oktober 2009 (benteblogg)oktober 2009

Endelig fredag!

Det er endelig fredag, og jeg har blitt frisk igjen. Hipp hurra :) Jeg er veldig glad jeg slapp å slite med feber og oppkast så lenge, det er det verste jeg vet. Jeg krysser fingrene og håpe at svineriet holder seg langt unna i fremtiden. Nå er det straks Photoshop undervisning på skolen, så skal jeg lete etter location til neste fotoshoot og førsøke å finne et duganes halloweenkostyme, før det blir tidlig kveld. I morgen skal jeg nemlig på jobb, det vil si at vekkerklokka ringer 04:00. Umenneskelig!

pink
- Vet du hvor heldig du er du som kan sove lenge i morgen??

God helg! :D


I'll spare you the details.

Æsj. Jeg har blitt syk. Jeg kom meg helt fint på skolen i dag, gjorde det ganske bra på teoriprøven (tror jeg), kjente at kroppen ble litt uggen, dro hjem - og kom meg akkurat innenfor døra før det brakte løs. Jeg skal ikke gå i detaljer, men man kan si at bøtta og febermålet er mine nye bestevenner nå. Håper virkelig dette blir kortvarig, vi har begynt med dramaturgi og iscenesettelse på skolen, og det vil jeg nødig gå glipp av. Pluss at det står festligheter på planen både i morgen og på lørdag, så helbredende tanker taes i mot med takk ;)

 Photobucket 
- Skulle ønske jeg kunne sette meg i en paraply og fly vekk fra feber og trøblete mage.


Nå skal jeg se om magen vil ha litt påfyll i form av mariekjeks, mens jeg glor på dumboksen. Så kan jo du høre på denne fine sangen av Nerina Pallot:


Ha en finfin onsdag allihopa :)


Part two.

Hei tjolahopp, her kommer resten:

Hvor er du om.. tja, 5 års tid? Om fem år er jeg fremdeles i Norge. Jeg jobber som selvstendig kunst/dokumentar/dyre fotograf og tjener over middels godt. Jeg bor i et romslig hus på landet (men ikke for langt unna byen) sammen med Alexander, kanskje en Alex jr, og en liten skokk husdyr. Jeg drikker økologisk vin hver dag, dyrker mine egne grønnsaker og inviterer venner og familie på vegetarmiddag minst en gang i uka. Tidsklemma har jeg aldri hørt om, og selvfølgelig har jeg en grønn el-bil.

Hva er din største drøm? Å kunne leve av noe som interesserer meg, gjerne dyr eller foto. Eller begge deler. Pluss å vinne i lotto selvfølgelig.

Hvilke filmer får deg til å grine? I am Sam. Hver gang.

Verdens beste film? (nevn én) Det er umulig å velge èn, men i tillegg til de i forrige innlegg må jeg føye til Buddy som jeg så i går. Har sett den to ganger før også, like bra hver gang.

Natt eller dag?
Natta er magisk og dagen er fin. Jeg kunne ikke klart meg uten noen av dem.

Verdens kjekkeste kjendis?
Jeg er veldig lite "kjekk kjendis fiksert", men jeg tror Johnny Depp og Penelope Cruz kunne fått veldig fine barn.

Hvem er dine yndlingsbloggere? I tillegg til de jeg nevnte i forrige innlegg så kan jeg jo også nevne Caroline, Mewkid, Charlotte og Hjartesmil. Jeg har som sagt mange å ta av ;)

Hva anser du for å være de viktigste verdiene?
Vanskelig spørsmål, jeg synes alle verdier er verdifulle (logisk nok). Men empati og ærlighet er kanskje de jeg ser på som aller viktigst :)

Hender det at du fortsatt ser på barneteve?
Nei, det gjør jeg ikke. Men man skal aldri si aldri heller, i går var jeg barnevakt og da ble det naturlig nok barne tv titting.

