november 2008 (benteblogg)november 2008

"Kaste denne? Den er jo fullt brukbar!"

Okei! Jeg innrømmer det: Jeg lider av "kanikkekastenoe" syndromet. Mest sannsynlig har jeg arvet dette fra min farmor, som har julekranser fra 1994 og sengeklær fra 1989 liggende på loftet. Ikke fordi hun faktisk bruker julekransene eller sengeklærne, men fordi noen kan få bruk for det... Ikke sjelden når jeg er på besøk får jeg tilbud om å ta med meg diverse antikviteter hjem. Jeg nevner i fleng: tørkerullholder, pepperkakeformer, eggeglass, putetrekk, adventsstake, klær, julepynt, gardiner, duker ... the list goes on. Men det behøver ikke nødvendigvis være en dårlig ting mener jeg da. Se bare her, jeg har verdens kuleste eggeglass:


egg


Nå som jeg så smått nærmer meg voksen alder, merker jeg akkurat de samme tendensene hos meg selv:  Den grusomme blomsterpotta jeg kjøpte på Rema1000? Den kan jo være fin i de rette omgivelsene - kanskje noen vil ha den? Alle magasinene jeg har kjøpt, og lest ferdig for lenge siden? Det står jo veldig mye bra i de, det vil jo være bortkasta penger hvis de bare går i søppla. Eller?

Akkurat dèt er noe jeg grubler litt på. Jeg abonnerer på Woman, et utrolig bra dameblad. Av og til kjøper jeg Sorgenfri, et gatemagasin som selges av vanskeligstilte i Trondheim, med mange bra artikler. Jeg mottar Dyrenes Beskytter ettersom jeg støtter Dyrebeskyttelsen, og der står det også mye interessant. Og i tillegg kjøper jeg også en del fotoblader. Hva skal jeg gjøre med alle disse? Jeg kan jo ikke KASTE de?? Og hva med alt krimskrams jeg har kjøpt gjennom årene? Hvis jeg kaster det så må jeg innrømme for meg selv at jeg har sløst bort penger. Men hvis jeg får gitt det bort så har det liksom ikke vært bortkasta. Man må heller ikke glemme at det finnes de som ikke har så mye å rutte med, og som kunne hatt god bruk for mye av det vi kaster. Og at det skyhøyet forbruket vi har er en stor belastning for miljøet. Tenk bare på hvor mye avfall som produseres hver dag bare i Norge, og hvor mye som egentlig er unødvendig!


1000180
Så konklusjonen blir: Farmor og jeg er ikke gjerrige. Vi er omtenksome og miljøbevisste. Så det så :)Hvilket forhold har du til bruk og kast?


Franske Nytelser!

Se hva som ventet på meg da jeg kom hjem i dag!

kake


- Hvis du noen gang har lurt på hvordan lykke smaker, prøv dette!


Franske Nytelser lager verdens deiligste, nydeligste og himmelske kaker. To av de ventet på meg da jeg kom hjem fra jobb i dag - lykke! Det var min supersnille kjæreste som hadde satt igjen en overraskelse i kjøleskapet før han dro på julebord. Det ble en perfekt start på helgen :D


dpp0114


Sjokoholiker som jeg er så likte jeg selvfølgelig sjokolademousse-bollen best. Myk og deilig med en kjerne av sjokoladekrisp. Jeg er i himmelen! Men pass opp: Dette er mektige saker, og ikke til å spøke med... Jeg gjorde den tabben å spise middag først, med det resultat at jeg bare klarte halve sjokoladebollen. Og èn skje av kakestykket. Litt bedrøvelig, men resten står i kjøleskapet og venter på meg. Hørte jeg noen si nattmat?


Tusen takk Alexander, du er en knupp <3

ilovealex2

Scrub it!

Dagens anbefaling er One Step Gentle Exfoliating Cleanser fra Clarins. Jeg er ingen fan av dyre forbruksvaner, men denne er helt superduper og utrolig drøy! Dette er et renseprodukt for ansiktet som fjerner sminke, renser huden skånsomt og samtidig fjerner døde hudceller. Den kan brukes både morgen og kveld: Man fukter ansiktet, masserer inn en liten kla-dæsj og skyller av. Voila! Huden føles skikkelig ren og frisk :)


00404100


One Step Gentle Exfoliating Cleanser dufter friskt av appelsin, og koster 250kr hos Esthetique. Skal du ut å reise bør du derimot kjøpe den på duty-free, der koster den 185kr. Du vet hva de sier: Penger spart er penger tjent :P Clarins tester ikke produktene sine på dyr, og de har generelt en veldig miljøvennlig profil. Me like! Produktet passer til alle hudtyper, men har man veldig tørr og/eller sensitiv hud bør man nok velge noe som ikke inneholder peeling-korn. Også skal den ikke brukes på øynene, det er fy-fy!


Hva bruker du til å rense huden/fjerne make-up?

Jeg skal bare...

