august 2009 (benteblogg)august 2009

Familielykke.

Her kommer noen av bildene jeg tok av Maya og Tor Øystein for en evighet siden. Det ene har jeg vel lagt ut her på bloggen før, men pytt sann - man kan aldri få for mye av det gode.

untitled5

img72871

img72501

untitled4

Fine Maya med fine baby-magen! (Æ kjæm på besøk når litjmainn har kommi ut! <3)

Nå skal jeg hoppe til køys. Det er endelig helg - ikke at det innebærer noen form for avslapning for min del. I morgen er det jobb og foto planlegging, søndag er det workshop og fotoshoot og mandag er det på'n igjen med skole og enda en fotoshoot. Men gøy er det :o) (kanskje med unntak av jobbinga, men penger må man ha). All denne fotograferinga er forresten til en skoleoppgave: Vi skal ta en yrkesportrett serie på fire bilder og en sportsportrett serie på fire bilder. Mine valg falt på skuespiller og turn, så nå er det bare å krysse fingrene for at jeg får løst oppgaven bra :o)

Nattinatt og god helg :D


Rock n' Roll!

img9067
Rock n' roll baby!

img9086
Jeg har møtt mange koselige klassekamerater i dag, og vi har løst skoleoppgave nummer to ved å ta bilder av hverandre. Også var noen av oss på loppis, så utrolig mye kult! Takk til SiljeSøta for tipset :D Jeg skal helt klart dra dit igjen, kanskje kommer det en post med alle skattene jeg finner, hehe :P

img9108horz
Etter den lille "fotoshooten" vår gikk turen til Choco Boco hvor vi varmet oss på kakao og kaffe.

img9094
Ingunn er veldig søt når hun drikker kakao ;)

Nå skal jeg spise kveldsmat og finne senga sammen med èn stk. fin kjæreste.
Så langt liker jeg livet som student <3


Dagens middag.

Eller, gårsdagens middag er nok mer korrekt. Veggie in Norway har konkurranse: Legg inn et bilde på bloggen din av din vegetariske middag, og vær med i trekningen av gavesettet Tropical showers fra Lush! Too good to be true spør du meg, selvfølgelig må jeg være med :D Man behøver ikke være vegetarianer for å delta, men middagen må være vegetarisk.

For å lage min middag behøver du poteter, matolje, hvitløk, chillibønner, lime, dine favorittgrønnsaker, tzatziki og kryderier etter eget valg. Av grønnsaker brukte jeg løk, rødløk, gulerøtter, ananas og champignon, av krydderier brukte jeg chillipulver, grillkrydder, salt og sukker.

img8592

Jeg er en stor fan av hermetisert mat, ettersom man slipper å planlegge både middag og innkjøp, det er så enkelt å bare ta det man finner i skapet. Selvølgelig blir det sikkert både bedre og sunnere om man bruker ferske råvarer.

img8586
- Det er min påstand at hvitløk kan (og bør!) brukes til alt av middag, unntatt grøt.

img8588

Skjær potetene i båter, og legg de i en ildfast form. Press to fedd hvitløk og bland de med matolje og krydder. Pensle blandingen over potetbåtene. Jeg bruker rapsolje, ettersom den er helt nøytral på smak og tåler oppvarming bedre enn f.eks. olivenolje. Jeg brukte grillkrydder og salt til denne blandingen. Stek potetbåtene i ovnen på ca 220 grader til de er myke inni og gyldne på utsiden.

img8601
- Sånn skal de se ut. Verdens beste potetbåter.

img8595

Hakk grønnsakene dine i passe store biter og stek de på middels varme i stekepanna. Ha i boksen med chillibønner, smak til med krydder og saften av en halv lime, og la det varmes opp til det når kokepunktet. Jeg brukte chillipulver, salt og sukker. I mellomtiden har du selvfølgelig lagd tzatziki. Her kan du velge om du vil være flink og lage den fra bunn av, eller om du vil jukse sånn som meg og bruke rømme og dippblanding...

img8603

Sånn blir resultatet, smakfult og delvis mexicansk inspirert. Serveres med det du måtte ønske av salat og friske grønnsaker. Jeg er happy så lenge jeg får cherrytomater :D

Bon appetit!


Tomt...

Jeg er tom for inspirasjon! Tom! Tom! Tom! I går kveld og i formidag har jeg tatt bilder av Trondhjæm by, som en del av første skoleoppgave, men jeg føler ikke at jeg kommer noen vei. Forhåpentligvis løsner det litt når jeg får sett igjennom de 100.000 bildene jeg har tatt, og får sett hva de andre i gruppa mi har gjort.

img8467

img8663

Nå skal vi grille. Forhåpentligvis fungerer både hjernen og kreativiteten bedre når magen har fått påfyll.