Hvor møtte du kjekkasen din, og hvordan ble dere til to i stedet for en enhet hver?
Vi møttes i en klisje: Han var i førstegangstjeneste i hjembyen min, og vi møttes på et utested ;) Etter tre måneder reiste han tilbake til østlandet, men vi brukte det vi kunne av tid og penger på å besøke hverandre. Etter nesten et år i et avstandsforhold fikk han seg jobb her og flyttet hit. Snille kjæresten min <3

Favoritt duft? (type parfyme, type naturell) Favoritt parfyme tror jeg må bli DKNY Be Delicious. Favoritt lukt sånn ellers...? Det er mange:  lime, basilikum, nybakt brød, kanel, appelsin, nyslått gress, kaffebønner, fyr i peisen, granbar, mango ... jeg kan holde på i evigheter ;)

Batman eller robin? Jeg aner virkelig ikke, de er sikkert søte begge to.

Beste dopapir! (passe ru, passe myk osv)
Den billigste, så lenge den er miljømerket ;)

Hund eller katt? Ja takk, begge deler! Har kun katt da, har ikke tid eller penger til å ha hund også.

Tortilla eller tacoskjell?
Tacoskjell <3

Tøfler eller ullsokker? Har en drøss med ullsokker, men ønsker meg myke tøfler.

Er du fornuftig når det kommer til prioritering av penger?
Både og. Jeg er håpløs når det kommer til sparing. Jeg er overbevist om at sparekontoen min er lekk... Men på den andre side så har jeg gått i minus bare to ganger i hele mitt liv, og kun en gang var selvforskyldt.

Liker du best sjokolade eller potetgull? Sjokolade, helt klart! Sjokolade gjør meg lykkelig.

Salt eller paprikapotetgull?
Sørlandschips med spansk paprika - ingen over, ingen ved siden :D

Har du en drøm/et ønske større enn noe annet her i livet?
Jeg håper at flere får øynene opp for hvordan vi mennesker behandler (mishandler) dyrene vi bruker til klær og mat, og at flere tar et bevisst valg om å bry seg. Hvis ikke du og jeg gjør noe, hvem skal gjøre noe da?

Hva kan du ikke klare deg ei uke uten? (bortsett fra mat, klær og sånn da)
Kjæresten min.

Hva var (er) din favoritt barnefilm?
To gode venner :) Også var jeg veldig glad i Bjørnen, men vet ikke om det er en barnefilm.

Hva er favorittbildet du har tatt?
med fare for å gjenta meg selv, jeg har ikke ett klart favorittbilde. Men jeg kan jo legge ut det første bildet jeg følte jeg fikk til "på ordentlig"

bente

Hva har du mest lyst på akkurat nå? Walters mandler, Sørlandschips og Cola light. De to sistnevnte har jeg heldigvis i skapet ;)

Har du et tips du vil dele? Såklart! Jeg har faktisk tre: 1. Salat av fersk spinat, løk, paprika, fetaost og appelsin er utrolig godt. 2.dyrevernalliansen sine nettsider kan du lese masse nyttig om dyrevern og få et inntrykk av hvordan dyr i Norge har det i dag. 3. Selv om grønn te er godt: Ikke glem kakaoen. Kakao kurerer det meste.

Er det noe du anser som irritasjon her i verden? Masse, men jeg prøver å ikke irritere meg så mye. Jeg tror ikke det er sunt.

Hva er din yndlingsrett?
Jeg er litt kjedelig sånn sett, favorittene er pizza og taco, bare uten kjøtt :P Også rømmegrøt, DET er godt det.

Hva er ditt favorittreisested? Av de stedene jeg har vært så er det Kroatia. Nydelig land, jeg vil tilbake!

Sånn, spørsmålsrunde overstått. Nå er det tilbake til teoriboka, mens jeg vurderer for og i mot Veronica Maggio konsert i kveld... Opprinnelig var det ingenting som talte i mot, men jeg har ikke fått lest så mye teori som jeg burde, pluss at jeg kjenner øyelokkene er litt tunge allerede. Vi får se hva det blir til :) Forresten så har vi vært barnevakt for denne nydelige jenta i går og litt i dag:

img1926
- Det gjelder å holde tunga rett i munnen.

