oktober 2010 (benteblogg)oktober 2010

Portretter.

Yrkesportrett, familieportrett og barneportett er det vi har jobbet med på skolen i de siste ukene, og her er litt av mitt resultat. Det er mye jobb, men ga såpass mersmak at jeg meldte meg på portrettgruppa på skolen. Med hjelp fra skolens ledelse skal nemlig åtte av elevene i klassen drive et portrettstudio frem til jul. Dette skal skje ved siden av det vanlige skolearbeidet, så det kan bli noen travle uker. Men den som intet våger intet vinner!

Så! Bor du i Trondheimsområdet og tenker på å få tatt noen fine bilder av deg selv, poden, familien eller katten? Da vet du hvor du skal ringe: Norsk Fotofagskole på telefon:73518192. Snille folk, snille priser og perfekte julegaver! ;)

Det var dagens reklamesnutt, nå skal jeg dykke inn i Photoshop igjen. Håper alle har hatt en fin helg? Jeg har kost meg med fine folk, cider, coockiesbaking, lazer X og middag på indisk restaurant. Herlig :D


Jeg vil ha en blå ballong.De siste dagene har bloggebente tatt litt pause til fordel for studiobente og photoshopbente. Portrettfoto er gøy, men mye jobb. I dag var det nok en barnefotografering, denne gangen av en nydelig liten gutt på ett år. Det var blå ballong, byggeklosser, såpebobler og godt humør. Herlig!

Nå er det helg, med tilhørende veggis nachos og rom&cola i kveld, og kanskje halloweenfest, kanskje Dunderbeist på Samfundet i morgen ... vi får se hva om frister mest. Jeg ser forresten at jeg har passert 150 følgere på bloglovin, hipp hurra og snurre meg rundt! Jeg skal forsøke å finne på en liten give-away eller noe i den dur for å feire :D Takk til alle som leser her inne. You make my day!


Fakkeltog mot pels, 13.november.Lørdag 13.november arrangerer NOAH fakkeltog mot pels i hele sju byer i Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Kristiansund og Tromsø. Her i Trondheim starter toget ved scenen på torget klokken 17.30, deretter blir det fakkeltog rundt i byen. Selv er jeg i Horten den helga, så jeg får desverre ikke deltatt, men jeg håper så mange som mulig møter opp! Jeg har vært med tidligere, og det er en fin opplevelse samtidig som man hjelper til å sette fokus på en viktig sak.

Klikk her for å komme til Facebook eventen for Trondheim.
Klikk her for å finne Facebook eventene for de andre byene.
Besøk PelsUT for å lese mer om pelsindustrien og NOAHs kampanje for et pelsfritt Norge.


Lise Myhres appell mot pels i 2009.

Så merk dere datoen folkens: 13.november, gå i fakkeltog for pelsdyrene!


Give-away hos Superlivsstil!Give-away hos Superlivsstil med hele tre fantastiske premier fra Økosjokolade! Nå kan du enten krysse fingrene hardt, hardt, hardt for at jeg vinner, eller delta selv ;)


DIY: godiskuler.

Her om dagen fant jeg en oppskrift på godiskuler hos Superlivsstil (som forresten er en fantastisk blogg alle bør lese). Tilfeldigvis hadde jeg alle ingrediensene i skapet, så da var det bare en ting å gjøre: Lage godis! Kulene er myke i konsistensen og består av bl.a. valnøtter, mandler, dadler, aprikoser og kakaopulver. Nom! At de er både sunne og kjempeenkle å lage er jo to gigantiske pluss i margen <3 Må prøves!


En sniktitt på fotofagskolen.

Vi har nye lokaler i år. Fine skolen <3

Fine Ingunn i fine sminkespeilet.

Vi hadde bildekritikk med Jock Sturges under fotofestivalen, og han likte bildene mine. Hurra!

Jock Sturges utstilling.

Fotofestival betyr lange dager og pizza til lunsj.

For øyeblikket drikker jeg cider i eget selskap, drukner i Spotify og prokrastinerer for harde livet.


Morgenstund har gull i munn.


Fargerik vinter.

Vips! så var det plutselig vinter. Ikke meg i mot: Jeg liker snø, sol og fem minus bedre enn regn, sur vind og tre pluss. Også kan jeg endelig fyre i ovnen med god samvittighet.

