september 2009 (benteblogg)september 2009

Male med lys.

Til tross for at jeg måtte kjøre bil uten selskap av P3 på mandag, kom jeg meg velberget frem til skolen. Der lærte vi om det å male med lys, av den tsjekkiske fotografen Jan Pohribny. Flink fyr og spennende tema. Her er et bilde fra eksperimenteringa vår:

img1326
- Jeg svever!

Senere på kvelden prøvde Heidi og Ingunn og jeg oss litt frem. Vi ville lage muffins!

img1344
- Muffin?

img1354
-Muffin!

Skikkelig gøy, men å tegne med lys er vanskeligere enn det ser ut :P I dag har vi malt med lys i studio, men resultatet får jeg poste senere. Akkurat nå er jeg så sulten at magen min roper etter hjelp. Jeg kunne lett spist minst to lysmuffins!
 

Tyven tyven...

Toppen av frekkhet! Noen har stjålet cd spilleren fra bilen min!

img1356
- Bildet er i sort/hvitt for å skåne bloggen fra bilens ufine farger. Den er brunere en brunest...

Dette synet møtte meg da jeg skulle kjøre til skolen i går tidlig. Det må ha skjedd i løpet av den natta mens bilen stod i garasjen, jeg hørte nemlig på P3 da jeg kjørte hjem fra jobb søndag kveld. Selv om det sikkert bare er guttestreker (den cd spilleren var ikke akkurat verdt store summer), så er det skikkelig creepy å tenke på at noen faktisk har tatt seg inn i min bil, som stod i min garasje med den hensikt å stjele. Jeg sier tatt seg inn, fordi hverken bilen eller garasjen var så veldig låst. Ehm... Ja da, jeg kan jeg skylde på meg selv. Jeg vet ;) Det verste er likevel at de stjal CD'ene mine også. Janove Ottesen, PJ Harvey og masse annet bra. DET var unødvendig det.

En annen ting de tok var den bittelille, orange Clarins lommelykten min. Den som jeg bruker for å lyse opp speedometeret med når jeg kjører om kvelden, og tilfeldigvis også den lommelykten jeg hadde planlagt å bruke på skolen i går. Vi skulle male med lys og fikk beskjed om å ha med en lyskilde, også ble lyskilden min stjålet. Selvfølgelig. Neste gang skal jeg si at hunden spiste opp leksene mine. Eventuelt at Kyrre spiste opp minnekortet...

Har du noen gang blitt frastjålet noe?Fashion!

På torsdag leverte vi fashion oppgaven som jeg har nevnt tidligere. Klassen holdt et veldig høyt nivå, og det var gøy og se så mange gode bilder :) Oppgaven gikk ut på å ta tre fashion bilder. De måtte være i sort/hvitt, og vi måtte ha to liggende og et stående format. Vi skulle også lage et moodboard på forhånd, dvs en papplate hvor man limer inn bilder som er beskrivende for den stilen og den stemningen man ønsker å ha i ens egne bilder. Det var en kjempegøy måte å jobbe på: man får utrolig mye inspirasjon og det er lettere å få konkrete idèer. Anbefales!

Her er mine tre bilder. Nydelige Eva stilte som modell, og Anne og Hege fra klassen var assistenter.

img11615

img11013

img11312

Jeg ville ha en mørk, filmatisk stil med et litt femme fatale preg. Min egen kreativitet, og besvarelsen i forhold til moodboardet kunne nok vært bedre, men jeg er kjempefornøyd med resultatet. Det ble flere gode bilder fra shooten, og de kommer når jeg får tid til å redigere ;) Nå er det leggetid og vel så det, i morgen venter nok en arbeidsdag.

Sleep thight!


Analoge gleder.

I dag har jeg tatt min første film med analogt kamera! Ja, hvis man ser bort fra engangskamera og de gamle analoge kompaktkameraene da. Litt sløvt ettersom jeg fikk et analogt speilrefleks av Solveig til bursdagen min, i mai..! Jeg har bare ikke fått rota meg til å kjøpe film enda. Men det skal jeg gjøre neste uke, for dette var gøy!

img1276

Kameraet jeg brukte i dag var et mellomformatkamera, lånt av skolen. Skikkelig sjarm, man må lade lukkeren og kikke ned i kamerahuset. Der er alt speilvendt og litt ruskete <3 Gleder meg til å fremkalle filmen :D

img1283
- Heidi tester mellomformat.