Er det flere enn meg som kjenner seg igjen i overskriften? Jeg er ekspert på å utsette ting! Og jeg må innrømme at det plager meg litt... I noen perioder er jeg flink til å ta meg selv i nakkeskinnet,  å si til meg selv "få det unnagjort, så kan du gjøre det du har lyst til etterpå". Mens i andre perioder, som nå, så sluntrer jeg unna alt som er det minste lille tiltak. Og resultatet? Tiltakene vokser, formerer seg og vokser enda mer, og jeg får dårlig samvittighet.

img2892

- Fikk regning i dag. Betaler den i morgen, nå er det fest!


Til slutt går jeg rundt med dårlig samvittighet konstant surrende i bakhodet, og verst er det når jeg vet det er noe jeg burde ha gjort, men jeg har utsatt det så lenge at jeg ikke husker hva det var. Også lager jeg mentale lister over ting jeg må gjøre, og legger til nye ting oftere enn jeg stryker ut gamle. Her er en liten smakebit fra akkurat nå:

- Vaske bilen utvendig og innvendig.
- Lete etter ny bil på nettet.
- Rydde i kjellerboden, og legge tingene i plastbeholdere som holder fukten ute.
- Trene oftere.
- Få kopi av kontrakten på Impulse, slik at jeg kan levere den på jobb og få 1200kr tilbake fra arbeidsgiver.
- Ordne oppi krøll med avtalegiro på Impulse.
- Besøke familien oftere.
- Lage julegaveliste.
- Kjøpe julegaver.
- Rydde i klesskapet.
- Gi gamle klær til Fretex.

Og så videre, og så videre.... Du skjønner tegninga?img3070

- Betale regning? Fuck it! Jeg og Mr.Kanari vil heller leke oss i Photoshop. Gjør det i morgen.


Woman har en artikkel om dette i det nyeste nummeret, og sjefsredaktør Heidi skriver en utrolig bra leder som jeg kjenner meg dønn igjen i! Det er så utrolig lett å finne på unnskyldninger for seg selv: jeg er ikke inspirert, jeg må bare sjekke mail, jeg skal bare spise litt først, jeg må lese dagens Nemi stripe. Og sånn fortsetter det helt til klokka plutselig er 14:30 og jeg tenker "Hvordan er det mulig?? Jeg var jo oppe før klokka 10!". Og da er det iallefall ingen vits i å begynne på noe, når klokka er så mange. Enda en unnskylding... Mulig jeg har Albert Åberg versjonen av Cecilie sin sykom?

img4869

- Purring? Allerede??


Når det kommer til jobb, kurs, møter osv. er jeg et prakteksempel, aldri noe tull. Men når det kan utsettes, når ingen andre venter på at jeg skal gjøre det, når jeg ikke har noen til å gi meg et spark bak, da blir det som regel utsatt. Så nå skal jeg lese artikkelen i Woman grundig, og jeg skal skjerpe meg! Virkelig. Her finner du kortversjonen av artikkelen på nett, dersom du er like Albert som meg.

Så nå vil jeg gjerne høre: Sliter du med det samme som meg? Eller er du selvdisiplinert, og gjør alt du skal gjøre når det bør gjøres? I såfall: Gi meg tips til hvordan!

Og turen går til Praha!

Den 6.desember reiser jeg, kjæresten, to av mine beste venninner og deres utkårede til Praha. Jeg har aldri vært der før, men jeg har hørt mye bra om byen, og spesielt om julemarkedet de har hvert år. Gjett om jeg gleder meg! Det gikk faktisk opp for meg først i går at det bare er en og en halv uke til vi reiser... Owæh! Jeg var overbevist om at det var minst tre uker igjen. Nå kan jeg jo faktisk begynne å tenke på hva jeg skal pakke, arti arti! :D Jeg har store planer om å kjøpe flertallet av årets julegaver der. Problemet er bare at jeg ikke helt vet hva de selger, annet enn krystall, så det er litt vanskelig å planlegge på forhånd. Men vi satser på at min impulsive shoppingsans redder meg ;)

page2


Her er to artikler om juleshopping i Praha: Den ene er fra kvinneguiden.no og den andre er fra adressa.no. Begge artiklene nevner lave priser som en grunn til å handle julegaver i dan Tjekkiske byen, men jeg har hørt fra flere bekjente at prisnivået stort sett er som i Norge. Jeg antar at man må finne lokale butikker, kanskje litt utenfor turistområdene, skal man gjøre noen virkelige kupp. Prisene på H&M der vil sikkert ikke skille seg nevneverdig ut fra prisene på H&M her. Men øl er uansett billig: en halvliter koster fra 4 til 10 kroner. Bare dèt er jo grunn nok til å reise ;)

Jeg blir kjempeglad for tips om hvor man bør handle, hvor man bør spise og hva man bør se! Så dersom du har vært i Praha kanskje du har noen anbefalinger?

Nå er det ukens fotokurs som står for tur, og til alle kursdeltakere: Pass opp, jeg har spist et tonn med hvitløkssmør til middagen! Muhahaha...!Sex on Fire!

