mars 2010 (benteblogg)mars 2010

Smak av sommer!Jeg har vært alt for lat på smoothies fronten i det siste. Skjønner ikke helt hvorfor, for det er jo både enkelt, sunt og kjempegodt! Dette ble frokosten min i dag: en fersk mango, like stor mengde frosne bringebær, noen never kruskakli for fiber, en liten bit banan og litt appelsinjuice. Nammis!

Hva er ditt beste smoothie tips?


Den første fridagen.


- Dagens outfit. Yeah!

Den første fridagen i påskeferien er det fint å sove til man våkner av seg selv, for eksempel klokka elleve. Det er også fint å drikke grønn te mens man ser på The Ellen DeGeneres Show. Og når man bare ha noe godt og finner tre salte sild som har svømt seg bort i bunnen av veska, da vet man at dette blir en bra dag. Andre ting man kan gjøre på den første fridagen i påskeferien er å kle seg i kjærestens gode genser og høre på glad musikk på Spotify, samtidig som man gjør litt husarbeid :)


Visste du...

Hæ? Stille klokka?Hvorfor var det ingen som fortalte meg at det var i natt da? Du kan tro forvirringen var total da vekkerklokka vekte meg 05:15, samtidig som sjåføren ringte og sa at klokka var 06:15 og at jeg skulle stått i lyskrysset for fem minutter siden. Jeg har egentlig ikke sjåfør da, jeg satt på til jobb med en kollega. Heldigvis kan jeg være superrask når jeg må, heldigvis har jeg snill kollega som venter og heldigvis har jeg mulighet til å sminke meg på jobb ;)

Jeg tror jeg må bli flinkere til å se nyheter og lese nettaviser. Det burde jo være bortimot umulig å ikke få med seg at klokka skal stilles til sommertid...

Husket du å stille klokka?


Akt og påskeferie.


Foto: Bente Isefjær.

Vi har begynt med akt på skolen, kjempespennende kurs! Tidligere elever har skrytt mye av kurset så jeg hadde høye forventninger, likevel er det bedre enn jeg trodde. Vi har fått en veldig fri oppgave, og den skal presenteres som blant annet en fotobok på minimum 16 sider. Jeg har hatt to fotoopptak med modell og håper på en shoot til før jeg har de bildene jeg trenger. Jeg skal også ta en del stemningsbilder uten modell, men først: påskeferie! Jeg starter min ferie med nattevakt på jobben. Skiftet går fra 03 til 12, ergo: jeg spår høyt koffeininntak i de tidlige morgentimer. Ønsk meg lykke til ;)


Susie søker nytt hjem!Pappaen min må gi bort katten sin p.g.a. allergi og sykdom, så jeg tenkte jeg skulle reklamere litt for henne her inne på bloggen :) Susie er en liten jentepus på ca. tre og et halvt år. Hun er langhåret med hvit og sort pels og er sterilisert. Hun er veldig kjælen og elsker å kose, det beste hun vet er å sove middag på sofaen og å bli klødd på magen <3 Hun ønsker seg et hjem med utemuligheter hos dyrevenner, så dersom du bor i Trøndelag, eller vet av noen i området som kunne tenkt seg et nytt familiemedlem, er det bare å ta kontakt på bente.isefjaer@hotmail.com.


I'm lovin' Lush!Her om dagen var jeg innom Lush for å kjøpe meg ansiktsrens, og kunne ikke dy meg fra å plukke med noen flere godsaker. Denne gangen var det dusjgelèene The Olive Branch og Happy Hippy som fikk være med hjem.

The Olive Branch
Lush sier: De dårlige tider er over, duen kommer tilbake med olivengrenen. Beroligende olivenolje og mandarin. The Olive Branch har en tiltrekkende middelhavsvarme over seg, med organisk oliveolje for å mykgjøre, vinblad, havsalt og juice fra ferske sitrusfrukter for friskhet. Såp inn hele kroppen (og håret om du har det travelt)
Bente sier: Nydelig, varm duft som sitter igjen på huden og gir en behagelig følelse utover dagen. Rik konsistens som er snill mot huden og gjør deg myk som en kattepus. Purrrfect <3

Pris: 64kr for 100g, 128kr for 250g og 205kr for 500g.

