januar 2012 (benteblogg)



januar 2012

Kyrres favoritter, del tre.


Kyrres favoritt # 3: Honningmelon. (Video)

Kyrres favoritter, del to.
Kyrres favoritter, del n.


Semisunn eplekake.

Har du epler til overs? Lag eplekake da vel :) Jeg tok utgangspunkt i Vegetarbloggens klassiske eplekake og lagde en yummy og snn passe sunn eplekake. Du trenger:

- 75 gram kokosolje
- 2 dl palmesukker
- 4 dl mel*
- 2,5 ts bakepulver
- 2 dl stet soyamelk
- 3 grnne epler
- Kanel og strsukker

* Jeg brukte ca. 1 dl hvetemel, 1 dl sammalt rug og 2 dl sammalt hvete.

Ha kokosolje og palmesukker i en bolle og jobb det sammen. Bland inn mel og bakepulver og ha deretter i soyamelken. Rr det hele sammen og ha rren i en smurt springform. Skjr to av eplene i terninger som du trykker godt ned i kakerren. Det siste eplet skjrer du i skiver eller bter og danderer p toppen. Str over kanel og sukker og stek kaken p 200 grader i ca. 30 minutter midt i ovnen.



Server lunken med vegansk vaniljesaus (jeg er veldig glad i denne fra Oatly, kjpes p helsekost eller enkelte matvarebutikker). En liten bit av himmelen I tell you! :D

Wrap it!

Lyst p en superkjapp og supergod lunsj? Da er wraps tingen! Fyll de med hva magen og smakslkene mtte begjre, rull sammen og nyt. Her har jeg laget wraps med bl.a. stekt sopp, lk og ruccula. Oppskrift p wraps er vel egentlig ikke ndvendig, men snn gjorde iallefall jeg det:

Skjr ferske sjampinjonger i skiver og stek dem i litt olje. Nr de er nesten ferdige har du i skivet lk og en blanding av soyasaus og liquid smoke. Liquid smoke er flytende rykessens som gir en fantastisk rkt smak til det meste, kjpes p dagligvarebutikker med godt utvalg. Jeg bruker 1 ss soyasaus og 1 ts liquid smoke. Rr rundt, og la det hele steke litt til.

Mens soppen og lken steker ferdig varmer du lefsene litt i mikro'n og smrer de s med sennep og veganese. Veganese er majones uten egg, du kan kjpe det p bunnpris eller Ica, eller du kan lage en mye bedre variant selv. Legg s p sopp/lk blandingen, ruccula og agurk, ha over litt salt og nykvernet pepper, og rull herligheten sammen.



Mycket godt! Jeg har dilla p sennep, ruccula og stekt sopp for tiden, spiser det til nesten alle mltider ;)

Bon appetit!

hits