april 2011 (benteblogg)



april 2011

Frokost, loppis og vin.





N: frokost.
Snart: loppemarked.
Senere: bursdagsfest for to flotte fotofrkener.

Kanskje den perfekte lrdag? Dette er min siste frihelg fr vi fr utlevert eksamen p mandag, og den skal nytes til fulle! I smoothien er det forresten spinat, eple, brokkoli, avokado, linfrolje, sitronmelisse og eplejuice. Kaken er den samme som her. NAM!

Hva gjr du p din lrdag? :)

Tvunget til underholde.

Det er vr, og med vrsola kommer ogs omreisende sirkus som reiser land og strand rundt for underholde det norske folk. dra p sirkus er tradisjon for mange, og jeg husker selv hvor gjevt det var spise sukkerspinn, kjenne fremmede lukter, se vgale akrobater og ikke minst spennende dyr da jeg var liten. Store elefanter som kunne st p to var jo ikke akkurat hverdagskost.

Men hva er det egentlig som som ligger bak disse spennende dyrene? Hva er deres historie? For realiteten er jo at dyr i sirkus ikke opptrer i manesjen fordi det er noe de elsker gjre eller fordi de fler behov for gjre det. Dyrene opptrer fordi det er det de har blitt lrt, og ofte p svrt brutale mter.

For vi m jo bare innse det dersom vi tenker oss om: Ingen dyr ville vel frivilig velge et omreisende liv som bestr av mange, mange timer tilbragt i trange transportvogner. Et liv langt borte fra sine naturlige omgivelser, og uten mulighet til gjre det instinktene deres forteller dem at de burde gjre, men heller tvert i mot.


Foto: NOAH

Dette ser for eksempel ikke ut som noe en fri elefant ville funnet p, gjr det? Ofte brukes smerte- og ubehagstimuli for trene store og potensielt farlige dyr. Hentet fra www.sirkus.info: Elefantkroken blir betegnet som et uunnvrlig instrument i temmingen av en elefant. Den utsetter flsomme punkter p dyrets kropp for stikk. I sirkus kamufleres gjerne elefantkroken i en dusk, eller den byttes etterhvert ut med en pisk.

Det finnes hundrevis av skrekkvideoer som viser bruk av vold mot sirkuselefanter, men jeg skal ikke poste noen av de. Tvertimot skal jeg dele en video om hvordan elefanter lever i det fri. De fleste av oss har vel sett en sirkuselefant og kan selv trekke konklusjonen om hvordan sirkuslivet m fortone seg for et s stort, klokt og sosialt dyr. Vold eller ikke vold.

Det er s mye som kan skrives om dette temaet., og ikke bare om elefanter, men ogs om alle de andre dyreartene som tvinges til underholde. Alt dette kan umulig f plass i ett blogginnlegg, jeg anbefaler derfor alle til ta turen innom NOAHS infoside om dyr i sirkus: www.sirkus.info. Det er blant annet sjokkerende lese hvor uvitende dyretrenere i sirkus virker og hvordan dyrene turnerer hele ret og lnes ut til mange ulike sirkus. Heldigvis finnes det ogs sirkus uten dyr og en oversikt over de kan du finne her.

Her i Trondheim er det n Cirkus Merano som opptrer, de har elefanten Baba med seg samt hunder, geiter og ponnier. De hadde premiere i dag, og jeg var der sammen med flere dyrevenner fra blant annet NOAH for dele ut informasjon til publikum om bruk av dyr i sirkus. Vi skal ha flere demonstrasjoner, bde denne helgen og neste, s dersom du bor i omrdet og ogs vil vre med kan du sende meg en mail p bente.isefjaer@hotmail.com, s sender jeg deg informasjon om tid og sted :)

Ja til sirkus - uten dyr!

Ferdig!

