Jåleri (benteblogg)Gressenke og mango madness.

I dag dro kjæresten avgårde med toget og jeg blir dermed gressenke for noen dager. Da passet det i grunn ganske godt at det kom dumpende en pakke fra e.l.f ned i postkassa, den inneholdt to neglelakker, en matt overlakk og en concealer/highlighter. Jålerii, jålera <3

Jeg ble litt skuffet over at fargen Smoky Brown var såpass brun, den ser mye mer grå ut på hjemmesiden deres. Mango Madness derimot, det var kjærlighet ved første blikk! Begge lakkene var enkle å legge og tørket veldig raskt - da overlever man lett de to strøkene som må til for å få fargen jevn også ;) Det gjenstår å se hvor holdbar lakken er, men så langt er jeg iallefall superfornøyd. Neglelakkene kostet 16,35kr per stykk, og concealeren kostet 38,15kr.

Sånn. Da skal jeg slutte å prokrastinere og heller gjøre det jeg har planlagt å bruke alene-tiden min til, nemlig å jobbe med en skoleoppgave. En skoleoppgave som går så rævva at den ikke finnes gøy lengre. Æsj. Eller kanskje jeg skal registrere meg på voddler.com og heller se en film eller tre? Det frister iallefall tusen ganger mer.Material girl #2

1. Genser, Gina Tricot, 199kr
2. Kjole, Vero Moda, 399kr
3. Shampo og balsam, The Body Shop - uten parabener, silikon og fargestoffer, 89kr pr stk. Tror jeg.
4. Øredobber, Vero Moda, 40kr.

Ikke at jeg har penger til det, men når man først er i gang er det vanskelig å stoppe. Gårsdagen ble tilbrakt i byen med to fine frøkener, og naturligvis fant jeg litt fint som fikk bli med hjem. Det er ikke til å ta feil av: Når høstmoten kommer i butikkene får jeg alltid lyst til å gå helt amokk med visa'n. Uten unntak. Heldigvis fungerer frontallappene mine sånn nogenlunde, så helt blakk ble jeg ikke ;)

Nå skal jeg straks se om jeg finner veien til Adresseavisens lokaler på Heimdal, pressefoto er planen for i dag. Så er det helg med fin middag, a-ha konsert og pappabursdag som venter i de kommende dagene.

God helg! :)Material girl.Det er så mye jeg har lyst på! Jeg satt i går kveld og tittet på e.l.f og Everyday Minerals, så mye fiiint! Det ble en liten bestilling fra Everyday Minerals, der selger de nemlig små prøver for bare 16kr. Jeg kjøpte meg to typer lucent face powder for litt finfin porselensglød når vinterblekheten vender tilbake, en hvit øyeskygge for å bruke som highlighter, en rougebørste og en rouge.

Det fine med både e.l.f og Everyday Minerals er at de har fine produkter til budsjettvennlige priser og ingen av de tester på dyr. Hipp hurra! :)No Offense.Jeg er trygt hjemme fra fotofestivalen. Litt sliten, men full av gode minner og inntrykk :) Noe spennende innlegg blir det ikke i dag, men jeg slenger inn en liten anbefaling jeg har tenkt på å skrive lenge. No Offense er en alkoholfri deodorant fra Origins. Min forelskelse i dette merket går nok aldri over, og denne lille, snille saken føyer seg inn i rekken med Origins produkter jeg liker. Deodoranten er en stick, eller stift om du vil, og er utrolig myk og behagelig å påføre. Den lukter mildt og rent, er effektiv, setter ikke flekker på klærne og er ikke testet på dyr. Me like!

Jeg er for lat til å oversette, men dette sier Origins om ingrediensene:

"Nature's odor-eliminators arm you with hours of invisible protection. Cabreuva, Gaultherie and Bay Leaf help keep unwanted bacteria away. Shiu fights irritation. And Litsea Cubeba refreshes while soothing Winterbloom and Neroli keep you feeling cool, calm and collected."

