mai 2009 (benteblogg)mai 2009

Fotoskolen - det gyldne snitt.

img4676

Å ha et superavansert speilreflekskamera med utallige funksjoner, og et tonn med utstyr, gir ingen garanti for at du tar fine bilder. Man må ha noe mer, man må ha det lille ekstra. Når det kommer til det å ta gode bilder så finnes det igrunn ingen fasit, men det finnes masse råd, tips og triks som kan hjelpe deg på vei. Blandt annet er det veldig viktig hvordan du komponerer bildene dine.

Når man snakker om komposisjon innen bildekunsten, det være seg foto eller maleri, så snakker man om elementenes plassering i bildeflaten. Hvor skal du plassere modellen for å få et mest mulig spennende bilde? Hvor skal du plassere objektet for å skape balanse? Hva hvis du vil skape ubalanse?

Den vanligste regelen er ofte tredelingsprinsippet og/eller det gyldne snitt. Jeg skriver og/eller fordi det egentlig er to forskjellige ting, men omtales ofte som det samme. Det gyldne snitt er en matematisk utregning av det mest visuelt tilfredsstillende punktet på en linje. Tredelingsprinsippet er basert på dette, men er en forenklet utgave - ingen matematiske formler. Needless to say, jeg holder meg til sistnevnte. Matte er ikke min sterkeste side ;)

Eksempel:
detgyldnesnittfirkant gyldnesnittruleofthirds
Det gyldne snitt                                 Tredelingsprinsippet

Enkelt sagt: Plasserer du elementene i bildet ditt der de røde prikkene er så får du en komposisjon som er behagelig for øyet, og har du linjer i bildet (for eksempel en horisont) kan du la de følge linjene i tredelingen. Du kan også tenke ruter, og plassere elementer i rutene.


dpp0396 copy
Det er ikke meningen at man skal følge disse prikkene og linjene slavisk, linjene behøver for eksempel ikke være helt rette. Her har jeg fulgt tredelingsprinsippet, og latt den røde prikken nederst til venstre være utgangspunkt for komposisjonen. Linjene i elementene, dvs glasset og planten, følger linjene i malen. Ingen grunn til å bruke linjal med andre ord.

img1943

Her har jeg også fulgt tredelingsprinsippet. Ser du at forgrunnen tar opp ca. en tredjedel av bildeflaten, og at huset er plassert ca. der den nederste røde prikken ville ha vært? Disse prikkene og linjene må man selvsagt bare se for seg når man tar bilder.Artikkelen på Fotopia.no som jeg har linket til lengere oppe er veldig nyttig hvis du vil ha en litt grundigere innføring i det gyldne snitt og tredeling. Fotopia er forresten et nettsted for fotointeresserte, med alt fra artikler og fototips til medlemsgalleri og forum. Ganskje kjekt. Neste gang kommer det flere komposisjonsregler :o)

Les tidligere innlegg her.


Akkurat nå.

img4816

img4817

Akkurat nå er det sommer. Derfor blir dette tidenes korteste blogginnlegg, jeg vil ut i sola <3 Det er stort sett det jeg skal gjøre i dag, sole meg. Kanskje tusle en tur ned på Bakklandet og kjøpe soft-is senere. Jeg elsker sommeren!

Har du sommer der du er? :o)


Endelig helg!

I tilfelle det skulle være noen tvil: Ja, jeg er glad i frihelgene mine! Jeg er kanskje ekstra glad i denne helga, ettersom jeg skal ha en litt forsinka bursdagsfest i morgen. Det kommer masse folk, faktisk så mange at jeg lurer litt på hvordan vi skal få plass til alle. Håper det blir fint vær så vi kan bruke hagen litt også, ellers er det fare for at det kan bli ganske intimt i stua ;)

Jeg er veldig glad for at så mange er enige med det jeg skrev i forrige innlegg, dette er noe jeg har tenkt en hel del på i det siste. Jeg synes det er forferdelig trist at så mange jenter strever for å leve opp til et HELT urealistisk skjønnhetsideal, og at de føler seg stygge og mislykkede når de ikke klarer det. Og ikke bare jenter for den del, mannlige modeller blir jo også photoshoppa til det ugjenkjennelige. Når skal dette snu? Snart håper jeg. Ja takk til naturlige mennesker :)

Og bedre sent enn aldri, jeg følger Carolines oppfordring. Hvorfor er livet herlig? Jeg har mange grunner, her er ti av de:

1. Jeg har en kjempesnill kjæreste som betyr utrolig mye for meg.
2. Jeg har venner og familie som bryr seg om meg.
3. Jeg skal begynne på fotoutdanning til høsten.
4. Jeg har en myk og lodden kattepus.
5. Jeg har frihelg og skal feire bursdag.
6. Jeg har ingen alvorlige bekymringer.
7. Vi har en stor og deilig hage, perfekt til soling og grilling om sommeren.
8. Jeg har verdens skjønneste tanteunge som jeg er gladest i i hele verden!
9. Jeg har akkurat spist jordbær.
10. Jeg er glad for at jeg er meg, og ingen andre.

img4771
- Livet er herlig! Tatt i Kroatia i fjor vår.