I går var det storslagent fyrverkeri her i Trondheim. Det kom mildt sagt veldig overraskende på, så jeg fikk ikke tatt noen gode bilder, men det var virkelig fint! Jeg tror jeg elsker fyrverkeri mer enn noe annet! Til og med mer enn sjokolade.. Men det må være ordentlig, ikke sånne pingleraketter som man sender opp selv. Gårsdagens show var det Sparebank 1 som stod bak, og det kostet 120 000 kroner. Hadde jeg hatt 120 000 kroner hadde jeg også kjøpt meg fyrverkeri <3

Nå skal jeg straks tusle ned til bunnpris posten og hente TO pakker fra iHerb. Hipp hurra! Forhåpentligvis vil litt bevegelse og frisk luft gjøre at jeg klarer å sortere skoletankene litt. For øyeblikket har jeg tusen tanker om familieportrett, barneportrett, ungdomsportrett og yrkesportrett surrende rundt. Alt skal leveres om en liten uke, og i tillegg skal jeg jobbe i helga. Dette går aldri bra ;)

Kirsti aka. Kayso har forresten laget et bloggportrett med meg, les det her! :D


B for bruschetta.Med sulten som følgesvenn trosset jeg i dag haggelbyger og sur vind for å handle på Meny - de har så mye spennende der! Det er aldri særlig økonomisk å handle mat når man er sulten, men man kommer i allefall opp med idéer til gode matretter. I dag ble det bruschetta og stekt sopp på meg. Nom nom!

Til én sulten person eller to forretter behøver du:

2 skiver brød. Fint brød er vel det vanligste, men jeg brukte grovt rugbrød, og det var nydelig
8 cherrytomater, eller tilsvarende mengde av andre typer tomater
Ca. 2ss finhakket løk
Ca 1ss finhakket ananas
1 fedd hvitløk
1 stor sjampinjong (eventuelt flere små, her snakker vi nemlig svær)
Ett blad grønnkål (skylles)
Extra virgin olivenolje
Himalayasalt (eller gourmetsalt) og nykvernet pepper.
Vegansk smør/margarin

Del cherrytomatene i fire (større tomater finhakkes), legg de i en liten ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett stekeovnen på ca 150 grader - legg brødskivene på rist midt i ovnen, og sett også inn formen med tomatene. Del sjampinjongen(e) i biter som du steker i vegansk smør og krydrer med salt og pepper. Lag en blanding av finhakket løk og ananas. Følg med på brødet og tomatene: det er ferdig når brødet er herlig sprøtt og når tomatene er saftige, myke og gjennomvarme. Drypp rikelig med olivenolje over brødskivene, del hvitløksfeddet i to og gni snittflaten mot skivene. Så danderer du tomatene og løkblandingen oppå brødet, og grønnkålen og soppen ved siden av. Litt fersk basilikum hadde nok satt prikken over i'en, men det hadde jeg desverre ikke. Godt ble det uansett!

Bon appetit :)


Puseportrett.Hvem har finest pus i verden?

Jeg tørka støv av 50mm objektivet mitt og hadde fotoshoot med Kyrre i hagen i dag. Han er ganske så kjekk <3


Bryllupsportrett.

Fem av bildene som ble levert i dag. Jeg fikk både gode tilbakemeldinger og gode tips om hva som kunne vært gjort bedre :) De skjønne modellene er Veronica og Stian, og supre assistenter var Renate og Solveig. Tusen takk for hjelpen alle sammen! :D


Fotofest!I morgen inviterer Norsk Fotofagskole til fotofest! Det blir åpent hus i Nedre Ila 39, med foredrag av annerkjente fotografer på dagtid og fest på kveldstid. Foredragsholdere er Morten Krogvold, Gorm Gaare og Jock Sturges. Gorm Gaare og Jock Sturges har hver sin utstilling, Interfoto har en stand og i tillegg er det stilt ut utvalgte studentarbeider fra de siste fire årene. Programmet ser slik ut:

12:00 - Gorm Gaare - MISS LANDMINE
14:00 - Morten Krogvold
16:00 - Jock Sturges - En av de mest interessante FineArt fotografer i vår tid.
19:00 - FEST - BAR - DJ

Foredragene koster 150kr, festen har gratis inngang. Billetter selges i døra, og kommer du mellom klokka 11 og 12 er det jeg som selger den til deg ;) Jeg anbefaler alle fotointeresserte i Trondheim å ta turen innom! Juhu!