...er en hot sang fra Kings Of Leon. Man kan ikke si det samme om Trøndelag for tida: det er søren meg bikkjekaldt ute! Da er det bra jeg er en slik fornuftig pike som kjøper varme klær:

img6559horz
- Topp fra B-Young og kjole fra Lindex. Kjøpt i dag.

Nå ble dette litt mørke bilder, så det er kanskje litt vanskelig å se klærne skikkelig. Men jeg har sett de gjør sånn i magasiner også: "Strømpebukse fra Viskalruineredeg, 900kr." Også skimter man såvidt et nylonbekledd kne nede i høyre hjørne. Poenget er: toppen er gjennomsiktig med små hvite prikker, søt og røff på en gang. Og kjolen er bare herlig! Tror faktisk jeg er litt forelska jeg :P

Også må jeg selvfølgelig nevne at Lady Netta liker bloggen min så mye at hun har valgt ut meg som Søndagsbloggen denne gang! Veldig, veldig koselig! Jeg som er helt ferskis når det kommer til blogging, jeg er beæret ;D Bloggen hennes er også verdt å sjekke ut, og det samme er flere av blogganbefalingene du finner der.

Håper alle sammen har en finfin kveld - husk å kose deg, det er mandag bare en gang i uka! Jeg skal iallefall benke meg til med kveldsmat og finale i Top Model snart :)

- Hasta Luego!


Nytt bloggdesign - hva synes du?

Håper den nye headeren faller i smak. Litt renere og litt penere ble det =) Og med god hjelp fra Kirsti har jeg også registrert meg på bloglovin, så nå håper jeg på å få maaange prenumeranter etterhvert ;) Jeg har hørt at for å få faste lesere, så må man bl.a. ha litt humor i innleggene sine.

Vel... Jeg kan være morsom jeg. Bare se her:

fr
Før ekteskapet.
 
etter
Etter ekteskapet.


Morsomt, hæ?? Jeg vet. Og hvis den lyse skrifta blir litt vanskelig å lese, så er det bare å rope ut. Men dersom du bor langt unna Trondheim kan det være lurt å skrive en kommentar istedet, for da det er ikke sikkert jeg hører deg. -  Åh, så morsom da gitt. Igjen! Jeg overgår meg selv i dag ;) Og hvis du har lyst til å dele dine helgeplaner med meg, så gjør gjerne det. Jeg blir nok sittende i denne stolen en liten stund til, men etterhvert skal jeg vekke min søvnige kjære, lage en god middag og kanskje se en film. Ordentlig helgekos <3

Fredagen - oppsummert i bilder.

dpp0064 copyhorz
- Snø er ikke like gøy som det en gang var. Og er man først er blitt kald på alle fire føttene så gjelder det å komme seg inn så kjapt som mulig. Ikke engang sykkelmonsteret kan stoppe en frossen pus..!kids
- Naboens barn: Sigurd, Eirik og Snorre. Supersøte =)

 

kvist

- Gøy med blits! Nesten litt nyttårsaften...

 

crow

- kra kra!

 

meg

- Meg. Med Everyday Minerals sminke på.

 

brownie

- Brownies! <3 Det skal sies at jeg egentlig drakk melk til, ingenting slår brownies og melk! Rødvinsflaska ble åpna i etterkant, og den holder meg med selskap ennå ;)


Og sånn ellers så kan det nevnes at jeg har vært på IKEA:

dpp0087

 

og hatt besøk av Bodil pia:

 

img1669

 

Og sånn ellers så vil jeg anbefale alle å høre på The Verve - Love Is Noise og Kings of Leons - Use Somebody.

 

Hva har du gjort i dag? Eller i går da, hvis vi skal være pirkete, klokka har vel passert midnatt for noen timer siden. Fortell, fortell!

 

 


 

 

Følg min blogg med blogglovin!

Fotokurs, oppgave 6.

På onsdag var vi i studio, og jeg har bare ett ord: Fantastisk gøy!  Vel... det ble to ord, men det er ikke så nøye. Det ble ikke så mye tid til bildetaking på hver, vi var tross alt elleve stk. i ett studio, men det ga uansett mersmak! Nå gleder jeg meg virkelig til kurset i lyssetting i januar =)

 

backstage
- Backstage


Jeg må innrømme at jeg var bittelitt stressa, dette var min første gang i studio med lysmåler, hovedlys, stikklys og mere til. Men med god hjelp fra Therese ble ikke resultatet så verst:

 

01bente

- Orginalbildet

 

Jeg fikk tilsendt kun ett av bildene (jeg måtte ta bildet med kurslederens kamera, da mitt ikke kunne brukes med blitsene), og oppgaven til neste gang er å redigere bildet. Under er noen redigerte versjoner, men kjenner jeg meg selv rett så blir det nok utallige varianter til  :)

 

08

 

 09 copy

 

Bør jeg beholde den hvite rammen eller bør jeg fjerne den? What do you think?