Nå er jeg tilbake i den digitale verden igjen og redigerer bilder i Photoshop. Kyrre hjelper meg:

img1299

img13096
- Hva? Prøver du å lurkikke mellom beina mine??

Snart er det Senkveld og hjemmebakte boller som står på planen. Jeg elsker fredagskvelder <3

Hva er dine helgeplaner? :o)


Gratulerer med dagen!

page

Gratulerer med dagen kjære kjæresten min! Jeg elsker deg <3Lys!

Jeg er med på Carolines bildelek, hvor alle bloggerne som er med skal ta bilder til et bestemt tema og poste disse hver søndag. Dette er første gangen, og temaet er lys. Her er mine tre bidrag, litt forsinket ettersom blogg.no var nede i går kveld ;)

img8680

img8715

img8712

Bildene er tatt på et utested med mitt vanlige kompaktkamera, ganske morsom effekt synes jeg :o) De andre deltakerne er: Caroline, Kayso, Maiken, Ingrid Elisabeth, Reidun Beate, Helene, Martine, Carmelita, Janne Helen, Mette, Ane, Sandra Jeanette,  og Monica. Ta turen innom disse jentene og sjekk ut deres bidrag også, mye fint! Temaet for denne uken er satt av Ingrid Elisabeth og er "barnet i den voksne", det blir spennende å se hva som dukker opp av resultater neste søndag :o)


Turn

Nå har jeg fått tillatelse til å poste bildene jeg tok av noen turn jenter for en stund siden, so here they come. Noen av de iallefall :o) Det var utfordrende og ta gode bilder inne i turnhallen. Mye ting og tang, kraftige farger og kun kunstig belysning bidro til det, men samtidig var det både gøy og lærerrikt.

img91471

img92221

img92031

img927911

img91541

img92361

img91861

Kjempeflinke jenter! Jeg sto nesten bare og måpa jeg, helt utrolig at det går an :o)

I dag har jeg vært på leting etter location til fashion oppgaven vi jobber med nå for tida, og jeg har vært på loppemarked på rekvisita jakt. Der tuta jeg på Silje, også fant jeg en fin gammeldags koffert som passer perfekt til "looken" jeg vil ha på bildene. Senere satt jeg ordensvakt på skolen, lokalene er nemlig åpne frem til klokka 23 alle dager, og da må det være noen der som rydder opp, skur på alarmen osv. I dag var det min tur, og det gikk helt fint. Jeg laga moodboard, spiste rømmegrøt og kosa meg ;) Så helt til slutt droppa jeg alt som het festligheter, og så denne filmen sammen med Heidi og Ingunn istedet. Kjempekoselig! NÅ er det natta for lenge siden, så man bør vel legge seg snart.

Zov godt alihopa!


Skrubbsår og knirkebarter.

Det er lenge siden jeg har hatt skikkelige skrubbsår, derfor var det vel på tide at asfalten hoppa opp og beit meg da jeg sykla til skolen i dag. Long story short så hadde jeg litt dårlig tid (som vanlig), jeg sykla kanskje litt for fort og enset ikke det sleipe løvet som lå på bakken før det var for sent. Og voila: Bente tok en ufrivillig flytur med en påfølgende hard landing.

img0784

Både regnbuksa og thigtsen var splitter nye, men de er det bare å vinke farvel til nå. Hvis man ikke kan lappe regnbukser da - noen som vet? Verst gikk det likevel utover håndflata, den savner en del hud kan man si. Men jeg fikk karret meg til skolen, og der fikk jeg utdelt medfølelse, desinfiserende og plasterlapper så det holdt av snille Linda, skolens kontor/altmuligdame. Men selv om jeg var litt forslått så ble det en interessant skoledag, vi lærer nemlig om lys på location, og fikk utelt en fashion oppgave. Artige saker! :o)

Også må jeg ikke glemme: Gratulerer så mye til Maya og Tor Øystein, endelig mamma og pappa! <3 Babyen kom til verden i natt, og det ble en nydelig liten gutt ved navn Adrian :D Gratulerer så mye!

untitled3


Og tilslutt, før jeg løsriver meg fra dataen for å spise veggisburger på solsiden: Les&Le. Nemi må være verdens beste tegneserie, kanskje fordi jeg kjenner meg igjen i så mange av stripene :P

1709
Trykk for å se større

Når var sist du tryna på sykkel? ;o)


100 ting om meg.

