april 2009 (benteblogg)april 2009

Toodeloo!

Nå er kofferten pakka og jeg er klar for avreise. Snart iallefall, flyet går i tiiidlig i morgen.

I går fikk vi besøk av Bodil - vi drakk juice med bacardi razz, spilte mario kart, grilla og var en tur på Nabo'n før vi gikk tidlig til sengs. I dag har vi hatt en minifotoshoot, gått i sommerklær, spist soft-is på Bakklandet og kosa oss i vårværet. Herlig!

picz:

img2982

img2985

img3028

img3046

img3061

img3095

img3123

img3129

img3108

img3135

img3144

img3150

img3348

Det ble mange bilder, men sånn er det bare. Mr.Canon ligg itj på latsida sjø. Gleder meg til å redigere bildene av Bodil, det ble nemlig mange fiiine :D Hvis du forresten får øye på en sånn sjokoladebombe brownie på Ultra: KJØP! Det kosta 20kr for to, og var noe av det besteste jeg har smakt. Vaniljekrem og bringebær inni <3

Sees på fredag. Ønsk meg god tur da ;)

Har helga di vært like fin som helga mi?


I like big butts!

img2948
Jeg elsker denne rumpa.

img2962tile
I dag har jeg vært hos frisøren og klipt meg, og jeg har farga håret med hennafarge hjemme. Hårklipp: verry good. Hennafarge: not verry good. Masse jobb og kliss resulterte i gul ettervekst og null resultat ellers. Herlig. Tipper det blir en dose kjemisk rødfarge på håret mitt i morgen. Jah.

img2938
For å adde litt ekstra spenning på bloggen viser jeg frem hva jeg spiste til lunsj i dag. Knekkebrød med avokado, tomat og løk. Tipper du kjente antydning til høy puls nå?

Klokka er 00:58 i skrivende stund. Om jeg holder meg våken to og en halv time til så har jeg døgna, men det er lenge siden jeg jakta på russeknuter, så tipper jeg finner senga nå. Nattinatt!


Og turen går til...

...Italia! Nærmere bestemt til Siena i Toscana. Jeg er så heldig å jobbe på en plass hvor vi får bonus hvis vi er flinke, det er vi jo selvfølgelig, så vi bestemte oss for å bruke pengene på en vintur til italia. Første gruppe reiste på mandag og kommer hjem i dag, til uka er det neste gruppe sin tur, og det inkluderer MEG!

page1

Vi skal bo på denne vingården, vi skal reise rundt på andre vingårder i området, vi skal være turister og shoppe, og vi skal kose oss gløgg ihjæl. Gjett om jeg skal ta mange bilder... Noen ønskebilder forresten? Bente i solnedgang? Bente på bærtur i brisen tilstand? Bente i vinglass? Bente i vintønne? Bare kom med forslag!


Blogganbefaling.

I dag har jeg ikke tid til å skrive så mye selv, så jeg overlater ordet til noen andre. Dagens anbefaling er bloggen Ikke-mennesker og samfunn.

21024Bloggen skrives av Heidi, ei jente på 24 år som studerer filosofi ved Universitetet i Bergen. Heidi skriver ikke om dyrevern, hun skriver om dyrs rettigheter, og her finner du hennes tanker rundt menneskers bruk av ikke-mennesker. Dette er utrolig interessant  lesning, og burde vært obligatorisk for alle. Ikke fordi man skal tvinge det abolisjonistiske synspunktet på alle andre, men fordi alle vi som er med på å bidra til bruk/misbruk av dyr bør åpne øynene og bli mer bevisste på konsekvensene av våre valg. Jeg sier vi fordi jeg på ingen måte er veganer/vegetarianer selv. Enda.

"Om bloggen
Jeg opprettet Ikke-mennesker og samfunn i august 2008, fordi jeg hadde lyst til å bidra til å nyansere debatten rundt vår bruk av andre arter. Jeg bruker ofte betegnelsen ikke-mennesker om de som ellers bare refereres til som ?dyr? av den enkle grunn at også mennesker er dyr. Ei heller er det noen egenskaper som er unike for mennesket, derfor blir skillet mellom menneske og dyr nokså kunstig. Jeg skriver ut fra et abolisjonistisk perspektiv, som til forskjell fra vernstradisjonen problematiserer selve bruken av dyr, og ikke bare behandlingen. Innenfor den abolisjonistiske tilnærmingen er ikke målet å gjøre livsvilkårene og behandlingen av dyrene så god som mulig, men å avskaffe bruken totalt.

