iHerb (benteblogg)iHerb favoritter # 6

Te! Hva er vel bedre nå i høstmørket enn en rykende varm kopp te? Ikke for det, jeg innrømmer gladelig at denne drikken går ned på høykant året rundt hos meg ;) Men det er noe ekstra koselig med en varm kopp te i sofakroken når det er mørkt ute og regnet slår mot ruta.

Først ut er Genmaicha fra Eden Foods. Det er grønn te med ristet brun ris, og den er nydelig! Jeg kjøpte den etter at Silje tipset om den her, og ble hektet med en gang. Den er veldig mild på smak, og minner meg litt om puffet havre som vi spiste da vi var små :P Økologisk, og like god kald som varm. Koster 20kr for en pakke med 16 poser.

Kukicha er også en te fra Eden Foods, og er laget av kvister og teblader, noe som er bedre enn det høres ut som. Denne er ikke like rund i smaken som Genmaicha, men minner mer om en tradisjonell Earl Grey-ish te. Og ja, det er lov å le av navnet :P Økologisk, og like god kald som varm. Koster 20kr for en pakke med 16 poser.

St. Dalfour Strawberry Rose fikk jeg en prøve på (iHerb er nemlig snille sånn: De sender alltid med gratisprøver) og etter det har den vært fast inventar i kjøkkenskapet. Strawberry Rose er en økologisk grønn te som naturlig nok smaker jordbær (og rose, men jeg synes ikke den smaken er veldig fremtredende). Frisk og fruktig! Koster 19kr for en pakke med 25 poser.

Liker du ikke jordbær har St. Dalfour flere alternativer. Blant annet Golden Mango, også en økologisk grønn te, men med mangosmak. Veldig god! Koster 19kr for en pakke med 25 poser.

Jeg kan også tipse om Helios sine urteteer: Gode på smak og gode for kroppen! :)Ps: Når du handler fra utlandet: hold kjøpesummen under 200kr for å ungå moms og toll. Handler du fra iHerb får du billigst frakt om pakken ikke veier mer enn 1,8kg.


iHerb favoritter # 5

Nye iHerb favoritter! Nøtter og tørkede bær er noe det går med mye av hos oss, så da er det greit at man kan kjøpe sunne og billige alternativer på iHerb. Tørkede bær som selges i butikkene her i Norge er som regel tilsatt sukker, og sunne nøtter (det vil si nøtter som ikke er ristet og saltet) koster en formue.

Disse bærene fra Eden Foods tror jeg jeg må bestille et tilhengerlass av. De er nemlig så gode at de forsvinner farlig fort. Store saftige kirsebær og nydelige tranebær, begge har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Begge er også økologiske og uten tilsatt sukker, hurra! Finnes også som blåbær, men de har jeg ikke smakt. Enda ;) Spises som de er eller brukes i kaker, sjokolade, over frokostlanding osv.

Tranebærene koster 22kr for 113 gram, og kirsebærene koster 37kr for 113 gram.Også nøtter da. Kjøkkenbenken min bugner over av glass med diverse nøtter i, og de blir stadig vekk tomme. Rå cashewnøtter bruker jeg i alt fra raw kaker til nøtteost, så det er jeg helt avhengig av å ha i hus hele tiden. Disse fra iHerb koster 37kr for 340 gram, et kupp! Macadamianøttene er både ristet og saltet, og dermed ikke sunne, men ååååh så gode! De koster 44kr for 340g.

Hvis jeg har gjort ting riktig nå så skal nye iHerb kunder få fem dollar i avslag ved å følge linkene mine. Dette er istedet for rabattkoden jeg brukte før. Skulle det mot formodning ikke funke så er rabatkoden fremdeles SEF729.

Hvis noen er nysgjerrige på hva denne rabattkoden egentlig er, så er det en del av iHerbs rewards program. Det funker slik at alle som handler på iHerb får en personlig kode. Denne kan du dele med famile og venner (og blogglesere, hehe), når disse bruker koden din får de fem dollar i avslag på sin første bestilling og du får 4% av kjøpesummen deres som du kan bruke på din neste bestilling. Dersom disse igjen deler ut sin kode får du da 3% av denne kjøpesummen, 2% av neste ledd osv. Det høres kanskje komplisert ut, men i bunn og grunn går det ut på at jo flere som bruker koden din, jo bedre. Og det er ikke noe humbug, kun en vinn-vinn situasjon for alle, og sånt liker vi :) Les mer om dette her.

