november 2011 (benteblogg)november 2011

iHerb favoritter # 6

Te! Hva er vel bedre nå i høstmørket enn en rykende varm kopp te? Ikke for det, jeg innrømmer gladelig at denne drikken går ned på høykant året rundt hos meg ;) Men det er noe ekstra koselig med en varm kopp te i sofakroken når det er mørkt ute og regnet slår mot ruta.

Først ut er Genmaicha fra Eden Foods. Det er grønn te med ristet brun ris, og den er nydelig! Jeg kjøpte den etter at Silje tipset om den her, og ble hektet med en gang. Den er veldig mild på smak, og minner meg litt om puffet havre som vi spiste da vi var små :P Økologisk, og like god kald som varm. Koster 20kr for en pakke med 16 poser.

Kukicha er også en te fra Eden Foods, og er laget av kvister og teblader, noe som er bedre enn det høres ut som. Denne er ikke like rund i smaken som Genmaicha, men minner mer om en tradisjonell Earl Grey-ish te. Og ja, det er lov å le av navnet :P Økologisk, og like god kald som varm. Koster 20kr for en pakke med 16 poser.

St. Dalfour Strawberry Rose fikk jeg en prøve på (iHerb er nemlig snille sånn: De sender alltid med gratisprøver) og etter det har den vært fast inventar i kjøkkenskapet. Strawberry Rose er en økologisk grønn te som naturlig nok smaker jordbær (og rose, men jeg synes ikke den smaken er veldig fremtredende). Frisk og fruktig! Koster 19kr for en pakke med 25 poser.

Liker du ikke jordbær har St. Dalfour flere alternativer. Blant annet Golden Mango, også en økologisk grønn te, men med mangosmak. Veldig god! Koster 19kr for en pakke med 25 poser.

Jeg kan også tipse om Helios sine urteteer: Gode på smak og gode for kroppen! :)Ps: Når du handler fra utlandet: hold kjøpesummen under 200kr for å ungå moms og toll. Handler du fra iHerb får du billigst frakt om pakken ikke veier mer enn 1,8kg.

Dagens smoooothie.To avokado oppskrifter på en dag er ikke verst, eller? Må bare dele min nye avhengighet: Smoothie basert på avokado. Avokado gir en mild smak og kremete konsistens, samtidig som den metter lenge. I min frokost smoothie i dag brukte jeg dette:

1 avokado
1 banan
2 kvister grønnkål (minus den harde stilken)
1 neve spinat
1 ss bringebær
4 stilker sitronmelisse
En liten bit fersk ingefær, raspet.
1 ts lecithin (kan sløyfes hvis du ikke har)
Saften av en halv sitron
En skvett eplejuice

Alt kjøres i blender til det har fått en fin konsistens, gir ett stort glass eller to små. Her har du sunt fett, proteiner, vitaminer, mineraler, fiber og masse annet godis som kroppen din helt sikkert kommer til å sette pris på. Pynt med bringebærsyltetøy, og server med en neve valnøtter - det er godt med litt krønsj også :D

<3

Key Lime Pai!

Jeg har vært så heldig å få tillatelse til å gjengi en av oppskriftene fra raw-food/godis kurset jeg var på for litt siden. Det var utrolig mye godt, men en av mine favoritter var avokado/lime paien: søt men samtidig veldig frisk :) Kurslederene kom fra Funky Fresh Foods som holder til på Bogstad i Oslo, og er Norges ledende bedrift innen raw food. De driver med både kursing og produksjon, og jeg kan skrive under på at de er noen racere på raw-food godis!

Dette trenger du:

Bunn:
3 dl mandler
2 dl dadler (Hvis dadlene er veldig tørre, bløtlegg de i 30 min først.)
1 ss kokosolje
1 krm salt
3 ss kokosmasse

Fyll:
3 modne avokado
juice fra 2 store / 3 små lime
2 bananer
3 ss kokosolje

Slik gjør du:

Bunn:
Hvis du bruker matprosessor: Smelt kokosoljen i vannbad, mens du venter kjør mandlene til mel i matprosessoren.  Tilsett de andre ingrediensene, samt den smeltede kokosoljen og kjør til du har en samlet deig. NB:husk å ta ut steinene av daddelen. Strø kokosmasse i en paiform og trykk siden ut deigen. Bruk helst en springform eller en silikon-kakeform.

Hvis du bruker blender: Smelt kokosoljen i vannbad, mens du venter kjør mandlene til mel i blenderen. Hell melet i en egen bolle og tilsett den smeltede kokosoljen og dadlene, mix for hånd til du får en jevn deig. NB: Husk å ta ut steinene av daddelen. Strø kokosmasse i en paiform og trykk siden ut deigen. Bruk helst en springform eller en silikon-kakeform.

Fyll:
Kjør alle ingrediensene i en blender til en kremete, jevn masse. Hell fyllet over paiskallet, og sett i fryseren ca 3 timer.
Ta ut ca 15 min før servering.

Godt, sunt OG enkelt! Det kan ikke bli bedre ;)

gjesp!


Image and video hosting by TinyPic

Har dere noen gang sett noe så søtt? Jeg tror jeg dåner...

Fakkeltog mot pels, 12. november.

På lørdag er det tid for NOAHs årlige fakkeltog mot pels. Jeg skal selvfølgelig gå, og det regner jeg med at du skal også? Det arrangeres fakkeltog hele åtte steder i Norge, og her finner du oversikt over tid og sted, og link til facebook eventer. Her i Trondheim starter det hele på torget klokken 17:30, og det vil bli salg av fakler for 20kr stykket.

Video fra fjorårets fakkeltog i Oslo.

Sees vi? ;)

Raw snop!

I går var jeg på mitt første raw food kurs, og det var utrolig gøy! Kjempekoselige folk, inspirerende lærere og nyyydelig snop. Vi lagde alt fra marsipan og kokosmakroner til gulrotkake og avokadopai. Alt var selvfølgelig rått og fantastisk godt. Jeg fikk inspirasjon i bøtter og spann, og kunne godt tenkt meg å bosette meg på kjøkkenet de neste dagene :P

Kurset var arrangert av Unge Kokker, du kan lese mer om kursene deres her. Jeg anbefaler alle som har mulighet til å melde seg på. Det som ble arrangert her i Trondheim i går het "Julegodterier - med sunne ingredienser", og det arrangeres også i Bærum den 22. november.

Hurra for sunt søtt! ;)

Making the connection.

Making the connection er en film av The Vegan Society som tar for seg spørsmålet "hvorfor veganer?" på en veldig fin og informativ måte. Jeg anbefaler alle å se den, det er totalt åtte deler på tilsammen ca. 30 minutter. Takk til Birgitte bak bloggen Come Clean for tipset :)

Hvorfor veganer? Hvorfor ikke? :)

hits