februar 2009 (benteblogg)februar 2009

365.

Dagens anbefaling kommer fra sengekanten i siste liten, jeg hører John Blund ute i gangen her nå. Denne gangen vil jeg anbefale en blogg litt utenom det vanlige, nemlig 365 saker du kan göra. Dette er ganske enkelt en liste over hva du kan gjøre hver dag, hele året, og i tillegg til å være underholdene finner man mye nyttig og tankevekkende her også.

tresexfemsakerlogo

Dette er en pro' blog (Det uttrykket fant jeg opp selv. Akkurat nå. Med det mener jeg selvfølgelig en profesjonell blogg) som drives av flere, men initiativtakeren til denne bloggen er den svenske musikeren og radioprofilen Navid Modiri. Det er utrolig hva disse folkene kommer opp med av idèer, jeg nevner i fleng: Skriv ned din livshistorie på et A4 ark, stå på hodet, omgås med en katt, tyvlytte, lag en ansvarstavle, tilgi noen, ta en sangtime osv. osv. For hver dag kommer det et nytt forslag og hvert forslag utdypes med bilde og tekst. Jeg skal innrømme at selv om jeg har sett mange gode idèer på denne bloggen så har jeg enda til gode å faktisk utføre noen av de, untatt å omgås med en katt. Det er hverdagskost. Kanskje jeg skal øve på Beyonces koreografi i morgen.

 Gör som Beyonce och put a ring on it


Det kommer nok ikke til å gå særlig bedre meg meg enn med disse gutta. Men legg merke til han i skjorte, han har faktisk litt dreisen på det! :P


J'taime.

img0690tile

Fine t-skjorta og fine lyset. I dag har jeg vært grytidlig på jobb, tatt masse bilder av chillien på kjøkkenet, og nå skal jeg bare kose meg før det er tidlig i seng. Jeg skal opp umenneskelig tidlig igjen i morgen. Men gjett hva jeg skal kose meg med? Foruten grønnsaksfajitas skal jeg nyte en hel eskeToffifee. Det er verdens beste sjokolade! 4 realz.

img0748tile

I mangel på kjæreste i kveld, så blir det Kyrrepusen som deler sofakroken med meg senere. Det lite flatterende bildet av Kyrre over kan forklares med at han egentlig var veldig opptatt med å sutte på teppet sitt. Ja, du leste riktig; sutte. Katten er ikke riktig vel bevart.

img0693tile

Denne søte lappen ventet forresten på meg da jeg kom hjem fra jobb. Jeg har verdens beste kjæreste! <3 Nå står kjøkkenet for tur. Jeg har planer om å bruke litt av chillien i fajitasen, så ønsk meg lykke til!

Hva gjør du på en lørdagskveld?


To be, or not to be?

'Veggis, eller ikke veggis?' er vel kanskje mer riktig å spørre seg. Ikke at du skal spørre deg selv altså, men at jeg skal spørre meg. De som har vært innom bloggen min noen ganger har nok fått med seg at jeg ikke er så særlig heftig&begeistret for hvordan dyrene behandles i bl.a. matindustrien, og at jeg har delt noen "grønne" oppskrifter i det siste.
Så, er jeg veggis? Jeg vet ikke. Rent teknisk er jeg ikke det, for jeg spiser jo bittelitt kjøtt og fisk av og til, men sånn innerst inne føler jeg nok at jeg er det. Og forhåpentligvis blir jeg "fulltids veggis" etterhvert, men det er ikke gjort over natten. Jeg liker kjøtt og synes det er naturlig for mennesker å spise dyr, men etterhvert som jeg har lest mer og mer om matindustrien, og tenkt mer og mer over at det faktisk er et dyr jeg putter i munnen, så føles det veldig unaturlig for min egen del. Men så var det melka og eggene da. Dyrene som produserer melk og egg har det ikke noe bedre enn de som slaktes for kjøttet sin del, men jeg har ingen planer om å kutte ut egg og meieriprodukter. Dobbeltmoralen hersker, men jeg ser ikke noen løsning på det akkurat nå. Jeg får trøste meg med at jeg ikke kan redde hele verden, og at å kutte ut nesten alt av kjøtt og fisk iallefall er et steg i riktig retning (for meg).

img0570tile
(Her hadde det jo vært litt gøy å skrive 'Eat your own heart out'. Men så slem er jeg ikke. Hihi!)