DIY: hjemmelaget sjokolade.Å lage sjokolade selv er enkelt, kjempegodt og ikke minst tusen ganger sunnere enn vanlig sjokolade som man kjøper på butikken (så fremt man bruker sunnere ingredienser selvsagt). Grunnoppskriften jeg bruker finner du her, og i den er det:

Kakaopulver
Kakaosmør
Kokosfett
Agavesirup

1) Det første jeg pleier og gjøre er å riste nøttene i tørr panne. Da blir ikke sjokoladen helt rå, men jeg synes det smaker mye bedre. Rist gjerne en god porsjon så har du til neste gang også.

2) Mål opp ønsket mengde av ingrediensene. Oppskiften er ganske liten så jeg pleier å doble eller tredoble.

3) Smelt kakaosmør og kokosfett i vannbad. Pass på så du ikke får vann oppi sjokoladekjelen, det gir en ekkel konsistens på den ferdige sjokoladen. Vil du at sjokoladen skal være rå må du passe på at tempraturen ikke overstiger 40 grader, men vær obs på at kakaosmøret da kan bruke ganske lang tid på å smelte. Selv er jeg ikke supernøye på akkurat dette.

4) Rør inn søtning og kakaopulver. Jeg pleier å røre inn kakaoen litt og litt for å unngå klumper.

5) Tilbered det du vil bruke som fyll. For min del består det stort sett av å hakke ristede nøtter og tranebær, men denne gangen prøvde jeg meg også på en versjon av Anettes karamellfyll, og det ble nyyydelig. Å lage sjokolade med flytende fyll krever bittelitt mere jobb (følg linken for å lese hvordan) men det er helt klart verdt det <3

6) Skal du lage med vanlig fyll er det litt enklere: ha passe mengde i formene og hell over sjokolade. Jeg har oppdaget at det er greit å røre i sjokoladen underveis, da den har tendens til å skille seg hvis den står for lenge i ro. Dermed vil de første bitene smake mest fett og de siste vil smake alt for mye sjokolade.

Som former kan man bruke nesten hva som helst: På bildene over har jeg brukt plastformer fra jobben som opprinnelig er embalasje for kosmetikk :P Du kan også bruke et plastlokk eller en plastboks og lage sjokoladeplate.

7) Sett i fryseren i 15-20 minutter, så er det bare å nyte resultatet! :)

I tillegg til å lage med karamellfyll og med standard-ingrediensene (hasselnøtter, tranebær og himalayasalt) prøvde jeg meg også på en utgave med hele mandler og kaneldryss. Nom nom! Hjemmelaget sjokolade kan varieres i det uendelige, det er bare fantasien som setter grenser! Har du lyst på inspirasjon anbfaler jeg at du tar turen innom Anette og Silje, to jenter som vet å eksperimentere på sjokkisfronten :)

Ingrediensene til å lage sjokolade selv kan kjøpes for en rimelig penge på iHerb. Er du førstegangskunde kan du bruke rabattkoden SEF729 som gir deg fem dollar i avslag. For å unngå toll er det viktig at du ikke bestiller for over 200 kroner om gangen.

Så nå er det bare å starte egen sjokoladefabrikk på kjøkkenet folkens, dere kommer ikke til å angre! ;)


Bryllupsfoto, behind the scenes.La oss bare slå fast èn gang for alle at bryllupsfotografering i oktober er kaldt! Både fotograf, assistent og "brudgom" frøs, men verst var det nok for "bruden" i dag. Bryllupsbilder og kjæresteportrett er neste oppgave på skoleplanen, og jeg fikk en god start i dag. Kjæresteparet Veronica og Stian var nydelige modeller, og Renate var superassistent :) Nå skal jeg hive noen vedkubber i ovnen og forhåpentligvis drive kulda ut av kroppen, lage meg noe snasent til middag og begynne redigering av bildene. Hipp hurra!


SøndagsfrokostJeg brukte lørdagskvelden på å lage sjokolade, og dermed ble det sjokkis til frokost i dag. Sånt som passer seg på en søndag. Fra venstre til høyre: 1) Karamell og kokosfyll 2) Ristede hasselnøtter, tranebær og himalayasalt 3) Hele, ristede mandler med kaneldryss. Perfekte om jeg får lov til å skryte av meg selv ;) Link til oppskrift og inspirasjon kan jeg slenge ut senere om noen er interessert? Nå er det tid for jobbing igjen.

