november 2009 (benteblogg)november 2009

Søndagskos.

iso3200

Bare en liten påminnelse i tilfelle noen glemmer det: Husk og kos deg! Det er jo tross alt søndag.

Jeg har stått opp midt på natta for å tjene til livets opphold i dag, men jeg har kost meg også - med et tantebarn og andre familiemedlemmer, god middag, kake og is. Nå jobber jeg med en av hundretusen ting jeg må få ferdig før onsdag men jeg koser meg litt likevel: Cola og potetgull må være lov på en søndag <3 Visste du forresten at Sørlandschips er bedre en Kim's, og at Firstprice cola x-tra er bedre en CocaCola light? Vel, nå vet du det iallefall.

Det eksepsjonelt nydelige bildet over er tatt i samarbeid med Heidi og Ingunn. Man skulle ikke tro det, men vi er faktisk så flinke. Vi går ikke på fotoskole for ingenting vettu.

Ha en fortsatt kos søndag :)


Mennesket, det største rovdyret?

Jeg har tenkt på å skrive dette innlegget lenge. Det er et stort og vidt tema jeg tar for meg, så om det blir litt rotete beklager jeg på forhånd. Jeg vil veldig gjerne høre din mening om temaet også, så rop ut i kommentarfeltet dersom du har noe på hjertet :)Jeg er veldig opptatt av dyr og dyrs rettigheter, og leser med interesse dyrerelaterte saker i media. Det som slår meg er at vi mennesker er utrolig selvsentrerte og egoistiske i vår adferd. Ikke alle selvsagt, men jevnt over er det lite bevissthet blant folk når det kommer til vår behandling av dyr, og vår bruk av dyr.

De fleste dyr sees på som en bruksting - med unntak av kjæledyr er dyr noe vi i dag bruker hovedsakelig til mat og til klær. Noe jeg forsåvidt ikke har problemer med. Det som plager meg er måten vi gjør det på. Vi ser på det som nærmest en rettighet å kunne kjøpe billig kyllingkjøttdeig på Rema, men hvor mange ofrer en tanke på det som ligger bak denne kyllingkjøttdeigen? Hvorfor er den så billig? Jo, den er så billig fordi kyllingproduksjon er en meget effektiv industri. 50 millioner kyllinger lever og dør under forferdelige forhold hvert år, slik at du og jeg skal kunne kjøpe billig kjøttdeig. Hvor mange er det som faktisk tar seg tid til å tenke over dette?

Før gikk mennesket på jakt. Med livet som innsats felte man dyr man kunne spise, og brukte skinn og pels som klær, og på den måten overlevde man. Nå produserer mennesket kjøtt i kjøttfabrikker. Milliarder av dyr lever halvveise liv på betonggulv og i metallbur før de ender sine dager på et rullebånd. På den måten overlever konsumersamfunnet. Et sted langs denne utviklingen mistet mennesket respekten for dyr, og egoismen tok overhånd.

Egoisme og trangsynhet preger menneskers holdning til dyr på andre områder også. Ta for eksempel rovdyr og debatten rundt rovdyr i Norge. Rovdyr som ulv, jerv og bjørn er en naturlig del av den norske fauna, men likevel er det noen som mener at de bør utryddes. I all hovedsak er det bønder og mennesker fra jaktmiljø som mener dette. Men hvorfor? Jo, fordi rovdyrene skaper problemer. De kan ta sau, de kan angripe jegere, de kan drepe jakthunder og de oppholder seg av og til uten for grensene de har fått tildelt...

En sauebonde mister mange flere dyr til sykdom og ulykker på beite enn til ulven, likevel er det sauen som blir drept av ulv som slåes opp stort i media. Plutselig er det synd på sauen og man ser på den døde som et individ, bonden er et sørgende offer og ulven er stor og stygg. Ingen ofrer en tanke på at bonden ville sendt denne sauen i døden selv, uten å blunke. Hvorfor har bonden rett til å ta liv, men ikke ulven?

Av og til dukker det opp historier om jegere som har mistet hunden sin til rovdyr. Det gjør meg selvølgelig veldig vondt, og jeg har den dypeste medfølelse med hundens eier. Likevel kan jeg ikke hjelpe for at jeg grubler litt på hvorfor ulven fremstilles som en ond drapsmaskin, jeger og hund var jo også ute for å drepe. Er det verre for en hund å dø enn for en elg?

Hvorfor har vi mennesker satt oss selv i en allmektig rolle? Hvorfor er det greit å drepe en gris, men ikke en katt? Har katten mer følelser enn grisen, er den mer intelligent? Nei. Faktisk er grisen den mest intelligente av de to. Men den er kanskje ikke søt nok? Man skal gjøre mot andre som man vil andre skal gjøre mot seg sies det, hvorfor gjelder ikke det husdyr også? Hva sier det om oss mennesker når vi behandler levende vesener på den måten vi gjør i dag? Det er mange spørsmål som dukker opp når jeg sitter og tenker på dette.