Når det er sagt så vil jeg ikke at alle skal tro at jeg er en sånn sunn kjiping som bare spiser salat og aldri har det gøy altså. Å være vegetarianer er ikke nødvendigvis det samme som å være sunn (selv om jeg jo prøver på det også, uten å lykkes nevneverdig), og det finnes utrolig mye god mat uten kjøtt. Når jeg først begynte å tenke på å kutte ut kjøtt og fisk så jeg litt mørkt på det, jeg så for meg utrolig kjedelige og ensformige måltider, men den gang ei! Jeg har aldri lagd så god mat som jeg gjør nå! Ikke at jeg er noen racer på kjøkkenet altså, men vegetarmat er både enkelt og kjempegodt. Til og med min kjære samboer har spist et vegetarmåltid eller to, og han likte det :) I dag spiste vi for eksempel noe så fancy som basilikapuckar (bildet nederst til venstre): Vegetarrett lagd på bl.a. soyaprotein, ris, eggehviter og krydder. Finnes i frysedisken på Ultra, og hives rett i stekepanna. Jeg hadde ikke store forhåpninger, men det var kjempegodt! Sopp og løk, nanbrød, salat og hvitløksdressing satte prikken over i'en.

Så nå håper jeg ikke at folk blir redde for å invitere meg på middag, og at ingen blir fornærmet dersom jeg drasser med meg min egen veggis mat av og til :)

Oppsummering for de som ikke gadd lese hele romanen: Veggis eller ikke veggis? Ja. Litt. Time will show.


Har du sett min kjole?

Jeg skjønner ikke helt hvordan det er mulig, men jeg har klart å rote bort en kjole... Hadde det enda vært en sokk eller en bh-stropp, det hadde både vært mer forståelig og ikke fullt så trist. Etterlyste ble sist sett da jeg pakket til Praha turen i desember, men da stunden kom for å pynte seg for en kveld på byen så var den sporløst forsvunnet. Jaja, tenkte jeg, den ligger sikkert igjen hjemme. Men den gang ei - her er den ikke, og ingen av de andre kjolene har sett den heller. Om den har blitt kidnappet av husnisser, bortført av romvesener eller rømt for egenhånd er ikke godt å si, men jeg savner den masser.

dpp0152
Siste bilde: Fotoshoot i hagen vinteren 2008.

Intet plagg kan erstatte min søte, hvite kjole, men når man har nyinnkjøpt sailor genser, grønne øredobber og sokker med flamingoer på så går det ganske bra alikevell <3

img0669horz

img0665horz

Har du et favorittplagg?
Har husnissene stjålet fra deg noen gang?


Motivasjon ønskes kjøpt.

I dag har jeg to ting jeg skal gjøre: Trene og redigere noen band-bilder jeg tok på lørdag. Men jeg eier ikke motivasjon, og blir som vanlig sittende lenket til tastatur og pc skjerm. Facebook og Side2 får kjørt seg når Bente er i det umotiverte hjørnet, men det er jo en grense for hvor mange statusoppdateringer og kjendisnyheter man kan lese før man går lei. Hva gjør man da? Jo, man skriver et blogginnlegg om hvor umotivert man er. Egentlig kjenner jeg at jeg er litt for lite motivert til dette også, helst skulle jeg lagd meg en stor kopp kakao og sett på Ellen DeGeneres i hele dag.Priceless video, både Gladys og Ellen er herlige damer! :D Så, kakao eller trening? Jeg starter med kakao jeg, så får vi se hvordan dagen utvikler seg. Bilderedigering får vente til mørket har senka seg.

Kakao eller trening - hva ville du valgt?


Backstage.

Det er jammen ikke enkelt å ta bilde av seg selv, men må man så må man. Selvportrett er nemlig ett av bildene som skal være med i årets søknad til Norsk Fotofagskole. Jeg ligger mildt sagt litt på etterskudd når det kommer til det å jobbe med søknaden, får panikk nesten bare av å tenke på det. Så i dag tok jeg meg selv i nakkeskinnet, man må jo bare begynne en plass. Ikke sant?