"Formulated without parabens, mineral oil, PABA, petrolatum, paraffin, DEA, synthetic color, synthetic fragrance and animal ingredients"

Med andre ord: snill mot huden, naturen og dyrene. No Offense koster 160kr hos Estetique og 124kr på tax free. Løp og kjøp ;)I'm lovin' Lush!Her om dagen var jeg innom Lush for å kjøpe meg ansiktsrens, og kunne ikke dy meg fra å plukke med noen flere godsaker. Denne gangen var det dusjgelèene The Olive Branch og Happy Hippy som fikk være med hjem.

The Olive Branch
Lush sier: De dårlige tider er over, duen kommer tilbake med olivengrenen. Beroligende olivenolje og mandarin. The Olive Branch har en tiltrekkende middelhavsvarme over seg, med organisk oliveolje for å mykgjøre, vinblad, havsalt og juice fra ferske sitrusfrukter for friskhet. Såp inn hele kroppen (og håret om du har det travelt)
Bente sier: Nydelig, varm duft som sitter igjen på huden og gir en behagelig følelse utover dagen. Rik konsistens som er snill mot huden og gjør deg myk som en kattepus. Purrrfect <3

Pris: 64kr for 100g, 128kr for 250g og 205kr for 500g.

Happy Hippy
Lush sier: Mer effektiv enn sollyset til å kvikke deg opp. Den smilende revitaliserende geleen. Vår rosa grapefrukt dusjgel er en magisk blanding som får mandag morgen til å framstå som spennende og kontoret som et sted du vil tilbake til. Bare for å slå det fast, den er ikke kunstig farget rosa, den er laget av ferske rosa grapefrukter. Såp inn hele kroppen (og håret om du har det travelt)
Bente sier: Friskere dusjgelè skal man lete lenge etter! Jeg elsker sitrus, og er meget fristet til å ta en liten smakebit av denne. Jeg ser ikke så mye til rosafargen som nevnes over, men det gjør ingenting - Happy Hippy er perfekt. Tykk og rik konsistens og herlig, herlig duft av grapefrukt.

Pris: 53kr for 100g, 87kr for 250g og 172kr for 500g.

Begge produktene er veganske, og som alle produkter fra Lush så er de selvfølgelig ikke testet på dyr. Kan det bli bedre? Det føles nesten litt feil å poste dette i kategorien jåleri - dette er nemlig ikke jåleri, det er nødvendigheter! Begge disse får iallefall fast plass i dusjen min fra nå av :)

Har du prøvd noe fra Lush?Origins.

Det er endelig helg, og hva er vel ikke bedre enn å starte helgen med litt hjemme spa? ;) Det har iallefall jeg gjort, og jeg tenkte "dette er så fantastisk deilig at jeg bare må fortelle om det". Nå må du ikke se for deg at jeg tente tusen levende lys, hørte på Enya osv, det har jeg ikke tid til. Men det føltes litt sånn likevel takket være Origins.

Origins er et merke vi fikk inn på jobben for en stund siden, og jeg falt jo selvsagt pladask for deres miljøvennlige og dyrevennlige profil. Les mer om det her. Jeg har kjøpt tre produkter så langt, men det blir nok flere med tiden - jeg er nemlig superimponert!

img1597

1. Have A Nice Day er en dagkrem med solfaktor 15 som passer godt til en tørr/kombinert hud. Den dufter av appelsiner (noe som for tiden gir meg assosiasjoner til jul, jippi!) og gir et lite energikick om morgenen.

2. Incredible Spreadable Scrub er en kroppsskrubb som er helt fantastisk! Den inneholder salt fra dødehavet, olivenolje og ingefær, en herlig blanding. Når jeg bruker denne føler jeg meg litt som Dita von Teese når hun sitter i coctailglasset sitt, bare at i mitt glass er det ingefærøl med sitronskiver. Gjør huden silkemyk.

3. Rich Rewards. En hårkur som er så god at jeg later som det er en balsam, slik at jeg kan bruke den oftere. Den gir masse fuktighet til både hår og hodebunn takket være vitamin E, hveteprotein og pære. Advarsel: Det er ikke pæreis på boks, selv om det lukter sånn. Må ikke spises.