Da var aller, aller siste kurs p Fotofagskolen unnagjort, n er det er bare eksamen og avgangsutstilling igjen. To knappe mneder til jeg er ferdig utdannet fotograf, enn det! Noen filmskaper derimot, det er jeg ikke ;) En del av fashionkurset var lage en kort video som skulle underbygge stemningen i bildene, og slik ble resultatet:

Ikke akkurat top notch, meeen hva kan man forvente frste gangen man prver noe nytt? :P Jeg har iallefall lrt masse og hatt det gy underveis. Bildene kommer nok ogs etterhvert, men n skal jeg ta en pc-fri resten av kvelden. Vel gjennomfrt fashionkurs skal nemlig feires med kakao og Grey's <3

Dagen i dag.







I tilfelle noen lurer p hva jeg har gjort i dag ;)

Vidunderet p nederste bilde er sjokoladefudge med mandler og tranebr, ca etter denne oppskriften (minus aprikos og pluss ekstra kokosolje). Jeg gikk bananas over disse og spiste nesten alt selv, mens de jeg forskte dele med ikke var like begeistret. Like greit, da blir det mer p meg <3

Jeg kom forresten over et innlegg fra pska i fjor. Det er noe av det beste med blogg: lese i arkivet og se igjen ting man har glemt :)

Glad psk!











I gr tilbrakte vi en herlig dag i fjra, med strlende sol, grilling og superste tantebarn. I dag har jeg vrt p jobb siden 05.00 og er mildt sagt trtt, men da er det godt komme hjem til en kjreste som disker opp med falafel til middag <3 N gjenstr bare ett dilemma: ta med seg en bok ut og nyte sola, eller sitte inne og redigere fashionbilder? Jeg burde vel strengt talt prioritert sistnevne ettersom oppgaven skal leveres p torsdag, meeeen det er ikke akkurat det som frister mest ;)

Helgens blogg!



Jeg er helgens blogg p blogg.no, hurra! Jeg feirer med et gammelt bilde av meg selv, og snart blir det grilling i fjra med familien. Endelig har finvret kommet til Trondheim ogs, s dette tegner til bli verdens beste fredag :)

Hper alle har en fin pske!

Typical tropical.



Verdens mest geniale oppfinnelse: Smoothie! I dag ble det en pskegul og tropisk variant:

- Ca. 150g frossen frukt. Jeg bruker tropical smoothie mix fra Eldorado, med mango, ananas og banan.
- Nok appelsinjuice til f en god konsistens.
- En neve kokos
- En spiseskje kokosolje

Kjres i blender til en jevn smoothie. Vr obs p at kokosoljen kommer til danne sm klumper ettersom frukten er s kald. Hvis du ikke liker det kan du droppe oljen, eventuelt erstatte den med en annen sunn olje eller litt kokosmelk. Rr inn noen blader sitronmelisse og en liten neve linfr fr du spiser. Nammis!

fashion sneak-a-peek II



I gr hadde jeg min andre fashionshoot, og forhpentligvis har jeg nok materiale til at det ogs blir den siste. Det hadde nemlig vrt godt kunne bruke god tid p redigering og ferdigstilling, og samtidig tatt noen dager pskeferie. Det er iallefall planen min i dag: Sove lenge (check!), frisrtime og utepils er det som str p agendaen. Herlig, herlig :D

Hper det er flere som koser seg i psken, og hvis noen har litt pskesol til overs m dere gjerne sende den til Trondheim! Utepilsen blir liksom s mye bedre da ;)

sjokosmoothie!

Teknisk sett har jeg pskeferie n, derfor synes jeg det var p sin plass med en sjokosmoothie til frokost i dag. Sjokosmoothie lager man lett som bare det i blender:

- n banan
- to og en halv spiseskje rtt kakaopulver
- en spiseskje proteinpulver
- en spiseskje kokosolje
- en teskje vaniljepulver
- en liten neve kokos
- tre drper stevia vanilla cream
- en god dsj plantemelk

Gir nok til ett stort glass.

Jeg brukte kalsiumberiket soyamelk. Jeg mlte ikke hvor mye melk jeg brukte, men det regulerer du etter hvor tykk du vil ha smoothien. Sjokosmoothie inneholder bde sunt fett, proteiner, kalsium og antioksidanter. Nam for ganen og nam for kroppen ;) Kakaonibs og hakkede ntter er perfekt rre inn fr du spiser, det er godt med litt tyggemotstand ogs.