Ha en fin søndag alle sammen! :o)


Travelt!

Bloggen blir forsømt! Tida strekker ikke til! Men jeg er like happy, NÅ skal jeg nemlig på PSTEREO :D Jeg skal se Skambankt, Röyksopp og Ane Brun, jippiyay! de andre har allerede dratt, så jeg må få rævva i gir.

still003
- Første og beste bildet jeg fant, bare for at innlegget skal virke litt lenger. Husk og spise nok grønnsaker alle sammen!


Preikes :o)


Første skoledag og ny stil.

Første skoledag er overstått, og det var ikke skummelt i det hele tatt. Vi møtte opp på skolen, lærerne ble presentert og rektor Roar holdt en velkomsttale/introduksjon. Vi fikk høre litt om hvordan undervisningsløpet er lagt opp, hvilke utfordringer man kan møte på osv. osv. Både elever og lærere virker som en veldig hyggelig gjeng :o)

img8559
- For å passe litt bedre inn på Fotofagskolen har jeg bestemt meg for å skifte stil. Kul og kreativ er beskrivende stikkord.

Neeeida! Jeg har bare vært på fotoshoot, foran kamera for en gangs skyld. 2. klassen fikk nemlig sin første oppgave i dag: Ta et portrett av en førsteklassing. Resultatet får vi se allerede i morgen, og det blir spennende :D Jeg må si jeg gleder meg masse til å komme skikkelig i gang nå. Det blir nok en ny og uvant hverdag, men forhåpentligvis spennede, morsom og lærerrik også.

Og for å svare på mitt eget spørsmål i innlegget under: Jeg har justert kontrasten, fjernet noen hårstrå, rynker og føflekker, lagt på litt høylys og skygge og gjort hele bildet skarpere. (Egentlig ikke så mye redigering, vi brukte nemlig en beautydish i studio. En genial metall-ting man fester på studioblitsen som gir nærmest lytefri hud.) Men jeg ser jo nå at forskjellen på før og etter bildet ikke vises like godt her som når jeg ser på de svære filene jeg har på pc'en. Jaja, sånn kan det gå.

Jeg har forresten meldt meg på workshop med Bjørn Opsahl i Trondheim den 30.august. Jeg gleder meg stort! Hiv deg på du også dersom du vil lære om redaksjonell fotografering.

Nå skal jeg spise mat, redigere gravidbilder og glede meg til andre skoledag i morgen :o)


Color me beautiful.

Hvor mye er for mye når det kommer til bilderedigering? Jeg har aldri vært noen fan av overretusjerte modeller som ser ut som de kommer rett fra barbie fabrikken, naturlig er best mener jeg. Men... For det er nemlig et men. Det er utrolig lett å la seg rive med, og det er ingen hemmelighet at jeg fjerner både fremtredende rynker, kviser og poser under øynene på mine modeller. Bleker tenner gjør jeg av og til også. Er jeg dermed med på å styrke det urealistiske skjønnhetsidealet vi har i dag? Antageligvis.

img90203 img90204
Før og etter. Ser du hva jeg har gjort av redigering? Trykk for større bilde.

Her kommer den tidligere nevnte dobbeltmoralen inn igjen: Jeg ønsker et mer realistisk skjønnhetsideal, men redigerer alltid bildene mine. Det er gøy å oppdage at man klarer det som proffene gjør. Jeg har såklart en grense, selv om jeg er noe usikker på akkurat hvor den går - men hud som ser ut som plastikk og bein som strekker seg til himmels kommer nok aldri til å bli mitt varemerke.

Nå tror jeg jeg skal pakke bort Photoshoppen, farge håret og finne senga. Jeg jobba 12 timer i går, sov fire timer i natt, var hjemme fra jobb i dag på grunn av en ikke så snill hodepine, og i morgen skal jeg opp klokka 03:30. A girl needs her sleep... Men jeg skal ikke syte, i morgen er nemlig siste arbeidsdag som fast ansatt, også er det skole skole skole som gjelder :D

Modellen er forresten Marianne fra Trend Models, og bildet ble tatt på Fotopia.no sitt lyssettingskurs :o)

Edit: Appropo naturlig vs. retusjert, se her. Nydelige!


Fem kjappe.

Fotoverden har en søt, liten konkurranse: Fem kjappe om deg og ditt kamera. Jeg slenger meg med, så her kommer fem kjappe om meg og mitt.

