juni 2009 (benteblogg)juni 2009

Husk beskyttelse!

Beskyttelse er alltid viktig, spesielt i sola. Derfor bruker jeg disse:

img5516

Kjempegode solkremer fra Clinique. Alle Clinique sine produkter er parfymefrie, ergo så slipper jeg å leke myggmagnet. I tillegg er de ikke testet på dyr, så disse kan brukes med god samvittighet. Disse solkremene er forresten fra i fjor, i år har Clinique nytt design, som ser sånn ut:

clq6nh4250horz

Les om soling og solskader her og her.

Og forresten: Bildet mitt er videre i Charlotte Larsens fotokonkurranse. Klikk deg inn og stem på din favoritt :o)


Skal du på ferie i år?

I såfall, hva gjør du med kjæledyret ditt? Jeg leste akkurat denne artikkelen på Nettavisen, og det gjør vondt langt inn i hjerterota..! Jeg skjønner ikke at noen mennesker kan være så hensynsløse, så blinde og så stokk dumme!? Skaffer man seg et kjæledyr bør man faen meg være sikker på at man har kapasitet og vilje til å ta vare på det (bleklager språket). Ikke bare frem til neste sommerferie, eller til ungene i familien har blitt lei, men så lenge dyret lever. Menneskers mangel på respekt for dyr forundrer og sjokkerer meg stadig.

wwwnettavisenno
Foto: Dyrebeskyttelsen/Nettavisen.no

Jeg har hatt noen kjæledyr fra jeg var liten og frem til i dag, og det er ingen solskinnshistorie det heller. Jeg tenker med gru på både marsvinet Alfa, hamsteren Kaos og de tre navnløse ørkenrottene som måtte lide på grunn av min uvitenhet. Et liv innesperret i et lite bur, med minimalt av stimulering og sosial kontakt er ikke noe verdig liv. Uansett hvor lite dyret er. Heldigvis har jeg blitt klokere med årene, og mens dyrebutikker var himmel på jord for noen år siden, er det nå noe jeg ikke har noe til overs for. Dyr er blitt en bruksvare og kjøpes og selges på samme måte som sokker og tannkrem. Som informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen, Odd Harald Eidsmo, sier i intervjuet: - Dyr er en vare som man kjøper uten begrensninger over disken i dyrebutikkene. Alt som blir solgt i dyrebutikkene eller på Finn.no, finner vi ofte igjen hos oss, forlatt av uansvarlige eiere. Og: - Ofte er det unge og ufaglærte som står bak disken i dyrebutikker. I tillegg burde man ha krevd i butikken et slags kompetansebevis av de som kjøper dyr. I dag kan for eksempel en gjeng ungdommer kjøpe seg et dyr ved et rent innfall. I våre øyne er dette uansvarlig.
Helt klart uansvarlig. Folk flest skjønner ikke hvilket ansvar det egentlig er å ta vare på et kjæledyr. Det er ikke sånn at jo mindre dyret er, jo mindre jobb og bry er det med det. Et kjæledyr utgjør en ansvarsplikt for oss som eiere, hver eneste dag, ikke bare når vi føler for det.

All ære til Dyrebeskyttelsen som jobber for en bedre hverdag for de stakkar dyrene som blir utsatt for menneskers dumskap, de gjør virkelig en uunnværlig innsats. Besøk hjemmesiden deres, bli medlem, gi en gave eller se om du finner noe spennende i nettbutikken deres. Støtte fra privatpersoner og organisasjoner er det som får hjulene til å gå rundt, ettersom de ikke mottar noen offentlig støtte.

headerbg2
Foto: Dyrebeskyttelsen.no

Med fare for at dette blir et langt innlegg: Det forundrer meg egentlig at den norske staten ikke tar problematikken som Dyrebeskyttelsen jobber med mer på alvor. Dyrebeskyttelsen har mulighet til å søke offentlig støtte, men de må søke støtte hos landbruksdepartementet, et departement som har konflikter med mye av det Dyrebeskyttelsen jobber for. Min teori? Dyrevelferd lønner seg ikke: økonomisk sett er det ingen god butikk, det setter arbeidsplasser på spill og det kan komme til å røske opp i den godt etablerte, norske bondekulturen. Derfor blir det oversett.

