juli 2009 (benteblogg)juli 2009

Angels on bare skin.

På tide med litt jålerier igjen. Tror nesten jeg må få til en sponsoravtale med Lush, så mye som jeg reklamerer for de. Eller må man kanskje ha mer enn 40 lesere om dagen for å dra i havn noe sånt? I think so ;)

Førstemann ut er Angels On Bare Skin. Dette er en superfersk blanding av mandler, kaolin og essensielle oljer. I følge Lush er Angels On Bare Skin en bestselger på verdensbasis, som forbedrer både teksturen og helsen til alle hudtyper, også den tørre og sensitive. Og vet du hva? Det tror jeg på. Som med nesten alle av Lush sine produkter, så har også denne et litt ... uvant utseende. Det samme kan man også si om lukten: uvant, men for all del god. Den lukter av leire, lavendel og sitrus.

img5128

For å bruke denne tar man en passe stor bit i håndflaten, har oppi litt vann og blander til konsistensen blir som en litt kornete mandelmelk. Masser så inn i hele ansiktet, unntatt øyepartiet, og skyll av. Kan brukes både morgen og kveld, men må ikke forveksles med en skrubb selv om den er noe kornete i konsistensen.
Min konklusjon: For første gang har jeg funnet en ansiktsrens som ikke får ansiktet mitt til å skrike etter fuktighetskrem sekundet etter jeg har vasket det. Ikke at jeg har en tørr hudtype, men de fleste ansiktsvasker gjør jo huden stiv og ekkel. Kjenner til det sier du? Vel, denne er virkelig en engel for huden. Renser godt gjør den også. Eneste ulempe er at man må passe på å bruke den opp før den går ut på dato. Den er nemlig fersk. 77kr for en boks, som for meg har vart i to måneder.

Mens jeg er så godt i gang kan jeg jo skrive litt om denne kroppsskrubben også. Den heter  Aqua Mirabilis og kommer i fast form. I følge Lush virker denne akkurat som en typisk dame: den gjør mange ting på en gang - både skrubber og mykgjør. Ingen overdrivelser der i gården, den gjør akkurat det. Og i tillegg dufter den himmelsk av mandler og noe annet godt.

img5129

Min konklusjon: Dette er en lubben liten klump jeg godt kan like! Ettersom  boksen kan brukes om igjen sparer man også miljøet for mye unødvendig emballasje. Hipp hurra! ;) Ulempen er at den ikke er så veldig drøy i bruk, og den må ligge å tørke med lokket av etter hver bruk for at det ikke skal dannes mugg inne i boksen. Det er jo ferskvare vi snakker om her også. Men den skrubber kjempegodt og huden blir nydelig myk og velduftende etterpå. Den koster 87kr, men jeg vet ikke hvor lenge den varer, jeg har nemlig ikke brukt opp min enda. Uansett en god pris for en god skrubb.

Hva er ditt favoritt jåleriprodukt? :o)


Enten eller.

Jeg har tatt Carolines enten eller utfordring, sånne ting er morsomme :o) Man lærer kanskje ikke så veldig mye om seg selv, men èn ting fant jeg ut: Jeg har vanskelig for å velge! Ikke at det var noe nytt egentlig. Valgets kvaler kan skape store problemer for meg i hverdagen - Gul eller blå genser? Sunn middag eller ferdigpizza? Tur på by'n eller filmkveld hjemme? Små eller store øredobber? Ditt eller datt? Hit eller dit? Jeg er uhelbredelig ;)

Sommer eller vinter
- Sommer er nok favoritten, men jeg er glad vi har vinter også.
Vann eller brus - Vann til hverdags, og cola light i helgene.
Snus eller røyk - Ingen av delene. Fysjom ;)
Musikk eller stillhet - Hver til sin tid.
Dag eller natt - Natten er magisk!
Guttevenner eller jentevenner - Jentevenner.
Facebook eller nettby - Har begge deler, men liker fjesboka best.
Kaffe eller te - Te! I bøtter og spann. Drikker kaffe kun i meget trøtte øyeblikk.
FrP eller Sv - Sv, åffkårs.
Høyre eller venstre - Venstre.
Rød eller blå - Politikk: rød, fineste farge: blå.
Buss eller tog - Tog. Tog er tøft.
Lighter eller fyrstikk - Fyrstikk.
Penger eller kjærlighet - Kjærlighet <3
Sannhet eller nødt -  Pistasjenøtt.
Familie eller venner - Ja takk, begge deler!
Le eller gråte - Å le til jeg gråter.
Hav eller fjell - Hav.
Design eller innhold - Design med innhold. Det ene er verdiløst uten det andre.
VG eller Dagbladet - Spiller ingen rolle.
Harry Potter eller Ringenes Herre - Ringenes Herre. Man er da voksen :P
Film eller bok - Bok. Og film. Klarer ikke velge.
Tynn eller tykk - Midt i mellom.
Filosofi eller psykologi - Psykologi.

