mars 2011 (benteblogg)mars 2011

Makizushi.
Og vips så var vi ferdige med matfotografering også. Her er noen bilder fra min siste innlevering, som var en serie bilder med tema sushi. Resten kan sees her, om enn litt smått.

Neste kurs er fashion, og jeg både gleder og gruer meg. Det er alltid ti ganger så mye jobb med fashion: Man må kjøpe klær, låne klær, hente klær, skaffe modell, skaffe stylist, ta bildene, levere tilbake klær ... også skal det hele gjerne gjentas et par ganger før man blir fornøyd. Men så er det også noe av det mest kreative vi får gjøre, og det er jo gøy :) Og etter tre uker med fashion er det EKSAMEN som står for tur! Og etter tre uker med eksamen er det avgangsutsilling, også: plopp! er jeg ferdig på Fotofagskolen. Tiden flyr gitt, jeg synes ikke det er lenge siden jeg skrev dette innlegget jeg ;)

business and pleasureDet er fint med skoleoppgaver som gir rom for vegetarmaki, brunris te og litt skravling. Tilfeldigvis så har vi matfotografering med sushi som tema i disse dager, og tilfeldigvis så er Silje både en fin modell og en racer på å lage vegetarmaki. Da er det greit å være fotograf altså ;)

Nå: Photoshop, helt til de sene kveldstimer. Innlevering 09.00 i morgen tidlig :)

print screen3 x print screen. Jeg redigerer sushibilder, blogger, handler raw sjokkis på nett og drømmer så smått om mer utdanning. Og hører på musikk selvfølgelig. Dronningen av multitasking med andre ord ;)

Hva gjør du i dag?

Konkurranse hos Kayso.net!Kirsti har konkurranse hvor man kan vinne en personlig almanakk fra tryckdig.se! Dette er en sånn ting jeg alltid ønsker meg, men som jeg aldri får rotet meg til å bestille, så nå satser jeg på å vinne ;)

Wish me luck!

Sjokoladetips: krønsj!Middagstips må jo selvfølgelig følges opp av desserttips. Liker du sjokolader á la Crispo som gir skikkelig crunch bør du prøve dette: sjokolade med spiret og tørket bokhvete, palmesukker og kokos. Krønsj heaven! ;)

Bokhvete er faktisk ikke et kornslag som man skulle tro, men en nøttetype. Bokhvete er en 40 cm høy ettårig urt som tilhører gressfamilien, og er i slekt med bl.a. rabarbra. Den har små hvite til rødhvite blomster i kvartslignende klaser. De trekantede fruktene som er den delen som spises, er egentlig en nøtt som smaker søktaktig. kilde

Bokhvete inneholder bl.a. mye jern, kalsium, kalium og magnesium og også mye av aminosyren lysein. Aminosyrer er byggesteinene i protein og lysein er en av de åtte essensielle aminosyrene, dvs. at kroppen ikke kan produsere den selv men må få den tilført via kosten. Smaksmessig synes jeg bokhvete minner litt om sukkererter, veldig godt! I sjokolade kamufleres dog denne smaken, og det er kanskje like greit? Det er jo ikke alt som passer til sjokolade. Bare nesten.


spiret og tørket bokhvete

Bokhvete får man kjøpt på helsekost, og det finnes som hele nøtter med eller uten skall og også som mel. Hel bokhvete som er spiret og tørket passer også kjempegodt i frokostblandinger, granolabarer, over salater og så videre. Mjuuugly har skrevet om hvordan man spirer og tørker bokhvete her, og hun har også skrevet et flott og informativt innlegg om det å lage rå sjokolade her. Verdt å lese! :)

Tilbake til sjokoladen: Jeg blandet altså bokhvete, palmesukker og kokos i den flytende sjokoladen og helte det over i en liten plastboks så det ble en sjokoladeplate. En liten halvtime i fryseren og vips: deilig, søt sjokolade med skikkelig krønsj <3

Middagstips: wok!Denne uka har kjæresten vært på rep, og mens han har kost seg med telt, storm og sidelengs sludd har jeg kost meg med fyr i peisen, en kosen katt og ikke minst god mat. Hvem har vel sagt at livet er rettferdig? ;)

Tidligere denne uka lagde jeg meg wok, og den ble så god at den fortjener et eget blogginnlegg. Jeg har aldri vært en særlig stor fan av bambusskudd, men rar som jeg er blir jeg ofte fristet også av ting jeg ikke liker. Så hermetiserte bambusskudd fikk bli med hjem fra Rema1000 og var utgangspunktet mitt når jeg kokkelerte på onsdag.

