april 2012 (benteblogg)april 2012

Selvgjort er velgjort.Det er ikke så mye som skal til for å lage egne alternativer til mye av ferdigproduktene man finner i butikken. Hjemmelagd er som regel både billigere, sunnere og mer miljøvennlig, både når det kommer til mat og andre ting. Her ser dere hjemmelagd bringebærsyltetøy og det som etterhvert skal bli vaskemiddel med sitrus.

Å lage syltetøy er kanskje den enkleste sak i verden. Jeg kjøper en pose frosne bær og lar den tine på benken. Så moser jeg bærene med stavmikser og rører inn 2 ss sukrinmelis, 2 ss palmesukker og 2-3 ts fiberhusk. Vips: Ferdig. Fiberhusk bruker jeg for å tykne syltetøyet, alternativt så kan man presse ut saften fra bærene i et dørslag før man moser de. Kjempegodt syltetøy uten raffinert sukker til en billig penge :)

Hjemmelaget vaskemiddel leste jeg om på Erkjennelser for første gang. Heidi har skrevet to veldig fine innlegg om alternativer til butikkjøpte vaskemidler her og her. Eddik og sitrus er gjengangere i hjemmelagde rengjøringsmidler: Begge løser opp fett, fjerner vond lukt og desinfiserer. Her har jeg lagt skall fra appelsin, grapefrukt og sitron på et norgesglass og fylt opp med eddik. Dette skal få stå i noen uker, så skal jeg ha det over på en sprayflaske og dermed har jeg et rimelig rengjøringsmiddel uten skadelige kjemikalier. Dette er også et flott alternativ dersom man vil unngå dyretestede produkter, det meste av tradisjonelle vaskemidler er nemlig testet på dyr.

Hva er dine hjemmelagde favoritter? :)

Glimt fra California!

Der er jo en liten evighet siden vi kom hjem fra USA, så det er kanskje på tide at jeg deler noen bilder med bloggen også? Den første uka tilbrakte vi i San Marcos, en by utenfor San Diego. Der var det appelsintrær i hagen, verdens beste dagligvarebutikker (det var som å gå rundt inne på iHerb, no kidding!) og en sykt bra Puscifer konsert. Den andre uka leide vi bil og kjørte opp langs kysten. Vi var innom bl.a. Los Angeles og Santa Cruz før vi endte opp i San Francisco. Kort oppsummert: Fint vær, trivelige folk, fantastisk lanskap og masse god veganmat. Anbefales! :D
hits