november 2010 (benteblogg)november 2010

Busy Bee.


- Bilde fra Oslotur i september.

Jeg lever altså, blogging er bare veldig nedprioritert for tiden. Det meste er vel egentlig veldig nedprioritert for tiden. Selv om fotoskole er kjempegøy så må jeg si jeg gleder meg til juleferien som starter den 10.desember. Da skal jeg fylle dagene med familie, venner, øl, julegaveshopping og kokkelering - alt jeg ikke har tid til nå. Men først har jeg busemenn å photoshoppe bort og et fashion magasin å lage.

Tuddelu!


Ikke helt dagen...

I dag våknet jeg til femten minusgrader ute og fjorten små varmegrader inne. Nå skal jeg straks kle på meg hundre lag med klær før jeg tar med meg øyebetennelsen min og går til skolen. Det tar 40 minutter, og hvis jeg ikke fryser ihjel på veien skal jeg tilbringe ti timer der. Herlig.

Positiviteten lenge leve ;)


Toddy Love.Det er en kjent sak at jeg er over middels glad i te. Det er også en kjent sak at te kan gi misfarging på tennene, derfor prøver jeg av og til å lage andre alternativer til varme drikker. Jeg er helt avhengig av noe varmt i koppen minst to ganger om dagen nå som det har blitt vinter og kaldt, men jeg vil jo ikke ha stygge tenner. Så i tillegg til kakaoen jeg skrev om for en stund siden, har dette vært løsningen de siste dagene: Toddy!

Toddy kan lages på utallige måter, men hold deg unna ferdigposene som ikke inneholder stort annet enn sukker og konserveringsmiddel. I min toddy brukte jeg en del eplejuice og to deler vann som jeg varmet i kjelen. Så tilsatte jeg litt kanel, en dæsj Tart Cherry Concentrate og litt stevia etter smak. Stevia er et naturlig søtningsmiddel som ikke påvirker blodsukkeret, her kan du lese mer om det på Anitas blogg.

Voila! En god drikk som varmer på kalde vinterdager :)


[insert headline here]Se! Sommeren har kommet tilbake til Trondheim! <3 I går hadde jeg og Heidi en liten fotoshoot i skogen, og over ser du resultatet.

...

Var det noen som kjøpte den? Ikke? Kanskje ikke så rart... Det er nok fremdeles ti minusgrader og snø, bildet over er et resultat av kurset digital montasje som vi nettopp er ferdig med på skolen. Vi har jobbet med greenscreen, arkivbilder, klipping, liming osv osv. Jeg konkluderer med at mine evner i Photoshop er mangelfulle når det kommer til denne typen montasje. Jeg har lært mye, men har lang vei å gå før jeg kan kalle meg sånn nogenlunde dyktig. Jeg tror for eksempel ikke jeg skal vise læreren dette bildet som jeg lagde til et bursdagskort nå nylig ;)

Helgen min brukes til jobbing, fotografering, redigering og litt hjemmekos nå på lørdagskvelden. Stikkord er vårruller, Two And A Half Men, fyr i peisen og daimkake. Herlich <3

Ha en flotters helg!


Og vinneren eeer....Med god hjelp fra random.org har jeg nå trekt tre heldige vinnere i give-awayen min, og de ble som følger:

Førsteplass: Christin!
Andreplass: Arja Papaya!
Tredjeplass: Kaja!

Gratulerer alle tre! Christin får da velge først, Arja Papaya får velge som nummer to og Kaja får den som blir igjen. Jeg håper dere blir like fornøyde med dusjgeleene som det jeg har vært :) Og tusen takk til alle som deltok!


Tittei.Tittei, her er jeg. Absolut ikke så dyster som det ser ut til på bildet, men fremdeles for travel til å blogge. Sekundene, minuttene, timene og dagene går stort sett med til fotografering og redigering. Intet nytt under solen med andre ord. I dag har jeg tatt bilder av to nydelige tvillingjenter på ett år, gøy! I morgen er det enda en barnefotografering på planen, og jeg skal på blodbanken for blodgiverkontroll - kryss fingrene for at jeg blir godkjent!

Er du blodgiver? :)


Jeg deltar x 2!Silje har en fantastisk give away på gang! Man kan vinne en finfin gavepakke fra nettbutikken Best av alt med økologisk kroppspleie. Herlig! :DKirsti har også en flott konkurranse på gang, og her kan man vinne gavekort til en verdi av 600kr på den fine butikken Solstrands Interiør. I tillegg har man mulighet til å ønske seg en trøstepremie, og da er mitt ønske denne  te-boksen. Perfekt for meg som drikker så mye te ;)

Kryss fingrene for meg, og delta du også :)


Mmmmat.Diverse godbiter fra uka som gikk:

1. Grønn smoothie med bl.a. spinat, grønnkål, agurk, brokkoli, eplejuice, chiafrø, solsikkekjerner og Best of greens. Valnøtter på toppen. Min faste før-frokost drikk.
2. Nydelig blomkålsuppe med linser og gressløk. Sånn ca. etter denne oppskriften.
3. Take-away fra Persilleriet. Nam!
4. Rugbrød med hjemmelaget paprika/nøttepålegg. Oppskrift her.
5. Smooothie med appelsin, banan, linfrø, chiafrø og Tart Cherry Concentrate.

