mai 2011 (benteblogg)mai 2011

toastEksamensoppgave nummer to: Produkt. Det skal leveres tre forskjellige opptak i farger.
1. Fotografert som produkt, spennende lyssatt med romfølelse. I studio.
2. Fotografert med et moderne og strøkent kjøkkenmiljø i bakgrunnen.
3. Fotografert abstrakt/grafisk til plakat.

Eksamen er levert folkens! Det ble impulsfeiring med verdens beste klasse i går, noe som kjennes godt i dag... Men sett bort i fra et verkende hode kjenner jeg overraskende lite med tanke på at to års skolegang er over. Jeg tror kanskje ikke det har gått opp for meg enda, jeg forventer nok litt at rektor Roar skal komme med nye oppgaver neste uke. Men det er bare avgangsutstilling som gjenstår, og eventen for den finner du her. Alle trondhjemmere må ta turen innom, det blir knall! :D

layer by layer

Photobucket

Ekamensoppgave nummer fire: Reklame. Lag et reklamebilde for en bedrift. Motivet skal være et heroisk bilde av tre ansatte med et tydelig arbeidsantrekk og med verktøy. Inspirasjon er filmplakat for en epic actionfilm. Modellene skal fotograferes separat i studio. Dramatisk himmel.

Sånn ble det. Jeg sier meg fornøyd og håper sensorene også blir det. Tusen takk til team barsk: Kristian 1, Kristian 2 og Alex! :D

the airborne toxic eventBare fordi jeg ikke orker å blogge så veldig mye i disse dager så slenger jeg ut et lite musikktips: The Airborne Toxic Event. Et band som for meg har vært helt ukjent til nå, men så dukket de opp under "what's new" på Spotify, og vips så var jeg hekta! Du finner de på Spotify, men de er også verdt å søke opp på Youtube, da de har mange gode musikkvideoer. Jeg liker spsielt godt disse Bombastic videoene som er live og tatt i ett opptak.Love it! <3

Og forresten: 34 timer til eksamensinnlevering! Jeg har vært flink med timingen og slipper heldigvis å stresse, det er bare litt photoshoping som står igjen :) God helg folkens!

it's important to have a twinkle in your wrinkle
Tjuesju år, hipp hurra for meg! ;) I dag våknet jeg til en fin gave på kjøkkenbordet: roser, sjokolade, cherrytomatfrø og øredobber fra Ingrid Riddervold. Og verdens søteste kort: It's important to have a twinkle in your wrinkle - fantastisk ordtak :D

En annen, men ikke like velkommen overraskelse, var bomullshode og laber form i dag tidlig. Midt i eksamenstida med bursdag i dag og jobb i morgen, det er det man kaller dårlig timing. Planen var romantisk middag på restaurant med kjæresten i kveld, men det spørs om det ikke blir romantisk take-away istedet ;)

birthday wishDet er ikke veldig gøy å våkne opp til en hacket blogg, facebook OG mail, noe jeg gjorde i dag. Ikke er det lenge siden det skjedde sist heller, jeg skjønner ikke hva folk får ut av det. Er det gøy å lage trøbbel for andre? Drittunger altså! Heldigvis var det perfekt vær for en gåtur/location scouting, og en liten dose Solveig, sol og løvetann hjalp betraktelig på humøret :p

I morgen har jeg forresten bursdag. Jeg ønsker meg et hackproof passord, gavekort på sports- og interiørbutikker, masse cash, høytalere til mobilen, juicepresse, solskinn og A på alle eksamensoppgavene. På forhånd takk ;)

ustrukturertUstrukturert kunne vært mellomnavnet mitt. Lat, umotivert og diverse andre kandidater står også høyt oppe på listen: Jeg redigerer tullebilder av meg selv og skriver blogginnlegg istedet for å jobbe med eksamen. Profesjonell prokrastinerer. Og bare for at dette ikke skal være et helt meningsløst blogginnlegg kan jeg jo fortelle at jeg i dag stod opp klokka 03.30 for å dra på jobb, og oppdaget når jeg kom dit at jeg egentlig hadde fri. Hurra... Jeg jobbet uansett noen timer, så det ikke skulle føles helt bortkastet ;) NÅ skal jeg fordype meg i Photoshop og brødristeren jeg enda ikke er helt ferdig med.

Ps: Detox oppsummering kommer ... senere ;)

Hipp hurra!

Gratulerer med dagen til alle sammen! Dette har vært min første 17.mai i Trondheim, og vi har feiret med kjempekoselig frokost hjemme hos oss. Det var mengder med god mat, litt vin, fine folk og alt som hører til. Folketog, hurraroping og middag på Bangkok Cafe ble det også før vi tuslet hjem. En herlig 17.mai feiring med andre ord. Nå er det joggebuksemodus resten av kvelden, før det er fullt fotokjør i morgen :)

Noen bilder fra frokosten:


Vin til frokost er lov på 17.mai.