Dette er et utgangspunkt som mange har problemer med, derfor føler jeg at det er på sin plass å presisere at jeg her på bloggen kritiserer samfunnets gjeldende holdninger og praksis, ikke enkeltmenneskers personlige moral.
"

Så ta en titt og les litt. Antagelig vil du finne det vanskelig å komme med fornuftige motargumenter, uansett hvor glad du er i kjøtt ;)


Lørdagen i bilder.

img2675
- Vi besøkte Silje sin stand på Mercur senteret. Den var finfin!

img2681
- Alex kjøpte det aller siste nøkkelringmonsteret.

img2679
- Jeg fikk lyst på den øverste lua, den hadde nemlig glittertråder <3

img2682
- Knips!

img2687
- Jeg måtte innom Lush. Igjen. For å kjøpe hennafarge til håret denne gangen.

img2689
- De ga bort prøver av kryddersåpen! Jeg ville spille dum og ta med meg den svære biten, men jeg turte ikke. Den ser egentlig ut som en stor kake. Får litt lyst til å spise den også jeg.

img2686
- Skulle ønske jeg var rik. Og hadde badekar.

img2691
- Fornøyde vi vendte hjem.

page
- Og enda mer fornøyde ble vi etter å ha fortært denne herligheten. Avokado på pizza var faktisk ganske godt. Jeg har aldri vært en avokado fan, men jeg tror jammen jeg ble det i går.

Kvelden ble avslutta med Madagaskar II og smågodt, en perfekt lørdag med andre ord :) I dag har vi vært på besøksrunde hos familien min på Stjørdal og nå er det snart leggetid. Helga går alt for fort!

Har du hatt ei fin helg?


Fotoshoot med Kari-Anne.

Bedre sent enn aldri! Jeg hadde fotoshoot med Kari-Anne samme dag som Heidi var her, og nå har jeg endelig fått rota meg til å redigere noen av bildene. Kari-Anne er supersøt, og jeg er kjempefornøyd med resultatet!

img197701

img195801

img1984

Jeg har fått flere spørsmål om å ta bilder i det siste, så nå er det to konfirmasjoner og et bryllup som står på planen i vår/sommer. Og forhåpentligvis flere uhøytidlige fotoshoots. Veldig gøy!


Bloggdeit på Brukbar!

dpp0035

I går møtte jeg Aina, Kirsti, Cecilie og Silje in real life. Jeg var på bloggdeit med andre ord, og det var kjempekoselig :) Jeg var ganske nervøs i det jeg ankom Brukbar - "Er jeg førstemann ut? Hva om jeg går bort til feil folk? Hva om ingen kommer? Hva om alle synes jeg er superteit?" - men all bekymring var heldigvis ubegrunnet. Jeg fant Kirsti innerst i  lokalet og ganske snart kom Cecilie og Silje også. Det ble klemming, te, brus og skravling før vi gikk til Trondheim Torg hvor vi møtte Aina. Alle sammen var minst like koslige som jeg hadde sett for meg!

img2637
- Cecilie

img2639
- Kirsti

img2643
- Silje

img2634
- Min og Kirsti sin nøkkelring var også på bloggdeit. Det er Silje som har lagd de :)

img2645
- Trondheim Torg klubben (?) lokket med 8000kr til shopping hvis vi meldte oss inn. Så det gjorde vi selvfølgelig. Vinneren blir ikke trukket før i desember, men pæng e pæng. Kryss fingrene for oss!

img2647
- Også var vi selvfølgelig på Lush, herlige butikken. "Småkakene" på bildet er sjampobarer. Nesten så man får litt lyst til å smake på de - stikke tunga diskrèt borti. Men jeg gjorde det ikke altså.

Konklusjon: Bloggdeit frister til gjentagelse. Så bare rop ut jenter, jeg er med :D

Silje har forresten stand på Mercur senteret i dag, fra klokka 12 til 16, hvor hun selger nøkkelringtroll og diverse andre ting fra salgsbloggen sin. Alle Trondhjæmmera må ta seg en tur dit i dag, det skal iallefall jeg! See u there.


En god dag.