Hasta la vista!


party with my pain


johnossi - party with my pain

Energi! Første gangen jeg skrev om Johnossi var 1.januar 2009, og om mindre enn en måned spiller disse gutta på Samfundet her i Trondheim. Don't miss it! Jeg har allerede kjøpt billett ;) For flere godbiter fra Johnossi og andre fredagsfavoritter kan du trykke her (spotify link). Jeg derimot, jeg skal snart ta turen til tax-free'n for å tjene til livets opphold.

God helg!


Portrettfoto.

Her er noe av resultatet fra gårsdagens fotografering, og også de tre bildene jeg valgte å levere. Kannika stilte som modell til ungdomsportrett, vi skulle ha to bilder: ett med finklær og ett med hverdagsklær (se flere bilder av Kannika her og her), og farmor Torny stilte som modell til klassisk portrett. Flotte damer! ;)

Jeg er kjempefornøyd med bildene, men er som vanlig veldig etterpåklok og ser mange ting jeg skulle gjort annerledes. Men det er vel sånn man lærer? ;) Ungdomsportrettene skal jeg ta på nytt - forhåpentligvis får jeg gjort noe med de feilene og manglene som irriterer meg nå.

Straks blir det take-away fra Persilleriet til middag, så skal jeg sette meg ned og planlegge bryllupsfotografering som er neste skoleoppgave. Trivelige ting å bruke en torsdags ettermiddag på <3


Portrett.Ut på tur aldri sur! Vi har startet med portrettfotografering på skolen, og som en miniworkshop i dag fikk vi i oppgave å ta bilde av hvarandre. Over ser du Ingunn og Heidi in action, og supersøte Ane som jeg tok bilde av. I morgen starter alvoret og jeg skal ta portrettbilder av en ungdom og en voksen - totalt tre bilder hvorav ett skal printes og alle skal leveres torsdags morgen. Hei og velkommen stress. Men det føles godt å endelig gjøre noe etter en litt slapp skolestart så langt :)

Ønsk meg lykke til!


Smuud!


Sånn, da var jeg hjemme etter ei kjempefin langhelg i Oslo, Horten og Tønsberg. Vi møtte en nydelig, liten nevø for første gang, vi spiste kjempegod mat på Vega, vi koste oss med hjemmelagd pizza, sjokolade og fine folk, vi var i dobbel 30årsdag i Sandefjord og vi var bakfulle på toget hjem. Eller: JEG var bakfull på toget hjem. Herlig...

Denne helga har vært en eneste stor utskeielse når det kommer til mat, alkohol og godterier, så i dag var det ny og frisk start med en supersmud smoothie til frokost:

- 3 never frosne blåbær
- 2 ss rørt bringebærsyltetøy (lagd med palmesukker)
- 1 ss proteinpulver
- 2 ss Tart Cherry Concentrate
-  3g Eureka! Berries
- 2 ss chiafrø, knuste
- 1 ss linfrø, knuste
- Litt appelsinjuice
- 1 ts agavenektar
- Noen usaltede pistasjenøtter på toppen
(gir ett lite glass)

Advarsel: høy bær-faktor! Jeg så ut som om jeg hadde bodd i ei blåbærtue etter å ha spist denne. Namnam! Vanligvis bruker jeg ikke søtning i smoothies, men denne ble såpass sur at litt agavenektar måtte til. Ingrediensene som er kjøpt på iHerb er linket: det er MYE å spare på handle der istedet for å kjøpe i norske helsekostbutikker. Tart Cherry Concentrate for eksempel: et kirsebær konsentrat som er veldig rikt på antioksidanter, det koster nesten 500kr på helsekost (!!) men bare 160kr på iHerb. Smaker veldig godt og er supert i smoothies. Eureka Berries fikk jeg gratisprøver på forrige gang jeg bestilte fra iHerb. Det er et pulver laget av bær og frukter med ekstra høyt næringsinnhold, og kan røres ut i vann, juice eller brukes i smoothies. Jeg er nok større fan av å spise friske bær og frukter direkte, men bruker det like godt når jeg først har fått prøver på det. Dersom du bestiller fra iHerb for første gang kan du bruke koden SEF729 og få fem dollar i rabatt :)Nå skal jeg forsøke å diske opp med noe godt til middag før det blir trening i kveld. Jeg har blitt hekta på functional moves timene på 3T, gøy og supereffektivt! :)


hits