Happy Hippy
Lush sier: Mer effektiv enn sollyset til å kvikke deg opp. Den smilende revitaliserende geleen. Vår rosa grapefrukt dusjgel er en magisk blanding som får mandag morgen til å framstå som spennende og kontoret som et sted du vil tilbake til. Bare for å slå det fast, den er ikke kunstig farget rosa, den er laget av ferske rosa grapefrukter. Såp inn hele kroppen (og håret om du har det travelt)
Bente sier: Friskere dusjgelè skal man lete lenge etter! Jeg elsker sitrus, og er meget fristet til å ta en liten smakebit av denne. Jeg ser ikke så mye til rosafargen som nevnes over, men det gjør ingenting - Happy Hippy er perfekt. Tykk og rik konsistens og herlig, herlig duft av grapefrukt.

Pris: 53kr for 100g, 87kr for 250g og 172kr for 500g.

Begge produktene er veganske, og som alle produkter fra Lush så er de selvfølgelig ikke testet på dyr. Kan det bli bedre? Det føles nesten litt feil å poste dette i kategorien jåleri - dette er nemlig ikke jåleri, det er nødvendigheter! Begge disse får iallefall fast plass i dusjen min fra nå av :)

Har du prøvd noe fra Lush?


Alternativer.

I dag finnes det mange gode alternativer til kjøtt, og det å kutte ut, eller kutte ned på kjøtt behøver ikke være så vanskelig som mange forestiller seg :)

Kjøtterstatningsprodukter

Det finnes mange ulike sorter kjøtterstatningsprodukter, og selv om utvalget ikke er det beste her i lille Norge så er det langt fra umulig å oppdrive. Denne type produkter lages ofte av soya, rehydrert hveteprotein og/eller sopprotein.

De merkene jeg har sett mest av i norske butikker er Quorn og Hälsans Kök. Quorn er kanskje mest kjent som "veggis-kylling" da de har produkter som ligner på kylling: både filèter, biter og farsedeig. Hälsans Kök har et litt større utvalg har jeg inntrykk av: de har alt fra veggisburgere til soyapølser, schnitzler og falafel. Og selvfølgelig finnes det andre merker med tilsvarende produkter også.
 
Hvor? Man får kjøpt kjøtterstatningsprodukter i de fleste helsekostbutikker, og på matbutikker med godt utvalg. Selv kjøper jeg på Ultra Solsiden og på Helios i Trondheim. Skal man til Sverige lønner det seg å kjøpe der, da de har både bedre utvalg og bedre priser.
Hvordan? Denne type mat finnes som oftest i frysedisken, og skal tilbredes fra frossen tilstand. Raskt og enkelt. Bruk det der du vanligvis ville brukt kjøtt. Jeg bruker det til taco, lasagne, fajitas, "kylling" og ris, pølsegryte osv.
Pris? Pakkene er som regel på 3-400g og koster mellom 50 og 80kr.
Ja mat eller nei mat? Både og, det avhenger av produktet. Soyapølser er for eksempel ikke særlig sunnere enn vanlige pølser, mens Quorn er rikt på proteiner og fattig på fett og kalorier. Les om Quorn på lommelegen.no.Tofu
Tofu er et soyaprodukt mange forbinder med vegetarmat. Tofu er lagd av ostemasse av soyabønnen, og kan kanskje minne litt om en myk fetaost i konsistensen. Det finnes flere typer tofu (myk, fast og ekstra fast) som kan tilbredes på nesten uendelig mange måter. Det fine med tofu er at det smaker veldig lite, men at det lett tar til seg smak slik at du kan bruke det til omtrent hva du vil. Du kan f.eks marinere tofu i en god marinade også steke det. Du kan ha det i fruktsmoothie, du kan steke det med krydder, bruke det i wok og du kan til og med lage sjokoladepudding av det. Mulighetene er mange med tofu, selv har jeg ikke vært så flink til å eksperimentere med det, men jeg kommer nok til å gjøre det mer fremover :)

