januar 2009 (benteblogg)januar 2009

Å telle sauer...

...blir lett som en lek med denne!

dpp0003
Øyelapper med tatoveringer - finnes det noe morsommere?

Sånn sover jeg med for tida. Heldigvis slipper jeg å bruke den på dagen. Sauer og sånt er søtt, men ikke SÅ søtt. I kveld tror jeg jeg skal ha en rosa hest. Eller kanskje et snilt spøkelse. Eller en fisk! Eller - kanskje jeg skal gå for TO på èn lapp?? Dette blir vanskelig...

Nattaallesammen <3

Fototävling.

Jag är med i Christian's fototävling där du kan vinna valfria fototillbehör
hos
fotofyndet.se till ett värde av 400:- . Vill du också vara med? Klicka här!


Nei, jag har inte blivit svensk. Inte alls. Selv om jeg skulle ønske det; svensk er et nydelig språk. Uansett, jeg er med i Christian Andersson's fotokonkurranse - trykk på linken over om du vil vite mer, eller delta selv. Om ikke annet så er bloggen hans virkelig verdt en titt. Talentfull kille! Jeg deltar med dette bildet:

bente


Ønsk meg lykke til!Reign Over Me.

Jeg klarer ikke holde meg unna. Ikke sjangs.

Jeg er hjemme fra jobb i dag, klarte nemlig ikke å åpne øyet i dag tidlig. Ikke fordi det er hovent eller noe, men fordi det gjorde så innmari vondt å få lys på det... Litt skummelt, men det er bedre nå. Jeg klarer til og med å se på pc skjermen i mer enn 10 sekunder av gangen. Fremgang. Jeg var hos optikeren i går, hun sa jeg bare måtte bruke brillene en stund fremover og være flink med øyedråper. Men jeg skal likevel til legen etterpå, ble litt skremt når det var så vondt tidligere i dag.

Nok prat og over til saken, nemlig dagens anbefaling. Denne gangen blir det to i èn, både musikk og film. Reign O'er Me er en helt fantastisk sang av The Who, fra 1973. Anmeldelser er ikke min sterke side, så du får trykke på linken og bedømme selv. Reign Over Me er også tittelen på en film fra 2007. Hovedrollen spilles av Adam Sandler, som gjør en fantastisk jobb. Og nei, dette er ikke enda en film i den "typiske Adam Sandler" sjangeren, dette er The Good Stuff! Anmeldelser er fremdeles ikke min sterke side, så her får du traileren:I filmen bruker de Pearl Jam sin versjon av Reign O'er Me. Jeg må nesten innrømme at jeg liker den bedre, så jeg slenger med den også jeg:Har du sett filmen?
Hvis ikke: Løp og kjøp!


Temporary out of service.

Benteblogg er temporary out of service. Jeg har nemelig en liten error på hjemmebane.

Tårene triller i det jeg skriver dette... MEN, itj bli bekymra no. Det har seg bare sånn at jeg tulla litt med øyet mitt en kveld jeg skulle ta ut kontaktlinsene, og tankeløs som jeg er fortsatte jeg bare med linser dagen etterpå. Så nå er alt dobbelt så verre, og tårene renner - om ikke som en foss, så iallefall som en liten bekk. Dette gjør det jo litt vanskelig å skulle fokusere på PC skermen, derfor skal jeg etter dette innlegget skru av maskinen, sette meg i sofaen og se i veggen. Hurra.

Nostalgi: Bente's Photoshop skillz anno 2002

kyrre1

watergirlgreenhorz

vendt bort

meg

kuamelk copy

Sånn. Det skulle vel holde dere underholdt frem til øyet mitt blir friskmeldt =)

It's been a nice weekend.

img8660

img8606

img8630

img8592

img8681

img8730

img8712

Hvitvin og rød gugge.

Nå er det endelig helg, og jeg er godt forberedt: Hvitvinen jeg vant på jobb i går står i kjøleskapet, og i håret har jeg rød gugge som skal gjøre meg finfin til i kveld. Det er jo fredag, tross alt, og jeg har skikkelig helgefeeling <3 Men før jeg raider klesskapet på jakt etter noe å ha på meg i kveld, skal jeg og Marina på fotoutstilling. Ronny, den ene kurslederen fra fotokurset, har utstilling på Tregården Restaurant i Trondheim. Fjesbok-link for de som er interesserte.

