februar 2012 (benteblogg)



februar 2012

to tips!





Tips n: De har nydelig pasjonsfrukt p ICA n. Jeg tror ikke det finnes noe bedre, det slr bde mango, melon og ananas ned i stvlene. Bare synd at de er s sm :P

Tips to: Prv Viena Real Smoked Tofu p brdskiven. Eller i en salat. Eller i en pastarett. Ett produkt, mange bruksomrder. Og veldig godt. Jeg kjper min p Etikken i Trondheim.

Snn, det var to tips. N skal jeg google San Diego og se hva som dukker opp. I mars gr nemlig ferden dit: Jeg fikk s lyst til dra p Pusciferkonsert s da bestilte vi like greit tur, men vi br vel ha noe gjre de resterende 13 dagene ogs. Kanskje noen har et California-tips eller to dele med meg? :)

Brownies med stor B.



Det ser ut som om benteblogg har blitt en matblogg, men s lenge det er brownies som str p menyen s er vel det greit? ;) Dette er helt klart de beste brownies jeg har smakt, og det sier sitt, browniefantast som jeg er. Ikke la deg skremme av hovedingrediensen som er sorte bnner, det er nemlig hele hemmeligheten.

Mari bak Vegetarbloggen har to oppskrifter p bnnebrownies her, jeg kombinerte det beste fra begge og gjorde det slik:

- En boks sorte bnner (230g)
- En banan
- 1,5dl kakaopulver
- 1dl agavesirup
- 0,5 - 1dl palmesukker
- 2ts bakepulver
- 2ss sterk kaffe
- 1ss linfr + 3ss varmt vann
- 3ss smeltet kokosolje
- litt salt
- Hakket mrk sjokolade (f.eks freia 85% kakao)

Forvarm ovnen til 175 grader og smr en middels stor ildfast form med kokosolje. Legg linfrene i varmt vann og la de ligge til de har blitt gelaktige. Kjr alle ingrediensene unntatt den mrke sjokoladen i en blender til en glatt, tykkflytende rre. Rr inn nsket mengde av sjokoladebitene og hell alt i den ildfaste formen. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, den skal vre vt inni men trr opp nr den er ferdig. Avkjl fr du skjrer opp i biter.

Disse blir skikkelig fudgy og smaker nydelig av mrk, syndig sjokolade. Som min kjre s fint sa det: "De beste browniesene jeg har smakt, hadde blitt en schlager p en hvilken som helst caf". S jeg haker av p godkjent, frer de inn i kokeboken min og takker Mari for tipset! :)

hits