For en stund siden kom Caroline med en oppfordring om å skrive 100 ting om seg seg selv. Jeg elsker å lese sånne ting, så jeg må selvfølgelig være med jeg også. Here we go:

#1. Navn: Bente
#2. Kallenavn: En gang i tida var det Bentebabe, men det var mest på tull  :P
#3. Nicknavn på MSN: Bente. Keepin' it simple.
#4. Beste film akkurat nå: Vanskelig å velge. Kanskje I Am Sam.
#5. Beste tegnefilm akkurat nå: Ser ikke så mye tegnefilmer.
#6. Beste tegneserie: Nemi og Pondus. Hysterisk morsomme!
#7. Beste bok akkurat nå: Kvinne går til lege, mann går på by'n. Fantastisk bok.
#8. Beste bokserie: Jordens Barn av Jean M Auel og Berlinerpoplene av Anne B Ragde.
#9. Beste frokost: Nystekt brød med masse godt pålegg og velge mellom.
#10. Beste lunch: En god salat med masse spennende oppi.
#11. Beste middag: Hjemmelagd pizza/vegetartaco.
#12. Beste kvelds: Rista brød med brunost og te til.
#13. Beste sjokolade: Walters mandler og Toffifee <3
#14. Beste lørdagskos: Sørlandschips, Cola light og Walters mandler. Spe på med litt Matador Mix og jeg er i himmelen!
#15. Beste musikk akkurat nå: Laura marling og Russian Red.
#16. Beste artist: Det finnes så utrolig mange gode, at det er umulig å velge!
#17. Beste sang nå for tiden: Russien Red med Cigarettes. Blant annet.
#18. Beste sang fra ?gamledager?: Alt av Backstreet Boys! ;)
#19. Beste norske: alt av Kaizers. Og Big Bang.
#20. Beste sang jeg alltid har likt: Michael Jackson - Earth Song.
#21. Beste TV program: Americas Funniest Home Videos! <3
#22. Beste gamle TV program: Seinfeld. Genialt! :D
#23. Beste reality TV: Nanny 911. Hvis det telles som reality?
#24. Beste slagord på reklame: ?
#25. Beste reklame: ?
#26. Beste komiker: ?
#27. Beste nettside: Etisk forbruk og Dyrevernalliansen.
#28. Hva tjener du i timen/uka/månden: Har en timeslønn på ca. 160kr. Pluss tilleg.
#29. Hvor jobber jeg: Helgejobbing på tax-free.
#30. Trives jeg: Jez sir. Men jeg trives enda bedre på skolebenken ;)
#31. Tror på Gud: Nei.
#32. Rassist: Nope.
#33. Hyper: Nei, tror ikke det.
#34. Populær: Kjempe.
#35. Optimist: Prøver og være :o)
#36. Sportsidiot: Absolutt ikke!
#37. Nerd: Litt kanskje.
#38. Karaktersnitt: Husker ikke, men tror det var bra.
#39. Hatefag: Har ingen fag jeg hater nå. På videregående var det matte, kunsthistorie og gym.
#40. Elskefag: Nå liker jeg alle fagene mine :P Før var det formgivningsfagene.
#50. Fineste språk: Svensk er nydelig! Og islandsk!
#51. Beste dyr: Hest, katt, kanin og hund. Og stort sett alle andre.
#52. Har jeg dyr: Kyrre, my man! Beste pusen i verden <3
#53. Hvis du ikke har, hva vil du ha: Jeg tar gjerne hele Noahs ark jeg!
#54. Ler du mye: Akkurat passe.
#55. Sur noen ganger: Jeg har nok mine dårlige dager jeg også.
#56. Klarer du å kontrolere ditt sinne: Ja. De gangene jeg ikke klarer det begynner jeg å grine :P
#57. Største ønske: Fred på jorden, respekt og likeverd til alle mennesker og dyr, mat til alle og hele den regla :)
#58. Her har jeg vært: Norge, Sverige, Spania, Tyskland, Tsjekkia, England, Tyrkia, Italia og Kroatia.
#59. Hvor var jeg i disse land: Bl.a. Tenerife, Praha, Toscana, London og Makarska.

pag3e
- Toscana, Tenerife, Praha og Makarska.