Ha en super søndag!


Ops, i dit it again.

Jeg tror jeg skal skifte navn til Bente Kløna Isefjær. Tror du ikke jeg klarte å tryne på sykkelen, igjen!? Denne gangen landa jeg heldigvis på rumpa. Den er litt mer polstret enn knær og håndflater, så jeg slapp unna like hel men litt forslått.  En gammel dame i bil stoppa, og jeg tenkte: takk og lov! Litt bestemoderlig sympati er det en forslått stakkar trenger. Men neida, hun bare sveiva ned ruta og ropte "det er galskap å sykle nå!" før hun freste av gårde i konebilen sin. Takk for den. Men hun hadde nok desverre rett, det var ganske så glatt... Men det visste jo ikke jeg, det var ikke glatt i gata vår. Tror kanskje jeg skal sette sykkelen i hi nå jeg. Uansett her kommer svar på første halvdel av spørsmålsrunden:

Hva er favorittkameraet?
Vanskelig å si, ettersom jeg ikke har prøvd så mange. Jeg holder meg til Canon, ettersom det er det jeg er vant til. Nå har jeg 450D, men det er 5D mark II som er drømmekameraet. Hadde man bare hatt 20 000kr...

Hva synes du om Bergene Melk? Den har jeg ikke smakt faktisk. Jeg er helt hekta på Walters Mandler (som forresten er verdens beste sjokolade) så det er alltid den som havner i handlekurven min på lørdagene. Tar gjerne en smaksprøve da!

Hvilke blogger foretrekker du? (Moteblogger, fotoblogger, temablogger osv..)? Jeg liker blogger som har en lett blanding jeg. Gode bilder bilder er bra, men bare bilder kan bli kjedelig i lengden. Hvis ikke de er helt fantastiske selvsagt :P Det jeg liker minst er nok rene moteblogger, kanskje fordi jeg ikke intresserer meg så veldig for det.

Hva bør en god blogg inneholde i dine øyne?
En god blogg bør først og frems ha et rent og ryddig design, jeg snur i døra dersom design og oppsett er rotete/skrikende... Det er også viktig å skrive godt, ikke bruke dialekt, ha variasjon i tema og innlegg, og å skrive om litt andre ting enn dagens outfit og hvor teit norsklæreren er. Også gode bilder såklart :)

Hva er din absolutte favoritt når det kommer til fotoblogger?
Det finnes utrolig mange flinke fotobloggere. Noen av mine favoritter er The point of pointless, The complete thruth og Fashion Photography Blog av Melissa Rodwell.

Og så lurer jeg litt på hva som er den naturlige hårfargen?
Hehe, det var kanskje dumt av meg å oppfordre til det spørsmålet, jeg husker nemlig ikke ;) Jeg tror jeg har brunt hår. Heldigvis var fotoapparatet oppfunnet da jeg var lita også, så her er bildebeviset:

litabente2

Hvor får du mest inspirasjon fra? Jeg får inspirasjon fra andres bilder, musikk, musikk videoer og film. Men minst like mye fra stemninger og mennesker jeg møter på; hvordan lyset faller igjennom vinduet, en gammel mann med en søt lue, ei dame på bussen som ser utrolig trist ut. Sånne ting.

Hva er drømmejobben? Drømmejobben ... Det måtte blitt en jobb hvor jeg kunne kombinert mine to lidenskaper: foto og dyr. Dyreportrett fotograf kanskje? ;) Å være selvstendig kunstfotograf og kunne jobbe med egne prosjekter hadde heller ikke vært å forakte. Eller dokumentarfotograf. Da ville jeg tatt bilder av det som engasjerer meg, og forsøkt å sette fokus på viktige saker.

