mars 2010 (benteblogg)



mars 2010

Smak av sommer!



Jeg har vrt alt for lat p smoothies fronten i det siste. Skjnner ikke helt hvorfor, for det er jo bde enkelt, sunt og kjempegodt! Dette ble frokosten min i dag: en fersk mango, like stor mengde frosne bringebr, noen never kruskakli for fiber, en liten bit banan og litt appelsinjuice. Nammis!

Hva er ditt beste smoothie tips?


Den frste fridagen.


- Dagens outfit. Yeah!

Den frste fridagen i pskeferien er det fint sove til man vkner av seg selv, for eksempel klokka elleve. Det er ogs fint drikke grnn te mens man ser p The Ellen DeGeneres Show. Og nr man bare m ha noe godt og finner tre salte sild som har svmt seg bort i bunnen av veska, da vet man at dette blir en bra dag. Andre ting man kan gjre p den frste fridagen i pskeferien er kle seg i kjrestens gode genser og hre p glad musikk p Spotify, samtidig som man gjr litt husarbeid :)


Visste du...

H? Stille klokka?



Hvorfor var det ingen som fortalte meg at det var i natt da? Du kan tro forvirringen var total da vekkerklokka vekte meg 05:15, samtidig som sjfren ringte og sa at klokka var 06:15 og at jeg skulle sttt i lyskrysset for fem minutter siden. Jeg har egentlig ikke sjfr da, jeg satt p til jobb med en kollega. Heldigvis kan jeg vre superrask nr jeg m, heldigvis har jeg snill kollega som venter og heldigvis har jeg mulighet til sminke meg p jobb ;)

Jeg tror jeg m bli flinkere til se nyheter og lese nettaviser. Det burde jo vre bortimot umulig ikke f med seg at klokka skal stilles til sommertid...

Husket du stille klokka?


Akt og pskeferie.


Foto: Bente Isefjr.

Vi har begynt med akt p skolen, kjempespennende kurs! Tidligere elever har skrytt mye av kurset s jeg hadde hye forventninger, likevel er det bedre enn jeg trodde. Vi har ftt en veldig fri oppgave, og den skal presenteres som blant annet en fotobok p minimum 16 sider. Jeg har hatt to fotoopptak med modell og hper p en shoot til fr jeg har de bildene jeg trenger. Jeg skal ogs ta en del stemningsbilder uten modell, men frst: pskeferie! Jeg starter min ferie med nattevakt p jobben. Skiftet gr fra 03 til 12, ergo: jeg spr hyt koffeininntak i de tidlige morgentimer. nsk meg lykke til ;)


Susie sker nytt hjem!



Pappaen min m gi bort katten sin p.g.a. allergi og sykdom, s jeg tenkte jeg skulle reklamere litt for henne her inne p bloggen :) Susie er en liten jentepus p ca. tre og et halvt r. Hun er langhret med hvit og sort pels og er sterilisert. Hun er veldig kjlen og elsker kose, det beste hun vet er sove middag p sofaen og bli kldd p magen <3 Hun nsker seg et hjem med utemuligheter hos dyrevenner, s dersom du bor i Trndelag, eller vet av noen i omrdet som kunne tenkt seg et nytt familiemedlem, er det bare ta kontakt p bente.isefjaer@hotmail.com.


I'm lovin' Lush!



Her om dagen var jeg innom Lush for kjpe meg ansiktsrens, og kunne ikke dy meg fra plukke med noen flere godsaker. Denne gangen var det dusjgelene The Olive Branch og Happy Hippy som fikk vre med hjem.

The Olive Branch
Lush sier: De drlige tider er over, duen kommer tilbake med olivengrenen. Beroligende olivenolje og mandarin. The Olive Branch har en tiltrekkende middelhavsvarme over seg, med organisk oliveolje for mykgjre, vinblad, havsalt og juice fra ferske sitrusfrukter for friskhet. Sp inn hele kroppen (og hret om du har det travelt)
Bente sier: Nydelig, varm duft som sitter igjen p huden og gir en behagelig flelse utover dagen. Rik konsistens som er snill mot huden og gjr deg myk som en kattepus. Purrrfect <3

Pris: 64kr for 100g, 128kr for 250g og 205kr for 500g.

