februar 2010 (benteblogg)februar 2010

Fruity.Voilà. Sånn blir resultatet når oppgaven er å ta tre stilleben bilder med forskjellige treklanger fra Ittens fargesirkel. Kanskje ikke verdens mest spennende motiv, men fargerikt iallefall.

Ok da: OL kan være spennende. Iallefall når tøffe trøndere ruler innspurten ;)

Og bare en liten reminder: Fristen for å delta i konkurransen er 3.mars. Så nå har du tre dager på å finne ut hvordan verden ville vært dersom du hadde bestemt :)Frukt, photoshop og fredag.

Min fredagskveld så langt har bestått av fruktig bilderedigering, planlegging av fotoshoot og orientalsk gryte. Nå er det sørlandschips med tilbehør og et rykende ferskt Woman som står på planen. Også Senkveld naturligvis.

God helg! :)


Hva er dyremishandling?

Hvis jeg dreper en hund, er jeg dyremishandler da?

Ja?

Hva hvis jeg dreper en gris?

Kommer det an på om jeg bruker grisen til mat sier du?

Hva om jeg dreper en hund, og spiser den. Er jeg dyremishandler da?

Kan drap være noe annet enn mishandling?
Frøken fargerik.

Kanskje ikke verdens mest passende tittel, ettersom jeg har bodd i grå og sorte klær de siste dagene. Minusgradene har nemlig inntatt bartebyen igjen, og det viser seg at alle mine varme klær er mørke og kjedelige. Men på innsiden av hjernebarken er jeg iallefall fargerik, vi har begynt på et nytt kurs på skolen som heter farge og estetikk, og mine små grå er i full gang med planleggingen. På tre uker skal vi ta fem små bildeserier på tre bilder hver, altså femten bilder tilsammen, med ulike fargetema. Skoledagen i dag var som en trip down memory lane og tok meg tilbake til videregående: Ittens fagesirkel, kvalitetskontrast, kvantitetskontrast osv. Ah, minner!

Test: Er det noen som vet hva man kaller fargekontrasten mellom bildene over her? ;)


Konkurranse!Da er det dags for konkurranse mine damer og herrer, og du kan vinne Narciso Rodriguez' populære duft For Her
! Duften er varm, sensuell og feminin - og passer perfekt til glamorøse kvelder, enten du skal på byen med gode venninner eller på en het date. Nom nom!For å delta må du lage et blogginnlegg om hva du ville gjort dersom du var konge på jorda. Hva ville du forandret på? Hva ville du hatt mer av, hva ville du hatt mindre av? Hvem ville vært dine trofaste medarbeidere - Siv Jensen eller Max Mekker? Ville du tatt tak i den globale oppvarmingen, eller ville du forbydd danseband? Om du vil skrive et vanlig blogginnlegg, lage en tegneserie, skrive en historie, lage et fotoinnlegg eller gjøre noe helt annet er opp til deg. Bare fantasien setter grenser ;)

Så her er kjørereglene:
- Lag et blogginnlegg om hva du ville gjort dersom du var konge på jorda (eller dronning om du vil).
- Har du ikke blogg kan du sende ditt bidrag på mail: bente.isefjaer@hotmail.com.
- Seriøst eller useriøst, det er opp til deg.
- Kreativitet belønnes.
- Link til dette innlegget.
- Legg igjen kommentar i dette innlegget med link til ditt bidrag.
- Frist for å delta er 3.mars.
- Blir det mange deltakere velger jeg ut finalister som dere kan stemme på, blir det få deltakere velger jeg ut vinneren selv.

Sounds good? Det blir superspennende å se hvilke bidrag som kommer inn :) Lykke til!


Plattfot.

