september 2010 (benteblogg)september 2010

shadows
The White Stripes - Rag And Bone

Jeg kan ikke skryte av å benytte det fine høstværet vi har i disse dager til turer og diverse, men jeg vet iallefall å benytte meg av det fine lyset som følger med - sola stod rett inn vinduet og lagde nydelige skygger i dag :)

Nå må jeg hive meg rundt og pakke, og helst skynde meg å sove litt også. I morgen tiiidlig går turen til Oslo/Vestfold for å besøke svigerfamilie, så klokka ringer 04.00. Bør vel sove fem kvarter i timen som farfar pleier å si. I tilfelle det blir lite blogging mes jeg er på tur: ha en fin helg!

Hasta la vista!


Gressenke og mango madness.

I dag dro kjæresten avgårde med toget og jeg blir dermed gressenke for noen dager. Da passet det i grunn ganske godt at det kom dumpende en pakke fra e.l.f ned i postkassa, den inneholdt to neglelakker, en matt overlakk og en concealer/highlighter. Jålerii, jålera <3

Jeg ble litt skuffet over at fargen Smoky Brown var såpass brun, den ser mye mer grå ut på hjemmesiden deres. Mango Madness derimot, det var kjærlighet ved første blikk! Begge lakkene var enkle å legge og tørket veldig raskt - da overlever man lett de to strøkene som må til for å få fargen jevn også ;) Det gjenstår å se hvor holdbar lakken er, men så langt er jeg iallefall superfornøyd. Neglelakkene kostet 16,35kr per stykk, og concealeren kostet 38,15kr.

Sånn. Da skal jeg slutte å prokrastinere og heller gjøre det jeg har planlagt å bruke alene-tiden min til, nemlig å jobbe med en skoleoppgave. En skoleoppgave som går så rævva at den ikke finnes gøy lengre. Æsj. Eller kanskje jeg skal registrere meg på voddler.com og heller se en film eller tre? Det frister iallefall tusen ganger mer.


Suprise!
I går feiret vi kjærestebursdag med supriseparty! Det innebar både hvite løgner, lån av naboens kjøkken og sniking bak busker og trær. Jeg skulle virkelig ønske vi hadde tatt bilde når elleve mennesker snek seg krumbøyde langs husveggen med mat og drikke i armene og partyhatter på hodene. Det var nok litt av et syn ;) Konklusjon: Fin overraskelse, god mat, kule folk og bra kveld :D


Happy Birthday!Gratulerer med dagen til verdens beste kjæreste! :D Jeg elsker deg <3


errorVeldig gøy å få denne beskjeden... Jeg bruker vanligvis tinypic.com til å laste opp gif filer og bilder til header osv, men det får jeg tydeligvis ikke lov til lengre. Jeg orker ikke begynne å rette på dette nå, det er leggetid så bloggen får bare se ut som den gjør en stund til. Men det blir årnings altså, just so u know ;)


Not at all?

Bizarro av Dan Piraro

Det er labert med blogging i disse dager. Tiden går med til skole, jobb, trening og andre nødvendigheter. Som for eksempel tannlege, hvor jeg var i dag. To hull: to tusen kroner. Men jeg er overlykkelig likevel, jeg slapp nemlig rotfylling (det var på nære nippet) og jeg har verdens beste tannlege: No pain, at all!

Og ettersom jeg er så dårlig til å blogge slenger jeg heller ut et par linker til ei som er flink, nemlig Kaja. Hun har skrevet to innlegg om ernæring som går både på ernæring generelt og ernæring for veganere spesielt. De kan leses her og her og er både interessante og lettfattelige. Sånt liker vi!

Ha en fin torsdag da folkens :)


Pai!

Image and video hosting by TinyPic

Bedre sent enn aldri, her kommer bildebeviset på at det er fullt mulig å lage grønnsakspai etter å ha drukket nesten en hel flaske vin. Omtrent den samme paien som jeg har lagd tidligere, denne gangen med stekt aromasopp, løk, hvitløk, purre, røde linser, cherrytomater og noen spiseskjeer Dolmio saus som fyll. Vegansk ost på toppen. Ble kjempegodt :D


Fredagskos.Fredagskvelden er vel strengt tatt over for denne gang, så nå er det på tide å finne senga. Her ser du iallefall resultatet når ei godtesjuk Bente skal forsøke å holde seg sånn nogenlunde sunn: To biter raw mintsjokolade, masse frisk blåbær og ett glass hvitvinvin. Ett glass hvitvin som plutselig ble til seks (ærlig talt så mista jeg vel egentlig tellinga, men flaska ble i det minste ikke helt tom). Litt brisen ble jeg likevell. Lagde pai gjorde jeg også - bildebevis kommer i morgen ;)

Natta!