Nå skal jeg på jobb. God helg folkens! :o)Billig vs. dyrt

Er det alltid slik at dyre produkter er bedre enn de billige? Det tror ikke jeg, derfor kjøper jeg like ofte billig kosmetikk som dyr kosmetikk. Men det er jo som kjent alltid et unntak som bekrefter regelen, og i mitt tilfelle er dette hårsprayen. Jeg har alltid vært mest fornøyd med de hårsprayene jeg har kjøpt hos frisørsalonger og som gjerne koster fem ganger så mye som de rimelige variantene på dagligvareforetningen. På tross av dette har jeg som oftest kjøpt de billige variantene, jeg er jo ikke akkurat rik, og kan jeg spare penger så gjør jeg jo selvfølgelig det.

Men så, så ble jeg bevisst på dette med dyretesting. Jeg lovte meg selv å aldri mer kjøpe produkter som er testet på dyr, eller produkter som jeg ikke vet om er testet på dyr. Hva er da tilgjengelig av hårspray? Ikke så veldig mye. Men èn fant jeg, og det var C-system Firm Finish fra MOP. Den er bra, men dyr. Litt senere kom også Nivea ut med hårstyling produkter, og de tester heller ikke på dyr. Så: Nivea er billig, MOP er dyrt. Men hvem er best?

09horz

Nivea Diamond Gloss Hairspray
I følge flasken har denne hårsprayen en holdfaktor fire av fem, og omtales som 'extra strong'. Den skal holde hele dagen samtidig som den gir håret ditt diamantglans og gjør det mykt og skinnende.

Hva synes Bente?
Den gir nok litt glans, og den gjør ikke håret stivt og ekkelt slik som mange andre hårsprayer, pluss i margen for det. Men påstanden om "extra strong hold" må de lenger ut på landet med. Det er like mye hold i denne som i en utvasket joggebukse, og det er ikke mye skal jeg si deg. Ikke varer den hele dagen heller. Jeg husker ikke prisen, men det gjorde absolutt ikke vondt i lommeboka å kjøpe denne. Kjøpes overalt.

+ Bra pris, god lukt og praktisk spraydyse som fordeler sprayen jevnt og fint. Klisser ikke og etterlater håret mykt. Er ikke testet på dyr.
- Så godt som null hold, og det lille som er forsvinner før du har rukket å spise lunsj. Har ikke lokk, noe som gjør det risikabelt å frake denne i f.eks. gym bagen.

MOP C-system Firm Finish
I følge hjemmesiden er dette en hårspray med 'strong hold' og en ekstraordinær tørr påføring med en stram og frisk lukt. Direkte oversatt, stram lukt er vist et positivt begrep på engelsk... MOP står for Modern Organic Products, noe som betyr at den inneholder organiske ingredienser og dermed er bedre for miljøet. Men den består nok ikke kun av organiske ingredienser hvis noen lurte på det.

Hva synes Bente?
Ikke overraskende er dette en hårspray som faller mer i smak hos meg. Her snakker vi HOLD! Til gjengjeld vil den nok føles hakket mer klissete enn Niveas Diamond Gloss, men det tror jeg er prisen å betale dersom man vil ha en hårspray med skikkelig hold. Det er uansett ikke problematisk så lenge man ikke holder flasken for nære når man sprayer. Lukter av appelsin, og vil garantert ruinere deg dersom du har et stort forbruk av hårspray, 280kr på frisørsalong.

+ Strong hold i lange baner, halleluja! Varer også hele dagen. Lukter godt, er miljøvennlig(ere) og tester ikke på dyr. Har lokk.
- Svir i lommeboka.

Konklusjon: Min favoritt er uten tvil MOP C-system Firm Finish. Dette er fordi jeg vil ha en hårspray med masse hold, og som gir meg muligheten til å ha en skikkelig rufsefrisyre. Er du ute etter en mildere hårspray som gir glans kan det godt være Nivea sin er perfekt for deg. Det må også nevnes at Nivea har en hårspray som heter Ultra Strong, som nok hadde vært den mest logiske å sammenligne med MOP sin Firm Finish, men den fant jeg ikke i butikken.Og for de spesielt interesserte:

Hvilke merker med hårprodukter tester ikke på dyr?
MOP, Nivea, KMS, The Body shop, Loccitane, Lush og Wella.