Det er meg det. I dag var jeg hos fysioterapeuten på treningssenteret, jeg har nemlig hatt så vondt i leggene i det siste, spesielt i forbindelse med trening. Noen små fugler med mer erfaring fra idrettslivet enn meg selv hadde hvisket meg i øret at det kunne være beinhinnebetennelse, og i dag fikk jeg bekreftet akkurat det. Jeg har vistnok plattfot, og dermed blir belastningen på musklene skjev og man får lettere betennelser. Ellernoesånt. Så, diagnose: på plass. Behandling: finnes ikke. Jajamensann, det var jo gode nyheter... Nå skal jeg ikke overdramatisere da, i følge fysiomannen var jeg flink pike som kom på et tidlig tidspunkt, mye kan gjøres med forebygging. Ikke er jeg akkurat idrettsutøver av yrke heller, hvis noen skulle lure på det liksom.


- Kanskje ingen legger merke til at jeg har plattfot dersom det er ei heit pin-up dame med på bildet?

Butt butt, life must go on. I dag er siste fridag i vinterferien min: arbeidshelg står for tur. Jeg har forresten lyst til å feire at jeg nå har passert 80 følgere på Bloglovin. Hipp hurra for det, og tusen takk alle sammen! <3 Jeg vet at bloggverden snart drukner i konkurranser, men jeg lufter iallefall idèen: Hva med en konkurranse på bentebloggen? Får jeg tommel opp fra dere blir premien noe jentete og veldig velduftende. Så vad tycks ni, konkurranse eller ikke konkurranse?

Uansett: God helg folkens :)


Woff!

Jeg vil ha en liten hund! Her er en liten smakebit fra lørdagen, da var jeg i studio og tok bilder av denne skjønne krabaten på snart fem måneder. Han heter Preto, er en samojedhund (hvis jeg ikke tar helt feil?) og er utrolig skjønn! Synd at det siste bildet ikke ble i fokus, for en flørt ;)


strømpebuksekjærlighet.Jeg er hekta. Er du?


Ingunn.

Modell: Ingunn
Assistent: Heidi

Endelig har jeg tatt meg tid til å rediere noen av bildene jeg tok av Ingunn for en liten evighet siden :) Fineste håret på hele fotofagskolen! Ingunn har også tatt bilder av meg forresten.


Husk.

Det er fredag, og her er et par ting du må huske på:

- Fristen for å delta på Carolines konkurranse er på søndag. Du kan vinne en fotobok fra Japan Photo til en verdi av 900kr. Det blir en fin fotobok det.
- Hør på en sang som får deg i godt humør, det er alltid viktig på en fredag.

- Gi en klem til noen du er glad i.
- Spis noe godt.
- Se på bildene her.
- Og til slutt: se en video på youtube som får deg til å le. Denne for eksempel:Sånn. Har du gjort dette tipper jeg du har en fin fredag, det har i allefall jeg :) God helg!


Trees.


Trær kan være veldig fine. Men jeg savner løv.

I dag var jeg på DanceMix på treningssenteret... Herregud sier jeg bare. Hvem skulle trodd at dansetrening var sååå vanskelig? Det er jammen ikke enkelt å være spretten, sterk og smidig samtidig, og i tillegg ha full kontroll på armer, ben og trinn hit og dit. Mesteparten av tida stod jeg bare og gapte ;) Men gøy var det, så jeg skal tilbake. Hvem vet, kanskje blir jeg til og med flink en gang? Haha, hvem prøver jeg å lure?

Nei, jeg blir nok aldri deltaker på So You Think You Can Dance, men det gjør ingenting. I morgen er det nemlig fredag, helg, vinterferie, jentelunsj og tv kveld som står på planen. Gleder meg <3


photoshophotoshophotoshop


- Jeg sendte like greit Liv på en liten Toscana tur jeg.

Sånn kan det gå når man er en smule uinspirert i skolearbeidet, og heller har lyst til å leke seg i Photoshop. Jeg har ikke vært helt i form i dag, så da fristet det mer å se på bilder fra Toscana og drømme om sommer enn å jobbe med metadata og dynamisk omfang. Faktisk har jeg vært i dårlig form av og på i to uker nå, liker det ikke. Heldigvis har jeg legetime neste uke, just in case det ikke går over til da :) Blir jeg bra til i morgen er det siste skoledag før vinterferien som står på planen, hipp hurra!