Ps: Når du handler fra utlandet: hold kjøpesummen under 200kr for å ungå moms og toll. Handler du fra iHerb får du billigst frakt om pakken ikke veier mer enn 1,3kg.


iHerb favoritter # 4

Det er på tide å tipse om noen godsaker fra iHerb igjen! Selv om det er billig kunne jeg lett brukt hele lønna mi der inne ;) Førstemann ut er palmesukker:


Palmesukker lages av kokosnøttpalmens blomster, det er brunt på farge og det har en god, karamellaktig smak. Det er erstatter vanlig hvitt sukker 1:1 i oppskrifter, og er bedre for kroppen da det ikke påvirker blodsukkeret like mye som tradisjonelt sukker (hvitt skker har GI 65, palmesukker har GI 35). Det inneholder også bl.a. magnesium, jern og kalium.

På iherb koster en stor pose ca 30kr og en liten pose ca 17kr.


En annen favoritt er Hampfrø. Hampfrø uten skall har en nøtteaktig smak og er lett å like: her i huset rekker jeg såvidt å få en pose i hus før jeg må bestille nytt, og det er kjæresten som står for størsteparten av forbruket :P Hampfrø er genialt å strø over salater, ha i hjemmelaget sjokolade, på brødskiva (no kidding), i frokostblandingen, over middagsretter osv.

Dette skriver Sanabona om hampfrø: Næringsinnholdet i hampfrø er eksepsjonelt. Hampfrø uten skall inneholder 35 % protein, 18 % fett (i form av næringsrik olje) og 25 % karbohydrater, i tillegg til en rekke vitaminer og mineraler. Hampfrø inneholder alle de 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv og må ha tilført gjennom maten. Aminosyrene er viktig for kroppen, fordi de er byggesteiner i proteiner. Les mer her.

Hampfrø koster ca. 55kr på iHerb.

ps: Hampfrø må ikke varmes opp til over 180 grader, da ødelegges de sunne fettsyrene.


Så til en type jeg har brukt litt tid på å bli venner med, men som jeg nå elsker over alt på jord: Kakaonibs! Kakaonibs er delvis knuste kakaobønner, intet mer og intet mindre. Smaken er litt bitter (ren kakao er jo bittert) og første gangen jeg smakte det må jeg innrømme at jeg syntes jeg hadde gjort et bomkjøp. Men nå ... nå elsker jeg det! Det er fantastisk å ha i hjemmelaget sjokolade, over is, frokostblanding, i smoothies osv. Kakaonibs og cashewnøtter over bærsmoothie for eksempel: NAM!

Dette skriver Sanabona om rå kakaonibs: Rå kakao er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Rå kakao er også den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern. Aminosyren tryptofan finnes naturlig i rå kakao, tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn. Les mer her.

Disse godbitene koster ca. 79kr på iHerb.

ps: Rå kakao bør ikke varmes opp dersom man ønsker å bevare dens gode egenskaper.

Det er en del som spør meg om jeg er sponset av iHerb ettersom jeg reklamerer så mye for de, men det er jeg altså ikke :) Derimot så har jeg en rabattkode jeg kan dele ut til førstegangskunder, som gjør at jeg får 4% av summen de handler for. Alle som handler på iHerb får en slik kode som de kan dele ut til sine venner, kjente og ukjente. Og hvis jeg har forstått det riktig så får man prosenter av ledd to, tre og fire også. En smart måte å gjøre det på synes jeg, det gagner jo alle :) Min kode er SEF729 og bruker du den får du $5 rabatt.

Noen tips når du skal handle på nett:
- Hold deg under 200kr per bestilling, så slipper du moms og toll. Her er en valutakalkulator.
- Vær sikker på at det du kjøper er lovlig å importere til Norge. Anette har et fint og informativt innlegg om det her.
- Så lenge pakken din ikke veier mer enn 1,36kg er det kun $4 i frakt på iHerb. Merk at dette fraktalternativet ikke tilbyr sporing eller noen som helst form for garanti. Jeg har alltid brukt dette alternativet uten problemer, men som sagt: du får ingenting tilbake dersom pakken din skulle forsvinne.