Happy Hippy
Lush sier: Mer effektiv enn sollyset til kvikke deg opp. Den smilende revitaliserende geleen. Vr rosa grapefrukt dusjgel er en magiskblanding som fr mandagmorgen til framst som spennende og kontoret som et steddu vil tilbake til. Bare for sl det fast, den er ikke kunstigfarget rosa, den er laget av ferske rosa grapefrukter. Sp inn hele kroppen (og hret om du har det travelt)
Bente sier: Friskere dusjgel skal man lete lenge etter! Jeg elsker sitrus, og er meget fristet til ta en liten smakebit av denne. Jeg ser ikke s mye til rosafargen som nevnes over, men det gjr ingenting - Happy Hippy er perfekt. Tykk og rik konsistens og herlig, herlig duft av grapefrukt.

Pris: 53kr for 100g, 87kr for 250g og 172kr for 500g.

Begge produktene er veganske, og som alle produkter fra Lush s er de selvflgelig ikke testet p dyr. Kan det bli bedre? Det fles nesten litt feil poste dette i kategorien jleri - dette er nemlig ikke jleri, det er ndvendigheter! Begge disse fr iallefall fast plass i dusjen min fra n av :)

Har du prvd noe fra Lush?


Alternativer.

I dag finnes det mange gode alternativer til kjtt, og det kutte ut, eller kutte ned p kjtt behver ikke vre s vanskelig som mange forestiller seg :)

Kjtterstatningsprodukter

Det finnes mange ulike sorter kjtterstatningsprodukter, og selv om utvalget ikke er det beste her i lille Norge s er det langt fra umulig oppdrive. Denne type produkter lages ofte av soya, rehydrert hveteprotein og/eller sopprotein.

De merkene jeg har sett mest av i norske butikker er Quorn og Hlsans Kk. Quorn er kanskje mest kjent som "veggis-kylling" da de har produkter som ligner p kylling: bde filter, biter og farsedeig. Hlsans Kk har et litt strre utvalg har jeg inntrykk av: de har alt fra veggisburgere til soyaplser, schnitzler og falafel. Og selvflgelig finnes det andre merker med tilsvarende produkter ogs.

Hvor? Man fr kjpt kjtterstatningsprodukter i de fleste helsekostbutikker, og p matbutikker med godt utvalg. Selv kjper jeg p Ultra Solsiden og p Helios i Trondheim. Skal man til Sverige lnner det seg kjpe der, da de har bde bedre utvalg og bedre priser.
Hvordan? Denne type mat finnes som oftest i frysedisken, og skal tilbredes fra frossen tilstand. Raskt og enkelt. Bruk det der du vanligvis ville brukt kjtt. Jeg bruker det til taco, lasagne, fajitas, "kylling" og ris, plsegryte osv.
Pris? Pakkene er som regel p 3-400g og koster mellom 50 og 80kr.
Ja mat eller nei mat? Bde og, det avhenger av produktet. Soyaplser er for eksempel ikke srlig sunnere enn vanlige plser, mens Quorn er rikt p proteiner og fattig p fett og kalorier. Les om Quorn p lommelegen.no.



Tofu
Tofu er et soyaprodukt mange forbinder med vegetarmat. Tofu er lagd av ostemasse av soyabnnen, og kan kanskje minne litt om en myk fetaost i konsistensen. Det finnes flere typer tofu (myk, fast og ekstra fast) som kan tilbredes p nesten uendelig mange mter. Det fine med tofu er at det smaker veldig lite, men at det lett tar til seg smak slik at du kan bruke det til omtrent hva du vil. Du kan f.eks marinere tofu i en god marinade ogs steke det. Du kan ha det i fruktsmoothie, du kan steke det med krydder, bruke det i wok og du kan til og med lage sjokoladepudding av det. Mulighetene er mange med tofu, selv har jeg ikke vrt s flink til eksperimentere med det, men jeg kommer nok til gjre det mer fremover :)