Hva er favorittmotiv å ta bilder av?
Jeg liker å ta bilder av mennesker, spesielt barn, de er så ærlige og har ingen hemninger. Jeg liker også å fotografere dyr, da dyr fascinerer meg veldig. Ellers så liker jeg å ta bilder som formidler en stemning eller en følelse, uavhengig av hva motivet er.

Hva gjorde deg interessert i foto? Jeg fikk øynene opp for foto da eks-kjæresten kjøpte seg et digitalkamera. Iallefall var det da jeg fant ut at det var gøy å ta bilder, man kunne jo ta så mange bilder man ville uten å sløse film. Fantastisk! Også kunne man gjøre rare ting med bildene på dataen etterpå. Überfantastisk! Etterhvert investerte jeg i et eget digitalkamera, og interessen for å ta gode, ikke bare morsomme, bilder økte gradvis.

Hvilke blogger liker du? Alt for mange ;)  Meierfamilien, Siljesreise, Drea, Linnèa, Superkayso og Maja Piraja er bare et veldig lite utvalg. Jeg følger iallefall hundre blogger på Bloglovin :P

Hvilket bilde er du mest fornøyd med? Dette må være det vanskeligste spørsmålet. Jeg har nemlig mange bilder jeg liker og som jeg er glad i, men jeg har ikke ett bilde jeg er 100% fornøyd med. Jeg blir nok aldri 100% fornøyd med ett bilde ;) Uansett så har dette bildet alltid vært en favoritt, selv om jeg sikkert har mange som er bedre:

02

Hva gjør at du blir høy på livet? Å bli høy på livet forbinder jeg av en eller annen grunn med ekstremsport og adrenalinkick. Ikke noe jeg driver med så ofte, for å si det sånn ;) Men jeg blir varm og lykkelig inni meg når jeg våkner midt på natta og kan krype inntil en varm og søvnig kjæreste. Og når tantebarnet mitt Thea kommer løpende i mot meg med verdens største smil. Og når jeg mestrer noe som jeg egentlig trodde var vanskelig og skummelt. Og når jeg gleder meg så mye til noe at det kribler i magen og det er vanskelig å sitte stille.

Liker du jul? Jaaaaa! Jeg elsker jul :) Pepperkaker, appelsiner med nellikspiker, god mat, gløgg, snø, fyr i peisen, julesanger, familie og venner, juletre .. åh, kjenner det kribler i magen nå ;)

Har du kosedyr? Jeg har to bamser som har stor nostalgisk verdi, men jeg er ikke så snille med de. De ligger nemlig stuet bort innerst i skapet ;)

Hva spiser du gjennom en typisk dag? Jeg er pesco vegetarianer, og spiser derfor fisk, men ikke kjøtt. Jeg spiser ofte 4-korn med melk, banan, eple, mandler og kanel til frokost - sunt og godt :) På skolen går det i knekkebrød med smøreost og tjue liter grønn te. Vel hjemme igjen spiser jeg som regel noe sånt som dette her, og drikker enda mere grønn te. Også har jeg dilla på ristet brød med honning, fersk spinat og brie på, så i disse dager spiser jeg det til både frokost, lunsj og kvelds. Sammen med en kopp grønn te selvfølgelig ;) Og på lørdager (og fredager og søndager også. shhhh!) spiser jeg lørdagsgodt <3

Trener du?
Jess! Jeg har akkurat meldt meg inn på treningssenter, og for første gang er jeg medlem på et senter med sal-timer. Jeg har alltid vært overbevist om at det ikke er noe for meg, men det er jo kjempegøy! Jeg har vært med på både puls step, hard mage og yoga, og alt ga mersmak :)

Liker du melk? Det gjør jeg. Men bare ekstra lett eller skummet :)

Favorittband?
Det er umulig å velge ett, men på toppen ligger iallefall Kaizers og Muse. Skunk Anansie, Audioslave og Big Bang er også store favoritter.

Hva er ditt ynglingsobjektiv? Av de jeg har så er det Sigma 24-70mm f/2.8. Allsidig brennvidde og lyssterkt, det er stort sett bare den jeg bruker for tida.

