mars 2011 (benteblogg)



mars 2011

Makizushi.




Og vips s var vi ferdige med matfotografering ogs. Her er noen bilder fra min siste innlevering, som var en serie bilder med tema sushi. Resten kan sees her, om enn litt smtt.

Neste kurs er fashion, og jeg bde gleder og gruer meg. Det er alltid ti ganger s mye jobb med fashion: Man m kjpe klr, lne klr, hente klr, skaffe modell, skaffe stylist, ta bildene, levere tilbake klr ... ogs skal det hele gjerne gjentas et par ganger fr man blir fornyd. Men s er det ogs noe av det mest kreative vi fr gjre, og det er jo gy :) Og etter tre uker med fashion er det EKSAMEN som str for tur! Og etter tre uker med eksamen er det avgangsutsilling, ogs: plopp! er jeg ferdig p Fotofagskolen. Tiden flyr gitt, jeg synes ikke det er lenge siden jeg skrev dette innlegget jeg ;)

business and pleasure



Det er fint med skoleoppgaver som gir rom for vegetarmaki, brunris te og litt skravling. Tilfeldigvis s har vi matfotografering med sushi som tema i disse dager, og tilfeldigvis s er Silje bde en fin modell og en racer p lage vegetarmaki. Da er det greit vre fotograf alts ;)

N: Photoshop, helt til de sene kveldstimer. Innlevering 09.00 i morgen tidlig :)

print screen







3 x print screen. Jeg redigerer sushibilder, blogger, handler raw sjokkis p nett og drmmer s smtt om mer utdanning. Og hrer p musikk selvflgelig. Dronningen av multitasking med andre ord ;)

Hva gjr du i dag?

Konkurranse hos Kayso.net!



Kirsti har konkurranse hvor man kan vinne en personlig almanakk fra tryckdig.se! Dette er en snn ting jeg alltid nsker meg, men som jeg aldri fr rotet meg til bestille, s n satser jeg p vinne ;)

Wish me luck!

Sjokoladetips: krnsj!



Middagstips m jo selvflgelig flges opp av desserttips. Liker du sjokolader la Crispo som gir skikkelig crunch br du prve dette: sjokolade med spiret og trket bokhvete, palmesukker og kokos. Krnsj heaven! ;)

Bokhvete er faktisk ikke et kornslag som man skulle tro, men en nttetype. Bokhvete er en 40 cm hy ettrig urt som tilhrer gressfamilien, og er i slekt med bl.a. rabarbra. Den har sm hvite til rdhvite blomster i kvartslignende klaser. De trekantede fruktene som er den delen som spises, er egentlig en ntt som smaker sktaktig. kilde

Bokhvete inneholder bl.a. mye jern, kalsium, kalium og magnesium og ogs mye av aminosyren lysein. Aminosyrer er byggesteinene i protein og lysein er en av de tte essensielle aminosyrene, dvs. at kroppen ikke kan produsere den selv men m f den tilfrt via kosten. Smaksmessig synes jeg bokhvete minner litt om sukkererter, veldig godt! I sjokolade kamufleres dog denne smaken, og det er kanskje like greit? Det er jo ikke alt som passer til sjokolade. Bare nesten.


spiret og trket bokhvete

Bokhvete fr man kjpt p helsekost, og det finnes som hele ntter med eller uten skall og ogs som mel. Hel bokhvete som er spiret og trket passer ogs kjempegodt i frokostblandinger, granolabarer, over salater og s videre. Mjuuugly har skrevet om hvordan man spirer og trker bokhvete her, og hun har ogs skrevet et flott og informativt innlegg om det lage r sjokolade her. Verdt lese! :)

Tilbake til sjokoladen: Jeg blandet alts bokhvete, palmesukker og kokos i den flytende sjokoladen og helte det over i en liten plastboks s det ble en sjokoladeplate. En liten halvtime i fryseren og vips: deilig, st sjokolade med skikkelig krnsj <3

Middagstips: wok!