Hvor? Tofu fr du kjpt bde i helsekost og matvarebutikker med godt utvalg. Men billigst er det nok kjpe p innvandrerbutikker. Pris husker jeg ikke her og n, men jeg tror det er ganske rimelig. Noen som vet?
Hvordan? Som sagt s er det mange mter tilbrede tofu p. Det avhenger av hvilken type tofu du har kjpt og hva du vil bruke den til. Sk p nettet etter oppskrifter.
Ja mat eller nei mat? Ja mat, helt klart. Tofu er en fullverdig proteinkilde og inneholder bl.a. B vitamin, jern, plantefibre og sunne flerumettede fettsyrer. Men s kommer det ogs ann p hvordan man tilbreder det: frityrstekt tofu er antagelig like usunt som all annen frityrstekt mat ;)


Bildet er lnt herifra.

Grnnsaker
Grnnsaker er kanskje det enkleste og mest innlysende alternativet til kjtt, selv om det for mange virker utenkelig skulle erstatte kjtt med grntfr. Vel, det er ikke s verst skjnner du ;) Selv liker jeg bruke grnnsaker jeg fler det er litt mere mat i: for eksempel s erstatter jeg ikke kjtt med agurk, det blir litt tynt ;) Men bl.a. bnner, sopp, squash, brokkoli, kikerter og lk er flott bruke.

Hvor? Overalt.
Hvordan? Akkurat som du vil. Du kan lage burgere fra bunnen. Du kan lage vegetarpizza med sopp, lk og masse gode urter. Du kan lage vegetar wok. Du kan lage vegetarmaki. Du kan lage lasagne eller taco hvor du steker bnner, lk og sopp i krydderblandingen. Du kan lage ovnsstekte favorittgrnnsaker. Du kan lage grillspyd av sopp, lk, tomater, squash, maiskolber og mye annet, som du pensler med bbq saus. Du kan lage grnnsakssuppe. Og du kan lage mye, mye mer, bare fantasien setter grenser.
Pris? Billig!
Ja mat eller nei mat? Et stort rungende JA.


- Middag en gang i forrige uke: Ovnsstekte grnnsaker med salat og tomatbrd.

P nettet kan du finne uendelig med oppskrifter p vegetarmat. Selv synes jeg Veggie in Norway og Norsk Vegetarforum har mye spennende og bra. Mye inspirasjon finnes ogs i vegetarmat kategorien p Siljes blogg. Kokebker er ogs anbefale, selv liker jeg "Spis deg yngre" av Inga Britta Sundqvist, som jeg har lnt p biblioteket. Ikke at jeg er s opptatt av spise meg yngre, men boken har massevis av sunne, enkle og gode oppskrifter, og hun skriver mye om sammenhengen mellom mat og helse.



Var det noe som fristet? :)


Fakta og tall.

For ikke s veldig mange r siden var kjtt luksusmat, det var noe man spiste p sndager og til jul. Gradvis har kjttforbruket vrt kt, landbruket har blitt effektivisert og rasjonalisert, og vi spiser mer kjtt enn noen sinne. I 1989 spiste vi 54kg kjtt per person, i 2008 spiste vi 82kg kjtt per person. I dag er det mulig f svinekoteletter til 27,50 per kilo, i 1986 kostet den samme mengden 173kr, omregnet til dagens kroneverdi.

I fjor spiste nordmenn:
- 1,3 millioner griser
- 375 000 kuer, okser og kalver
- 1,1 millioner sauer og lam
- 2000 hester
- 20 000 geiter og killinger
- 40 millioner hns og kyllinger

Det blir 43.172.000 dyr. Alts over 43 millioner dyr som ble slaktet p under 365 dager fordelt p landets ca. 60 slakterier. Ikke srlig dyrevennlig spr du meg.

S hva m til? Jo, vi m spise mindre kjtt. Men hvordan gjr man det? Hva spiser man i stedet for? Selv om man har et nske om kutte ned p kjtt kan det vre vanskelig hvis man ikke vet hva man skal erstatte det med.