Vis ett av de bildene du er mest fornøyd med å ha tatt. Så greit at denne kom en gang til ;) Det er nok litt det samme her også: Jeg har bilder som er bedre både teknisk sett og helhetlig, men av en eller annen grunn er det noen bilder som fester seg litt i hjertet. Dette er et av de:

img76832

Sånn ellers så skal jeg prøve å oppdatere portfolioen min så snart jeg får tid. Der er det også en del favoritter :)

Hva vil du anbefale som portrettobjektiv?
Jeg er ingen ekspert, men et fast normalobjektiv (rundt 50mm) egner seg nok godt som portrettobjektiv. Selv har jeg denne, men jeg skulle ønske jeg hadde spart litt og kjøpt denne istedet. Fordelen med å kjøpe fast og ikke zoom er at du får bedre og mer lyssterk optikk. Det er iallefall lurt å unngå vidvinkel og tele når man skal ta portretter :)

Hvor kjøper du ditt kamerautstyr?
Jeg kjøper stort sett på nettbutikker, og da er Akam.no en smart side som sammenligner priser for deg. Det billigste er nok uansett å kjøpe fra utlandet, men det har jeg ikke gjort selv.

Beste filmer?
Av en eller annen grunn får jeg alltid hjerneteppe når jeg får slike spørsmål. Jeg har jo sett så mange gode filmer, men hvilke var det igjen? Jeg husker iallefall The pursuit of happyness, Milk, I am legend, I am Sam, Pirates of the Caribbean og Jason Bourne filmene.

Hvilke forventninger hadde du til fotofagskolen, og har de (så langt) blitt innfridd? Jeg vet ikke helt hvilke forventninger jeg hadde. Jeg forventet ikke en gang å komme inn ;) Jeg trodde iallefall at det kom til å være mye mer skummelt enn det har vist seg og være. Men det stemmer nok det jeg har hørt: Det er mye hardt arbeid men samtidig mye gøy :)

Er du fornøyd med krakken du har på headeren? Den er desverre ikke min... Jeg brukte stua til naboen til å ta selvportrett da de var på ferie, så det er deres krakk. Skulle gjerne hatt en selv, den er jo så fin! Men som du sier: Jeg vet ikke helt hva bruksområdene er ;)

Hvilken te drikker du mest av? Grønn! ;) Jeg har blitt hekta på grønn te, gjerne med smaker som sitron, tranebær eller mandarin. Nam nam!

That's it for today folks! Nå skal jeg lese fototeori (gjeeeesp) før det er italiensk restaurant, bowling og bursdagsfeiring som står på planen i kveld. Resten av svarene kommer ... senere. Jeg må innrømme at jeg føler meg litt som en wannabe storblogger når jeg har spørsmålsrunde. Men det er litt gøy ;)

Har du planer for denne fine fredagskvelden?


Spør, og du skal få svar.

whaat

For første gang på benteblogg: Spørsmålsrunde!
Jeg må ærlig innrømme at det er mest fordi jeg hverken har tid eller inspirasjon til å skrive interessante blogginnlegg for tiden. Men det kan jo bli morsomt likevel ;) Så hvis du lurer på hva slags sjokolade som er verdens beste, hva jeg er mest redd for i hele verden eller hva slags hårfarge jeg egentlig har, så er det bare å fyre løs! Spørsmålsrunden varer til ... tja, til jeg skriver svarinnlegget. Som blir ... tja, i løpet av denne uka :P

Er det forresten nå jeg skal endre blogg.no navnet mitt til Bente - SPØRSMÅLSRUNDE PÅ BLOGGEN! SVARER ALLE!!!  ? Hihi ;)