Denne uka har kjresten vrt p rep, og mens han har kost seg med telt, storm og sidelengs sludd har jeg kost meg med fyr i peisen, en kosen katt og ikke minst god mat. Hvem har vel sagt at livet er rettferdig? ;)

Tidligere denne uka lagde jeg meg wok, og den ble s god at den fortjener et eget blogginnlegg. Jeg har aldri vrt en srlig stor fan av bambusskudd, men rar som jeg er blir jeg ofte fristet ogs av ting jeg ikke liker. S hermetiserte bambusskudd fikk bli med hjem fra Rema1000 og var utgangspunktet mitt nr jeg kokkelerte p onsdag.

Du trenger:
- Quorn. Vegetariske filter eller biter som kjpes p helsekost eller matbutikker med litt utvalg.
- hermetiserte bambusskudd
- ananas
- lk
- cherrytomater, delt i to
- kokosmelk
- litt sitronsaft
- salt, pepper og garam masala

Begynn med steke Quornbitene og ha i grnnsakene mot slutten av steketiden. Jeg skriver ikke ml, her er det bare ta s mye du/dere trenger. Tilsett s nsket mengde kokosmelk, jeg synes ikke det behves s mye, men det er smak og behag. Til slutt smaker du til med sitronsaft, salt, pepper og krydder, og lar det trekke litt.

Garam masala er en indisk krydderblanding. Dette var frste gang jeg brukte det, og det var utrolig godt! Sammen med kokosmelken gjorde det woken det passe sterk og passe fyldig. Friske innslag som ananas og tomat gjr seg ogs utrolig godt i wok synes jeg., og dette ble en hit som helt klart skal gjentas.

Kryddertips: Jeg er veldig fornyd med disse krydderne av merket Rajah. De har stort utvalg, og p innvandrerbutikker er de ogs rimelige. S lp og kjp! :)

Kake!

Jeg har lagd rawkake* for aller frste gang, og er superstolt over hvor godt det ble :D Jeg prvde meg p to varianter: en med mint og sjokolade og en med kokos/vanilje og jordbr. Inspirasjon hentet jeg hos Hege og Anita, og gjorde litt endringer etter hva jeg fant i kjkkenskapene.

* Raw vil si at hverken kake eller ingredienser er varmet opp til mer enn 40 grader for bevare mest mulig av nringsstoffene. Ingrediensene i min kake er ikke 100% raw, men dette er iallefall en kake som ikke krever steking og som er vegan, sukkerfri og glutenfri. Og til tross for alt dette: enkel lage ;) (dog litt tidkrevende)

Som bunn brukte jeg en blanding av valntter, mandler, dadler og kakao malt i blender til en seig masse. Her er det bare begynne med nttene, tilsette dadler til du har nsket konsistens og smake til med kakao og ev. ekstra stning. Jeg ser for meg at litt kokosolje ogs gjr seg bra i bunnen, men det gr helt fint uten.

Mintfyllet lagde jeg av valntter, pistasjntter, yaconsirup, noen f drper peppermynteolje og bittelitt salt. Den grnne fargen fikk jeg ved tilsette litt kamut hvetegress, men hvor vellykket det ble er en annen sak... smaken er det i allefall ingenting si p, smaker stt og herlig mint ;)

Sjokoladen lagde jeg p vanlig vis, ved smelte kakaofett og rre inn kakaopulver, yaconsirup og litt vaniljepulver. Her er en fin oppskrift for de som ikke vil ta det p slump.

For lage kokos/vanilje fyllet brukte jeg dette:

- en boks kokosmelk (250ml, ikke lett variant)
- 3 ss palmesukker
- 2 ts vaniljepulver
- 1 ts lucuma
- 2 ts lecithin
- 3 ts psyllium husk (fiberhusk)
- 1,5 ss smeltet kokosolje
- litt sitronsaft

Dette kjrte jeg i blenderen til en jevn tjukk masse. Jeg vil tro at man fint kan lage dette uten lucuma og lecithin, men fiberhusk er viktig for f den riktige konsistensen.