God helg godtfolk!

img8460
Kyrre hilser! Han har også tatt helg...

Hva er dine helgeplaner?

Kvinne går til lege - Mann går på by'n.

Denne må du lese! Du må.

img8478


'Kvinne går til lege - Mann går på by'n' er historien om Carmen og Stjinn. Carmen og Stjin er vellykkede; begge har blomstrende karrierer, de har en nydelig datter og de lever et kult og trendy liv midt i Amsterdam. Men alt forandrer seg når Carmen finner ut at hun har fått brystkreft. Den trygge tilværelsen deres forsvinner, og blir erstattet av frykt og usikkerhet. Leger og medisiner blir en del av hverdagen, og mens Carmen går til legen, så går Stjinn på byen. Boken handler om sykdom, utroskap, frykt og død. Men samtidig handler den minst like mye om kjærlighet, lykke, vennskap og liv. Historien er brutal, naken og ærlig, men fortalt med et så varmt og humoristisk språk at det er umulig å ikke bli revet med.

Forfatteren Raymon van de Klundert (kallenavn Kluun) mistet sin kone i kreft i 2001, og selv om denne boken er en roman, er hovedtrekkene hentet fra hans egen historie. Dette er en av de bøkene det er umulig å legge fra seg, og som du tenker på i lang tid etter du er ferdig med å lese den. Og dette er en av de bøkene hvor du blir sjeleglad når du oppdager at det finnes en oppfølger. Oppfølgeren heter 'Enkemannen' og er ventet til Norge iløpet av januar.

Terningkast seks. Løp til biblioteket! Nå!

Leser du mye bøker?
Hva er den beste boka du har lest?

Blakk kirkerotte, sett i perspektiv.

I går fikk jeg lønn, og i går måtte jeg betale for alle fridagene jeg hadde i desember. 6000kr fikk jeg utbetalt. Det er ikke mye når det er 10500kr som skal trekkes fra kontoen samme dag. Jeg var ganske spent da jeg logget på nettbanken, jeg viste jo at det kom til å bli en del mindre denne måneden. Alikevel fikk jeg bakoversveis da "-153kr" lyste mot meg med røde tall... MINUS på kontoen liksom? Og ikke dekning for for alle trekk? Jeg kan ikke huske sist det var tilfelle... Så satt jeg der da, med skjegget i postkassa og følte meg virkelig, virkelig dum. Hvorfor hadde jeg ikke regnet på dette på forhånd? Og i tillegg så viste jeg at det var en kredittkort regning fra Praha turen, og en regning for lyssettingskurset som ventet på meg. Begge med betalingsfrist i januar... Jeg var blakk som en kirkerotte, og syntes virkelig synd på meg selv.

Helt til jeg leste Regines blogg.

Regine er ei 17år gammel jente som har fått diagnosen MDS/AML - beinmargssvikt og leukemi. I bloggen sin skriver hun sine tanker og følelser rundt det det å ha en livstruende sykdom, og hvordan det er å leve med- og få behandling for denne sykdommen. Så hvis du sitter akkurat nå og synes litt synd på deg selv fordi du har lagt på deg to kilo, eller fordi du ikke fikk en iPhone til jul, så ta en titt på denne bloggen.

Utdrag fra Regines siste innlegg:
"Livet er så altfor tøft. Hvorfor måtte det være jeg, av alle som måtte erfare det. Ja, jeg tenker sånn. Hele tiden. Umulig å akseptere dette. Livet er urettferdig.
Jeg tenker på dette året, hvor mye jeg går glipp av. Året hvor alle fyller 18, og feirer. Mens jeg lurer på om jeg i det hele tatt fyller 18 år.
Jeg betrakter folk som jogger, eller spaserer forbi  vinduet mitt. De aner ikke hvor heldige de er.."

