mars 2009 (benteblogg)mars 2009

Blommor.

Kanskje det mest oppbrukte motivet noensinne. Men ikke uten grunn, blomster er nydelige!

img1610

img1139

img2200

img2348

img5036


Gla' gris!

Det blir fryktelig mange glade dyr på bloggen min for tida, men dette må jeg jo bare dele. Visste du at Ultra selger en hel drøss med svinekjøttprodukter fra glade griser? Grøstad heter gården, og der har hver gris tilgang til minimum 200kvm inne- og uteareal i skog og mark. Sånt varmer dyrevernerhjertet mitt.

img1596horz

Vi har testa greske og meksikanske tapasboller og bacon fra Grøstad. Kjempegodt! Litt dyrere enn vanlig kjøtt, men ta en titt her og les om hva de gjør for grisene sine. Totally worth it. Grøstad lager alt fra wienerpølser til tapasboller, kjøttpålegg og bacon, og fåes kjøpt på Jacobs, Centra, Ultra, Meny , ICA, Smart Club og i spesialforretninger.

Synes du det er verdt å betale litt ekstra for frilandsgris?


Gla' laks!

Det er meg det! I dag er det fredag, jeg har frihelg, og jeg oppdaga akkurat at fotografene Kristin og Vibeke har linket til meg på bloggen sin. De er årntlie fotografer, sånn som jeg vil bli, så nå ble jeg glad! Snart skal jeg stikke tåa ut døra for å sjekke temperaturen, og er det ikke for kaldt skal jeg jammen meg jogge en tur i dag også. Jeg tok tre runder i "helvetesbakken" i forigårs, og er fremdeles støl som en ... stokk?

img7232
Rise and shine, snart er det vår! :D

På fotofronten står det skremmende stille for tida. Jeg forsøker å få til en uhøytidelig fotoshoot hvor jeg samler noen venninner, putter de i stua mi sammen med masse klær, kostymer, sminke og rekvisita, noe som forhåpentligvis resulterer i knallgode bilder jeg kan ha i søknaden min. Gøy blir det sikkert uansett :)

God helg godtfolk!


Ny header.

Jeg følte at det var på tide med en liten oppussing her inne på Benteblogg, så det ble ny header i dag. Hva tycks du? Er den godkjent? Til sammenligning så så den gamle slik ut:

head

Kjenner at jeg fremdeles er litt mer glad i den gamle, men jeg må nesten gi nykomlingen en sjanse nå som den først er her. Så får vi se hvilken jeg ender opp med til slutt :)

Skifter du ofte header?
Lager du headerene dine selv?Kjærlighet.

Jeg skal på jobb, og har egentlig ikke tid til å skrive blogginnlegg nå, men jeg må bare dele dette!

003tile

Days with my father, en så utrolig nydelig bildeserie og historie at jeg vet ikke hva jeg skal skrive om den engang. Bare trykk på linken.


Inspirasjon!

001tile

004tile

006tile

030tile

038tile
Foto: Guy Bourdin.

De siste dagene har jeg lett litt rundt på det store, vide internettet etter inspirasjon. Jeg vet nemlig at jeg mest sannsynlig vil få spørsmål om hvilke fotografer jeg ser opp til dersom jeg skulle være så heldig å bli innkalt til intervju på Norsk Fotofagskole. Det har ikke vært lett, men nå har jeg iallefall funnet èn: Guy Bourdin! Avdøde Guy Bourdin var en fransk fotograf, født i 1928. I løpet av sin karriere har han blant annet hatt et tett sammarbeid med franske Vouge og tatt bilder for Harper's Bazaar, Issey Miyake og Versace. Ikke verst gitt! Guy Bordin revolusjonerte motefotoet på 60- og 70-tallet, og så godt som alle av hans motebilder og reklamebilder kan uten tvil også betegnes som kunst. Alle de seks første bildene er for eksempel skoreklamer. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å ha de hengende på veggen, for å si det på det viset.

Så flink og kreativ skal jeg også bli ;) Har du tips om andre fotografer av interesse, så rop ut!


Stand-up og bebiser.

Denne helga har jeg for det meste jobba, men noe nevneverdig har jo også skjedd. For eksempel så kom Crister, en kollega av meg, videre i Norske talenter på fredag. Utrolig arti! :) Klikk her for å se litt av Christer og Pål, dyktige karer! Mere stand-up ble det på søndag, da var vi i Olavshallen og så Pablo Francisco. Mye mye sex og dop, bæsj, tiss og promp, men veeldig morsomt!