Jordbrfyllet lagde jeg av 350g tinte jordbr, 2 ts psyllim husk, 1 ts lecithin og litt sitronsaft. Kjres ogs i blender. Her kan du tilsette litt stning hvis du vil, jeg synes jordbrene er ste nok i seg selv.

S var det bare legge bunn og fyll lagvis:

Jeg brukte hjerteformede muffinsformer i silikon og en helt vanlig kakeform. Begynn med trykke ut bunnmassen, og legg s p de lagene du vil ha (jeg frs kakene mellom hvert lag, men jeg er ikke sikker p om det er ndvendig). For f til hjertene den riktige veien lagde jeg frst bunnene, frs de, tok de ut og la de til side. S fylte jeg i jordbrfyllet (sjokoladen) og deretter kokosfyllet (mintfyllet) fr jeg la de ferdige bunnene p toppen igjen og frs det hele p nytt.

Kaken oppbevares i fryser, og br tas opp i god tid fr den skal spises, gjerne kvelden fr. Det har selvflgelig ikke jeg tlmodighet til, s da blir det iskake p meg ;) Dette ble alts supergodt! Anbefaler alle som vil prve en sunnere kake lage noe lignende - s lenge man har en blender eller kjkkenmaskin, ntter, dadler, kokosmelk, fiberhusk og br kommer man langt :) Ta en titt p linkene verst i innlegget hvis du vil ha mer nyaktige oppskrifter.

Nam <3

Konkurranse p Veganerliv.com!

Hva inspirerer meg til ville bli veganer? Kaja har en konkurranse p gang hvor man kan vinne boken "Vegan's Daily Companion" av Colleen Patrick-Goudreau hvis man skriver litt om hva som inspirerer en nr det kommer til dyrerettigheter/veganisme.

Hos meg som hos de fleste andre som vil bli/er veganere s er det troen p enkeltindividets verdi som ligger til grunn. Tidligere var ikke dette noe jeg dvelte ved, men nr jeg n frst har tenkt tanken klarer jeg ikke legge den fra meg: Hvem har bestemt at dyr er mindre verdt enn mennesker? At noen dyr er mindre verdt enn andre dyr? Alle, bde mennesker og dyr, lever for sin egen del. Mennesker har ikke strre rett til utnytte dyr enn hva hvite har til utnytte svarte, menn har til utnytte kvinner eller voksne har til utnytte barn.

Selv er jeg ikke veganer enda, men jeg jobber litt hver dag for komme dit. For meg er dette en lang prossess, og inspirasjon henter jeg fra flere steder. Internett er en flott ressurs for meg som ikke kjenner noen andre som har valgt en vegansk livsstil. Det er lett fle seg alene, s blogger og nettsteder som omhandler veganisme er til stor hjelp. Jeg kan for eksempel nevne Veganmisjonen og Vegetarbloggen som begge har flotte og inspirerende oppskrifter. Videoer, som denne med Gary Yourofsky, og artikler som denne: Thinking critically about the animals we use, er ogs inspirerende og hjelper meg sette ord p hvorfor jeg vil bli veganer.

Den strste inspirasjonskilden er likevel de dyrene jeg mter og blir kjent med, og da spesielt denne herremannen her. Kyrre, min samboer og bestevenn i snart sju r.



Etter sju r under samme tak blir man ganske godt kjent. Han vet at for f oppmerksomheten min er det like greit og legge seg i kontorstolen fr jeg rekker sette meg. Og nr han mjauer s vet jeg med en gang om han nsker vann fra springen, en tur utendrs eller bare kos. Vi kjenner hverandre - jeg ser om han er irritert, redd eller lykkelig og jeg vet at hans flelser ikke er mindre reelle en mine flelser. Og Kyrre har lrt meg at det samme gjelder for alle dyr: jeg kjenner de ikke, men jeg vet at de har flelser og interesse i frihet og eget liv. Akkurat som Kyrre og akkurat som meg. Etter ha innsett dette finnes det ikke lenger noen forklaringer som kan forsvare bruk av animalske produkter, da animalske produkter i alle tilfeller innebrer frihetsbervelse, drap og mere til. S veien mot veganisme fortsetter, og selv om jeg ikke skriver s mye om dette p bloggen (jeg liker ikke skrive om ting jeg ikke lykkes med p frste forsk :P) s er jeg godt p vei!