Har du vinterferie?


Reise.

Martine har fotokonkurranse med tema reise, og jeg vil være med! Jeg er som vanlig ute i siste liten, fristen er nemlig i dag ;) Reise kan være så mangt, det kan være en tur til butikken for å kjøpe appelsiner eller det kan være en tur til et annet kontinent for å se på giraffer. Jeg deltar med et bilde fra Kroatia - et av mine yndlingsbilder fordi jeg har så mange gode minner derifra.Premien er et soft fokus filter fra tvspelsweb.se, hipphurra!


Fuglesang og jordbær yoghurt.

Nå skal jeg på skolen for å presentere blant annet disse bildene:Litt typisk at den dagen jeg bestemmer meg for å spise mer vegansk mat så får vi i oppgave å fotografere melkeprodukter ;) Jeg hører forresten fuglesang fra småfuglene i hagen hver dag nå. Veldig koselig, men det får meg jo til å lengte enda mer etter vår og sommer. Fremdeles er det februar og fire minus. Æsj :/


- Ja takk til sol, sommer og fine blomster i hagen :D disse ble tatt sommeren 2008.


Konkurranse hos icarroi.com - vinn en Cewe Fotobok!

Caroline har gjort det igjen! Nok en konkurranse med en Cewe Fotobok fra Japanphoto som premie, til en verdi av 900kr denne gangen! Unnskyld meg mens jeg tørker sikkel fra tastaturet .... dette er tidenes sjanse! En slik bok hadde vært perfekt for meg, jeg har nemlig enda ikke fått ut finger'n og lagd meg en skikkelig portfolio. Hva er vel en fotostudent uten portfolio? Jeg har ikke hørt annet en positive ord om disse fotobøkene fra Japanphoto, og når det i tillegg er en superduperdeluxe utgave ... namm namm sier jeg bare! Blir denne boken min skal jeg omhyggelig velge ut mine beste bilder, både fra skoleåret og ellers, og lage en stk. bok jeg kan være stolt av ;)

Vil du også være med på konkurransen klikker du her, fristen for å delta er søndag 14.januar.


- Potensielle bilder til den potensielle boken?

Dersom det ikke kommer blogginnlegg fra meg på en stund nå er det fordi jeg er for opptatt med å krysse fingrene for at jeg skal bli den heldige vinneren i denne konkurransen. Lykke til allihopa! ;)


Dagens namm #2

Jeg er lite kreativ på bloggfronten, så det blir litt mat skriblerier i disse dager. Håper ingen har noe i mot det? Inspirert av Inas tomat og mozarella pai, lagde jeg min egen versjon her om dagen. Istedet for mel brukte jeg grovbakst, og istedet for margarin brukte jeg plantemargarin.Som fyll brukte jeg en løk, 2 fedd hvitløk, ca. en kvart brokkoli, champinjong, og en boks hermetiske tomater med hvitløk. Jeg hakket grønnsakene, stekte de i litt olje sammen med tomatene og krydret med to ts. sukker og en ts. chillipulver. Denne blandingen fordelte jeg på paibunnen, og på toppen brukte jeg vanlig hvitost. Ellers fulgte jeg Inas oppskrift.Jeg hadde ikke paiform, men brukte vanlig kakeform istedet. Funket som fjell!

Sånn ble resultatet, servert med spinatsalat, nøtteblanding og cherrytomater. Kjempegodt og kjempeenkelt! Neste gang skal jeg kutte ut osten slik at det blir en vegansk rett :)

Sånn ellers så har jeg tilbragt helgen på jobb, og på overnattingsbesøk hos bestemor og bestefar. Koselig <3 Hva har du gjort i helga da?


Nydelig.Se den i fullskjerm med lyd. Nydelig <3


Dagens namm.