Under konstruksjon er et innlegg om alternativer til kjtt, s hvis det er noe du lurer p om vegetarmat/vegetarisk kosthold er det bare fyre ls! Jeg er ingen veggis-guru, men forhpentligvis kan jeg svare p noe og kanskje kan jeg finne svar p resten p det o' store internettet ;)


Kyrres favoritter, del n.







Kyrres favoritt # 1: Epletrr.


This is love.

Fredagskvelden ble ikke helt som planlagt - jeg skulle egentlig p bursdagsfest, men drlig form satte en effektiv stopper for det. Jeg som hadde kjpt partyballonger med glitter og greier. Men: jeg har trstespist uanstendige mengder Srlandchips, og n er det PJ Harvey p Spotify og skissering til akt oppgaven som gjelder. Det er ikke s verst det heller :)





Det er mrkt, det er rtt, det er sart, det er vakkert, det er srt og dama er r. This is love! Egentlig kunne jeg kommet med tonnevis av eksempler p fantastiske sanger her, men det viste seg vre vanskelig finne gode videoer p YouTube. Du fr heller klikke p spotifylinken over :)

God helg!


Frustrert pelsmotstander.

Jeg m innrmme at jeg av og til river meg i hret av frustrasjon nr jeg leser diskusjoner om pelsdyroppdrett. Forsvidt river jeg meg av og til i hret nr jeg leser diskusjoner om andre typer dyrehold ogs, men akkurat n var det alts pelsdyroppdrett jeg leste om.

P pelsdyroppdretter.blogg.no kan du lese om hverdagen til en pelsdyroppdretter. Forsvidt en fin blogg, for den viser at dersom man skal argumentere mot pelsdyroppdrett m man finne andre argumenter enn at dyrene blir torturert og fldd levende. Slike argumenter blir ofte ropt ut hyt av mennesker som ikke vet s veldig mye om pelsdyroppdrett, og er ogs en grunn til at jeg av og til river meg i hret. Ikke at jeg skal pberope meg s mye kunnskap om pelsdyroppdrett, men slike argumenter delegger mer enn de hjelper ettersom pelsdyr ikke blir fldd levende i Norge. (Tortur er vel et definisjonssprsml, s det gr jeg ikke inn p.)

Uansett: P denne bloggen kom jeg over en link til en sak p nationen.no som hevder at tte av ti nordmenn sttter pelsdyroppdrett. Enda en grunn til rive seg i hret, underskelsen er utfrt p oppdrag fra Norsk Pelsdyralslag, og er vel neppe srlig nytral. I kommentarfeltet finner vi en kommentar som ofte gr igjen i diskusjoner om pelsdyroppdrett, og som er hovedrsaken til at jeg river meg i hret i dag - jeg blir vel tynnhret innen uka er omme dersom dette fortsetter.

En person skriver blant annet: Ei ku som str tjora fast i veggen i et fjs har det antagelig ikke noe bedre eller friere enn en rev i bur som kan bde snu seg og legge seg den veien den vil?

Hvorfor er det snn at nr noen skal argumentere for pelsdyroppdrett, s argumenterer de med at andre dyr i landbruket ogs lider? Cecilie, som skriver pelsdyropdretterbloggen, skriver det samme i et innlegg: Hns, griser, sauerog kyr behandles ikke noe bedre enn mink og rev, alle stenges inne i trange bur og bser.

Ogs da? Jeg ser ikke hvordan dette skal overbevise noen om at pelsdyroppdrett er ok. Kanskje kan det f flere til pne ynene og se at mten vi behandler dyr i landbruket p er uakseptabel, uansett om de brukes til koteletter eller pels. Men det er ikke greit rettferdiggjre mishandling bare fordi andre gjr det samme.


Foto: Nettverk for dyrs frihet.

Hvordan hadde verden sett ut dersom alle bare pekte p naboen og sa "jammen, han gjr det ogs" hver gang de ble konfrontert med sine umoralske handlinger?