1. Navn, alder, bosted?
Bente Isefjær er navnet, jeg er 25 år og bor i Trondheim.

2. Hvilket kamera har du?
Jeg har Canon 450D, men skal oppgradere snart. Må bare bestemme meg for om jeg skal kjøpe 50D eller om jeg skal go for broke og kjøpe 5D mark II.

3. Ekstra utstyr?
I tillegg til kit objektivet har jeg Canon EF 50mm f/1.8 II, Canon 28-80mm f/3.5-5.6 og Sigma DC 50-200mm f/4-5.6 OS. Også har jeg en søt liten reflektor :o)

4. Hva fotograferer du mest?
I det siste har det blitt mye portrettbilder.

5. Ditt favorittbilde?

Det endrer seg stadig, men akkurat nå er det dette her:

img7646

Jeg elsker hester, og drømmen om en egen hest lever i beste velgående. Om enn litt mere nedtonet enn for femten år siden ;o)

Bli med på konkurransen du også :o)


Har du hørt?

Har du hørt den nye singelen til Muse? Gjett om jeg skal kjøpe albumet når det kommer i september! I følge siste meningsmåling* er Muse verdens beste band, men må finne seg i å dele førsteplassen med Kaizers Orchestra. Uansett, skru opp volumet og hør på sangen:

 

Jeg er elendig til å svare på kommentarer disse dager, men lover å skjerpe meg så snart jeg får mer tid til overs. Med fare for å gjenta meg selv: nå må jeg løpe så jeg ikke kommer for sent på jobb ;o)


Har du hatt ei fin helg? :o)


* Undersøkelse foretatt av Benteblogg. Antall deltagere i undersøkelsen: 1.


I do.

Her kommer noen av bildene jeg tok i Elisabeth og Tor Erik sitt bryllup i juli. Planen var å fotografere utendørs, men pøsregnet satte en effektiv stopper for det. Heldigvis var Elisabeth snartenkt, og fikk ordnet slik at vi fikk tatt bilder i et galleri. Der var det store vinduer, høyt under taket og så godt som perfekt å ta bilder, hipp hurra :o)

img6639

img6737

img6643

img66801

img68142

img67362

Her skulle jeg egentlig skrive masse fint om ekteskapet og om kjærligheten, men jeg har ikke tid. Jeg er travel dame vettu, og må løpe så jeg ikke kommer for sent på jobb ;o)

Tusen takk for at jeg fikk ta bilder i bryllupet deres Elisabeth, jeg er kjempeglad i deg! :D


Hvem er du?

Jeg har rundet 40 følgere på bloglovin'! Jeg vet det finnes de med flere hundre, og også flere tusen følgere, men jeg synes likevel det er ganske utrolig at over 40 mennesker synes bloggen min er verdt å følge med på. Så nå gjør jeg som flere andre bloggere før meg; jeg spør hvem er du?

img1348

Jeg kan ikke noe for det, men jeg blir veeeldig nysgjerrig. Lesertallene varierer mellom 30 og 150 besøkende hver dag, men det er jo bare en brøkdel som legger igjen kommentarer ;o) Så dersom du leser dette hadde jeg blitt kjempeglad om du tar deg tid til å legge igjen en liten kommentar. For eksempel så kan du jo fortelle hvor gammel du er, hvor du kommer fra og hvorfor du leser bloggen min?

Hipp hurra og tusen takk! :Dbloglovin


Jeg ønsker meg en grønn sminkepung.

En grønn sminkepung med ei ku på, for å være mer nøyaktig. Og tilfeldigvis så har man nå muligheten til å vinne akkurat en slik sminkepung på denne bloggen.

juli2009 109
- Fiiiin!

Så nå håper jeg jeg vinner. Kryss fingrene for meg, og sleng deg med du også dersom du ønsker deg en søt sminkepung. Vinneren får velge blant flere, og uansett er det mye fint der som selges via både salgsblogg og etsy :o)

Kanskje det er på sin plass med en liten oppdatering, jeg har ikke vært verdens mest aktive blogger i det siste. Jeg er for eksempel ferdig med å redigere bryllupsbildene. Det tok litt tid, mulig jeg er en smule for nøye, men brudeparet ble iallefall fornøyd :o) Lørdag var jeg fotograf i et utdrikningslag, og tok litt lettkledde bilder av ei kjempepen bride-to-be. Disse er også ferdig redigert, så nå gjenstår bare å redigere noen flere av gravidbildene jeg tok for en stund siden. Mulig det kommer en post med show-offs etterhvert, men først må jeg spørre modellene som ikke var så veldig påkledde hvilke bilder jeg får lov å vise frem ;o)

Tror nesten jeg må sette på litt bremser når det kommer til fotooppdrag. Når jeg teller etter så har jeg sagt ja til både julekort, bilder av ei lita jente, familieportrett, bilder av en liten gutt og ...jeg tror det var noe mer også, men jeg husker faktisk ikke. I tillegg så har jeg masse egne idèer jeg har lyst til å prøve meg på. Forhåpentligvis blir det lettere å få tid til sånt når skola begynner og jeg ikke behøver å jobbe så mye på flyplassen. Skooole, hihi! Det er bare èn uke til i dag! :D

img2378
- Sååå glad blir jeg når jeg tenker på skole.