På fredag fikk jeg også vite at Maya, ei av mine beste venninner, skal ha bebis <3 Gratulerer snuppa! Det er litt rart å tenke på at vi er i formerings-alderen, men kjempekoselige nyheter å få. Tror jeg satt med et glis som gikk fra øre til øre i en time etterpå :D Og appropo babyer, vi hadde besøk av Thea&co igjen på søndag. Jeg har jo skrevet tidligere hvor fantastisk hun er, så denne gangen nøyer jeg meg med kun bilder.

img1459horz

Også har jeg testa selvutløseren. Etter å ha blitt redigert ihjæl ble det sånn:

img13800

Tipper jeg legger ut flere bilder på fotobloggen etterhvert. Den har blitt litt forsømt i det siste. Nå er det natta for meg, kom plutselig på at jeg må opp tidlig i mårra. Tuddelu!


Laura Marling.

Hvis jeg skal anbefale kun ett album (noe som egentlig er umulig) så må det bli Laura Marling med 'Alas I Cannot Swim'. Jeg elsker absolutt alle sangene, og kan la denne skiva gå i loop hele dagen! Laura Marling lager rolig og litt melankolsk musikk med sjel, og hun har en utrolig stemme og synger med en innlevelse som er sjelden vare. Det er nesten litt underlig at jenta bare er 19 år. For meg er dette et godt eksempel på musikk som treffer meg midt i hjertet! Skru opp lyden, sett på deg øretelefonene, lukk øynene og lytt:

Her finner du hjemmesiden hennes, hvor du kan høre smakebiter fra albumet. Mine favoritter for øyeblikket er 'The Captain And The Hourglass' og 'Your Only Doll (Dora)'. Nydelig! Det må nevnes at jeg fikk følgende kommentar fra min kjære bror når jeg spillte denne plata tidligere i dag: "Du har så dårlig musikksmak du!"  Jaja, det er bra vi er forskjellige :P

Hva synes du?Kjendisvalker.

Er det noe som facinerer oss vanlig dødelige, så er det kjendiser. I tillegg er det jo også allment kjent at kropp er noe vi alle er opptatt av. Kombinerer man disse to får man førsteklasses sladdermateriale! Når jeg i dag, at the crack of noon, kravla meg ut av senga og myste mot pc skjermen med trøtte øyne, var det Britneys "valker" som lyste mot meg. "Pinlig for Britney" var overskriften på msn.no. Pinlig for sladderpressen sier jeg heller, har de ikke noe bedre å finne på?

1237374295020britneyslide5horz

Har det virkelig noe å si at Britney ikke ser ut som en sylfide 24/7? Nå må dere ikke tro at jeg har planer om å bli den nye "leave Britney alone" bloggeren, men jeg synes denne illusjonen om at alle jenter skal ha mage flat som en pannekake er skremmende og helt absurd.

wwwnettavisenhorz

For ikke lenge siden var det Jessica Simpson som fikk gjennomgå fordi hun hadde lagt på seg. De fleste av oss føler nok et visst press når det kommer til kropp og idealer, men tenk deg om det var dine valker som var brettet ut i glansede magasiner og over hele internett, sammen med en god dose kritikk og negative kommentarer. Man skal ha ekstremt god selvtillitt for å ikke la sånt påvirke seg, jeg hadde nok ikke takla det særlig bra.

Selv om jeg ikke er noen mega-fan av de ovennevnte damene, så synes jeg de ser fine ut begge to jeg!

Hva synes du? Om kropp og press, kjendiser og sladrepresse og sånn?Ren skjønnhet - ren samvittighet.

Det er lett å gå seg vill i kosmetikkjungelen. Det finnes tusenvis av dagkremer, nattkremer, dagserum, nattserum, øyekremer, øyeserum, masker, skrubber, rens, foundations, mascaraer, øyenskygger, leppestifter, glosser rouge ... you name it! Det er ikke alltid lett å holde oversikten, og skal man i tillegg tenke på hvilke merker som tester på dyr og hvilke som ikke tester på dyr blir det mye å holde styr på for mange.

