mai 2010 (benteblogg)mai 2010

Fashion, del 2.Litt flere bilder fra shooten i Oslo i midten av mai. Jeg lever enda, selv om det ikke er så mye liv her inne på bloggen. Dagene går med til skoleprosjekt, stressing og eksamenslesing. Heldigvis har jeg fått tid til både familietreff og minibursdagsfeiring med venner innimellom også :)

Om tre dager går turen til Bulgaria ... vent litt! TRE dager?! Herregud, det føles helt uvirkelig, jeg har jo ikke hatt tid til å tenke på det engang. Jeg som vanligvis har nedtelling flere måneder i forveien og pakker minst en uke før. Den eneste forberedelsen jeg har gjort så langt er å kjøpe ny bikini til den nette sum av 650kr. Det er forresten diskriminering på høyt nivå at vi med vanskelige pupper må ruinere oss på spesialforretning for å finne en bikini som passer! Uansett er det godt å vite at selv om skoleprosjekt og fotohistorie eksamen (mot formodning) skulle gå straka vegen åt helvete, så ligger jeg snart på en strand og nyter solen, en god bok og null bekymringer ;)Edit: Eller ikke? Værmeldingen for Sveti Vlas, plassen vi skal til:Kryss fingrene for at vi slipper å bruke strandparasollene som paraply :(


Gratulerer med dagen til meg!


- Meg for et par år siden.

Da var det offisielt: Jeg er 26år og plutselig nærmere 30 enn 20. Ikke at jeg henger med leppa av den grunn, jeg har aldri hatt det bedre :) Noe nytt bilde orker jeg ikke ta i dag, så dette noe utdaterte bildet får gjøre nytten. Snart er det familieselskap med pizza og kake som står for døra, nomnom!

Håper alle har en finfin dag! :)


Pause.Det er travle tider. Jeg sitter og skriver liste over alt jeg må gjøre de neste 14. dagene, og det er ikke et vakkert syn. Eksamenslesing, skoleoppgaver, jobb, legetime, EU kontroll osv. osv. - jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal rekke alt før skolen er ferdig og vi reiser på ferie. Det er litt kjedelig, for jeg hater stress. I tilleg har jeg en bursdag jeg gjerne skulle feiret, en leilighet som skulle vært vasket og venner og familie jeg gjerne skulle sett. Derfor settes bloggen i pausemodus på ubestemt tid. Kanskje dukker resten av fashionbildene opp når de er ferdige, hvis jeg i det hele tatt rekker å gjøre de ferdig that is.

Litt pausemusikk mens dere venter: Alpha Shallows og Rambling Man fra Laura Marlings nye album 'I speak because I can'. Hun skuffer aldri <3Vi sees til sommer'n folkens! :)


Fashion, del 1.
Foto: Bente Isefjær. Modell: Jeanette Nøland de Geus. Mua: Marthe Kroondijk. Klær: Elisabeth Luhr.

To bilder fra shooten i forrige uke. Nå er det tilbake til hverdagen, med skoleoppgaver, eksamenslesing og alt det innebærer. Jeg får bare bite tennene sammen og drømme om den 2.juni, da går nemlig turen til Bulgaria. Som jeg gleder meg! :D


17.mai!Gratulerer med dagen! Håper alle har hatt en fin 17.mai så langt. Vi har sett på barnetog, viftet med flagg og grillet masse god mat sammen med fine folk. Senere i kveld går turen tilbake til Oslo, så videre til Trondheim.

Hasta la vista!


Behind the scenes.Et lite livstegn fra storbyen. Behind the scenes fra fotoshooten i går er det eneste jeg har å by på, ettersom det er det eneste jeg jeg har tatt av bilder foreløpig. Shooten gikk veldig bra - jeg tok fashionbilder av eksamenskolleksjonen til Elisabeth Luhr (t.h.), som studerer design ved Høgskolen i Oslo. Hun er utrolig dyktig, klærne var flotte! Modell var nydelige Jeanette Nøland de Geus, som jeg nå har døpt til Jeanett Viking: at den jenta ikke frøys ihjel er utrolig! Make-up artist var Marthe Kroondijk, profesjonell reflektorholder var mr. Kjærest Luhr og sammen var vi et ganske så flott team synes jeg. Resultater kommer nok etterhvert :)

I dag har vi sovet leeenge, spist en god frokost og tuslet rundt i Oslos gater. Jeg fant min nye favorittbutikk som jeg vurderer og stjele med meg til Trondheim, nemlig Røtter. Guri malla, jeg kunne lett brukt opp hele løningsposen min der... Ettersom det ikke er så veldig fornuftig nøyde jeg meg med å kjøpe peppermynte/lakris te og litt ting og tang for å lage hjemmelagd maki senere.

