februar 2011 (benteblogg)



februar 2011

Dyrevennlig bondefrokost.



Den gode, gamle bondefrokosten er vel en favoritt hos mange p late sndagsmorgener. Jeg lagde min egen dyrevennlige versjon i dag: Ristet rugbrd med avokado/urteplegg, cherrytomater og sopp stekt i liquid smoke. Hadde jeg hatt bedre tid ville jeg nok supplert med litt bnner i tomatsaus og tofuomelett ogs. Nam!

Avokadoplegg med urter lager du ved blande sammen en halv avokado, litt salt, pepper, timian, fersk gresslk, dill og sitronsaft. Mos det hele sammen med en gaffel eller liten blender. Superenkelt! Smak deg frem med urter og krydder, og ikke vr redd for eksperimentere - ta det du har i skapet og som du synes er godt. Til soppen brukte jeg samme blanding som nr jeg lager tofubacon: en teskje liquid smoke, en spiseskje soyasaus og litt salt. Stek soppen frst i litt kokosolje eller plantemargarin, hell over liquid smoke blandingen og stek litt til.

En perfekt start p dagen :)

Ompa til du dr!

I kveld blir det stemning! :D

Franoise Nielly




Jeg har fargedilla for tiden, og falt pladask for disse :D Kunstneren heter Francoise Nelly og er fransk, se flere av bildene hennes her. Sier ikke nei takk til ett eller to som jeg kan henge p veggen, de to verste for eksempel :P

Tid for mat.









S var det tid for litt mat igjen da. Jeg m jo vise verden at jeg absolutt ikke lider noen nd selv om jeg prver leve bde vegansk og sunt ;)

1. Raw food lunsj. Avokado med salt, pepper og hakkede mandler, gulrot og squash strimler med vrlk, miniplommetomater og en god skvis sitron over det hele.

2. Rosasuppe av bl.a. rdbeter, blomkl og rismelk. Laget p slump, men rop ut hvis noen vil ha snn ca. oppskrift :)

3. Frokost. Knekkebrd med plantemargarin og hampfr. Cherrytomater, hummus og ruccola. Nom!

4. Dessert m man jo ogs ha, og i helgen lagde jeg karamell/kokos kake snn ca. etter Anettes oppskrift. Denne er basert p bl.a. mandelmel og kokosolje og er s vidt jeg vet sunn. Den er ikke vegansk da den inneholder egg, men neste gang skal jeg prve med No Egg istedet og se om den blir like god. For den var nemlig nyyyydelig!

Interir inspo.





Jeg klarer ikke la vre. Selv om vi ikke skal ta over leiligheten fr i sommer sitter jeg allerede n og sikler p interirsider p nettet. Disse bildene er hentet fra den danske siden nordhjem.dk, de har fantastisk mye fint!

Jeg vil ha hvite, lyse rom og masse farger. Gult, turkis, oransje, rosa, grnt og bltt. Gleder meg! I lpet av mars en gang skal vi beske de som bor i leiligheten n og f ta litt bilder og ml. Kjekt ha nr vi skal begynne planlegge. Hvis noen har tips til gode nettsider nr det kommer til interir og oppussing s kom gjerne med de :)

Kvisekrise.

Selv om jeg vanligvis prver holde en optimistisk tone her p bloggen fler jeg at tiden n er inne for klage litt, synes litt synd p meg selv rett og slett. Med unntak av de obligatoriske tenringskvisene har jeg aldri vrt veldig plaget av kviser, helt fram til n ... i en alder av snart 27 r. N popper de opp i panna og p ryggen: de er store, vonde, de klr og lager arr. Det verste er at jeg vet akkurat hva det skyldes, uten at jeg klarer gjre noe med det. Gjr deg klar for en lang historie...

Jeg har gtt p p-piller siden jeg var 15 r, og like lenge har jeg vrt plaget med humrsvigninger av den store stygge sorten. Jeg har prvd utallige typer piller, jeg har prvd p-ring, p-plaster og det som er uten at det hjalp noe. I sommer bestemte jeg meg for at 11 r i hormonhelvete var nok, s jeg sluttet p p-pillen for se om det hjalp p humrsvigningene. Stort sett merket jeg bare positive effekter av slutte p pillen: Jeg gikk ned i vekt, fikk kt sexlyst og jevnere humr (selv om jeg fremdeles kan vre ganske skummel visse perioder i syklusen, i allefall i flge kjresten min).