Hvor? Tofu får du kjøpt både i helsekost og matvarebutikker med godt utvalg. Men billigst er det nok å kjøpe på innvandrerbutikker. Pris husker jeg ikke her og nå, men jeg tror det er ganske rimelig. Noen som vet?
Hvordan? Som sagt så er det mange måter å tilbrede tofu på. Det avhenger av hvilken type tofu du har kjøpt og hva du vil bruke den til. Søk på nettet etter oppskrifter.
Ja mat eller nei mat? Ja mat, helt klart. Tofu er en fullverdig proteinkilde og inneholder bl.a. B vitamin, jern, plantefibre og sunne flerumettede fettsyrer. Men så kommer det også ann på hvordan man tilbreder det: frityrstekt tofu er antagelig like usunt som all annen frityrstekt mat ;)


Bildet er lånt herifra.

Grønnsaker
Grønnsaker er kanskje det enkleste og mest innlysende alternativet til kjøtt, selv om det for mange virker utenkelig å skulle erstatte kjøtt med grøntfôr. Vel, det er ikke så verst skjønner du ;) Selv liker jeg å bruke grønnsaker jeg føler det er litt mere mat i: for eksempel så erstatter jeg ikke kjøtt med agurk, det blir litt tynt ;) Men bl.a. bønner, sopp, squash, brokkoli, kikerter og løk er flott å bruke.

Hvor? Overalt.
Hvordan? Akkurat som du vil. Du kan lage burgere fra bunnen. Du kan lage vegetarpizza med sopp, løk og masse gode urter. Du kan lage vegetar wok. Du kan lage vegetarmaki. Du kan lage lasagne eller taco hvor du steker bønner, løk og sopp i krydderblandingen. Du kan lage ovnsstekte favorittgrønnsaker. Du kan lage grillspyd av sopp, løk, tomater, squash, maiskolber og mye annet, som du pensler med bbq saus. Du kan lage grønnsakssuppe. Og du kan lage mye, mye mer, bare fantasien setter grenser.
Pris? Billig!
Ja mat eller nei mat? Et stort rungende JA.


- Middag en gang i forrige uke: Ovnsstekte grønnsaker med salat og tomatbrød.

På nettet kan du finne uendelig med oppskrifter på vegetarmat. Selv synes jeg  Veggie in Norway og Norsk Vegetarforum har mye spennende og bra. Mye inspirasjon finnes også i vegetarmat kategorien på Siljes blogg. Kokebøker er også å anbefale, selv liker jeg "Spis deg yngre" av Inga Britta Sundqvist, som jeg har lånt på biblioteket. Ikke at jeg er så opptatt av å spise meg yngre, men boken har massevis av sunne, enkle og gode oppskrifter, og hun skriver mye om sammenhengen mellom mat og helse.Var det noe som fristet? :)


Fakta og tall.

For ikke så veldig mange år siden var kjøtt luksusmat, det var noe man spiste på søndager og til jul. Gradvis har kjøttforbruket vårt økt, landbruket har blitt effektivisert og rasjonalisert, og vi spiser mer kjøtt enn noen sinne. I 1989 spiste vi 54kg kjøtt per person, i 2008 spiste vi 82kg kjøtt per person. I dag er det mulig å få svinekoteletter til 27,50 per kilo, i 1986 kostet den samme mengden 173kr, omregnet til dagens kroneverdi.

I fjor spiste nordmenn:
- 1,3 millioner griser
- 375 000 kuer, okser og kalver
- 1,1 millioner sauer og lam
- 2000 hester
- 20 000 geiter og killinger
- 40 millioner høns og kyllinger

Det blir 43.172.000 dyr. Altså over 43 millioner dyr som ble slaktet på under 365 dager fordelt på landets ca. 60 slakterier. Ikke særlig dyrevennlig spør du meg.

Så hva må til? Jo, vi må spise mindre kjøtt. Men hvordan gjør man det? Hva spiser man i stedet for? Selv om man har et ønske om å kutte ned på kjøtt kan det være vanskelig hvis man ikke vet hva man skal erstatte det med.