I dag har vært en god dag. Jeg er dødsliten etter ni timer på jobb, men det er likevel en god dag. Fordi det er torsdag og jeg tjuvstarter helga nå. Fordi jeg hører på PJ Harveys album White Chalk på Spotify. Fordi det er fyr i peisen. Fordi jeg sitter og ser på bilder - hundrevis av fine minner. Og fordi jeg tror det blir sol i morgen også, jeg kjenner det på lilletåa. I morgen skal jeg møte noen veldig søte bloggjenter. Det er absolut ikke likt meg å gjøre noe så creizi som å møte "ukjente internettfolk", så dette blir spennende. Gleder meg :) I morgen skal jeg også ta på meg den nye fine kjolen min, drikke rom&cola og slå ut håret. ETTER at jeg har møtt de søte bloggjentene vel og merke, må ikke skremme bort de som faktisk kommenterer her på benteblogg.  Også må jeg nevne at jeg er et av bloggerportrettene hos Caroline i dag. Jeg og mannen bak iPublish. Kremen med andre ord. Nå er det iallefall en god dag! :D

Bilder må man ha, så her er noen tilfeldig utplukkede fra redigert-mappa mi:

img1556

img1351

img17151

Jeg har forresten fått meg Twitter. Vet ikke heeelt hva jeg skal bruke det til enda, men det er sikkert  veldig nyttig. Noen som har lyst til å lære meg?


Veggismat.

Noen eksempler på kjøttfrie matretter.

img0853
Vegetarburger.

img2588
Pitapizza.

img1327
Tortilla de patatas.

img1614
Basilikapuckar og hjemmelagd potetsalat.

img9513
Vegetarwok.

img1579
Spinatsalat, pistasjenøtter og te.

img2604
Basilikapuckar, pasta og grønnsaker i tomatsaus.

img2613
Brownie coockies <3

img9985
Vegetarpizza.

img2633
Tomatgryte med grønnsaker og ris.

img2144
Møffins!

Det er ikke skummelt å spise mat uten kjøtt, og jeg oppfordrer alle til å gjøre det oftere ;)


Påska i bilder.

img2062

img2171

img2176

page

img2163

Jeg har ikke så mange bilder å vise frem fra årets påske siden mesteparten av dagene har blitt tilbragt på jobb. Helt greit ettersom jeg har tjent 12000kr på fire dager. Før skatt riktignokk, men læll! Det kommer nok godt med :)

Har du hatt en fin påske?


Fotokonkurranse hos Gilraen.se.

Gilraen.se har fotokonkurranse, og jeg må selvfølgelig være med.
Temaet er påske, og her er mitt bidrag:

img2583

Påskehimmel! Hva er vel bedre enn å nyte påsken med ansiktet vent mot sola og himmelen? Uansett om man er på fjellet, i storbyen eller på jobb, så er sol og blå himmel et sikkert påsketegn. Legg merke til hjerteskyen ;)

Premien i konkurransen er et kamerastativ fra tvspelsweb.se. Jeg ønsker meg veldig, veldig, veldig et stativ, så nå krysser jeg alle fingre og tær for at jeg går videre. Har du et godt påskebilde så sleng deg med du også!


1404A lush life!

Dagens anbefaling er en yummy treat for håret ditt, nemlig shampo fra Lush! Jeg har skrevet litt om butikken Lush i et tidligere innlegg, og nå har jeg endelig fått testet produktene jeg kjøpte.

img2622

I Love Juicy er en fruktig sjøalgegele-shampo, med mango, ananas, kiwi og papaya for dyprengjøring, pluss sitron for glans. Shampoen er kjempefin for deg som har fett hår. Selv har jeg ikke fett hår, men jeg bare måtte kjøpe denne da den lukter så himmelsk godt! Jeg har ikke brukt denne nok til å si hvordan den funker over tid, men førsteinntrykket er kjempebra: Shampoen skummer godt, er veldig drøy i bruk og håret ble rent, mykt og velduftende.

I Love Juicy koster 61kr for 100g, 122kr for 250g og 190kr for 500g.

Rehab
inneholder olivenolje, einebær, peppermynte og rosmarin som skal styrke håret. Den rengjør med enzymer og mykgjør med sjøalger, og shampoen passer fint til slitt og skadet hår. Av disse to shampoene er det nok denne som passer best til håret mitt, og den er også favoritten min! Denne lukter om mulig enda bedre enn I Love Juicy. Duften av peppermynte er fantastisk oppfriskende (uten at det lukter munnskyllevann) og jeg får nesten lyst til å spise den! Denne skummer også godt og er utrolig drøy i bruk. Håret blir kjempemykt og herlig - dette blir nok min faste følgesvenn i lang tid fremover.