#60. Har jeg søsken: en bror og ei stesøster.
#61. Foreldre skilt: Ja, da jeg var rundt ni år.
#62. Røyker du: Neimenn om jeg gjør.
#63. Drikker du mye: det blir en fest i ny og ne, men ikke mye.
#64. Beste sport: Ingen?
#65. Født: 24.mai nittenhundreogåttifire.
#66. Stjernetegn: Tvilling
#67. Elsker: Kjæresten, kattepusen, familien, vennene og sjokolade.
#68. Missliker: Å fryse, PMS, negativitet og baksnakking.
#69. Hvor høy er du: Ikke så veldig...
#70. Hvilken farge har du på øynene: Blå
#71. Hva er din ynglings farge? Gul! Og grønn, turkis og oransje.
#72. Sprite eller Cola: Cola light.
#73. Kaffe eller te: Te, i bøtter og spann.
#74. Jente eller guttevenner: Ja takk, begge deler! Har mest jentevenner da.
#75. Hvilken størrelse bruker du i sko: 38.
#76. Hva er den beste ferien din: Kroatia 4ever! <3
#77. Hvilken dag er den beste i uken: Hvilken som helst dag jeg har tid til å kose meg. Helst sammen med kjæresten eller gode venner :)

pa1ge
- Alle dager er fine dager hvis man bare gjør de fine.

#78. Hva vil du mest av bytur/skogstur/strandtur: Skogtur.
#79. Den beste fast food restaurant du kjenner: Jeg spiser ikke så mye fastfood, men veggisburgeren på Bær&Bar i Trondheim er veldig god.
#80. Når var du sist på sykehuset: For et par måneder siden, jeg besøkte mitt nyfødte tantebarn.
#81. Beste drikk med alkohol og uten: Med: rom&cola med captain morgan spiced. Uten: vann, melk, te og juice.
#82. Har du sengeteppe: Ja. Men det ligger innerst i skapet og støver ned.
#83. Hvor er du om 10 år: Jeg bor på en liten gård i Trondheim/Stjørdal/Skatvals området sammen med Alex og en eller to Alex jr. Vi har masse kjæledyr og jeg er annerkjent kunstfotograf.
#84. Hvilken butikk ville du kjøpt deg fattig i: En fotobutikk! Eller hvilken som helst klesbutikk. Eller Body Shop.
#85. Hva gjør du når du kjeder deg: Sjekker Facebook og bloglovin hundretusen ganger iløpet av ti minutter.
#86. Hvilket ord eller setning bruker du aller mest: Hæ? jeg hører alt for dårlig :P
#87. Hva kan irritere deg: Negativitet. Og trege billister/fotgjengere/kassadamer når jeg har PMS.
#88. Hva kan glede deg: Et smil fra en fremmed eller et kompliment fra noen jeg kjenner.
#89. Når legger du deg om kvelden: Rundt midnatt.
#90. Tar du sol: Nope.
#91. Hva er det beste ved deg: Snill som dagen er lang ;)
#92. Har du kjæreste: Ja <3
#93. Har du nettkjæreste: Hva er nettkjæreste? Jeg er "in a relationship" på fjesboka, teller det?
#94. Hva skal du bli: Fotograf.
#95. Er du glad i å reise bort: Ja, men ikke for lenge om gangen. Og helst ikke uten kjæresten min.
#96. Britney eller Christina: ?
#97. Snakker du mye: Ikke til vanlig, men er jeg overtrøtt går skravla i ett.
#98. A, B eller C menneske: Hva er C menneske? Jeg tror jeg er B da, er alltid mest aktiv/kreativ på kveldstid.
#99. Hvor mye på nettet om dagen? ALT for mye...
#100. Beste PC spill: Eh? Spiller ikke så mye jeg, men jeg liker nettversjonen av brettspillet Ticket To Ride ;)

Thats me folks! Og jeg oppfrordrer selvfølgelig alle andre til å ta den også :o)


The Human Footprint I & II

Jeg har skrevet om dokumentaren The Human Footprint før, men ettersom det er et veldig viktig og interessant tema har jeg litt lyst til å gjøre det igjen. Dokumentaren er laget av bl.a. National Geographic og handler om hvor stor påvirkning hvert enkelt menneske har på verden og miljøet. Det er nemlig utrolig mye mer enn hva man kanskje tenker over til vanlig.

