Inspirasjon (benteblogg)Françoise Nielly
Jeg har fargedilla for tiden, og falt pladask for disse :D Kunstneren heter Francoise Nelly og er fransk, se flere av bildene hennes her. Sier ikke nei takk til ett eller to som jeg kan henge på veggen, de to øverste for eksempel :P


i can hear your heart beat


Florence + The Machine - Cosmic Love

Jeg kommer ikke over hvor nydelig denne musikkvideoen er. Jeg sikler, bokstavelig talt <3Noe å huske på.

En liten historie jeg kom over på fjesboka:

Thomas er den typen man elsker og hate. Han er alltid i godt humør og har alltid noe positivt å si. Når noen spør ham hvordan han har det, svarer han: "Hvis jeg hadde det bedre ville jeg vært tvillinger". Han er en naturlig inspirator. Hvis en av de ansatte på jobben hadde en dårlig dag, var Thomas der og fortalte den ansatte hvordan man kunne se det positive i situasjonen. Jeg ble nysgjerrig av å se dette, så en dag gikk jeg bort til Thomas og spurte ham: "Hvordan gjør du det?"

Thomas svarte: "Hver morgen våkner jeg og sier til meg selv: du har to valg i dag. Du kan velge å være i godt humør eller du kan velge å være i dårlig humør. Jeg velger å være i godt humør. Hver gang det skjer noe ille, kan jeg velge å være et offer eller å ta lærdom fra det. Jeg velger å ta lærdom fra det. Hver gang noen kommer og klager til meg, kan jeg velge å akseptere klagene deres, eller jeg kan velge å peke på de positive sidene i livet. Jeg velger de positive sidene i livet."

"Sikkert, men det er ikke fullt så enkelt," protesterte jeg.
"Det er det," sa Thomas. "Livet handler om valg. Når du kutter vekk all dritten, så er enhver situasjon et valg. Du velger hvordan du skal reagere på situasjonene. Du velger hvordan folk skal påvirke ditt humør. Det er du som velger om du vil være i godt eller dårlig humør. Til syvende og sist så er det ditt valg hvordan du lever ditt liv".


Mange år senere, hørte jeg at Thomas var innblandet i en alvorlig ulykke, med et fall på 20 meter fra en radiomast. Etter 18 timers operasjon og uker på intensiven, ble Thomas utskrevet fra sykehuset med skinner langs ryggen. Jeg traff ham omtrent seks uker etter ulykken. Da jeg spurte ham hvordan han hadde det, svarte han: "Hvis jeg hadde det bedre, måtte jeg være tvillinger. Vil du se arrene?" Jeg avslo tilbudet om å se sårene, men spurte ham om hva som foregikk i hodet på ham under ulykken. "Det første jeg tenkte på, var fremtiden til min ennå ufødte datter" svarte Thomas.


"Så mens jeg lå på bakken husket jeg at jeg hadde to valg. Jeg kunne velge å leve eller jeg kunne velge å dø. Jeg valgte å leve."  "Var du ikke redd? Mistet du bevisstheten?" spurte jeg.
Thomas fortsatte; "Ambulansepersonellet var fantastisk. De sa hele tiden at alt kom til å gå bra. Men da de rullet meg inn på akuttmottaket og jeg så uttrykkene til legene og sykepleierne, ble jeg vettskremt. I øynene deres sto det skrevet: "Han er dødsens". Jeg visste at jeg måtte gjøre noe."
"Hva gjorde du da?" spurte jeg.
"Vel, det var en stor brautende sykepleier der som skrek spørsmål til meg", sa Thomas.
"Hun spurte om jeg var allergisk for noe. "Ja," svarte jeg.
Legene og pleierne stanset opp mens de ventet på svaret mitt.
Jeg trakk pusten og ropte: "Tyngdekraften".
Gjennom latteren deres sa jeg til dem: "Jeg velger å leve. Operer meg som om jeg er levende, ikke død". Thomas overlevde takket være legenes dyktighet, men også på grunn av sin fantastiske holdning.

Jeg lærte fra ham at hver dag kan vi velge å leve helt. Holdning er, tross alt, ALT.


Bekymre deg derfor ikke for morgendagen, for morgendagen vil bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. Egentlig er dagen i dag den morgendagen du bekymret deg for i går.

Kanskje det viktigste budskapet som finnes: Dagen i dag er ikke mer enn hva vi gjør den til. Livet er ikke mer enn hva vi gjør det til. Alle er vi selv ansvarlige for vår egen lykke, ingen kan være lykkelig for deg. Så enkelt, men likevel så vanskelig.

- Og midt på natten våknet jeg. Lamslått av tanken på at den eneste i verden som skal leve mitt liv er meg.
Erlend Loe

- Det er svært få mennesker som virkelig lever i dag - de fleste forbereder seg på å leve i morgen.
Jonathan Swift

- Å leve er å gjøre seg selv sårbar. Derfor velger så mange å holde seg i live fremfor å leve.
Jan Vincents JohannessenNydelig.Se den i fullskjerm med lyd. Nydelig <3Inspirasjon : Sophie Delaporte.
Alle bilder: Sophie Delaporte. (Du finner henne under photographers)

Så utrolig, utrolig nydelig! Jeg er forelsket <3Inspirasjon : Gregory Colbert.
Alle bilder: Gregory Colbert

Jeg husker ikke hvor jeg leste om fotografen Gregory Colbert første gang, men jeg husker følelsen jeg satt igjen med etter å ha tilbragt sikkert en time på hjemmesiden hans, Ashes And Snow. Det var ... det var helt stille, jeg hadde ikke ord. Denne fotografen traff meg midt hjertet. Jeg elsker bildene hans - alt fra motiver, toneomfang og komposisjon til den sarte, men likevel sterke nerven i hvert eneste bilde.  Ashes And Snow er et pågående prosjekt Gregory Colbert startet i 1992, og består av en 60 minutter lang film, to kortfilmer, en roman bygd opp av brev og over 50 fotokunst-bilder i stor skala. Tidløse bilder som gir en følelse av ro og balanse, og som alle viser samspillet mellom natur, dyr og mennesker. Nettsiden er en opplevelse i seg selv, og er virkelig verdt et besøk.

"In exploring the shared language and poetic sensibilities of all animals, I am working towards rediscovering the common ground that once existed when people lived in harmony with animals. The images depict a world that is without beginning or end, here or there, past or present."
                                                                                                       - Gregory ColbertSe så fint.

maybenexttimebyp0rg

sleepingincoloursbyp0rg
Disse to bildene er hentet fra fra her.


123

124
Disse to bildene er hentet fra her.

Jeg vil reise masse og ta fine bilder. Jeg vil til Paris og Venezia. Jeg vil ha ferie, jeg vil traske rundt i solskinnet med kamera og kjæreste, jeg vil ta bilder av kanaler, gamle koner, tannløse gubber og sitrontrær. Helst nå, men om det ikke blir nå så blir det senere. Basta bom. Bli med meg Alex? <3

Hvor vil du reise? Og hva vil du ta bilde av? :o)
hits