Du trenger:
- Quorn. Vegetariske filéter eller biter som kjøpes på helsekost eller matbutikker med litt utvalg.
- hermetiserte bambusskudd
- ananas
- løk
- cherrytomater, delt i to
- kokosmelk
- litt sitronsaft
- salt, pepper og garam masala

Begynn med å steke Quornbitene og ha i grønnsakene mot slutten av steketiden. Jeg skriver ikke mål, her er det bare å ta så mye du/dere trenger. Tilsett så ønsket mengde kokosmelk, jeg synes ikke det behøves så mye, men det er smak og behag. Til slutt smaker du til med sitronsaft, salt, pepper og krydder, og lar det trekke litt.

Garam masala er en indisk krydderblanding. Dette var første gang jeg brukte det, og det var utrolig godt! Sammen med kokosmelken gjorde det woken det passe sterk og passe fyldig. Friske innslag som ananas og tomat gjør seg også utrolig godt i wok synes jeg., og dette ble en hit som helt klart skal gjentas.

Kryddertips: Jeg er veldig fornøyd med disse krydderne av merket Rajah. De har stort utvalg, og på innvandrerbutikker er de også rimelige. Så løp og kjøp! :)

Kake!

Jeg har lagd rawkake* for aller første gang, og er superstolt over hvor godt det ble :D Jeg prøvde meg på to varianter: en med mint og sjokolade og en med kokos/vanilje og jordbær. Inspirasjon hentet jeg hos Hege og Anita, og gjorde litt endringer etter hva jeg fant i kjøkkenskapene.

* Raw vil si at hverken kake eller ingredienser er varmet opp til mer enn 40 grader for å bevare mest mulig av næringsstoffene. Ingrediensene i min kake er ikke 100% raw, men dette er iallefall en kake som ikke krever steking og som er vegan, sukkerfri og glutenfri. Og til tross for alt dette: enkel å lage ;) (dog litt tidkrevende)

Som bunn brukte jeg en blanding av valnøtter, mandler, dadler og kakao malt i blender til en seig masse. Her er det bare å begynne med nøttene, tilsette dadler til du har ønsket konsistens og smake til med kakao og ev. ekstra søtning. Jeg ser for meg at litt kokosolje også gjør seg bra i bunnen, men det går helt fint uten.

Mintfyllet lagde jeg av valnøtter, pistasjnøtter, yaconsirup, noen få dråper peppermynteolje og bittelitt salt. Den grønne fargen fikk jeg ved å tilsette litt kamut hvetegress, men hvor vellykket det ble er en annen sak... smaken er det i allefall ingenting å si på, smaker søtt og herlig mint ;)

Sjokoladen lagde jeg på vanlig vis, ved å smelte kakaofett og røre inn kakaopulver, yaconsirup og litt vaniljepulver. Her er en fin oppskrift for de som ikke vil ta det på slump.

For å lage kokos/vanilje fyllet brukte jeg dette:

- en boks kokosmelk (250ml, ikke lett variant)
- 3 ss palmesukker
- 2 ts vaniljepulver
- 1 ts lucuma
- 2 ts lecithin
- 3 ts psyllium husk (fiberhusk)
- 1,5 ss smeltet kokosolje
- litt sitronsaft

Dette kjørte jeg i blenderen til en jevn tjukk masse. Jeg vil tro at man fint kan lage dette uten lucuma og lecithin, men fiberhusk er viktig for å få den riktige konsistensen.