Jeg pakka kamera, stativ, en sekk full av "oufits" og sminke, å sneik meg opp på loftet til naboen. Naboen er på vinterferie, men jeg er ingen innbrudstyv altså: Loftet står ubrukt, og jeg spurte om lov først. Oppe på loftet var det ca. to plussgrader, noe som passet litt dårlig ettersom jeg var fast bestemt på å bruke kjole... Heldigvis fant jeg en panelovn før jeg frøys ihjel.

img0329
- Sminkebordet mitt.

img0073
- Sånn ser det ut når man må stille fokusen, og helst skulle vært to plasser samtidig.

img0083
- Er du ferdig med å ta bilder nå Mr.Canon? Ikke det nei...

img0155
- Og sånn ser det ut når fokusen ikke ble helt som man hadde tenkt alikevell...

Jeg sier bare èn ting: forbered deg på mye løping og knoting dersom du skal ta selvportrett noengang. Iallefall hvis du har litt begrenset med utstyr, slik som meg. Resultatet kommer på fotobloggen etterhvert, men først må det redigeres :)


Bente baker nytt objektiv og tester pizza.

I går fikk jeg pakke i posten! Det er ikke hver dag jeg får pakke i posten, så bare det alene er nok til å gjøre meg glad. Når det i tillegg er det nye objektivet mitt som kommer, da er det toppen av lykke! Etter å ha svømt i slaps ned til postkontoret og opp igjen for å hente det, så måtte det jo selvfølgelig prøves MED EN GANG. Tålmodighet, hva er det? Dermed ble det til at jeg kombinerte pizzabaking og knipsing.

dpp0032
- I <3 pizza.

img9979
- Min sin del.

img9980
- Alex sin del.

img9983
- Beste pizza'n ever!

Objektivet er et Canon EF 50mm f/1.8 II. Oversatt så betyr det at det er ett billig-objektiv (894kr), med fast brennvidde på 50mm og mulighet for blender 1,8. Oversatt igjen så betyr det at det er et lyssterkt objektiv som egner seg fint til portretter. Eller pizza bilder. Det er veldig uvant å ikke kunne zoome, men det blir jeg vel vant med etterhvert. Må lære meg å bruke føttene istedet. Det var gøy å leke seg litt med fokuspunkter iallefall, selv om jeg nok trenger litt mere trening før alt sitter som det skal.
Man bruker gjerne litt tid på å bli kjent vettu, og sånn sett så passer det jo bra at det ble noen bilder i dag også. Jeg har brukt så og si hele dagen på å ta selvportrett. Det er jammen ikke enkelt! Skriver mer om det senere, nå er det straks middagstid og i kveld skal jeg jobbe. Det er en fryd å jobbe når man kan ha med resteravverdensbestepizza som matpakke!

Grønn og sunn!

Et lite tips til alle som har lyst til å fremstå litt sunnere enn det de egentlig er: Gjør som meg, og kjøp purreløk! Det er utrolig hvor sunn man føler seg med den grønne kvasten stikkende opp fra bæreposen på tur hjem fra butikken. Det spiller ingen rolle hvor mye sjokolade og snacks du har nede i posen, så lenge purren synes. Husk det! Og for å være sikker på at alle naboene får med seg ditt nye, sunne jeg, så ta gjerne et par runder rundt blokka, helst rundt klokka fire/fem på ettermiddagen da alle kommer hjem fra jobb og skole.

purrepage

Hvis noen har tips til hva man kan bruke seks purreløker til, så kom gjerne med dem. Jeg har vært en del på butikken i det siste skjønner du...

Spøk til side: Purre er kjempegodt (men jeg har heldigvis ikke seks stykker), og i kveld skal jeg ha det på hjemmelaga pizza med grov bunn. Du kan godt få være bittelitt misunnelig på meg hvis du vil det. Og selv om jeg tuller mye, så er det noe sant i det jeg skriver også: Man føler seg ganske så sunn med purreløk stikkende opp fra bæreposen. Bare prøv ;)

(Ettersom jeg akkurat har skrevet et blogginnlegg om purre, så skulle det vel være unødvendig å nevne at det ikke skjer så mye spennende med meg for tiden. Eller hva?)


Støtt Arbeiderpartiets programkomité mot pels!