Hvilke merker med hårprodukter tester på dyr?
Sunsilk, L'Oreal, Schwarzkopf, Tigi, Define, Head&Shoulders og Herbal Essences.

Man kan sikkert legge til mange flere navn på begge listene, men disse var de jeg fant i farten. Rop gjerne ut hvis du vet om flere som tester på dyr, ev. ikke tester på dyr :o)Angels on bare skin.

På tide med litt jålerier igjen. Tror nesten jeg må få til en sponsoravtale med Lush, så mye som jeg reklamerer for de. Eller må man kanskje ha mer enn 40 lesere om dagen for å dra i havn noe sånt? I think so ;)

Førstemann ut er Angels On Bare Skin. Dette er en superfersk blanding av mandler, kaolin og essensielle oljer. I følge Lush er Angels On Bare Skin en bestselger på verdensbasis, som forbedrer både teksturen og helsen til alle hudtyper, også den tørre og sensitive. Og vet du hva? Det tror jeg på. Som med nesten alle av Lush sine produkter, så har også denne et litt ... uvant utseende. Det samme kan man også si om lukten: uvant, men for all del god. Den lukter av leire, lavendel og sitrus.

img5128

For å bruke denne tar man en passe stor bit i håndflaten, har oppi litt vann og blander til konsistensen blir som en litt kornete mandelmelk. Masser så inn i hele ansiktet, unntatt øyepartiet, og skyll av. Kan brukes både morgen og kveld, men må ikke forveksles med en skrubb selv om den er noe kornete i konsistensen.
Min konklusjon: For første gang har jeg funnet en ansiktsrens som ikke får ansiktet mitt til å skrike etter fuktighetskrem sekundet etter jeg har vasket det. Ikke at jeg har en tørr hudtype, men de fleste ansiktsvasker gjør jo huden stiv og ekkel. Kjenner til det sier du? Vel, denne er virkelig en engel for huden. Renser godt gjør den også. Eneste ulempe er at man må passe på å bruke den opp før den går ut på dato. Den er nemlig fersk. 77kr for en boks, som for meg har vart i to måneder.

Mens jeg er så godt i gang kan jeg jo skrive litt om denne kroppsskrubben også. Den heter  Aqua Mirabilis og kommer i fast form. I følge Lush virker denne akkurat som en typisk dame: den gjør mange ting på en gang - både skrubber og mykgjør. Ingen overdrivelser der i gården, den gjør akkurat det. Og i tillegg dufter den himmelsk av mandler og noe annet godt.

img5129

Min konklusjon: Dette er en lubben liten klump jeg godt kan like! Ettersom  boksen kan brukes om igjen sparer man også miljøet for mye unødvendig emballasje. Hipp hurra! ;) Ulempen er at den ikke er så veldig drøy i bruk, og den må ligge å tørke med lokket av etter hver bruk for at det ikke skal dannes mugg inne i boksen. Det er jo ferskvare vi snakker om her også. Men den skrubber kjempegodt og huden blir nydelig myk og velduftende etterpå. Den koster 87kr, men jeg vet ikke hvor lenge den varer, jeg har nemlig ikke brukt opp min enda. Uansett en god pris for en god skrubb.

Hva er ditt favoritt jåleriprodukt? :o)Husk beskyttelse!

Beskyttelse er alltid viktig, spesielt i sola. Derfor bruker jeg disse:

img5516

Kjempegode solkremer fra Clinique. Alle Clinique sine produkter er parfymefrie, ergo så slipper jeg å leke myggmagnet. I tillegg er de ikke testet på dyr, så disse kan brukes med god samvittighet. Disse solkremene er forresten fra i fjor, i år har Clinique nytt design, som ser sånn ut:

clq6nh4250horz

Les om soling og solskader her og her.

Og forresten: Bildet mitt er videre i Charlotte Larsens fotokonkurranse. Klikk deg inn og stem på din favoritt :o)Myke føtter til sommeren?

Dagens innlegg blir superkjapt og meget enkelt. Jeg skal nemlig i bryllup i dag, og det er vel snart tid for å finne frem finstasen, dvs bunaden. Tenkte å kommer med en liten anbefaling igjen, det er jo en stund siden sist.