Pakke i posten!Det positive med at pakker fra utlandet bruker så lang tid er at jeg glemmer alt jeg har bestillt, så når det endelig kommer blir jeg kjempeglad fordi jeg "plutselig" får pakke i posten ;) Her er det som har dumpet ned i postkassa i løpet av den siste uka: små sminkeprøver fra Everyday Minerals, raw sjokolade fra The Raw Chocolate Shop og proteinpulver, stevia og te fra iHerb.

Jeg har prøvd alle tre typene med te (fairtrade grønn te med lime, Yogi med bær og Yogi med vanilje/hasselnøtt) og likte alle sammen. Everyday Minerals skuffer aldri, og jeg ble kjempefornøyd med mine to lucent face powder (champagne og sparkle beige). Conscious sjokoladen med maca, vanilje og alger var det eneste bomkjøpet (så langt), men det gjør ingenting for jeg vet at den med goji og kokos er nydelig - og jeg har stor tro på de to andre også ;)

Jeg var forresten hos tannlegen igjen i dag. Kun røntgen og 400kr denne gangen, men jeg fikk med meg et fint kostnadsoverslag på 6000kr hjem. Sånn går det når man er dum og hopper over årlig tannsjekk tre år på rad... Alt skal ikke gjøres på en gang, men det blir likevel et saftig innhugg i lommeboka. Hmmm, lurer på om tannlegen lar seg bestikke med litt sukkerfri raw sjokolade?


Veganmisjonen.De som leser matinnleggene mine har nok fått med seg at jeg ofte bruker oppskrifter fra den fantastiske bloggen Veganmisjonen. Jeg tenkte det var på tide med et skikkelig reklameinnlegg, for dette er en blogg som fortjener all oppmerksomhet den kan få :) Alle oppskrifter du finner på Veganmisjonen er selvfølgelig veganske, men det betyr ikke at man må være veganer for å benytte seg av de. Her finner du alt fra enkel hverdagsmat til litt mer forseggjort luksus mat - og alt er fantastisk godt og smakfullt. I allefall de rettene jeg har prøvd ;)

Over ser du mine bilder av to kjempeenkle retter fra veganmisjonen: frokostvafler og kantareller med sorte linser. Frokostvaflene kommer nok til å gjøre mang en mørk høstmorgen lysere for min del. De er både nydelige og sunne! Gjør klar røra kvelden i forveien, så behøver du bare noen minutter foran vaffeljernet. Men er du ikke av frokosttypen funker de fint til kvelds også ;) Kantarellene er desverre ikke plukket selv, men sammen med grønne linser (jeg hadde ikke sorte), purre og nanbrød med hjemmelagd hvitløkssmør var de likevel himmelske.

Som det står på Veganmisjonen: God mat trenger ikke være dyr ;) Så ta turen innom for litt vegansk matglede og inspirasjon!


siljebursdag
I går var jeg i bursdag hos Silje - en kjempekoselig kveld med fine jenter som endte opp i en tur på byen :) Vi spiste nydelig mat, bestående av blant annet falafel, hummus, kikertpannekaker, wraps med masse godt i, frisk frukt, friske grønnsaker, quorn og stekte poteter. Nam! Til dessert ble det eplekaker, gulrotmuffins, vegansk krem, øl, cider, vin og vann. Hva mer trenger man? ;) Vi hadde det kjempekoselig, men desverre ble det en ekkel slutt på kvelden for Siljes del, da hun ble vitne til blind vold på tur hjem. Les innlegget om hendelsen her. Jeg har aldri vært redd for å gå alene hjem her i Trondheim, men det spørs om ikke det endrer seg dersom det skal fortsette på denne måten. Utrolig provoserende at noen få idioter skal forsure tilværelsen til alle andre. For ikke å snakke om de som faktisk får kjenne dette på kroppen. Så trist og unødvendig.


Hei, lenge siden sist.

Image and video hosting by TinyPic

I dag sa jeg hei og takk for sist til noen jeg ikke hadde sett på lenge, nemlig treningsklær og treningssenter. Jeg meldte meg på en time med functional moves, en ypperlig anledning til å teste ut mitt nye banan etui. Bananen holdt seg fin og gul mens jeg ble svett og sliten - suksess! Functional moves kombinerer styrke, smidighet og balanse, og har i tillegg intervaller med høy puls. Utrolig effektivt: jeg skalv i føttene mot slutten av timen, og veldig gøy :)

Nå tar jeg helg med god samvittighet. Rolig kveld med middag noe à la dette i dag, og bursdagsselskap til ei fin ei i mårra og kanskje en tur på byen etterpå.