Jeg støtte på gode nyheter på min daglige ferd innom Dyrevernalliansen i går. Arbeiderpartiets programkomitè har foreslått å programfeste en avvikling av statlig støtte til pelsdyrnæringen i Norge, eller en gradvis avvikling av pelsdyroppdrett i Norge. Endelig, sier jeg bare! Hvis du også er av den oppfatning at pelsdyroppdrett er en unødvendig næring som innebærer store lidelser for dyrene, så gå inn på dyrevern.no. Der står det hva du kan gjøre for å støtte forslaget. Blant annet kan du sende en e-post til Arbeiderpartiets avdeling i ditt fylke hvor du oppfordrer de til å stemme for forslaget på landsmøtet i april. Dyrevernalliansen har til og med et forslag til hva du kan skrive i e-posten. Klipp og lim - enklere blir det ikke! :)

162008071844
Dyr i pelsindustrien lever hele livet i små bur.

Hentet fra Dyrevernalliansen:

Programkomitéen til Arbeiderpartiet har foreslått å programfeste følgende for neste stortingsperiode (2009-2013):

"Arbeiderpartiet vil... avvikle statlig støtte til oppdrett av pelsdyr i Norge, samtidig som staten stiller opp med omstillingsmidler til de berørte i næringen."

Fem av medlemmene i komitéen dissenterte, og ville erstatte punktet overfor med:  "...gradvis avvikle oppdrett av pelsdyr i Norge, samtidig som staten stiller opp med omstillingsmidler til de berørte i næringen."


Jeg håper virkelig at dette forslaget går igjennom, det hadde vært et stort steg, både for menneskeheten og dyrene ;) Sånn ellers vil jeg anbefalle alle å ta en titt innom Dyrevernalliansen sine hjemmesider, dyrevern.no. Der finner du artikler og fakta om alt fra pelsdyrnæringen og landbruk til forsøksdyr og forbrukertips. Genial side!


Spot the cat.


img9595

Det er sykt mye snø her i Trånhjæm by, igjen. Kong Vinter vil ikke gi seg med det første ser det ut som. Dette bildet er fra i går, da jeg dro på lysjakt med Herr Canon. Kyrre ville også være med, men hadde litt problemer med fremkomsten.

create animated gif

Snart er det mandag! Ugh. Og ikke nok med det jeg begynner på jobb klokka fem i morgen tidlig, det vil si at jeg må stå opp .... tja, alt for tidlig. On the bright side så er jeg ferdig på jobb et par timer før alle andre. Da får jeg tid til å gjøre masse fornuftig, som for eksempel å sove.

Hva synes du, har morgenstund gull i munn? På en mandag?


Cuteness overload.

Da var vi kommet hjem igjen. Det ble ikke sjokoladeøl, men engelsk cider (Sjokoladeøl er egentlig ikke så godt skjønner du....). Jeg ble litt inspirert av alt det søte i hjartesmil sitt siste alfabet-innlegg, derfor må jeg bare dele denne videoen av min kjære og katten Musti:Katter er herlige skapninger <3


WeggisWok!

Det er fredag, og endelig helg. I mangel av noe mer interessant å blogge om så slenger jeg meg på "dette spiste jeg i dag" bølgen. Egentlig er det vel heller ganske tvilsomt at noen synes det er super-exciting å lese om hva som nå fordøyes i magen min, men hey: Benteblogg må holdes i live.

img9507horz

Man tager det man haver av gode grønnsaker. Kutt de gode grønnsakene opp i passe store biter, lag en pakke med nudler (jeg behøver vel ikke forklare hvordan man gjør det), og wips: you're ready to go! Jeg brukte bønner, champignon, løk, gulerot, purre, kålrabi, ananas og blomkål. Løk og ananas er superwiktig i wok, husk det.


img9510horz

Stek grønnsakene først, deretter hiver du oppi nudlene og The Secret Ingredient. Og i motsetning til i Kung Fu Panda, så ER det faktisk en hemmelig ingrediens her, nemlig Teriyaki saus fra Kikkoman. Ops, nå er det vist ingen hemmelighet lenger. Jajamensan, sånn kan det gå. Den smaker av honning og hvitløk, og er weeldig god. Hvis du ikke er en fan av stekt ananas kan det være lurt å hive oppi den mot slutten. Åsså er det bare å spise seg god og mett da vettu.

dpp0021horz

Til dessert passer det veldig godt med nystekte pannekaker (hvis du bare sånn tilfeldigvis har pannekakerøre igjen fra gårsdagens middag), med vaniljeis og kanel. Og rødvin. Og har du Amarula heller du det i et Donald-glass (eller et Mikke-glass) sammen med isbiter og èn kule vaniljeis.

dpp0020

Der har du et prakteksempel på en fredagskveld. Nå må jeg løsriwe meg fra dataen, da vi skal på Nabo'n å spille jukebox og drikke sjokoladeøl. See u later aligator.