1903

Derfor er det så genialt at Dyrevernalliansen har tatt seg tid til å lage en enkel og oversiktlig nettside, med lister over hvilke merker du trygt kan kjøpe dersom du er en dyrevenn. Den grønne listen inneholder merker som ikke tester på dyr, den oransje listen inneholder merker som ikke har gitt fullstendige og tydelige svar - men som alikevell antas å ha visse prinsipper mot dyretesting, og den røde listen inneholder merker som tester på dyr, eller som ikke har villet gi tilstrekkelige svar på henvendelser fra anerkjente dyrevernsorganisasjoner.

Genialt, hæ?


Jeg vet at jeg ikke har 100% god samvittighet når det kommer til det som står i mitt eget baderomsskap, men jeg har pugget listene og sverger herved å aldri kjøpe noe fra den røde listen igjen! Det betyr at jeg må kutte ut Colgate tannkrem og Always bind. Jeg kan ikke lenger vaske gulvet med Ajax, og jeg må slutte å barbere leggene med Gillette høvler. No big deal egentlig, men det verste blir nok å ikke kjøpe en ny Chloè parfyme når den jeg har nå er tom. Jeg elsker den duften! Heldigvis kan jeg fortsatt bruke DKNY - Be Delicious, jeg kan lage hjemme-spa med produkter fra Lush, og jeg kan bruke yndlingssminken min fra Everyday Minerals. Æ'kke verst bare det :)

Utdrag fra den røde listen:
 • Max Factor
 •  Lancome
 • L'Oreal
 • Jif
 • Libresse
 • Dr. Greve
 • Maybelline
Utdrag fra den grønne listen:
 • DKNY
 • Nivea
 • Clarins
 • Clinique
 • Labello
 • KMS
 • Wella
Jeg vil oppfordre alle til å titte innom disse listene! Print og putt i veska, eller pugg og ha det i bakhodet neste gang du shopper sminke. Eller hvis du bare skal på Rema for å handle intimvask og oppvaskmiddel.  Forsøksdyrene fortjener din omtanke."Ask the experimenters why they experiment on animals, and the answer is: 'Because the animals are like us.' Ask the experimenters why it is morally OK to experiment on animals, and the answer is: 'Because the animals are not like us.' Animal experimentation rests on a logical contradiction."

Professor Charles R. Magel.

"How we treat our animals define our humanity"
Oprah.


Tre år! I går...

Jeg skjønner ikke dette, kjæresten og jeg er kanskje verdens mest klissete par, men likevel klarer vi alltid å glemme "dagen vår". Vi har faktisk ikke feiret den en eneste gang :P I går var det nøyaktig tre år siden vi møttes på et nesten folketomt diskotek en sen fredagskveld. Han var i førstegangstjeneste 620,5 kilometer hjemmefra, jeg var forholdsvis nysingel og hadde ingen planer om å møte noen, langt mindre få meg kjæreste. Men det ene førte til det andre, og før vi visste ordet av det pendlet vi Horten - Trondheim non stop. Selv om jeg hadde noen av mine beste stunder det året, så var det veldig deilig å endelig bli samboere våren 2007.

page

img2230

På en måte kjennes det som om tre år har flydd forbi - det kiler fortsatt i magen når han kysser meg ekstra lenge, og jeg får fremdeles roser og romantiske lapper uten grunn. Samtidig så føles det som om vi har kjent hverandre hele livet - jeg trenger ikke tenke på å holde inn magen og se bra ut på håret, og noe av det koseligste jeg vet er når vi sover middag sammen på sofaen. Du er det beste som har hendt meg Alexander, jeg elsker deg! <3

Hvordan møtte du kjæresten din?
Feirer dere "jubileum"? :)Pakke i posten!

Verdens søteste nøkkelring fant veien til postkassen min i går! Tusen takk Silje! <3

 33192531237056216642
- Bilde fra Siljes salgsblogg.

img13241
- Sånn ser den ut på nøkkelknippet mitt :D

Jeg anbefaler alle å ta seg en tur innom siljeselger.blogg.no! Der finner du masse hjemmelaget fint, for eksempel heklede luer og pannebånd i freshe farger, og mange fler av disse søte små nøkkelringtrollene. Gotta love 'em! <3 Silje lager også ting på bestilling: hvis du ønsker deg ei lue i en bestemt farge, et makramèsmykke eller et nøkkelringtroll som ligner på deg selv er det null problem. Kan det bli bedre? I think not :)

silje


Vil du se det nye treningsutstyret mitt?