Nammis! Falafel, hummus, salat og rundstykker med hjemmerørt syltetøy.


Fine folk!


Dessert etter frokost er også lov på 17.mai. Ananas, jordbær og melon med kokoskrem <3


Og sist men ikke minst: Bananis. Veldig mektig og veldig god, men kanskje greit å ikke spise denne offentlig...

Bananisen og kokoskremen var noe jeg prøvde meg på for første gang i dag, og det ble så vellykket at jeg synes det fortjener et eget innlegg litt senere. Håper alle har hatt en fin fin 17.mai feiring! :)

iHerb favoritter # 5

Nye iHerb favoritter! Nøtter og tørkede bær er noe det går med mye av hos oss, så da er det greit at man kan kjøpe sunne og billige alternativer på iHerb. Tørkede bær som selges i butikkene her i Norge er som regel tilsatt sukker, og sunne nøtter (det vil si nøtter som ikke er ristet og saltet) koster en formue.

Disse bærene fra Eden Foods tror jeg jeg må bestille et tilhengerlass av. De er nemlig så gode at de forsvinner farlig fort. Store saftige kirsebær og nydelige tranebær, begge har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Begge er også økologiske og uten tilsatt sukker, hurra! Finnes også som blåbær, men de har jeg ikke smakt. Enda ;) Spises som de er eller brukes i kaker, sjokolade, over frokostlanding osv.

Tranebærene koster 22kr for 113 gram, og kirsebærene koster 37kr for 113 gram.Også nøtter da. Kjøkkenbenken min bugner over av glass med diverse nøtter i, og de blir stadig vekk tomme. Rå cashewnøtter bruker jeg i alt fra raw kaker til nøtteost, så det er jeg helt avhengig av å ha i hus hele tiden. Disse fra iHerb koster 37kr for 340 gram, et kupp! Macadamianøttene er både ristet og saltet, og dermed ikke sunne, men ååååh så gode! De koster 44kr for 340g.

Hvis jeg har gjort ting riktig nå så skal nye iHerb kunder få fem dollar i avslag ved å følge linkene mine. Dette er istedet for rabattkoden jeg brukte før. Skulle det mot formodning ikke funke så er rabatkoden fremdeles SEF729.

Hvis noen er nysgjerrige på hva denne rabattkoden egentlig er, så er det en del av iHerbs rewards program. Det funker slik at alle som handler på iHerb får en personlig kode. Denne kan du dele med famile og venner (og blogglesere, hehe), når disse bruker koden din får de fem dollar i avslag på sin første bestilling og du får 4% av kjøpesummen deres som du kan bruke på din neste bestilling. Dersom disse igjen deler ut sin kode får du da 3% av denne kjøpesummen, 2% av neste ledd osv. Det høres kanskje komplisert ut, men i bunn og grunn går det ut på at jo flere som bruker koden din, jo bedre. Og det er ikke noe humbug, kun en vinn-vinn situasjon for alle, og sånt liker vi :) Les mer om dette her.

Ps: Når du handler fra utlandet: hold kjøpesummen under 200kr for å ungå moms og toll. Handler du fra iHerb får du billigst frakt om pakken ikke veier mer enn 1,3kg.

Eksamen pt. IIEttersom alt jeg gjør, tenker på eller drømmer om handler om eksamen for tiden, så er det jo bare naturlig at de få blogginnleggene jeg skriver også gjør det. Jeg er nesten ferdig med mr.brødrister, jeg har tatt bilder på et hotell og jeg er i full gang med å planlegge fashion. Mange jern i ilden med andre ord, og jeg vet ikke om jeg liker det. Jeg er nemlig av typen som liker å gjøre en ting av gangen og ha stålkontroll på alt jeg gjør. Men det er jo litt gøy også ;)

Eksamen!

Image and video hosting by TinyPic

Eksamen er i full gang, og over ser dere noe av det jeg har gjort til nå: produktfoto av brødrister. Det gjelder å starte med det kjedeligste først ;) I dag skal jeg ta enda en runde med brødristereren, på location denne gangen, og også tilbringe noen timer på tax-free'n. Penger må man jo ha :P

Er det flere som stresser med eksamen i disse dager?

Fotomaraton, dag 4.Noen som husker fotomaraton bildene jeg postet en del av på nyåret? Da husker dere kanskje også at det var ett bilde jeg ikke kunne legge ut, fordi oppdragsgiver, jazzfest.no, ville kåre vinnerbildet først. Her kommer bidragene jeg leverte inn, bedre sent enn aldri. Vinneren av konkurransen ble Sofie, som vant med dette bildet. Vel fortjent! :D

Fashion.