Under konstruksjon er et innlegg om alternativer til kjøtt, så hvis det er noe du lurer på om vegetarmat/vegetarisk kosthold er det bare å fyre løs! Jeg er ingen veggis-guru, men forhåpentligvis kan jeg svare på noe og kanskje kan jeg finne svar på resten på det o' store internettet ;)


Kyrres favoritter, del èn.Kyrres favoritt # 1: Epletrær.


This is love.

Fredagskvelden ble ikke helt som planlagt - jeg skulle egentlig på bursdagsfest, men dårlig form satte en effektiv stopper for det. Jeg som hadde kjøpt partyballonger med glitter og greier. Men: jeg har trøstespist uanstendige mengder Sørlandchips, og nå er det PJ Harvey på Spotify og skissering til akt oppgaven som gjelder. Det er ikke så verst det heller :)

Det er mørkt, det er rått, det er sart, det er vakkert, det er sært og dama er rå. This is love! Egentlig kunne jeg kommet med tonnevis av eksempler på fantastiske sanger her, men det viste seg å være vanskelig å finne gode videoer på YouTube. Du får heller klikke på spotifylinken over :)

God helg!


Frustrert pelsmotstander.

Jeg må innrømme at jeg av og til river meg i håret av frustrasjon når jeg leser diskusjoner om pelsdyroppdrett. Forsåvidt river jeg meg av og til i håret når jeg leser diskusjoner om andre typer dyrehold også, men akkurat nå var det altså pelsdyroppdrett jeg leste om.

pelsdyroppdretter.blogg.no kan du lese om hverdagen til en pelsdyroppdretter. Forsåvidt en fin blogg, for den viser at dersom man skal argumentere mot pelsdyroppdrett må man finne andre argumenter enn at dyrene blir torturert og flådd levende. Slike argumenter blir ofte ropt ut høyt av mennesker som ikke vet så veldig mye om pelsdyroppdrett, og er også en grunn til at jeg av og til river meg i håret. Ikke at jeg skal påberope meg så mye kunnskap om pelsdyroppdrett, men slike argumenter ødelegger mer enn de hjelper ettersom pelsdyr ikke blir flådd levende i Norge. (Tortur er vel et definisjonsspørsmål, så det går jeg ikke inn på.)

Uansett: På denne bloggen kom jeg over en link til en sak på nationen.no som hevder at åtte av ti nordmenn støtter pelsdyroppdrett. Enda en grunn til å rive seg i håret, undersøkelsen er utført på oppdrag fra Norsk Pelsdyralslag, og er vel neppe særlig nøytral. I kommentarfeltet finner vi en kommentar som ofte går igjen i diskusjoner om pelsdyroppdrett, og som er hovedårsaken til at jeg river meg i håret i dag - jeg blir vel tynnhåret innen uka er omme dersom dette fortsetter.

En person skriver blant annet: Ei ku som står tjora fast i veggen i et fjøs har det antagelig ikke noe bedre eller friere enn en rev i bur som kan både snu seg og legge seg den veien den vil?

Hvorfor er det sånn at når noen skal argumentere for pelsdyroppdrett, så argumenterer de med at andre dyr i landbruket også lider? Cecilie, som skriver pelsdyropdretterbloggen, skriver det samme i et innlegg: Høns, griser, sauer og kyr behandles ikke noe bedre enn mink og rev, alle stenges inne i trange bur og båser.

Også da? Jeg ser ikke hvordan dette skal overbevise noen om at pelsdyroppdrett er ok. Kanskje kan det få flere til å åpne øynene og se at måten vi behandler dyr i landbruket på er uakseptabel, uansett om de brukes til koteletter eller pels. Men det er ikke greit å rettferdiggjøre mishandling bare fordi andre gjør det samme.


Foto: Nettverk for dyrs frihet.

Hvordan hadde verden sett ut dersom alle bare pekte på naboen og sa "jammen, han gjør det også" hver gang de ble konfrontert med sine umoralske handlinger?


