juli 2010 (benteblogg)juli 2010

August allerede?Nok et emo selvportrett. Ikke så veldig beskrivende, humøret er nemlig på topp, men jeg orker ikke lete etter noe annet akkurat nå ;) Klokka viser midt på natta, og det har blitt 1.august. Bare 19 dager til skolestart, det betyr vel at høsten er like rundt hjørnet også. Iiik, hvor blir det av tida?

De siste dagene har jeg latt blogg være blogg. Det er litt slitsomt å tenke i bloggemodus hele tida: "Kan jeg blogge dette? Kan jeg skrive om dette på en morsom måte? Har jeg tatt nok bilder til bloggen?" og så videre, og så videre. Er det noen som kjenner seg igjen kanskje? ;) Det er jo nesten så man glemmer å nyte nuet fordi man er for opptatt med å tenke på hvordan man kan blogge det...

Men nok om det, og over til det jeg egentlig skulle skrive om: I dag var jeg nemlig med som assistent for fotograf Therese Lee Jansen i et bryllup. Nydelig bryllup, nydelig brudepar, nydelig location og utrolig dyktig fotograf. Gøy, og ikke minst lærerrikt! Og best av alt: Det skal gjentas om to uker :D

Men nå! Nå er det natta.

Natta.

Edit: Owæææ! Jeg er plutselig oppe i 100 følgere på bloglovin'! Tusen millioner takk til alle som orker å lese bloggen min, you make my day! Big time <3


garden of lightsKjedsomhet i sene kveldstimer kombinert med lys fra Clas Ohlson og ca 10 min batteritid på kameraet gir en håndfull stemningsbilder. Nå er det på tide med en skikkelig fotoshoot snart kjenner jeg ;)


søndagSol, hage, god mat, mye rosa og folk du er glad i. Der har du oppskriften på en perfekt søndag :)


personligalmanackaAstrid Katrine har konkurranse hvor man kan vinne en almanakk fra www.personligalmanacka.se. Enn sånn har jeg ønsket meg lenge, så jeg må selvfølgelig prøve meg :) Klikk her for å komme til konkurransen og se hvordan du også kan delta.


lørdag

Roadtrip, søte jenter, pizza, sol, cider og latterkrampe. Der har du oppskriften på en perfekt lørdag :D


White chalk hills


selvportrett


pj harvey - white chalk

Photoshop, levende lys og PJ Harvey i de sene nattetimer. Jeg trives <3


Vanngym og sjokoladekos.

Fridag nummer èn startet friskt med vanngym sammen med søte Heidi. Det er kjempegodt å endelig være litt i bassenget igjen, selv om det er hard trening og null avslapning. Etter trening skysset jeg en stk. kjæreste avgårde med Oslo toget, så la jeg ut på jakt etter Liquid Smoke i Trondheims gater.Været var ikke akkurat så sommerlig av seg, så vel hjemme igjen så det ut som jeg hadde glemt å tørke meg etter dusjen. Faktisk så føltes sykkelturen hjem som vanngym runde to... Men jeg klager ikke, noen ganger liker jeg regnet <3Jakten på Liquid Smoke forble resultatløs, men noen ting fikk likevel bli med meg hjem. Jeg gir økologisk peanutsmør en en sjanse til, samtidig som jeg tester det veganske smørepålegget Streich for første gang. Frukten til venstre er en pakistansk mango, som vistnok skal være utrolig godt, og som selges i en meget begrenset periode. Jeg måtte jo bare prøve ;) Havremelk til frokostblanding og kakao er obligatorisk, og Valerina Forte er kjekt å ha de dagene man må legge seg etter barne-tv.En grønn ullgenser fikk også bli med hjem, den er kjøpt på bruktbutikken Tante Isabel i Fjordgata. Jeg er ingen stor fan av industrier som utnytter dyr, og ullindustrien er intet unntak. Likevel gjorde jeg ett unntak i dag - ullgenser er kjekt å ha for en frossenpinn som meg, og ettersom den er second hand tenker jeg det er litt greit likevel.Og best av alt: godt gjemt inne i klesskapet ventet det en overraskelse på meg. Jeg må ha verdens søteste kjæreste <3 Så i kveld inntar jeg kose-modus, med sjokolade, grønn te og en god bok. Herlig!


Helg!Thats right, jeg tar helg nå - og du kan gjerne være bittelitt misunnelig ;) Det blir en del intetsigende blomsterbilder her på bloggen, men det er rett og slett bare fordi det skjer veldig lite spennende for tiden. Forhåpentligvis endrer det seg nå som jeg har fem fantastiske fridager å se fram til. Veldig lite planer er lagt, men familie, venninner, mini roadtrip, sommerkjole og øl er noe av det jeg har lyst til å fylle dagene med. Hurra!