 

 

Vinteren er her!

Kong Vinter har ankommet Trondheim, kaldt og ubønnhørlig. Og jeg er enda ikke helt sikker på hva jeg synes om den saken... På den ene siden så gleder jeg meg til lune innekvelder med rykende varm kakao, og og friske basketak ute i snøen (et eller annet sier meg at det blir mest av førstnevnte...).
Men på den annen side så gleder jeg meg ikke til å kjøre strekningen Trondheim - Værnes på glatt føre og i stiv kuling hver gang jeg skal på jobb. Og siden parkeringsplassen på jobb er utendørs så blir det vel en del snøkosting og isskraping, og det er jo ekstra morsomt når det må gjøres midt på natta.... Heldigvis har jeg garasje hjemme, dèt er deilig det!

img3366  img3370
- Kyrre synes snø er gøy. Av og til.


Jeg skal iallefall gjøre det beste ut av situasjonen, og ta med meg katt og kamera ut i snøen. Bildene over er ca tre år gamle :) Men aller først er det pelsdyrdebatt på NRK P1 klokka 13:00 som står på planen. Hør på du også: http://nettradio.nrk.no/default.php?kanal=p1

Hva synes du om vinteren? Hvit og magisk, eller frossen og fæl?

Make-up tips: Everyday Minerals.

Et supertips til alle som vil ha kvalitets make-up uten at det koster en formue, er denne geniale siden: 


Siden selger mineral make-up, og også bittelitt hudpleie basert på naturlige ingredienser. De har masse nydelig der, og det beste av alt: Du kan bestille et gratis prøvesett! I det settet får du med tre valgfrie farger i foundation, èn i concealer og èn i blush. På den måten får du prøvd før du kjøper, slik at du slipper å betale for en foundation som ikke passer deg. Genialt, ikke sant?! Jeg synes i allefall det å finne riktig farge i foundation er det vanskeligste når jeg kjøper sminke. Du må betale frakt for prøvesettet, men det er ikke mye, tror jeg betalte ca 5 dollar. Og har du ikke gode make-up børster fra før så anbefaler jeg å kjøpe med det også, da det er et must for å legge mineralsminke.

page1
- øyenskygger i fargene ScentedCandles, Starlit, Starry Eyed og ThankYouDet eneste negative, eller nei - negative blir feil ord. Det eneste som ikke er fullt så bra, er at man selvfølgelig må betale toll dersom man bestiller for over 200kr (og tro meg: selv om sminken er kjempebillig, er det LETT å komme over den magiske grensa!), og at nettsiden kan være litt ustabil til tider. Ellers er jeg kjempefornøyd! I tillegg til at sminken er billig og bra, har Everydayminerals også en veldig miljøvennlig profil. STOOORT pluss i margen! :D

Jeg bestillte prøvesettet for en god stund siden, og falt pladask for en foundation i fargen Golden Fawn:

showimageinimgtagfoundationDen passer fint til meg, da jeg har en lys hud med litt gultone i. Everyday Minerals har gjort det kjempeenkelt (vel, så enkelt som det kan bli når man skal kjøpe foundation på nett) og delt opp alle foundations i ulike kategorier: Du kan velge fra kategoriene warm, golden, cool, beige, buff og olive, alt etter hvilken farvetone du har på huden.Du kan også velge konsistens og dekningsgrad: Matte og semi-matte passer fint for de med blank hud, intensive er for de som vil ha en ekstra dekkende foundation og original glo er for de som vil ha en naturlig look.

Siden den gang har jeg bestillt meg to sett: Et med tolv valgfrie produkter i fullstørrelse, da kan du velge fritt mellom foundations, blush, øyeskygger, brynskygger, koster, finishing powders, lipgloss osv. osv. Og et med ti små øyeskygger i valgfrie farger. Og som kjent: Mye vil ha mer, så nå sitter jeg og vurderer en fjerde bestilling.

Noen av mine favoritter så langt:

bronzer
Natural Reflections medium bronzer - et 'finishingpowder' (hva kaller man det på norsk da?) som er kjempefint som et lett solpudder for oss bleikinger.

brow
Medium brown brow color - brynskygge. Hipphurra for brynskygge!

snuggle
Snuggle - kjempenaturlig blush. Perfekt til hverdags.

sspree
Shopping Spree - min øyeskygge nr èn! Grå/lilla i fargen med et grønnlig skimmer.

raresilk
Rare Silk - perfekt baseskygge, eller bare når man ikke gidder å sminke seg så veldig.

scandles
Scented Candles - fremhever mine små blå =)

Når det gjelder øyeskygger kan jeg holde på i eeevigheter, så jeg tror jeg stopper der. Dere får heller titte innom siden og finne noen favoritter selv. Jeg kan (nesten) garantere at du vil bli fornøyd! Jeg skal ta noen bilder med make-up'en på også, men just nu er det for mørkt, så da blir det film i sofakroken med kjæresten i stedet <3

Hasta luego!

Photoshoot! Og resultatet ble...