God helg alle sammen! :o)


Hva betyr utseendet?

Jeg leste akkurat et innlegg på Ida Wulffs blogg, kalt The beautiful people. I dette innlegget skriver Ida bl.a. om utseendet, og hvordan dette påvirker oss. Utseendet vårt, og hvordan vi oppfatter oss selv, spiller direkte inn på selvfølelsen vår - dette er et faktum mange vet å ta nytte av. I dag bomarderes vi med reklame for millioner av produkter som skal gjøre oss penere, yngere og lykkeligere.

I følge Ida Wulff bør man gjøre det man kan for å ta vare på seg selv, underforstått at å ta vare på seg selv er det samme som å ta vare på utseendet.

"Utseendet er ikke bare en overfladisk greie, hvordan du ser ut og føler deg sitter så innmari dypt, og kan påvirke alle sider ved livet ditt. Så jeg sier tusen takk til både Ellipseklinikken og Jan for å være min inspirasjon til å ta vare på meg selv. 
Har allerede bestemt meg for å bleke tenner og behandle pigmentflekker i ansiktet. Sånne småting som folk kanskje ikke legger merke til, men som gjør at jeg bruker et par minutter for mye foran speilet, og et par timer for mye om dagen på å tenke at jeg ikke ser bra ut. Hvis man kan gjøre noe med det, hvorfor ikke? Skal man la seg stanse av at folk himler med øynene og mener at du er både overfladisk, forfengelig, egoistisk og meningsløs? "
Hentet fra idawulff.com.

Jeg er enig i at hvordan man ser ut kan påvirke alle sider ved livet, men hvorfor er det egentlig sånn? Ligger det i menneskets natur å være misfornøyd med seg selv, eller er det noe som er skapt av kosmetikk- og reklameindustrien? Jeg tror det siste. Hvor mange photoshoppa mennesker ser vi ikke i løpet av en dag? På tv, i magasiner, i alle slags reklamer ... alle som èn har de perfekt hud, ingen poser under øynene og kritthvite tenner. For ikke å glemme at de er Lykkelige. Med stor L. Er det rart vi vil bli som de? Og dermed så kjøper vi. Vi kjøper kremer, vi kjøper serum, vi kjøper  tannbleking, hårfjerning, laserbehandling, botox, silikon, restylane, selvbruning, løsnegler, løsvipper, løshår, hårtransplantasjon, figurforming   *ghiiiisp*   enda mer kremer og serum, tonnevis med sminke, personlig trener, ansiktsløft, leppeforstørrelse ... Har jeg glemt noe nå? Helt sikkert, mulighetene for å fikse på utseendet er uendelige.

Så når Ida Wulff, som er hvor gammel? 19år? skriver at hun har bestemt seg for å bleke tennene og behandle pigmentflekker, da synes jeg det er bekymringsfullt. Hun er en kjempepen jente, og jeg tørr vedde rumpa mi på at hun egentlig ikke behøver disse behandlingene.

Jeg jobber selv som selger i kosmetikbransjen, og hver dag møter jeg kvinner som er misfornøyde med seg selv fordi de ikke lever opp til idealkvinnen. Du vet, åttebarnsmoren på tv som ser ut som hun ikke er en dag over tjueni. Hun drar på spinning fem ganger i uka, lager middag til familien sin hver dag, møter venninner på cafe hver torsdag og tjener i bøtter og spann på å være suksessfull advokat. Hun som smiler hele tiden og er så glad for at hun ikke har en eneste pigmentflekk. Du har sett henne? Henne vil jeg gjerne til livs.

Jeg gjør mitt beste for å ignorere henne, men jeg kan kjenne at hun puster meg i nakken titt og ofte. "Er det en rynke i øyekroken?" "Nå må du passe på å trene nok, eller så får du cellulitter. Stygge cellulitter". "Se på jenta i den bikinireklamen der, hun er mye tynnere denn deg. Og brunere. Du kan nok ikke gå i bikini i år". Ja, jeg vet at stemmen egentlig er min egen, og at denne perfekte dama ikke finnes i virkeligheten. Men reklame- og kosmetikkbransjen har gjort en innmari god jobb for å overbevise oss om det motsatte, og når denne dama sier at vi må bleke tennene og kjøpe en mascara fra Max Factor, så gjør vi det (uten å tenke på at den er testet på dyr), ja nesten uten å tenke i det hele tatt.

Så hvor vil jeg hen med dette eviglange innlegget? Jo, når Ida Wulff, en kjempesøt og oppegående jente, bruker et par timer om dagen på å bekymre seg over pigmentflekker i en alder av 19, og hun er nok helt sikkert ikke den eneste, da er det på tide å stoppe opp og tenke litt. Vil vi egentlig ha det slik? Vil vi at jakten på det perfekte utsende, et ideal som er umulig å oppnå, skal være det som gjør oss lykkelige?