Jordbærfyllet lagde jeg av 350g tinte jordbær, 2 ts psyllim husk, 1 ts lecithin og litt sitronsaft. Kjøres også i blender. Her kan du tilsette litt søtning hvis du vil, jeg synes jordbærene er søte nok i seg selv.

Så var det bare å legge bunn og fyll lagvis:

Jeg brukte hjerteformede muffinsformer i silikon og en helt vanlig kakeform. Begynn med å trykke ut bunnmassen, og legg så på de lagene du vil ha (jeg frøs kakene mellom hvert lag, men jeg er ikke sikker på om det er nødvendig). For å få til hjertene den riktige veien lagde jeg først bunnene, frøs de, tok de ut og la de til side. Så fylte jeg i jordbærfyllet (sjokoladen) og deretter kokosfyllet (mintfyllet) før jeg la de ferdige bunnene på toppen igjen og frøs det hele på nytt.

Kaken oppbevares i fryser, og bør tas opp i god tid før den skal spises, gjerne kvelden før. Det har selvfølgelig ikke jeg tålmodighet til, så da blir det iskake på meg ;) Dette ble altså supergodt! Anbefaler alle som vil prøve en sunnere kake å lage noe lignende - så lenge man har en blender eller kjøkkenmaskin, nøtter, dadler, kokosmelk, fiberhusk og bær kommer man langt :) Ta en titt på linkene øverst i innlegget hvis du vil ha mer nøyaktige oppskrifter.

Nam <3

Konkurranse på Veganerliv.com!

Hva inspirerer meg til å ville bli veganer? Kaja har en konkurranse på gang hvor man kan vinne boken "Vegan's Daily Companion" av Colleen Patrick-Goudreau hvis man skriver litt om hva som inspirerer en når det kommer til dyrerettigheter/veganisme.

Hos meg som hos de fleste andre som vil bli/er veganere så er det troen på enkeltindividets verdi som ligger til grunn. Tidligere var ikke dette noe jeg dvelte ved, men når jeg nå først har tenkt tanken klarer jeg ikke legge den fra meg: Hvem har bestemt at dyr er mindre verdt enn mennesker? At noen dyr er mindre verdt enn andre dyr? Alle, både mennesker og dyr, lever for sin egen del. Mennesker har ikke større rett til å utnytte dyr enn hva hvite har til å utnytte svarte, menn har til å utnytte kvinner eller voksne har til å utnytte barn.

Selv er jeg ikke veganer enda, men jeg jobber litt hver dag for å komme dit. For meg er dette en lang prossess, og inspirasjon henter jeg fra flere steder. Internett er en flott ressurs for meg som ikke kjenner noen andre som har valgt en vegansk livsstil. Det er lett å føle seg alene, så blogger og nettsteder som omhandler veganisme er til stor hjelp. Jeg kan for eksempel nevne Veganmisjonen og Vegetarbloggen som begge har flotte og inspirerende oppskrifter. Videoer, som denne med Gary Yourofsky, og artikler som denne: Thinking critically about the animals we use, er også inspirerende og hjelper meg sette ord på hvorfor jeg vil bli veganer.

Den største inspirasjonskilden er likevel de dyrene jeg møter og blir kjent med, og da spesielt denne herremannen her. Kyrre, min samboer og bestevenn i snart sju år.Etter sju år under samme tak blir man ganske godt kjent. Han vet at for å få oppmerksomheten min er det like greit og legge seg i kontorstolen før jeg rekker å sette meg. Og når han mjauer så vet jeg med en gang om han ønsker vann fra springen, en tur utendørs eller bare kos. Vi kjenner hverandre - jeg ser om han er irritert, redd eller lykkelig og jeg vet at hans følelser ikke er mindre reelle en mine følelser. Og Kyrre har lært meg at det samme gjelder for alle dyr: jeg kjenner de ikke, men jeg vet at de har følelser og interesse i frihet og eget liv. Akkurat som Kyrre og akkurat som meg. Etter å ha innsett dette finnes det ikke lenger noen forklaringer som kan forsvare bruk av animalske produkter, da animalske produkter i alle tilfeller innebærer frihetsberøvelse, drap og mere til. Så veien mot veganisme fortsetter, og selv om jeg ikke skriver så mye om dette på bloggen (jeg liker ikke skrive om ting jeg ikke lykkes med på første forsøk :P) så er jeg godt på vei!