På lørdag hadde vi en liten photoshoot i mitt veldig hjemmelagde og veldig midlertidige hjemmestudio. Maya, Gunn Siri og lille Ingrid Mathea var innom, og det var Maya og Ingrid som skulle i rampelyset.

img5942 

02

img5986

dpp0036

dpp0037

img5781 copy

img5792

Selv er jeg ganske fornøyd med resultatet, så får vi håpe at de som skal bruke bildene også blir det :)

Lyset var (som vanlig) en utfordring. Selv om vi har to meter takhøyde, og tilsvarende høye vinduer så blir det ikke så lyst som man skulle tro. Jeg ønsker meg herved brede vinduer! Eller et eget studio da, hadde ikke vært så ille det heller ;)  Og mens vi er inne på temaet lys: Jeg har meldt meg på et kurs i lyssetting! Det er i regi av nettsiden Fotopia, som endelig holder kurs i Trondheim. Det er kun èn dag, men jeg håper det blir nok tid til å prøve og feile, spørre, mase og lære plenti alikevel. Datoen er 31.januar 2009, jeg gleder meg! :D

I kveld er det fotokurs igjen, og i dag skal vi ta bilder av modell i studio. Jeg må si jeg er litt smånervøs... Jeg er håpløs på å instruere den som står foran kamera, jeg har mer enn nok med å tenke på blender/lukkertid/ISO/fokuspunkt/utsnitt, og så videre, og så videre. Forhåpentligvis vil dette fungere som et lite dytt i riktig retning, det er en første gang for alt, og alt må læres :)

Er det forresten noen som kan forklare meg hvorfor blogg.no kutter bildene mine av og til? Og hvorfor jeg får titusen pop-up faner nesten hver gang jeg laster opp bilder?

Min nye adresse er:

Trondheim Lufthavn Værnes... Jeg gjør ikke stort sett annet enn å spise og sove når jeg er hjemme, så er det på'n igjen. Jeg rekker så vidt å kysse kjæresten god mor'n og god natt, og da sier det seg selv at jeg ikke rekker særlig blogging heller. Men litt rekker jeg, og nå synes jeg det er på tide å introdusere Kyrre - klovnen i mitt liv:

kyrre


Sånn.

Det var alt jeg rakk.


Takk for i dag.

Nattinatt.


Sov godt.

Drøm søtt.


Hadet på badet.                                                                                                                               osv.


Fakkeltog mot pels i Trondheim.

I går var jeg med på mitt aller første fakkeltog. Juhu! 

dpp0003 copy

Jeg ramla plutselig inn på en liste over demonstrasjoner mot pels på NOAH sine sider, og der stod også Trondheim oppført, samme dag. Så da tusla vi nedover da, kjæresten min og jeg.

Det var ikke veeldig mange folk, men akkurat passe til å lage et stort nok tog til å bli lagt merke til. Vi begynte i Dronningensgt.9, utenfor en pelsbutikk, og gikk en runde før vi endte opp på torget.

page

Jeg savna litt mer aktivitet, men det var uansett fint å se at det er så mange engasjerte folk i byen. Og jeg var vel ikke akkurat superaktiv selv heller, så da kan jeg vel bare takke meg selv egentlig:P
En del folk hadde også tatt med seg ildrene sine, smart tenkt. De var utrolig søte, og veldig ivrige!

page1

Jeg håper helt klart det blir flere slike demonstrasjoner, da dette er et viktig tema som fortjener fokus. Kanskje det hadde vært en idè med en bod i Nordre gate, så kunne det vært folk der hele dagen som hadde delt ut flyers, snakket med folk, diskutert osv? Jeg oppordrer uansett alle som bryr seg om dyr og dyrs rettigheter til å undersøke hva akkurat DU kan gjøre. Ja, DU ja! Kanskje blir det neste innlegg her? Akkurat nå er PC tida over og omme for i dag. Jobben venter.

Ha en finfin dag alle! =)

Fotokonkurranse II

Hundrings har ny fotokonkurranse på gang. Temaet er natur, og jeg må selvfølgelig være med denne gangen også. Her er mine bidrag:

img5165

- Juledekorasjoner i Trondhjæm by.


img5645

- Høstsol på Bakklandet.

Fotokurs, oppgave 5.

Nå er klokka snart 07:00, og jeg har alt vært våken en time. Jeg våkna helt uten grunn klokka seks, og med en sulten mage og fotoidèer og dyrevern surrende rundt i topplokket, var det bare å vinke hadet på badet til Ole Lukkeøye. Dette ligner ikke meg, ikke i det hele tatt! Men når man først er oppe så kan man jo like godt gjøre noe fornuftig, så den siste timen har jeg lest enda mer om pelsdyroppdrett og dyrs rettigheter. Jeg tror jammen meg jeg er på god vei til å bli en aktivist jeg altså..!

Men over til det jeg egentlig skulle skrive om: vår siste foto oppgave. Denne gangen var oppgaven kreativ bruk av blits, og her er resultatet:

img5709
- søvnløs?

blits
- selvportrett.