I morgen går turen til Tønsberg og kanskje kommer det et blogginnlegg derifra også. Kanskje ;)


God helg!

Blomster i hagen og jordbær til lunsj gir skikkelig sommerfølelse <3

Nå er det langhelg som står for døra, og i morgen går turen til Oslo. Der skal jeg ta litt bilder (håper virkelig regnet holder seg borte) og på fredag reiser vi videre til Vestfold hvor vi skal besøke svigerfamilien. Jeg gleder meg til noen rolige dager etter en hektisk uke, det skal bli goooodt! :)

Håper alle får en finfin langhelg!


Rebekka Karijord


kilde

Med fare for å komme for sent på skolen: Jeg må bare dele denne spillelista med dere. Rebekka Karijord er en svensk, rettelse: norsk, artist som lager helt nydelig musikk - melankolsk og trist, men samtidig veldig sterk. Love it <3


Kyrres favoritter, del to.Kyrres favoritt # 2: Kvister.


Kaleido love.


Shå-shå-shåpping.

Jeg har så lyst til å shoppe, shoppe masse! Jeg sitter her på nettbutikk etter nettbutikk med vann i munnen og store øyne .... vil ha! Og nei: det er ikke designervesker, semskede wedges eller sesongens trendy tights jeg sikler på. Det er kakaosmør, macapulver og kokosolje - blant annet ;)

Etter å ha sett (og smakt!) alt det gode Silje lager har jeg så smått begynt å bestille meg ting fra iHerb jeg også. Agavesirupen står i skapet og roper etter å bli brukt, rått kakaopulver og supergode snackbarer er på vei i posten, og jeg kan bekrefte at disse er akkurat så gode som Silje påstår. Tenk at man faktisk kan lage sunn sjokolade, og at sukkerfritt godteri smaker nydelig. Nesten for godt til å være sant. Men enda mangler det en del før jeg kan prøve meg som sjokolademaker, så ønskelista vokser seg lenger enn lang og inneholder plutselig mye mer enn bare sjokoladeingredienser også :Men hva hjelper at det både er sunt og billig når man akkurat har brukt opp sine siste spesidaler på et kaleidoskop? ;)<3


Vår!


Sommer 2009.

Sola skinner og det virker som om våren endelig er her! Det skal feires med en liten tur på skolen og bytur med verdensbestesolveig. Her snakker vi sol, shopping og softis :D Så blir det teorilesing og tidligkveld i kveld da det er arbeidshelg som står for døra. Noen som melder seg frivilig til å redigere barnebilder og arkitekturbilder? Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få tid til alt som må gjøres... Første bud er kanskje å ikke bruke så mye tid på blogging? ;)


Hvor går grensene?

I det siste har jeg tenkt en del på dette med skjønnhet og utseende. Hvem er det som bestemmer hva som er fint og hva som ikke er fint? Og hvem er det som bestemmer hva som er greit å tukle med? I utgangspunktet mener jeg jo at alle har rett til å bestemme over sin egen kropp, likevel synes jeg det er både trist og uheldig når helt normale mennesker gjør ekstreme tiltak (i mine øyne) for å se bedre ut. Jeg synes det er trist at de ikke er fornøyde med seg selv som de er, og jeg synes det er uheldig med tanke på signalene de sender ut til andre.

Men hvor går grensene? Det er jo ikke en uting å bry seg om utseendet sitt. Noen tiltak for å se bedre ut er jo i dag så vanlige og aksepterte at vi ikke tenker over det en gang, for eksempel å farge hår og bruke sminke. Jeg ble sjokkert da jeg leste at Ida Wulff hadde tatt restylane i leppene, og min første tanke var "så utrolig unødvendig og forfengelig". Men jeg farger jo håret, og hva er egentlig forskjellen? Det er også unødvendig og forfengelig, og for 50år siden ville sikkert mange reagert på det på samme måte som jeg reagerte på Idas restylane lepper. Verden utvikler seg, teknologien utvikler seg og skjønnhetsidealene endrer seg. Som et resultat av dette endres også det vi gjør for å se "bedre" ut. Men hvor går grensene? Kommer det noen gang til å nå en topp, eller kommer det til å være dagligdags å "ta en Heidi Montag" om 50år?