Men etter tre mneder uten p-piller dukket de opp: Kvisene. Frst i den ene tinningen, s spredde de seg oppover langs hrfestet og ned til den andre tinningen. S dukket de opp verst p ryggen ogs, bare snn for sikkerhets skyld. Frst koblet jeg ikke kvisene med at jeg hadde sluttet p p-pillene, og jeg prvde forskjellige typer sjampo, ansiktskremer osv. Men s husket jeg at jeg hadde det samme kviseproblemet noen r tidligere da jeg prvde meg p minipillen Cerazette. En minipille inneholder kun gestagen, mens en vanlig p-pille inneholder bde gestagen og strogen. Ogs den gangen tok det ca. tre mneder fra jeg byttet fra p-pille til minipille fr kvisene kom. Og da jeg byttet tilbake til vanlige p-piller: kviser borte! Det virker alts som om kroppen min reagerer med massive kviseutbrudd nr jeg tar fra den dens daglige strogen tilskudd. Hurra... Og fra det jeg har lest meg til p internettet er det visst veldig vanlig. Det internettet derimot ikke kan fortelle meg er om det kommer til g over av seg selv. Stort sett s sier internettet bare: oppsk lege, f medisiner. Eller: oppsk lege, begynn p p-piller igjen.

Vel, jeg vil ikke begynne p p-piller igjen. Og jeg vil ikke ta medisiner heller, internettet kan nemlig fortelle om mange bivirkninger som er lite koselige. Pluss at kvisene kommer mest sannsynlig tilbake s fort man slutter p medisinene. S konklusjonen er hva? Er kroppen min blitt strogenjunkie etter 11 r p pillen??

Og hvis noen lurer p hva bildet har med dette gjre s er det ett av mine mange tiltak i Krigen Mot Kvisene. Der er det spirulina, kokosolje, nattlysolje, vitamin b og burdock. Burdock aner jeg ikke hva er, men dama p helsekost anbefalte det. Har ogs lest at sink og vitamin c skal vre gunstig - snart spiser jeg vel s mye kosttilskudd at jeg ikke fr plass til mat lengere... Andre tiltak i Krigen Mot Kvisene er solarium og tea tree olje. Vurderer ogs jojobaolje. Og maca. Jeg er egentlig ikke en fan av vitaminer og mirakler i pilleform, men dette er krig og det er unntakstilstand. Jeg kjrer strategi all in. Angrep er det beste forsvar osv.

Flere der ute med kvisekrise? Noen gode rd?

To sider av samme sjokolade.

I gr kveld kldde det i kokkeleringsfingrene mine, s jeg rotet litt i kjkkenskapene og fant frem ingredienser til en sjokolademousse. Med litt endringer kom jeg fram til en god og mektig sjokoladedessert, faktisk var den s mektig at vi ikke maktet spise opp alt, uansett hvor hardt vi prvde. S hva tror du tittet forlokkende p meg i det jeg pnet kjleskapet p jakt etter frokost i dag? Joda, det var sjokoladedesserten det.

Jeg stakk en finger nedi og prvdesmakte litt - joda, fremdeles god. Jeg fant frem en skje og smugspiste litt mens jeg kikket skyldbetynget rundt meg. Bare katten var hjemme, men jeg syntes blikkene han sendte meg var dmmende: Sjokolade til frokost Bente? Svakt. Den drlige samvittigheten kom krypende, og jeg satte sjokoladedesserten tilbake i kjleskapet. Jeg skulle vre sterk, neimen om jeg skulle la meg lede inn i fristelse. Synde p denne mten...

Men! I det jeg lukket dra og slukket lyset i kjleskapet tentes det et annet lys. Det var som om sol, stjerner og mne falt i hodet p meg, og jeg befant meg i himmelen. Sjokoladedessert = sjokoladeplegg!

Nr sjokoladedesserten bestr bare av sunne ingredienser, da kan man jo like godt spise restene til frokost dagen etter. Ikke sant? Gammel vane vond og vende sies det, og det gjelder nok ogs iden om at man ikke skal spise sjokolade til frokost. Men sjokoladefrokost ble det, nam nam!