Jeg sier ja til både lykke og egenpleie, gjerne begge deler samtidig. Men har vi ikke dradd skjønnhetsidealet litt for langt?

Hva synes du? Og hvor mye tid og krefter bruker du på kropp og utseende?


Jeg vil vinne en hundrings!

Nå kom jeg på enda en ting jeg kan gjøre for å slippe å reise meg fra kontorstolen, jeg kan være med i Hundrings sin fotokonkurranse. Temaet er manipulasjon og her er mitt bidrag:

img1742


Plastic fantastic.

I dag tok jeg denne testen på start.no, "Hva er i hodet ditt?". Resultatet? Silikon: Du har fylt hodet ditt med silikon! Du prøver å fylle hodet ditt med noe, men silikon gjør deg nok ikke noe særlig smartere.. Akkurat nå føles det faktisk som det stemmer. Jeg har vært oppe i fire timer, uten å gjøre noe av det jeg skulle i dag. Jeg sitter klistret til skjermen og får mer og mer panikkfølelse - jeg kaster jo bort fridagen min! Jeg må skynde meg å gjøre noe fornuftig, finne på noe gøy! NÅ! Men hva da? Motivasjonen og kreativiteten blomstrer ikke akkurat. Æsj, jeg hater sånne dager.

30062007016horz
Foto: Mr.Kjæreste.

Legger ved to bilder jeg fant da jeg pløyde gjennom alle bildemappene på pc'en. Det er en del for å si det sånn, alt for å slippe å reise seg fra kontorstolen... De er tatt på Frøya for to år siden, med mobilkamera og av kjæresten min. Fine synes jeg :o)

Nå skal jeg forsøke å skape litt liv og rørelse i silikonhjernen min, trene litt catslide og ... jeg kommer jammen ikke på noe mer. Forslag anyone?


Det e min dag i dag!

img4787
- Pyyyynta seg!

Jepp, i dag ble jeg et kvart århundre gammel. Men jeg foretrekker å si et kvart århundre ung, man er bare så gammel som man føler seg, right? Dagen startet klokka halv tre i natt, med levende lys, frokost, roser og minibursdagsgave. Jeg har verdens beste kjæreste, helt sikkert! <3 Så tilbrakte jeg ni timer med å selge Otard VSOP, Chanel no.5 og diverse andre "must haves" til sydenturister, før det var tid for familieselskap hjemme. Det ble fullt hus med kaffe, kaker, campingstoler i stua og presanger. Trivsel :o)

Nå kjenner jeg det er tid for å finne senga, men dersom du ikke har planer om å legge deg enda så kan du jo høre på disse fine sangene:

Kings of Leon vs. Lykke Li - Knocked Up


Laura Marling - The Captain and the Hourglass.


PJ Harvey and Thom Yorke - Thiss mess we're in


Nattinatt :o)


Fotoskolen - Eksponering.

img4676


Nå som du kan justere både blender, lukkertid og ISO er det på tide å prøve seg med alle tre på en gang. I all hovedsak så bruker man disse innstillingene for å få riktig eksponering i bildet. Riktig eksponering vil si at bildet har riktig mengde lys - er bildet for mørkt kalles det undereksponert, og er det for lyst kalles det overeksponert. For å få riktig eksponering må man rett og slett bare prøve seg frem. Du kan helt sikkert få noen andre til å fortelle deg hvilke instillinger du skal ha, men det er ikke det man lærer av :o) Sett kameraet på M for manuell og la det stå der uansett hvor fristende det er å bruke Av eller Tv (som justerer kun blender eller lukker).

For å gjøre det litt enklere kan du sette ISO på auto til og begynne med, og kun konsentrere deg om samspillet mellom blender og lukker. Velger du ISO manuelt så vil det uansett ikke være nødvendig og justere denne for hvert bilde for å få riktig eksponering.

I praksis: Når kameraet står på M vil du se en skala på displayet som går fra -2 til +2, hvorav 0 er riktig eksponering. Den samme skalaen ser du også om du kikker inn i søkeren. Hold utløserknappen halveis inne og se hvor på skalaen du er. Ligger du langt til venstre kommer bildet til å bli undereksponert, da vet du at du må ha enten lengere lukkertid eller mindre blendertall for å øke mengden lys som kommer inn. Og motsatt: Ligger du langt til høyre på skalaen vil bildet bli overeksponert, og du må ha kortere lukkertid eller høyere blendertall. Eller begge deler, alt etter lys og andre omstendigheter.

Her er noen oppgaver som kan være nyttige:
  • Ta et bilde som er riktig eksponert.
  • Ta et bilde som er undereksponert.
  • Ta et bilde som er overeksponert.
  • Ta et portrett som er riktig eksponert og med liten dybdeskarphet.
  • Samme som ovenfor, men med stor dybdeskarphet denne gangen.
  • Ta et bilde av en gjenstand eller person i bevegelse. Bildet skal være riktig eksponert, og bevegelsen skal synes.
  • Samme som ovenfor, men nå skal bevegelsen fryses.
  • Gjør disse oppgavene både i dagslys og i mørkere omgivelser, og se hvilke ulike utfordringer du støter på.

