april 2010 (benteblogg)april 2010

Sånn går no dagan.Verdens herligste tantebarn som jeg tok bilder av på tirsdag! Et digitalt og livlig avbrekk fra den treige og tunge analoge skolehverdagen vi har for tiden ;) Dagene har gått i ett denne uka - fotografering med storformat tar tiiid, dermed blir det lange skoledager med fremkalling og mørkeromsarbeid. Men fra og med i morgen blir det velfortjent pause: skolen reiser nemlig til Kristiansund for å være med på Nordic Light. Nordic Light er en internasjonal fotofestival fullpakket med fotografer, utstillinger og foredrag. Jeg gleder meg!


Inspirasjon: Tommasi Ausili.
Alle foto: Tommaso Ausili.

Den Italienske fotografen Tommaso Ausili vant i går hovedprisen under Sony World Photography Awards. Han vant med en serie bilder fra et slakteri kalt "The Hidden Death". Dette sier han selv om bildene:

"Å nå toppen av matkjeden er en lang prosess som begynner med en slutt - slutten på et dyrs liv. Mellom et levende dyr og ethvert stykke kjøtt, samme hvor pent innpakket eller utstilt det er, er slakteriet.

Denne typen "demonteringslinje" er gjemt vekk i anonyme bygninger omgitt av høye gjerder, vanligvis langt fra bysentre og utrolig stille fra utsiden. Ute av syne, følger dyktige arbeidere dyrene mot de siste øyeblikkene i deres liv, som etterfølges av kalde, kirurgiske prosedyrer.

I dødens korridor, mens de går de siste skrittene som fører til den såkalte "fellen", virker det som dyrene er klar over deres kommende skjebne. Lukten av død er i lufta; frykten sprer seg blant dyrene som venter på tur mens de ser den foran dem forsvinne gjennom en jerndør. Det etterfølgende skriket av terror og den desperate lyden av hover er et tegn på at, selv for irrasjonelle dyr, når man først har kommet gjennom den døren, kommer ingen skapninger ut igjen i live."


En utrolig sterk serie som du kan se i sin helhet her. Dette er opprinnelsen til all kjøttmaten vi finner pent og pyntelig pakket inn i kjøledisken. Ikke noe særlig å være stolt av spør du meg.


Taste of nature.I går fikk jeg pakke i posten! Etter å ha skrevet om Taste of nature i et tidligere innlegg fikk jeg mail fra Daniel i Vitalkost som lurte på om jeg kunne tenke meg noen smaksprøver. Selvfølgelig kunne jeg det. Pakken var likevel en smule større enn forventet: det viste seg og være over tre KILO med smaksprøver... På forhånd hadde jeg griske planer om å beholde alt sammen selv, men det spørs om jeg ikke må endre litt på disse planene. Tre kilo kan bli litt i meste laget, uansett hvor godt det er ;)

Taste of nature barene er blant annet økologiske, veganske, ikke varmebehandlet og uten kunstige tilsetningsstoffer. Istedet for sukker er det brukt agavesirup som ikke leker sprettball med blodsukkeret ditt, slik som vanlig sukker gjør. Taste of nature kjøpes på helsekostbutikker, og kommer i ni ulike smaksvarianter - min favoritt så langt er den med gojibær. Og er du blakk, bor langt unna helsekostbutikk eller bare er glad i alt som er gratis så kan du bestille smaksprøve på tasteofnature.no. Hipp hurra!


Berries and bananas.Hvis du vil lage en veldig god milkshake kan du gjøre det sånn: Ta to modne bananer og en neve frosne jordbær og putt de i en blender. Hell på en god dæsj med havremelk og en klunk med linfrøolje. Kjør blenderen til alt har fått en finfin shakekonsistens. Smak til med sitron- og appelsinsaft. Nytes mens du leser favorittboka di eller ser en episode av favorittserien din.

<3


Arkitektur-test.Mitt første arkitekturbilde med storformat. En smule støvete, og det ser ut som huset er på vei til å tippe - men jeg har sjekket de vertikale linjene og de ER parallelle, så vi krysser fingrene for at det blir godkjent ;) 

I dag er jeg hjemme fra jobb. Da klokka ringte 0300 kom jeg meg bare til badet før jeg ble kjempesvimmel og begynte å kaldsvette. Ikke den beste tilstanden for hverken å kjøre bil eller å jobbe. Søvnmangelen som disse tidligvaktene fører med seg gjør at jeg blir skikkelig uvell, likevel har det aldri vært så ille som i natt. Heldigvis er det snart sommer og ny skiftplan :)


Skolehverdag.