Jeg har (som med det meste annet innen foto), null erfaring med å jobbe med blits. Jeg har heller ingen ekstern blits til hjelp, så da taver man det man haver. På begge bildene har jeg festet et sammenrullet A4 ark til blitsen på kameraet, noe som ga en "lommelykt" effekt.

Gårsdagens desidert beste bilde var Silje Marlen sitt, utrolig stilig! :D

Og vips! så var klokka snart åtte. Nå må du ikke tro at jeg har for vane å skrive så sakte, til mitt forsvar så har jeg lagd frokost og matpakke til min kjære i mellomtida. Så snill er jeg :P

Nå tror jeg kanskje jeg skal krype oppi senga igjen, og se om det er mulig å få en time eller to til på øyet. Jeg har jo tross alt seinvakt i kveld, og da er det greit å ikke være helt dødtrøtt når jeg skal kjøre hjem etterpå.

- Nattinatt / God morgen (stryk det som ikke passer).

Pelsdyroppdrett - si din mening!

TV2 sendte mandag kveld dokumentaren "Et skinn av velferd". Materialet som er brukt i denne dokumentaren er samlet inn av Nettverk for dyrs frihet, og dokumentaren kan sees i sin helhet på TV2's web-tv.

forbypels.no kan du også se en video med mer av det samme materialet.

Først litt fakta:
- I Norge er det ca 500 pelsfarmer som driver med oppdrett av mink og/eller rev.
- Det avlives ca 800.000 pelsdyr i Norge hvert år.
- Pels er et luksusprodukt, og brukes stort sett til klær, og detaljer på klær/sko o.l.
- Minstekravet til minkenes bur (når det gjelder størrelse) er en høyde på 45cm og en bunnflate på 0,2 kvadratmeter.
- For rev er kravene 70cm høyde, og en bunnflate på 0,8 kvadratmeter.
- Når det gjelder innredning så skal burene ha en kasse eller en annen innretning hvor dyret kan søke skjul, og en liggehylle.
- Burene skal være av et drenerende materiale, og i praksis vil det si at alle bur er av netting.
- Pelsdyrene tilbringer hele livet i buret. Avlsdyrene lever flere år på under èn kvadratmeter, mens de som brukes til pels avlives når de er seks måneder gamle.
- Norsk pelsindustri får ca. 70 millioner kroner i statsstøtte hvert år.
- Det er Mattilsynet som har ansvaret for å følge opp og ha kontroller på pelsfarmene, men de har, ifølge de selv, ikke ressurser til dette.
- I følge Norsk Pelsdyralslag er ikke stereotype adferd et proplem i norsk pelsindustri, men i følge Nettverk for dyrs frihet opplevde de akkurat det blandt dyrene på alle de 120 farmene de besøkte.
- I Sverige og Nederland er revefarmer forbudt, og i Danmark kommer det antageligvis et lignende forbud snart.
- Storbritannia, Irland og Østerrike har innført forbud mot pelsoppdrett i sin helhet. Sveits har avviklet pelsfarmene, og i Italia er det så strenge regler at pelsoppdrett ikke lønner seg.


page
Bilder: Nettverk for dyrs frihet, tatt på norske revefarmer i 2008
Og nå som vi er ferdig med formalitetene: jeg blir så JÆVLIG forbanna! Hvordan kan den norske stat gi søtti millioner kroner i støtte til en slik industri, også har ikke Mattilsynet engang ressurser til å drive kontroll?? Jeg forstår at det vi får se i dokumentaren og på disse bildene er skrekkeksempler. Men alikevel: Det forekommer, det eksisterer i Norge i år 2008, det er realitet. Og de som har mulighet til å gjøre noe med det bare lukker øynene og skylder på hverandre. Jeg blir så UTROLIG forbanna!

Og til landbruksminister Lars Peder Brekk: Du vil ikke kommentere bildene fordi de er tatt uten tillatelse fra revefarm eierne. Du mener at denne debatten bør foregå i full åpenhet, og at forutsetning for all virksomhet er at regler og lover følges. Vi ser jo her tydelige eksempler på at lover og regler IKKE følges! Tror du virkelig at disse revefarm eierne, som har så mye dritt på samvittigheten, noensinne ville tillat Nettverk for dyrs frihet eller TV2 å filme på farmene deres? Nei! Hvor åpen er debatten da, hvis ikke ALT kommer frem i lyset?

Det finnes selvsagt reverøktere som følger de lover og forskrifter som finnes, og forhåpentligvis gjelder dette for flertallet av norske pelsfarmer. Men alikevell så er min oppfattning at pelsoppdrett er dyremishandling. Dyr er levende vesener med instinkter og behov, og de lever hele livet i små nettingbur, HELT uten mulighet til å følge disse instinktene eller tilfredsstille disse behovene.