Kilde

Når jeg ser på hjemmesidene til BeOne, klinikken Ida Wulff brukte, så må jeg innrømme at jeg føler litt avsky. Dette er en milliardindustri hvor noen mennesker tjener seg rike på mange menneskers usikkerhet. Da mener jeg ikke bare BeOne spesifikt, men skjønnhetsindustrien generellt. Men - jeg er tvilling, og stjernetegnet mitt hviler ikke når jeg grubler på slike saker, jeg ser alltid ting fra minst tjue sider: For hva med sminken jeg bruker? Den kommer jo også fra samme industri.

Jeg endrer på utseendet mitt nesten hver dag - jeg farger håret, og bruker sminke. Men falske negler, vipper og hår finner du derimot ikke på meg, litt fordi det er upraktisk og litt fordi det føles for dollete til å være "meg", likevel reagerer jeg ikke særlig på at andre har det. Plastiske operasjoner og injeksjoner av ymse slag derimot, det får meg til å heve på øyenbrynene. Men er det noe man bør protestere mot? Jeg føler det, men har jeg rett til å kritisere andres valg fordi jeg synes det er en negativ utvikling og fordi mine grenser går lavere enn deres?

Hva synes du? Hvor bør grensene gå? Bør det være opp til hver enkelt eller finnes det et punkt hvor det blir for mye?


Arkitektur.To av fire arkitekturbilder jeg fikk evaluert i dag. Heldigvis gikk det bra og jeg slipper å gjøre noe på nytt. Det vil si at jeg er f.e.r.d.i.g med storformat for denne gangen, takk og lov! Jeg tror ikke storformat i seg selv er så ille, sånn egentlig, men når man i tillegg må tenke på rette linjer og vinkler blir det straks litt mer jobb.

Nå skal jeg løsrive meg fra dataen, jeg MÅ nemlig ta meg selv i nakken og få lest litt fototeori. Eksamen er den 21.mai, og jeg har lovet meg selv at jeg skal begynne med lesingen i god tid :)


Meximiddag.

Det er så lett å ty til matblogging når man ikke har tid til å skrive noe skikkelig. Jeg kan iallefall unnskylde meg med at gårsdagens middag var skammelig god, og fortjener en plass på bloggen ;) Nutana vegetarburgere kommer i flere varianter og er superenkel middag på dager man ikke orker planlegge så mye. Burgerne tilbredes direkte fra frossen tilstand i stekeovn. Jeg spiste mine med salsa, sylteagurk, salat og hjemmelagd guacamole.

Guacamole er forresten kjempelett å lage: Ta ønsket mengde moden avokado og mos med en gaffel. Smak til med krydderier du liker - jeg liker å ha i litt hakkede tomater, chillipulver, salt, pepper og saften fra en liten lime. Veldig godt og veldig sunt <3

Sånn, det var dagens lille mattips. Nå skal jeg gjøre siste finish på noen arkitekturbilder før jeg finner senga. God natt godtfolk!


Weather report.


La meg presenteret været i Trondheim i dag, den 3.mai:Er du fornøyd med mai-været der du bor?


No Offense.Jeg er trygt hjemme fra fotofestivalen. Litt sliten, men full av gode minner og inntrykk :) Noe spennende innlegg blir det ikke i dag, men jeg slenger inn en liten anbefaling jeg har tenkt på å skrive lenge. No Offense er en alkoholfri deodorant fra Origins. Min forelskelse i dette merket går nok aldri over, og denne lille, snille saken føyer seg inn i rekken med Origins produkter jeg liker. Deodoranten er en stick, eller stift om du vil, og er utrolig myk og behagelig å påføre. Den lukter mildt og rent, er effektiv, setter ikke flekker på klærne og er ikke testet på dyr. Me like!

Jeg er for lat til å oversette, men dette sier Origins om ingrediensene:

"Nature's odor-eliminators arm you with hours of invisible protection. Cabreuva, Gaultherie and Bay Leaf help keep unwanted bacteria away. Shiu fights irritation. And Litsea Cubeba refreshes while soothing Winterbloom and Neroli keep you feeling cool, calm and collected."

"Formulated without parabens, mineral oil, PABA, petrolatum, paraffin, DEA, synthetic color, synthetic fragrance and animal ingredients"

Med andre ord: snill mot huden, naturen og dyrene. No Offense koster 160kr hos Estetique og 124kr på tax free. Løp og kjøp ;)


hits