Dersom du er veganer, vil bli veganer eller går med en dyrerettighetsforkjemper i magen kan du også være med i konkurransen. Fristen for å delta er mandag 4.april :)

Nytt.

Ny hårfarge. Ny veske (H&M 199,-). Ny drikkeflaske. Ny raw kake, eller iskake om du vil. Oppskrift og flere kakebilder kommer senere :) Ha en fin tirsdag da!

Pure refreshment!Siste skoleoppgave, rykende fersk fra photoshop'en min! Bestis og søtis Solveig er modell, utrolig kjekt å ha ei så fin venninne med verdens kuleste 50-talls garderobe :D Oppgaven gikk ut på å lage en reklameplakat for en kjent drikkevare, så da ble det Cola. I etterpåklokskapens lys skulle jeg ønske jeg tok meg tid til å spraye colaflasken med vann for å få den til å se enda freshere ut, men gjort er gjort og spist er spist. Jeg er uansett fornøyd :)

Edit: Hvem klarer vel å legge seg til fornuftig tid når man kan gjøre så mye gøy i photoshop istedet? Som å lage bling bak colaflaska for eksempel. Hvilken versjon  funker best?

Kirsebærfyll til sjokolade.Sist jeg lagde sjokolade slengte jeg sammen litt kirsebærfyll på sparket. Jeg har alltid syntes de smågodt sjokoladene med bringebærgelé har vært så gode, så jeg ville prøve meg på noe lignende selv også. Jeg tinte ca 1dl fryste kirsebær og hadde det i blenderen sammen med ca en spiseskje psyllium husk (også kalt loppefrø eller fiberhusk) og to spiseskjeer palmesukker. Når jeg skal lage sjokolade med fyll foretrekker jeg og gjøre det på den enkle måten: fyll formen litt over halvfull med sjokolade og legg i en klatt med fyll. Ha ev. på litt mer sjokolade hvis det trengs før du setter det i fryseren. Etter ca 20min er de klare til å spises :)

Fiberhusk trekker til seg veske og fungerer supert som bindemiddel. Restene av kirsebærfyllet fikk stå i kjøleskapet, og som dere ser på bildet så resulterte det i kirsebærpudding for min del. Ikke helt planlagt, men veldig godt ;) Vær obs på at for mye fiberhusk kan gjøre at du mister litt av den friske bærsmaken, så bruk gjerne mindre hvis du vil ha et mer flytende og friskere fyll.

Dette ble en hit synes jeg, og skal helt klart lages igjen. Kanskje med jordbær eller bringebær neste gang :D

Marte, del tre.Tredje og foreløpig siste del av Marte-bildene. Se flere her og her, og se disse større på tumblr bloggen min :)

Du och jäg5 års kjærestedag i dag! Og for å feire legger jeg ut det fineste bildet jeg fant av oss på facebook. Jeg er veldigveldigveldig glad for at du er kjæresten min Alexander. Taffeljs! <3

Sjokolademakerne.

Dette er noe av resultatet etter tidenes sjokoladeproduksjon på tirsdag. Det hele begynte med at jeg skulle vise noen i klassen hvordan man lager sunn sjokolade, og plutselig var vi 13 stk. Det ble lettere kaotisk, men veldig koselig! :) Jeg lagde noen sjokolader med hasselnøtter og tranebær, noen med salt mandelkaramell, noen med kakaonibs og noen med improvisert kirsebærfyll. Og andre eksperimenterte med alt fra honning og peanutsmør til sitron og ingefær, namnam! Oppskrift på kirsebærfyllet kommer senere, for det var nemlig supergodt! :)Vinneren er..!

Da har jeg trukket vinner av konkurransen, og den heldige ble Gro som hadde bidrag nummer 34. Gratulerer! Jeg har sendt deg mail :) Gro får velge seg en sjampo og balsam fra merket Faith In Nature på veganlife.se.