Mat, finnes det noe bedre? ;) Jeg er på lynvisitt hos svigerfamilien i Vestfold i helga. Vi kjørte ned i går, i dag er det feiring av verdens beste Tanya (svigerinne) som fyller 30 år, deretter vender vi snuten hjemover igjen i morgen. Det blir med andre ord ikke mye tid til kvalitetstid med pc-skjermen. Kanskje like greit, jeg tilbringer alt for mye tid på nett som det er. Men det er kjempegøy å se at så mange vil være med på give-away'en min :D

Også må jeg selvfølgelig minne om NOAHs fakkeltog mot pels i dag. Her finner du oversikt over tidspunktene i de forskjellige byene. Jeg håper alle som har anledning stiler opp! :)


Give away - Vinn premier fra Lush!For å feire at jeg har fått over 150 følgere på Bloglovin slenger jeg meg på trenden og arrangerer en liten give away! Hurra! Det er ingen hemmelighet at jeg er stor Lush-fan, så jeg har gått til innkjøp av tre herlige dusjgelèer. To av de, Happy Hippy og The Olive Branch er mine all-time favoritter, og Snow Fairy tegner til å bli den nye nummer èn: Den lukter nemlig godteri!

For å delta legger du ut dette bildet på din egen blogg og linker til dette innlegget. Deretter legger du igjen en kommentar her med link til ditt bidrag (husk å få med e-post adressen din). Standard prosedyre med andre ord ;) Torsdag om én uke trekker jeg tre tilfeldige vinnere, hvorav førstemann får velge først, andremann får velge som nummer to og tredjemann får den som blir igjen. Sounds good? Da er det bare å kjøra på!

ps: Alle tre dusjgeléene er selvfølgelig veganske, de er på 100g stk, og her kan du lese hva jeg har skrevet om to av de tidligere.

ps II: Er jeg ikke rå på bildemontasje? Vi lærer om det på skolen for tiden skjønner dere, greit at kunnskapen kommer til nytte ;)

Lykke til!

Update torsdag 18.november: Give awayen er nå avsluttet! Vinnerene annonseres i løpet av kvelden!


Consider yourself warned.Sånn blir man etter en hel dag i photoshop. Dere er herved advart. Dersom jeg ikke har grodd fast i kontorstolen skal jeg traske ned til butikken og kjøpe opptenningsbrikketter nå. Det viste seg meget vanskelig å tenne på muggen ved, så i skrivende stund er det hakket før jeg hakker tenner. Dagens andre advarsel: Ikke flytt til et hus fra attenhundreogbrødmangel, uansett hvor sjarmerende det er med tre meter takhøyde.

Jeg vet forresten at jeg lovet en give-away for en liten evighet siden. Jeg har ikke glemt det altså, det blir
.... snart ;)


Mandagskakao.Sol, snø, photoshop og kakao. Det er mandag og jeg kan endelig gire ned og puste med magen. Jeg har hatt tidenes travleste helg, men det har heldigvis vært veldig gøy. Er det flere travle sjeler der ute som sparer søndagsfølelsen til mandag? :)

For å lage to store kopper av verdens beste og sunneste kakao trenger du:
- 5dl havremelk, eller annen plantemelk. Ikke velg den magreste typen.
- Ca. 8 ts kakaopulver. Her bruker jeg Freias 100% kakao.
- Ca. fem dråper Stevia English Toffee. Gir søt karamellsmak.
-  1 ts vaniljepulver
-  En god dæsj agavesirup

Visp ut kakaopulveret i havremelka og smak deg frem til den mengden søtning og krydder du liker best, mens du varmer opp til kokepunket. Visp underveis. Kanel, chilli og anis er forslag til andre spennende smaker, men selv er jeg veldig glad i den søte karamellsmaken <3 Førstegangskunder på iHerb kan bruke koden SEF729 for å få fem dollar rabatt.

Nå skal jeg unne meg litt luksus og koooose meg med kopp nummer to. So long! :D


Travle tider.Jeg løper fra det ene til det andre for tiden, så det blir lite tid til blogging. I går var det tax-free jobbing og Johnossikonsert, i dag er det familiefotografering og enda litt mer tax-free jobbing. Konserten var forøvrig knallbra! Gutane har energi! :D

Håper alle har hatt en flotters helg!


i can hear your heart beat


Florence + The Machine - Cosmic Love

Jeg kommer ikke over hvor nydelig denne musikkvideoen er. Jeg sikler, bokstavelig talt <3


Konkurranse!

Silje Marlen har en konkurranse på gang hvor man kan vinne et gavekort på 300kr hos Sumopix.com. Jeg har kjempelyst på et bilde på lerret, og slenger meg derfor med. Fristen for å delta er 12.november, besøk Silje Marlens blogg for å lese konkurransereglene :)

Peace out!