Wonder Land

Ingunn, Heidi og jeg har samarbeidet på en skoleoppgave, og her er resultatet:

forslag2

forslag3

Et med magiske stjerner, og et uten, jeg klarer ikke bestemme meg for hvilket jeg liker best. Hva synes du? Vi har lånt litt inspirasjon fra Sara og Tim Walker, fin kombinasjon ;) Neste oppgave er et karakterportrett inspirert av David LaChapelle. Fyren har helt utrolige bilder, knæsje farger og surrealistiske motiv. Dette kan bli vanskelig, men det kan også bli veldig bra. Gleder meg til å komme i gang :)

davidlc06 davidlc01
davidlc12 davidlc11
Foto over: David LaChapelle

Som dere ser er det litt å leve opp til. Ønsk meg lykke til! ;)


Tilfeldig.

benteigrunnlys0201

img1620

img1436
Foto: May Iren Thyholt. Redigering: meg.

cecilie005

Et lite og tilfeldig utvalg av bilder tatt i det siste, bare fordi jeg ikke kommer på noe å skrive om.Edit: Snakk om å være langt vekk når man skriver blogginnlegg! Babybildet er det ikke jeg som har tatt, men Maya, babyens mamma. Jeg aner ikke hva jeg tenkte på, tror ikke jeg tenkte noe særlig i det hele tatt, men nå er det iallefall rettet opp ;)


Origins.

Det er endelig helg, og hva er vel ikke bedre enn å starte helgen med litt hjemme spa? ;) Det har iallefall jeg gjort, og jeg tenkte "dette er så fantastisk deilig at jeg bare må fortelle om det". Nå må du ikke se for deg at jeg tente tusen levende lys, hørte på Enya osv, det har jeg ikke tid til. Men det føltes litt sånn likevel takket være Origins.

Origins er et merke vi fikk inn på jobben for en stund siden, og jeg falt jo selvsagt pladask for deres miljøvennlige og dyrevennlige profil. Les mer om det her. Jeg har kjøpt tre produkter så langt, men det blir nok flere med tiden - jeg er nemlig superimponert!

img1597

1. Have A Nice Day er en dagkrem med solfaktor 15 som passer godt til en tørr/kombinert hud. Den dufter av appelsiner (noe som for tiden gir meg assosiasjoner til jul, jippi!) og gir et lite energikick om morgenen.

2. Incredible Spreadable Scrub er en kroppsskrubb som er helt fantastisk! Den inneholder salt fra dødehavet, olivenolje og ingefær, en herlig blanding. Når jeg bruker denne føler jeg meg litt som Dita von Teese når hun sitter i coctailglasset sitt, bare at i mitt glass er det ingefærøl med sitronskiver. Gjør huden silkemyk.

3. Rich Rewards. En hårkur som er så god at jeg later som det er en balsam, slik at jeg kan bruke den oftere. Den gir masse fuktighet til både hår og hodebunn takket være vitamin E, hveteprotein og pære. Advarsel: Det er ikke pæreis på boks, selv om det lukter sånn. Må ikke spises.

Nå skal jeg på jobb. God helg folkens! :o)


Klassisk portrett.

Mer skoleblogging ;) I dag var innlevering og evaluering av tredje og siste oppgave: Klassisk portrett. Bildene skulle taes i studio, med analogt mellomformat og med klassisk lyssetting. Vi måtte ha to forskjellige modeller og vi måtte passe på at vi hadde tegning i hele bildet. Dvs at ingen områder ble enten helt sorte eller helt hvite. Utfordrende oppgave synes jeg, ikke er jeg vant til å jobbe i studio og ikke er jeg vant til å jobbe analogt. En del kluss ble det også, noe som endte opp med at jeg bare hadde en time igjen til å ta bildene når alt endelig var fikset. Stress sier du? ;) Men takket være fabelaktige modeller og assistenter gikk det likevel over all forventning. Disse to bildene leverte jeg inn:

benteigrunnlys0301

benteigrunnlys0302

Tusen takk til Cecilie og Alexander som var modeller for en dag. Og tusen takk til Bodil som stilte som frisør/make-up artist, og Anne som var uunværlig assistent ;)