Mattilsynet har bedt Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) om å vurdere risikoen for lidelse ved hold av pelsdyr. VKM kom frem til at velferden for rev og mink blir godt ivaretatt, men det er nødvendig med mer kunnskap om hold av ilder og chinchilla (til info: ilder og chincilla drives ikke pelsoppdrett på i Norge). Sammenligningsgrunnlaget var bl.a. BURHØNS. Hvordan kan man sammenligne rev med burhøns?? En sammenligning med hund er mer på sin plass spør du meg. Og hadde noen forsøkt å holde hunden sin sperret inne i nettingbur hele dens levetid, ja da hadde de blitt politianmeldt for dyremishandling. Jeg ser ikke hvorfor det burde være annerledes for rev eller mink.

(Ikke misforstå: Jeg synes måten burhøns holdes på er forkastelig. Men det er en annen diskusjon)

Jeg har sendt e-post til Mattilsynet og spurt bl.a. om hva deres rolle i dette er, og hvilke rutiner de har for å drive kontroll på de 500 pelsfarmene som finnes. Jeg har også sendt en e-post til Norsk pelsdyralslag med ulike spørsmål om pelsdyroppdrett. Dette fordi jeg ønsker å vite mest mulig om dette temaet. Jeg mener at kunnskap er makt, og skal man kunne føre en saklig diskusjon er det nødvendig å kunne litt om temaet. Så gjenstår det bare å se om jeg får svar.

Så nå lurer jeg på: Hva er ditt syn på dette? Synes du pelsoppdrett er dyremishandling, eller synes du det er helt greit så lenge de følger de lover og regler som finnes i Norge? Vær med å skap debatt!

Verdens beste møffins.

Saftige sjokolademuffins med jordbær.
(14stk. mellomstore muffinsformer)

ingredienser:
125g smør
2dl sukker
2 egg
3/4dl kakaopulver
1ts vaniljesukker
1klype salt
1 1/2 ts bakepulver
4dl hvetemel
1 1/2 dl melk

fyll:
sjokoladepålegg
14 friske jordbær

1. Sett ovnen på 200 grader. Rør smør og sukker så det blir hvitt og luftig. Tilsett eggene ett i gangen, rør godt mellom hvert egg. Sikt i de tørre ingrediensene vekselvis med melken, og rør til en glatt røre.

2. Fordel halvparten av røren i formene. Legg en skje sjokoladepålegg og et jordbær i midten på hver muffin. Fordel resten av røra over til formene er 3/4 fulle.Strø over eventuell pynt.

 img2111 

3. Stekes ved 200 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

4. Nytes! <3

img2144
- nammenammenamm! kaaaake!

Pepperkakene tar over verden!

Hjelp! Hva ER det med dette bruningshysteriet da? Uansett om det er selvbruning, ett tonn med foundation og solpudder, eller det nyeste av det nye; Melanotan sprøyter - hvorfor har det blitt "inn" å se ut som en pepperkake? (Er det kanskje den kommende juletida som er inspirasjonskilden til alle disse jentene (og guttene)?)

Er man så heldig at man er født med en mørkere hudfarge, så er jo det flott! Men er du som den gjennomsnittlige norman; bleik som en nymåne - la det være! Det ser bare feil, feil og atter feil ut!


pageIgjennom jobben møter jeg ganske mange kosmetikk-interesserte jenter i løpet av en dag, og felles for mange er at de vil ha en alt for mørk foundation, ett alt for mørkt solpudder og NULL solbeskyttelse. Og når disse jentene spør etter sol-olje, og jeg forklarer at man faktisk øker risikoen for hudkreft dersom man ikke bruker solkrem med høy solfaktor, da ler de bare. Men når jeg så sier at man også øker risikoen for rynker og for tidlig aldring av huden, da blir de straks alvorlige igjen. Og drister seg opp på solfaktor ti.

Dette med solbeskyttelse gjelder forøvrig for normenn generelt; vi vet at vi er bleke, og når vi først er i sola så vil vi ha MAX utbytte. Men man kan faktisk nyte sola selv om man har solkrem på altså, den varmer like godt for det. Du blir kanskje ikke like brun, men så blir du ikke like rynkete heller.

Og til slutt: Til alle dere som bruker Melatonan - er dere tjukke i hue?? Dere sprøyter ett stoff dere ikke vet hva er inn i kroppene deres. Ett stoff som ikke selges lovlig i hverken Europa eller USA. Ett stoff dere ikke kjenner bivirkningene til. Hvorfor? Fordi dere vil være brune, tynne og kåte? Det er ren idioti spør du meg. Her er en artikkel hentet fra NRK.

PS: visste du at mens vi i vesten bruker en formue på kremer, tabletter og andre produkter som skal gi oss brunere hud, så bugner markedet i Asia over av produkter som skal gi blekere hud. Mennesker er rare dyr.


Fotokurs!

Jeg går for tiden på et ti ukers fotokurs på Norsk Fotofagskole, hvor Therese og Ronny er kursledere.

