oktober 2010 (benteblogg)



oktober 2010

Portretter.









Yrkesportrett, familieportrett og barneportett er det vi har jobbet med p skolen i de siste ukene, og her er litt av mitt resultat. Det er mye jobb, men ga spass mersmak at jeg meldte meg p portrettgruppa p skolen. Med hjelp fra skolens ledelse skal nemlig tte av elevene i klassen drive et portrettstudio frem til jul. Dette skal skje ved siden av det vanlige skolearbeidet, s det kan bli noen travle uker. Men den som intet vger intet vinner!

S! Bor du i Trondheimsomrdet og tenker p f tatt noen fine bilder av deg selv, poden, familien eller katten? Da vet du hvor du skal ringe: Norsk Fotofagskole p telefon:73518192. Snille folk, snille priser og perfekte julegaver! ;)

Det var dagens reklamesnutt, n skal jeg dykke inn i Photoshop igjen. Hper alle har hatt en fin helg? Jeg har kost meg med fine folk, cider, coockiesbaking, lazer X og middag p indisk restaurant. Herlig :D


Jeg vil ha en bl ballong.



De siste dagene har bloggebente tatt litt pause til fordel for studiobente og photoshopbente. Portrettfoto er gy, men mye jobb. I dag var det nok en barnefotografering, denne gangen av en nydelig liten gutt p ett r. Det var bl ballong, byggeklosser, spebobler og godt humr. Herlig!

N er det helg, med tilhrende veggis nachos og rom&cola i kveld, og kanskje halloweenfest, kanskje Dunderbeist p Samfundet i morgen ... vi fr se hva om frister mest. Jeg ser forresten at jeg har passert 150 flgere p bloglovin, hipp hurra og snurre meg rundt! Jeg skal forske finne p en liten give-away eller noe i den dur for feire :D Takk til alle som leser her inne. You make my day!


Fakkeltog mot pels, 13.november.



Lrdag 13.november arrangerer NOAH fakkeltog mot pels i hele sju byer i Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Kristiansund og Troms. Her i Trondheim starter toget ved scenen p torget klokken 17.30, deretter blir det fakkeltog rundt i byen. Selv er jeg i Horten den helga, s jeg fr desverre ikke deltatt, men jeg hper s mange som mulig mter opp! Jeg har vrt med tidligere, og det er en fin opplevelse samtidig som man hjelper til sette fokus p en viktig sak.

Klikk her for komme til Facebook eventen for Trondheim.
Klikk her for finne Facebook eventene for de andre byene.
Besk PelsUT for lese mer om pelsindustrien og NOAHs kampanje for et pelsfritt Norge.


Lise Myhres appell mot pels i 2009.

S merk dere datoen folkens: 13.november, g i fakkeltog for pelsdyrene!


Give-away hos Superlivsstil!



Give-away hos Superlivsstil med hele tre fantastiske premier fra kosjokolade! N kan du enten krysse fingrene hardt, hardt, hardt for at jeg vinner, eller delta selv ;)


DIY: godiskuler.

Her om dagen fant jeg en oppskrift p godiskuler hos Superlivsstil (som forresten er en fantastisk blogg alle br lese). Tilfeldigvis hadde jeg alle ingrediensene i skapet, s da var det bare en ting gjre: Lage godis! Kulene er myke i konsistensen og bestr av bl.a. valntter, mandler, dadler, aprikoser og kakaopulver. Nom! At de er bde sunne og kjempeenkle lage er jo to gigantiske pluss i margen <3 M prves!


En sniktitt p fotofagskolen.

Vi har nye lokaler i r. Fine skolen <3

Fine Ingunn i fine sminkespeilet.

Vi hadde bildekritikk med Jock Sturges under fotofestivalen, og han likte bildene mine. Hurra!

Jock Sturges utstilling.

Fotofestival betyr lange dager og pizza til lunsj.

For yeblikket drikker jeg cider i eget selskap, drukner i Spotify og prokrastinerer for harde livet.


Morgenstund har gull i munn.






Fargerik vinter.





Vips! s var det plutselig vinter. Ikke meg i mot: Jeg liker sn, sol og fem minus bedre enn regn, sur vind og tre pluss. Ogs kan jeg endelig fyre i ovnen med god samvittighet.