Hva gjør du i kveld?


Oprah i dyrenes verden.

Oprah og meg, vi tenker i de samme baner vi. På onsdag skrev jeg et innlegg om verpehøns, og om hvordan mange mennesker ikke tenker over hvor maten de spiser faktisk kommer fra. I dag benka jeg meg foran TV'en med min vanlige porsjon med SolFrokost (utrolig godt det altså), og hva ser jeg når jeg skrur på TV3? Jo, selveste Oprah har et program om levestandaren til dyr i industrialisert landbruk. I couldn't be happier! I California er det nå et lovforslag som går ut på at burstørrelsen til verpehøns, drektige purker og kalver skal bli større, slik at de har mulighet til å bevege seg litt mer fritt. Noen er forkjempere for dette lovforslaget, mens andre er motstandere. Vi fikk høre begge sider av saken, og Oprahs reporter, Lisa Ling, besøkte gårder av begge slag: store industrialiserte med dyr i bur, og mindre økologiske med frittgående dyr.

20081008towsanimals1350x263

Oprah viser hvor stor plass drektige purker, verpehøns og kalver har.
Verpehønsene er ca. 6 stk. i ett bur.


Hadde det vært opp til meg hadde alle gårder hatt frittgående dyr, men et lovforslag om større burstørrelse er iallefall et skritt i riktig retning. Jeg kan forstå frustrasjonen til bønder som antagelig må legge ned gårdsdriften hvis dette lovforslaget blir vedtatt, men det er på tide å åpne øynene og se at de driver gård på helt feil premisser. Ja, dette har vært måten det har vært gjort på siden moderniseringen av landbruket startet på 1900 tallet, men nå lever vi i år 2009. Alt handler om effektivisering og om å tjene mest mulig penger til minst mulig kostnad, noe som blir helt feil. Vi må stoppe opp og vi må begynne på nytt. Vi må se på dyrene som individer, og ikke som et produkt.

20081008towsanimals6350x263horz
To ulike måter å produsere egg på. Hvor tror du hønsene har det best?

Flere av bøndene var gjester i Oprahs show, en av de var Matt Kellogg som sammen med sin far driver en stor grisefarm. Han var mot lovforslaget, delvis fordi det ikke lenger ville lønne seg å drive grisefarmen, men også fordi han mente at deres måte å drive gård på var det beste for dyrene. Argumentene for dette var at de lettere og tryggere kunne gi grisene medisiner og at de kunne gi hver purke en individuell fôringsplan, slik at alle fikk nok og riktig mat. Her henger jeg ikke helt med. Fint at man vil gi syke dyr medisinsk behandling, og sørge for at de får nok å spise. Men tror han virkelig at grisene har et bedre LIV inne i en trang bås?

20081008towsanimals10350x263horz

Til venstre: Kelloggs farm hvor purkene tilbringer hele livet innendørs, og mesteparten av tiden i trange båser. Til høyre: Jude Becker og hans økologiske grisefarm hvor purkene får boltre seg på store arealer utendørs.
Jeg kunne ikke finne hele episoden på nett, men her kan du finne en en utfyllende oppsummering av episoden. Verdt å lese. Og til slutt noen kloke ord fra Oprah:

"Now that you've heard both sides of the argument, you can start making conscious choices about the food you eat. California voters, Proposition 2 will be on your ballot next month. The rest of us can vote at the grocery store with the food we buy for our tables.
How we treat our animals defines our humanity
."

(Alle bilder fra oprah.com)


I want it all!

 gojane2040638834600vertgojane2040634771901vert

I want it all, and I want it now! Det inkluderer både klærne og været de matcher. Jeg har oppdaget himmel på nett: GoJane.com. Jeg kan bruke evigheter på vindusshopping der. Synd at det er så dyr frakt, for prisene er finfine. Jeg tror aldri jeg har bestillt meg klær på nett når jeg tenker meg om. Jeg er litt gammeldags sånn, jeg liker å prøve først for å være helt sikker på at plaggene sitter som de skal. Ser for meg at det blir bare hassle hvis jeg må sende tilbake, for så å vente på et nytt plagg som kanskje ikke passer det heller. Men jeg skal inrømme at det frister veldig akkurat nå. Bare lommeboka ikke hadde vært så slunken.


logo


Bestiller du klær på nett?
Hva er i såfall dine erfaringer, good or bad?
Dyrenes verden - verpehøns.