Jeg kjøpte meg en fotkrem på The Bodyshop for en stund siden, og må bare dele denne godbiten med dere. Det er nemlig det den er: En skikkelig godbit. Den lukter helt herlig av peppermynte (det lukter nesten litt after eight, får lyst til og spise den jeg) og den er myyyyk og rosa. Perfekt med andre ord.

img5126

Kremen heter Peppermint Intensive Foot Rescue, og er for alle oss som har hard hud under føttene. En omgang med denne og dine undersåter får myk og deilig babyhud. Herlig! Den finnes i en lettere lotion utgave også, for de som trenger en lett kjølende krem til hovne føtter og legger. Husker ikke helt prisen i farta, men mener det var rundt hundrelappen.

Du skal ikke se bort ifra at det kommer flere innlegg av samme sorten i uka som kommer. Sol, sommer og svigerfamilie blir nok prioritert over vittige og underholdende blogginnlegg ;)

Ps: Til alle iPublishere: Jeg får ikke kommentert på bloggene deres. Jeg er ikke overlegen altså! ;)


Pps: Kan jeg matche grønn bunad og røde bunadsstrømper med rød neglelakk? Eller blir det for ... vågalt?A lush life!

Dagens anbefaling er en yummy treat for håret ditt, nemlig shampo fra Lush! Jeg har skrevet litt om butikken Lush i et tidligere innlegg, og nå har jeg endelig fått testet produktene jeg kjøpte.

img2622

I Love Juicy er en fruktig sjøalgegele-shampo, med mango, ananas, kiwi og papaya for dyprengjøring, pluss sitron for glans. Shampoen er kjempefin for deg som har fett hår. Selv har jeg ikke fett hår, men jeg bare måtte kjøpe denne da den lukter så himmelsk godt! Jeg har ikke brukt denne nok til å si hvordan den funker over tid, men førsteinntrykket er kjempebra: Shampoen skummer godt, er veldig drøy i bruk og håret ble rent, mykt og velduftende.

I Love Juicy koster 61kr for 100g, 122kr for 250g og 190kr for 500g.

Rehab
inneholder olivenolje, einebær, peppermynte og rosmarin som skal styrke håret. Den rengjør med enzymer og mykgjør med sjøalger, og shampoen passer fint til slitt og skadet hår. Av disse to shampoene er det nok denne som passer best til håret mitt, og den er også favoritten min! Denne lukter om mulig enda bedre enn I Love Juicy. Duften av peppermynte er fantastisk oppfriskende (uten at det lukter munnskyllevann) og jeg får nesten lyst til å spise den! Denne skummer også godt og er utrolig drøy i bruk. Håret blir kjempemykt og herlig - dette blir nok min faste følgesvenn i lang tid fremover.

Rehab koster 75kr for 100g, 152kr for 250g og 221kr for 500g.


Lush har kun butikk her i Trondheim, den ligger i Dronningensgate 14, men man kan kjøpe produktene deres via nettbutikken også. Lush tester ikke produktene sine, eller noen av ingrediensene, på dyr. De handler heller ikke med leverandører som tester på dyr. Lush har en veldig miljøvennlig profil og benytter seg av så lite embalasje som mulig. Jeg elsker denne butikken, og har store planer om å handle mer derifra i fremtiden :)

Har du prøvd noe fra Lush?Scrub it!

Dagens anbefaling er One Step Gentle Exfoliating Cleanser fra Clarins. Jeg er ingen fan av dyre forbruksvaner, men denne er helt superduper og utrolig drøy! Dette er et renseprodukt for ansiktet som fjerner sminke, renser huden skånsomt og samtidig fjerner døde hudceller. Den kan brukes både morgen og kveld: Man fukter ansiktet, masserer inn en liten kla-dæsj og skyller av. Voila! Huden føles skikkelig ren og frisk :)


00404100


One Step Gentle Exfoliating Cleanser dufter friskt av appelsin, og koster 250kr hos Esthetique. Skal du ut å reise bør du derimot kjøpe den på duty-free, der koster den 185kr. Du vet hva de sier: Penger spart er penger tjent :P Clarins tester ikke produktene sine på dyr, og de har generelt en veldig miljøvennlig profil. Me like! Produktet passer til alle hudtyper, men har man veldig tørr og/eller sensitiv hud bør man nok velge noe som ikke inneholder peeling-korn. Også skal den ikke brukes på øynene, det er fy-fy!


