

Frst ut er Genmaicha fra Eden Foods. Det er grnn te med ristet brun ris, og den er nydelig! Jeg kjpte den etter at Silje tipset om den her, og ble hektet med en gang. Den er veldig mild p smak, og minner meg litt om puffet havre som vi spiste da vi var sm :P kologisk, og like god kald som varm. Koster 20kr for en pakke med 16 poser.

Kukicha er ogs en te fra Eden Foods, og er laget av kvister og teblader, noe som er bedre enn det hres ut som. Denne er ikke like rund i smaken som Genmaicha, men minner mer om en tradisjonell Earl Grey-ish te. Og ja, det er lov le av navnet :P kologisk, og like god kald som varm. Koster 20kr for en pakke med 16 poser.

St. Dalfour Strawberry Rose fikk jeg en prve p (iHerb er nemlig snille snn: De sender alltid med gratisprver) og etter det har den vrt fast inventar i kjkkenskapet. Strawberry Rose er en kologisk grnn te som naturlig nok smaker jordbr (og rose, men jeg synes ikke den smaken er veldig fremtredende). Frisk og fruktig! Koster 19kr for en pakke med 25 poser.

Liker du ikke jordbr har St. Dalfour flere alternativer. Blant annet Golden Mango, ogs en kologisk grnn te, men med mangosmak. Veldig god! Koster 19kr for en pakke med 25 poser.

Jeg kan ogs tipse om Helios sine urteteer: Gode p smak og gode for kroppen! :)



Ps: Nr du handler fra utlandet: hold kjpesummen under 200kr for ung moms og toll. Handler du fra iHerb fr du billigst frakt om pakken ikke veier mer enn 1,8kg.

Dagens smoooothie.



To avokado oppskrifter p en dag er ikke verst, eller? M bare dele min nye avhengighet: Smoothie basert p avokado. Avokado gir en mild smak og kremete konsistens, samtidig som den metter lenge. I min frokost smoothie i dag brukte jeg dette:

1 avokado
1 banan
2 kvister grnnkl (minus den harde stilken)
1 neve spinat
1 ss bringebr
4 stilker sitronmelisse
En liten bit fersk ingefr, raspet.
1 ts lecithin (kan slyfes hvis du ikke har)
Saften av en halv sitron
En skvett eplejuice

Alt kjres i blender til det har ftt en fin konsistens, gir ett stort glass eller to sm. Her har du sunt fett, proteiner, vitaminer, mineraler, fiber og masse annet godis som kroppen din helt sikkert kommer til sette pris p. Pynt med bringebrsyltety, og server med en neve valntter - det er godt med litt krnsj ogs :D

<3

Key Lime Pai!

Jeg har vrt s heldig f tillatelse til gjengi en av oppskriftene fra raw-food/godis kurset jeg var p for litt siden. Det var utrolig mye godt, men en av mine favoritter var avokado/lime paien: st men samtidig veldig frisk :) Kurslederene kom fra Funky Fresh Foods som holder til p Bogstad i Oslo, og er Norges ledende bedrift innen raw food. De driver med bde kursing og produksjon, og jeg kan skrive under p at de er noen racere p raw-food godis!

Dette trenger du:

Bunn:
3 dl mandler
2 dl dadler (Hvis dadlene er veldig trre, bltlegg de i 30 min frst.)
1 ss kokosolje
1 krm salt
3 ss kokosmasse

Fyll:
3 modne avokado
juice fra 2 store / 3 sm lime
2 bananer
3 ss kokosolje

Slik gjr du:

Bunn:
Hvis du bruker matprosessor: Smelt kokosoljen i vannbad, mens du venter kjr mandlene til mel i matprosessoren. Tilsett de andre ingrediensene, samt den smeltede kokosoljen og kjr til du har en samlet deig. NB:husk ta ut steinene av daddelen. Str kokosmasse i en paiform og trykk siden ut deigen. Bruk helst en springform eller en silikon-kakeform.

Hvis du bruker blender: Smelt kokosoljen i vannbad, mens du venter kjr mandlene til mel i blenderen. Hell melet i en egen bolle og tilsett den smeltede kokosoljen og dadlene, mix for hnd til du fr en jevn deig. NB: Husk ta ut steinene av daddelen. Str kokosmasse i en paiform og trykk siden ut deigen. Bruk helst en springform eller en silikon-kakeform.

Fyll:
Kjr alle ingrediensene i en blender til en kremete, jevn masse. Hell fyllet over paiskallet, og sett i fryseren ca 3 timer.
Ta ut ca 15 min fr servering.

Godt, sunt OG enkelt! Det kan ikke bli bedre ;)

gjesp!


Image and video hosting by TinyPic

Har dere noen gang sett noe s stt? Jeg tror jeg dner...

Fakkeltog mot pels, 12. november.

P lrdag er det tid for NOAHs rlige fakkeltog mot pels. Jeg skal selvflgelig g, og det regner jeg med at du skal ogs? Det arrangeres fakkeltog hele tte steder i Norge, og her finner du oversikt over tid og sted, og link til facebook eventer. Her i Trondheim starter det hele p torget klokken 17:30, og det vil bli salg av fakler for 20kr stykket.

Video fra fjorrets fakkeltog i Oslo.

Sees vi? ;)

Raw snop!













I gr var jeg p mitt frste raw food kurs, og det var utrolig gy! Kjempekoselige folk, inspirerende lrere og nyyydelig snop. Vi lagde alt fra marsipan og kokosmakroner til gulrotkake og avokadopai. Alt var selvflgelig rtt og fantastisk godt. Jeg fikk inspirasjon i btter og spann, og kunne godt tenkt meg bosette meg p kjkkenet de neste dagene :P

Kurset var arrangert av Unge Kokker, du kan lese mer om kursene deres her. Jeg anbefaler alle som har mulighet til melde seg p. Det som ble arrangert her i Trondheim i gr het "Julegodterier - med sunne ingredienser", og det arrangeres ogs i Brum den 22. november.

Hurra for sunt stt! ;)

Making the connection.

Making the connection er en film av The Vegan Society som tar for seg sprsmlet "hvorfor veganer?" p en veldig fin og informativ mte. Jeg anbefaler alle se den, det er totalt tte deler p tilsammen ca. 30 minutter. Takk til Birgitte bak bloggen Come Clean for tipset :)

Hvorfor veganer? Hvorfor ikke? :)

hits