Hva mener du? Er dyr bruksgjenstander eller individer med egenverdi?


Det fløy en liten blåfugl...

...rett på vindu, rett på vindu. Trallalallala, osv osv. Du kjenner igjen sangen? Her om dagen satt jeg (som vanlig) foran dataskjermen og kastet bort tiden min på meningsløs surfing, mens jeg ante fred og ingen fare. Så plutselig, helt ut av det blå (bokstavelig talt): Dunk! Jeg skvatt selvfølgelig himmelhøyt, og når jeg kikka ut vinduet for å se hva slags monster som angrep huset mitt, så jeg bare hundrevis av søte, små fjær som dalte sakte nedover. Awwww... Ved nærmere ettersyn oppdaget jeg dette:

img5214

Ei fjær ble ikke til ti høns, heldigvis, men det var ikke langt unna. Denne stakkar krabaten lå nemlig i buskene under vinduet:

img5216

Dakkar liiiten..! Han lå musestille leeenge, med tenna på tørk samtidig som han pusta kjempefort, helt tydelig traumatisert av den dramatiske hendelsen. Jeg var også litt traumatisert, men vurderte likevel å tre inn som fugledoktor/fuglepsykolog for å hjelpe stakkaren. Jeg vurderte jo nesten å søke på dyrepleierutdannelse for noen år siden, dette kunne vært fint å hatt på cv'en dersom den karrieremuligheten skulle dukke opp igjen senere. Jeg kan jo bli lei av foto vettu. Uansett: jeg tok et klokelig valg og lot pippipen være i fred. Etter en stund hadde han fått lukka brødboksen og hoppa ned på bakken. Der stod han så lenge at jeg ikke gadd følge med lengre, og en halvtime senere var han borte. Så får vi bare håpe at han hadde fløyet videre, og ikke blitt offer for nabokattens vrede. Kyrre var nemlig inne hele tiden, helt uvitende om matfatet som ble servert i hagebuskene.

(Egentlig er det ganske merkelig at fuglen ikke så vinduet, det er ikke akkurat nyvaska og speilblankt for å si det sånn.)

Håper alle sammen koser seg i go' været. Det gjør nemlig jeg :o)


Fotokonkurranse.

Charlotte Larsen har fotokonkurranse på bloggen sin, og jeg er selvføgelig med :o) Temaet er liv, og her er mitt bidrag:

002
- Nydelige Eva.


Fotoshoot med Eva Merete.

img5353

Ut på tur, aldri sur! Til tross for overskya vær og sur vind ble det en vellykket fotoseanse i dag. Eva er et naturtalent som modell, og vi fikk tatt mange bilder med ulike outfits. Jeg er superhappy!

028

Dette er ett av bildene, og for å se flere kan du trykke her. Noen ligger under fashion and fun og noen ligger under portraits. Jeg har ikke lagt ut alle bildene, av den enkle grunn at jeg er redd det skal se teit ut med for mange like bilder i portfolioen. Men kanskje de kommer i rykk og napp her på bloggen i stedet.

Og hvis noen lurer på om jeg har glemt fotoskolen ... ja, det har jeg. Eller... egentlig ikke, jeg er nok bare lat og uinspirert. Men det kommer mer etterhvert. Jeg lover :o)


Egentlig...