Photoshop og pannekaker.

I disse dager bor jeg omtrent foran pc skermen. Ikke at det er noe nytt, men n gjr jeg faktisk andre ting enn sjekke facebook og blogg tusen ganger om dagen - jeg leter etter inspirasjon, og jeg jobber med Photoshop tentamen. Vi begynte nemlig p nytt kurs i dag: akt. Vi skal lage en serie aktbilder som skal leveres som bok, og vi str veldig fritt i valg av stil og gjennomfring. Litt nytt og litt skummelt, men jeg gleder meg masse til begynne :) I tillegg har vi ftt en Photoshop tentamen hvor vi skal kopiere et bokcover. Jeg er s absolutt ingen racer p snne ting, men s langt har det gtt bra.

Innimellom mange timer foran dataen er det greit gjre andre ting ogs, og da kan man for eksempel lage veganske bananpannekaker.



Dette behver man. Bananpannekaker smaker nesten litt banankake, og er finfin middag for stmonser. Det fine er jo at det ikke er sukker i oppskriften, da kan man iallefall innbille seg selv at det ikke er direkte usunt.



Er man heldig fr man en mini pannekake-kjeks som ser ut som Norge. Eller som en elg eller en gitar eller en fiolin, litt etter hvordan man ser det.



Er man enda heldigere fr man alien pannekake ogs.



Ogs er det bare mumse ivei. Med blbrsyltety hvis det er middag. Med is, kanel og friske br hvis det er dessert.

Bon apptit!


Kannika.







Bilder fra fredag, da Kannika og jeg var i studio p skolen :)

I gr trosset jeg kaktushalsen og dro p konsert likevel, det var kjempegy! Howl og Grand Island er to fantastiske norske band alle br f med seg live. Desverre ble det ingen bilder, for jeg la igjen kompaktkameraet p vors (og der ligger det enda). N er det tid for supergod sndagsmiddag og kjrestekos.

Har du hatt en fin helg? :)


Skru opp volumet.




Kaktus og bomull.

I dag har jeg kaktus i halsen og bomull i hodet. Litt kjipt nr planen var beske familie p Stjrdal og dra p konsert med venninner senere i kveld. S langt har jeg tilbragt dagen boende i ullgenser, med fyr i ovnen og masse grnn te i koppen. Jeg vurderer et par ibux ogs, jeg har nemlig ikke sltt fra meg tanken p festligheter helt enda: Jeg har jo kjpt billett til og med, jeg har ikke lyst til bli sittende hjemme nr det endelig er helg og fri.


- Semi-sunn frokost m vel hjelpe p en begynnende forkjlelse?


- Dette er dagens utsikt fra stuevinduet. Hvem er det som har bestilt all denne snen?

S kjre kong vinter, jeg ber deg: ta med deg sn, forkjlelse og alt som hrer vinteren til og dra langt, langt bort. Jeg nsker meg vr. Og jeg vil p konsert i kveld. Pliiz.


Hvit.







Modell: Julie H fra Trend Models
Assistent: Hege

Den femte og siste oppgaven i farge og estetikk kurset. Temaet var hvit, dog har disse litt mere fargestikk enn de jeg leverte p skolen i dag. Fordi jeg like're. Bildene er tatt i studio, men kun med innstillingslys (alts ikke med blits), for f et mykt lys og litt bevegelsesuskarphet.

Er det noen som ser hvilket maleri/film jeg har latt meg inspirere av? ;)



Primrfarger.







I dag var evaluering av de siste oppgavene i farge og estetikk kurset, og jeg kom velberget i ml :) Disse bildene av Solveig ble tatt til oppgaven plakateffekt, hvor vi skulle bruke primrfargene til skape iyenfallende bilder. Farger er gy, men n er jeg glad det er over for denne gang. Jeg har sett fargeflekker danse foran ynene mine etter jeg har lagt meg flere kvelder p rad n ;)


Jeg elsker...