Hvis du ogs vil lage sunn dessert/plegg gjr du det snn:

1/2dl hasselntter og 1dl vann kjres i blender til det har konsistens som en litt tykk melk. Det gjr ingenting om du ikke fr den helt jevn, s lenge du ikke har noe i mot nttebiter i desserten/plegget.

Tilsett en liten avokado (uten skall og stein), en kvart banan (gjerne frossen) og 1/2dl yaconsirup eller agavenektar. Blendes godt inn.

Ha i 1/2dl mandelsmr (kjp p helsekost for en liten formue, eller lag selv), 1dl rtt kakaopulver, 1ss mesquitepulver, 1 stor ss kokosolje, 1ss palmesukker, en liten klype himalayasalt og en klype vaniljepulver. Blend videre.

Smak p sjokoladekremen og tilsett mer av det du ev. synes mangler av stning, salt, kakao osv. Serveres som den er, eventuelt med vaniljekrem, friske br, lune br, nttedryss, over is .... du bestemmer. Eller bruk den som sjokoladeplegg ;)

my precious



En fantastisk fin ring og to par ste redobber kjpt p Pryd p Mercursenteret. Finefinefine. Jeg har endelig blitt frisk etter nesten en uke med forkjlelse. Eller bihulebetennelse ... jeg vet ikke helt hva det var, men n er det heldigvis nesten helt borte. Jeg var p jobb i dag, og det var deilig mte litt andre folk enn kassadama p Bunnpris, som er omtrent den eneste personen jeg har snakket med denne uka. Man blir litt smspr av g s mye hjemme :P

N er det en rolig fredagskveld med pitapizza og Grey's Anatomy som str p planen. Jeg henger ca 100r etter resten av verden og har frst n ftt ynene opp for Grey's. Men s ser jeg til gjengjeld alt for mye av det - jeg drmmer om sykehus, operasjoner og innvoller nesten hver natt. Men det er hyggelige drmmer da, for all del.

Finnes det flere Grey's addicts der ute? :)

Dyrevennlig forbruker - ansiktsrens.



Det er tid for dyrevennlig forbruker igjen, og i dag tenkte jeg dele mine to favoritter nr det kommer til ansiktsrens.

Frstemann ut er Angels On Bare Skin fra Lush, en fersk blanding av bl.a. mandler og essensielle oljer. Den har en kjempegod konsistens og den passer til alle hudtyper. Jeg elsker denne! Jeg bruker den morgen og kveld, og den er effektiv men mild. Angels On Bare Skin er vegansk og den inneholder ikke parabener, hurra! Jeg har skrevet om den tidligere ogs, og det kan du lese her. Jeg fant desverre ikke Angels On Bare Skin i Lush sin norske nettbutikk akkurat n, s jeg er litt usikker p prisen. Den er iallefall ikke dyr! Forhpentligvis er de bare utsolgt p nettsiden, men uansett fr du kjpt den i butikkene i Oslo og Trondheim. Anbefales p det varmeste!

Nummer to er en litt mer tradisjonell ansiktsrens som jeg brukte mye fr. Den er fra Clarins og heter One-Step Gentle Exfoliating Cleanser. Dette er et alt-i-ett produkt, det vil si at den fjerner sminke, renser og skrubber (OBS: skal ikke brukes til fjerne yesminke), og den kan brukes daglig. Denne passer best for en normal til kombinert hud, lukter nydelig av appelsin/sitrus og gir en fantastisk frisk og ren flelse. Jeg fant ingen ingrediensliste p nett for denne, s jeg kan desverre ikke si noe om innhold av animalske ingredienser og/eller parabener. Hvis noen vet: rop ut! Jeg har ogs skrevet om denne tidligere, det kan du lese her. Koster ca. 250kr p parfymeri og ca. 190 p tax-free.

Hva er din beste ansiktsrens? Er den dyrevennlig? :)

At home.



Jepp, du leste riktig. I skrivende stund skulle jeg egentlig vrt i Marrakech, men angst og forkjlelse satte en effektiv stopper for det. N hres jeg kanskje litt bitter ut, men det er jeg ikke, jeg lover. Nr haugen med grstein i magen bare vokser og vokser etterhvert som avreisedagen nrmer seg, og hyperventilering blir en dagligdags greie, da er det en lettelse bestemme seg for vre hjemme. Og nr nese, hals og bihuler tydeligvis ikke hadde planer om bli bedre uansett, tar jeg det som et tegn p at jeg valgte riktig.

