juni 2011 (benteblogg)



juni 2011

bo i esker.



Beklager fravret, men vi er opptatte med pakke. Uttrykket " bo i esker" har ftt ny betydning for oss alle.
Ser dere om noen dager, timer, uker eller mneder. Tiden vil vise :)

Sjokolademousse og supermat.

Sjokolademousse til frokost er ikke feil. Snn gjr du det:

Regel nummer n: Srg for ha en boks kokosmelk stende i kjleskapet til en hver tid. Ta s denne boksen og ta ut den faste massen. Kokosvannet lar du vre igjen. Ha kokosmassen i en blender sammen med en kvart banan, ca 4 ferske dadler, to spiseskjeer rtt kakopulver og en til to spiseskjeer yaconsirup. Kjr blenderen til det blir en myk masse, reguler konsistensen med litt av kokosvannet. Tilsett s en teskje fiberhusk, en liten klype salt og en litt strre klype vaniljepulver. Smak deg frem, kanskje vil du ha mere yaconsirup ogs? Kjr blenderen igjen, og voila! du er ferdig. Ekstra god blir den om den fr st litt i kjleskapet fr servering, og kanskje blir den luftigere hvis den vispes i ogs? Spises med kokos, kakaonibs, mandler, linfr eller det du mtte like opp <3 Gir to medium store porsjoner.

I forigrs var jeg p et foredrag om supermat holdt av Sara Chacko, en av damene bak Supernature. Supermat defineres som matvarer og ingredienser som inneholder eksepsjonelle og gjerne bredspektrede nringsverdier i tilleg til ha medisinske egenskaper. De er ikke bearbeidet og som oftest er de enten kologiske eller viltvoksende (Hentet fra boken Supermat).



Dersom jeg skal begynne skrive om supermat kan dette bli et veldig langt innlegg, men det kan jo nevnes at det kan deles inn i tre hovedkategorier: gress, alger og sunt fett, og at flertallet av de som begynner med supermat opplever fordeler som kt overskudd, mer livsglede, finere hud, vektnedgang osv.

Jeg fikk endelig kjpt boken jeg har nsket meg lenge: Supermat, som er skrevet av Sara Chacko og kollegaen hennes Trine Berge. Boken er en flott innfring i det grunnleggende innen supermat: den tar for seg nesten 50 forskjellige matvarer, du fr lese om flere menneskers personlige erfaring med supermat og det er mange fristende oppskrifter (som jeg gleder meg til prve ;p).

Har du erfaring med supermat? Eller sjokolademousse?

lunsj og snt



Jeg spiser lunsj, pakker og hrer p nyoppdaget musikk. Senere i dag blir det noen timer i studio p Fame, og nr kvelden kommer er jeg n dag nrmere ferie og flytting. Hurra!

Hva gjr du?

Det er litt trist tenke p...



...at vi snart skal flytte fra denne idyllen. kei, jeg innrmmer at jeg har pst p med diffuse fargeklatter i photoshop, men det er snn det fles. Spesielt nr man inntar lunsjen i selskap med en lodden kosekatt, en snill bris og strlende sol. Forhpentligvis klarer jeg gjenskape noe av den samme idyllen dit vi flytter, selv om vi ikke har hage.


Jeg har forresten vrt barnevakt for tidenes beste tantebarn i helga <3 De vet i allefall sette pris p hagen, for ikke snakke om den utrolig kule toetasjes hytta som befinner seg i den. Her sitter vi i andre etasje og filosoferer og leser Donald ;)

N gjenstr n fullspekket arbeidsuke fr det er tid for ferie og flytting! :D

changes



Peoner m vre verdens fineste blomst! disse fikk jeg av ei god venninne da jeg var ferdig med avgangsutstillingen. Tuuusen takk Elisabeth! <3

Jeg tenkte at et lite livstegn kunne vre p sin plass i dag. Under eksamensperioden ble det naturlig nok mindre blogging, og det henger visst igjen enda. Jeg fr jo s mye mer tid til gjre andre ting, og det er egentlig ganske herlig.

N er skolen helt, helt, helt slutt, jeg hadde min siste fotografering i skolens studio i dag, og det er litt vemodig. Samtidig har jeg nok henge fingrene i: Jeg jobber fulltid p tax-free'n, jeg har ftt meg freelance jobb hos Fame og jeg fr noen egne foto-oppdrag n og da. Det skal bli godt endelig tjene ordentlig med penger igjen. Det kommer nok godt med nr vi skal flytte, noe som bare er to sm uker til! Det er snart et halvt r siden vi kjpte, tiden har gtt utrolig fort. Jeg gleder meg skikkelig til begynne med oppussing og innredning, det skal bli stas :D

Og forresten: tusen takk til alle som har trykt liker p facebook siden min. Jeg digger dere!