Ta'n du også!

Nå er det fiskegrateng til middag. Noe som forresten ikke gjør meg til vegetarianer likevel, men en pescetarianer. Det skal jeg si neste gang jeg er på restaurant: Jeg er pescetarianer, hva har du å tilby meg? Hvis jeg klarer å uttale det da ;) Resten av kvelden skal brukes på å redigere bryllupsbildene jeg tok på lørdag, her er en liten sniktitt:

img6814

Bruden er Elisabeth, en av mine beste venninner. Jeg fikk være med hele bryllupsdagen for å ta bilder, gleder meg til å begynne med redigering :o) Jeg slenger også ut dette bildet en gang til:

img5978

Jeg vil nemlig være med på Siljes sommerkonkurranse :D


Det er ikke så vanskelig.

Det er ikke så vanskelig å leve mer miljøvennlig. Mitt inntrykk er at mange tenker 'Huff, nei... Det krever for mye' når det blir snakk om å endre forbruksvaner, også tenker man at det får bli opp til alle andre å "redde verden". En ganske naiv og lite gjennomtenkt holdning spør du meg. Det skal egentlig ikke så mye til, og heldigvis blir det flere og flere som skjønner det, meg selv inkludert.

Tenker du at ditt og mitt engasjement ikke spiller noen rolle fra eller til, så legg bort den tanken nå med èn gang ;) Forsøpling er menneskeskapt, menneskeheten består av flere milliarder enkeltindivider, og enkeltindividenes forbruksvaner er grunnlaget for mengden søppel som produseres. Det er ikke til å komme unna. Så hva kan man gjøre? Jo, som Virrvarr skriver,  man kan enten redusere forbruket sitt, eller man kan erstatte vanlige produkter med mer miljøvennlige produkter. Eller kanskje helst begge deler.

img4850

Hva gjør så Bente for å leve mer miljøvennlig? Jo, jeg:

- Kjører mindre bil. Så fremt busstidene stemmer overens med mine arbeidstider lar jeg bilen stå hjemme.

- Bruker månedslinser. Tidligere brukte jeg endagslinser, noe som gir mye plastavfall sammenlignet med månedslinser. Dyrere var de også.

 - Bruker handlenett. Plastposer er kanskje noe av det mest unødvendige som finnes. Handlenett fåes kjøpt overalt, og her har de også nett til frukt og grønt. Jeg har bestillt, hipp hurra for gratis frakt :)

 - Kjøper miljøvennlig kosmetikk. Lush, The Body Shop og Origins har alle fantastiske produkter, og en god miljø policy.

- Bruker mindre forbruksvarer. Jeg jo ikke skrubbe ørene med en q-tips sju dager i uka, eller bruke en liter sjampo hver gang jeg skal vaske håret. Litt mindre av alt er en god ting.

- Har som mål å kutte ut alt som lukter av engangs. Matboks istedet for plastpose, ordentlig grill istedet for engangsgrill, en skikkelig ansiktsvask istedet for vaskeservietter. Og no more plastbestikk! Jeg vil faktisk påstå at plastbestikk, plastkopper o.l. er like unødvendig som plastposer. Jeg skal også bestille meg en menskopp. Les her og her før du griner på nesa ;) Ved å kutte ut engangsprodukter sparer jeg ikke bare miljøet, men jeg sparer penger også. Win win!

- Spiser ikke kjøtt. Det er ingen hemmelighet at kjøttproduksjon skader miljøet. Faktisk så konkluderer FAO (mat og landbruks-organisasjonen til FN) med at kjøttproduksjon skader miljøet mer enn transportindustrien. Og synes man ikke at grunnene til å bli vegetarianer er gode nok, så kan man jo heller velge å spise mindre kjøtt :)

- Kjøper helst økologisk mat. Det er litt dyrere enn vanlig mat, men for meg er det verdt det. Har man dårlig råd kan man velge å kjøpe en eller to økologiske matvarer når man handler, i stedet for å kjøpe alt økologisk.