Tusen takk til Pernilla og David hos Veganlife for den flotte premien, og takk til alle som deltok! :D Jeg har veldig lyst til å bestille meg sjokolade sjampoen selv, men ettersom jeg har tre sjampoer jeg må bruke opp nøyer jeg meg med litt vegan chorizo istedet ;)

Marte, del to.To bilder til av Marte, som forresten er kollegaen min på tax-free'en. Hvis du vil se de større så ta turen innom tumblr bloggen min :)

Mens de forrige bildene av Marte var tatt med blits, så er disse tatt med kun naturlig lys. Jeg liker det så mye bedre! Royal Garden var snille og lånte oss et hotellrom, korsettet lånte jeg på Fretex Unika og Marte stod selv for hår og make-up. Eva Merete, som også er en kollega, var med som assistent, og "team tax-free" resulterte i fine bilder synes jeg ;)

iHerb favoritter # 4

Det er på tide å tipse om noen godsaker fra iHerb igjen! Selv om det er billig kunne jeg lett brukt hele lønna mi der inne ;) Førstemann ut er palmesukker:


Palmesukker lages av kokosnøttpalmens blomster, det er brunt på farge og det har en god, karamellaktig smak. Det er erstatter vanlig hvitt sukker 1:1 i oppskrifter, og er bedre for kroppen da det ikke påvirker blodsukkeret like mye som tradisjonelt sukker (hvitt skker har GI 65, palmesukker har GI 35). Det inneholder også bl.a. magnesium, jern og kalium.

På iherb koster en stor pose ca 30kr og en liten pose ca 17kr.


En annen favoritt er Hampfrø. Hampfrø uten skall har en nøtteaktig smak og er lett å like: her i huset rekker jeg såvidt å få en pose i hus før jeg må bestille nytt, og det er kjæresten som står for størsteparten av forbruket :P Hampfrø er genialt å strø over salater, ha i hjemmelaget sjokolade, på brødskiva (no kidding), i frokostblandingen, over middagsretter osv.

Dette skriver Sanabona om hampfrø: Næringsinnholdet i hampfrø er eksepsjonelt. Hampfrø uten skall inneholder 35 % protein, 18 % fett (i form av næringsrik olje) og 25 % karbohydrater, i tillegg til en rekke vitaminer og mineraler. Hampfrø inneholder alle de 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv og må ha tilført gjennom maten. Aminosyrene er viktig for kroppen, fordi de er byggesteiner i proteiner. Les mer her.

Hampfrø koster ca. 55kr på iHerb.

ps: Hampfrø må ikke varmes opp til over 180 grader, da ødelegges de sunne fettsyrene.


Så til en type jeg har brukt litt tid på å bli venner med, men som jeg nå elsker over alt på jord: Kakaonibs! Kakaonibs er delvis knuste kakaobønner, intet mer og intet mindre. Smaken er litt bitter (ren kakao er jo bittert) og første gangen jeg smakte det må jeg innrømme at jeg syntes jeg hadde gjort et bomkjøp. Men nå ... nå elsker jeg det! Det er fantastisk å ha i hjemmelaget sjokolade, over is, frokostblanding, i smoothies osv. Kakaonibs og cashewnøtter over bærsmoothie for eksempel: NAM!

Dette skriver Sanabona om rå kakaonibs: Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Rå kakao er også den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern. Aminosyren tryptofan finnes naturlig i rå kakao, tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn. Les mer her.

Disse godbitene koster ca. 79kr på iHerb.

ps: Rå kakao bør ikke varmes opp dersom man ønsker å bevare dens gode egenskaper.

Det er en del som spør meg om jeg er sponset av iHerb ettersom jeg reklamerer så mye for de, men det er jeg altså ikke :) Derimot så har jeg en rabattkode jeg kan dele ut til førstegangskunder, som gjør at jeg får 4% av summen de handler for. Alle som handler på iHerb får en slik kode som de kan dele ut til sine venner, kjente og ukjente. Og hvis jeg har forstått det riktig så får man prosenter av ledd to, tre og fire også. En smart måte å gjøre det på synes jeg, det gagner jo alle :) Min kode er SEF729 og bruker du den får du $5 rabatt.