Menneskers behandling av dyr sjokkerer meg.

Vi bruker dyr uten tanke på at de er levende vesener med instinkter, tanker og følelser. Hva gjør oss til sjefen over alle sjefer? Hva gir oss rett til å bruke levende vesener i industri? Hva gir oss rett til å gjøre de til et produkt på et rullebånd? De har følelser, akkurat som oss! Hva gir oss retten til å leke gud i deres verden?

Verden er ikke svart/hvitt. Såpas skjønner jeg. Jeg forstår at dyr i industri er en del av levebrødet til mange. Jeg forstår at mennesker må regulere dyrebestander ved hjelp av jakt. Jeg forstår at animalske produkter er en del av menneskets hverdag, og at mennesket alltid kommer til å bruke dyr som en ressurs. Det jeg ikke forstår er menneskets blinde holdning til sannheter som er ubehagelige.

For eksempel:

Eggene du og jeg spiser til frokost kommer sannsynligvis ikke fra en lykkelig, liten høne på en solrik og idyllisk bondegård. De kommer antageligvis herfra:

fjorfeburhoner

Dette sier Dyrevernalliansen om verpehøns: Produksjonen av egg, kylling og kalkun er kanskje den mest industrialiserte av all animalsk matproduksjon. Rasene som brukes til verpehøns, er avlet for ekstrem eggproduksjon. I løpet av livet verper ei moderne høne mange ganger sin egen vekt. Brødrene til hønene blir sortert vekk og drept allerede som kyllinger, fordi det ikke lønner seg å ale dem opp.

Rasene som brukes til produksjon av kyllingkjøtt er avlet til abnorm vekst. Hvis et spedbarn hadde vokst med tilsvarende hastighet, ville det veid over hundre kilo i løpet av første levemåned. Også moderne kalkuner er avlet til å vokse ekstremt fort og mye. Både høns, kyllinger og kalkuner holdes vanligvis innesperret livet gjennom. De ser aldri dagslys, og har liten mulighet for normal bevegelse.

Hva synes så vi nordmenn om dette? Jo, 11% synes det er helt greit, 23% har ingen mening, mens hele 66% synes dette er uakseptabelt. (Undersøkelse gjort av Norsk Statistikk for Dyrevernalliansen). Men her begynner den vanskelige biten, nemlig å gjøre noe. Å engasjere seg. Det er så utrolig lett å tenke ?Stakkars høns, dette suger virkelig!?, for så å glemme hele greia. Men det er egentlig ikke så vanskelig, jeg kan fortelle deg hva du kan gjøre i dette tilfellet: Kjøp egg KUN fra frittgående høns.

I debatten om dyrevelferd og dyrs rettigheter hører man stadig argumenter som ?det ligger i menneskets natur å spise kjøtt og bruke pels?. Ja, det stemmer at mennesket alltid har jaktet på dyr, spist kjøttet og brukt resten av skrotten til nyttige ting. Blant annet så ble pelsen og huden brukt som klær, sener ble brukt som tråd og bein ble brukt som redskaper. Men det er ikke her debatten ligger, ikke for min del. Den som vil kan godt spise kjøtt, den som vil kan godt gå i pels og den som vil kan godt spise egg til frokost. MEN, og dette er et vært viktig men, forutsetningen er at dyret har blitt behandlet bra. At det har hatt et liv hvor det har fått lov til å være nettopp et dyr, og fått utfolde seg mest mulig naturlig. Mye av grunnlaget for denne debatten ligger vel i at vi mennesker definerer ?behandlet bra? veldig forskjellig. Noen synes det er greit med dyr i industrielt landbruk så lenge norske lover og forskrifter følges. Andre, som meg selv, ser lenger og tenker på dyrene som individer med behov og følelser. Det er uansett ikke til å komme unna at vi mennesker konsumerer ENORME mengder kjøtt og andre animalske produkter hver dag, uten å ofre dyrene bak det hele en tanke. Og det skremmer meg.


Sjekker du om eggene du kjøper er fra frittgående høns?
Er du engasjert i dyrevelferd og dyrevern?


This is what I'm doing these days.

page1

"Jeg må jobbe, jeg må jobbe som svarte f*en. Jeg må jobbe, jeg må jobbe til jeg stuper i seng."
Men det er sånt det blir penger av. Ser dere en gang langt ut i neste uke,
da tror jeg jeg har tid til å være sosial igjen =)


SiljeSuppe.