- Kildesorterer. Plast går i plastavfall, papir i papirsøppla og metall og glass leveres i containere på Bakklandet. Hverken vanskelig eller særlig tidkrevende.

- Gir gamle klær til Fretex, og forsøker å begrense innkjøp av nye. Ikke alltid like lett ;)

- Bruker miljøvennlige vaskemidler. Et argument de som liker engangskopper ofte kommer med er at vanlige kopper jo må vaskes, og da med miljøskadelig oppsvaskmiddel. Men neida, bruk Ecover så er ikke det noe problem. Ecover er miljøvennlig og tester ikke på dyr, i motsetning til Zalo, Sunlight og flere av de andre kjente merkene. Jeg kjøper Ecover på Ultra, og de har også vaskemiddel, tøymykner osv.

- Har reservert meg mot uadressert reklame. Og avbestillt telefonkatalogen. Hva skal jeg med 45 kilo glanset papir i året liksom?

- Skrur av lys i rom jeg ikke oppholder meg i. Og utelys som står på døgnet rundt er bare tull. Behøver man utelys kan man investere i bevegelsessensor.

img6048

Så lenge vi mennesker eksisterer vil det alltid produseres søppel, men vi lever i et ekstremt bruk og kast samfunn og det skal ikke mye innsats til fra hver enkelt før mengden søppel reduseres drastisk :)

Hva gjør du for å leve litt mer miljøvennlig? Kom med tips! :o)


Se så fint.

maybenexttimebyp0rg

sleepingincoloursbyp0rg
Disse to bildene er hentet fra fra her.


123

124
Disse to bildene er hentet fra her.

Jeg vil reise masse og ta fine bilder. Jeg vil til Paris og Venezia. Jeg vil ha ferie, jeg vil traske rundt i solskinnet med kamera og kjæreste, jeg vil ta bilder av kanaler, gamle koner, tannløse gubber og sitrontrær. Helst nå, men om det ikke blir nå så blir det senere. Basta bom. Bli med meg Alex? <3

Hvor vil du reise? Og hva vil du ta bilde av? :o)SOS for jorden.

Jeg har jo helt glemt og vise frem boka jeg kjøpte meg for en stund siden! Jeg og svigersøster Nina (heter det forresten svigersøster?) var innom Bybroen Antikvariat, i Trondheim. Jeg ble helt forelsket i denne boka, kall meg nerd om du vil ;o) Den heter "SOS for jorden - et økologisk budskap til all verdens barn", ble gitt ut i 1971, og er rett og slett genial. Se bare her:

img6314

img6315

img6316

Dramatisk sier du? Gjett om! Og selv om budskapet er både viktig og riktig er det likevel en ganske morsom bok spør du meg. Jeg måtte jo bare kjøpe den, se her da:

img6319 img6320 img6322

img6324 img6326 img6325

img6327 img6328 img6329

img6330 img6332 img6335

Det siste bildet er et av seks postkort man kan klippe ut og sende for å spre budskapet. Så dramatisk, men likevel så søtt! Dette blir nok sengelektyre for mine eventuelle fremtidige barn, hehe ;o) Det er ganske facsinerende å tenke på at allerede på 60- og 70-tallet var det mennesker som var miljøbevisste, og som forsøkte å spre det samme budskapet som mange forsøker å spre i dag.

Skremselspropaganda, eller et seriøst budskap? Hva synes du?


Fotoskolen - komposisjon og virkemidler.

img4676

I tillegg til det gyldne snitt, eller tredelingsprinsippet, er det mange andre komposisjonsregler og virkemidler som er greie å kunne. Et bilde som er godt komponert vil appellere til betrakteren i mye større grad enn et som ikke er det.

For eksempel så har linjer mye å si: Hvor og hvordan du plasserer linjene i et bilde avgjør hva slags inntrykk bildet gir.