Noen tips når du skal handle på nett:
- Hold deg under 200kr per bestilling, så slipper du moms og toll. Her er en valutakalkulator.
- Vær sikker på at det du kjøper er lovlig å importere til Norge. Anette har et fint og informativt innlegg om det her.
- Så lenge pakken din ikke veier mer enn 1,36kg er det kun $4 i frakt på iHerb. Merk at dette fraktalternativet ikke tilbyr sporing eller noen som helst form for garanti. Jeg har alltid brukt dette alternativet uten problemer, men som sagt: du får ingenting tilbake dersom pakken din skulle forsvinne.

Så må jeg også nevne at selv om jeg blir hoppende glad hvis folk bruker koden min, så skriver jeg hovedsakelig om disse produktene fordi jeg har et lidenskapelig forhold til sunn og god mat, og fordi jeg håper det kan være til inspirasjon for andre som kanskje er på utkikk etter sunnere matvaner :)

Ha en flott lørdagskveld folkens!

Siri Martinsen.

Vi har jobbet med magasinprortrett på skolen den siste tiden, og en av oppgavene var å ta bilder av en profilert person. Jeg var så heldig å få ta bilder av Siri Martinsen, som er veterinær og leder i dyrerettighetsorganisasjonen NOAH. Et forbilde med andre ord ;)

Ny smoothiefavoritt og noen tanker om kosthold.Denne rosa herligheten går ned på høykant as we speak, og er så god at den har blitt en fast gjenganger her i huset. Her får du bl.a. både fiber, sunt fett og proteiner, så den fungerer utmerket som et måltid i seg selv.

Til to store glass trenger du:
- ca. ett glass frosne jordbær
- ca. 2/3 glass frosne kirsebær
- 1ss psyllium husk (for fiber)
- 1ss hamp proteinpulver. Bruk gjerne mer om du vil. Her er jeg som regel litt beskjeden, fordi dette proteinpulveret gir litt ekkel smak om man bruker for mye.
- 1 stor ss kokosolje
- en klunk linfrøolje
- en klunk tart cherry concentrate
- appelsinjuice og/eller vann

Kjør godt i en blender og juster konsistensen med apelsinjuice og/eller vann. Pynt så med kakaonibs, gojibær, hampfrø og cashewnøtter. Eller gjør som meg og rør inn ekstra mye av det i hele smoothien. NAM! <3

Mange av ingrediensene jeg har linket til går under betegnelsen supermat som mange sikkert har hørt om. Anita bak bloggen Superlivsstil skriver dette: Supermat er kort fortalt en rekke planter som har ekstremt høyt innhold av næringsstoffer. Dette er ikke som kosttilskudd! Vil gjerne si det som David Wolfe; Supermat er både mat og medisin fordi det har elementer av begge. Det er helt naturlige planter og vekster, ikke noe som er kunstig framstilt eller en magisk kur som gjør deg frisk i en fei.

Noen mener det er en hype, andre sverger trofaste til supermaten sin og mener det gjør dem både friskere, slankere og lykkeligere. Selv er jeg i startgropa når det kommer til supermat, så jeg skal ikke komme med bastante uttalelser før jeg har prøvd det skikkelig selv. Men jeg tror helt klart at det kan ha noe for seg - jeg er iallefall ikke i tvil om at kosthold påvirker både kropp og psyke så utrolig mye mer enn hva jeg har trodd tidligere. Jeg har aldri sett på meg selv som en spesielt usunn person, men etter at jeg kuttet kraftig ned på sukker, fint mel og melkeprodukter, og økte inntaket av fiber, grønnsaker og supermat føler jeg meg som et nytt menneske. Jeg føler meg lettere til sinns, jeg tenker klarere og jeg graver meg ikke like fort ned i min egen negativitet. Jeg kan godt skeie ut med god samvittighet, men da må jeg tåle de reaksjonene som kommer etterpå: oppblåst og vond mage, rastløshet og dårlig humør. Plager som før var en del av hverdagen, som jeg trodde skulle være der, men som jeg nå ser henger sammen med hva jeg putter i munnen. For når man leser på ingredienslistene og ser hvor mye sukker, transfett, stivelse, fargestoffer, konserveringsmidler, antiklumpemidler osv osv som vi putter i oss, så kan man jo begynne å lure: Hva gjør det egentlig med kroppen?