Hva er dine planer for helgen? :)


iHerb favoritter # 2 - kiss my face.Jeg har lenge vært på utkikk etter en fuktighetskrem som er lett i konsistensen, som lukter godt, som passer studentbudsjettet mitt og som ikke er testet på dyr. Nå har jeg funnet den: Andremann ut av mine iHerb favoritter er ansiktskremen Peaches & Creme Mouisturizer fra Kiss My Face.

Kremen inneholder blant annet milde fruktsyrer (Alpha Hydroxy Acids) som eksfolierer huden på en skånsom måte, fersken ekstrakt som virker beroligende og solsikkeolje som gir vitaminer og fukt. Passer for alle hudtyper, også den veldig tørre. Her kan du lese hva Kiss My Face skriver om kremen.

Min dom: Kremen skal i følge produsenten hjelpe mot arr, pigmentflekker, store porer, tørr hud, linjer og ujevn hud. Jeg har ikke problemhud av noe slag, så dette kan jeg ikke uttale meg om, men jeg har falt pladask likevel. Kjempegod og lett konsistens, nydelig duft av fersken, og fukt i massevis. Det er ikke noe å si på prisen heller: 41 kroner for 118ml. Rimelig med andre ord!

Jeg vet at i hudpleieverdenen så er det mange som mener at billig og bra ikke er en mulig kombinasjon. Kanskje er det sant, kanskje ikke. Jeg vet iallefall at jeg er mer fornøyd med Peaches & Creme enn de siste tre ansiktskremene jeg har brukt, hvor alle var i 300 kroners klassen. Til denne prisen er den iallefall verdt et forsøk. Og husk at du får $5 i avslag på din første iHerb bestilling dersom du bruker koden SEF729 :)Tips: Kiss my Face har mange andre produkter på iHerb også. Alt fra solkrem til deodorant og såpe. Jeg lurer litt på om denne skal få være med i min neste bestilling ;)

Tror du rimelig hudpleie også kan være bra?


Takk <3Wow. Tusen, millioner takk for alle de utrolig fine kommentarene på det forrige innlegget. Jeg har ikke rukket å svare alle, men hver eneste tilbakemelding betyr så utrolig mye for meg. Jeg hadde forresten rett angående den indre stemmen: Ca 30 sekunder etter at innlegget var publisert fikk jeg kalde føtter. Iskalde føtter. Heldigvis kom det raskt inn en nydelig kommentar fra Andrèa som hindret meg fra å trykke slett. Og kommentarene som fulgte, både her på bloggen, på Facebook og på mobil har vært helt fantastiske, og tårene har truet med å renne over mer enn èn gang. Det blir nok litt skummelt å vite at alle plutselig vet, men samtidig er det en gigantisk lettelse.

Nå skal jeg nyte noen timer i sola, før det er på'n igjen på jobb. God helg alle sammen! <3


Gjem deg sjæl!

I går sprakk jeg. Igjen. Jeg revnet fra topp til tå, fra innsida og ut. Alt gørret fosset frem: kvalmt, stygt, ukontrollerbart. Skremmende. Det rant ut over alt, over meg selv, over senga. Over kjæresten min. Stakkars kjæresten min, han har sett en del gørr. Det virker alltid som en evighet, men før eller siden går jeg tom. Da er det bare skallet og trettheten igjen.

Da jeg var ti år flyttet mamma til et annet land. Da jeg var 13 år ble jeg voldtatt. To gigantiske hemmeligheter. Hemmeligheter som alltid har vært bortgjemt. I den innerste, mørkeste, avglemte kroken du vet. Den kroken som ligger like under hjertet og som er livsviktig å gjemme for alle. Til og med for seg selv.

Alle som har slike hemmeligheter vet at de forsvinner ikke. De kan gjøres usynlige når det trengs, de kan til og med glemmes for en stund. Men alle som har slike hemmeligheter vet at de vokser. Sakte men sikkert fyller de den mørke, avglemte kroken med gørr. Helt til man en dag sprekker.

Jeg har alltid visst at jeg har båret på noe i denne avglemte kroken under hjertet. Men jeg har ikke alltid visst hva. Andreåret på videregående var et helvete. Jeg var alltid lei meg. Jeg taklet ikke sosiale settinger, jeg ble uvel, kvalm, livredd. Jeg snakket med en psykiatrisk sykepleier for ungdom. Hun lærte meg om kognitiv terapi og om negative tanker. Det ble ikke snakket om fortiden, for jeg husket ikke fortiden. Fortrengelse var min overlevelsesteknikk.