Egentlig burde jeg legge meg nå. Men det er jo ikke noe gøy å gjøre det man må eller bør gjøre, derfor skriver jeg blogginnlegg istedet. I morgen skal jeg tidlig opp. Eller ... tidlig og tidlig fru blom,  jeg må opp  i ni tida, men til å være siste feriedag så er det jo forholdsvis tidlig. Eller hva? Jeg skal nemlig ta bilder av Eva i morgen, ei søt jente jeg jobber sammen med. Det blir gøy! Og litt spennende også, for istedet for å ta bilder i stua som jeg har gjort tidligere skal vi fotografere utendørs. Æ glæde mæ :o)

mennesker02
- Ligner litt på Moby? Eller?

Slenger med et bilde jeg tok for noen uker siden, på Supa i Trondheim, for de som vet hvor det er. Jeg kjedet meg litt, og tok med kameraet en runde på dansegulvet mens de andre satt oppe på BrukBar. Det ble ganske kule bilder, synes jeg, og du kan se resten her hvis du vil. Bare trykk på linken som heter by night.

Sleep thight allihopa
:o)


Sjokolade!

Du vet uttrykket "diamonds are a girls best friend"? Vel, det gjelder ikke for meg, sjokolade derimot - ja takk! Jeg har ingen problemer med å innrømme det: jeg er sjokoholiker. Derfor var gleden stor da jeg leste på Lady Nettas blogg at hun har en sjokoladekonkurranse på gang :o) Jeg hiver meg selvfølgelig med, og håper på å vinne en Toffifee eller en Walters Mandler.

c6eaac3d9fa2661c0241b4cffcae3f32

Bli med du også!

Og appropo konkurranser: Bildet mitt er videre i Fotoverdens gullunge konkurranse, som du finner her. Stem på favoritten din! Og skulle favoritten din tilfeldigvis være nummer sju, så er jo det et helt fantastisk sammentreff, ettersom det er mitt bilde :P


Historien om vannet og NSB.

Da er jeg trygt tilbake i Trondheim etter årets ferie, som vi tilbrakte i Vestfold. Ikke så eksotisk, men veldig koselig :o)

img5156
- Hei igjen!

På tur nedover tok vi tog fra Trondheim, via Oslo og til Tønsberg, den vanlige ruta med andre ord. Turen var som vanlig lang men med et lass Prison Break episoder på laptopen gikk det som smurt.
Togturen hjem derimot, var ikke like koselig. I stedet for å bytte tog i Oslo som vi vanligvis gjør, byttet vi på Hamar. Visste du at strekningen Hamar - Trondheim ikke har kafèvogn? Det visste ikke vi. Heldigvis er vi av den gjerrige typen som nesten alltid smører matpakke, og heldigvis hadde vi gjort det denne gangen også.

Men det vi ikke hadde med nok av var drikke. Èn vannflaske til to personer på en ni timers togtur er ikke mye. "Jaja" tenkte jeg "de må jo ha brusautomater i det minste, så det ordner seg nok". Neida, de hadde ikke brusautomater. De hadde varmdrikksautomater. For rykende varm drikke er jo kjempegodt når man sitter på et tog hvor det er 25 varmegrader, og man allerede svetter som en gris. Not. Vi spurte billettkontroll-mannen om det virkelig ikke var muligheter for å kjøpe kald drikke på toget. Nei, det var det ikke, men vi kunne ta turen innom Narvesen på Røros, der skulle nemlig toget ha en fem minutters stans. Røros ja, det er bare tre og en halv time til det... 

Begeret mitt rant over, bokstavelig talt, da jeg klarte å søle ut en full kopp med te i det jeg skulle spise matpakka mi (vi måtte jo kjøpe oss varm drikke til slutt). Jeg var sliten, jeg var lei av å kjøre tog, jeg var forkjøla, hadde hodepine og  var uendelig tørst. Jeg hadde minimalt med vann som skulle vare i fem timer til, jeg hadde akkurat sølt ut all teen min og jeg hadde ikke mere penger til å kjøpe ny. Hurra. Tårene rant og at jeg hadde mest lyst til å krype ned i et hull og gå i dvale for resten av togturen, men heldigvis hadde jeg verdens beste reisefølge som ordnet opp for meg. Jeg fikk servietter til å tørke med, jeg fikk ny te og det beste av alt: vi fikk vannflaska til billettkontroll-mannen. Den redda helt klart livet mitt, iallefall føltes det sånn da. Snille kjæresten og snille billettkontroll-mannen. Men dumme NSB som ikke har vann tilgjengelig på en togtur som varer i seks timer. Erre mulig?