Så må jeg også nevne at selv om jeg blir hoppende glad hvis folk bruker koden min, så skriver jeg hovedsakelig om disse produktene fordi jeg har et lidenskapelig forhold til sunn og god mat, og fordi jeg håper det kan være til inspirasjon for andre som kanskje er på utkikk etter sunnere matvaner :)

Ha en flott lørdagskveld folkens!


Smuud!


Sånn, da var jeg hjemme etter ei kjempefin langhelg i Oslo, Horten og Tønsberg. Vi møtte en nydelig, liten nevø for første gang, vi spiste kjempegod mat på Vega, vi koste oss med hjemmelagd pizza, sjokolade og fine folk, vi var i dobbel 30årsdag i Sandefjord og vi var bakfulle på toget hjem. Eller: JEG var bakfull på toget hjem. Herlig...

Denne helga har vært en eneste stor utskeielse når det kommer til mat, alkohol og godterier, så i dag var det ny og frisk start med en supersmud smoothie til frokost:

- 3 never frosne blåbær
- 2 ss rørt bringebærsyltetøy (lagd med palmesukker)
- 1 ss proteinpulver
- 2 ss Tart Cherry Concentrate
-  3g Eureka! Berries
- 2 ss chiafrø, knuste
- 1 ss linfrø, knuste
- Litt appelsinjuice
- 1 ts agavenektar
- Noen usaltede pistasjenøtter på toppen
(gir ett lite glass)

Advarsel: høy bær-faktor! Jeg så ut som om jeg hadde bodd i ei blåbærtue etter å ha spist denne. Namnam! Vanligvis bruker jeg ikke søtning i smoothies, men denne ble såpass sur at litt agavenektar måtte til. Ingrediensene som er kjøpt på iHerb er linket: det er MYE å spare på handle der istedet for å kjøpe i norske helsekostbutikker. Tart Cherry Concentrate for eksempel: et kirsebær konsentrat som er veldig rikt på antioksidanter, det koster nesten 500kr på helsekost (!!) men bare 160kr på iHerb. Smaker veldig godt og er supert i smoothies. Eureka Berries fikk jeg gratisprøver på forrige gang jeg bestilte fra iHerb. Det er et pulver laget av bær og frukter med ekstra høyt næringsinnhold, og kan røres ut i vann, juice eller brukes i smoothies. Jeg er nok større fan av å spise friske bær og frukter direkte, men bruker det like godt når jeg først har fått prøver på det. Dersom du bestiller fra iHerb for første gang kan du bruke koden SEF729 og få fem dollar i rabatt :)Nå skal jeg forsøke å diske opp med noe godt til middag før det blir trening i kveld. Jeg har blitt hekta på functional moves timene på 3T, gøy og supereffektivt! :)iHerb favoritter # 3 - yummy earth.Her er det ikke så mye å si annet enn "namm namm!". Yummy Earth lager kjærligheter og små drops som selges for en rimelig penge på iHerb. En stor pose drops (364g) koster 36kroner, en stor pose kjærligheter (60stk) koster også 36kr, og en liten pose kjærligheter (15 stk)  koster 14kr.

Disse er ikke sukkerfrie, men er likevel et bedre alternativ enn tradisjonelt godteri. Kun naturlige ingredienser og null kjemikalier, syntetiske fargestoffer og annet tull. De er kjempegode, og har vært fast inventar blant lørdagsgodisen min i det siste :)

De ulike smakene: Wet-face watermelon, too berry blueberry, sour apple tart, pomegranate pucker, mango tango, blood orange cocktail, strawberry smash, very very cherry og googly grape.

Dersom du er førstegangskunde på iHerb, kan du bruke koden SEF729 for å få $5 rabatt. Billigste fraktalternativ er $4 så lenge pakken ikke veier over 1,3kg. Og pass på å ikke bestille for over 200kr, da slipper du nemlig toll :)

iHerb favoritter # 2 - kiss my face.Jeg har lenge vært på utkikk etter en fuktighetskrem som er lett i konsistensen, som lukter godt, som passer studentbudsjettet mitt og som ikke er testet på dyr. Nå har jeg funnet den: Andremann ut av mine iHerb favoritter er ansiktskremen Peaches & Creme Mouisturizer fra Kiss My Face.