I media i dag skrives det veldig mye om pelsdyrindustrien, den får hard medfart fra flere kanter. Vi ser videoer av dyr som lider og kommentarfeltene går varme av folk som provoseres. Alt dette er jo kjempebra, men hvor er debatten rundt husdyrhold? Tror folk virkelig at burhøns og griser på bås har det så mye bedre enn mink i bur? Eller vil de bare ikke tenke på det? Når skal folk bli mer bevisste, og skjønne at det du kjøper er det du støtter?

For jeg blir ærlig talt litt provosert når så mange raser mot pelsdyr i bur, men likevel spiser billig kyllingkjøttdeig fra Rema med god samvittighet.


Studio fun!

img3586

img3587

img3590

Jeg har lekt meg i studio i dag jeg. Jeg har jobbet også selvfølgelig, men jeg sier ikke nei til litt ballong-skyting når sjansen byr seg.

Har du lekt deg i dag? :)


Produktfoto.

Produktfoto - ikke et ord som vekker de mest sprudlende assosiasjonene. Kanskje ikke de mest spennende bildene jeg har produsert i løpet av tre måneder som fotostudent heller. Men veldig, veldig lærerikt! Hvem skulle tro at det er så vanskelig å ta gode bilder av en skje? Ikke jeg i allefall, så der fikk jeg meg en liten overraskelse ;)

benteistudioprodukt0201

benteistudioprodukt0202

benteistudioprodukt0203

benteistudioprodukt0204

benteistudioprodukt0205

Selv om det er mye jobb så er det litt gøy å måtte være skikkelig pirkete når man tar bilder, det er jo sånn man lærer. Bildene mine er langt i fra perfekte (særlig er det ett bilde med en ganske innlysende feil, noen som ser den?) men de ble iallefall godkjente. Studio og produkt kurset varer helt frem til jul, så det dukker nok opp noen stilleben bilder etterhvert også :)


Wishlist.

Nå har jeg vridd hjernen min i minst en time for å komme på noe jeg kan ønske meg til jul. Det er jo massevis jeg trenger og enda mer jeg vil ha, men å huske noe av det når man må, dèt er vanskelig det.

liste2

Aller, aller øverst troner selvfølgelig kameraet Canon 5d mk2. Om jeg hadde fått det og bare det, da hadde jeg vært lykkelig helt til neste jul. Minst. Men det er jo litt smådyrt, rundt 20000kr, så... Derfor ønsker jeg meg selvfølgelig penger også, slik at jeg kan spare. Også ønsker jeg meg oppladbare batterier, både AA og AAA, det går nemlig med en del batterier når man er fotostudent.

Andre ting:
- Varme sokker med fleece-fôr fra Cubus.
- Dusjgelè og bodybutter fra The Bodyshop.
- Treningsklær, både t-skjorter og sports BH.
- M.O.P hårspray. Kjøpes på enkelte frisørsalonger og er grisedyr.
- KMS varmebeskyttende greie til håret.
- Gavekort på H&M, Cubus, Lindex e.l faller alltid i smak ;)
- Gavekort på frisørsalongen Stars&Bangs i Trondheim.
- Og sist, men ikke minst: Raffaello sjokolade! Dersom du gir meg denne sjokoladen til jul blir du min favorittperson i hele, hele verden. Jeg tror nemlig den ikke selges i Norge. I allefall ikke i Trøndelag. Vi har den selvfølgelig på tax-free, hvor jeg går og sikler på alle pakkene hver gang jeg er på jobb. Men hva hjelper det når vi ikke får kjøpe? Den minner litt om Ferrero Rocher (samme produsent) bare at den er med mandel i midten, hvit sjokolade inni og kokos utenpå. Nydelig <3

Det var mine materalistiske ønsker, iallefall noen av dem. Men jeg ønsker meg også snø, koselige kjærestekvelder, masse tid sammen med familien, festlig lag sammen med venner, besøk av Solveiga, jentekveld, gløgg, julelys og godt humør. Det er egentlig den viktigste listen. Så snart kalenderen viser 1.desember skal jeg spille Chris Rea's Driving Home For Cristmas på repeat 24/7 mens jeg baker julekaker og finner frem julepynten. Jeg gleder meg! :D

dpp0567

Hva gleder du deg mest til? :)Henna og honningmelon.

I dag har vært en lite produktiv dag her i bartebyen. Jeg har redigert noen bilder, vært på trening og farget håret. That's about it. Likevel har tiden gått fort som fy, antagelig fordi jeg brukte en liten evighet på å knøle med henna hårfarge, før jeg måtte krype til korset (eller spasere til Cubus om du vil) og kjøpe kjemisk hårfarge atter en gang. Hvorfor blir håret mitt gult av henna? Jeg trenger ekspert hjelp! Det positive er jo at jeg ikke behøver å vaske håret på et par uker nå. Etter tre runder i dusjen er jeg skinnende ren...