Man kan også bruke en ekstern lysmåler for å få riktig eksponering, det har jeg nesten ingen erfaring med selv, så den biten hopper jeg glatt over. Husk at øvelse gjør mester, og etterhvert som du prøver deg frem vil det gå lettere for hver gang. Til slutt går dette nesten på autopilot. Eller så har jeg hørt iallefall, jeg er ikke helt der enda.

Les tidligere innlegg her.

Og lurer du på noe, så fyr løs :o)


Fotokonkurranser og diverse.

Jeg tenkte å slå to fluer i en smekk med dette innlegget, og delta i ikke mindre enn to fotokonkurranser! Jeg liker å slå ut håret en gang i blandt sjø, jeg er ganske vågal av meg...

Fotokonkurranse nummer èn er det Caroline som holder, her.
Temaet er "Sannheten om bestemor", og her er mitt bidrag:

img4587

Nå er ikke bestemor på dette bildet, men jeg synes det passer til temaet likevel. Inviterer til litt grubling liksom: Hva har skjedd? Hvem er skyldig? Hvor er bestemor? Mystisk ;)

Konkurranse nummer to er det Benedikte som holder, her. Jeg kom over bloggen hennes i dag, og fotokonkurranse må man jo hive seg med på. Her er bidraget mitt:

img9153

Bildet er av tantebarnet mitt, Thea, og jeg valgte det rett og slett fordi jeg elsker det. Måten hun sitter og funderer på, helt fortapt i sin egen navle. Hvilke tanker surrer rundt i det lille hodet? <3I kveld er det pizza, te og en god bok som står på planen. Også er det grytidlig til sengs, jeg skal nemlig stå opp klokka to i natt. Umenneskelig. Mulig jeg unner meg litt luskus og slumrer til halv tre. Misunner du meg? Nei, trodde ikke det ;)

Ha ei superduper helg alle sammen :o)


Fotoskolen - ISO.

img4676

ISO
ISO er enkelt forklart lysfølsomheten på bildebrikken i kameraet ditt. Mens blender og lukker regulerer hvor mye lys som slipper inn, regulerer iso innstillingen hvor mye lys som registreres. Lavt ISO tall er lav lysfølsomhet, dvs at bildene blir mørke. Lave ISO verdier egner seg best når du har gode lysforhold, f.eks. utendørs på dagtid. Høyt ISO tall er høy lysfølsomhet, dvs at bildene blir lyse. Høye ISO verdier egner seg best når det er dårlige lysforhold, f.eks. innendørs eller på kveldstid. Det er greit å vite at høy ISO gir kornete bilder (støy), så hvis ikke det er noe man ønsker bør man bruke så lav ISO som mulig.

I praksis: Du kan justere ISO uansett hvilken instilling du har kameraet på, så lenge det ikke er et forhåndsstilt program, som f.eks. auto, portrett eller landskap. I første omgang kan det lønne seg å stille kameraet på P, og prøve seg frem med ulike ISO innstillinger (Igjen så er det Canon jeg snakker om, har du et annet kamera kan programet hete noe annet). Når kameraet står på P så bruker du ISO knappen, som er oppå kameraet, til å velge ISO verdi. Knips ivei!

Eksempel:

img4762
Ikke verdens beste eksempelbilde, men her ser du forskjell på høy og lav ISO. Øverste halvdel er tatt med ISO 100 og nederste halvdel er tatt med ISO 1600, dermed er det betydelig mer støy på nederste del. Vanligvis er dette noe de fleste vil unngå, men det kan også gi en stemningsfull effekt til f.eks. sort/hvitt bilder.Nå vet du forhåpentligvis litt om både blender, lukkertid og ISO, og hva de ulike innstillingene gjør. Den største utfordringene for mange er å kombinere alle tre, altså å tenke på flere ting samtidig ;) Det skriver jeg om neste gang.


Sivilstatus.

Jeg tror nesten jeg er litt forelsket jeg. Se bare her, så skjønner du hvorfor. Sivilstatus er realitytegneserie på sitt beste. Ikke at jeg har lest så mange realitytegneserier, men jeg tviler ikke et sekund likevel. Humor med stor H, varme og meget høy gjennkjennelses faktor for min del . Det kunne nesten vært meg og kjæresten min! Men det er det ikke, det er Kristin og Sigurd, og det er BRA.

En favoritt blant mange favoritter:

stripe261atzf3nq60gwgoso0gooo44k444usyq28xrhq88

Jeg liker den fordi ... Den er utrolig morsom! Jeg synes jeg hører entusiasmen i stemmen hans når han skal forklare.Det er forresten en konkurranse på Sivilstatus som går ut på akkurat dette: plukke ut en favoritt og sleng med en lenke. Bli med du også. Takk til Caroline for tipset :o)


Fotoskolen - lukkertid.

img4676

Lukkertid
Lukkeren har som oppgave å bestemme hvor lenge bildesensoren skal eksponeres for lys, altså hvor lang eksponeringen er. Den regulerer også bevegelsesskarpheten i bildet. Du kan ha kort lukkertid, da kommer det lite lys inn og eventuelle bevegelser i bildet fryses. Eller du kan ha lang lukkertid, da kommer det mye lys inn, og eventuelle bevegelser vil vises som uskarpheter.