God helg allihopa!


Utplassering hos Adresseavisen.Dette har utsikten min de siste dagene. Denne uken fungerer vi nemlig som fotografer for trondheimsavisa Adressa. Jeg har tatt bilder av alt fra fiskekakeproduksjon og inngangspartiet på legevakta til barnehage og togstasjonen. Selv om oppdragene i seg selv ikke har vært superspennende så har det vært en kjempearti uke. I morgen er siste dagen, og da er det fotografering av en vetrinær som står på planen. Gleder meg :D Alle trøndere må passe på å kjøpe avisa på mandag, da kommer iallefall et eller to av mine bilder ;)


Faint of heart.Jeg smiler nå, men jeg var ikke like tøff bare for noen timer siden da jeg satt i tannlegestolen. Jeg har hatt en vond visdomstann siden fredag, så i dag skulle jeg få komme til tannlegen for å ta røntgen.

Jeg kom inn, fylte ut skjema, og ble vist til stolen av en kjempesnill tannlege. Han tok noen bilder og jeg var klar til å fyke ut døra da han plutselig stoppet meg: Denne rekker vi jo å trekke nå, det går fort. Ok. Pust. Tilbake i stolen. Èn bedøvelsessprøyte. Pust. To bedøvelsessprøyter. Panikk...

Ikke sånn hylende og skrikende panikk altså, men mer type nåklarerjegikkepusteogjegtrorjegbesvimer panikk. Stolen ble lagt horisontalt, og etterkald klut på panna og en liten tåre eller to var jeg klar for bedøvelsessprøyte nummer tre. Jeg pleier alltid å være nervøs før tannlegebesøk, men har som regel stålkontroll likevell, så dette var uvant. Og ikke så gøy. Heldigvis gikk selve trekkingen lett som en lek. Jeg rakk såvidt å tenke Kan han ikke begynne snart? før det hele var over. Sett bort i fra at det er litt vondt nå, så må dette være den kjappeste og minst smertefulle tannlegetimen jeg har vært på. Men det skal innrømmes at jeg var både kvalm og skjelven da jeg gikk ut derifra. PingleBente ;)

Nå har det gått to timer og magen min rumler etter mat, jeg tipper det blir suppe.


forever not yours
Jeg er ingen a-ha fan, så forventingene til gårsdagens konsert var ikke så alt for store. Men det viste seg å være bra, veldig bra. Gutta har jo gode sanger, og med fantastisk lyd og lys i tillegg ble det en fin kveld. Kjempegod middag med flotte kollegaer, et par ibux og x antall øl gjorde også sitt til at jeg trivdes ;)

Hvordan var din lørdag?


the sun always shines on tvSånn så fredagskvelden min ut. Magners i vinglass, Sørlandschips, hjemmelagd raw sjokkis og Kaptein Corellis Mandolin på TV. Sånt kan man like <3

Det jeg derimot IKKE liker er at visdomstann nummer tre er på vei opp, og har bestemt seg får å være vond. Og da snakker vi skikkelig vond: har vodt i øret, kjeven, tannkjøttet, tunga, hodet - tja, alt egentlig. Nå er jeg dopa på to ibux så jeg klarer meg bra, men det var såvidt jeg klarte å få i meg frokost tidligere i dag. Dårlig timing ettersom det er middag på AiSuma og a-ha konsert som står på planen i kveld. Jeg får bestille suppe med sugerør på restauranten og satse på at det går bra ;)

Er det noen som har erfaring med kranglete visdomstenner? Hvor vondt skal det være før man eventuelt tar turen til tannlegevakta?


Salat tips&trix.Jeg har alltid vært glad i salat som tilbehør til annen mat, men når det kommer til salat som egen rett så har som regel fantasien sviktet meg. Halvdvask isbergsalat med litt agurk og tomat blir for kjedelig å spise alene, så i det siste har jeg prøvd meg på litt mer spennende ingredienser - og det har helt klart vært vellykket! Her kommer noen av mine tips for en bedre og mer spennende salat:

- Spinat. Bytt ut de vanlige lysegrønne salatbladene som uansett ikke smaker noe særlig med en mørkere variant. Min favoritt er fersk spinat - kjempegodt og utrolig næringsrikt. Finnes i grønnsaksdisken i de fleste dagligvarebutikker. Spinat bør skylles - jeg anbefaler å skylle alt i et dørslag med det samme og oppbevare på plastboks i kjøleskap.