Tenkte jeg skulle legge ut oppgavene, og resultatene av oppgavene, og forhåpentligvis vil man kunne ane en liten fremgang etterhvert =)

Oppg.1 - Portrett

Ett portrettbilde med lite dybdeskarphet, hvor man kun skulle benytte tilstedeværende lys.

img3710

Oppg.2 - Brennvidde og perspektiv

Her skulle vi ta bilder med både vidvinkel og tele.

bentetele1        bentevidvinkel2
Tele                                                                   Vidvinkel

Oppg.3 - Komposisjon

Her skulle vi ta to bilder; ett hvor det gyldne snitt kom tydelig frem, og ett hvor komposisjonslinjer i omgivelsene kom tydelig frem.

img4646       bentekomplinjer
Det gyldne snitt                                              Kompsisjonslinjer/elementer

Oppg.4 - Miljøportrett

Ett miljøportrett med bevisst valg av tilstedeværende lys. Og det måtte være av noen vi ikke kjente.

photoshop

Så lang er jeg mest fornøyd med det siste bildet. Jeg må bli mye  flinkere til å planlegge, tenke kreativt og ikke minst finne modeller og lære meg å instruere de. Skumle greier! :P
Jeg savner også utstyr som gir meg litt flere muligheter. Ekstern blits, reflektor og stativ for å nevne noe! Men snart er det jul. Hvem vet hva julenissen bringer ;)

Ikke noe vekker minner bedre enn lukt.

Eller så sies det iallefall. Men bilder gjør jammen susen de også!

Vi er ikke midtveis i november engang, og allerede sitter jeg her, nedgravd i feriebilder og mimrer mens jeg lengter etter sol og sommer. Ikke bokstavelig talt nedgravd altså, ta det med ro... Bildene er jo på den derre harddisken sjelvklart. (Noe som minner meg på at jeg må bli flinkere til å fremkalle og sette i album). (OG til å ta backup...).
Uansett: Jeg skal ikke late som om jeg er skikkelig bereist og verdensvant, men jeg må få lov til å si at Kroatia er helt fantastisk! Flott natur, god mat, billig øl, treveligt folk, godt og varmt. Hva mer kan man ønske seg? Shopping kanskje? Muligheten er der, men jeg drar ikke på sydentur for å shoppe. Bare for å late meg :P

Vi har bodd både i den lille byen Makarska og den bittelille byen Podgora, begge ligger på Makarska Riviera. Podgora bestod av ei gate med hoteller og restauranter, det ble litt lite, men Makarska var perfekt for meg.kroatia
- Feerie!En ulempe med Kroatia er at det er lite sandstrender der. Strendene består for det meste av rullestein og klipper, og det er derfor en kjempefordel med badesko! Men på den annen side: man slipper sand i trusa, og dèt er jo bra... Og det er uansett veldig fint altså, jeg lover!

Litt flere bilder, også skal jeg gi meg for i dag. Jeg har vært våken siden klokka 03 i natt, så John Blund står og drar meg i ermet her nå. (Men det spørs om han ikke får sterk konkurranse fra Bodil og Janne, to Stjørdals-bærter som skal gjøre Trondheim utrygg i kveld. Vi får se =))kroatia4
- Gjett om jeg skal tilbake!

Hva skuer mine små blå??

Månedens blogger Hundrings, har en fotokonkurranse på gang, og der må jeg selvfølgelig hive meg med!

Restriksjoner på antall bilder glimrer med sitt fravær, så jeg bidrar med MANGE!
Nei, ikke mange. Tre.
Her:img3049 copy

Lille Thea har så mye hun skulle sagt.img2636horz copy

Selvportrettimg4748horz copy

Bikkjeportrett.


Dett var dett! Nå gjenstår bare å ønske meg sjøl lykke til :P

Bilder fra Trondheim.


Jeg har vært mye ute og fotografert både stort og smått i det siste, her er noe av resultatet:

img4748 copy

- hunden som ikke kunne bjeffe.


img5193

- trollsk på Bakklandet.


img5165

- julestemning i høstmørket.


img4815

- kulturdetalj.

Mitt første blogginnlegg.

Hva skal jeg skrive her da? Du skjønner det at jeg er egentlig litt sjenert, og da er det ikke alltid like lett å vite hva man skal si. Eller skrive. Kanskje jeg skal begynne med å ønske velkommen? Eller blir det for høytidelig?
Skitt au, så nøye er det ikke. Here we go:

Hei! Velkommen til bloggen min =)

Sånn. Da var det overstått.

Her inne vil du ikke finne store, krasse politiske diskjusjoner. Du vil heller ikke finne noe særlig om finanskrisen, skattelistene eller presidentvalget i USA. Ikke vil du kunne lese om Brangelina, Charterfeber eller Mette-Marit heller, for den saks skyld. Temaer du derimot kan risikere og støtte på, er:  humor, musikk, film, skråblikk, tankevekkere og ett og annet innblikk i mine tankerekker.

Men stort sett vil det være litt hverdag, litt fest og mest foto. Håper du titter innom nå og da =)
hits