Photoshop og pannekaker.

I disse dager bor jeg omtrent foran pc skermen. Ikke at det er noe nytt, men nå gjør jeg faktisk andre ting enn å sjekke facebook og blogg tusen ganger om dagen - jeg leter etter inspirasjon, og jeg jobber med Photoshop tentamen. Vi begynte nemlig på nytt kurs i dag: akt. Vi skal lage en serie aktbilder som skal leveres som bok, og vi står veldig fritt i valg av stil og gjennomføring. Litt nytt og litt skummelt, men jeg gleder meg masse til å begynne :) I tillegg har vi fått en Photoshop tentamen hvor vi skal kopiere et bokcover. Jeg er så absolutt ingen racer på sånne ting, men så langt har det gått bra.

Innimellom mange timer foran dataen er det greit å gjøre andre ting også, og da kan man for eksempel lage veganske bananpannekaker.Dette behøver man. Bananpannekaker smaker nesten litt banankake, og er finfin middag for søtmonser. Det fine er jo at det ikke er sukker i oppskriften, da kan man iallefall innbille seg selv at det ikke er direkte usunt.Er man heldig får man en mini pannekake-kjeks som ser ut som Norge. Eller som en elg eller en gitar eller en fiolin, litt etter hvordan man ser det.Er man enda heldigere får man alien pannekake også.Også er det bare å mumse ivei. Med blåbærsyltetøy hvis det er middag. Med is, kanel og friske bær hvis det er dessert.

Bon appètit!


Kannika.Bilder fra fredag, da Kannika og jeg var i studio på skolen :)

I går trosset jeg kaktushalsen og dro på konsert likevel, det var kjempegøy! Howl og Grand Island er to fantastiske norske band alle bør få med seg live. Desverre ble det ingen bilder, for jeg la igjen kompaktkameraet på vors (og der ligger det enda). Nå er det tid for supergod søndagsmiddag og kjærestekos.

Har du hatt en fin helg? :)


Skru opp volumet.
Kaktus og bomull.

I dag har jeg kaktus i halsen og bomull i hodet. Litt kjipt når planen var å besøke familie på Stjørdal og dra på konsert med venninner senere i kveld. Så langt har jeg tilbragt dagen boende i ullgenser, med fyr i ovnen og masse grønn te i koppen. Jeg vurderer et par ibux også, jeg har nemlig ikke slått fra meg tanken på festligheter helt enda: Jeg har jo kjøpt billett til og med, jeg har ikke lyst til å bli sittende hjemme når det endelig er helg og fri.


- Semi-sunn frokost må vel hjelpe på en begynnende forkjølelse?


- Dette er dagens utsikt fra stuevinduet. Hvem er det som har bestilt all denne snøen?

Så kjære kong vinter, jeg ber deg: ta med deg snø, forkjølelse og alt som hører vinteren til og dra langt, langt bort. Jeg ønsker meg vår. Og jeg vil på konsert i kveld. Pliiz.


Hvit.Modell: Julie H fra Trend Models
Assistent: Hege

Den femte og siste oppgaven i farge og estetikk kurset. Temaet var hvit, dog har disse litt mere fargestikk enn de jeg leverte på skolen i dag. Fordi jeg like're. Bildene er tatt i studio, men kun med innstillingslys (altså ikke med blits), for å få et mykt lys og litt bevegelsesuskarphet.

Er det noen som ser hvilket maleri/film jeg har latt meg inspirere av? ;)Primærfarger.I dag var evaluering av de siste oppgavene i farge og estetikk kurset, og jeg kom velberget i mål :) Disse bildene av Solveig ble tatt til oppgaven plakateffekt, hvor vi skulle bruke primærfargene til å skape iøyenfallende bilder. Farger er gøy, men nå er jeg glad det er over for denne gang. Jeg har sett fargeflekker danse foran øynene mine etter jeg har lagt meg flere kvelder på rad nå ;)


Jeg elsker...