Dersom du er veganer, vil bli veganer eller gr med en dyrerettighetsforkjemper i magen kan du ogs vre med i konkurransen. Fristen for delta er mandag 4.april :)

Nytt.









Ny hrfarge. Ny veske (H&M 199,-). Ny drikkeflaske. Ny raw kake, eller iskake om du vil. Oppskrift og flere kakebilder kommer senere :) Ha en fin tirsdag da!

Pure refreshment!



Siste skoleoppgave, rykende fersk fra photoshop'en min! Bestis og stis Solveig er modell, utrolig kjekt ha ei s fin venninne med verdens kuleste 50-talls garderobe :D Oppgaven gikk ut p lage en reklameplakat for en kjent drikkevare, s da ble det Cola. I etterpklokskapens lys skulle jeg nske jeg tok meg tid til spraye colaflasken med vann for f den til se enda freshere ut, men gjort er gjort og spist er spist. Jeg er uansett fornyd :)

Edit: Hvem klarer vel legge seg til fornuftig tid nr man kan gjre s mye gy i photoshop istedet? Som lage bling bak colaflaska for eksempel. Hvilken versjon funker best?

Kirsebrfyll til sjokolade.



Sist jeg lagde sjokolade slengte jeg sammen litt kirsebrfyll p sparket. Jeg har alltid syntes de smgodt sjokoladene med bringebrgel har vrt s gode, s jeg ville prve meg p noe lignende selv ogs. Jeg tinte ca 1dl fryste kirsebr og hadde det i blenderen sammen med ca en spiseskje psyllium husk (ogs kalt loppefr eller fiberhusk) og to spiseskjeer palmesukker. Nr jeg skal lage sjokolade med fyll foretrekker jeg og gjre det p den enkle mten: fyll formen litt over halvfull med sjokolade og legg i en klatt med fyll. Ha ev. p litt mer sjokolade hvis det trengs fr du setter det i fryseren. Etter ca 20min er de klare til spises :)

Fiberhusk trekker til seg veske og fungerer supert som bindemiddel. Restene av kirsebrfyllet fikk st i kjleskapet, og som dere ser p bildet s resulterte det i kirsebrpudding for min del. Ikke helt planlagt, men veldig godt ;) Vr obs p at for mye fiberhusk kan gjre at du mister litt av den friske brsmaken, s bruk gjerne mindre hvis du vil ha et mer flytende og friskere fyll.

Dette ble en hit synes jeg, og skal helt klart lages igjen. Kanskje med jordbr eller bringebr neste gang :D

Marte, del tre.



Tredje og forelpig siste del av Marte-bildene. Se flere her og her, og se disse strre p tumblr bloggen min :)

Du och jg



5 rs kjrestedag i dag! Og for feire legger jeg ut det fineste bildet jeg fant av oss p facebook. Jeg er veldigveldigveldig glad for at du er kjresten min Alexander. Taffeljs! <3

Sjokolademakerne.





Dette er noe av resultatet etter tidenes sjokoladeproduksjon p tirsdag. Det hele begynte med at jeg skulle vise noen i klassen hvordan man lager sunn sjokolade, og plutselig var vi 13 stk. Det ble lettere kaotisk, men veldig koselig! :) Jeg lagde noen sjokoladermed hasselntter og tranebr, noen medsalt mandelkaramell, noen med kakaonibs og noen med improvisert kirsebrfyll. Og andre eksperimenterte med alt fra honning og peanutsmr til sitron og ingefr, namnam! Oppskrift p kirsebrfyllet kommer senere, for det var nemlig supergodt! :)



Vinneren er..!

Da har jeg trukket vinner av konkurransen, og den heldige ble Gro som hadde bidrag nummer 34. Gratulerer! Jeg har sendt deg mail :) Gro fr velge seg en sjampo og balsam fra merket Faith In Nature p veganlife.se.