Veldig mektig og veldig godt! :)

fashion sneak-a-peek



Till tross for tidenes bloggtrke holder statistikken her p bloggen seg stabil samtidig som antallet followers p bloglovin ker. Jeg er imponert! For noen flotte lesere alts :)

Her er en liten sneak-a-peek fra dagens fashionshoot, og ogs hovedrsaken til bloggtrken. Fashion krever masse tid og planlegging, men s er det kjempegy nr man blir fornyd med resultatet. Modellen er nydelige Marthe F fra Trend, og vi har enda en shoot p planen fr arbeidet med redigering, design og layout begynner. Dette skal nemlig resultere i en motekatalog og en fashionfilm. Jeg kjenner prestasjonsangsten komme snikende nr jeg tenker p alt arbeidet som gjenstr, men jeg skal puste med magen og heller ha det gy ;)

N er det natta for lenge siden, skolen kaller igjen i morgen. C u l8r alligator!

Hjertemat har giveaway!



Tone bak den flott bloggen Hjertemat har en giveaway hvor man kan vinne en nydelig kopp og tre raw sjokolader. Jeg er selvflgelig med! ;)

the raw chocolate shop

Et lite tips til alle som vil ha r og sunn sjokolade, men som ikke vil/orker/trr (stryk det som ikke passer) lage selv, er kjpe fra The raw chocolate shop. Jeg fikk en pakke derifra for noen dager siden, og det er litt luksus slippe lage selv hele tiden :)



Det blir selvflgelig ikke like godt som hjemmelaget, men likevel godt nok til at x antall sjokoladebarer forsvant p to dager... Her er en liten oversikt over hvilke jeg har prvd og hva jeg synes om de:

Conscious Goji & Coconut
Min absolutte favoritt! Kremete konsistens med smak av mrk kakao, gojibr og kokos. Kraftig, st og mild p en gang. Terningkast 6.

Conscious Mint Hint
Mrk sjokolade med god smak av mint. Den er likevel litt for trr og kornete i konsistensen til at jeg er overbegeistret. Terningkast 4.

Conscious Healthy Heart
Mrk sjokolade med maca, vanilje og alger. En smule sr kombinasjon, men det mtte jo prves ;) Smaken var s vidt jeg husker ok (er lenge siden jeg prvde denne), men ogs her var konsistensen for trr og kornete. Terningkast 3.

Conscious Chilli Hot
Denne lever helt klart opp til navnet sitt, den var hot! Men selv om sjokolade og chilli er en populr kombinasjon er det ikke noe for meg. Terningkast 2.

OmBar Acai & Blueberry
Denne er det ogs lenge siden jeg har smakt, men husker jeg ikke ble overbegeistret. Helt ok smak, men litt trr. Terningkast 4.

OmBar Probiotic Strawberry
God smak av mrk sjokolade med et hint av jordbr. God p smak, men ogs litt trr. Terningkast 4.

OmBar Probiotic Coconut
Denne fikk jeg med som en gave, og den var utrolig god! Ikke s trr i konsistensen som de andre, og fyldig smak av sjokolade og kokos. Terningkast 6!

Cacao Bar
En veldig enkel bar av bl.a. dadler, ntter og kakao. Helt grei p smak, men litt for hard i konsistensen og litt for kjedelig. Dette lager man mye bedre hjemme p 1-2-3! Terningkast 2.

Raw chocolate covered organic mulberries
Trkede morbr med r sjokolade over, denne var jeg veldig spent p! Jeg hadde sett for meg litt syrlige br, s jeg ble ikke helt fornyd nr jeg oppdaget at de var ste. Bomkjp tenkte jeg ved frste smak, men s ble jeg p magisk vis helt hekta, de var jo kjempegode! Disse skal jeg helt klart kjpe igjen, terningkast 6.



Prisene er ikke s ille heller: OmBar sjokoladene koster ca. 18kr og Conscious barene koster ca. 27kr. Det er kanskje mye sammenlignet med stratos og troika, men med tanke p at r sjokolade uten melk og sukker gjr kroppen godt er det en liten pris betale synes jeg :) Pass p holde hver bestilling under 200kr nr du kjper fra utlandet, s slipper du betale moms.