Værsågod:

img1318

Nei, jeg har ikke gitt opp treninga og krøpet inn i koseklærne for godt. Ei har jeg heller blitt skrullete og løper rundt på treningssenteret i ullsokker, men jeg har kjøpt meg det siste nummeret av Shape Up.

skli

Der skriver de om en treningsform som kalles for Catslide, vistnok det hotteste innen styrketrening akkurat nå. Hva har ullsokker med styrketrening å gjøre spør du kanskje? Jo, man bruker ullsokkene (eventuelt noe annet i et materiale som sklir) til å støtte hender eller føtter på for så å gjøre glidende bevegelser. Litt vanskelig å forklare, men her finner du beskrivelse av treningsformen og video. (I bladet er det åtte øvelser, på videoen kun fem).

Shape Up skriver blant annet dette om catslide:
- Catslide er eksplosiv, intens og funksjonell trening, en kombo som gir veldig raske resultater.
- Er du lite trent, kan du forvente veldig raske resultater! Uansett hvilket treningsnivå du er på, kan du hovedsakelig se fram til strammere mage og rumpe, sterkere rygg, og sterke og stabile skuldre. En ekstrabonus er bedre holdning.
- Får du gjort en kombinasjon av disse øvelsene i 10 minutter 5 dager i uken, vil du merke stor framgang på bare én måned. Hva med å legge det inn i morgenrutinen?

Jeg har testet catslide hjemme på stuegulvet nå, og dommen: Fy flate, så tungt! Dette er effektiv styrketrening! Ikke la deg lure av videoen, det er ikke så lett som det ser ut som. Den dama er nok litt bedre trent enn meg for å si det sånn... Mitt nye mål er ti minutter med catslide hver dag! Ti minutter er jo egentlig ingenting, til og med jeg må klare å stå opp bittelitt tidligere enn vanlig.

img1313

Litt ekstra trening kommer nok godt med ettersom jeg har fått dilla på dette - ristet brød med honning, brie og tomat. Så utrolig godt, men kanskje ikke så kjempesunt :P Nå skal jeg prøve meg på Hjartesmil sin tortilla de patatas og kose meg med den før jeg skal på varetelling igjen litt senere.


Sol og helgeshopping.

På lørdag brukte jeg solbrillene mine for første gang i år! Det var ubeskrivelig herlig å vandre rundt i Trondhjæm by og titte på folk, høre musikk fra torget og tusle innom bruktbutikker og andre koselige steder. Vårfølelse deluxe! Vi spiste lunsj på vinbaren Saft Suse, naboen til BrukBar og Par-a-Dice, og hvilken god mat! Bittelitt høyere prisnivå enn hva jeg vanligvis er vant til, men absolutt verdt et besøk eller to. Vi snakker ikke Esso toast her altså. Selvfølgelig hjalp det at jeg hadde et sånn søtt lite rabattkort jeg kunne vise fem ;) Saft Suse serverer lunsjretter på dagen, og middagsretter etter klokka 17. Turen gikk også innom Te og Kaffehuset hvor vi kjøpte kaffebønnesnacks med sjokoladetrekk, og Lush, verdens herligste butikk! Har du ikke vært på Lush enda, så anbefaler jeg at du løper ned til Dronningensgate 14 asap! De selger såper, dusjgelèer, deodoranter, kremer ... you name it! ... alt er naturlig, alt er håndlaget og alt lukter og føles helt fantastisk. Og det beste av alt: Det er ikke dyrt. Not at all!

page3
- Takket være gavekortet jeg fikk av snille Michael til jul ble jeg en selvutløser rikere :) Det høres kanskje ikke så godt ut å knaske kaffebønner, men det er det. Jeg lover.

img1282
- En svipptur innom Cubus resulterte i en ny topp og fuktighetskrem.

img1271
- To shampoer og en masasjebar fra Lush. Massasjebaren lukter vanilje og sjokolade, fordi den er laget av vanilje og sjokolade, og den er herlig! Nesten til å spise opp.

Lørdagskvelden ble tilbrakt på Stjørdal, vi var på bursdagsfest hos Janne. Knall kveld! Lørdagsnatta ble forsåvidt også tilbrakt på Stjørdal, ettersom vi klarte å miste siste nattbuss hjem... En koselig leilighet i Evjebakken ble redningen - takk Bodil! :D Etter helgens utskeielser er jeg rakafant, men det er heldigvis ikke lenge til lønn. Nå skal jeg på trening, og i kveld er det varetelling som står på planen. Can't wait ;)

Har du tatt frem solbrillene enda?