Kremen inneholder blant annet milde fruktsyrer (Alpha Hydroxy Acids) som eksfolierer huden på en skånsom måte, fersken ekstrakt som virker beroligende og solsikkeolje som gir vitaminer og fukt. Passer for alle hudtyper, også den veldig tørre. Her kan du lese hva Kiss My Face skriver om kremen.

Min dom: Kremen skal i følge produsenten hjelpe mot arr, pigmentflekker, store porer, tørr hud, linjer og ujevn hud. Jeg har ikke problemhud av noe slag, så dette kan jeg ikke uttale meg om, men jeg har falt pladask likevel. Kjempegod og lett konsistens, nydelig duft av fersken, og fukt i massevis. Det er ikke noe å si på prisen heller: 41 kroner for 118ml. Rimelig med andre ord!

Jeg vet at i hudpleieverdenen så er det mange som mener at billig og bra ikke er en mulig kombinasjon. Kanskje er det sant, kanskje ikke. Jeg vet iallefall at jeg er mer fornøyd med Peaches & Creme enn de siste tre ansiktskremene jeg har brukt, hvor alle var i 300 kroners klassen. Til denne prisen er den iallefall verdt et forsøk. Og husk at du får $5 i avslag på din første iHerb bestilling dersom du bruker koden SEF729 :)Tips: Kiss my Face har mange andre produkter på iHerb også. Alt fra solkrem til deodorant og såpe. Jeg lurer litt på om denne skal få være med i min neste bestilling ;)

Tror du rimelig hudpleie også kan være bra?iHerb favoritter # 1 - sunn sjokolade.

Leser du bloggen til Silje (og det burde du gjøre) er du ikke ukjent med fenomenet hjemmelagd, sunn sjokolade. Det var dette som fikk meg til å handle på iHerb første gang, og her er ingrediensene du behøver:Bilder fra iHerb.com.

Rått kakaopulver.
Agavesirup.
Kokosolje.
Kakaofett.
I tillegg er det himmelsk godt med litt himalayasalt.


Namm! Her har jeg brukt tomme toffifee brett som former, men man kan også helle sjokoladen utover et brett med bakepapir og brekke av biter når den har stivnet.

Her kan du lese hva Anette skriver om denne typen salt, og her finner du oppskrift på hjemmelagd sjokolade - det er så enkelt at det nesten er for godt til å være sant! Tips: Jeg synes ristede hasselnøtter, tørkede tranebær og himalayasalt var veldig godt i sjokoladen.

Alle disse ingrediensene kan selvfølgelig brukes i annen matlaging også. Agavesirup er for eksempel et supert søtningsmiddel til baking og sjokoladepulveret brukes som vanlig kakaopulver: til varm kakao, kald milkshake, sjokoladekake og mye annet godt. Førstegangskunder på iHerb kan bruke koden SEF729 for å få $5 rabatt.

Har du lagd sjokolade selv noengang? :)iHerb.com.

Jeg tenkte jeg skulle komme med anbefaling av en nettbutikk jeg har blitt helt hekta på i det siste, nemlig iHerb.com. iHerb er en nettbutikk som selger helsekost og naturlige produkter til en bra pris. Jeg leste først om iHerb hos Silje, men jeg syntes siden virket veldig rotete, og tenkte at dette er uansett ikke noe for meg. Vel, så feil kan man ta! Nå, noen måneder senere, venter jeg på min åttende bestilling derifra...

Hvis du kunne tenke deg ingredienser til å lage sunn sjokolade (det er veldig enkelt), sunne og naturlige søtningsmidler, dyrevennlig kosmetikk, spennende te, sunt godteri, kosttilskudd, tørkede frukter og bær ... ja, nesten hva som helst, så er ikke jeg sen med å anbefale iHerb.Mitt siste kjøp: Brownies-snackbar uten sukker og transfett, kakaofett til å lage sjokkis, frokostblanding med solbær og valnøtter, bodylotion med selvbruner, himalaya salt, og to typer te.

Pass på å ikke bestille for mer enn 200 kroner så slipper du å betale toll. Frakt er billig så lenge varene dine ikke veier over 1,3 kilo: kun fire dollar (ca.26 kroner). Hvis du bruker koden SEF729 ved din første bestilling får du fem dollar i rabatt.En liten presentasjon av mine iHerb favoritter så langt kommer også etterhvert :)

Har du kjøpt noe fra iHerb før?hits