Men nok syting og selvmedlidenhet, jeg overlevde, og etter vi kom hjem har vi kost oss med nachos, sjokolade, siste rest av Prison Break (utrolig spennende!) og gamle Nintendo spill. Life is good! <3

img5178


Grønt er skjønt

Det ble ikke rød neglelakk. Jeg var som vanlig ti minutter for sent ute med alt, så jeg rakk det ikke. Men bryllupet var kjempefint! Strålende vær, vakkert brudepar, blide folk, morsome taler og god mat. For ikke å glemme dekorasjonene, det var som å være i en blomstereng. Ikke så rart ettersom bruden er blomsterdekoratør ;) Skikkelig pent!

Noen bilder:

img7727
- Brudeparet.

img7824
- Grønt er skjønt.

img7675
- Blomsterenga.

img7820

img7687
- Vi leker ikke telttur.

img7673
- Namm!

Noe å gruble på før jeg avslutter: Jeg registrerer at flere og flere tar såkalt bloggpause. Jeg har selv gjort det, og må innrømme at det gjorde godt. Hvorfor føler vi at vi MÅ blogge hver dag? Det blir et evig press om å komme opp med noe vittig eller fornuftig å skrive, og bloggingen blir tilslutt en byrde. Jeg vet at presset kommer kun fra meg selv, så jeg skjønner ikke helt hvorfor det blir slik. Jeg har uansett tatt et valg og bestemt meg for bare å blogge når jeg faktisk har noe jeg vil dele. Det vil nok bety at det blir færre oppdateringer, men forhåpentligvis vil kvalitet overta for kvantitet ;)

Er det noen som kjenner seg igjen?
Og er det noen som absolutt ikke føler noe press når det kommer til blogging?Myke føtter til sommeren?

Dagens innlegg blir superkjapt og meget enkelt. Jeg skal nemlig i bryllup i dag, og det er vel snart tid for å finne frem finstasen, dvs bunaden. Tenkte å kommer med en liten anbefaling igjen, det er jo en stund siden sist.

Jeg kjøpte meg en fotkrem på The Bodyshop for en stund siden, og må bare dele denne godbiten med dere. Det er nemlig det den er: En skikkelig godbit. Den lukter helt herlig av peppermynte (det lukter nesten litt after eight, får lyst til og spise den jeg) og den er myyyyk og rosa. Perfekt med andre ord.

img5126

Kremen heter Peppermint Intensive Foot Rescue, og er for alle oss som har hard hud under føttene. En omgang med denne og dine undersåter får myk og deilig babyhud. Herlig! Den finnes i en lettere lotion utgave også, for de som trenger en lett kjølende krem til hovne føtter og legger. Husker ikke helt prisen i farta, men mener det var rundt hundrelappen.

Du skal ikke se bort ifra at det kommer flere innlegg av samme sorten i uka som kommer. Sol, sommer og svigerfamilie blir nok prioritert over vittige og underholdende blogginnlegg ;)

Ps: Til alle iPublishere: Jeg får ikke kommentert på bloggene deres. Jeg er ikke overlegen altså! ;)


Pps: Kan jeg matche grønn bunad og røde bunadsstrømper med rød neglelakk? Eller blir det for ... vågalt?


Kjære syklist i veibanen.