...fargerik middag :D Gårsdagens: Quorn og kikerter stekt i indisk korma saus, stekte grønnsaker med nudler og litt tomat. Også rykende varmt pitabrød da, namm <3


Spiser du fortsatt de du er glad i?

Denne artikkelen er hentet fra NOAHs nettsider og er skrevet av Siri Martinsen. Den beskriver veldig godt mine tanker rundt det å spise dyr, og det var tanker som disse som gjorde at jeg valgte å slutte og spise kjøtt.Å være glad i dyr er en merkelig egenskap. Hva betyr dette "glad i"? Hva er det verdt for affeksjonens objekt - dyret?

Betyr det at man selv fylles av glede og velbehag over å se et dyrs vennlige tilnærming, over å være mottaker av et dyrs hengivenhet? Betyr det å gledes over dyrenes ofte fascinerende og vakre fremtoning? Slik man gledes over et fossefall eller en solskinnsdag? Er det "å være glad i dyr"?

Eller er det en indre forpliktelse om aldri å bidra til at et dyr har det vondt? Har den som er "glad i dyr" gitt alle dyr et stille løfte om alltid å ville deres beste - en hengivenhetserklæring fra mennesket selv?

Mange mennesker vil om seg selv si at de er glad i dyr. Alt for mange av disse vil også si at de er glad i skinkestek. Hva skiller disse to formene for "kjærlighet" fra hverandre? Gleden over å omgi seg med det levende dyr, og gleden over å konsumere det døde ...

Kjærligheten kan være meget egennyttig. Et menneske som holder en dunete kylling i hånden, vil lett kunne føle seg "glad i dyr". Hun fornemmer en god følelse inni seg, en varme - fordi det lille dyret er så vakkert, så søtt der det ligger. Er det kjærlighet?  Så vokser det lille dyret opp, og ved neste "møte" føler hun kan hende noe av den samme glede - en god følelse over å ha det bra, en varme fordi hun er del av en hyggelig stemning, og duften av krydder når familiemiddagen i form av en forvokst fugleunge serveres. Om hennes kjærlighet var rettet mot det lille dyret den gang det var levende, var det allikevel ikke av den type kjærlighet som det lille dyret selv kunne glede seg over.

Å drepe og spise den man "er glad i" blir alltid en selvmotsigelse. Enten er man ikke så "glad i dyr", men snarere glad i opplevelsene og nytten dyret kan gi en selv, enten de er levende eller døde. Eller så er man virkelig glad i, men tør ikke ta konsekvensen av dette, og motsier seg selv i handling for å tekkes andre med mer hensynsløst syn på dyr. Det første er nokså overflatisk. Og det siste er nokså usunt, også for ens egen skyld...

Det faktum at vi mennesker ofte føler vi trenger unnskyldninger for å drepe, kan tyde på at mange på et vis virkelig er "glad i dyr", men lar seg tvinge av konvensjoner og tradisjon til ikke å ta konsekvensen av det.  Det beklagelige er at vi mennesker er rene tryllekunstnere når det gjelder unnskyldninger. Vi finner alltid en unnskyldning. "Han har det så vondt", sier vi om den forvillede katten som holder til under verandaen vår, "det er nok best at han fikk dø". "De har det så godt", sier vi om sauene på fjellbeitet, "da gjør det ingenting at man tar livet av dem for kjøttets skyld". Enten dyrenes liv er vondt eller godt - vi finner alltid en unnskyldning. En unnskyldning for å ta liv. Men trenger mennesker som sier at de er glad i dyr en unnskyldning for å få bidratt til å ta livet av dem? Kan de ikke simpelthen la være?

I fjor spiste nordmenn 1,3 millioner griser - i hovedsak grisunger på seks måneder, som knapt hadde felt melketennene. De samme nordmenn spiste også 375 000 kuer, okser og kalver samme år. 1,1 millioner sauer og lam. 20 000 geiter og killinger. 2 000 hester. Og nærmere 40 millioner høner og kyllinger. Samme år. Dette vitner om en enorm appetitt på dyr som uten unntak ble drept mot sin vilje, opplevde redsel og ubehag i tiden før de ble drept - og hvorav det overveldende flertall levde et liv uverdig et levende vesen. Ingen av disse dyrene fikk oppleve et menneskes ekte kjærlighet - selv om flertallet av befolkningen nok vil definere seg som "glad i" dyr. Ingen viste at de var glad i dem. Det var ikke et tema ved middagsbordet.