Rehab koster 75kr for 100g, 152kr for 250g og 221kr for 500g.


Lush har kun butikk her i Trondheim, den ligger i Dronningensgate 14, men man kan kjøpe produktene deres via nettbutikken også. Lush tester ikke produktene sine, eller noen av ingrediensene, på dyr. De handler heller ikke med leverandører som tester på dyr. Lush har en veldig miljøvennlig profil og benytter seg av så lite embalasje som mulig. Jeg elsker denne butikken, og har store planer om å handle mer derifra i fremtiden :)

Har du prøvd noe fra Lush?


Spis opp maten din!

Fant en liten artikkel på adressa.no. Det som alle foreldre forsøker å lære barna sine, forsøker også landbruks- og matministeren å lære oss.

mattitteljpg715055a
Foto: aftenposten.no

Kanskje noe å tenke på: Hvordan skal barna lære seg å spise opp maten sin, hvis mamma og pappa uansett hiver masse mat i søpla hver uke? Mitt inntrykk er at det er veldig vanlig blant nordmenn å kjøpe mer mat enn hva man klarer å spise opp, dermed havner ufattelige 523 000 tonn mat i søpla hvert år. Femhundreogtjuetretusen tonn!  Dèt er mye det.

Dagens miljøtips blir derfor: Vær bevisst på din og din families matvaner - ikke kjøp mer enn dere spiser opp. Og ta med gårsdagens middagsrester som lunsj på jobb. Det er mye bedre å varme en boks med wok og ris enn å tygge på tørre skiver.

110401

Faktaboksen er hentet fra aftenposten.no, og her kan du lese mer om mat og holdbarhetsdato.

Kaster du mye mat?


Grillpause.

img2552

img2563

img2579

img2583

img2571

img2585

I dag tok jeg en pause fra bilderedigering og søknadsskriving for å grille. Ja, grille! Det har vært utrolig herlig vær i dag, sånn type "skalvidrapåstranda" vær (selv om det sikkert hadde blitt litt i kaldeste laget). Nå gleder jeg meg så ufattelig til våren og sommeren kommer for fullt!

Men nok om det, nå må jeg fortsette å velge ut bilder til søknaden min. Så mye som jeg maser om denne bildeutvelgelsen så skulle man tro at det var hundrevis av bilder, men det er det ikke. Det er fjorten. Men desto vanskeligere synes jeg. Jeg skulle hatt en pc uten internett, så jeg ikke hadde blitt så distrahert av blogging og fjæsboka og diverse. Da hadde jeg sikkert vært ferdig allerede ;)

ps: ser du hjertet?


Jeg trenger din hjelp - hvilket selvportrett bør jeg velge?

Jeg skal søke på Norsk Fotofagskole, og nå er det ikke lenge til søknadsfristen. Bare seks dager faktisk, kjenner at jeg får litt panikkfølelse bare av å tenke på det. I søknaden må man sende med en del bilder, hvorav ett selvportrett. Problemet er bare at jeg ikke klarer å velge. Akkurat nå har jeg sett så mye på mine egne bilder at jeg er overbevist om at ingen av de duger, men jeg håper at det bare er den overtrøtte hjernen min som spiller meg et puss ;)

img0141

img232001

Hvilket bilde ville du valgt? Og hvorfor?


Silje har konkurranse!

Og den må jeg selvfølgelig være med på. Det er ikke hvilken som helst premie nemlig, vinneren får et velig søtt pannebånd i bomull, en fotlenke i hemp med skjell og et nøkkelringtroll. Alt lagd av Silje sjøl! Pluss en overraskelse. Det må være den besteste premien jeg noen sinne har sett i en bloggkonkurranse :D

page
- Who wouldn't want this??

For å være med i konkurransen behøver man rett og slett bare å skrive om den. Sånn som jeg gjør nå. Også bør man jo helst gjøre det litt fint, sånn at Silje synes man fortjener å vinne. Derfor legger jeg ut noen bilder som minner meg litt om Silje, selv om jeg aldri har møtt henne ;)

img3411

img2268

dpp0396 copy

Hopes you likez it!  :-*


Farger? Eller fravær av farger?

img2263

img226301

img227701

img2277


Hva liker du best? Sort/hvitt eller fargebilder?
Jeg klarer ikke bestemme meg.


Fotoshoot med Anne.