Hva gjør du egentlig i veibanen? Hæ? Er du en sånn som liker å leve farlig? Eller kanskje du liker å irritere vettet av oss som kjører bil? Uansett hvor thight sykkelshortsen din er eller hvor knallgul hjelm du bruker, så har du ingenting i veien å gjøre. Bilene hører til på veien, ikke du. Og ikke sykkelen din heller, ikke en gang om den har bukkehornstyre og er aldri så kul. For uansett hvor fort du tror du sykler: Jeg kjører fortere, så fløtt deg.

Sånn, just had to get it of my chest ;) Bortsett fra syklister i veibanen har jeg hatt noen fine fridager. Jeg har redigert bilder til jeg fikk firkanta øyne, jeg har besøkt Mayapaya i Selbu og kjent babyen hennes sparke, jeg har vært på mandagsfylla med kollegaer, jeg har vært på ikea med kjæresten hvor vi spiste veggistaco og snurra rundt i kontorstoler, og jeg har vært på cafè med venninner. Også har jeg jogga litt. I morgen går turen til Horten -  det betyr ti timer på tog, noe jeg faktisk gleder meg litt til. Jeg har to gode bøker, masse god musikk og de siste episodene av Prison Break klare, det blir nok en fin tur.

Ikea turen resulterte i ny kontorstol:

img5113
- Se så fiiin!

Her i huset er vi litt nerdete, vi har to pc'er, så da skulle det bare mangle at vi har to kontorstoler også. Stakkar Alex fikk jo nesten ryggploblemer av å måtte sitte på kjøkkenstol hele tiden. For det er ingen hemmelighet, vi tilbringer mesteparten av tiden foran hver vår pc ;)

img5103
- Den snurra like bra hjemme som på butikken.

I april hadde jeg fotoshoot med Bodil, og nå har jeg endelig fått redigert bildene. Bedre sent enn aldri, er det ikke det de sier? Jeg ble veldig fornøyd, ikke så rart med en så pen modell <3 Her er to av bildene:

img3182

img3219

Nå burde jeg strengt tatt finne off knappen på pc'en og komme i gang med pakkinga. Jeg skal jo være borte en hel uke, and a girl needs her stuff. Vanligvis fyller jeg min egen koffert helt til randen, også tjuvlåner jeg litt plass hos mr. kjærest i tillegg. Når skal jeg lære? Jeg vet jo at jeg aldri bruker mer enn halvparten uansett... Noen som kjenner seg igjen?

(Og bare sånn for the record: Jeg vet at syklister har lov til å være i veibanen. Det er bare så utrolig irriterende, spesielt i en 80-sone med null forbikjøringsmuligheter...)

God helg godtfolk! :o)


Ferie!

Jeg har herved tatt ferie :D Man skulle tro at aktiviteten på benteblogg stiger proposjonalt med mengden fritid jeg har til rådighet, men jeg tror jammen jeg skal ta litt blogge-fri i samme slengen jeg. Heller bruke tida mi på andre ting, som å besøke venner, gå turer, ta masse bilder, gå på cafè ... altså sitte mindre foran nerdeskjermen og bruke mere tid ute. Sommerværet er vel ikke akkurat til å juble for, men det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Har jeg hørt.

img7433

Her er enda et bilde å bryne seg på. Ser du hva det er?

God helg alle sammen! :o)


Jau jaggu!

Jau jaggu, bildet mitt gikk videre til avstemming i Hundrings sin fotokonkurranse. Jeg må si jeg er mektig imponert over de andre finalistene, knallgode bilder! Føler kanskje at jeg er litt "out of my league", kan ikke akkurat skryte på meg enormt gode Photoshop skillz. Men kanskje får jeg ekstra stjerne i margen for en litt annerledes tolkning av temaet manipulasjon? ;) Uansett: følg linken og stem på din favoritt!

img7420

Et bilde tatt på tur hjem fra by'n forrige helg. Ser du noe rart?


Inspiration, where are thou?

Jeg satte meg ned for å skrive et blogginnlegg for ... tre timer siden, og enda har jeg ikke kommet opp med noe fornuftig. Nå strunter jeg i alt som heter tema og gjennomtenkte ord, og skriver det første som faller meg inn.


