juni 2010 (benteblogg)juni 2010

Nytt design.
Det er ikke mye som minner om sommer her i bartebyen, men et litt mer sommerlig design kan jeg iallefall glede meg over. Det ser som vanlig ganske crap ut i Explorer, men Firefox og Chrome funker.

Jeg har overlevd sju arbeidsdager på rappen - ikke akkurat noen stor bragd, men det skal uansett bli godt med noen fridager nå :) Bildene over er fra i går: Tåke og busstur klokka fire på morgenen, og flyplass i soloppgang. Hvis du skimter et tårn på det første bildet så er det Nidarosdomen, tåka var utrolig tett! Gårsdagen må ha vært den rareste værdagen på lenge: Først tåke, så strålende sol, så høljregn av dimensjoner pluss lyn og torden. Og på kvelden tittet selvfølgelig sola frem igjen. Forvirrende... Gi meg sommer sier jeg bare!


iHerb.com.

Jeg tenkte jeg skulle komme med anbefaling av en nettbutikk jeg har blitt helt hekta på i det siste, nemlig iHerb.com. iHerb er en nettbutikk som selger helsekost og naturlige produkter til en bra pris. Jeg leste først om iHerb hos Silje, men jeg syntes siden virket veldig rotete, og tenkte at dette er uansett ikke noe for meg. Vel, så feil kan man ta! Nå, noen måneder senere, venter jeg på min åttende bestilling derifra...

Hvis du kunne tenke deg ingredienser til å lage sunn sjokolade (det er veldig enkelt), sunne og naturlige søtningsmidler, dyrevennlig kosmetikk, spennende te, sunt godteri, kosttilskudd, tørkede frukter og bær ... ja, nesten hva som helst, så er ikke jeg sen med å anbefale iHerb.Mitt siste kjøp: Brownies-snackbar uten sukker og transfett, kakaofett til å lage sjokkis, frokostblanding med solbær og valnøtter, bodylotion med selvbruner, himalaya salt, og to typer te.

Pass på å ikke bestille for mer enn 200 kroner så slipper du å betale toll. Frakt er billig så lenge varene dine ikke veier over 1,3 kilo: kun fire dollar (ca.26 kroner). Hvis du bruker koden SEF729 ved din første bestilling får du fem dollar i rabatt.En liten presentasjon av mine iHerb favoritter så langt kommer også etterhvert :)

Har du kjøpt noe fra iHerb før?


Spiderweb.


Dag fem av sju: Interwebbens elektroniske spiderweb har lagt seg over benteblogg. Snart tilbake med swiffer, støvklut og skrivekløe.


Frøken fargerik.

Image and video hosting by TinyPic

Crappy bildekvalitet, men gif er så gøy! Èn av totalt sju arbeidsdager er nå overstått. Hvem bryr seg vel om sene skift, tidlige skift, lite søvn og lang kjørevei når man får gå i så fine t-skjorter? Hipp hurra for farger på jobben! :D

Har du fine arbeidsklær? :)


I heart food.

Det er bare å innse det: Matblogging er ikke bestandig like interessant, iallefall ikke når det kommer til slike halvhjertede "dette spiste jeg i dag" innlegg (som det jo finnes en god del av på denne bloggen). Men det er heller ikke til å komme unna at jeg er glad i mat, derfor: matblogging. Jeg skal prøve å gjøre dette så rask og smertefritt som mulig:


Middag for èn: rå røbetebiter, hvite smørbønner i tomatsaus, lettkokt asparges med salt og pistasjenøtter.


Eksotisk hverdag: Mangostan. Kjøpt på Ica Maxi. Veldig god og veldig dyr.


Lunken lunsj: Salat av spinat, løk, gulrot, tomat og quorn. Stekt i panne med olivenolje, salt og pepper. Fancy knekkebrød.


Himmel på jord: Sunn eplekake/krydderkake med usunn vaniljekrem fra Oatly. Sånn ca. etter denne oppskriften.


Fast food: Pasta carbonara veggis style. Med soyafløte og vegetarbacon fra nabolandet.


Min nye nobby: Hjemmelagd, sunn sjokkis med tørkede tranebær, ristede hasselnøtter og bittelitt salt. Sånn gjøres det.

Og når jeg sier at matblogging ikke er interessant, så er det ikke alltid sant. Sjekk ut Veganmisjonen, Silje og Mjuugly for unntakene som bekrefter regelen :)


Kveldsmorro.Etter å ha sett de morsomme ansiktsforvandlingene til både Kayso og Cecilie, måte jo selvfølgelig jeg også prøve. Over her ser du BotticelliBente, MuchaBente, MangaBente, gammelBente, asiatiskBente og babyBente. Best av alle ble likevell manneBente:Jeg ligner broren min på en prikk! Det vises kanskje ikke så veldig godt på disse to bildene, men tro meg det er så likt at det nesten er skummelt. Ja, bortsett fra håret og mascaraen da :P

Prøv du også, på http://www.faceofthefuture.org.uk/. Gøy!