Home sweet home.

Jeg elsker...

1
...natt. ikea lampe. gardiner.

2
...gardiner. taklampe. telys

3
...bøker. kalender med bestemor og bestefar på. klokke.

4
...fin stemning. søt pusekatt. morsom kjæreste med nachos.

5
...kjøkkenhyller med eggeglass. vin. smoothie for to.

6
...praha te. venner. ørepynt. stjerner.

Hva liker du best hjemme hos deg?Veggisburger - bentestyle.

Ettersom jeg er et naturtalent på kjøkkenet (...) så følger jeg selvfølgelig ikke oppskrifter når jeg lager mat. Derfor kan jeg ikke fortelle dere akkurat hvor mange bønner jeg brukte for å lage disse burgerne, men jeg kan fortelle at de ble sinnsykt gode.

1page

Som vanlig tar man det man finner i kjøleskapet. Med visse forbehold selvsagt, øl og Canesten gjør seg sjelden i burgere. Eller i annen mat for den saks skyld. Jeg brukte paprika, løk, hvitløk, chilli og squash. Finhakk grønnsakene og stek de i pannen. Mos brune bønner og bland inn løkblandingen. Tilsett litt limejuice og krydderier by choise, jeg brukte bare litt salt og pepper. For å få det hele til å bli en burgerdeig må man tilsette litt brødsmuler. Jeg brukte Kruskakli istedet, og det fungerte fint.

2page

Når deigen er sånn passe fast former du burgere som du vender i litt hvetemel. Stekes på middels varme til de har fått en fin burger-ish farge. La hvile litt før du serverer de med ditt beste burgertilbehør. I mitt tilfelle ble det burgerbrød, ketchup, hvitløkssaus, sylteagurk, ananas, tomat, salat og potetbåter. Namm!

img0853

Og forresten så lyver jeg bittelitt. Her finner du orginaloppskriften. Genial blogg :)

Har du noengang lagd burgere fra bunn av, med eller uten kjøtt?


Det er helg!

Det er endelig helg, og jeg vet ikke hva jeg skal skrive om her i dag. Noe må jeg vel uansett skrive. Det er jo helg! :) Hva om jeg gjør dette til et musikk innlegg? Musikk er alltid en bra start på helga.

Fire sanger jeg hører mye på for tida. Bilen har nemlig vært ganske humørsyk i det siste, så mp3 spilleren og flybussen har blitt mine beste venner. Man må jo komme seg på jobb på et vis. I kveld skal jeg og kjæresten fyre i peisen, tenne masse stearinlys, spise nachos til middag, og se et eller annet koselig på tv. Og i morgen tar vi turen til Stjørdal for å feire at Jannesnuppa har blitt ett år eldre. Det er helg! :D

Hvilke helgeplaner har du?


En skål for dyrene!

Dette er vel egentlig gammelt nytt, men jeg leste ikke om det før i dag. Visste du at du kan kjøpe en rødvin på Vinmonopolet, hvor 25% av inntektene går til Dyrebeskyttelsen? Det er jo helt genialt! Bak denne idèen er vinimportøren Ekjord. De ser gjerne at flere bedrifter i næringslivet kan bidra på lignende måter, ettersom arbeidet med  å beskytte dyr her i Norge i stor grad faller på idealister og frivillige ildsjeler, da det offentlige gjør lite eller ingenting for å bedre dyrenes situasjon her til lands.

martinwebhorz

Vinkartongen prydes av hunden Martin, som til vanlig er å finne på Ekjords kontorer. Orginalt nok så heter også vinen "Martin Rouge". Selv er jeg ikke verdens største rødvins drikker, men alt kan læres, og med denne vinen i glasset blir det nok enda enklere. Og jeg skal jo tross alt på vintur til Italia i slutten av april, så da blir det vel rødvin både til frokost og kvelds når jeg kommer hjem ;)

Og mens jeg er inne på det å støtte Dyrebeskyttelsen så kan jeg jo nevne for de spillegale der ute at man nå kan gi grasrotandelen sin til en av Dyrebeskyttelsens lokalavdelinger. Det betyr at inntil fem prosent av det beløpet du spiller for hos Norsk Tipping går til Dyrebeskyttelsen, uten at det går utover det du eventuelt måtte vinne. Det du må gjøre er å oppgi organisasjonsnummeret til den avdelingen du ønsker å støtte neste gang du tipper. Trykk her for å lese mer, og for alle organisasjonsnumrene til Dyrebeskyttelsens lokalavdelinger.

