januar 2012 (benteblogg)januar 2012

Kyrres favoritter, del tre.


Kyrres favoritt # 3: Honningmelon. (Video)

Kyrres favoritter, del to.
Kyrres favoritter, del én.


Semisunn eplekake.

Har du epler til overs? Lag eplekake da vel :) Jeg tok utgangspunkt i Vegetarbloggens klassiske eplekake og lagde en yummy og sånn passe sunn eplekake. Du trenger:

- 75 gram kokosolje
- 2 dl palmesukker
- 4 dl mel*
- 2,5 ts bakepulver
- 2 dl søtet soyamelk
- 3 grønne epler
- Kanel og strøsukker

* Jeg brukte ca. 1 dl hvetemel, 1 dl sammalt rug og 2 dl sammalt hvete.

Ha kokosolje og palmesukker i en bolle og jobb det sammen. Bland inn mel og bakepulver og ha deretter i soyamelken. Rør det hele sammen og ha røren i en smurt springform. Skjær to av eplene i terninger som du trykker godt ned i kakerøren. Det siste eplet skjærer du i skiver eller båter og danderer på toppen. Strø over kanel og sukker og stek kaken på 200 grader i ca. 30 minutter midt i ovnen.Server lunken med vegansk vaniljesaus (jeg er veldig glad i denne fra Oatly, kjøpes på helsekost eller enkelte matvarebutikker). En liten bit av himmelen I tell you! :D

Wrap it!

Lyst på en superkjapp og supergod lunsj? Da er wraps tingen! Fyll de med hva magen og smaksløkene måtte begjære, rull sammen og nyt. Her har jeg laget wraps med bl.a. stekt sopp, løk og ruccula. Oppskrift på wraps er vel egentlig ikke nødvendig, men sånn gjorde iallefall jeg det:

Skjær ferske sjampinjonger i skiver og stek dem i litt olje. Når de er nesten ferdige har du i skivet løk og en blanding av soyasaus og liquid smoke. Liquid smoke er flytende røykessens som gir en fantastisk røkt smak til det meste, kjøpes på dagligvarebutikker med godt utvalg. Jeg bruker 1 ss soyasaus og 1 ts liquid smoke. Rør rundt, og la det hele steke litt til.

Mens soppen og løken steker ferdig varmer du lefsene litt i mikro'n og smører de så med sennep og veganese. Veganese er majones uten egg, du kan kjøpe det på bunnpris eller Ica, eller du kan lage en mye bedre variant selv. Legg så på sopp/løk blandingen, ruccula og agurk, ha over litt salt og nykvernet pepper, og rull herligheten sammen.Mycket godt! Jeg har dilla på sennep, ruccula og stekt sopp for tiden, spiser det til nesten alle måltider ;)

Bon appetit!

hits