3

Horisontale linjer gir en rolig og behagelig komposisjon.
img2727


Vertikale linjer gir en mer dynamisk og aktiv komposisjon. Det samme vil skrå linjer gjøre, bare i enda større grad. Ser du forresten hvordan jeg har brukt tredelingsprinsippet i disse to bildene? :o)7Her har jeg brukt skrå linjer for å skape liv og bevegelse i komposisjonen. Når linjene i tillegg leder mot samme punkt vil de også gi betrakteren en følelse av å bli dratt inn i bildet.30062007019


Symmetri og asymmetri er også to virkemidler. Symmetriske bilder virker ofte statiske...
30062007018

...mens asymmetriske bilder blir mer levende, og ofte mer behagelige å se på.
Neste gang står det fargelære på timeplanen ;o)


Les tidligere innlegg her.


Dagen i dag.

img8184
Jeg stod opp. Jeg spiste havregryn med eple, banan og melk. Jeg leste blogger og hørte på regnet som trommet mot vinduet. Jeg gikk ut. Jeg var glad jeg hadde blomstrete gummistøvler...

img8187
...og uglete paraply.

img6274
Jeg kjøpte godsaker på Lush. De dufter av jordbærmilkshake, vaniljekrem, sitrongelè og litt magi.

img6279
Jeg hentet pakke på posten med reflektor inni.

img8191
Jeg tenkte på høsten da jeg gikk hjem.

img8201
Regnet var i godt humør og ladge bobler i vanndammene.

img6262
Jeg spiste god middag...

img6270
...og enda bedre dessert.

img8205
Nå redigerer jeg bilder, drikker te, skriver blogginnlegg og tenker på å legge meg.

Hva har du gjort i dag? :o)


Etter regn kommer sol.

I dag har vært en dårlig dag. Kort oppsummert så kan jeg fortelle at jeg våknet med hodepine, kom for sent til frisørtimen min, kjøpte for små truser, stressa generelt mye og måtte dra hjem fra jobb tre timer for tidlig. For hodepinen var nemlig av det sta slaget, og ble ikke særlig skremt av to usle ibux. Det virket tvert i mot som den tok til seg næring fra stressede charterturister og knusktørt flyplassklima, og vokste seg større og større. Ikke helt usannsynlig når jeg tenker meg om.

img5978
Etter regn...

Men det nytter ikke å henge seg opp i alt det negative. Nå skal jeg ha en god natts søvn, og i morgen skal jeg sove til jeg våkner av meg selv. Jeg skal spise en god frokost sammen med kjæresten, jeg skal lese bok, drikke te og bare kose meg. Senere på dagen skal jeg i utdrikningslag til en av mine beste venninner. Jeg tror det blir en rolig affære, men det passer meg utmerket, da jeg er supersliten etter denne arbeidsuka. Gleder meg jeg :o)

img5635
...kommer sol.

God helg alle sammen! :o)Mere mat.

Jeg elsker mat. Jeg kan aldri få nok mat. Så jeg tenkte jeg skulle dele et lite mattips, nemlig det som blir kalt for "veggiskylling": Quorn. Det er jo selvfølgelig så langt unna kylling man kan komme, iallefall i innhold, men kan kanskje minne litt om det i konsistens og smak.

img5755

Quorn er laget av sopprotein (et næringsrikt medlem av soppfamilien, som det så fint står), eggehvite fra frittgående høns og smakstilsetning. Sånn næringsmessig inneholder Quorn 100kcal, 14g protein, 6g karbohydrater, 2,5g fett, hvorav 0,5g er mettet fett og 6g kostfiber pr 100g. Jeg kan ikke så mye om sånt, men det ser da ikke så alt for ille ut, gjør det? Uansett er dette veldig velkomment i fryseren min. Quorn stekes direkte fra frossen tilstand, og er fint i både gryter og wok.

img5781
- Ikke så delikat bilde, men du overlever vel?

Her har jeg lagt Quorn bitene i en liten ildfast form, helt over BBQ saus og latt det putre litt på grillen. Servert sammen med hjemmelagde fløtegratinerte poteter og frisk salat ble det kjempegodt! Jeg kjøper Quorn på Ultra på Solsiden, men det finnes sikkert i andre matvarebutikker med litt utvalg også. Bon appetit!

Har du prøvd Quorn?


Foto.Foto er fantastisk. Og jeg er så heldig at jeg går det siste av totalt to år på Norsk Fotofagskole for å studere nettopp foto. Hva skal jeg bli når jeg blir stor? Jeg aner ikke. Men jeg skal alltid ta bilder.