I gr var det storslagent fyrverkeri her i Trondheim. Det kom mildt sagt veldig overraskende p, s jeg fikk ikke tatt noen gode bilder, men det var virkelig fint! Jeg tror jeg elsker fyrverkeri mer enn noe annet! Til og med mer enn sjokolade.. Men det m vre ordentlig, ikke snne pingleraketter som man sender opp selv. Grsdagens show var det Sparebank 1 som stod bak, og det kostet 120 000 kroner. Hadde jeg hatt 120 000 kroner hadde jeg ogs kjpt meg fyrverkeri <3

N skal jeg straks tusle ned til bunnpris posten og hente TO pakker fra iHerb. Hipp hurra! Forhpentligvis vil litt bevegelse og frisk luft gjre at jeg klarer sortere skoletankene litt. For yeblikket har jeg tusen tanker om familieportrett, barneportrett, ungdomsportrett og yrkesportrett surrende rundt. Alt skal leveres om en liten uke, og i tillegg skal jeg jobbe i helga. Dette gr aldri bra ;)

Kirsti aka. Kayso har forresten laget et bloggportrett med meg, les det her! :D


B for bruschetta.



Med sulten som flgesvenn trosset jeg i dag haggelbyger og sur vind for handle p Meny - de har s mye spennende der! Det er aldri srlig konomisk handle mat nr man er sulten, men man kommer i allefall opp med ider til gode matretter. I dag ble det bruschetta og stekt sopp p meg. Nom nom!

Til n sulten person eller to forretter behver du:

2 skiver brd. Fint brd er vel det vanligste, men jeg brukte grovt rugbrd, og det var nydelig
8 cherrytomater, eller tilsvarende mengde av andre typer tomater
Ca. 2ss finhakket lk
Ca 1ss finhakket ananas
1 fedd hvitlk
1 stor sjampinjong (eventuelt flere sm, her snakker vi nemlig svr)
Ett blad grnnkl (skylles)
Extra virgin olivenolje
Himalayasalt (eller gourmetsalt) og nykvernet pepper.
Vegansk smr/margarin

Del cherrytomatene i fire (strre tomater finhakkes), legg de i en liten ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett stekeovnen p ca 150 grader - legg brdskivene p rist midt i ovnen, og sett ogs inn formen med tomatene. Del sjampinjongen(e) i biter som du steker i vegansk smr og krydrer med salt og pepper. Lag en blanding av finhakket lk og ananas. Flg med p brdet og tomatene: det er ferdig nr brdet er herlig sprtt og nr tomatene er saftige, myke og gjennomvarme. Drypp rikelig med olivenolje over brdskivene, del hvitlksfeddet i to og gni snittflaten mot skivene. S danderer du tomatene og lkblandingen opp brdet, og grnnklen og soppen ved siden av. Litt fersk basilikum hadde nok satt prikken over i'en, men det hadde jeg desverre ikke. Godt ble det uansett!

Bon appetit :)


Puseportrett.



Hvem har finest pus i verden?

Jeg trka stv av 50mm objektivet mitt og hadde fotoshoot med Kyrre i hagen i dag. Han er ganske s kjekk <3


Bryllupsportrett.









Fem av bildene som ble levert i dag. Jeg fikk bde gode tilbakemeldinger og gode tips om hva som kunne vrt gjort bedre :) De skjnne modellene er Veronica og Stian, og supre assistenter var Renate og Solveig. Tusen takk for hjelpen alle sammen! :D


Fotofest!



I morgen inviterer Norsk Fotofagskole til fotofest! Det blir pent hus i Nedre Ila 39, med foredrag av annerkjente fotografer p dagtid og fest p kveldstid. Foredragsholdere er Morten Krogvold, Gorm Gaare og Jock Sturges. Gorm Gaare og Jock Sturges har hver sin utstilling, Interfoto har en stand og i tillegg er det stilt ut utvalgte studentarbeider fra de siste fire rene. Programmet ser slik ut:

12:00 - Gorm Gaare - MISS LANDMINE
14:00 - Morten Krogvold
16:00 - Jock Sturges - En av de mest interessante FineArt fotografer i vr tid.
19:00 - FEST - BAR - DJ

Foredragene koster 150kr, festen har gratis inngang. Billetter selges i dra, og kommer du mellom klokka 11 og 12 er det jeg som selger den til deg ;) Jeg anbefaler alle fotointeresserte i Trondheim ta turen innom! Juhu!


