juni 2011 (benteblogg)juni 2011

Å bo i esker.Beklager fraværet, men vi er opptatte med å pakke. Uttrykket "å bo i esker" har fått ny betydning for oss alle.
Ser dere om noen dager, timer, uker eller måneder. Tiden vil vise :)

Sjokolademousse og supermat.

Sjokolademousse til frokost er ikke feil. Sånn gjør du det:

Regel nummer én: Sørg for å ha en boks kokosmelk stående i kjøleskapet til en hver tid. Ta så denne boksen og ta ut den faste massen. Kokosvannet lar du være igjen. Ha kokosmassen i en blender sammen med en kvart banan, ca 4 ferske dadler, to spiseskjeer rått kakopulver og en til to spiseskjeer yaconsirup. Kjør blenderen til det blir en myk masse, reguler konsistensen med litt av kokosvannet. Tilsett så en teskje fiberhusk, en liten klype salt og en litt større klype vaniljepulver. Smak deg frem, kanskje vil du ha mere yaconsirup også? Kjør blenderen igjen, og voila! du er ferdig. Ekstra god blir den om den får stå litt i kjøleskapet før servering, og kanskje blir den luftigere hvis den vispes i også? Spises med kokos, kakaonibs, mandler, linfrø eller det du måtte like oppå <3 Gir to medium store porsjoner.

I forigårs var jeg på et foredrag om supermat holdt av Sara Chacko, en av damene bak Supernature. Supermat defineres som matvarer og ingredienser som inneholder eksepsjonelle og gjerne bredspektrede næringsverdier i tilleg til å ha medisinske egenskaper. De er ikke bearbeidet og som oftest er de enten økologiske eller viltvoksende (Hentet fra boken Supermat).Dersom jeg skal begynne å skrive om supermat kan dette bli et veldig langt innlegg, men det kan jo nevnes at det kan deles inn i tre hovedkategorier: gress, alger og sunt fett, og at flertallet av de som begynner med supermat opplever fordeler som økt overskudd, mer livsglede, finere hud, vektnedgang osv.

Jeg fikk endelig kjøpt boken jeg har ønsket meg lenge: Supermat, som er skrevet av Sara Chacko og kollegaen hennes Trine Berge. Boken er en flott innføring i det grunnleggende innen supermat: den tar for seg nesten 50 forskjellige matvarer, du får lese om flere menneskers personlige erfaring med supermat og det er mange fristende oppskrifter (som jeg gleder meg til å prøve ;p).

Har du erfaring med supermat? Eller sjokolademousse?

lunsj og såntJeg spiser lunsj, pakker og hører på nyoppdaget musikk. Senere i dag blir det noen timer i studio på Fame, og når kvelden kommer er jeg én dag nærmere ferie og flytting. Hurra!

Hva gjør du?

Det er litt trist å tenke på......at vi snart skal flytte fra denne idyllen. Åkei, jeg innrømmer at jeg har pøst på med diffuse fargeklatter i photoshop, men det er sånn det føles. Spesielt når man inntar lunsjen i selskap med en lodden kosekatt, en snill bris og strålende sol. Forhåpentligvis klarer jeg å gjenskape noe av den samme idyllen dit vi flytter, selv om vi ikke har hage.


Jeg har forresten vært barnevakt for tidenes beste tantebarn i helga <3 De vet i allefall å sette pris på hagen, for ikke å snakke om den utrolig kule toetasjes hytta som befinner seg i den. Her sitter vi i andre etasje og filosoferer og leser Donald ;)

Nå gjenstår én fullspekket arbeidsuke før det er tid for ferie og flytting! :D

changesPeoner må være verdens fineste blomst! disse fikk jeg av ei god venninne da jeg var ferdig med avgangsutstillingen. Tuuusen takk Elisabeth! <3

Jeg tenkte at et lite livstegn kunne være på sin plass i dag. Under eksamensperioden ble det naturlig nok mindre blogging, og det henger visst igjen enda. Jeg får jo så mye mer tid til å gjøre andre ting, og det er egentlig ganske herlig.

Nå er skolen helt, helt, helt slutt, jeg hadde min siste fotografering i skolens studio i dag, og det er litt vemodig. Samtidig har jeg nok å henge fingrene i: Jeg jobber fulltid på tax-free'n, jeg har fått meg freelance jobb hos Fame og jeg får noen egne foto-oppdrag nå og da. Det skal bli godt å endelig tjene ordentlig med penger igjen. Det kommer nok godt med når vi skal flytte, noe som bare er to små uker til! Det er snart et halvt år siden vi kjøpte, tiden har gått utrolig fort. Jeg gleder meg skikkelig til å begynne med oppussing og innredning, det skal bli stas :D

Og forresten: tusen takk til alle som har trykt liker på facebook siden min. Jeg digger dere!