I praksis: for å kunne regulere lukkertiden må du stille kameraet ditt på Tv. Dette gjelder iallefall for Canon, andre kamera kan ha andre forkortelser, men ta en titt i bruksanvisningen. Prøv deg frem ved å ta bilder av ting i bevegelse med ulike lukkertider. Ved bruk av lange lukkertider vil eventuell skjelving på hånden også gi utslag på bildet, derfor kan det lønne seg å bruke stativ, eller å sette kameraet på noe stødig før du trykker på utløserknappen.

Eksempler:

img4726Her har jeg brukt lukkertid 1/100, dvs et hundredels sekund. Det var den korteste lukkertiden jeg kunne bruke, uten at bildet ble for mørkt (kort lukkertid slipper jo inn lite lys), derfor vil du kunne se endel bevegelsesuskarphet også i dette bildet. Sammenlignet med neste bilde er bevegelsen her fryst, men enda kortere lukkertid vil gi enda skarpere bilde. Kort lukkertid egner seg når du vil ta bilder av ting i bevegelse, f.eks barn og dyr.
img4723
Her har jeg brukt lukkertid 2", dvs to sekunder, noe som er lang lukkertid. Bildet taler vel for seg selv: lang lukkertid viser bevegelsene i et bilde. Lang lukkertid egner seg hvis du vil fremheve bevegelser, f.eks som i det klassiske fossefall bildet eller biler i fart bildet.


Up next: ISO.


En lykkens dag!

Jeg kom inn på Fotofagskolen! Det har nok ikke gått helt opp for meg enda, jeg kjenner at den nervøse magefølelsen jeg har hatt de siste dagene ikke helt har sluppet taket... Eller kanskje dette er en ny nervøsitet som kom i det jeg leste alle utgiftspostene i opptaksteksten, hehe. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg hadde fått for meg at de skulle ringe meg i dag, så jeg har gått rundt med hjertet i halsen på jobb og sjekka telefonen hvert femte minutt. Men så lå det en hyggelig e-post og venta på meg når jeg kom hjem :o)

Så nå er det vel bare å hive seg rundt med søknad til lånekassen. Æ træng pæng!

img2885
Takk for hjelpa Mr.Canon!


Fotoskolen - blender.

Dette blir kanskje for spesielt interesserte, men jeg har tenkt å prøve meg på en fast greie kalt fotoskolen. Her kommer jeg til å skrive litt om foto, det være seg kamerainnstillinger, fargebruk, komposisjon, bilderedigering og så videre. Jeg er på ingen måte en ekspert, men jeg tror det kan være gøy å dele det lille jeg kan. Kom gjerne med forslag til hva jeg kan skrive om, eller rop ut hvis det er noe innen foto du lurer på, så skal jeg svare etter beste evne :o)


img4676


Blender
For å foklare det enkelt så er blenderen åningen i objektivet ditt. Blenderen har som oppgave å regulere hvor mye lys som slippes inn, og også dybdeskarpheten i bildet.  Blenderåpningen kan være liten - da kommer det mindre lys til og du får stor dybdeskarphet (dvs både motiv og bakgrunn/forgrunn i fokus). Og blenderåpningen kan være stor - da kommer det mye lys til og du får en liten dybdeskarphet (dvs motivet i fokus og bakgrunn/forgrunn ute av fokus).

I praksis: for å kunne regulere blenderåpningen må du sette kameraet ditt på Av. Dette gjelder iallefall for Canon, andre kamera kan ha andre forkortelser, men ta en titt i bruksanvisningen. Så er det bare å prøve seg frem, øvelse gjør mester. Det er viktig å huske på at høyt blentertall er liten blenderåpning, og at lavt blendertall er stor blenderåpning . Litt forvirrende til og begynne med, men det blir man fort vant.

Eksempler:

img4722

Her har jeg brukt blender 22. Det er et høyt blendertall, altså liten blenderåpning, noe som gir et skarpt bilde. Både forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn er i fokus, nesten iallefall ;) Egner seg godt hvis du vil ha med alle detaljene i et bilde.

img4721

Her har jeg brukt blender 1,8. Det er et lavt blendertall, altså stor blenderåpning, noe som gir liten dybdeskarphet. Forgrunn og bakgrunn er ute av fokus, noe som gir bildet dybde. Egner seg godt til portretter og bilder du vil gi et kunstnerisk/profesjonelt preg.For å få maksimalt ut av kameraet ditt er det ikke nok å justere kun blenderen. Lukkertid og ISO spiller også en viktig rolle, og det skriver jeg om neste gang :o)


Alle gode ting er tre.