Snille kjæresten min lånte med seg vegetarkokebøker hjem fra biblioteket i dag, det resulterte i hjemmelagd råkostsuppe til middag. Hvem skulle trodd at det var så enkelt å lage suppe fra bunnen av? Toro har lurt oss! Jeg endret bittelitt på oppskriften ettersom jeg ikke hadde verken pastinakk eller purre, men godt ble det likevel. Dette brukte jeg:

- 2pk. Knorr Fond du chef (Impulskjøp. Viste seg å være grønnsaksbuljong i gelè form, kjekt.)
- 1 gulrot, revet
- 1 potet, revet
- 1 bit kålrot, revet
- 1 liten løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket.
- 1 neve spinat.
- 2ss vegetabilsk olje
- En dæsj alpro soyafløte

Først kokte jeg opp en liter vann, og løste opp buljongen i det. Deretter freste jeg grønnsakene (minus spinat) i bunn av suppekjelen, tømte buljongen over og lot det hele koke i fem minutter. Mot slutten av koketiden hadde jeg i soyafløte, chillipulver og spinat. Vips så var det ferdig! Mesterverket ble servert med friske urter, sukkererter og nøtteblanding (sånn som man egentlig skal bruke i salater), kjempegodt! ps: Knorr buljongen er veldig salt, så det er ikke nødvendig å tilsette ekstra. Heldigvis var jeg lur nok til å prøvesmake før jeg krydret ;)


En pakke med solskinn.
Jeg ønsker meg pakke i posten. En pakke med tre søte kattunger, solskinn, varme, optimisme, energi og jordbær. Hadde jeg fått det kunne jeg stuet alt som heter snø, kulde, mørke, negativitet og tretthet (som jeg desverre har alt for mye av)  i en boks, og satt den ned i kjelleren. Der skulle den fått blitt helt til neste februar.

Kan noen sende meg en sånn pakke?


Hvorfor jeg ønsker å bli veganer.

Jeg ønsker å bli veganer, likevel har jeg vært ganske forsiktig med å si det høyt, både for meg selv og andre. Hovedgrunnen til det er vel fordi det er vanskelig å ta steget fullt ut, jeg nøler ved tanken på å fjerne noe fra livet mitt som jeg til nå har sett på som noe positivt og noe godt. Rømme til taco og brie på brødskiva har vært en luksus i hverdagen. God mat gir meg en god følelse, og til nå har god mat nesten alltid vært synonymt med animalske produkter. Men det er ikke til å komme unna at jeg synes den veganske livsstilen er den riktige livsstilen. Hvordan kan jeg fordømme kjøttproduksjon fordi dyr lider og dør, men likevel spise egg og melk når dyrene i denne industrien lider og dør de også? Å kutte ut kjøtt fra kostholdet var mer smertefritt enn jeg trodde, og i dag er jeg veldig fornøyd med det valget. Hvorfor ikke gi et vegansk kosthold en sjanse? Det skader ikke å prøve, tvert i mot.

En annen grunn til at jeg nøler med å legge om til et vegansk kosthold er hensynet til de rundt meg. Selv om ingen sier det høyt så er det litt slitsomt å finne på middag til hun som ikke spiser kjøtt, og alle har nok vært litt lettet ettersom jeg til nå iallefall har spist fisk, egg og melk. Så med dette valget om å gi vegansk kosthold en sjanse blir det nok sikkert færre middagsinvitasjoner på meg i fremtiden ;)

Jeg skal ikke late som dette blir en dans på roser, egg og melk finnes i utrolig mange matvarer uten at man tenker over det til vanlig. Første steg er å gi meg selv et spark bak og lete etter inspirasjon, informasjon og oppskrifter på nett. Først ut er denne videoen:Tips og triks fra de som allerede er veganere taes i mot med takk :) Ønsk meg lykke til!


Liv

To bilder til av Liv. Disse ble ikke levert inn som en del av skoleoppgaven, men det er gøy å redigere litt likevel. Som regel blir jeg faktisk mer fornøyd med etterbehandlingen når jeg redigerer bilder som ikke skal evalueres av lærerne. Da tørr jeg ta i litt ekstra uten å være redd for at noen skal synes det er over the top. Det blir fort amatøraktig når man blir litt for ivrig på kontraster og fargestikk, men pytt pytt ;)


hits