Visste du for eksempel at på to og et halvt år har et barn brukt nesten fire tusen bleier? Se for deg fire tusen bleier, det er MYE. I USA betyr det at det kastes ca 18 billioner bleier hvert år, det er nok til 90 runder rundt jorden hvis man legger de etter hverandre, og hver bleie bruker 500 år på å brytes ned. Ganske skummelt...

Her kommer de to første episodene, så kommer resten med jevne mellomrom. Blir du utålmodig kan du klikke her og se alle nå med en gang ;)


Den perfekte søndagen.

Ny uke, nye muligheter! Det er mandag, og i dag skal jeg stemme. Jeg skal også jobbe med en skoleoppgave, jeg skal på skolen og ha noen timer med fototeori og jeg skal ... tja, ikke så mye annet egentlig. Lage middag kanskje.

img0511

img0533

I går hadde jeg besøk av to herlige tantebarn. Vi spiste vafler og drakk melk, vi hoppa til sola, vi sto på hodet og vi snakka om pupp og bæsj. Senere på kvelden satt  jeg i ly av kinomørket, spiste popcorn og så denne filmen, sammen med kjæresten og Bodilpia. En perfekt søndag med andre ord.

Hva gjorde din søndag perfekt? :o)


Skole, jobb, hverdag og fritid.

...alt går litt i ett.

Man skulle nesten tro at jeg har glemt bloggen min, men jeg har ikke det altså. Jeg bare forsømmer den litt med vilje. Konsentrasjonsvansker og null inspirasjon er ikke det beste grunnlaget for gode blogginnlegg, derfor lar jeg heller vær å skrive så mye istedet for å tvinge frem noe halveis. Sånn som forrige innlegg for eksempel - var det egentlig en hårspray test eller et anti dyretest innlegg? Sannelig ikke godt å si, men nå står det der, så da får det bare være ;)

Det er endelig helg, men jeg skal på jobb og jeg har et tonn med bilder å redigere. Det føles iallefall slik. Har jeg lært èn ting om meg selv etter at jeg begynte på skole, så er det at jeg stresser veldig lett. Jeg har blitt vant til å jobbe - da drar man på jobb, man jobber, så drar man hjem og har fritid. Nå er skillet mellom jobb/skole og fritid visket ut, og dèt er ganske uvant merker jeg. Jeg trives kjempegodt på skolen og når jeg jobber med skoleoppgavene, men når jeg skal slappe av har jeg fremdeles oppgavene kvernende rundt under hjernebarken. Dèt må jeg lære meg å gjøre noe med ;)

img0369img0369

Her er et bilde fra forrige oppgave. Vi fikk en liste med temaer som er aktuelle i valgkampen, og vi skulle velge oss ett tema som vi skulle illustrere. Bildet skulle kunne brukes i en brosjyre for et politisk parti, og vi måtte ta hensyn til at det skulle plasseres tekst på bildet i etterkant. Temaet jeg valgte var "Omsorg i aldersommen", og det var farfar og min kjære stesøster Kannika som måtte stille opp som modeller ;)

Nå skal jeg blåse støvet av tax-free uniformen min og hive meg i bilen. Ha en flott lørdag! :o)


Billig vs. dyrt

Er det alltid slik at dyre produkter er bedre enn de billige? Det tror ikke jeg, derfor kjøper jeg like ofte billig kosmetikk som dyr kosmetikk. Men det er jo som kjent alltid et unntak som bekrefter regelen, og i mitt tilfelle er dette hårsprayen. Jeg har alltid vært mest fornøyd med de hårsprayene jeg har kjøpt hos frisørsalonger og som gjerne koster fem ganger så mye som de rimelige variantene på dagligvareforetningen. På tross av dette har jeg som oftest kjøpt de billige variantene, jeg er jo ikke akkurat rik, og kan jeg spare penger så gjør jeg jo selvfølgelig det.

Men så, så ble jeg bevisst på dette med dyretesting. Jeg lovte meg selv å aldri mer kjøpe produkter som er testet på dyr, eller produkter som jeg ikke vet om er testet på dyr. Hva er da tilgjengelig av hårspray? Ikke så veldig mye. Men èn fant jeg, og det var C-system Firm Finish fra MOP. Den er bra, men dyr. Litt senere kom også Nivea ut med hårstyling produkter, og de tester heller ikke på dyr. Så: Nivea er billig, MOP er dyrt. Men hvem er best?