Dette var virkelig en tankevekker for meg. Ja, jeg har lite penger denne måneden, men jeg har INGEN grunn til å synes synd på meg selv. Jeg er frisk, jeg har kjæreste, venner og familie som er glade i meg. Jeg har tak over hodet, nok mat og en jobb jeg trives i. Hva mer behøver jeg? Det er vel sånn med de fleste av oss, at vi vet vi er heldige og at vi har det bra, men av og til trengs det et lite 'slap in the face' for at vi skal innse akkurat hvor heldige vi er. Jeg har fått min face slap. Takk Regine :)

Og angående min egen lille finanskrise: Det ordner seg. Jeg har en supersnill kjæreste som hjelper meg med penger, budsjett og regnskap. Sånne ting som jeg hater, og aldri får gjort på egenhånd. Takk Alexander <3 Og på den positive siden: Nå får jeg øvd meg på studenttilværelsen som forhåpentligvis kommer til høsten.

img3768horz
- Money. Who needs'em anyway?

The Low Frequency in Stereo

Jeg synes alle bør høre litt på disse. The Low Frequency in Stero er et haugesundsband, som i følge nettavisen.no spiller instrumental poprock med lite vokal. Jeg visste ikke at jeg likte instrumental poprock med lite vokal, men det gjør jeg vist. Gjør du? Mine favoritter på Myspace siden deres er Turnpike, Texas Fox, Man don't walk og Astro Kopp. Hør, hør, hør!

wwwnettavisenno
Foto: Sara Johannessen ( Scanpix )

Også spiller de forresten på Samfundet fredag 6.februar! Jeg og kjærest skal kanskje dit, hvis jeg er så heldig å få bytta bort vakta på jobb den kvelden. Vil du værra med så heng på!

Dagens bilde.

Ciao! Che bella giornata!

Le presento il signor Rossi. C'lè stato un terremoto...
Non m'importa un bel niente, but da un lato quello il è il castello.

Dette bildet er tatt på Nationaltheatret stasjon i Oslo, høsten 2007. Push it!

national
© Bente Isefjær

Jeg skal forresten til Italia! Ikke i dag, men i april.
Det er derfor jeg øver meg litt, kjekt å kunne noen fraser.

Devi perderti nella musica. Arrivederci!

Er det mulig?

Det er mars. Året er 2008 og byen er Trondheim. B og A har akkurat flyttet inn i en akkurat passe stor leilighet, med tregulv, peis og fin skyvedør. B og A er veldig fornøyde med den akkurat passe store leiligheten. En dag sier B til A: -Er det ikke litt kaldt her i denne leiligheten? -Jo, sier A. -Men du må huske at leiligheten bor i et stort, gammelt hus. Det er nok derfor. Snart er det vår, da blir det nok varmere. -Ja, det har du sikkert rett i sier B. -Også kan vi kose oss med tregulvene, peisen og skyvedøren mens vi venter.

img5065


B og A ventet. Og selv om de syntes den akkurat passe store leiligheten var litt i kaldeste laget, tok det ikke lang tid før våren banket på døren i det store, gamle huset. Etter våren fulgte sommeren, og B og A koste seg enda mer.

Der er januar. Året er 2009 og byen er Trondheim. B og A fryser ofte i den akkurat passe store leiligheten. De er fremdeles glade for tregulvene og skyvedøren, men kanskje enda mer glade for peisen. B og A har fått mange nye venner i løpet av den kalde vinteren: de heter Ullsokk, Tøffel, Pledd og Ullgenser. De har også fått noen uvenner: KaldNese og IsTær er to av dem. En dag sier A til B: -Hva er dette? -Hva da? spør B. -Denne sprekken over vinduet, svarer A.

B: -Å, det er sikkert en ventil.

A: -Skal den være åpen?

Fire vinduer, fire ventiler. Åpne alle sammen. Er det mulig??

"Fredsdemonstrasjon"? Jeg blir flau.

Jeg skjønner ikke hvorfor noen absolutt skal ødelegge for alle andre, gang på gang på gang. Jeg synes det er kjempeflott at det arrangeres fredsdemonstrasjoner, men jeg blir flau når jeg ser hormonstyrte fjortiser kaste stein og denge løs med balltre. Fint at dere er engasjerte. Kjempefint! Men tror du virkelig at det hjelper noen at du knuser baklykta på en politibil? Det hjelper ingen, aller minst de sivile ofrene i Gaza. At det går an å være så tjukke i huet..!


Video: Vegard Paulsen.