DIY: hjemmelaget sjokolade.















lage sjokolade selv er enkelt, kjempegodt og ikke minst tusen ganger sunnere enn vanlig sjokolade som man kjper p butikken (s fremt man bruker sunnere ingredienser selvsagt). Grunnoppskriften jeg bruker finner du her, og i den er det:

Kakaopulver
Kakaosmr
Kokosfett
Agavesirup

1) Det frste jeg pleier og gjre er riste nttene i trr panne. Da blir ikke sjokoladen helt r, men jeg synes det smaker mye bedre. Rist gjerne en god porsjon s har du til neste gang ogs.

2) Ml opp nsket mengde av ingrediensene. Oppskiften er ganske liten s jeg pleier doble eller tredoble.

3) Smelt kakaosmr og kokosfett i vannbad. Pass p s du ikke fr vann oppi sjokoladekjelen, det gir en ekkel konsistens p den ferdige sjokoladen. Vil du at sjokoladen skal vre r m du passe p at tempraturen ikke overstiger 40 grader, men vr obs p at kakaosmret da kan bruke ganske lang tid p smelte. Selv er jeg ikke supernye p akkurat dette.

4) Rr inn stning og kakaopulver. Jeg pleier rre inn kakaoen litt og litt for unng klumper.

5) Tilbered det du vil bruke som fyll. For min del bestr det stort sett av hakke ristede ntter og tranebr, men denne gangen prvde jeg meg ogs p en versjon av Anettes karamellfyll, og det ble nyyydelig. lage sjokolade med flytende fyll krever bittelitt mere jobb (flg linken for lese hvordan) men det er helt klart verdt det <3

6) Skal du lage med vanlig fyll er det litt enklere: ha passe mengde i formene og hell over sjokolade. Jeg har oppdaget at det er greit rre i sjokoladen underveis, da den har tendens til skille seg hvis den str for lenge i ro. Dermed vil de frste bitene smake mest fett og de siste vil smake alt for mye sjokolade.

Som former kan man bruke nesten hva som helst: P bildene over har jeg brukt plastformer fra jobben som opprinnelig er embalasje for kosmetikk :P Du kan ogs bruke et plastlokk eller en plastboks og lage sjokoladeplate.

7) Sett i fryseren i 15-20 minutter, s er det bare nyte resultatet! :)

I tillegg til lage med karamellfyll og med standard-ingrediensene (hasselntter, tranebr og himalayasalt) prvde jeg meg ogs p en utgave med hele mandler og kaneldryss. Nom nom! Hjemmelaget sjokolade kan varieres i det uendelige, det er bare fantasien som setter grenser! Har du lyst p inspirasjon anbfaler jeg at du tar turen innom Anette og Silje, to jenter som vet eksperimentere p sjokkisfronten :)

Ingrediensene til lage sjokolade selv kan kjpes for en rimelig penge p iHerb. Er du frstegangskunde kan du bruke rabattkoden SEF729 som gir deg fem dollar i avslag. For unng toll er det viktig at du ikke bestiller for over 200 kroner om gangen.

S n er det bare starte egen sjokoladefabrikk p kjkkenet folkens, dere kommer ikke til angre! ;)


Bryllupsfoto, behind the scenes.



La oss bare sl fast n gang for alle at bryllupsfotografering i oktober er kaldt! Bde fotograf, assistent og "brudgom" frs, men verst var det nok for "bruden" i dag. Bryllupsbilder og kjresteportrett er neste oppgave p skoleplanen, og jeg fikk en god start i dag. Kjresteparet Veronica og Stian var nydelige modeller, og Renate var superassistent :) N skal jeg hive noen vedkubber i ovnen og forhpentligvis drive kulda ut av kroppen, lage meg noe snasent til middag og begynne redigering av bildene. Hipp hurra!


Sndagsfrokost



Jeg brukte lrdagskvelden p lage sjokolade, og dermed ble det sjokkis til frokost i dag. Snt som passer seg p en sndag. Fra venstre til hyre: 1) Karamell og kokosfyll 2) Ristede hasselntter, tranebr og himalayasalt 3) Hele, ristede mandler med kaneldryss. Perfekte om jeg fr lov til skryte av meg selv ;) Link til oppskrift og inspirasjon kan jeg slenge ut senere om noen er interessert? N er det tid for jobbing igjen.