Hva gleder du deg til?Ps: På det forrige innlegget har jeg svart på alle kommentarene i mitt eget kommentarfelt. Litt for å gjøre det enklere for meg selv, litt for å gjøre det enklere å følge diskusjonen og litt for ikke å spamme alle andres blogger med to meter lange kommentarer ;o)


Dobbeltmoral til middag.

Jeg tror alle mennesker er dobbeltmoralske til en viss grad. Vi er bare mennesker, og selv om vi ofte vet hva som er moralsk riktig å gjøre, så er det lett å falle for fristelsen og gjøre det som gagner en selv mest. For eksempel så vet de fleste at de burde betale for musikk, men hvor fristende er det ikke å sette sin egen økonomi i høysetet og heller laste ned gratis og ulovlig?

Sånn er det også når det kommer til dyrs rettigheter og dyrevelferd. Alle reagerer høylydt og med vanntro når  det dukker opp videosnutter som viser mink og andre pelsdyr under elendige levevilkår i trange bur på pelsfarmer. Alle er enige i at det ikke er mulig for minken og reven å leve et godt liv under slike forhold, og de fleste går så langt som å si at pelsdyroppdrett burde bli forbudt. Hvorfor? Jo, for de fleste bruker ikke pels selv. Og selvfølgelig er jeg enig: Pelsdyroppdrett burde bli forbudt.

Men hva med kyllingen? Klikk på lenken og les. Kyllingen har det ikke et fnugg bedre enn minken.
Hva med høna som legger egg? Hun har også elendige levevilkår, akkurat som minken.
Hva med kyr? Noen få har det bedre enn andre, men hvordan vet man hvor middagen kommer fra?

Det er ikke uvanlig å høre folk si at de aldri skal støtte pelsindustrien ved å kjøpe pelsprodukter. Kjempebra! Men tenker de på at de støtter landbruksindustrien ved å kjøpe kjøtt, melk og egg? Kanskje. Men at deres støtte til denne industrien fører til at utallige dyr lider tror jeg det er mange som velger å ikke tenke på.

fjorfeburhons
- Bilde fra Dyrevernalliansen.

Mange argumenterer med at det er naturlig for mennesker å spise kjøtt. Selvfølgelig er det det. Men det er ikke naturlig for mennesker å spise så utrolig store mengder kjøtt som vi gjør i dag. Det er heller ikke naturlig, eller moralsk forsvarlig, å utnytte dyr på den måten vi gjør i dagens landbruk.  Hvert dyr har alt for lite plass, frisk luft og utemuligheter er sjeldent, dyrene avles til å vokse fort og produsere mye, sykdommer oppstår som en konsekvens av dette, de fleste har begrensede eller ingen muligheter til å følge innstinktene sine, mor og barn blir skilt alt for tidlig, kyllinger stables i kasser og kjøres med gaffeltruck, dyr slaktes på rullebånd, og den frykten hvert dyr føler når de kjenner lukten av død på slakteriet kan jeg ikke en gang forestille meg. Dette er bare noen av scenarioene i norsk landbruksindustri - dyr behandles som ting, når de i virkeligheten er levende individer med like mange følelser som du og jeg. Vil du virkelig være med på å støtte dette? Det er jo ingen hemmelighet at det er etterspørsel som står bak tilbudet.

vegetarmat25mi
- Vegetarmat.

Og mens vi snakker om dobbeltmoralsk: Jeg er intet unntak. Jeg spiser ikke kjøtt, men jeg spiser egg, melkeprodukter og melk, enda jeg er fullstendig klar over at dyrene som gir oss disse produktene ikke har det bedre enn de dyrene som blir slaktet for kjøttets del. Men jeg er bevisst på det, og jeg har som mål å kutte ned på/kutte ut disse produktene også. Hvordan kan jeg gjøre noe annet? :o) Til slutt vil jeg gjerne anbefale et innlegg fra Kaja sin blog: Å ha en interesse i å leve. Tankevekker.

Hva er dine tanker rundt industrialisert landbruk?Å finne overskift er ofte det vanskeligste med blogging.