Det eneste man oppnår med dette er at medias fokus rettes mot de voldelige demonstrantene og deres tåpelige oppførsel, og at de virkelige demonstrantene med det virkelige budskapet blir stående i skyggen. Sånt provoserer meg! Vil man bli hørt og gjøre en forskjell må man engasjere seg på ordentlig, ikke bare kaste stein og skyte raketter innimellom. Men jeg har en mistanke om at flesteparten av de som er med på dette bare er viljeløse fjortiser som gjør det fordi alle andre i gjengen gjør det...

Hva tror du?

Rørende godt.

Det er tid for dagens anbefaling igjen, og i dag vil jeg dele noe virkelig godt med dere: Nemlig Noras rørte syltetøy. Det er få ting som er så godt som rørt syltetøy! Det beste er jo selvfølgelig om du lager det selv, men er du like dårlig både på bærplukking og syltetøyrøring som det jeg er, så er Nora et godt alternativ.

untitled1

Min favoritt er bringebær, men man kan også få kjøpt både jordbær og blåbær. Det kommer desverre ikke som noen overraskelse at Noras rørte syltetøy er dyrere enn vanlig syltetøy (noe som passer dårlig med mitt nyttårsforsett om å bli mer økonomisk), men jeg kjøper det alikevell. It'z totally worth it!

Drømmejobben? Ja takk!

Jeg skal jammen søke på denne jobben

Neida, selvsagt skal jeg ikke det. Det har jeg ikke guts til. Men det hadde vært drømmescenarioet: Å bo seks måneder på en australsk øy. Arbeidsoppgaver som består av bl.a. å snorkle, surfe, gå turer, ta bilder og sole seg, for så å blogge om det etterpå. Lønn? Tja, 750 000kr... Ikke ille det heller. Selvsagt måtte kjæresten fått være med da. Åh, gjett om jeg har dagdrømmene klare for et par uker framover nå! Jeg vil, jeg vil, jeg vil!

untitled1
Bilde: Shutterstock/nettavisen.no

Hverdagslig.

Etter å ha sosialisert, fråtset, festet og latet seg i jula, er det nå godt å være "back on track", og det er en fryd for samvittigheten å kjenne at jeg er støl etter gårsdagens treningsøkt! Det var også deilig å komme tilbake på jobb igjen etter nesten to uker juleferie og en uke med sykdom. (Foreløpig har jeg bare jobbet to dager i 2009, så du skal se den pipa får en annen lyd etterhvert...). Jul, ferie og høytid er vel og bra, men nå er jeg glad hverdagen er tilbake :)

Andre hverdagslige ting:

--> Jeg har prøvd meg på Hjartesmil sine kanelboller. Farlig godt <3 (selv om de ikke ville heve).

bollepage3
Så gjør vi så...

bollepage2
Mens vi venter.

img8192
Ferdige!

Etter å ha bakt 40 kanelboller/solskinnsboller (for vi laga nemlig noen med vaniljekrem, melis og kokos også), bestemte jeg meg for å begynne et sunnere liv.
--> Så jeg prøvde meg på Siljes grønne smoothie. Den var ... annerledes. Jeg ble ikke helt frelst, men jeg gir ikke opp: Flere varianter av salatsmoothie skal prøves! Kjæresten min forsynte seg overraskende nok to ganger :)

img8220


--> Jeg har sett på TV! Jeg har ikke vært noe særlig til tv-titter de siste årene, kanskje fordi jeg bodde et halvt år uten i 2006. Men nå skal jeg ta igjen det forsømte, og jeg ser masse på AFV, Hundehviskeren, Nyheter, Nanny 911 og mere til. Og når jeg var syk så jeg til og med mye på han fyren her:

img8201


Også har jeg grublet litt på denne:

img8203

Det blir 4995kr det....


Hva liker du best: høytid eller hverdag?
Så du på Zorro i gamledager?
Ser du på Zorro nå?

Bruker du 4995kr på mobilpuslespill hver måned?

Etisk forbruk.

Tenker du over hva du kjøper? Hvor du kjøper det? Hva det er lagd av, og ikke minst: Hvor det er lagd? Tenker du over hvor mye du kjøper, og hvor mye du forbruker?