Vegan junk.

I dag fikk jeg skikkelige cravings etter junkfood. Du vet, sånn med masse salt, dressing og diverse usunnheter. Lenge vurderte jeg og stikke ned på Sesam og kjøpe meg en gigantisk porsjon pommes frites med tilsvarende mengder thousand island dressing, men ettersom det verken er særlig sunt eller vegansk slo jeg det fra meg og hentet heller litt matinspo på nettet.

Dette endte jeg opp med å lage, og i skrivende stund er jeg mett og fornøyd på Veganmisjonens potet-nuggets og hjemmesnekret dressing <3 Jeg hadde ikke quinoamel som i oppskriften på potet-nuggets, så jeg brukte heller halvt om halvt med grovbakst og kikertmel. I tillegg la jeg noen sorte oliven på toppen og strødde over litt ekstra himalayasalt etter halve steketiden.

Til dressing brukte jeg:
2 store ss eggfri majones, kjøpt på Bunnpris.
1 ss ketchup
1 ts mild sennep
2 små hvitløksfedd, presset
Ca. 1 ts paprikapulver, kjøpt på innvandrerbutikk.
1 ts næringsgjær (Jeg har kjøpt en svensk type på helsekost som kalles bjäst flingor. På nett går det under det engelske navnet nutritional yeast).

Smakte utrolig godt! Denne dressingen kan også lages kun på eggfri majones, ketchup og hvitløk, men sennep, paprikapulver og næringsgjær ga litt ekstra smak og fylde. Jeg ser for meg at både løkpulver og diverse urter også kan være godt i, her er det bare å smake seg fram.

Potet-nuggets var utrolig enkelt å lage, og sammen med grønnkål, spinat, tomat og hermetisk ananas ble dette kjempegodt. Det tilfredsstilte i allefall mine junk food cravings uten å tippe alt for langt over på den usunne siden av skalaen ;)


Korstog mot pelsdyrnæringen.

De fleste har sikkert fått med seg skrekkbildene fra norske pelsdyrfarmer på nyhetene i går kveld? Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen har for tredje år på rad vært ute og dokumentert forholdene på flere av Norges 350 pelsfarmer, og resultatet er som vanlig horrible bilder av dyr som lider.

Jeg kjenner jeg nesten koker over av irritasjon når mennesker som Lars Peder Brekk (landbruksminister) og Bertran Trane Skadsem (styreformann i Norges Pelsdyralslag) forsøker å dysse ned bildene, forsvare næringen og å rette det negative fokuset over på dyrevernerene. Hvor smålig, og hvor feig går det ann å bli? Når skal menneskene som står bak denne næringen skaffe seg nok ryggrad til å si "Beklager, vi tok feil. Det er tydelig at dyrene lider"?

For det er jo åpenbart. Dyrene lider. I en pressemelding sier Norges Pelsdyralslag: "Men vi vet også fra Mattilsynets mange kontroller at tilstanden i norske pelsdyrgårder er bedre enn hva vi så i reportasjen". Det kan godt være tilfelle, faktisk så tviler jeg ikke på det. Men uansett om det ikke hadde vært groteske bittskader, betennelser og avtygde lemmer å vise til hadde det likevel ikke vært tvil om at dyrene lider. Hvilket menneske med fornuften i behold kan påstå at et dyr som må tilbringe hele livet i et bur har et godt liv?

Da bildene fra norske pelsdyrgårder ble offentliggjort i fjor uttalte landbruksminister Lars Peder Brekk at pelsdyrnæringen nå hadde kniven på strupen, og at dersom ikke det ble gjort vesentlige forbedringer ville man måtte kutte den offentlige støtten (hvert år går nemlig omtrent 50 millioner skattekroner til subsidiering av pelsdyrnæringen). Nå har det gått ett år, forholdene ser ut til å være minst like ille, og Lars Peder Brekk mumler i skjegget om at man må undersøke saken nærmere og ikke dra alle over én kam. Vel, jeg for min del drar mer enn gjerne alle over én kam: å holde dyr innesperret i bur er dyremishandling.

På NRK nyhetene kan vi se Bertran Trane Skadsems ynkelige forsøk på å forsvare næringen. "En skal være klar over at dette er et korstog mot norsk pelsdyrnæring. Det er en liten del av det norske folket som gjør kriminelle handlinger mot oss. De bryter seg inn på natten, tar med seg media og skremmer dyrene."

Ja, det er et korstog. Et  lenge etterlengtet og veldig nødvendig korstog. I paragraf tre i den nye dyrevelferdsloven står det: Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger. Det er for meg uforståelig at pelsbønder (og andre bønder) med loven i hånd kan sperre dyr inne med de følgene det har for dyrenes psykiske og fysiske helse. Da vil jeg mye heller være en kriminell dyreverner enn en lovlydig bonde...

På nettverk for dyrs frihet sine hjemmesider kan du lese mer, og se alt av bilder og video sortert etter fylker. Hva mener du om pelsdyroppdrett? Bør det forbys?


hits