Tusen takk til Pernilla og David hos Veganlife for den flotte premien, og takk til alle som deltok! :D Jeg har veldig lyst til bestille meg sjokolade sjampoen selv, men ettersom jeg har tre sjampoer jeg m bruke opp nyer jeg meg med litt vegan chorizo istedet ;)

Marte, del to.



To bilder til av Marte, som forresten er kollegaen min p tax-free'en. Hvis du vil se de strre s ta turen innom tumblr bloggen min :)

Mens de forrige bildene av Marte var tatt med blits, s er disse tatt med kun naturlig lys. Jeg liker det s mye bedre! Royal Garden var snille og lnte oss et hotellrom, korsettet lnte jeg p Fretex Unika og Marte stod selv for hr og make-up. Eva Merete, som ogs er en kollega, var med som assistent, og "team tax-free" resulterte i fine bilder synes jeg ;)

iHerb favoritter # 4

Det er p tide tipse om noen godsaker fra iHerb igjen! Selv om det er billig kunne jeg lett brukt hele lnna mi der inne ;) Frstemann ut er palmesukker:


Palmesukker lages av kokosnttpalmens blomster, det er brunt p farge og det har en god, karamellaktig smak. Det er erstatter vanlig hvitt sukker 1:1 i oppskrifter, og er bedre for kroppen da det ikke pvirker blodsukkeret like mye som tradisjonelt sukker (hvitt skker har GI 65, palmesukker har GI 35). Det inneholder ogs bl.a. magnesium, jern og kalium.

P iherb koster en stor pose ca 30kr og en liten pose ca 17kr.


En annen favoritt er Hampfr. Hampfr uten skall har en ntteaktig smak og er lett like: her i huset rekker jeg svidt f en pose i hus fr jeg m bestille nytt, og det er kjresten som str for strsteparten av forbruket :P Hampfr er genialt str over salater, ha i hjemmelaget sjokolade, p brdskiva (no kidding), i frokostblandingen, over middagsretter osv.

Dette skriver Sanabona om hampfr: Nringsinnholdet i hampfr er eksepsjonelt. Hampfr uten skall inneholder 35 % protein, 18 % fett (i form av nringsrik olje) og 25 % karbohydrater, i tillegg til en rekke vitaminer og mineraler. Hampfr inneholder alle de 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv og m ha tilfrt gjennom maten. Aminosyrene er viktig for kroppen, fordi de er byggesteiner i proteiner. Les mer her.

Hampfr koster ca. 55kr p iHerb.

ps: Hampfr m ikke varmes opp til over 180 grader, da delegges de sunne fettsyrene.


S til en type jeg har brukt litt tid p bli venner med, men som jeg n elsker over alt p jord: Kakaonibs! Kakaonibs er delvis knuste kakaobnner, intet mer og intet mindre. Smaken er litt bitter (ren kakao er jo bittert) og frste gangen jeg smakte det m jeg innrmme at jeg syntes jeg hadde gjort et bomkjp. Men n ... n elsker jeg det! Det er fantastisk ha i hjemmelaget sjokolade, over is, frokostblanding, i smoothies osv. Kakaonibs og cashewntter over brsmoothie for eksempel: NAM!

Dette skriver Sanabona om r kakaonibs: R kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen br eller frukt inneholder s mye antioksidanter som r kakao. R kakao er ogs den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for oppn en god hjertefunksjon. Hjernen trenger ogs magnesium til en rekke viktige prosesser. R kakao inneholder ogs naturlig mye jern. Aminosyren tryptofan finnes naturlig i r kakao, tryptofan ker avspenningen og fremmer bedre svn. Les mer her.

Disse godbitene koster ca. 79kr p iHerb.

ps: R kakao br ikke varmes opp dersom man nsker bevare dens gode egenskaper.

Det er en del som spr meg om jeg er sponset av iHerb ettersom jeg reklamerer s mye for de, men det er jeg alts ikke :) Derimot s har jeg en rabattkode jeg kan dele ut til frstegangskunder, som gjr at jeg fr 4% av summen de handler for. Alle som handler p iHerb fr en slik kode som de kan dele ut til sine venner, kjente og ukjente. Og hvis jeg har forsttt det riktig s fr man prosenter av ledd to, tre og fire ogs. En smart mte gjre det p synes jeg, det gagner jo alle :) Min kode er SEF729 og bruker du den fr du $5 rabatt.

