februar 2012 (benteblogg)februar 2012

to tips!

Tips én: De har nydelig pasjonsfrukt på ICA nå. Jeg tror ikke det finnes noe bedre, det slår både mango, melon og ananas ned i støvlene. Bare synd at de er så små :P

Tips to: Prøv Viena Real Smoked Tofu på brødskiven. Eller i en salat. Eller i en pastarett. Ett produkt, mange bruksområder. Og veldig godt. Jeg kjøper min på Etikken i Trondheim.

Sånn, det var to tips. Nå skal jeg google San Diego og se hva som dukker opp. I mars går nemlig ferden dit: Jeg fikk så lyst til å dra på Pusciferkonsert så da bestilte vi like greit tur, men vi bør vel ha noe å gjøre de resterende 13 dagene også. Kanskje noen har et California-tips eller to å dele med meg? :)

Brownies med stor B.Det ser ut som om benteblogg har blitt en matblogg, men så lenge det er brownies som står på menyen så er vel det greit? ;) Dette er helt klart de beste brownies jeg har smakt, og det sier sitt, browniefantast som jeg er. Ikke la deg skremme av hovedingrediensen som er sorte bønner, det er nemlig hele hemmeligheten.

Mari bak Vegetarbloggen har to oppskrifter på bønnebrownies her, jeg kombinerte det beste fra begge og gjorde det slik:

- En boks sorte bønner (230g)
- En banan
- 1,5dl kakaopulver
- 1dl agavesirup
- 0,5 - 1dl palmesukker
- 2ts bakepulver
- 2ss sterk kaffe
- 1ss linfrø + 3ss varmt vann
- 3ss smeltet kokosolje
- litt salt
- Hakket mørk sjokolade (f.eks freia 85% kakao)

Forvarm ovnen til 175 grader og smør en middels stor ildfast form med kokosolje. Legg linfrøene i varmt vann og la de ligge til de har blitt geléaktige. Kjør alle ingrediensene unntatt den mørke sjokoladen i en blender til en glatt, tykkflytende røre. Rør inn ønsket mengde av sjokoladebitene og hell alt i den ildfaste formen. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, den skal være våt inni men tørr oppå når den er ferdig. Avkjøl før du skjærer opp i biter.

Disse blir skikkelig fudgy og smaker nydelig av mørk, syndig sjokolade. Som min kjære så fint sa det: "De beste browniesene jeg har smakt, hadde blitt en schlager på en hvilken som helst café". Så jeg haker av på godkjent, fører de inn i kokeboken min og takker Mari for tipset! :)

hits