Kanskje var de ikke av den type dyr man blir "glad i"... Kanskje var de ut-definert fra vår kjærlighet allerede i fødselsøyeblikket, fordi de ble født som "slaktegris", "melkeku" og "eggleggende høne", og tilfeldigvis ikke "kjælegris", "koseku" og "selskapshøne". Tilfeldigvis, fordi det ikke er dyrenes egenskaper som bestemmer deres skjebne og bruksområde i menneskesamfunnet, men våre fordommer og vaner. Selvsagt kan et menneske som er "glad i dyr" bli like glad i en gris som i en hund. Og hvis han er et menneske som evner å være "glad i" på en slik måte at det ikke bare er for egen gledes skyld, men slik at mottakeren også kan føle kjærligheten, da vil han med sikkerhet ikke si: "Jeg er veldig glad i dyr, men jeg er alt for glad i kjøtt til å bli vegetarianer..."

Hvis alle vi mennesker som er så "glad i", bare kunne forstå at også dyrene er "glad i". Glad i hverandre. Glad i barna sine. Glad i å ligge i duggvått gress. Glad i å sole seg i skogbrynet. Glad i løpe frie gjennom engene. Glad i livet.

Jeg skulle gjerne visst: Hvor mange mennesker er mer glad i dyr, enn i skinkestek?
- Dyr kan føle glede over mange av de samme tingene som oss mennesker, for eksempel sol, frisk luft, følelsen av frihet og et smakfullt eple(tre).

Som alltid er jeg interessert i å høre andres tanker om dette. Tror du det er mulig å være glad i dyr og fremdeles spise dyr?


Litt nytt.

For å konstatere det åpenbare: Jeg har endret bittelitt på bloggdesign og header. Dere som har vært her før, what do you think? Bedre før eller bedre nå? Jeg har iallefall fått ryddet opp i sidemenyen så den ikke ligger klistret inntil blogginnleggene. Og det er bra. Kanskje kommer det flere endringer etterhvert også, jeg vurderer å være ta'n heeelt ut og flytte menyen til venstresiden. Banebrytende og ganske så creizi, jeg vet... Koder og diverse hjelp fant jeg på Fixmetas blogg :)I dag har jeg vært i studio med SøteSolveig og tatt bilder til plakateffekt-oppgaven, hvor fargene rød, gul og blå skal være dominerende. Planen var egentlig å ta bildene ute, for å unngå at de ligner for mye på bildene jeg postet sist. Men storm.no LURTE meg: De meldte strålende sol, men istedet våknet jeg til regn og sur vind. Så da ble det studio i stedet, men bildene ble kjempebra. Synes jeg selv iallefall ;) Det blir spennende å høre lærerens dom.


Tre bilder.Modeller: Ane og Siri, også fotostudenter :)

Komplementære farger er farger som motsetter og komplementerer hverandre.


Tre bilder til oppgaven komplementærkontrast. Jeg er ikke ferdig med å redigere alle enda, så jeg er ikke sikker på om det blir disse tre jeg leverer til evaluering på torsdag. Jeg er ingen stor fan av overtydelig bruk av komplementære farger, men uansett er jeg fornøyd med resultatet - får bare håpe læreren er enig ;) Hva synes du, er komplementærkontrast hot eller harry? :P


Vinnerlykke!

Den heldige vinneren av konkurransen er Lady Netta! :D Gratulerer! Tusen takk til de som deltok, det var ikke så veldig mange, likevel var det vanskelig å velge vinner. Alle bidragene var jo så fine, ingen tvil om at det finnes mange potensielle verdens-dronninger der ute ;)

Og appropo vinnerlykke: Jeg vant Magandas giveaway for en stund siden, premien var to par valgfrie øredobber fra epla butikken hennes, og i dag kom den nydeligste pakken i posten.