Hasta la vista!


party with my pain


johnossi - party with my pain

Energi! Frste gangen jeg skrev om Johnossi var 1.januar 2009, og om mindre enn en mned spiller disse gutta p Samfundet her i Trondheim. Don't miss it! Jeg har allerede kjpt billett ;) For flere godbiter fra Johnossi og andre fredagsfavoritter kan du trykke her (spotify link). Jeg derimot, jeg skal snart ta turen til tax-free'n for tjene til livets opphold.

God helg!


Portrettfoto.





Her er noe av resultatet fra grsdagens fotografering, og ogs de tre bildene jeg valgte levere. Kannika stilte som modell til ungdomsportrett, vi skulle ha to bilder: ett med finklr og ett med hverdagsklr (se flere bilder av Kannika her og her), og farmor Torny stilte som modell til klassisk portrett. Flotte damer! ;)

Jeg er kjempefornyd med bildene, men er som vanlig veldig etterpklok og ser mange ting jeg skulle gjort annerledes. Men det er vel snn man lrer? ;) Ungdomsportrettene skal jeg ta p nytt - forhpentligvis fr jeg gjort noe med de feilene og manglene som irriterer meg n.

Straks blir det take-away fra Persilleriet til middag, s skal jeg sette meg ned og planlegge bryllupsfotografering som er neste skoleoppgave. Trivelige ting bruke en torsdags ettermiddag p <3


Portrett.



Ut p tur aldri sur! Vi har startet med portrettfotografering p skolen, og som en miniworkshop i dag fikk vi i oppgave ta bilde av hvarandre. Over ser du Ingunn og Heidi in action, og superste Ane som jeg tok bilde av. I morgen starter alvoret og jeg skal ta portrettbilder av en ungdom og en voksen - totalt tre bilder hvorav ett skal printes og alle skal leveres torsdags morgen. Hei og velkommen stress. Men det fles godt endelig gjre noe etter en litt slapp skolestart s langt :)

nsk meg lykke til!


Smuud!


Snn, da var jeg hjemme etter ei kjempefin langhelg i Oslo, Horten og Tnsberg. Vi mtte en nydelig, liten nev for frste gang, vi spiste kjempegod mat p Vega, vi koste oss med hjemmelagd pizza, sjokolade og fine folk, vi var i dobbel 30rsdag i Sandefjord og vi var bakfulle p toget hjem. Eller: JEG var bakfull p toget hjem. Herlig...

Denne helga har vrt en eneste stor utskeielse nr det kommer til mat, alkohol og godterier, s i dag var det ny og frisk start med en supersmud smoothie til frokost:

- 3 never frosne blbr
- 2 ss rrt bringebrsyltety (lagd med palmesukker)
- 1 ss proteinpulver
- 2 ss Tart Cherry Concentrate
- 3g Eureka! Berries
- 2 ss chiafr, knuste
- 1 ss linfr, knuste
- Litt appelsinjuice
- 1 ts agavenektar
- Noen usaltede pistasjentter p toppen
(gir ett lite glass)

Advarsel: hy br-faktor! Jeg s ut som om jeg hadde bodd i ei blbrtue etter ha spist denne. Namnam! Vanligvis bruker jeg ikke stning i smoothies, men denne ble spass sur at litt agavenektar mtte til. Ingrediensene som er kjpt p iHerb er linket: det er MYE spare p handle der istedet for kjpe i norske helsekostbutikker. Tart Cherry Concentrate for eksempel: et kirsebr konsentrat som er veldig rikt p antioksidanter, det koster nesten 500kr p helsekost (!!) men bare 160kr p iHerb. Smaker veldig godt og er supert i smoothies. Eureka Berries fikk jeg gratisprver p forrige gang jeg bestilte fra iHerb. Det er et pulver laget av br og frukter med ekstra hyt nringsinnhold, og kan rres ut i vann, juice eller brukes i smoothies. Jeg er nok strre fan av spise friske br og frukter direkte, men bruker det like godt nr jeg frst har ftt prver p det. Dersom du bestiller fra iHerb for frste gang kan du bruke koden SEF729 og f fem dollar i rabatt :)



N skal jeg forske diske opp med noe godt til middag fr det blir trening i kveld. Jeg har blitt hekta p functional moves timene p 3T, gy og supereffektivt! :)


hits