Noen tips nr du skal handle p nett:
- Hold deg under 200kr per bestilling, s slipper du moms og toll. Her er en valutakalkulator.
- Vr sikker p at det du kjper er lovlig importere til Norge. Anette har et fint og informativt innlegg om det her.
- S lenge pakken din ikke veier mer enn 1,36kg er det kun $4 i frakt p iHerb. Merk at dette fraktalternativet ikke tilbyr sporing eller noen som helst form for garanti. Jeg har alltid brukt dette alternativet uten problemer, men som sagt: du fr ingenting tilbake dersom pakken din skulle forsvinne.

S m jeg ogs nevne at selv om jeg blir hoppende glad hvis folk bruker koden min, s skriver jeg hovedsakelig om disse produktene fordi jeg har et lidenskapelig forhold til sunn og god mat, og fordi jeg hper det kan vre til inspirasjon for andre som kanskje er p utkikk etter sunnere matvaner :)

Ha en flott lrdagskveld folkens!

Siri Martinsen.





Vi har jobbet med magasinprortrett p skolen den siste tiden, og en av oppgavene var ta bilder av en profilert person. Jeg var s heldig f ta bilder av Siri Martinsen, som er veterinr og leder i dyrerettighetsorganisasjonen NOAH. Et forbilde med andre ord ;)

Ny smoothiefavoritt og noen tanker om kosthold.



Denne rosa herligheten gr ned p hykant as we speak, og er s god at den har blitt en fast gjenganger her i huset. Her fr du bl.a. bde fiber, sunt fett og proteiner, s den fungerer utmerket som et mltid i seg selv.

Til to store glass trenger du:
- ca. ett glass frosne jordbr
- ca. 2/3 glass frosne kirsebr
- 1ss psyllium husk (for fiber)
- 1ss hamp proteinpulver. Bruk gjerne mer om du vil. Her er jeg som regel litt beskjeden, fordi dette proteinpulveret gir litt ekkel smak om man bruker for mye.
- 1 stor ss kokosolje
- en klunk linfrolje
- en klunk tart cherry concentrate
- appelsinjuice og/eller vann

Kjr godt i en blender og juster konsistensen med apelsinjuice og/eller vann. Pynt s med kakaonibs, gojibr, hampfr og cashewntter. Eller gjr som meg og rr inn ekstra mye av det i hele smoothien. NAM! <3

Mange av ingrediensene jeg har linket til gr under betegnelsen supermat som mange sikkert har hrt om. Anita bak bloggen Superlivsstil skriver dette: Supermat er kort fortalt en rekke planter som har ekstremt hyt innhold av nringsstoffer. Dette er ikke som kosttilskudd! Vil gjerne si det som David Wolfe; Supermat er bde mat og medisin fordi det har elementer av begge. Det er helt naturlige planter og vekster, ikke noe som er kunstig framstilt eller en magisk kur som gjr deg frisk i en fei.

Noen mener det er en hype, andre sverger trofaste til supermaten sin og mener det gjr dem bde friskere, slankere og lykkeligere. Selv er jeg i startgropa nr det kommer til supermat, s jeg skal ikke komme med bastante uttalelser fr jeg har prvd det skikkelig selv. Men jeg tror helt klart at det kan ha noe for seg - jeg er iallefall ikke i tvil om at kosthold pvirker bde kropp og psyke s utrolig mye mer enn hva jeg har trodd tidligere. Jeg har aldri sett p meg selv som en spesielt usunn person, men etter at jeg kuttet kraftig ned p sukker, fint mel og melkeprodukter, og kte inntaket av fiber, grnnsaker og supermat fler jeg meg som et nytt menneske. Jeg fler meg lettere til sinns, jeg tenker klarere og jeg graver meg ikke like fort ned i min egen negativitet. Jeg kan godt skeie ut med god samvittighet, men da m jeg tle de reaksjonene som kommer etterp: oppblst og vond mage, rastlshet og drlig humr. Plager som fr var en del av hverdagen, som jeg trodde skulle vre der, men som jeg n ser henger sammen med hva jeg putter i munnen. For nr man leser p ingredienslistene og ser hvor mye sukker, transfett, stivelse, fargestoffer, konserveringsmidler, antiklumpemidler osv osv som vi putter i oss, s kan man jo begynne lure: Hva gjr det egentlig med kroppen?