Sånn ellers har jeg og Kyrre kost oss skikkelig med honningmelon i dag:Gammel video, men han slafset like mye i dag også ;) Nå skal jeg legge meg, jeg må lade opp til 12 timers skoledag i morgen. Jeg skal være ordensvakt, og det er ikke så ille som det høres ut som.

Hvis noen har tips om hårfarger som ikke er testet på dyr, er uten kjemikalier, og som gjør håret rødt, ikke gult: Let me know!


Origami

04
Av kjæresten min fikk jeg denne esken.

03
Oppi esken var det et hjerte...

01
...en vakker svane...

05
...og et brev med gode ord.

Snille kjæresten min! Uten deg er jeg bare halveis <3Når alene blir ensomt.

Jeg ble plutselig så veldig alene. Bleh. Jeg liker ikke å være alene. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler meg ekstra alene når kjæresten drar på fest og jeg må legge meg tidlig. Det blir litt sånn trykkende, og jeg får klump i halsen. Så kjefter jeg på meg selv, kaller meg selv for barnslig og forsøker å svelge unna klumpen. Men fornuften har gjemt seg og klumpen er der enda. Hadde jeg hatt hele kvelden til disposisjon hadde jeg storkost meg selv om jeg hadde vært alene. Da hadde jeg fyrt i peisen, drukket te, spilt teite spill på dataen, hørt på musikk, lest bok og redigert bilder. Men fordi jeg må legge meg alene, prøve å sove alene, lytte til stillheten alene og telle timer til jeg må stå opp alene ... derfor blir alene plutselig ensomt.

03

Æsj. Dette ble personlig merker jeg... Jeg vet ikke om bloggen og jeg er såpass fortrolige at det passer seg å dele slike ting. Det blir litt kleint. No offence bloggen. Men jeg gir det et forsøk, så får jeg heller finne delete knappen i morgen hvis det trengs.

Ps: Jeg har forresten fått origami svane i dag <3 Bilde i morgen kanskje.

 


På konsert med Kaizers.

I natt var jeg på Kaizers konsert. Det var veldig kult. De hadde store opplyste bassenger foran scenen, der svømte det fine, hvite hester under vann. Av og til kom de opp for å puste, da fikk jeg klappe den ene. De var veldig store og majestetiske. Etterpå skulle jeg gå på skøyter på en parkeringsplass. Desverre var den oversvømt, så jeg måtte svømme istedet. Det var veldig vanskelig å svømme med skøyter på, spesielt ettersom det var så mørkt. Kjæresten min var der også, men han hadde sånne skumle hoppesko på, så han kunne fint svømme. Han svømte fra meg. Men ikke med vilje.

img2922

Sånne ting driver jeg på med om nettene. Dagene er ikke like spennende, men spennende nok. I dag har jeg vært på trening, jeg har tatt bilder av en kjempesøt baby og jeg har kjøpt to par sko! Det ble de øverste og de nederste. Så nå er jeg klar for både kalde hverdager og (forhåpentligvis) varme julebord <3

Har du drømt noe rart i det siste?


Valgets kvaler.

sko1horz

sko3horz

sko5horz
Alle foto: dinsko.no

Skal jeg være litt ufornuftig og kjøpe de øverste skoene som jeg likte veldig, veldig godt, og som var gode å gå i? Eller skal jeg være totalt ufornuftig og kjøpe de i midten som jeg også likte veldig, veldig godt, men som var utrolig bratte? Eller skal jeg grave frem det lille jeg har av fornuft og kjøpe flate hverdagssko som kan erstatte de fillene jeg går i nå for tiden?

Elleeeer ... skal jeg glemme at ordet fornuft finnes og kjøpe TO par sko? Jeg kan jo alltids forsvare det med at istedet for å kjøpe et par Jimmy Choo på H&M, så kjøper jeg heller to par til samme pris på DinSko istedet. Eller?

Hjelp en stakkar i nød: Hva ville du gjort?


Høsten er ikke så verst.

img8871

img8927

img8904

img8906

img8847


Edith Piaf - La Vie En Rose

Iallefall ikke når man kan gå rundt i byen med romantisk musikk på ørene, være litt i sin egen verden og ta bilder av det fine lyset. Disse er tatt med kompaktkameraet mitt, da herr canon lå igjen hjemme.


Forandring fryder.