Foto: bt økland

Storformatkamera in action! Første oppgave i arkitekturkurset var å ta bilde av en pappsylinder i studio... Ikke verdens mest spennende oppgave, men kanskje nødvendig for å lære å bruke dette monsteret av et kamera. Men selv om kameraet var stort og upraktisk så var det gøy også. I morgen skal jeg og Anne ut å prøve oss på hus, gleder meg :)


Siden sist.Jeg kan ikke skryte av å være verdens mest aktive blogger, iallefall ikke dersom man ser bort fra skoleblogging. Litt fordi det skjer lite spennende her i bartebyen, men kanskje mest fordi jeg har en vanskelig periode og er mye sliten for tiden. Uansett: For at benteblogg ikke skal tørke helt ut så kommer en pitteliten oppdatering.

Siden sist har det blitt vår, endelig! Men hva hjelper det når det fremdeles snør tjue ganger om dagen? Fysjom... Jeg har også bestilt meg raw sjokolade fra funkyraw.com, tipset av inspirerende Silje. Selv har jeg alltid vært en melkesjokolade type, men denne mørke sjokoladen var nydelig! Fantastisk konsistens som smelter i munnen og med friske innslag av bær <3 De grønne greiene på det siste bildet er intet mindre enn grønne linser med hvitløk og oregano. Kokes i ca 15.min og blandes i tomatsuppe sammen med masse andre gode grønnsaker, slurp slurp.

I morgen begynner vi med arkitekturfoto og storformat på skolen. Vet ikke helt hvilke forventninger jeg har til dette kurset, men det blir helt sikkert spennende. Wish me luck ;)


Bok.

Mye jobb, men nå kan jeg iallefall skryte av å ha lagd bok selv ;)


SolitudeAktserien min. Fire uker, tre shooter og mange timer har resultert i ca 30 bilder, en videosnutt og en bok. Selv om det er godt å være ferdig så er det litt trist også, det har vært et utrolig lærerikt og morsomt kurs. Flere bilder kan du se her (under solitude), og bilder av boken kommer i neste uke :)


Prosjekter.

Grunnet prosjekt flokete katt og prosjekt aktbok er det lite som skjer her inne på bloggen i disse dager. Jeg kommer sterkere tilbake ;)


Konkurranse.
Silje Marlen har konkurranse! Ved å lage noe kreativt kan man vinne en CEWE fotobok fra Japan Photo :D Jeg deltar med dette bildet hvor jeg har malt med lys. Dvs. tatt et bilde med lang eksponeringstid i et helt mørkt rom, og brukt en lommelykt for å lyse opp modellen. En kjempegøy teknikk som gir veldig fint lys og fine resultater. Håper du tilgir meg for at bildet ikke er flunkende nytt Silje ;)


Make love, not burgers.Hihi, jeg har veggis t-skjorte! Fra NOAHshop, tegnet av Dan Piraro, mannen bak Bizarro. Måtte bare ha den ;) Nå er det straks leggetid for meg, arbeidshelgen kaller.

God natt og god helg! :)


Mitt drømmealbum.

Caroline har konkurranse! Ved å vise hva man ville hatt i sitt drømmealbum kan man vinne en flott fotobok fra Japan Photo, til en verdi av 300kr :) I mitt drømmealbum ville jeg hatt bilder jeg selv har tatt og som betyr mye for meg, blant annet de du ser over her. Ikke en uoppnåelig drøm ;)

Ønsk meg lykke til!


Sneek-a-peek, akt.

Photobucket

Skolen er i gang igjen! Nå skal jeg straks på location og ta flere aktbilder, I'm lovin' it! Bildet over er fra den første shooten før påske. Flinke, flotte Ida er modell :) Ønsk meg lykke til!


Smooth!Det ble smoothie i dag igjen. Denne gangen med frosne bjørnebær, banan, alfalfaspirer, linfrøolje og appelsinjuice. Kjempegodt! Alfalfaspirene gir en nøtteaktig smak og inneholder kostfiber, omega 3 og 6, proteiner og vitaminene A, B, C, D, E, F, G og K. De er faktisk blant de mest næringsrike grønnsakene i verden :) Linfrøolje inneholder omega 3 og 6.

Og dagens gladnyhet: Jeg har funnet en fantastisk god snackbar: Taste of Nature. Den kommer i mange forskjellige varianter og selges på helsekostbutikker for 20kr. Jeg prøvde en med goji bær og en med eple/kanel - nammenam! Dette tror jeg blir mitt faste lørdagsgodis fremover ;) De er lagd med agavesirup istedet for sukker, noe som er snillere mot blodsukkeret, og de er økologiske. Me like!


Bildeboom.


Dagen i dag har vært så fin at den fortjener en bildeboom. God frokost er viktig, så jeg spiste rugsprø med peanutsmør og alfalfaspirer. Også grønn te selvfølgelig.


Her i huset vasker vi vinduer med stil! Det var nydelig vårvær i dag, så det ble en liten mini-vårrengjøring: Alex vasket vinduer og jeg vasket kjøkkenskap.