På lørdag traska Solveig og jeg Trondheim rundt (iallefall Trondheim Torg rundt) - vi var på målbevisst shopping. Fant jeg noe? Nix., jeg endte opp med en deodorant fra Lush, and that's it. I dag skulle jeg bare en liten tur i banken, og endte opp med masse. Hvorfor er det alltid sånn? Når man er på shopping så finner man ingenting, men når man bare skal kikke litt ... DA! Da kommer alle de kule klærne frem fra gjemmestedene sine: Kjøp meg, kjøp meg!Jeg er på salg! og Bare èn igjen i din størrelse! ... Hvor var de på lørdag??

img46913vert

Jeg er godt fornøyd med dagens fangst: ei beige bukse til å brette opp (chinos, is it?), ei harem-ish go' bukse, men med skrittet der det skal være, en utrolig nusselig topp og noen fargerike armbånd. Jeg har bare 758 topper og 2843 armbånd fra før av... Tror jeg må legge ut litt klær og tilbehør på eBay eller finn snart - skuffer og skap bugner av ubrukte ting. Jeg er vel ikke den eneste? :o)

Jeg fant uansett ikke det jeg trenger mest: ei vårjakke. Jeg er nemlig bittelitt kresen. Den må gå til like under rumpa, den må være innsvinget eller ha snøring i livet, den kan gjerne være anorakk-ish, men ikke i for tykt stoff. Den må heller ikke ha for mange knapper og spenner, og den må ikke være for tykk men heller ikke for tynn. Farge: Blå, grå, gul, grønn, sort, turkis ...  jeg er åpen for det meste, bare ikke rosa eller rød. Og helst v-hals. Blablabla, kanskje ikke så interessant å lese om. Men jeg gir ikke opp, i morgen fortsetter jakten på Stjørdal. Alle gode ting er tre sies det ;o)

God natt godtfolk!


Sjuttonde Maj.

pag56e

17.mai feiringen ble temmelig avslappet for vår del i år, but that's the way I like it :o) Vi var hos mamma og stekte oss litt i sola, kjørte til Stjørdal og så på folketoget, også tilbake til mamma for å spise middag. Alle barna spiste sodd, unntatt Odd... Neida. Alle sammen spiste sodd, unntatt Bente - hun spiste örtburgare. Og hjemmelagd kålstappe, nam nam!

Forøvrig så hadde jeg store planer om å ligge i hagen, lese bok og sole meg i dag, men det ser ut til at Trondheim har brukt opp solkvoten sin for en stund fremover. Søren også. Da blir det kanske en joggetur i stedet, men det er så utrolig vanskelig å dra rævva ut av pc-stolen. Jeg har grodd fast... Motivasjon anyone?

img7314

Også har jeg forresten fått min første bursdagsgave, litt på forhånd. Solveig har forært meg sitt gamle analoge speilrefleks! :D Jeg har null peiling på film/mørkeromsarbeid, men det er noe jeg har kjempelyst til å lære, og nå har jeg iallefall det som trengs for å komme i gang. Tusen takk Solveiga! <3


Love: Sunshine.


img4672

img4657

img4662

img4668

...og lensflare <3 Noen bilder jeg tok i går kveld. Nå skal jeg på jobb, min første og eneste arbeidsdag denne uka. Ha en flott fredag folkens :o)


I dag har vi sola oss!

img7265
Med klær og pels på riktignok, det var ikke sååå varmt.
Men sola var veldig velkommen likevel, herlig vær :D

img4640
Jeg og Kyrre spiste lunsj ute...

img7278
...før Kyrre tok en ekstra runde i solsteiken. Han følte seg litt vinterbleik, stakkar. Jeg hadde ikke hjerte til å fortelle ham at vinterbleikhet ligger i familien. Hele året.

Oh, søren! Kom akkurat på at jeg har glemt å se på Grand Prix semifinalen! Da må jeg løpe, kanskje jeg rekker resultatene :o) Heia Norge!


Fotoshoot med Frida.

På lørdag tok jeg konfirmasjonsbilder for kusinen min Frida. Her kommer noen av de:

img4188

img4281

img4307

img4287

img4362

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og om ikke lenge skal jeg til pers igjen. Det er konfirmasjonsbilder som står på planen da også, og det blir første gang med en helt fremmed foran kamera. Det kan bli spennende, da min største utfordring er å instruere modellen. Jeg er ikke verdens mest utadvendte person, og når jeg i tillegg er litt usikker på mine egne fotoskillz så får jeg lett hjerneteppe. Men øvelse gjør mester, forhåpentligvis :o)

Nå skal jeg til legen og sjekke hvorfor denne forkjølelsen ikke vil gi seg. Jeg begynner å mistenke allergi... Wish me luck!


Ønskeliste.