Årene gikk. Jeg følte meg bedre, men nedturene kom alltid. Med nedturene kom også tankene: Hva feiler det meg? Hvor kommer denne gørra fra? Jeg gikk til legen og sa: Jeg tror jeg er deprimert. Jeg vil ha lysbehandling. Det kostet meg alt jeg eide av viljestyrke og mot. Ti minutter senere stod jeg på gata; ydmyket, skjelvende og med en resept på antidepressiva i hånden.

Jeg lærte meg å leve med det. Gørra ble raskt og effektivt stengt inne hver gang den truet med å renne over. Det kostet, men det var i det minste usynlig. For hvordan skulle jeg kunne dele denne ordløse skammen med noen? Det var umulig. Det gikk enda flere år, og livet føltes omsider bra. Lite visste jeg at gørra i den mørke, avglemte kroken vokste litt hver dag. Alltid bare litt, og alltid helt stille. Umerkelig.Jeg våkner brått. Klokka er halv fem på morgenen og alt er helt stille. Jeg har en følelse av at jeg har hatt mareritt, bare at denne følelsen er tusen ganger sterkere enn noe jeg har kjent før. Det føles som jeg skal sprenges, som om jeg skal revne. Jeg skjønner ingenting, men vet at jeg må ut. Bort. Jeg må løpe. Løpe for livet. På med treningsklær. Skjelvende. Stille for å ikke vekke kjæresten.

Ute. Sola skinner såvidt over hustakene. Det er dugg i gresset og alt er stille. Jeg skjelver og tårene renner. Føttene vil ikke bære meg. Inni meg sprenges jeg. Hva er det som feiler meg? Dette var mitt første virkelige møte med angsten og panikken. Senere skulle det bli mange møter. Angst. Panikk. Panikkangst.

Igjen dro jeg til legen. Igjen kostet det alt jeg hadde av viljestyrke og mot:
Jeg tror jeg har angst. Kan du hjelpe meg?

Vurderer du selvmord?
Nei.
Da er jeg redd jeg ikke kan hjelpe deg. De offentlige plassene forbeholdes de som er tyngst rammet.

Javel...

Heldigvis har jeg en sterk kjæreste. En kjæreste som ikke lar seg vippe av pinnen av litt gørr. En kjæreste som hjalp meg ta den vanskeligste telefonen jeg noen sinne har tatt. Jeg sa ordene høyt for første gang. Jeg har blitt voldtatt.

Ett år har gått siden den telefonsamtalen, og vi har fått hjelp av fantastiske mennesker på Familievernkontoret. Jeg har fått hjelp. Gradvis har det gått opp for meg at gørra har en opprinnelse. To store sår som aldri har fått gro. Det blir verk av sånt.

Og det verker fremdeles. Fremdeles stenger jeg gørra inne. Fremdeles sprekker jeg, slik som i går. Likevel har jeg det bedre enn på lenge. Jeg har ord på smerten min. Ord som er vanskelige å si høyt, men likevel: ord.

Å lege sårene mine er en stadig tilbakevendende kamp. Å dele dette med alle som leser bloggen min, og dermed også med mange venner og kjente, er et strategisk trekk i denne kampen. Hele livet har jeg båret på hemmeligheter. Det siste året har jeg hemmeligholdt at jeg går i terapi. Hemmeligheter funker ikke. Ny strategi.

Hva som skjer når jeg om noen minutter trykker på knappen lagre + publiser vet jeg ikke. Antagelig  dukker det opp en stemme i hodet mitt. En stemme jeg alt for ofte har lyttet til tidligere. Hva har du gjort? Nå kommer alle til å se hvor svak du er! Fort, løp og gjem deg! Til det har jeg bare en ting å si: Gjem deg sjæl.


a prisoner of history


selvportrett


sia - i'm in here

i'm in here, can anybody see me?
I'm in here, a prisoner of history
Can anybody help?

can't you hear my call?
are you coming to get me now?
i've been waiting for
you to come rescue me
  i need you to hold
all of the sadness I can not
living inside of me

i'm in here, I'm trying to tell you something
i'm in here, I'm calling out but you can't hear
can anybody help?

i'm crying out, i'm breaking down
  iam fearing it all,
stuck inside these walls
tell me there is hope for me
is anybody out there listening?