Anne og jeg hadde fotoshoot forrige uke, og her kommer resultatet:

img164001

img1764

img1665201

img1722

Jeg er superhappy! Kan ikke bli noe annet enn bra med så fin modell da :D Jeg storkoser meg med bilderedigering, og har helst lyst til å sitte hele natta. Men nok er nok, kjenner jeg er litt firkanta i øynene nå, så resten får vente til i morgen. Jentekvelden var forresten kjempekoselig! Vi spiste kjempegod taco, proppa i oss mengder med sjokkis og potetgull, spillte litt wii og masse Alias. Også skravla vi selvsagt. Litt ;)


Søndagskos.

img2109

img2116

img2144

img2091

imag0024

imag0019


Jorbærpiken.

bilde3horz
- Sværbæra.

Noe av det beste med sommeren er jordbær. Store, saftige og søte jordbær. Med fløte, uten fløte, i kurv, i skål, på strå eller rett fra jordbærplanten. Jeg savner sommeren, fremdeles. Bildene over er to eller tre år gamle. Jeg satser på like bola jordbær i år, de var nemlig kjempegode ;)


Fotoshoot med Heidi.

Da har jeg redigert noen av bildene fra fotoshooten med Heidi på torsdag. Egentlig hadde jeg bestemt meg for å jogge en tur og vaske badet, men dette er jo mye morsommere. Heidi er skikkelig fotogen, og jeg er kjempefornøyd med resultatet :D

img1852

img190505

img17982

img186301

Fin ja? :D

Jeg skal redigere bildene av Anne og Kari-Anne etterhvert også, men jeg MÅ virkelig shine over badet nå. Det er greit om det ser sånn nogenlunde beboelig ut her, i kveld skal jeg nemlig ha jentekveld. Det blir koooselig ;)


Bilde av rumpa mi!

I det siste har det har vært mye snakk om at blogging har blitt en konkurranse i å ha flest lesere. I frykt for at jeg skal tape denne konkurransen tar jeg nå grep. Noe må gjøres her på Benteblogg! Hvor mye tror dere lesertallet stiger på grunn av dette innlegget? (Hvis det ikke stiger tar jeg det som en fornærmelse. Seriøøøst ass.)

img1590

Dere får leve med rumpa mi i noen dager, jeg skal nemlig bruke all min tid på å redigere bilder. I tillegg til bildene jeg tok av Anne i går har jeg også hatt Heidi og Kari-Anne på fotoshoot i dag. Kjempepene jenter alle sammen, så jeg tror bildene blir veldig fine!

Tror du rumpestuntet mitt kommer til å virke? ;)


Effektiv sier du?

Kan du gjette hva jeg har gjort i dag ut i fra bildene under?

landicel7treadmillhorz

Det kan du sikkert, men jeg skriver litt alikevell jeg. Dette er nemlig heite nyheter. Bente har gjort noe drastisk: Jeg har sagt opp abonnementet mitt på treningsstudioet! O_o Jeg ble nemlig drittlei for noen uker siden, helt plutselig. No more treadmill for me! tenkte jeg bare. Så nå satser jeg på joggeturer ute i det fri og catslide på stuegulvet, også sparer jeg hele tohundre kroner i måneden. Juhu!

Også hadde Anne og jeg en liten fotoshoot i dag, meg bak kameraet og Anne foran. Det ble mange fine bilder, og nå gleder jeg meg til å redigere! En liten sidenote: Jeg tor jeg skal legge ned fotobloggen, jeg oppdaterer den aldri alikevell. Two blogz is too much for me ;)

Og tilslutt: Jeg har levert selvangivelsen! Jeg HATER liker virkelig ikke "sånne ting". Jeg er allergisk mot alt som har med tall, skjemaer, tidsfrister og betaling å gjøre. Symptomer er rastløshet, irritasjon og hodepine. Regninger går forsåvidt greit, de har jeg vel blitt immune mot, men alt som er hakket mer komplisert ... make it go away! Heldigvis har jeg en kjæreste som er veldig klar over allergien min, og som er fantastisk flink til å gi meg et lite spark i rævva når det trengs ;) Det var faktisk ikke så ille heller: Inn på altinn.no, klikke litt her og klikke litt der, og vips! så var det gjort. Og for en gangs skyld så får jeg igjen på skatten også. Det er vel kanskje den eneste fordelen med å måtte pendle til jobb. Dèt, og å høre på radio i bilen...

Har du levert selvangivelsen?
Er du flink med "sånne ting"?hits