Og konklusjonen er? Drikk deg full og spill bort formuen din med god samvittighet!


Utmanad II

Jeg har fått en ny utfordring, fra Anne Marit denne gangen. Jeg vet at mange synes slike utfordringer bare er plagsomt, men jeg synes faktisk de er litt morsomme jeg :) Greia her er å svare på noen spørsmål, men alle svarene må begynne på forbokstaven din. Here we go:

Ord på B

1 Hva er navnet ditt:  Bente
2 Ord på fire bokstaver: Brus
3 Guttenavn: Bengt
4 Jentenavn: Brit
5 Et yrke: Baker
6 Farge: Blå
7 Noe du har på deg: Bukser
9 Noe på badet: Badeskum
10 Et sted: Barcelona (aldri vært der. kunne skrevet Bergen, men jeg har aldri vært der heller.)
11 Grunn til å komme for seint: Bussen kom ikke
12 Noe du roper: Bø!
13 Film tittel: Bad Boys
14 Noe du kan drikke: Bacardi
15 En musikkgruppe: (The) Beatles
16 Et dyr: Bavian
17 Gatenavn: Bogstadveien.
18 Bilmerke: Bentley (takk Wikipedia)
19 Sang tittel: Ball and Biscuit (The White Stripes)

Og jeg utfordrer da Silje, Julie og Cecilie. Dette er dagens sjanse til litt lett jernetrim jenter, grip den! :)img2771

Et hvert blogginnlegg krever litt visuell input, så da legger jeg med dette bildet fra i fjor sommer. Ikke gi opp håpet folkens! Våren er på vei, helt sikkert. Jeg skal tjuvstarte litt og begir meg nå avgårde til årets første solariumtime. Eller ikke time kanskje, med min gjennomsiktige hud er det vel mer forsvarlig med ti minutter. Uansett så er en liten advarsel kanskje på sin plass: Møter du en stor fregne nede i byen i dag - ikke bli redd. Det er bare meg.


The BIG Picture Library.

Det er så mye jeg har lyst til å lære meg! Blant annet så vil jeg lære meg å lage hjemmeside, slik at jeg kan få meg en ordentlig portfolio på nett. Men å sette seg ned med html, css, dreamweaver og alt det der frister ikke så veldig. Jeg har faktisk forsøkt, men jeg kan vel ikke akkurat skryte av enorm innsats og pågangsmot, det var vel heller mer sånn "Åååeh! Herre e vanskeliiiig! Æsj."  Så hva gjør man da? Jo, man tyr til andre lettvinte løsninger. Iallefall gjør jeg det, så nå har jeg ordna meg et sånn lite BIG Picture Library. Det mangler nok litt på å kunne kalles en portfolio, men det e likar enn itjnå.

0903


Monday morning.

Da var det mandag igjen, og vips! så var helga over. Men det er egentlig helt greit, for jeg har enda en frihelg som venter på meg. For meg som har jobbet minst annenhver helg siden videregående så er det gull verdt å bare jobbe hver tredje helg nå. På lørdag besøkte vi slekt og familie på Skatval (:bondeland i Stjørdal kommune. Fineste plassen på jord <3), Der fikk jeg låne meg litt fotoutstyr av onkel: et stativ, en blits og noen filtre. Så nå skal jeg ekperimentere til jeg blir blå :D

img1081horz

På søndag fikk vi besøk av pappa, Kristian og Thea. Hjertet mitt smelter hver gang jeg er sammen med den ungen! Ikke bare er hun verdens søteste, hun er også utrolig smart, og hun har så mange ansiktsuttrykk at det er umulig å ikke le <3

img1032horz

img0942vert

Og selv om vi har hatt det veldig koselig, så har jeg vært et nervevrak hele helgen. Kyrre, katten min som jeg skrev om for noen dager siden, bestemte seg nemlig for å dra på langtur. Det måtte ha vært en restplass han fikk i siste liten eller noe, iallefall så hadde han ikke tid til å si i fra før han dro. Han gikk ut på fredag og kom ikke hjem før i går kveld, noe som er veldig uvanlig for en så matglad og sofakjær katt. Jeg så for meg scenarioer som ikke egner seg på trykk, men heldigvis tok jeg skammelig feil.