Det synes iallefall jeg. Hva slags vettug overskrift kan jeg slå til med når jeg bare vil vise fram den nye hårsveisen og den nye sykkelen min? Jaja, uansett: Jeg har klipt lugg på meg selv. Jeg var ikke tøff nok til å ta avgjørelsen da jeg var hos frisøren, så jeg endte opp med en midt i mellom løsning jeg ikke var helt fornøyd med. Dermed var det bare å finne fram kjøkkensaksa hjemme.

img8233
- Du vet hva de sier? Et ansikt uten fregner er som en sjø uten fisk. Så det så.

Jeg merker jeg ikke er overbegeistret over å legge ut bilder av meg selv på bloggen. Ikke fordi jeg vil være anonym eller noe, men det føles bare feil. Jaja, det får trøste eller bære. Er det ikke det det heter? Sånn ble uansett resultatet. Panneluggen er vel i grunn old news, men for alle som ikke kjenner meg eller ikke har sett meg på en stund så spiller jo ikke det noen rolle. Alle andre kan trøste seg med at det kommer ferskere nyheter også, jeg har nemlig kjøpt meg sykkel. I går. Ferskere blir det nesten ikke. Nå kom jeg akkurat på at jeg ikke har bilde av den nye sykkelen. Opsideisi!...unnskyld meg, jeg kommer straks tilbake...Sånn, her er vidunderet:

img7735

2700kroner (eller deromkring) på Coop Sport, et røverkjøp spør du meg. Den har både kurv, sju gir og bilde av en sommerfugl på stanga. Også bakoverbrems da, det er vel et av de viktigste kriteriene for en god sykkel. Nå skal jeg og kjæresten spise rømmegrøt i hagen, gresset er nemlig grønnere på Singsaker, og senere i dag skal jeg ta bilder i et utdrikningslag. Det kan bli spennende, jeg kjenner menlig ingen der. Hiv o' hoi!


Kjæresten min.

Jeg har verdens beste kjæreste. Og nei, jeg overdriver ikke, bare ta en titt på bildebeviset:

img772967

Dette synet møtte meg da jeg kom hjem klokka 02:00 i går natt, etter nesten ti timer på jobb. Dempet belysning, roser og et tjuetalls lapper som hang ned fra taket. På lappene stod det søte, fine og morsomme ting. Om meg. Det var magisk, som å stå i en lysende skog. Jeg leste lapp etter lapp med kjempefine komplimenter, og selvfølgelig begynte jeg å grine ;) Kjærester som min vokser ikke på trær, og jeg føler meg utrolig heldig som har møtt en så tvers igjennom fantastisk fyr. Han er både:

img0793

img4707

1000122

img7154

img3858

img9036

img2086

img7652

Jeg er utrolig glad for at du er akkurat den du er Alexander, og jeg er evig takknemlig for at du vil være min. Jeg elsker deg!


Bilder i natten.

img8274

img8398

img6206

Man kan få mange fine bilder dersom man våger seg ut av huset på tidspunkt hvor fornuftige folk ligger og sover. Jeg har lovet meg selv å gjøre nettopp det hundrevis av ganger, men foreløpig har det bare blitt halveisløsninger, som disse bildene over: tatt med litt for dårlig kamera og litt for mye promille... Men èn dag skal jeg gjøre det, kle meg godt og gå ut i natten sammen med speilrefleksen. Snart.

Jeg er ikke superaktiv på bloggfronten for tida, men det meste jeg har av tid går med til bildetaking, bilderedigering og vanlig jobbing. Jeg gleder meg skikkelig til skola begynner nå, det er bare to uker igjen. To uker, det er ingenting det. Enten kommer det til å gå veldig fort, eller så kommer tida til å snegle seg framover. Tenker vi satser på det første jeg :o)

God tirsdag allihopa!


Horses.

img7685

untitled1

img7646

img76832

untitled2

img7675Det er sommer igjen!

Endelig er værgudene nådige mot Trondheim, sola skinner og det er tålelig varmt <3 Jeg orker ikke skrive så mye, eller rettere sagt: Jeg har ikke tid. Så jeg lar bildene tale for seg.

img7176
I går drakk vi vin, spiste ost med kjeks og så The Wrestler. Kjærestekos <3

img7206
I dag spiste jeg herlig frisk frokost...

img7287
...og tok fine bilder av fine folk.

img7510
Og vi måtte selvfølgelig utnytte sommerværet og fyre opp grillen. Neida, jeg er ikke forfengelig.

Nå skal vi på fest, drikke brus med bringebær rom og ha det gøy :o)
Hva bruker du lørdagskvelden til?hits