Det er jammen ikke lenge til jeg har bursdag! Først er det fedrelandet som skal feires nå på søndag, og en uke etterpå er det min tur. Jeg blir 25 år og det bør jo feires, men jeg må inrømme at jeg har ikke har unnet bursdagsfestplanlegging en tanke enda. Når skal festen være? Skal jeg invitere mange? Skal jeg lage mat? Bake kake? Hvordan blir været? Kanskje vi kan grille? Det er nok på tide å tenke på sånne ting, men aller først det viktigste: Ønskeliste!


untitled3

1. Objektiv. Ja, jeg har to, men that ain't enough!
2. Joggesko, så jeg ikke får så vondt i knærne når jeg trener.
3. Reflektor. Så jeg kan ta fiiine portrett!
4. Søte gummistøvler. Ja, det er snart sommer, men jeg bor i Trøndelag.
5. Gavekort på undertøysbutikk. Jeg ønsker meg BH som passer.
6. Blits. Må ha det, bare må ha det.
7. Ellen på DVD.
8. Penger. Enten til sanseløs shopping, eller fornuftig sparing.
9. Andre ting jeg også blir glad for: donasjon til Dyrebeskyttelsen, bilvask, søt, hvit duk til kjøkkenbordet og gavekort på Body Shop og Lush.

Jeg ønsker meg også fint vær og hagefest med gode venner, og øverst på ønskelisten står en telefon fra Fotofagskolen som sier at jeg har kommet inn. Det hadde ikke vært så aller verst å være Bente da :o)


Mitt forbilde.

Ofte kan man finne spørsmål som "hvem er ditt forbilde", eller "hvem ser du opp til" i intervjuer. Jeg har grunnet litt på hva mitt svar på på disse spørsmålene ville vært dersom noen hadde spurt meg. Ikke at noen noensinne har spurt meg, men du vet ... greit å stille forberedt. Men greia er at jeg har aldri hatt et forbilde, og dermed ikke noe svar å komme med. Ikke før jeg så The Ellen DeGeneres Show i dag, og fikk en aha-opplevelse: Ellen er forbildet mitt! Jeg har sett en del på showet hennes i det siste, og konklusjonen er at det må jo være umulig å ikke like den dama. Eller hva?

1205
- Bildet fra http://ellen.warnerbros.com/

Så hvorfor er akkurat Ellen DeGeneres forbildet mitt? Det er ikke til å legge skul på at hennes engasjement og kjærlighet for dyr gir et stort pluss i margen min. Visste du at Ellen er veganer? I tillegg virker hun som en oppegående person med engasjement og omtanke for folk rundt seg, for ikke å glemme at hun er utrolig morsom!

TV2 Zebra viser to episoder av The Ellen DeGeneres Show alle hverdager fra klokka 11:30. Så nå vet du hva du har å gøre dersom du har formiddagen fri imorgen :o)

Hvem er ditt forbilde?


Pandemi?

Det virker som om hele verden har blitt forkjøla, og jeg er intet unntak. Bihulene mine er ikke kjent for å være særlig vennlige med meg. Det skjer et par ganger i året, minst: de blir tettere enn et vannglass, og hodepinen er et faktum. En uke har gått, og ingen tegn til bedring, tvert i mot. Og det til tross for utallige runder med neseskylle-hornet og nesespray. I dag skulle jeg egentlig vært på jobb, men den gang ei. Jeg orker ingenting, blir jo andpusten bare av å bevege meg mellom sofaen, kjøkkenet, pc'en og do...

img4177
- Sånn så jeg ut på lørdag, og sånn ser jeg ut enda. Lenge leve sløvheten!

Men tette bihuler til tross: Jeg har hatt ei kjempefin helg i Bodø! Både konfirmasjon og fotografering gikk strålende, og det var veldig koselig å se igjen søskenbarna fra resten av landet.

img4399
- Det er ikke hver dag man spiser middag under en Freedom Fighter.

Og over til noe helt annet: Jeg har hele 24 prenumeranter på bloglovin! Det er ikke mange sett i den store sammenhengen, men sist jeg sjekka hadde jeg ni, så for meg er dette gode nyheter. Det betyr jo at noen faktisk liker bloggen min, og det setter jeg veldig stor pris på! :o)

Hvor mange blogger følger du på bloglovin?
Jeg følger 57.


Ut på tur igjen.

Egentlig burde jeg ikke skrive blogginnlegg nå, jeg burde pakke. I morgen reiser jeg og kjærest nemlig til Bodø. Vi skal i konfirmasjon til kusina mi i helga, jeg gleder meg til å treffe tanter, onkler og søskenbarn som jeg ikke ser så ofte. Jeg skal også ta konfirmasjonsbilder, det blir spennende!

img2415horz
- Et tilfeldig valgt bilde. Bare for å ha et liksom.

Så egentlig skulle jeg bare informere om at det kommer til å bli stille på benteblogg i helga. Å nei! Jeg er i ferd med å bli en sånn blogger som skriver blogginnlegg om at hun ikke kan blogge. Hjelp! Slå meg hardt i hodet med en stekepanne hvis dette gjentar seg. Eller enda bedre: ta fra meg tastauret...