Eller hva tror du? :)

Marte.

To bilder av nydelige Marte, tatt til en av oppgavene i kjendisportrett kurset vi har hatt på skolen de siste tre ukene. Marte er ikke kjendis på ordentlig, men hun er så pen at hun burde vært det ;) More pics to come!

Hvorfor klarer jeg forresten aldri å legge meg til rett tid? Kontaktlinsene er knusktørre etter ørten timer foran dataen, jeg gjesper i ett sett og jeg har vel strengt tatt ikke noen unnskyldning for å sitte oppe lengre. Likevel er jeg som en tiåring som nekter å legge seg. Jeg tror jeg trenger en nanny...

Linda.To bilder til av fine Linda. De kan sees større på tumblr bloggen min :)

Gruppeportrett!Her er resultatene av workshopen vi hadde på skolen i forrige uke. Det øveste bildet var det min gruppe som tok, og det nederste er resultatet av malings-orgien hvor vi var modeller ;) Gruppearbeid er gøy! Snart er tre uker med magasinportrett også over, tiden flyr! Om ikke lenge er jeg ferdig på Fotofagskolen, tenk det ... det er både spennende og skummelt! Flere bilder fra magasinportrett-kurset kommer også på bloggen etterhvert, jeg er bare litt treig av meg :P

Nå er det natta, og i morgen tidlig er det yoga. Yoga <3

fotofagskolehverdag


Film: Martine.

En liten bakomfilm fra Fotofagskolen. Vi fikk i oppgave av å ta gruppebilder av hverandre, og de som tok bilde av min gruppe syntes det var en god idé å kle oss halvnakne, legge oss i en mølje og sprute maling på oss. En annerledes, men likevel morsom dag på skolen ;) Jeg gleder meg til å se resultatet i morgen!

Og hvis noen lurer så er jeg hun som står og vasker bena i en liten evighet på slutten :P

Konkurranse - vinn dyrevennlige hårprodukter!

I samarbeid med Veganlife kjører jeg i gang en konkurranse hvor en heldig vinner får en valgfri sjampo og balsam fra merket Faith In Nature. Hurra! ;)


Veganlife.se er skandinavias største veganbutikk, og de selger alt fra kroppspleie og litteratur til kosttilskudd og vaskemidler. Å delta i konkurransen er veldig enkelt: Besøk veganlife.se, kom så tilbake hit og fortell meg hva du helst ville hatt av produktene de tilbyr (edit: av hele sortimentet) , eventuelt hva du synes mangler i nettbutikken deres. Husk å legge igjen e-post adressen din også, slik at jeg får kontaktet vinneren.

Fristen for å delta er søndag 13.mars, og mandag 14.mars trekker jeg så en vinner som får valgfri sjampo og balsam fra Faith In Nature :)

Faith In Nature's produkter er ikke testet på dyr, de inneholder ikke parabener eller syntetiske konserveringsmidler/fargestoffer, og de er godkjente av the Vegan Society. Du kan lese mer om deres ingredienser, produkter og policy her.

Vinneren kan velge mellom fire ulike typer hårpleie: aloe vera for styrke (normal til tørt hår), sjokolade for brunetter, hamp for fuktighet (tørt og skadet hår) og rosmarin som er stimulerende (normalt til fett hår). Noe for ethvert hår med andre ord.Jeg gleder meg til å lese tilbakemeldingene deres, og ønsker alle lykke til :)

Lørdag på sitt beste.