...


Det var ikke mye gitt. Men jeg kan jo nevne at det bare er to arbeidsdager igjen til ferie, jeg gleder meg! Jeg kan ikke akkurat skryte av å ha jobba så mye i det siste, men det skal likevel bli godt med noen dager fri. Jeg tror tanken på skole er litt altoverskyggende for tiden, merker jeg mangler litt stå-på humør på jobb. Men jeg kommer nok sterkere tilbake etter ferien ;)

img6156 copy
- Sommerbilde fra i fjor. Sett det før? Jeg husker ikke lengre hvilke bilder jeg har lagt ut tidligere.

Og appropo sommer: Hvor er den? Er den brukt opp? Her regner det sidelengs, og jeg har brukt gummistøvler i to dager nå. Greit å få testa de nye støvlene da, men jeg hadde nok foretrukket flip-flopper. Og hvis du, som meg, sitter inne og ikke har noe og gjøre når det regner, her er noen to do tips:

- Sjekk ut platekompaniet.no. Der kan du kjøpe mp3 for en billig penge, og akkurat nå har de åpningssalg. Jeg kjøpte meg Kaizers Orchestras nyeste cd, Våre Demoner, der i dag. Enkelt, kjapt og billig! ganske kjekt, iallefall for meg som ikke er helt inne på det der med iTunes og sånt.
- Spill Doeo! Lite, søtt og avhengighetsskapende spill. Bruk musepekeren til å samle Doeos, enkel morro som kan vare i timevis!
- Les denne søte bloggen. Familien Meier har desverre ikke vært aktiv på en stund, men det er absolutt verdt å kikke litt i arkivet likevel.

Nå virker det som om jeg har tømt inspirasjonslageret mitt helt. Jeg aner ikke hva mer hverken du eller jeg kan finne på, men det er mulig jeg joiner kjæresten min i forent middagslur <3 Så kan du spille Doeo imens :o)


Zombie.

Zo-ombie, zo-ombie, zo-ombie ie ie ieh åh åh åh! Er det ikke ca. sånn sangen til The Cranberries går? Uansett så kjenner jeg meg veldig igjen i den nå, jeg sto opp alt for tidlig i dag. Igjen. Det er den jobben da vettø, av og til gjør den meg til en zombie. Men jeg trøster meg med at det er bare fire arbeidsdager igjen til ferie. Da har jeg atten dager fri, og det blir himmel på jord! Årets tur går til Horten, ikke så eksotisk, men veeeldig koselig. Gleder meg til å dra i bryllup og å treffe svigerfamilien igjen :o)

Her er noen bilder jeg tok i går. Pappa, broderen, kjæresten hans og datteren hans kom på besøk. Grilling, såpebobler og hagekos, er det rart jeg elsker sommeren? :o)

img4870

img4867

Det siste bildet vil jeg forresten gjerne delta i Carolines nye fotokonkurranse med. Den varer ut juni og temaet er ekte glede. Trykk her for å lese konkurranseregler hvis du vil delta.

Til slutt vil jeg gjerne reklamere litt. Først for portefolien min som du finner her, den er bittelitt oppdatert. Også for en veldig nyttig nettside: Klimaklubben. Mulig det er miljøvern-nerden i meg som snakker nå, men jeg synes den er ganske fantastisk, iallefall klimatesten. Har du ikke tatt den så vil jeg absolutt anbefale det! Ved å stille deg spørsmål om forbruk og diverse, forteller den deg hva ditt CO2 utslipp er på et år. Samtidig får du matnyttige fakta servert underveis. Visste du for eksempel at å kjøpe to nye plagg i måneden i ett år gir like mye utslipp som å kjøre 250mil med bil? Det er Oslo-Bergen fem ganger det. Ja jeg vet: Jeg er gledesdreper nå, men sånne ting er viktig ;)

Men nå skal zombien legge seg. Nattinatt!


hits