09horz

Nivea Diamond Gloss Hairspray
I følge flasken har denne hårsprayen en holdfaktor fire av fem, og omtales som 'extra strong'. Den skal holde hele dagen samtidig som den gir håret ditt diamantglans og gjør det mykt og skinnende.

Hva synes Bente?
Den gir nok litt glans, og den gjør ikke håret stivt og ekkelt slik som mange andre hårsprayer, pluss i margen for det. Men påstanden om "extra strong hold" må de lenger ut på landet med. Det er like mye hold i denne som i en utvasket joggebukse, og det er ikke mye skal jeg si deg. Ikke varer den hele dagen heller. Jeg husker ikke prisen, men det gjorde absolutt ikke vondt i lommeboka å kjøpe denne. Kjøpes overalt.

+ Bra pris, god lukt og praktisk spraydyse som fordeler sprayen jevnt og fint. Klisser ikke og etterlater håret mykt. Er ikke testet på dyr.
- Så godt som null hold, og det lille som er forsvinner før du har rukket å spise lunsj. Har ikke lokk, noe som gjør det risikabelt å frake denne i f.eks. gym bagen.

MOP C-system Firm Finish
I følge hjemmesiden er dette en hårspray med 'strong hold' og en ekstraordinær tørr påføring med en stram og frisk lukt. Direkte oversatt, stram lukt er vist et positivt begrep på engelsk... MOP står for Modern Organic Products, noe som betyr at den inneholder organiske ingredienser og dermed er bedre for miljøet. Men den består nok ikke kun av organiske ingredienser hvis noen lurte på det.

Hva synes Bente?
Ikke overraskende er dette en hårspray som faller mer i smak hos meg. Her snakker vi HOLD! Til gjengjeld vil den nok føles hakket mer klissete enn Niveas Diamond Gloss, men det tror jeg er prisen å betale dersom man vil ha en hårspray med skikkelig hold. Det er uansett ikke problematisk så lenge man ikke holder flasken for nære når man sprayer. Lukter av appelsin, og vil garantert ruinere deg dersom du har et stort forbruk av hårspray, 280kr på frisørsalong.

+ Strong hold i lange baner, halleluja! Varer også hele dagen. Lukter godt, er miljøvennlig(ere) og tester ikke på dyr. Har lokk.
- Svir i lommeboka.

Konklusjon: Min favoritt er uten tvil MOP C-system Firm Finish. Dette er fordi jeg vil ha en hårspray med masse hold, og som gir meg muligheten til å ha en skikkelig rufsefrisyre. Er du ute etter en mildere hårspray som gir glans kan det godt være Nivea sin er perfekt for deg. Det må også nevnes at Nivea har en hårspray som heter Ultra Strong, som nok hadde vært den mest logiske å sammenligne med MOP sin Firm Finish, men den fant jeg ikke i butikken.Og for de spesielt interesserte:

Hvilke merker med hårprodukter tester ikke på dyr?
MOP, Nivea, KMS, The Body shop, Loccitane, Lush og Wella.

Hvilke merker med hårprodukter tester på dyr?
Sunsilk, L'Oreal, Schwarzkopf, Tigi, Define, Head&Shoulders og Herbal Essences.

Man kan sikkert legge til mange flere navn på begge listene, men disse var de jeg fant i farten. Rop gjerne ut hvis du vet om flere som tester på dyr, ev. ikke tester på dyr :o)


Nuss på nesa!

img01211vert

Søtt, eller hva? Bortsett fra å jobbe mye og sove lite har jeg ikke gjort så mye denne helga. Seks timer søvn fordelt på to netter, er litt i minste laget. En tur til mamma ble det likevel tid til på søndag, der fikk jeg låne en seng og sove i et par timer, og etterpå tok jeg maaange bilder av verdens herligste jente.

img00721

img0086

Og appropo herlige jenter, i dag har jeg hatt besøk av ei søt ei på ett år og tatt bilder av henne også. Disse er under redigering as we speak, men kommer på bloggen senere. Hvis jeg blir fornøyd that is ;) Må si jeg gleder meg stort til det nye objektivet kommer - jeg synes alle bildene mine blir kornete og uklare for tida, noe som betyr ekstra mye tid i Photoshop... Men resten får vente, nå er det leggetid for trøtte piker som skal på skole i morgen.