Min portfolio på TheBIGpicturelibrary.


Nattaklem.

Så var helga over, og alle var enige om at det hadde vært noen fine dager. Det har vært kjempekoselig å hatt besøk av Nina - vi har spist god mat, besøkt koselige folk i Namsos og egentlig bare tatt livet med ro. Broderen og Thea har også vært innom i dag, men nå har gjestene dratt og jeg har brukt kvelden på å kjøpe minnekort og reflektor på nettet. Jeg gleder meg til å eksperimentere med reflektoren, skulle egentlig kjøpt det for lenge siden :o)

img5854scape

Et bilde jeg tok av superskjønne Marie Aurora da vi var i Namsos. Hun er datteren til kusina til Alex. Herlig unge! :o) Nå skal jeg drikke siste skvett av kamille-teen min, også skal jeg finne senga. Jobben kaller klokka 05.00 i morgen tidlig. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til å bli student - man må kanskje stå opp tidlig og jobbe seint noen dager da også, men ikke like tidlig og ikke like seint som jeg har gjort de siste fire årene.

Sleep thight!


God helg!

img58059

Er ikke dette den herligste jenta du noen gang har sett?
Thea har blitt storesøster til en skjønn gutt: Theodor Alexander. Og jeg er tante for andre gang, herlig! :D Her om dagen var jeg på besøk, og Thea er et prakteksemplar på en bleieskiftende storesøster:

img5811 img5812 img5814 img5815

img5790
- Shhh, ikke vekk bebien...

Jeg og Alexander (den store, ikke den lille) har besøk av Nina, Alex' søster, og i dag setter vi kursen mot Namsos - roadtripp! Der skal vi besøke en kusine, en mann og enda en baby, og jeg skal ta babybilder. Det blir koselig :o)

Håper alle sammen får en flotters helg!


Verdt å lese.

Jeg følger alt for mange blogger på Bloglovin, men her er et lite utvalg favoritter. I tilfeldig rekkefølge:

0965407


Om meg.

Bente er navnet og Trondheim er byen. Jeg er utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole, og tjener til livets opphold ved å fotografere og jobbe på tax-free. Sånn ellers er jeg også opptatt av dyrs rettigheter, ting som lukter godt, veganmat, et sunt kosthold, fine bøker og fine folk. Jeg deler liv, husrom og hjertevarme med mennene i mitt liv: kjæresten og kattepusen, og hverdagen går med til foto, blogging og kokkelering.

Litt nytt.

Ny header og en ny meny - som foreløpig ikke funker. Det kommer etterhvert, bare ikke akkurat nå, for nå skal jeg legge meg. Forresten: noen som så minnestunden til Michael Jackson i kveld? Gud, som jeg grein ;)

Nattinatt!

(Tidenes korteste innlegg på benteblogg?)


Her kommer vinteren.

Et lite innlegg for å fortelle at jeg lever - jeg har så vidt tid til å puste og spise innimellom soving og jobbing for tida. Det er kanskje en overdrivelse, men det føles iallefall sånn. Det har gått i ett siden fredag, og det fortsetter det med helt til kalenderen viser torsdag. Da får jeg noen velfortjente fridager, og vi får besøk av Nina, søsteren til min kjære. Greit å ha noe og se frem til :o)

Et bilde til av Eva:

033

Og en fin sang til slutt:Sees på torsdag folkens! :o)


Sommer!

Jeg elsker det! Jeg har ikke vært verdens flinkeste til å bruke kameraet, men litt har det blitt. Her er noen bilder fra de siste dagene:

img8020
- Jeg har fått rose av kjæresten min <3

img7950
- Jeg har besøkt familien. Thea viser her hva surt godteri kan gjøre med ei søt jente.

img7975
- jeg har spist vannmelon. Og honningmelon. Og jordbær. Og ananas. Ingenting er som saftig frukt i varmen.

img8011233
- Jeg har farget håret. Samme farge som alltid: røøøød.

img8015
- Og jeg har endelig rota meg til å lime inn litt oppskrifter i det som skal bli min beste venn på kjøkkenet.

Nå skal jeg lage meg maiskolbe og potetsalat til middag, og det skal fortæres ute vet jeg. Håper alle andre koser seg i godværet også :D


hits