Japp. Jeg prøvde den, Siljes tykke grønnsaksuppe, og den var dejlig skal jeg si deg! Og det til tross for min løsaktige omgang med buljongen. Jeg brukte potet, purre, løk, blomkål, kålrot, gulerot og bittelitt brokkoli. Og istedet for bare vann så brukte jeg litt melk også.

img9477

Neste gang skal jeg vise mr.buljong at det er ikke bare å komme her og komme her! Også skal jeg ha litt mer av èn type grønnsak, kålrot for eksempel, ettersom det er den beste grønnsaken som finnes. Nesten. Da blir det en "tjokk kålrabi sup" istedet for en "tjokk litt tå kvart sup". (Jeg sier ikke "suup" egentlig altså, men det høres liksom litt mer trøndersk ut sånn).

Konklusjonen er: kjempeenkel, sunn og god suppe! If Bente can do it, so can you!


Når en pepperkakebaker er litt sent ute...

Hva gjorde Bente i helga? Dèt er det sikkert mange som lurer på...

img9004

Jo, jeg bakte pepperkaker sammen med min kjære. Hva er vel mer naturlig når man kjeder seg en fredagskveld i januar? Du vet hva de sier: Jula varer helt til påske. Som dere kanskje ser så har vi kun èn pepperkakeform, nemlig en gigantisk pepperkakemann. Heldigvis har vi gode kjøkkenkniver og fantasien i orden. Vi lagde turtlespepperkake, lavvopepperkake, stjernepepperkake, bokstavpepperkake, fiskepepperkake, klo/eifeltårnpepperkake, soppepperkake og mange flere. Kudos til IKEA som lager så god pepperkakedeig, som til og med er brukbar selv om den er gått ut på dato.

img9112

Lørdag var jeg på lyssettingskurs i regi av Fotopia.no. Ett ord: Kjempearti! Jeg var jo litt smånervøs på forhånd, ettersom jeg ikke kjente noen der, og ikke har noe erfaring med studio og lyssetting. Men det var ikke farlig, tvert i mot. Vi var atten kursdeltagere, og vi ble delt inn i grupper på seks etter hvor mye erfaring vi hadde. Det var bittelitt teori og masse praksis, just the way I like it! Jeg følte meg ganske klønete når jeg skulle instruere modellen, det var det vanskeligste av alt. Heldigvis var ikke jeg den eneste, til og med modellen var helt fersk, så da var vi alle i samme båt =) Bilder kommer etterhvert, på fotobloggen.  Må bare redigere litt først.


Stem på meg værsåsnill?

Jippii! Jeg er en av tolv finalister i Gilraens fotokonkurranse! :D

Vinneren blir stemt frem av alle der ute i den store vide verden, og jeg blir fra meg av glede dersom du stemmer på meg! Ja DU ja. Det gjelder alle, deg også mamma. Og bestemor og bestefar, og tanter og onkler og alle andre som jeg vet er innom å sniker på bloggen min: Trykk her og stem på meg! ;) Du stemmer ved å skrive "Jeg stemmer på bilde nummer to" i kommentarfeltet helt nederst, fylle inn navne og e-post adresse og trykke på 'skicka kommentar'. Jeg er fullstendig klar over at det er en smule uprofft å trygle etter stemmer, men saken er at man kan vinne en reflektor. Og det har jeg sååå lyst på, men som en konsekvens av min manglende økonomiske sans så har jeg ikke råd på en god stund fremover.

Sånn kan man vinne:

5i1

Temaet i fotokonkurransen er kjærlighet, og jeg bidrar med dette bildet av broren min Kristian og hans datter Thea.

img0825

Stemmer du på meg?
Tusenmillionertakk! <3

Et vindu mot verden.

Jeg har en blogg til. En fotoblogg nemlig. Planen var jo at benteblogg skulle være min fotoblogg, men så viste det seg å være veldig gøy å skrive om mange andre ting også. Så på vindumotverden.blogg.no kommer jeg til å legge ut mine "ordentlige bilder". De fineste av de fine. Og hvorfor akkurat vindumotverden? Jo fordi det er det jeg synes foto er, et vindu mot verden. Et fotografi fanger bare brøkdelen av et sekund, men alikevell kan det fortelle en hel historie. Utroleg.
Fotobloggen vil nok ikke bli oppdatert like ofte som bentebloggen, men bilder blir det med jevne mellomrom =)

headertest
hits