- Ruccula. Har en pepperaktig smak og det skal ikke mye til før salaten straks blir mer interessant.

- Dulcita tomater. Fantastiske søte, små smaksbomber - smaker en million ganger mer enn vanlige tomater! Desverre koster de også mye mer, så dette er luksusmat for meg. Cherrytomater kan funke som en mellomting.

- Alfalfaspirer. Inneholder mange nyttige næringsstoffer, men man må spise ganske mye av det for å få i seg en vesentlig mengde. Uansett kjempegodt i salater, gir en mild nøtteaktig smak.

- Avokado. Avokado er veldig mettende, inneholder sunt fett og gir salaten en fin fylde. Også er det jo supergodt da ;) Avokadoen varierer i utseende: fra grønn til nesten svart, og fra glatt til ruglete. For å vite om avokadoen er moden må du klemme litt på den: den skal gi litt etter, men ikke for mye.

- Vårløk. Mild og god, men gir likevel en mer spennende salat.

- Ananas. Jeg bare må ha det. Helst fersk, men hermetisk fungerer også. Pass på at du ikke kjøper i sukkerlake dersom du kjøper hermetisk.

- Kikerter. Alle burde spise mer kikerter, fantastisk smak og konsistens. Jeg pleier å kjøpe hermetiske.

- Ristede nøtter. Ristede valnøtter er min favoritt. Rist nøttene i tørr panne på litt over middels varme i noen minutter og knus de over salaten.

- Frø og kjerner. Linfrø, chiafrø, solsikkekjerner, pinjekjerner ... alternativene er mange. Er sunt, gir god smak og tyggemotstand.

- Olivenolje, salt og pepper. Løfter salaten tusen hakk! Bruk noen dråper kaldpresset olivenolje, himalayasalt og nykvernet pepper. Mmmmm!

- Daddel. Tørkede dadler ser kanskje ikke så gode ut, men skinnet bedrar! Ta ut steinen og del de i biter - gir en søt og fyldig smak som står i perfekt kontrast til salt og pepper dersom du bruker det. Jeg synes også dadler er veldig godt sammen med ristede valnøtter. Kjøpes i løsvekt på matbutikken.

- Agurk. Det finnes ikke noe friskere enn god agurk, et must i salat synes jeg.

- Basilikum. Dufter nydelig og smaker minst like godt. Er perfekt sammen med dulcita tomater! Andre urter kan også være med å sette en spiss på salaten.


- Salat à la Bente i dag, med bl.a avokado, alfalfaspirer, dadler, pinjekjerner, cherrytomater og spinat.

Hva liker du å ha i salaten din? :)


Material girl #2

1. Genser, Gina Tricot, 199kr
2. Kjole, Vero Moda, 399kr
3. Shampo og balsam, The Body Shop - uten parabener, silikon og fargestoffer, 89kr pr stk. Tror jeg.
4. Øredobber, Vero Moda, 40kr.

Ikke at jeg har penger til det, men når man først er i gang er det vanskelig å stoppe. Gårsdagen ble tilbrakt i byen med to fine frøkener, og naturligvis fant jeg litt fint som fikk bli med hjem. Det er ikke til å ta feil av: Når høstmoten kommer i butikkene får jeg alltid lyst til å gå helt amokk med visa'n. Uten unntak. Heldigvis fungerer frontallappene mine sånn nogenlunde, så helt blakk ble jeg ikke ;)

Nå skal jeg straks se om jeg finner veien til Adresseavisens lokaler på Heimdal, pressefoto er planen for i dag. Så er det helg med fin middag, a-ha konsert og pappabursdag som venter i de kommende dagene.

God helg! :)


Material girl.Det er så mye jeg har lyst på! Jeg satt i går kveld og tittet på e.l.f og Everyday Minerals, så mye fiiint! Det ble en liten bestilling fra Everyday Minerals, der selger de nemlig små prøver for bare 16kr. Jeg kjøpte meg to typer lucent face powder for litt finfin porselensglød når vinterblekheten vender tilbake, en hvit øyeskygge for å bruke som highlighter, en rougebørste og en rouge.

Det fine med både e.l.f og Everyday Minerals er at de har fine produkter til budsjettvennlige priser og ingen av de tester på dyr. Hipp hurra! :)


hits