Eller hva tror du? :)

Marte.





To bilder av nydelige Marte, tatt til en av oppgavene i kjendisportrett kurset vi har hatt p skolen de siste tre ukene. Marte er ikke kjendis p ordentlig, men hun er s pen at hun burde vrt det ;) More pics to come!

Hvorfor klarer jeg forresten aldri legge meg til rett tid? Kontaktlinsene er knusktrre etter rten timer foran dataen, jeg gjesper i ett sett og jeg har vel strengt tatt ikke noen unnskyldning for sitte oppe lengre. Likevel er jeg som en tiring som nekter legge seg. Jeg tror jeg trenger en nanny...

Linda.



To bilder til av fine Linda. De kan sees strre p tumblr bloggen min :)

Gruppeportrett!



Her er resultatene av workshopen vi hadde p skolen i forrige uke. Det veste bildet var det min gruppe som tok, og det nederste er resultatet av malings-orgien hvor vi var modeller ;) Gruppearbeid er gy! Snart er tre uker med magasinportrett ogs over, tiden flyr! Om ikke lenge er jeg ferdig p Fotofagskolen, tenk det ... det er bde spennende og skummelt! Flere bilder fra magasinportrett-kurset kommer ogs p bloggen etterhvert, jeg er bare litt treig av meg :P

N er det natta, og i morgen tidlig er det yoga. Yoga <3

fotofagskolehverdag


Film: Martine.

En liten bakomfilm fra Fotofagskolen. Vi fikk i oppgave av ta gruppebilder av hverandre, og de som tok bilde av min gruppe syntes det var en god id kle oss halvnakne, legge oss i en mlje og sprute maling p oss. En annerledes, men likevel morsom dag p skolen ;) Jeg gleder meg til se resultatet i morgen!

Og hvis noen lurer s er jeg hun som str og vasker bena i en liten evighet p slutten :P

Konkurranse - vinn dyrevennlige hrprodukter!

I samarbeid med Veganlife kjrer jeg i gang en konkurranse hvor en heldig vinner fr en valgfri sjampo og balsam fra merket Faith In Nature. Hurra! ;)


Veganlife.se er skandinavias strste veganbutikk, og de selger alt fra kroppspleie og litteratur til kosttilskudd og vaskemidler. delta i konkurransen er veldig enkelt: Besk veganlife.se, kom s tilbake hit og fortell meg hva du helst ville hatt av produktene de tilbyr (edit: av hele sortimentet) , eventuelt hva du synes mangler i nettbutikken deres. Husk legge igjen e-post adressen din ogs, slik at jeg fr kontaktet vinneren.

Fristen for delta er sndag 13.mars, og mandag 14.mars trekker jeg s en vinner som fr valgfri sjampo og balsam fra Faith In Nature :)

Faith In Nature's produkter er ikke testet p dyr, de inneholder ikke parabener eller syntetiske konserveringsmidler/fargestoffer, og de er godkjente av the Vegan Society. Du kan lese mer om deres ingredienser, produkter og policy her.

Vinneren kan velge mellom fire ulike typer hrpleie: aloe vera for styrke (normal til trt hr), sjokolade for brunetter, hamp for fuktighet (trt og skadet hr) og rosmarin som er stimulerende (normalt til fett hr). Noe for ethvert hr med andre ord.



Jeg gleder meg til lese tilbakemeldingene deres, og nsker alle lykke til :)

Lrdag p sitt beste.