S n tilbringer jeg dagene med mine nye bestevenner: kleenex og neseskyllehornet, mens jeg fyrer i peisen, drikker litersvis med te og smugspiser hjemmelaget sjokolade. Jeg er god p vre syk skal jeg si dere ;)

i've come a long way to get here

remember how I said i'd come someday baby
how i said i'd come around to see you one day
i said i'd try to find a way to run away i'd get away some day
and i'll come someday baby
gonna fly around the world to hear you say
i'm gonna fly around the world, to try to find you again and say:
i never thought i'd see you again
i never thought i'd get to be with my best friend, never thought i had to tell you again
never thought i had to tell you how i lost my mind again

i left alone, i left the world I was running,
to be by your side i was dying
along by your side i was flying
i came alone, i've come a long way to get here

<3

Sjokoladefabrikken, dag to og tre.





Fire dager fri resulterer i stor aktivitet p Singsaker Sjokoladefabrikk. I tillegg til de jeg lagde forrige gang prvde jeg meg ogs p Siljes snickers og Anitas bounty. Great success! Nesten litt for vellykket, jeg har spist meg halvt ihjel p sjokolade, og enda vil jeg ha mer! Selv om denne sjokoladen er sunn s er det jo ikke til komme unna at det er mye fett i de, og sikkert kalorier ogs. Men pytt pytt, jeg er jo ikke p noen slankekur ;)

N skal jeg nyte de siste bitene, sammen med en god kopp te, photoshop og spotify :)

solblomst

Er det noen som har tips til hvordan jeg best kan ta vare p solblomsten min? Jeg er ikke s god p snt, men jeg vil jo at den skal ha det fint. Snn egentlig heter den vel gerbera, men jeg liker solblomst bedre. Fin er den iallefall <3

n uke igjen til Afrika!





Og da blir det forhpentligvis lite av det vret vi har her :P

Jeg vet ikke om jeg har nevnt det p bloggen fr, men vi i andreklasse p Fotofagskolen skal til Marokko p klassetur, og n er det bare n uke igjen til avreise! Pass, kredittkort og snne viktige saker er funnet frem, men fremdeles fles det litt uvirkelig. Vi skal vre borte i en uke, og forhpentligvis kommer vi hjem med mange gode minner, nye inntrykk og ikke minst fantastiske bilder. Gleder meg!

Jeg har forresten kjpt meg ny jakke, og den har snn ca. verdens strste hette. Noe jeg trodde skulle bli praktisk, men den gang ei... Er det motvind fungerer den som et seil og det blir kaldt om rene. Blser det bakfra eller fra sidene flagrer den over alt slik at jeg ikke ser en dyt. Men men, den er i det minste fin ;)

Er det noen av dere som har vrt i Marokko fr?

God morgen!

Image and video hosting by TinyPic

Jeg starter dagen med noe godt i glasset og glade sanger p spotify. Ha en finfindag fredag folkens! :)

Sjokoladefabrikken.

I gr kveld forvandlet jeg kjkkenet om til en liten sjokoladefabrikk. Jeg lagde dobbel porsjon av Anitas oppskrift, og n er fryseren full av deilig sjokolade!





De ste hjertene er med salt mandelkaramell, inspirert av fyllet i linken over. Det er s utrooolig godt! Et must for alle som liker sjokolade med salt, la walters mandler.

Dersom man ikke orker fylle sjokoladen i sm former gr det fint lage sjokoladeplater ogs, snn som jeg har gjort her. Jeg lagde en ganske tjukk masse av bl.a. dadler, hasselntter, kakaopulver og stning som jeg trykket ut i en plastboks. S helte jeg flytende sjokolade over og satte i fryseren. Nr sjokoladen har stivnet kan platen taes ut av boksen og skjres i passende biter. Ha bitene p et glass og du har lrdagsgodisen klar.

N gjenstr det bare se om jeg faktisk klarer spare noe til lrdag. Nom nom nom! :D

Hjemme











Et lite glimt fra leiligheten vr, vi har nemlig hatt i oppgave ta interirbilder hjemme hos oss selv. Dette kan nok ikke kalles interirbilder av det tradisjonelle slaget, men jeg liker de likevel, antagelig fordi jeg liker leiligheten :)

hits