Cosmic Love.Florence + The Machine - Cosmic Love. En nydelig sang jeg har hørt tusen ganger før, men som plutselig ble enda mer nydelig når jeg fikk se musikkvideoen. Fotolysten min har vært død og begravet siden skoleslutt, men nå kjenner jeg den begynner å røre på seg igjen. Jeg vil leke med lys!


Ikke akkurat sommervær.

Bilder fra i går. Ikke akkurat det  været jeg forbinder med juni måned, men det stoppet ikke volleyball gutta på Solsiden. Galskap ;) Her om dagen satt jeg hjemme med stilongs og ullsokker og drakk varm te mens jeg hørte regnet tromme mot ruta. Manglet bare fyr i peisen så hadde høststemningen vært komplett! Heldigvis tittet sola frem i dag, så nå krysser vi fingre for at også varmen skal ta seg en tur innom Trøndelag snart.

Hvordan er sommerværet hos deg?


Gratulerer med dagen!

Kyrre 2004.

I dag har min kjære Kyrre bursdag, og han blir hele seks år! Han er jo blitt en voksen kattemann... tida flyr! Tidligere i dag ble jeg sittende å se på bilder og mimre: jeg har over to tusen bilder av denne krabaten, og minst like mange minner <3


Kyrre kom til meg i august 2004. Da var han veldig liten, veldig søt....


...og veldig nysgjerrig!


Kyrre viste seg å være en rampete gutt med mye rart fore...


...men også en skikkelig kosekatt.


Han gikk fra liten...


...til tjukk stor ganske raskt.


I 2006 flyttet vi til en sentrumsleilighet i tredje etasje, og Kyrre ble innekatt.


Men selv om vi fant på mye gøy...


...hadde innelivet sine konsekvenser.


I 2008 flyttet vi til Trondheim. Kyrre var selvfølgelig med på flyttelasset,


...og han satte stor pris på de flotte utemulighetene i det nye nabolaget.


Men selv om han er utekatt igjen vet han fremdeles hvordan man tar en stilfull middagslur på sofaen.


Seks år har flydd forbi, men selv om Kyrre nå er voksen...


...vil han alltid være min lille kosekatt.


Verdens fineste <3 Gratulerer med dagen!


Arbeidshelg.Sånn kan deler av en arbeidshelg se ut. I går koste jeg og kjæresten oss med Toffifee og Tuborg lime cut, før jeg måte tidlig til sengs. Tuborg med lime var faktisk ganske så allright, tror nesten jeg skal begynne å kjøpe den istedet for Corona. Den er jo en del billigere. På vei hjem fra jobb i dag fant jeg en finfin blomst på bakken. Den så så ensom ut at den fikk bli med hjem hvor den fikk drikke litt vann. Ettermidagen har blitt brukt til å spise enda mere Toffifee og se tv-serier. Det har blitt en del serietitting i det siste, og til nå har vi sett første sesong av V (Visitors), et par episoder av Fringe og et par episoder av Flash Forward. Spenningsserier er gøy! Vet ikke om jeg kommer til å se mer av Fringe, den var litt for brutal. Men V og Flash Forward får toppscore hos meg :)

Også har jeg endelig fått softbox til den eksterne blitsen min, hipp hurra! En softbox sprer og diffuserer lyset slik at det blir mykere. Bildet over er tatt i hui og hast og er egentlig ikke et godt eksempel på hvordan den fungerer, men pytt pytt. Du ser iallefall meg i sløveuniformen min ;)

Har du gjort noe koselig i helga? :)


I sola <3
KildeFine ting man kan gjøre på en fin dag :)


Hjemme igjen.

Litt trist og litt godt. Bulgaria var herlig, og ikke fikk vi så dårlig vær som jeg fryktet heller :) Dagene ble fylt med sol, øl, bading, god mat, fest i Sunny Beach, tur til Nessebar og godt selskap av svigerfamilie og bulgarere. Og vips så var en uke over. Kompaktakmeraet ble flittig brukt, og flere bilder kan sees her for den som vil.

Nå er det sol, shopping og kino med verdens beste Solveig som står på planen, og på lørdag begynner arbeidshverdagen for fullt. Gleder meg litt til det også jeg :)


Hasta la vista!


Kroatia 2008

No fer æ t syd'n! Krysser fingrene for at jeg iallefall har fått noen flere fregner når jeg kommer hjem ;)


siljecdcoverDa var cd cover oppgaven levert, og jeg er ferdig med mitt første år på Norsk Fotofagskole. Ganske rart (og litt skummelt) å tenke på at jeg allerede er halvveis i skolegangen ;) Jeg har vært unaturlig utslitt de siste ukene, og dermed føler jeg at innsatsen min på skolen har vært litt halvhjertet. Men alt ordner seg når man har en så nydelig modell som Silje,  tusen takk for hjelpa! :D Bilde nummer èn er forresten framsida på coveret, bilde nummer to er baksida og resten er inni bookleten.

Nå skal jeg pakke til sydentur. Hipp hurra!


hits