Liker

Jeg har laget meg side på facebook!
Trykk liker om du vil følge med på stort og smått av fotorelaterte ting jeg gjør :)

fokus finito!Thats it. To år med skole er over, åpningsfesten på avgangsutstillingen er over og jeg er plutselig fotograf! Over ser dere meg og Laura Ann fra Trend Models, knipset av Bjørn Christiansen. Jeg brukte Laura som modell til fashionoppgaven i eksamen, hun er både en utrolig dyktig modell og fotograf. Bilder hun har tatt kan du se på flickr siden hennes.Avgangsutstillingen var også en del av eksamen, og jeg leverte tre bilder fra fashion-opptakene mine. Kan sees større her. Nå er det hjemmelagd pizza, godiskuler og te som står på agendaen min. Også Grey's da selvfølgelig ;) God helg folkens!

Ps: Utstillingen er også åpen i morgen fra klokken 12.00 til 16.00. Siste sjans for Trondhjemmere som vil se de fine flotte bildene våre ;) Adresse: Nedre Ila 39.

Nougatmandler!Ikke for å skryte, men jeg har lagd verdens beste nougatmandler! OG jeg husket faktisk å skrive ned ingrediensene, så for en gangs skyld kan jeg faktisk legge ut en egen oppskrift ;) Disse nougatmandlene er resultatet av en meget godtesyk Bente som forsøker å komme på rett spor etter en måned med eksamenskosthold.

Sånn gjør du:

Nougat:
1 dl rå cachewnøtter
2 ss kokosolje, smeltet
1 ts lecithin
2 ts rå agave
1/4 ts vaniljepulver
smak til med himalayasalt

Kjør alle ingrediensene (unntatt salt) i en blender til det blir en deig med silkemyk konsistens. Smak til med salt og eventuelt mer søtning.

Jeg liker å riste mandlene som skal være i midten, jeg synes det hever smaken tusen hakk. Det er så enkelt som å hive en neve mandler i en varm stekepanne og røre i de av og til, så er de ferdige når det lukter godt og de har blitt ekstra gyldne. Foretrekker du helt rå godis så er det bare å bruke mandlene som de er. Pakk hver mandel inn i nougat, gi de et lite dryss salt og sett de i fryseren. De skal ikke bli gjennomfrossene, bare kalde, så mens du venter på det kan du lage sjokoladen.

Sjokolade:
6 ss kakaosmør
ca. 18 toppede ss rått kakaopulver
2 ss rå agave
2 ss yaconsirup
1 ts lecithin
1/2 ts vaniljepulver
smak til med himalayasalt

Bruk vannbad for å smelte kakaofettet, pass på at det ikke blir varmere enn 40 grader (ca. kroppstemperert) hvis du vil beholde alle næringsstoffene i ingrediensene. Rør inn kakaopulveret, jeg pleier å røre inn tre spiseskjeer av gangen for at det ikke skal klumpe seg. Rør inn lecithin og smak så til med søtning, vaniljepulver og salt.

Ta nougatmandlene ut av fryseren, dypp de i sjokoladen og sett de så kaldt igjen, enten i fryser eller kjøleskap. Når de løsner fra underlaget uten å gå istykker er de ferdige, det tar kanskje 15-20 minutter. For et tykkere lag med sjokolade kan du dyppe de enda en gang, men hvem har vel tid til å vente på det? ;)
Det er bare en ting å si: NAM! Disse ble sinnsykt gode! I følge kjæresten kunne de vært litt søtere, men smak deg frem til hva du liker når du lager nougaten og sjokoladen. Et lite tips er å ikke spise disse rett fra fryseren, de blir både mykere og mer smakfulle om de får stå i kjøleskap eller romtemperatur før du hiver innpå :) Denne oppskriften ga nok nougat til ca 20 mandler (noe som selvfølgelig er alt for lite) og nok sjokolade til både å dekke mandlene og lage noen vanlige sjokoladebiter.

Og enda et lite tips: Lecithin er virkelig en sjokolademakers beste venn! Det gir en fløyelsmyk konsistens og tar hjemmelaget sjokolade til et helt nytt nivå. Må prøves!

b&wEksamensoppgave nummer tre. Klassisk portrett. Det skal leveres tre bilder (ungdom, voksen, eldre) hver for seg, i sort-hvitt og i kvadratisk format. Bildene skal ha et klassisk fine-art uttrykk og være fotografert på location. Bildene skal stå godt sammen på vegg.

Klassisk portrett var selvfølgelig en del av eksamen, og jeg er så heldig at jeg har en fotogen familie som stiller opp som modeller. Og når første opptak går skeis stiller de opp igjen. Heldigvis holdt det med to ganger, og over ser du resultatet. Jeg skal ikke påstå at bildene er så veldig fine-art-ish, men jeg er uansett fornøyd :)

Og husk:hits