Lørdagen min startet med snø, location-leting og demonstrasjon mot pels. Så fortsatte den med en tur på koselige Cafe Løkka med Silje, hvor vi drakk god te og skravlet til klokka var langt på dag. Så tok jeg turen innom Solsiden for litt impuls-shopping. Og her snakker vi ikke om klær og sånt fiksfakseri - gi meg dadler og selvhjelpsbøker og jeg er en happy camper ;)

Jeg har alltid vært en person som himler med øynene over denne type bøker. "Man blir ikke lykkelig av å lese en bok" har vært innstillingen min. Men så hadde det seg sånn at jeg plukket opp boken Lev her og nå av Eckhart Tolle i bokhandelen for noen dager siden. Jeg åpnet på en tilfeldig side og følte at et lite stykke himmel datt ned i hodet på meg: Det som stod var bare så ... sant! Man blir kanskje ikke lykkelig av å lese en selvhjelpsbok, men man kan lære seg de verktøyene man trenger for å forandre tankegang og innstilling. Om man er åpen for det selvsagt.

Så nå gleder jeg meg til å lese disse bøkene også. Den ene heter Forelsket i livet og er skrevet av psykolog Gill Edwards - ja, det høres ut som verdens mest klissete klisjé, men hadde det ikke vært litt deilig da? Å være forelsket i livet? ;) Den andre faller vel kanskje under en litt annen kategori, den heter Optimal helse for kvinner og er skrevet av lege og naturlege Irene Hage. Her finner man grunnleggende info om kosthold og helse, og hun skriver om alt fra PMS og vinterdepresjon til benskjørhet, migrene og candida. Jeg kommer til å skrive litt om alle tre bøkene etterhvert som jeg får lest de, og for eventuelle Trondhjemere så finnes de to siste på salg på Solsiden.

Hva tror du om selvhjelpsbøker. Har de noe for seg, eller er det bare lureri?

kom mai du skjønne mildeOmtent sånn så det ut da jeg hjalp Heidi på fotoshoot tidligere i dag. Det vises kanskje ikke så godt på bildet, men her blåser det altså så mye at jeg er på nære nippet til å fly avgårde som den reneste Mary Poppins. For ikke å snakke om regnet - det hele var en våt, men hyggelig affære. Og nå har vi snø... Man må jo bare elske trønderværet ;)

Iløpet av helgen blir det forresten konkurranse her på bloggen, og premien er superduperflott, so stay tuned. Nå skal jeg bare se én episode til med Grey's før jeg finner senga.

Ok da. Kanskje to.

Eller tre.

in the cityTre bilder fra hovedstaden: Ina, vårruller og ananasjuice. Når kameraet er på størrelse med en leca blokk, og veier tilsvarende, er det begrenset hvor ofte man orker å ta det frem. Men medbloggere, mat og drikke er jo obligatoriske fotomotiv ;) Det var kjempekoselig å møte Ina, som også var min supre fotoassistent/oslogiude for dagen. Tusen takk for hjelpen! Skoleoppgaven var forresten å ta bilde av en kjendis, og jeg tok bilder av Siri Martinsen som er veterinær og leder i NOAH. De kommer vel på bloggen etterhvert som de blir ferdige :)

Maten og juicen er fra Loving Hut som ligger i Parkveien 6a. Et lite sted som virket veldig koselig og som serverer bare vegansk mat. Vårrullene var kjempegode, og den ferskpressende ananasjuicen var himmelsk! De har fått bra omtale på vibb.no også. Hadde ikke sagt nei takk til et sånt tilbud i Trondheim altså.

Nå skal en sliten Bente snart finne senga, i morgen skal jeg sove til ni. Minst! <3

Hei og hadet.

Jeg er bare en liten snartur innom for å vise fram ett bilde av kjempefine Linda som jeg tok i forrige uke, og for å si hadet på badet. Om noen timer setter jeg meg på flyet til Oslo, jeg skal nemlig på tidenes lynvisitt til hovedstaden for å ta bilder til en skoleoppgave. Så er det rett hjem i morgen kveld før en hektisk skoledag og oppstartsmøte for NOAH aktive i Trondheim venter på torsdag. Tipper jeg er glad når fredagen kommer ;)

Hasta la vista folkens!

hits