I'm in here, can anybody see me?
Can anybody help? Sjåpping fårever <3

Jeg er ingen outfitblogger, jeg får det liksom ikke helt til uten å se teit ut. Men i går var jeg på shopping og fant finfine skatter som jeg bare må vise fram.

T-skjorte fra Nümph kjøpt på FreeQuent: orginalpris 299,- salgspris: 100,-
Buksethigts fra H&M: 249,-
Kjole fra H&M: orginalpris: 349,- salgspris: 100,-

I tillegg kjøpte jeg en sort, tynn strikkegenser fra Saint Tropez for 250kr, orginalpris var 600kr (også kjøpt på FreeQuent). Jeg elsker salg, og jeg elsker de nye klærne mine! Kall meg materialistisk om du vil, I'm happy anyway ;)  Buksethigtsen fra H&M var ikke på salg, men den var så utrolig comfy og med fine snurpedetaljer nederst, så jeg bare måtte ha den likevel. Det er en god følelse å kjøpe klær som du VET du kommer til å bruke masse. Tidligere har jeg kjøpt nesten bare for å kjøpe, med det resultat at klesskapet mitt er fullt av nesten ubrukte klær som jeg ikke er fornøyd med. Men jeg har blitt flinkere til å være mer kritisk når jeg er på shopping, da kjøper jeg ting med bedre samvittighet også.

Nå blir det sparebluss på meg i tida som kommer, men det var helt klart verdt det ;)


Lykken er ei snurrehuske.

Jeg var barnevakt for verdens beste Thea på søndag <3 Sommer er herlig! Desverre er det ikke mye til sommer her i dag: grått og vått. Kanskje blir det litt trøsteshopping på meg, jeg trenger nemlig ny ansiktsvask fra Lush. Afrodans var forresten kjempegøy, og i dag er jeg støl som en ... stokk? Skal helt klart gjentas :)


Busted.Jeg tok denne gamle dama på fersken på vei hjem fra jobb i dag. Pensjonistene nå til dags altså....
skal jeg i vei og trene Afro, owæææ! Jeg trenger alle lykkeønskninger du kan avse!


Supermat!Nok en konkurranse! Silje deler ut et eksemplar av den fantastiske boken Supermat. Denne boken har jeg bladd i og siklet over ved flere anledninger, men aldri tatt meg råd til å kjøpe, så denne sjansen lar jeg ikke gå fra meg :P


Tasty!Jippi! Ina har konkurranse hvor man kan vinne et valgfritt smykke fra Epla-butikken Tasty. Tasty drives av Siri Worn og Maiken Berg, to utrolig talentfulle jenter som lager de herligste smykker! Se bare her:


Bilder fra http://epla.no/shops/tasty/.

Dersom jeg vinner ønsker jeg meg et salatkjede. Hvilket bedre veggis-smykke finnes det? ;)


Forrige helg.

Forrige helg var veldig fin, til tross for tette bihuler. Denne helgen er jeg frisk, måtte den bli minst like fin!
Klikk her for sommermusikk på Spotify!

God helg alle sammen <3


You crack me up.Nok et lite Photoshop eksperiment. Denne gangen brukte jeg ingen tutorial, men prøvde litt på egen hånd. Bildet er fra aktkurset vi hadde på skolen i vår.

I dag var jeg og Heidi på vanngym på 3T Pirbadet, effektiv trening sier du! I tillegg var det deilig å starte dagen med og boltre seg i vann, så dette skal gjentas. Kombinert med veggisnachos på Bare Blåbær og en tung sykkeltur hjem var dette rene sovemedisinen (jeg blir alltid så trøtt etter å ha vært i basseng). Dermed ble det ettermiddagslur på meg i dag, noe som passet bra ettersom det er nattevakt på planen i kveld. Jobb fra 19.30 til 03.30 , herlig herlig :P

Ha en finfin onsdagskveld allesammen!


Verdens beste middag!

Nok et matinnlegg, men denne middagen ble så god at den må jeg bare dele :P

Fylt paprika og potetsalat med sennep.

Dette trenger du til fylt paprika, fire porsjoner:
- To spisse, søte paprika, delt på langs
- En kvart squash i små biter
- To fedd hvitløk, finhakket
- Litt ruccola salat
- Litt smuldret fetaost

Stek squash og hvitløk i litt olje. Legg den stekte blandingen i paprikaene sammen med litt ruccola salat. Topp med fetaost og legg paprikaene i en ildfast form med bittelitt vann i. Stekes i ca. 15 minutter på 180 grader. Inspirert av denne oppskriften.