Har du hatt en fin helg? :)


Woman power!

fylla
Hentet fra Woman nr.50.

Kjenner du deg igjen? Med unntak av det å ringe eksen og å ha en sneip i kjeften er det iallefall en ganske korrekt beskrivelse av meg en sen lørdagskveld, etter to eller tolv shots for mye. Heldigvis er jeg sånn passe flink til å skjønne når jeg har fått nok innabords, så Bente knurrende på dansegulvet med make-up som en drag-queen er ikke et vanlig scenario (ikke at jeg skal nekte for at det noen gang har skjedd). Uansett, poenget her var egentlig å anbefale et magasin, nemlig Woman. Woman er et magasin for oss flickorna i tjueårene, men jeg vedder rompa mi på at det også snikleses av både kjærester og mødre landet over. Det er nemlig bemerkelsesverdig bra! Woman redaksjonen skriver med humor, og har noen av de morsomste artiklene jeg noen gang har lest. Men de belyser også alvorlige temaer, samtidig som de skriver om mote, skjønnhet, sex, forhold, vennskap ... you name it!

Skal man si noe negativt om bladet så må det være at de har kjedelige forsider. Fargene er spreke, og det liker jeg, men modellene/bildene de velger er ganske intetsigende. Synes jeg. Solbrune, slanke, smilende og med vind i håret alle som en. Men det er jo egentlig en bagatell, for som vi alle vet så er det innsiden som teller, og innsiden er BRA! Ikke har de tjue sider med reklame før man kommer til innholdsfortegnelsen heller, slik som visse andre magasiner har. Jeg skal ikke nevne navn, men jeg kan komme med et lite hint: ELLE melle deg fortELLE.

img0883
Jeg abonnerer, og har en fin liten samling. Jeg klarer ikke kaste de!

Så konklusjonen er: skal du abonnere på ett magasin i år så vil jeg anbefale Woman. Og vil du prøve varene før du kjøper så kan du få en bunke gamle blader av meg ;)

Hvilke blader leser du?


En liten hyllest.

En liten hyllest til til en av mennene i mitt liv.
Han som jeg har 1754 bilder av på harddisken, og som jeg forguder over alt på jord.
Han som kan være vanskelig og bortskjemt, men som jeg ikke kan leve uten.
Han som trøster meg uten ord.
Han som får meg til å le litt hver dag.
Han som har vært min beste venn i snart fem år.
En liten hyllest til Kyrre <3

img2958
In the very beginning.
img3607
Bestevenner for evig.
img2799
Og alltid.
img4940
Idyll.
img3138
Og humor.
img0691
Alltid søt.
img0868
Og alltid tilstede. Dette er tatt i dag.
img0878

Har du katt eller andre kjæledyr?


Stress.

Er det flere enn meg som begynner å tenke på alt man skulle og burde ha gjort i det øyeblikket man legger hodet på puta for å sove? Det er utrolig hvor stresset men kan bli av å ligge uvirksom i senga, og se listen over ting som MÅ gjøres vokse seg lengre og lengre bak øyelokkene. Helst vil man bare stå opp og sette i gang, men det er bare å innse at det er lite som kan gjøres midt på natta, og uansett har man jo som regel jobb eller skole man bør være sånn passe uthvilt til dagen etter.

Jeg har en liten vane/uvane, avhengig av hvordan man ser det. Nemlig at jeg må planlegge det meste, man kan vel kanskje kalle meg en liten kontrollfreak på det området. Så når jeg ligger i senga og egentlig skal ha min sårt trengte skjønnhetssøvn, kan det høres nogenlunde slik ut oppi hodet mitt:

"I morgen MÅ jeg huske å poste det brevet.
Kanskje jeg skal gjøre det samtidig som jeg er på trening? Ja. Smart.
Eller? Er det postkasse på vei dit da?
Kanskje jeg skal ta det når jeg er nede i byen på shopping i stedet. Ja. Smart.
Rekker jeg forresten å dra ned til byen etter trening? Det er onsdag så jeg skal på jobb klokka 19:30.
Det vil si at jeg må kjøre hjemmefra klokka 18:30. Jo, jeg rekker det.
Også må jeg huske å henge opp klærne som ligger i maskina. Og kanskje helst støvsuge også.
Kanskje jeg skal vente med shopping til etter jeg har fått lønn? Ja. Smart.
Hvor lenge er det til lønn? I dag er det den 3. mars.
Det er 17 dager til lønn. Det er lenge.
3.mars...
TREDJE MARS?!
Det er bare 43 dager til søknadsfristen går ut! Det er IKKE lenge!
Jeg må ta bilder!
Jeg må skrive søknad! Hva skal jeg skrive?
- Hei. Jeg heter Bente. Kan jeg værsåsnill få begynne på Fotofagskolen værsåsnill?
Jeg må droppe trening, støvsuging og shopping. Jeg må droppe alt og bare jobbe med søknaden!
Herregud, jeg rekker det ikkeeee!"

img3493

Sånn har jeg tenkt minst sjuogsøtti ganger den siste måneden. Men gjør jeg noe med det? Nei. Jeg har et stygt tilfelle av utsettelssyndromet. Og hvis du lurer på hva jeg gjør i stedet: Jeg blogger, sjekker Facebook, leser om dyrevern og miljøvern, ser på Animal Planet, sjekker Facebook, leser om vegetarisme, sjekker Facebook og trener. Litt. Støvsugeren har støvet ned, og klærne ligger fremdeles i maskinen og venter.

What's a girl to do?
Har du noen gode spells eller trylleformler som gjør at jeg kommer meg back on track?
Kanskje en magic potion ellerno? Jeg tar hva som helst.


The Human Footprint.

Har du hørt om uttrykket "human footprint?". Menneskets fotavtrykk betyr det, og det sier noe om ditt og mitt forbruk, og vår påvirkning på jorda, miljøet og naturen. Jeg så en britisk dokumentar på NRK3 på fredag, og tenkte jeg skulle dele denne med dere. Jeg kunne ikke finne akkurat den jeg så, men jeg fant en tilsvarende og mer omfattende dokumentar fra  National Geographic Channel, og den kan sees i sin helhet på YouTube.

National Geographic - The Human Footprint. Episode 1 av 10.
Tankevekkende, interessant og litt skremmende spør du meg. Jeg har bare sett den første episoden enda, men tar resten i morgen. Nå skal jeg og min kjære kose oss med pistasjenøtter, te og et par episoder av My Name Is Earl. Genial serie! :)

Har du sett The Human Footprint?
Ser du på My Name Is Earl?Utmanad.

Jag har blivit utmanad! :) Kayso har utfordret meg til å trosse janteloven og skrive seks positive ting om meg selv... Lett! Eller? Jeg skrev to punkter også sa det stopp. Jeg presset hjernen min til bristepunktet og skrev nummer tre, så sa det stopp igjen. Og nå snakker vi motorhavari, umulig å komme videre. Utrolig rart at det skal være så vanskelig, det var veldig fristende å skrive ting som  "jeg har ei dødslekker lilletå" og "jeg lukter sjelden ille".

Uansett, her er lista jeg endte opp med:

- Jeg er flink til å sette meg inn i andres situasjon, og dømmer sjelden.
- Jeg er veldig snill, og opptatt av at andre skal ha det bra.
- Jeg har et øye for detaljer og tar gode bilder.
- Jeg lever sunt, men er ikke redd for å kose meg.
- Jeg har en positiv innstilling til livet, og har blitt flinkere til å gjøre ting jeg tidligere unngikk.
- Jeg har et ekte engasjement for dyr, natur og miljø.

Phu! Overstått. Nesten. Skal man være ekte anti-jante så må man jo også vise seg frem litt. Det verste jeg vet er å vise meg frem, men i selvsensurert fotoform på nettet går det greit. Her er jeg:

img2843

Reglene i denne utfordringen er som følger:
- Post et innlegg der du skriver seks positive ting/egenskaper om deg selv!
- Legg gjerne ved et bilde av deg selv som du er fornøyd med.
- Send utfordringen videre til seks (eller flere) andre bloggere.

Silje Marlen, Therese, Citylife, Anne Marit, Kari og Hjartesmil, utfordringen er deres!

Jeg er enig med Kirsti i at vi må bli flinkere til å vektlegge de positive sidene våre i stedet for alt det vi er misfornøyd med hos oss selv. Noen er kanskje flinke på det, men ikke jeg.
Jeg lover å øve meg, øv deg du også!


hits