Photobucket

Disse blir perfekte å pynte seg med til våren! Tusen takk Gunn :D


Dunder!Dunderbeist. Jeg er hekta. Takk for musikktips Caroline :D


Søster.Verdens fineste søster var snill og stillte som modell på lørdag. Disse bildene ble tatt til en skoleoppgave med tema jordfarger. Oppgaven var jo å ta fargebilder, men bloggen får sepia versjonen ettersom jeg liker de bedre ;) 


Sånn er livet.

Kjipe ting:
Jeg kjøpte tre fruktfat til den nette sum av 500kr for å bruke i en skoleoppgave. Da jeg kjøpte de spurte jeg om det var mulighet for å bytte, og det var det. Da jeg kom for å bytte to dager senere var det ikke mulighet for det likevel. Så nå sitter jeg med en tilgodelapp på 500kr i en butikk som selger dyre, unyttige ting.

Jeg er blakk.

Det snødde da jeg våknet i dag. MYE.

Fine ting:
Alle fargene, skoleoppgavene, fotoshootene og idèene som har flakset rundt i hodet mitt som forvirrede kråker de siste dagene har endelig begynt å slå seg til ro. Hurra!

Jeg har en regnignskonto med noen tusenlapper ekstra på, så da er jeg ikke helt blakk likevel.

Da jeg gikk til byen i dag skinte sola. Og fuglene sang.Sånn er livet, noen ting er kjipe og noen ting er fine. Te er for eksempel en veldig fin ting. Nå skal jeg sove og drømme søtt, og i morgen er det fotoshoot igjen :)


Gi blod.

"Har du oppholdt deg i Storbritannia i mer enn ett år til sammen i perioden mellom 1980 og 1996?" Nei.
"Har du på noe tidspunkt gjennom livet mottatt penger eller narkotika som gjenytelse for sex?" Nei.Sånne morsomme spørsmål får man svare på dersom man melder seg som blodgiver. Jeg gjorde det for en stund siden, og nå har jeg fått brev i posten med et skjema hvor man skal sette mange kryss, og innkallelse til undersøkelse. Blod kan hverken kjøpes eller lages kunstig, derfor er det kjempeviktig at så mange som mulig melder seg som blodgiver. Blodet kan gies til alt fra kreftpasienter, til ulykkesofre og kvinner med kompliserte fødsler, og melder du deg som blodgiver kan du være med å redde liv. På www.giblod.no kan du lese mer om hvem som kan bli blodgivere og hvordan det foregår. Du kan også registrere deg der, så får du samme skjema som meg om ikke så lenge.

Er du fremdeles i tvil så kan jeg friste med at Astrid Katrine har en konkurranse, hvor du kan vinne en overraskelse i posten dersom du melder deg som blodgiver ;)


Vinn Narciso Rodriguez eau de toilette.

Jeg vil bare minne om at i morgen er siste mulighet for å bli med i min konkurranse hvor du kan vinne Narciso Rodriguez' populære parfyme For Her. 100ml av herligheten kan bli din om du lager et blogginnlegg hvor du forteller hvor skapet ville stått dersom du hadde bestemt her i verden ;) For regler og mer info om konkurransen se her.


Jeg vil vinne!

Det er mange fine konkurranser ute og går nå, og jeg vil være med på noen av dem :)

Silje har en konkurranse hvor man kan vinne et valgfritt monster fra Eplabutikken hennes. Disse monstrene er noe av det søteste som finnes i hele verden, og den gule som henger på nøkkelknippet mitt begynner å bli ensom. Krysser fingrene for at han får seg en kjæreste!

Silje Marlen har også konkurranse på gang. Man kan vinne en gavekort på en Cewe fotobok fra Japan Photo, og oppmerksome lesere har nok fått med seg at jeg har veeeldig lyst på en sånn. Dette er tredje gang jeg er med i en konkurranse hvor en slik bok er premien. Vinner jeg ikke nå får jeg krype til korset og kjøpe en selv ;)Ønsk meg lykke til! ;)


hits