Lrdagen min startet med sn, location-leting og demonstrasjon mot pels. S fortsatte den med en tur p koselige Cafe Lkka med Silje, hvor vi drakk god te og skravlet til klokka var langt p dag. S tok jeg turen innom Solsiden for litt impuls-shopping. Og her snakker vi ikke om klr og snt fiksfakseri - gi meg dadler og selvhjelpsbker og jeg er en happy camper ;)





Jeg har alltid vrt en person som himler med ynene over denne type bker. "Man blir ikke lykkelig av lese en bok" har vrt innstillingen min. Men s hadde det seg snn at jeg plukket opp boken Lev her og n av Eckhart Tolle i bokhandelen for noen dager siden. Jeg pnet p en tilfeldig side og flte at et lite stykke himmel datt ned i hodet p meg: Det som stod var bare s ... sant! Man blir kanskje ikke lykkelig av lese en selvhjelpsbok, men man kan lre seg de verktyene man trenger for forandre tankegang og innstilling. Om man er pen for det selvsagt.

S n gleder jeg meg til lese disse bkene ogs. Den ene heter Forelsket i livet og er skrevet av psykolog Gill Edwards - ja, det hres ut som verdens mest klissete klisj, men hadde det ikke vrt litt deilig da? vre forelsket i livet? ;) Den andre faller vel kanskje under en litt annen kategori, den heter Optimal helse for kvinner og er skrevet av lege og naturlege Irene Hage. Her finner man grunnleggende info om kosthold og helse, og hun skriver om alt fra PMS og vinterdepresjon til benskjrhet, migrene og candida. Jeg kommer til skrive litt om alle tre bkene etterhvert som jeg fr lest de, og for eventuelle Trondhjemere s finnes de to siste p salg p Solsiden.

Hva tror du om selvhjelpsbker. Har de noe for seg, eller er det bare lureri?

kom mai du skjnne milde



Omtent snn s det ut da jeg hjalp Heidi p fotoshoot tidligere i dag. Det vises kanskje ikke s godt p bildet, men her blser det alts s mye at jeg er p nre nippet til fly avgrde som den reneste Mary Poppins. For ikke snakke om regnet - det hele var en vt, men hyggelig affre. Og n har vi sn... Man m jo bare elske trndervret ;)

Ilpet av helgen blir det forresten konkurranse her p bloggen, og premien er superduperflott, so stay tuned. N skal jeg bare se n episode til med Grey's fr jeg finner senga.

Ok da. Kanskje to.

Eller tre.

in the city







Tre bilder fra hovedstaden: Ina, vrruller og ananasjuice. Nr kameraet er p strrelse med en leca blokk, og veier tilsvarende, er det begrenset hvor ofte man orker ta det frem. Men medbloggere, mat og drikke er jo obligatoriske fotomotiv ;) Det var kjempekoselig mte Ina, som ogs var min supre fotoassistent/oslogiude for dagen. Tusen takk for hjelpen! Skoleoppgaven var forresten ta bilde av en kjendis, og jeg tok bilder av Siri Martinsen som er veterinr og leder i NOAH. De kommer vel p bloggen etterhvert som de blir ferdige :)

Maten og juicen er fra Loving Hut som ligger i Parkveien 6a. Et lite sted som virket veldig koselig og som serverer bare vegansk mat. Vrrullene var kjempegode, og den ferskpressende ananasjuicen var himmelsk! De har ftt bra omtale p vibb.no ogs. Hadde ikke sagt nei takk til et snt tilbud i Trondheim alts.

N skal en sliten Bente snart finne senga, i morgen skal jeg sove til ni. Minst! <3

Hei og hadet.

Jeg er bare en liten snartur innom for vise fram ett bilde av kjempefine Linda som jeg tok i forrige uke, og for si hadet p badet. Om noen timer setter jeg meg p flyet til Oslo, jeg skal nemlig p tidenes lynvisitt til hovedstaden for ta bilder til en skoleoppgave. S er det rett hjem i morgen kveld fr en hektisk skoledag og oppstartsmte for NOAH aktive i Trondheim venter p torsdag. Tipper jeg er glad nr fredagen kommer ;)

Hasta la vista folkens!

hits