Hva bruker du til å rense huden/fjerne make-up?

Make-up tips: Everyday Minerals.

Et supertips til alle som vil ha kvalitets make-up uten at det koster en formue, er denne geniale siden: 


Siden selger mineral make-up, og også bittelitt hudpleie basert på naturlige ingredienser. De har masse nydelig der, og det beste av alt: Du kan bestille et gratis prøvesett! I det settet får du med tre valgfrie farger i foundation, èn i concealer og èn i blush. På den måten får du prøvd før du kjøper, slik at du slipper å betale for en foundation som ikke passer deg. Genialt, ikke sant?! Jeg synes i allefall det å finne riktig farge i foundation er det vanskeligste når jeg kjøper sminke. Du må betale frakt for prøvesettet, men det er ikke mye, tror jeg betalte ca 5 dollar. Og har du ikke gode make-up børster fra før så anbefaler jeg å kjøpe med det også, da det er et must for å legge mineralsminke.

page1
- øyenskygger i fargene ScentedCandles, Starlit, Starry Eyed og ThankYouDet eneste negative, eller nei - negative blir feil ord. Det eneste som ikke er fullt så bra, er at man selvfølgelig må betale toll dersom man bestiller for over 200kr (og tro meg: selv om sminken er kjempebillig, er det LETT å komme over den magiske grensa!), og at nettsiden kan være litt ustabil til tider. Ellers er jeg kjempefornøyd! I tillegg til at sminken er billig og bra, har Everydayminerals også en veldig miljøvennlig profil. STOOORT pluss i margen! :D

Jeg bestillte prøvesettet for en god stund siden, og falt pladask for en foundation i fargen Golden Fawn:

showimageinimgtagfoundationDen passer fint til meg, da jeg har en lys hud med litt gultone i. Everyday Minerals har gjort det kjempeenkelt (vel, så enkelt som det kan bli når man skal kjøpe foundation på nett) og delt opp alle foundations i ulike kategorier: Du kan velge fra kategoriene warm, golden, cool, beige, buff og olive, alt etter hvilken farvetone du har på huden.Du kan også velge konsistens og dekningsgrad: Matte og semi-matte passer fint for de med blank hud, intensive er for de som vil ha en ekstra dekkende foundation og original glo er for de som vil ha en naturlig look.

Siden den gang har jeg bestillt meg to sett: Et med tolv valgfrie produkter i fullstørrelse, da kan du velge fritt mellom foundations, blush, øyeskygger, brynskygger, koster, finishing powders, lipgloss osv. osv. Og et med ti små øyeskygger i valgfrie farger. Og som kjent: Mye vil ha mer, så nå sitter jeg og vurderer en fjerde bestilling.

Noen av mine favoritter så langt:

bronzer
Natural Reflections medium bronzer - et 'finishingpowder' (hva kaller man det på norsk da?) som er kjempefint som et lett solpudder for oss bleikinger.

brow
Medium brown brow color - brynskygge. Hipphurra for brynskygge!

snuggle
Snuggle - kjempenaturlig blush. Perfekt til hverdags.

sspree
Shopping Spree - min øyeskygge nr èn! Grå/lilla i fargen med et grønnlig skimmer.

raresilk
Rare Silk - perfekt baseskygge, eller bare når man ikke gidder å sminke seg så veldig.

scandles
Scented Candles - fremhever mine små blå =)

Når det gjelder øyeskygger kan jeg holde på i eeevigheter, så jeg tror jeg stopper der. Dere får heller titte innom siden og finne noen favoritter selv. Jeg kan (nesten) garantere at du vil bli fornøyd! Jeg skal ta noen bilder med make-up'en på også, men just nu er det for mørkt, så da blir det film i sofakroken med kjæresten i stedet <3

Hasta luego!

hits