...fargerik middag :D Grsdagens: Quorn og kikerter stekt i indisk korma saus, stekte grnnsaker med nudler og litt tomat. Ogs rykende varmt pitabrd da, namm <3


Spiser du fortsatt de du er glad i?

Denne artikkelen er hentet fra NOAHs nettsider og er skrevet av Siri Martinsen. Den beskriver veldig godt mine tanker rundt det spise dyr, og det var tanker som disse som gjorde at jeg valgte slutte og spise kjtt.



vre glad i dyr er en merkelig egenskap. Hva betyr dette "glad i"? Hva er det verdt for affeksjonens objekt - dyret?

Betyr det at man selv fylles av glede og velbehag over se et dyrs vennlige tilnrming, over vre mottaker av et dyrs hengivenhet? Betyr det gledes over dyrenes ofte fascinerende og vakre fremtoning? Slik man gledes over et fossefall eller en solskinnsdag? Er det " vre glad i dyr"?

Eller er det en indre forpliktelse om aldri bidra til at et dyr har det vondt? Har den som er "glad i dyr" gitt alle dyr et stille lfte om alltid ville deres beste - en hengivenhetserklring fra mennesket selv?

Mange mennesker vil om seg selv si at de er glad i dyr. Alt for mange av disse vil ogs si at de er glad i skinkestek. Hva skiller disse to formene for "kjrlighet" fra hverandre? Gleden over omgi seg med det levende dyr, og gleden over konsumere det dde ...

Kjrligheten kan vre meget egennyttig. Et menneske som holder en dunete kylling i hnden, vil lett kunne fle seg "glad i dyr". Hun fornemmer en god flelse inni seg, en varme - fordi det lille dyret er s vakkert, s stt der det ligger. Er det kjrlighet? S vokser det lille dyret opp, og ved neste "mte" fler hun kan hende noe av den samme glede - en god flelse over ha det bra, en varme fordi hun er del av en hyggelig stemning, og duften av krydder nr familiemiddagen i form av en forvokst fugleunge serveres. Om hennes kjrlighet var rettet mot det lille dyret den gang det var levende, var det allikevel ikke av den type kjrlighet som det lille dyret selv kunne glede seg over.

drepe og spise den man "er glad i" blir alltid en selvmotsigelse. Enten er man ikke s "glad i dyr", men snarere glad i opplevelsene og nytten dyret kan gi en selv, enten de er levende eller dde. Eller s er man virkelig glad i, men tr ikke ta konsekvensen av dette, og motsier seg selv i handling for tekkes andre med mer hensynslst syn p dyr. Det frste er noks overflatisk. Og det siste er noks usunt, ogs for ens egen skyld...

Det faktum at vi mennesker ofte fler vi trenger unnskyldninger for drepe, kan tyde p at mange p et vis virkelig er "glad i dyr", men lar seg tvinge av konvensjoner og tradisjon til ikke ta konsekvensen av det. Det beklagelige er at vi mennesker er rene tryllekunstnere nr det gjelder unnskyldninger. Vi finner alltid en unnskyldning. "Han har det s vondt", sier vi om den forvillede katten som holder til under verandaen vr, "det er nok best at han fikk d". "De har det s godt", sier vi om sauene p fjellbeitet, "da gjr det ingenting at man tar livet av dem for kjttets skyld". Enten dyrenes liv er vondt eller godt - vi finner alltid en unnskyldning. En unnskyldning for ta liv. Men trenger mennesker som sier at de er glad i dyr en unnskyldning for f bidratt til ta livet av dem? Kan de ikke simpelthen la vre?

I fjor spiste nordmenn 1,3 millioner griser - i hovedsak grisunger p seks mneder, som knapt hadde felt melketennene. De samme nordmenn spiste ogs 375 000 kuer, okser og kalver samme r. 1,1 millioner sauer og lam. 20 000 geiter og killinger. 2 000 hester. Og nrmere 40 millioner hner og kyllinger. Samme r. Dette vitner om en enorm appetitt p dyr som uten unntak ble drept mot sin vilje, opplevde redsel og ubehag i tiden fr de ble drept - og hvorav det overveldende flertall levde et liv uverdig et levende vesen. Ingen av disse dyrene fikk oppleve et menneskes ekte kjrlighet - selv om flertallet av befolkningen nok vil definere seg som "glad i" dyr. Ingen viste at de var glad i dem. Det var ikke et tema ved middagsbordet.