Det er kanskje vanskelig å se det for seg, men mitt og ditt forbruk har faktisk en konsekvens. Jo mer vi kjøper, jo mer produseres det. Og jo flere som kjøper, jo mer produseres det. Og dette får en konsekvens, for ikke å si flere konsekvenser, både for miljø, for utvikling, for bærekraft, for fattigdom, for menneskerettigheter, for dyrs rettigheter og mere til. Med dette i bakhodet blir det en tankevekker å se reklamepausen i Søndagsfilmen på TV3. Vi oppfordres til å kjøpe hele tiden, og ofte skaper reklamen et falskt behov hos oss. Hvor ofte kjøper vi ikke ting vi ikke trenger, bare fordi vi har sett reklamen på tv? Vi liker alle å tro at vi ikke blir påvirket av reklame, men våkn opp: det blir vi! Ellers hadde det ikke lønt seg å buke 30milliarder kroner på reklame i Norge. På ett år. Jeg synes det er skremmende å tenke på at så godt som alle firma og produsenter tenker profitt, profitt, profitt. Selvfølgelig: alle skal ha et levebrød, og det får man jo ved å gå i pluss. Men mye vil ha mer, og jeg kan ikke se for meg det konsernstyret som lener seg tilbake og sier "Nå har vi bra med overskudd. La oss tenke på miljøet og trappe ned litt nå folkens".

img4850


Poenget med dette innlegget er vel at vi må bli mer kritiske og mere bevisste når det kommer til vårt eget forbruk. Vi må vite hvor vi kan kjøpe økologisk og hvor vi kan kjøpe fairtrade, og ikke minst så må vi vite hva økologisk og fairtrade er. Vi må vite hvilke produkter vi kan kjøpe og hvilke alternativer som finnes. Å sette seg inn i alt dette kunne vært veldig komplisert, men det er det ikke, takket være Etiskforbruk.no. Etiskforbruk.no er en nettside med lett tilgjengelig informasjon om ... nettopp: etisk forbruk. Her finner du lett forståelig info om alt fra mat til joggesko, og man kan lese både tips og nyheter relatert til etisk forbruk.

Om Etiskforbruk.no:
"Det er Etisk Forbrukernettverk som har tatt initiativet til Etiskforbruk.no. Etisk forbrukernettverk består av: Forbrukerrådet, Fairtrade Max Havelaar, Regnskogfondet, Miljømerking, Framtiden i våre hender, Global.no, Dyrevernalliansen og Grønn Hverdag. Grønn Hverdag har påtatt seg å administrere Etiskforbruk.no"

Og moralen er? Bruk en liten halvtime på å lese om etisk forbruk, og bruk det du lærer på den halvtimen i hverdagen. Ikke for min skyld eller for din skyld, men for miljøet og neste generasjons skyld.

Ny header - hva synes du?

Jeg er lei av hvitt! Det minner meg om snø, og jeg vil ha vår. Helst nå. Så derfor tjuvstarter jeg litt med grønn header og rosa marihøne. Me likez. Litt uvant med en så stor og fargerik header, men det blir man vel vant til.

Her er den gamle headeren:

nyheader

Hvilken liker du best?
Hvor ofte skifter du header?
Savner du våren?
(såklart du gjør)

1-2-3 Smooooth!


Dagens anbefaling: Smoothie! Kjempegodt, sunt og kjempeenkelt :D


00039882horz
Bilder fra frukt.no


Mine smoothies blir selvsagt ikke like fine, men de blir jaggu meg gode!

dpp0001

dpp0005

dpp0006

Det finnes like mange smoothies varianter som det finnes frukter, bær og mennesker, bare fantasien setter grenser. Selv har jeg kjørt meg litt fast i denne her, men nå skal jeg lete fram nye oppskrifter på frukt.no. Genialt nettsted, som forresten sendte meg en eplekutter i premie en gang jeg sendte inn et frukttips :P

Hva er din beste smoothies oppskrift?

Sommersavn.


"Jag tror, jag tror på sommaren
Jag tror, jag tror på sol igen
Jag pyntar mig i blå kravatt
och hälsar dig med blommig hatt
Jag tror på dröm om sommarhus
med täppa och med lindars sus
En speleman med sin fiol
och luften fylld av kaprifol."1000164 1787883img img3053
img5119 img4161 img6149
1000177 img3138 img1989
img0725 img5059 img4691
img5208 img0697 img9771
img2301 img4151 img2348
img3307 img4607 img8219
img4973 img9773 img5692
img0919 img6156 copy img4771
img5798 img5796 img5034
© Bente Isefjær


Ja, jeg vet det er lenge igjen. Men det er lov å drømme.