Noen som ble fristet? :)

Spinatsuppe.



Jeg har lite skrive om for tiden, s da vet dere hva som kommer: MATblogging! ;) Spinatsuppe ble middagen min i dag, jeg hadde nemlig en pose spinat i kjleskapet som ville avgtt ved dden om jeg ikke tok affre. Jeg fulgte ikke noen oppskrift, men gjorde det ca. slik:

- En halv lk og to fedd hvitlk hakkes og freses i litt olje i en stor kjele.
- Spinaten (ca. 250g) skylles og renses og has i kjelen sammen med en skvett soyamelk. La det hele dampe p svak varme til spinaten har falt sammen.
- Hell over ca. 5dl soyamelk og ha i grnnsaksbuljong. Jeg brukte samme buljong som jeg gjorde her.
- Gi det hele ett oppkok og mos s til en jevn suppe med en stavmikser.
- Krydre etter smak (jeg brukte pepper, timian og sitronsaft) og server.

(Tipper det er nok middag til to personer)

Sikkert kjempegodt med ferskt brd til, men jeg nyde meg med litt solsikkefr da det eneste brdet jeg hadde var hundre r gammelt og hardt som stein. Jeg m bli flinkere til lage suppe, det er jo s utrolig enkelt og ikke minst godt! :)

Global warming - did you know?



Jeg kom over denne videosnutten hos Tine Katrine, og tenkte den var verdt dele :) Her er det en del hrreisende fakta som viser viktigheten av et grnnere kosthold, som for eksempel at alt korn som brukes som dyrefr kunne lst verdens matvaremangel fjorten ganger.

Nytt II







Det slr aldri feil: S snart vrsola titter frem ker shoppinglysten i takt med en en synkende impulskontroll. Noe som resulterer i nye, fine ting, og det er jo bra. P fredag kjpte jeg meg ste kurver p Sstrene Grene, godsaker fra Lush og en sommerkjole p Indiska. Kurvene kostet 49kr stykket og er laget av gamle magasiner. Hurra for gjenbruk! :)



Kyrre er ikke akkurat ny, men jeg benytter sjansen til dele dette flatterende bildet likevel. Jeg tror han er i ferd med vkne opp fra vinterdvalen ;) N skal jeg snart sette kjresten p toget til Oslo, og bruke resten av dagen p spotify og huslige sysler, fr det blir kino med fine jenter til kvelds. Ha en fin sndag folkens!

Vegansk plegg.



Her kommer tips til et kjempegodt plegg, som ogs er enkelt lage: Mock tuna salad. Som navnet tilsier minner det litt om tunfisksalat, bare at denne er helt uten animalske ingredienser :) For lage denne trenger du en blender og disse ingrediensene:

- artisjokkhjerter p boks
- kikerter p boks
- nori ark og/eller tang granulat.
Jeg bruker kun nori, og det kan kjpes p dagligvare og innvandrerbutikker ogs.
- lk
- stangselleri
- nringsgjr. Kan kjpes i helsekost ogs. Men jeg tror det gr helt fint lage dette uten.
- riseddik eller annen eddik
- vegansk majones. Kan kjpes p f.eks Bunnpris eller lages selv.
- soyasaus

Jeg er ikke fan av hverken artisjokkhjerter, selleri eller vegansk majones (jeg har forelpig ikke prvd lage selv), men jeg digger uansett denne salaten. Supergod p ristet brd med f.eks. agurk og vrlk til :D Her finner du videoen med eksakte ml og fremgangsmte.

Noen tips p veien: Bruker du noriark kan det vre lurt ha det i en liten blender sammen med to til tre kikerter, slik at det blir ordentlig finmalt (kaffekvern gjr kanskje samme nytten?). Hvis du er som meg og ikke liker smaken av den veganske majonesen du fr kjpt p glass, s er det lurt lage salaten dagen i forveien. Nr den har ftt st natten over blandes smakene, og du kjenner ikke lenger majonesen. Litt salt og pepper gjr seg ogs godt i synes jeg, og en skvis sitron over fr du spiser er nydelig :D

Bon appetit!

hits