Kanskje var de ikke av den type dyr man blir "glad i"... Kanskje var de ut-definert fra vr kjrlighet allerede i fdselsyeblikket, fordi de ble fdt som "slaktegris", "melkeku" og "eggleggende hne", og tilfeldigvis ikke "kjlegris", "koseku" og "selskapshne". Tilfeldigvis, fordi det ikke er dyrenes egenskaper som bestemmer deres skjebne og bruksomrde i menneskesamfunnet, men vre fordommer og vaner. Selvsagt kan et menneske som er "glad i dyr" bli like glad i en gris som i en hund. Og hvis han er et menneske som evner vre "glad i" p en slik mte at det ikke bare er for egen gledes skyld, men slik at mottakeren ogs kan fle kjrligheten, da vil han med sikkerhet ikke si: "Jeg er veldig glad i dyr, men jeg er alt for glad i kjtt til bli vegetarianer..."

Hvis alle vi mennesker som er s "glad i", bare kunne forst at ogs dyrene er "glad i". Glad i hverandre. Glad i barna sine. Glad i ligge i duggvtt gress. Glad i sole seg i skogbrynet. Glad i lpe frie gjennom engene. Glad i livet.

Jeg skulle gjerne visst: Hvor mange mennesker er mer glad i dyr, enn i skinkestek?




- Dyr kan fle glede over mange av de samme tingene som oss mennesker, for eksempel sol, frisk luft, flelsen av frihet og et smakfullt eple(tre).

Som alltid er jeg interessert i hre andres tanker om dette. Tror du det er mulig vre glad i dyr og fremdeles spise dyr?


Litt nytt.

For konstatere det penbare: Jeg har endret bittelitt p bloggdesign og header. Dere som har vrt her fr, what do you think? Bedre fr eller bedre n? Jeg har iallefall ftt ryddet opp i sidemenyen s den ikke ligger klistret inntil blogginnleggene. Og det er bra. Kanskje kommer det flere endringer etterhvert ogs, jeg vurderer vre ta'n heeelt ut og flytte menyen til venstresiden. Banebrytende og ganske s creizi, jeg vet... Koder og diverse hjelp fant jeg p Fixmetas blogg :)



I dag har jeg vrt i studio med SteSolveig og tatt bilder til plakateffekt-oppgaven, hvor fargene rd, gul og bl skal vre dominerende. Planen var egentlig ta bildene ute, for unng at de ligner for mye p bildene jeg postet sist. Men storm.no LURTE meg: De meldte strlende sol, men istedet vknet jeg til regn og sur vind. S da ble det studio i stedet, men bildene ble kjempebra. Synes jeg selv iallefall ;) Det blir spennende hre lrerens dom.


Tre bilder.







Modeller: Ane og Siri, ogs fotostudenter :)

Komplementre farger er farger som motsetter og komplementerer hverandre.


Tre bilder til oppgaven komplementrkontrast. Jeg er ikke ferdig med redigere alle enda, s jeg er ikke sikker p om det blir disse tre jeg leverer til evaluering p torsdag. Jeg er ingen stor fan av overtydelig bruk av komplementre farger, men uansett er jeg fornyd med resultatet - fr bare hpe lreren er enig ;) Hva synes du, er komplementrkontrast hot eller harry? :P


Vinnerlykke!

Den heldige vinneren av konkurransen er Lady Netta! :D Gratulerer! Tusen takk til de som deltok, det var ikke s veldig mange, likevel var det vanskelig velge vinner. Alle bidragene var jo s fine, ingen tvil om at det finnes mange potensielle verdens-dronninger der ute ;)

Og appropo vinnerlykke: Jeg vant Magandas giveaway for en stund siden, premien var to par valgfrie redobber fra epla butikken hennes, og i dag kom den nydeligste pakken i posten.