Modell: Marhe F/Trend
Assistent: Martine Lein Skrove

To bilder fra fashionkurset! Jeg er heldigvis mer fornøyd med bildene enn med filmen ;) Mange flere bilder kan sees på tumblr bloggen min.

Detox!Det måtte jo komme fra denne kanten også: Nå er det vår og det er tid for vårrengjøring. Detox med andre ord. Min tidligere erfaring med detox begrenser seg til en halvhjertet tablettkur for godt og vel tre år siden. Det var en typisk "spis hva du vill og ta en pille om dagen" kur, så det sier seg kanskje selv at det ikke funket? I allefall prøver jeg på nytt nå, denne gangen med litt mer kunnskap og motivasjon.

Googler du detox får du over trettifem millioner treff, det er med andre ord en ganske så stor detox jungel der ute. Hensikten med en detox er å hjelpe kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer. Normalt sett er dette en prosess som går av seg selv, men mange mener at det med tanke på de mengdene kunstige tilsetningsstoffer, kjemikalier, sukker, transfett o.l. som vi får i oss i dag, kan være lurt å gi kroppen en hjelpende hånd en gang i blant. Det finnes utallige måter å booste avgiftnignsprossessen i kroppen på, jeg tenker at det enkle er ofte det beste, så jeg skal holde meg til mest mulig ren og rå mat, og i første omgang kun én uke.Så hva skal jeg spise? Jeg skal spise masse rå grønnsaker og generelt forsøke å holde 80 - 90% av kostholdet rått. Jeg skal drikke masse vann og detox-te. Jeg kommer nok også til å spise en del frukt, kakao, nøtter og frø da det gir mange flere variasjonsmuligheter. Og om jeg blir kjempelei kan det hende jeg lager en varmrett, jeg må ha litt slingringsmonn ;) Det jeg ikke skal spise i denne perioden er sukker, koffein, alkohol, brød, hvetemel, stivelse (som poteter og ris), kunstige søtningsstoffer, ferdigmat/halvfabrikata, melk/melkeprodukter og egg.

Hvorfor detox? Jeg har tenkt på det lenge, men aldri hatt ork til å gjennomføre det før nå. Hvorfor jeg plutselig fikk ånden over meg nå som vi starter med eksamen er et lite mysterium, kanskje er det vårsola som gjør meg optimistisk? ;) Etter å ha eksperimentert litt med kosthold de siste to årene er jeg ikke lenger i tvil om at vi blir påvirket av det vi spiser, så jeg har stor tro på at en uke med ren mat vil gjøre godt. Vanlige virkninger av en detox er finere hud, mer energi, noe vekttap, bedre fordøyelse og mindre hverdagsplager som eksem, magesmerter, slapphet, søvnproblemer og nedstemthet.

Før man bestemmer seg for å prøve detox anbefaler jeg at man leser om emnet og at man kjenner sin egen kropp. Alle er forskjellige: noen klarer fint en streng detoxkur, mens for andre kan det være lurt å starte i det små og se hvordan kroppen reagerer. Jeg vil være nøye med å få i meg proteiner og vitamin B12 da kostholdet mitt nå blir vegansk, og jeg vil også ta tilskudd av sunt fett i form av linfrøolje og kokosolje. Øvrige vitaminer og mineraler blir det masse av fra alle grønnsakene :)

Jeg kommer til å skrive en liten detox-dagbok for meg selv og heller komme med en oppsummering på bloggen når uka er omme. Det blir spennende å se om jeg merker noen forskjell :)

Har du erfaringer med detox?

Loppisfunn!

1. To fine brett sånn at Alex kan servere meg frokost på senga ;) Og to søte bokser til å ha te i.
2. Supersøtt stoff som skal bli til duk til hagebordet (som vi enda ikke har, men som jeg også satser på å finne på loppis i vår) .
3. Kakefat med stett. Fineste blåfargen.
4. Et handlenett i solid stoff og i akkurat passe lengde, dvs at det ikke subber i bakken.
5. Diverse skåler og kurver til kjøkkenet.
6. En telysholder og en turkis metallbøtte til å ha kjøkkenredskaper i.

Dette var noe av lørdagens loppisfunn. Vi var på hele tre loppemarkeder og tilsammen betalte jeg under 250kr for alt. Kupp! Jeg kjøpte også en bok fra 1983 som het "Alt om stueplanter 16 - Krydder i potter" og noen blomsterpotter. Jeg har nemlig stor tro på at jeg på magisk vis kommer til å utvikle grønne fingre når vi flytter i sommer. Da skal jeg dyrke egne urter og grønnsaker, og de kommer til å vokse som bare det. Forhåpentligvis...

Nå er det tid for frokost. Lurer på om det blir raw-kake jeg ;)

hits