Dette trenger du til potetsalaten, fire porsjoner:

- 800g poteter, kokt og kuttet i terninger
- 1 løk i skiver
- 2 ss sennep
- 2 ss honning
- 2 ss sitronsaft
- 1,5 dl solsikkeolje
- Akkurat passe med veggisbacon, stekt.

Bland sennep, honning og sitronsaft i en skål, spe i oljen litt om litt mens du pisker. Vend inn potetbiter, løkringer og veggisbacon. Smak til med salt og pepper. Orginaloppskrift herifra.Serveres med frisk salat og et lite glass hvitvin. Jordbær og sjokolade til dessert er heller ikke feil <3 Retten kan gjøres vegansk ved å bytte ut honning med agavesirup, kutte ut fetaosten (ev. bytte ut med vegansk ost) og ved å bruke denne oppskriften istedet for vegetarbaconet som inneholder eggehvite.

Nom nom! Ble du sulten?Sommerkatt.Jeg vil være en sommerkatt som kan kose seg i hagen dagen lang uten en eneste bekymring. Ikke at mine bekymringer er så alvorlige sett i den store sammenhengen, men jeg kunne godt tenke meg å unnvære de likevel. Bildet har jeg redigert på omtrent samme måte som dette, bare litt mer nøkternt. Orginalen ser du her, hvilken versjon liker du best? Jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg synes bildet over er for lilla eller ikke, så kom gjerne med synspunkter :)

Nå skal jeg gomle i meg litt hjemelagd sjokkis og ta med meg nesespray og snytepapir ut i sola. Hurra for sommer!  <3


Endelig.

Endelig kom sommeren til Trondheim også! Jeg gjorde som planlagt og trosset bihulebetennelsen i går:


Jeg møtte søte Heidi i byen. Vi spiste is...


...og lunsj på Tulla Fischer. Kjempegod bruchetta!


Så tilbragte jeg en halvtime i solveggen i godt selskap.


Og mens sola stekte tuslet jeg hjem sammen med kjæresten...


...og etter å ha blitt god og mett på grillmat ble resten av kvelden tilbrakt her. Ikke feil.

Desverre hadde ikke sola helbredende effekt. Jeg er fremdeles syk og dermed ble lørdagskvelden tilbragt i sofaen med en god dose oreo kjeks, litt mango og Flash Forward. Og NÅ er det natta. Sov godt! :)


Dreaming of summer.

Før og etter. En "smule" overredigert, I know, men sånn går det når man leker seg med Photoshop tutorials. Jeg har som mål å bli flinkere med bilderedigering i løpet av sommeren (det trengs virkelig!), så diverse tutorials er jo et fint tidsfordriv når man våkner opp med tette bihuler og hovne mandler, sånn som jeg gjorde i dag. Flott start på langhelga mi gitt ;) I morgen er det meldt skikkelig sommervær her i Trøndelag, så jeg har bestemt meg for å trosse alt som heter redusert allmenntilstand og sosialisere litt i godværet - det er her nemlig bare til låns i følge meteorologene.

Nå er det derimot leggetid for små, syke piker (ok, det hørtes litt feil ut, men du skjønner hva jeg mener), jeg skal drømme om sol, sommer og smoothies!


iHerb favoritter # 1 - sunn sjokolade.

Leser du bloggen til Silje (og det burde du gjøre) er du ikke ukjent med fenomenet hjemmelagd, sunn sjokolade. Det var dette som fikk meg til å handle på iHerb første gang, og her er ingrediensene du behøver:Bilder fra iHerb.com.

Rått kakaopulver.
Agavesirup.
Kokosolje.
Kakaofett.
I tillegg er det himmelsk godt med litt himalayasalt.


Namm! Her har jeg brukt tomme toffifee brett som former, men man kan også helle sjokoladen utover et brett med bakepapir og brekke av biter når den har stivnet.

Her kan du lese hva Anette skriver om denne typen salt, og her finner du oppskrift på hjemmelagd sjokolade - det er så enkelt at det nesten er for godt til å være sant! Tips: Jeg synes ristede hasselnøtter, tørkede tranebær og himalayasalt var veldig godt i sjokoladen.

Alle disse ingrediensene kan selvfølgelig brukes i annen matlaging også. Agavesirup er for eksempel et supert søtningsmiddel til baking og sjokoladepulveret brukes som vanlig kakaopulver: til varm kakao, kald milkshake, sjokoladekake og mye annet godt. Førstegangskunder på iHerb kan bruke koden SEF729 for å få $5 rabatt.

Har du lagd sjokolade selv noengang? :)


hits