God helg til alle sammen! :o) 

Har du noen spennende planer for helga?


"Kan ikke se å ha mottatt..."

Inkasso? Hæ?? Hvor i alle dager kom den fra? Jeg er jo alltid pinlig nøye når det kommer til å betale regninger til rett tid, men nå påstår St.Olavs at jeg skylder de 260kr. Dumme St.Olavs... Jeg skal ransake nettbanken med argusøyne før jeg betaler. Jeg gir meg ikke så lett!

Er det forresten flere Nemi fans her? Dama er genial, les og le:

serve 201008


serve1 nemi


040608 serve3
Alle striper av Lise Myhre.

I dag har jeg vært på intervju på Fotofagskolen. Owæææ! Det gikk heldigvis tålelig bra, men det er 60 kandidater til 30 plasser, så jeg tar ingenting for gitt! Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, jeg får endelig svar i slutten av mai. Det kan bli nervepirrende venting... Jeg må innrømme at jeg blir utrolig skuffa hvis jeg ikke kommer inn, ikke fordi jeg forventer å komme inn, men fordi jeg har så veldig, veldig lyst. Kryss fingrene for meg!

Og èn liten ting til, som har vært et lite irritasjonsmoment for meg i det siste: Når du låner et bilde til bloggen din fra flickr, deviantart eller lignende - link til fotografen! Det holder ikke å skrive at bildet er hentet fra flickr, fotografen må krediteres. Jeg ser utrolig mange som gjør denne feilen, og selv om ingen antageligvis mener noe vondt med det, så er det faktisk ikke lov. Sånn. Had to get it off my chest.

God onsdag folkens! :o)


Jeg burde...

...forbrede meg til intervjuet på Fotofagskolen. Jeg burde, men jeg har ikke energi akkurat nå. Ni timers arbeidsdag fire dager på rappen tar på, og enda har jeg en igjen. Men da er det endelig langfri så jeg skal ikke klage ;)

En bildeserie av min kjære broder og jenta hans:

img2825

img2826

img2827

Søte, ikke sant? :)


Hjemme alene.

Og kvelden brukes til å se Top Gun og spise Toffifee. Og drikke te. Ikke så spennende lørdagskveld, men jeg droppa utelivet og alkoholen ettersom jeg har jobba nesten ti timer i dag, og skal gjøre det samme igjen i morgen.

Litt flere Toscana bilder:

page

page1

page2

Litt om Italia turen:  vi bodde på en liten vingård nær byen Siena i Toscana. Vi tok fly fra Oslo til Roma, og kjørte i leiebil nordover. Det var en laaang tur, men mye spennende å se på underveis, så vi døde ikke av kjedsomhet. Heldigvis, det hadde vært kjedelig... Vi besøkte to vingårder. Jeg husker ikke navnet på den første i farta, men den var utrolig nydelig! Deler av bygningene stammet fra et gammelt kloster på 1200-tallet, en vingård med sjel med andre ord. Vi var også på Ruffino, en større og litt mer komersiell produsent. Det var veldig fint der også, og god vin fikk vi på begge plassene :) Vi fikk også litt tid til å være turister i byene Siena og Greve, traske rundt og ta bilder. Og shoppe. Selv om shoppingfangsten ikke ble så stor for min del: Jeg kjøpte meg en søt bok med blanke sider hvor jeg skal skrive inn/lime inn matoppskrifter. Og en veldig søt penn. That's it. Usedvanlig lite til meg å være ;) Jeg er iallefall helt sikker på at det blir flere Italia turer på meg i fremtiden. Dette er et land jeg kan like!

Hva er det fineste landet du har vært i?

Min topp tre liste: Norge, Kroatia, Italia. I <3 it.


En kjapp bildeboom.

Honey, I'm home! Tro det eller ei, men det er faktisk varmere i Trondheim enn i Toscana for øyeblikket. Men det har vært en kjempefin tur med masse god mat og drikke. Jeg skal straks grille veggisburger før jeg skal på jobb senere, men tar meg tid til å slenge ut noen bilder fra turen.

img3355
- Ut på tur!

img3915
- Vingården vi bodde på.

img3406

img3379
- Utsikten.

img3485
- På kjøkkenet. Kjempekoselige "leiligheter".

img3377
- Det ble en del vin ;)

img3672

img3759
- Hundene på gården <3

img3628
- På besøk på en annen vingård. Her skal jeg bo en gang, fineste plassen på jord!

img3535
- Marianne knipser.

img3514
- Omvisning på vinmarkene.

img3808
- I kjelleren på enda en vingård.

img3736
- Kari og Berit.

img3654
- I Siena.

img3934
- Tunge skyer. Tordenværet i Italia er fantastisk ;)

img3880
- Utsikten fra badet.

img3969

img4019
- Denne hang på døra når jeg kom hjem.

img4020
- Og dette lå på kjøkkenbordet. Jeg har den snilleste kjæresten i verden <3

That's it for now. Nå skal jeg nyte det fine været ute :D


hits