Har du hatt ei fin helg? :o)


ps

Jeg har funnet en finfin konkurranse, og håper veldig på å vinne :o)

konk3

Bli med du også, fristen er 7.september.  Nå må jeg rive meg løs fra dataen dersom jeg skal ha noe håp om å komme tidsnok på skolen.

Ha en fin fredag allesammen! :o)


Ca-ching!

Og vips, så var 13000kr forsvunnet fra sparekontoen. Forhåpentligvis får jeg valuta for pengene, jeg kjøpte meg nemlig blits og nytt objektiv i går. I tillegg ble det også en kamerasekk og bittelitt mineralsminke fra Tikei. Med bittelitt, så mener jeg virkelig bittelitt altså, sminke er vel egentlig ikke det jeg trenger mer av for øyeblikket. Men tre små prøver for tilsammen 30kr må være lov :P Takk til Reidun Beate for tipset!

u11110020tile
Foreløpig har jeg ikke merket så mye til den trange økonomien som følger med det å være student. Jeg lever godt på forrige lønn og første stipend enda, men noe sier meg at det ikke varer lenge ;) For å forsvare mitt noe store pengebruk i går kveld, så må det nevnes at det var sparepenger beregnet på fotoutstyr. Så jeg har brukt 13000kr (eller 12930kr når man ikke regner med sminken) med god samvittighet. Jeg gleder meg til utstyret kommer i posten, jeg vil teste!

I dag hadde vi gjennomgang av yrkesportrettet og sportsportrettet som jeg nevnte tidligere. Det gikk helt fint, ikke skummelt i det hele tatt. Selv om jeg regner med at lærerne er litt ekstra snille med oss i begynelsen da ;) Jeg leverte åtte bilder, og fikk helt ok tilbakemeldinger. Jeg kan ikke poste de her ettersom skuespilleren var veldig opptatt av at de ikke skulle bli offentliggjort, og på turnbildene er det barn. Men jeg skal sende et par mail og høre om jeg kan bruke de i portfolioen min, i såfall kommer det link. Men - nå er det nok skoleprat for i dag, og antagelig for en stund fremover. Med unntak av noen timer bildebehandling i morgen er det stille på den fronten frem til neste uke.

Nå skal jeg slå av alt som heter PC og ta støvsugeren fatt, jeg så nemlig en hybelkanin hoppe rundt her i sted. Jeg vet det er flere av samme slag under sofaen, det er nemlig der de holder til om dagen. Om natta har de fest på stuegulvet, det er jeg sikker på...


What's up?

Ikke så mye egentlig, for å svare på mitt eget spørsmål. Her kommer noen bilder fra de siste dagene:

img9769
Jeg kjøpte meg en ny duk på loppemarkedet. Egentlig er det en gardin, men det behøver du ikke si til noen. Shhh....

img9791
Dette er en liten del av det jeg har planlagt å lese fremover...

img9120
...dermed blir en del tid tilbragt her. Av en eller annen grunn havner jeg som regel ved kjøkkenbordet når jeg skal lese, kanskje det er den nye gardinduken som gjør det?

img9816horz
Singing in the rain. Litt for å teste det nye regntøyet mitt, det regna nemlig sykt mye i går...

img9832horz
...men mest for å redde denne tassen fra å drukne. Regn er ikke noe særlig ;)

img9761
Da er det mye bedre å være inne og slåss mot bruskorkting og gulvmatter.

img9837
Også må jeg jo ha med den fine himmelen som var i går kveld. Sukkerspinn i rosa, lilla og gull, I love it! Det må nevnes at tjue minutter etterpå ristet huset av torden mens det regnet som besatt igjen. Dette været altså, er det rart vi snakker om det til stadighet? Ikke for det, jeg synes det er koselig når det tordner og regner ute :o)

I dag har jeg fri, men skal likevel ta turen til skolen for å gjøre ferdig oppgaven vi jobber med nå. Å ta bilder av turnere og en skuespiller var vanskeligere enn jeg trodde. Det tar nok litt tid før jeg lærer meg å være kreativ på kommando ;)

Liker du torden?


hits