Photobucket





Disse blir perfekte pynte seg med til vren! Tusen takk Gunn :D


Dunder!



Dunderbeist. Jeg er hekta. Takk for musikktips Caroline :D


Sster.











Verdens fineste sster var snill og stillte som modell p lrdag. Disse bildene ble tatt til en skoleoppgave med tema jordfarger. Oppgaven var jo ta fargebilder, men bloggen fr sepia versjonen ettersom jeg liker de bedre ;)


Snn er livet.

Kjipe ting:
Jeg kjpte tre fruktfat til den nette sum av 500kr for bruke i en skoleoppgave. Da jeg kjpte de spurte jeg om det var mulighet for bytte, og det var det. Da jeg kom for bytte to dager senere var det ikke mulighet for det likevel. S n sitter jeg med en tilgodelapp p 500kr i en butikk som selger dyre, unyttige ting.

Jeg er blakk.

Det sndde da jeg vknet i dag. MYE.

Fine ting:
Alle fargene, skoleoppgavene, fotoshootene og idene som har flakset rundt i hodet mitt som forvirrede krker de siste dagene har endelig begynt sl seg til ro. Hurra!

Jeg har en regnignskonto med noen tusenlapper ekstra p, s da er jeg ikke helt blakk likevel.

Da jeg gikk til byen i dag skinte sola. Og fuglene sang.



Snn er livet, noen ting er kjipe og noen ting er fine. Te er for eksempel en veldig fin ting. N skal jeg sove og drmme stt, og i morgen er det fotoshoot igjen :)


Gi blod.

"Har du oppholdt deg i Storbritannia i mer enn ett r til sammen i perioden mellom 1980 og 1996?" Nei.
"Har du p noe tidspunkt gjennom livet mottatt penger eller narkotika som gjenytelse for sex?" Nei.



Snne morsomme sprsml fr man svare p dersom man melder seg som blodgiver. Jeg gjorde det for en stund siden, og n har jeg ftt brev i posten med et skjema hvor man skal sette mange kryss, og innkallelse til underskelse. Blod kan hverken kjpes eller lages kunstig, derfor er det kjempeviktig at s mange som mulig melder seg som blodgiver. Blodet kan gies til alt fra kreftpasienter, til ulykkesofre og kvinner med kompliserte fdsler, og melder du deg som blodgiver kan du vre med redde liv. P www.giblod.no kan du lese mer om hvem som kan bli blodgivere og hvordan det foregr. Du kan ogs registrere deg der, s fr du samme skjema som meg om ikke s lenge.

Er du fremdeles i tvil s kan jeg friste med at Astrid Katrine har en konkurranse, hvor du kan vinne en overraskelse i posten dersom du melder deg som blodgiver ;)


Vinn Narciso Rodriguez eau de toilette.

Jeg vil bare minne om at i morgen er siste mulighet for bli med i min konkurranse hvor du kan vinne Narciso Rodriguez' populre parfyme For Her. 100ml av herligheten kan bli din om du lager et blogginnlegg hvor du forteller hvor skapet ville sttt dersom du hadde bestemt her i verden ;) For regler og mer info om konkurransen se her.






Jeg vil vinne!

Det er mange fine konkurranser ute og gr n, og jeg vil vre med p noen av dem :)

Silje har en konkurranse hvor man kan vinne et valgfritt monster fra Eplabutikken hennes. Disse monstrene er noe av det steste som finnes i hele verden, og den gule som henger p nkkelknippet mitt begynner bli ensom. Krysser fingrene for at han fr seg en kjreste!





Silje Marlen har ogs konkurranse p gang. Man kan vinne en gavekort p en Cewe fotobok fra Japan Photo, og oppmerksome lesere har nok ftt med seg at jeg har veeeldig lyst p en snn. Dette er tredje gang jeg er med i en konkurranse hvor en slik bok er premien. Vinner jeg ikke n fr jeg krype til korset og kjpe en selv ;)



nsk meg lykke til! ;)


hits