Hvilken årstid liker du best?
Menneskelig ondskap...

...kjenner den ingen grenser?

Jeg har tilbragt morgentimene i dag med å se på TV2 Nyhetskanalen. Frokostsendingen der er selvfølgelig preget av kampene på Gazastripen, og da spesielt bakkeinvasjonen og de kraftige kampene som har pågått i natt. Hva er det som driver mennesker til slike ekstreme handlinger?? Politikk er ikke min sterke side, og det er sikkert mange aspekter ved dette jeg ikke har kunnskap til å uttale meg om, men jeg nøler ikke med å si at dette er helt og holdent feil!

Mennesker blir såret. Mennesker dør. De har ikke mat. De har ikke strøm. De har ikke medisinsk utstyr. Mennesker mister sine kjæreste, og de lever i frykt. De får ikke hjelp. De dør.

Om disse menneskene lever på den ene eller andre siden av grensen har ingenting å si. De er alle mennesker, slik som du og jeg. De er naboer. De er dømt til å være ofre for en krig andre kjemper. Hva er det som gjør lederne for disse landene så utrolig trangsynte?

Jeg blør innvendig. Og jeg skrur av TV'en. Jeg vet ikke hva ellers jeg kan gjøre.

Winter wonderland.

Hva gjør man når man har vært syk i fire dager, og er blitt lei og rastløs av å holde seg inne? Jo, man går ut og tar bilder av fine snøen. Midt på natta.


Det har falt masse, masse snø her i trondheim de siste dagene. Endelig sier jeg bare! Det var utrolig stemningsfult å være ute i all den snøen, og med dèt fine lyset klokka ett på natta. Litt skummelt også, for hver gang det ramlet snø fra et tre eller et tak skvatt jeg himmelhøyt. Mørkeredd jeg? Nei da.

Er du mørkeredd?
Har du noen gang gått ut alene midt på natta? For å ta bilder, eller bare å nyte stillheten?

Fotoshoot med Thea.

La meg få introdusere verdens skjønneste og herligste: Tantebarnet mitt Thea!
Disse bildene ble tatt før jul en gang, men bedre sent enn aldri som det jo heter :)

dpp025 dpp0232
dpp0245horz dpp0248 copy
-Trykk på bildene for å se stor versjon.

Gi meg en utfordring!

Og i det jeg skriver dette er det nesten så jeg tisser i buksa: Jeg er egentlig ikke særlig glad i utfordringer. Men de er nødvendige, og nå trenger jeg din hjelp: Jeg vil at du skal gi meg en foto-oppgave! Det kan være alt fra å illustrere en bestemt sang, ta et bilde med et bestemt tema, ta et bilde hvor du forteller meg hvilke elementer som skal være med, osv. osv. Bare fantasien setter grenser, men det beste er jo selvfølgelig om det er noe som er realistisk for meg å gjennomføre. Å si at jeg har begrenset med utstyr er vel en underdrivelse. Hvis du vil så kan du jo slenge på litt tekniske krav også, som f.eks. blits vs. ikke blits, lukkertid, dybdeskarphet o.l.

img4060horz
© Bente Isefjær


Dette tror jeg kan bli gøy, så nå må dere bare fyre løs. Alle som en! :)


Johnossi.

Dagens anbefaling blir et band: Har du hørt om Johnossi? Halve verden har sikkert hørt om Johnossi, men for meg var de ukjente inntil i dag. Og jeg må si jeg er mektig imponert! Jeg hører sang på sang på sang, og alle som èn kryper de inn under huden min: Spiller bass i mellomgulvet mitt, gitar i hjertet mitt og trommer i hodet mitt. Sånt liker jeg! Musikalsk minner de meg litt om The White Stripes og litt om The Sights. Kan det bli bedre?Johnossi er et svensk band som spiller rockpoppunkish musikk. Her er hjemmesiden deres, med et bra utvalg sanger. Jeg skal definitivt kjøpe albumet deres!

Hva synes du om Johnossi?
Er det teit at jeg kaller denne kategotien for 'Dagens anbefaling' selv om jeg bare kommer med anbefalinger sånn ca. hver nymåne?
hits