Liker

Jeg har laget meg side p facebook!
Trykk liker om du vil flge med p stort og smtt av fotorelaterte ting jeg gjr :)

fokus finito!



Thats it. To r med skole er over, pningsfesten p avgangsutstillingen er over og jeg er plutselig fotograf! Over ser dere meg og Laura Ann fra Trend Models, knipset av Bjrn Christiansen. Jeg brukte Laura som modell til fashionoppgaven i eksamen, hun er bde en utrolig dyktig modell og fotograf. Bilder hun har tatt kan du se p flickr siden hennes.



Avgangsutstillingen var ogs en del av eksamen, og jeg leverte tre bilder fra fashion-opptakene mine. Kan sees strre her. N er det hjemmelagd pizza, godiskuler og te som str p agendaen min. Ogs Grey's da selvflgelig ;) God helg folkens!

Ps: Utstillingen er ogs pen i morgen fra klokken 12.00 til 16.00. Siste sjans for Trondhjemmere som vil se de fine flotte bildene vre ;) Adresse: Nedre Ila 39.

Nougatmandler!



Ikke for skryte, men jeg har lagd verdens beste nougatmandler! OG jeg husket faktisk skrive ned ingrediensene, s for en gangs skyld kan jeg faktisk legge ut en egen oppskrift ;) Disse nougatmandlene er resultatet av en meget godtesyk Bente som forsker komme p rett spor etter en mned med eksamenskosthold.

Snn gjr du:

Nougat:
1 dl r cachewntter
2 ss kokosolje, smeltet
1 ts lecithin
2 ts r agave
1/4 ts vaniljepulver
smak til med himalayasalt

Kjr alle ingrediensene (unntatt salt) i en blender til det blir en deig med silkemyk konsistens. Smak til med salt og eventuelt mer stning.

Jeg liker riste mandlene som skal vre i midten, jeg synes det hever smaken tusen hakk. Det er s enkelt som hive en neve mandler i en varm stekepanne og rre i de av og til, s er de ferdige nr det lukter godt og de har blitt ekstra gyldne. Foretrekker du helt r godis s er det bare bruke mandlene som de er. Pakk hver mandel inn i nougat, gi de et lite dryss salt og sett de i fryseren. De skal ikke bli gjennomfrossene, bare kalde, s mens du venter p det kan du lage sjokoladen.

Sjokolade:
6 ss kakaosmr
ca. 18 toppede ss rtt kakaopulver
2 ss r agave
2 ss yaconsirup
1 ts lecithin
1/2 ts vaniljepulver
smak til med himalayasalt

Bruk vannbad for smelte kakaofettet, pass p at det ikke blir varmere enn 40 grader (ca. kroppstemperert) hvis du vil beholde alle nringsstoffene i ingrediensene. Rr inn kakaopulveret, jeg pleier rre inn tre spiseskjeer av gangen for at det ikke skal klumpe seg. Rr inn lecithin og smak s til med stning, vaniljepulver og salt.

Ta nougatmandlene ut av fryseren, dypp de i sjokoladen og sett de s kaldt igjen, enten i fryser eller kjleskap. Nr de lsner fra underlaget uten g istykker er de ferdige, det tar kanskje 15-20 minutter. For et tykkere lag med sjokolade kan du dyppe de enda en gang, men hvem har vel tid til vente p det? ;)




Det er bare en ting si: NAM! Disse ble sinnsykt gode! I flge kjresten kunne de vrt litt stere, men smak deg frem til hva du liker nr du lager nougaten og sjokoladen. Et lite tips er ikke spise disse rett fra fryseren, de blir bde mykere og mer smakfulle om de fr st i kjleskap eller romtemperatur fr du hiver innp :) Denne oppskriften ga nok nougat til ca 20 mandler (noe som selvflgelig er alt for lite) og nok sjokolade til bde dekke mandlene og lage noen vanlige sjokoladebiter.

Og enda et lite tips: Lecithin er virkelig en sjokolademakers beste venn! Det gir en flyelsmyk konsistens og tar hjemmelaget sjokolade til et helt nytt niv. M prves!

b&w







Eksamensoppgave nummer tre. Klassisk portrett. Det skal leveres tre bilder (ungdom, voksen, eldre) hver for seg, i sort-hvitt og i kvadratisk format. Bildene skal ha et klassisk fine-art uttrykk og vre fotografert p location. Bildene skal st godt sammen p vegg.

Klassisk portrett var selvflgelig en del av eksamen, og jeg er s heldig at jeg har en fotogen familie som stiller opp som modeller. Og nr frste opptak gr skeis stiller de opp igjen. Heldigvis holdt det med to ganger, og over ser du resultatet. Jeg skal ikke pst at bildene er s veldig fine-art-ish, men jeg er uansett fornyd :)

Og husk:



hits