Så var det dags for en gåtur, i strålende sol! Endelig er våren her :D


Converse og vårjakke ble brukt for første gang i år <3


På tur hjem plukket vi opp litt asiatisk take-away. Det ser bedre ut enn det smakte, iallefall vegetar woken min: Seig tofu og smakløs saus. Grønnsakene var gode da.


Men middagens skuffelser ga seg raskt ettersom jeg hadde denne desserten å se fram til. Nystekte bananpannekaker, tofu-is med kanel og .... *drumroll!*


...Siljes supereplekake, hejmmelagde marsipan og godiskuler! Hun var så snill at hun tok med smaksprøver i går, fy søren så godt! Silje, du bør starte en cafè eller noe! Et konditori kanskje ;) Tofu-is er forresten også veldig godt, ser ut som tres-is men smaker tusen ganger bedre. Med smakene jordbær, vanilje og pære <3 Jeg kjøpte min på Ica maxi.


Levende lys, nydelig dessert og tv kos med kjæresten. Akkurat slik en søndag skal være. Vi så filmen 2012, grei underholdning, men alt for overdrevet til å gjøre noe særlig inntrykk.


Kyrre liker også søndagskos i sofaen, han er en skikkelig fangkatt <3 Vi veide ham forresten i går: 6,5 kilo. Bebisen min har blitt stor ;) Nå er det kveldsmat og leggetid som står for tur, og i morgen venter enda en fridag :D


Påskeaften.

Omtrent sånn så min påskeaften ut :) Vi hadde besøk av fine folk, blant annet SøteSolveig og SøteSilje. Det ble både ost, kjeks, vin, øl og popcorn. Og mye skravling selvsagt, arti arti :)

Hvordan feiret du påskeaften?


Glad påsk!


- Juksebilde: Tatt under fjorårets første grilling, 9.april.

Jeg er ingen ivrig blogger for tida. Jeg gjør nemlig mitt beste for å ha pc'en minst mulig på og heller gjøre andre ting - for eksempel så har jeg gått tur i vårværet, jeg har endelig tatt frem bæreposen med klær som trengte reparasjon OG reparert de. Helt på egen hånd, med nål og tråd - tro det eller ei. Jeg har lest avisa, jeg har vært litt syk, jeg har kost med katten, jeg har blitt frisk, jeg har spist godterier og jeg har besøkt familien. I morgen er det en liten arbeidsdag som står for tur, så blir det ost, kjeks og vin med venner på kvelden, før resten av påska fortsetter i samme stil som før. Herlig <3


Til salgs: Clinique og Estèe Lauder.1. Clinique liquid facial soap, mild. Flytende ansikts-såpe for tørr til kombinert hud. 200ml, parfymefri.
2. Clinique clarifying lotion 2. Ansiktsvann for tørr til kombinert hud, virker mildt eksfolierende og inneholder oppfriskende menthol. 200ml, parfymefri.
3. Clinique dramatically different moisturizing lotion. Fuktighetskrem for tørr til kombinert hud. 125ml, parfymefri.

Pris: Du får alle tre produktene for kun 550kr inkludert frakt. Samlet butikkpris er 800kr.4. Clinique turnaround body smoothing cream. Body lotion som virker mildt eksfolierende og som gir en jevnere, mykere hud - perfekt nå før bikinisesongen ;) 150ml, parfymefri.
5. Clinique turnaround concentrate visible skin renewer. Serum som virker mildt eksfolierende: gir mer glød, jevnere hudtone og reduserer fine linjer. For alle hudtyper. 30ml, parfymefri, oljefri.

Pris: 500kr for begge produktene inkludert frakt. Tilsvarende butikkpris er 650kr6. Clinique deep comfort body lotion. En lett body lotion som gir mye fukt og som gjør huden myk og god. 400ml, parfymefri. Pris: 160kr inkludert frakt. Butikkpris: 195kr.
7. Estèe Lauder Sensuous. En varm og feminin duft. Eau de parfum, 50ml. Pris: 350kr inkludert frakt. Butikkpris: fant ikke.

Total pris: Dersom du øsker å kjøpe alle sju produktene koster dette 1500kr ikludert frakt. Tilsvarende butikkpris er ca. 2100kr.

Jeg er så heldig at jeg jobber sammen med mange utrolig dyktige selgere, det innebærer at når vi har salgskonkurranser så klarer vi som regel målene vi får, og dermed vinner vi flotte premier. Det er med tungt hjerte jeg selger disse produktene - jeg liker nemlig jålerier, spesielt når det er jålerier fra Clinique og Estèe Lauder. Men en tom bankkonto og et allerede fullt baderomsskap insisterer...

Butikkprisene er hentet fra esthetique.no.

Dersom du er interessert i å kjøpe et eller flere av produktene så send meg en mail på bente.isefjaer@hotmail.com. Kjøpere som ønsker å kjøpe alle produktene eller noen av "pakkene" vil bli prioritert :)


hits