Plutselig ble jeg super lei av den gamle headeren min, så nå er den borte. Jeg tror ikke jeg kommer til å beholde det slik det er nå, det er jo litt fargeløst og trist. Men det får duge inntil videre, nå skal jeg nemlig på fest, og i morgen skal jeg jobbe videre med skoleoppgaven vi har for tida: Å illustrere en novelle med fire bilder.

img2611
- Dette koser jeg meg med nå: Irsk cider i champagne glass. Billig luksus i hverdagen.

Hvis noen vet av bloggere som driver med design hjelp så rop gjerne ut, jeg brukte en time bare på å bytte header... Skulle ønske jeg kunne html, så jeg kunne gjort akkurat hva jeg ville med bloggen. Meeen, jeg orker ikke lære meg det, så da får jeg vel bare ha det så godt ;)

God helg! <3


Et bilde og en sang.

Oppgaven vi har jobbet med på skolen den siste uka var å lage en moderne versjon/tolkning av maleriet "Venus Fødsel". Etter å ha brukt evigheter på å finne rett location endte jeg opp med dette resultatet:

ferdig

Noen som vil gjette hva min tolkning er? ;) Et lite hint: Venus er skjønnhetsgudinnen.

Jeg synes forresten du bør høre på denne fine sangen:

Florence + The Machine - Falling.
Edit:

Jeg kan jo røpe at min mening med bildet var å få frem hva slags innvirkning Venus kan ha på oss som lever i dag. Venus var skjønnhetsgudinnen, noe jeg linker mot dagens skjønnhets ideal, som jo ikke er særlig realistisk. Jeg tror de fleste som vokser opp nå blir påvirket av dette, og som et resultat kan man bli blind for sin egen skjønnhet og veldig usikker på seg selv.

Takk til Ida som stilte som modell og Hege som var assistent forresten! <3Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen til verdens herligste jente! <3

06

03

img9966img9966

Tantebarnet mitt Thea Emilie fyller to år i dag, hipp hipp hurra! :D Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg har blitt i dette sjarmtrollet. Hun har bare levd i to år men er likevel et lite menneske, med egne tanker, egne meninger og egne følelser. Hun vet hva hun vil ha, hun vet hva hun ikke vil ha, hun er stolt storesøster til Babydor (les: Theodor) og hun er perfekt fra topp til tå og fra innsida og ut. Herligere jente finnes ikke ;)  Stor bursdagsklem fra tanta i Trondheim <3


Eremitten.

I dag er jeg en sminkeløs eremitt som bor i en joggebukse. Jeg har skolefri, hører på sånn fin musikk, redigerer bilder og har som mål å ikke sette foten utenfor døra. Det er ganske fint å være eremitt, spesielt når man kan fyre i ovnen, spise indisk mat til middag og kysse og le sammen med den kjekkeste mannen.

soyaboller

Enkelt og kjempegodt: Frossen wokblanding med fullkornsris og grønnsaker, vegetariske soyaboller og tikka masala saus. Og spinatsalat med ananas og fetaost selvfølgelig. Må ha det, bare må ha det.

Nå er det tilbake til Photoshop, mens jeg drømmer om dessert. Hvis noen har lyst til å stikke innom med litt sjokoladepudding er det ingenting i veien for det. Eller Walters Mandler for den del. I've got chocolate cravings!


Happy halloween.

Jeg kledde meg ut i halloweenkostyme for første gang i går. Som tyv. Når man ikke har budsjett til å kjøpe kostyme må man nemlig ta det man finner i skapet, og i skapet mitt fant jeg en sort- og hvitstripete kjole. Kombinèr den med en maske for øynene, og vips: Man er en tyv. Rømt tyv kanskje, ettersom sorte og hvite striper er mønsteret på fangedrakter og antageligvis ikke noe tyver går i til vanlig.

Det blir mye rosa parykk på bloggen for tiden, men her er noen av bildene jeg tok til oppgaven hvor vi skulle la oss inspirere av David La Chapelle. Ida var modell og Ingunn var assistent.

ferdig1

ida2

ida3

Jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet, men dette er iallefall de tre jeg liker best. Ingen av de er det bildet jeg leverte til evaluering, til det valgte jeg et som stemte mer overens med skissen min. Og som jeg var enda mindre fornøyd med ;) Meeen, jeg satser på bedre egeninnsats på neste oppgave. De bildene skal jeg ta på tirsdag, og det skal iallefall ikke stå på innsatsen i forbredelsesfasen ... jeg aner ikke hvor mange timer jeg har brukt på å lete etter den locationen jeg vil ha: Et gammeldags og shabby bad/garderobe. Fremdeles er jeg resultatløs, så hvis du vet av noe som kanskje egner seg i Trondheimsområdet: Rop ut! ;)

Nå er det straks leggetid. Jeg vurderer å be aftenbønn for første gang i mitt liv: I såfall skal jeg be om at den begynnende bomullsåkeren jeg kjenner vokse inni hodet mitt forsvinner i løpet av natta.


hits