 Noen uredigerte bilder:

alex005

cecilie009

cecilie007

Selv om det er mye jobb å ta analoge bilder så har det sin sjarm synes jeg. Det er ikke noe jeg kommer til å gjøre på alle skoleoppgaver fremover, men jeg er veldig glad for at vi lærer det. Bildene ble iallefall godkjent av læreren, og nå er de printet og klar til bruk. Cecilie henger på veggen på skolen foreløpig, mens Alexander skal få plass på veggen hjemme ;)ps: jeg er stolt av meg selv. Jeg har nemlig vært på puls-step og hard mage trening for første gang i dag! Meldte meg inn i treningsstudio i slutten av september, så nå var det på tide å få ut finger'n. Gøy var det også! Jippi :)


ps:

0510


Dette er forresten den fineste bloggen jeg vet om. Magiske ord som får meg til å gråte og le.


Virgin Mary.

redigert01

benteigrunnlys0202

To bilder fra gårsdagens studioeksperimentering. Bildene er tatt til en skoleoppgave med tema lys og skygge, og til innlevering har jeg valgt det nederste i tillegg til et annet bilde med et annet tema. Jeg er spent på lærerens kritikker ettersom jeg ikke har brukt skyggen så veldig aktivt i noen av bildene. Iiikh! Jeg får forberede meg på det verste og håpe på det beste ;)

Nå er det research til morgendagens fotoshoot som står på planen, akkompagnert av en smooth smoothie lagd av min kjære kjæreste. Jeg tenker forresten ikke på stort annet enn skole og foto for tiden, vi har hatt tre oppgaver gående sånn nogenlunde samtidig, derfor blir det lite variasjon i de få stakkarslige blogginnleggene som dukker opp. Men nå er to av tre oppgaver endelig i boks, så forhåpentligvis går benteblogg lysere tider i møte ;)


Bildeboom.

Jeg er for sliten til å skrive noe i dag, så da blir det bildeboom i stedet. En liten en iallefall ;)

Kyrre var testmodell når jeg skulle prøve mellomformat kamera for første gang:

img005

img007

Heidi var modell når vi malte med lys i studio:

benteigrunnlys0101

benteigrunnlys0102

Og jeg har redigert ferdig bildene av nydelige Iselinn, her er ett av de:

img02201

Mange spurte hvordan man maler med lys, det er kjempeenkelt så lenge man har et kamera man kan stille lukkertiden på, og en bevegelig lyskilde :) Det bør helst være litt mørkt i rommet, bruk stativ eller sett kameraet på noe slik at det står støtt. Hvor lang lukkertid du bør ha avhenger av hvor mye bevegelse du vil vise og hvor lang tid du trenger for å "tegne" det du skal. På muffinsbildene brukte jeg 30 sekunder, men da må eventuelle modeller sitte heeeelt stille. Bruk lav ISO for å unngå bildestøy, rundt 100 er passe. Trykk inn utløserknappen slik at lukkeren åpner seg, da har du 30 sekunder (ev den tiden du har stilt lukkeren på) til å tegne med lyskilden din. Det kan være en lommelykt, en mobil, et talglys, en laser ... hva som helst egentlig.

Passer du på at det er sånn nogenlunde mørkt i rommet, og du har mørke klær på, kan du bevege deg foran kameraet uten at du vil synes på bildet. Det forutsetter også at du har lang nok lukkertid og at du holder deg i bevegelse hele tiden. På den måten kan du være foran kamera og tegne uten at du synes selv, slik som på muffins bildene og det bildet med stokken over her. Vil du ha en tynn strek bør du bruke en liten lyskilde, jeg lånte en penn med en liten lommelykt i enden for å tegne på mine bilder, i tillegg til at jeg brukte en større lommelykt til å lyse opp modellene. Streken vil også forandre karakter avhengig om du har lyskilden rettet mot kamera eller fra kamera, og hvor nære du er det du "tegner" på. Prøv deg frem, it's alotta fun! :)

Visste du forresten at ordet fotografi betyr male med lys?


hits