Foto (benteblogg)Liker

Jeg har laget meg side på facebook!
Trykk liker om du vil følge med på stort og smått av fotorelaterte ting jeg gjør :)


Marte, del tre.Tredje og foreløpig siste del av Marte-bildene. Se flere her og her, og se disse større på tumblr bloggen min :)


Marte, del to.To bilder til av Marte, som forresten er kollegaen min på tax-free'en. Hvis du vil se de større så ta turen innom tumblr bloggen min :)

Mens de forrige bildene av Marte var tatt med blits, så er disse tatt med kun naturlig lys. Jeg liker det så mye bedre! Royal Garden var snille og lånte oss et hotellrom, korsettet lånte jeg på Fretex Unika og Marte stod selv for hår og make-up. Eva Merete, som også er en kollega, var med som assistent, og "team tax-free" resulterte i fine bilder synes jeg ;)


Linda.To bilder til av fine Linda. De kan sees større på tumblr bloggen min :)


Hei og hadet.

Jeg er bare en liten snartur innom for å vise fram ett bilde av kjempefine Linda som jeg tok i forrige uke, og for å si hadet på badet. Om noen timer setter jeg meg på flyet til Oslo, jeg skal nemlig på tidenes lynvisitt til hovedstaden for å ta bilder til en skoleoppgave. Så er det rett hjem i morgen kveld før en hektisk skoledag og oppstartsmøte for NOAH aktive i Trondheim venter på torsdag. Tipper jeg er glad når fredagen kommer ;)

Hasta la vista folkens!


solblomst

Er det noen som har tips til hvordan jeg best kan ta vare på solblomsten min? Jeg er ikke så god på sånt, men jeg vil jo at den skal ha det fint. Sånn egentlig heter den vel gerbera, men jeg liker solblomst bedre. Fin er den iallefall <3


Puseportrett.Hvem har finest pus i verden?

Jeg tørka støv av 50mm objektivet mitt og hadde fotoshoot med Kyrre i hagen i dag. Han er ganske så kjekk <3Fotofest!I morgen inviterer Norsk Fotofagskole til fotofest! Det blir åpent hus i Nedre Ila 39, med foredrag av annerkjente fotografer på dagtid og fest på kveldstid. Foredragsholdere er Morten Krogvold, Gorm Gaare og Jock Sturges. Gorm Gaare og Jock Sturges har hver sin utstilling, Interfoto har en stand og i tillegg er det stilt ut utvalgte studentarbeider fra de siste fire årene. Programmet ser slik ut:

12:00 - Gorm Gaare - MISS LANDMINE
14:00 - Morten Krogvold
16:00 - Jock Sturges - En av de mest interessante FineArt fotografer i vår tid.
19:00 - FEST - BAR - DJ

Foredragene koster 150kr, festen har gratis inngang. Billetter selges i døra, og kommer du mellom klokka 11 og 12 er det jeg som selger den til deg ;) Jeg anbefaler alle fotointeresserte i Trondheim å ta turen innom! Juhu!shadows
The White Stripes - Rag And Bone

Jeg kan ikke skryte av å benytte det fine høstværet vi har i disse dager til turer og diverse, men jeg vet iallefall å benytte meg av det fine lyset som følger med - sola stod rett inn vinduet og lagde nydelige skygger i dag :)

Nå må jeg hive meg rundt og pakke, og helst skynde meg å sove litt også. I morgen tiiidlig går turen til Oslo/Vestfold for å besøke svigerfamilie, så klokka ringer 04.00. Bør vel sove fem kvarter i timen som farfar pleier å si. I tilfelle det blir lite blogging mes jeg er på tur: ha en fin helg!

Hasta la vista!forever not yours
Jeg er ingen a-ha fan, så forventingene til gårsdagens konsert var ikke så alt for store. Men det viste seg å være bra, veldig bra. Gutta har jo gode sanger, og med fantastisk lyd og lys i tillegg ble det en fin kveld. Kjempegod middag med flotte kollegaer, et par ibux og x antall øl gjorde også sitt til at jeg trivdes ;)

Hvordan var din lørdag?Robyn.


robyn @ pstereo 2010

Utstyrt med kompaktkamera blir kvaliteten så som så. Men et godt minne med fine farger i det minste ;)Silje, del fire.

Her kommer siste del av Silje-bildene. To ulike redigeringer denne gangen også, og som vanlig vil jeg høre hvilken du liker best ;) Nå skal jeg mekke meg frokost som jeg skal ta med ut i hagen, så skal jeg ligge der i noen timer og nyte finværet før det er tid for å dra på jobb.

Ha en finfin onsdag!Silje, del tre.

Litt flere bilder fra bursdags-shooten med Silje. To ulike farge-redigeringer, hva synes du funket best? :)Silje, del to.

Ett bilde til av Silje. Hvilket likte du best: farge eller sorthvitt? :)Silje, del èn.Bursdagsbarn, rød kjole, ballonger og finvær i skogen. Sånt blir det fotoshoot av :D Silje er utrolig fotogen, og med venninna hennes Line som reflektorholder/ballongkaster/såpebobleblåser ble det mange fine bilder. Ettersom sola roper på meg ute får det nøye seg med denne lille smakebiten foreløpig, men det kommer nok mer etterhvert :)August allerede?Nok et emo selvportrett. Ikke så veldig beskrivende, humøret er nemlig på topp, men jeg orker ikke lete etter noe annet akkurat nå ;) Klokka viser midt på natta, og det har blitt 1.august. Bare 19 dager til skolestart, det betyr vel at høsten er like rundt hjørnet også. Iiik, hvor blir det av tida?

De siste dagene har jeg latt blogg være blogg. Det er litt slitsomt å tenke i bloggemodus hele tida: "Kan jeg blogge dette? Kan jeg skrive om dette på en morsom måte? Har jeg tatt nok bilder til bloggen?" og så videre, og så videre. Er det noen som kjenner seg igjen kanskje? ;) Det er jo nesten så man glemmer å nyte nuet fordi man er for opptatt med å tenke på hvordan man kan blogge det...

Men nok om det, og over til det jeg egentlig skulle skrive om: I dag var jeg nemlig med som assistent for fotograf Therese Lee Jansen i et bryllup. Nydelig bryllup, nydelig brudepar, nydelig location og utrolig dyktig fotograf. Gøy, og ikke minst lærerrikt! Og best av alt: Det skal gjentas om to uker :D

Men nå! Nå er det natta.

Natta.

Edit: Owæææ! Jeg er plutselig oppe i 100 følgere på bloglovin'! Tusen millioner takk til alle som orker å lese bloggen min, you make my day! Big time <3garden of lightsKjedsomhet i sene kveldstimer kombinert med lys fra Clas Ohlson og ca 10 min batteritid på kameraet gir en håndfull stemningsbilder. Nå er det på tide med en skikkelig fotoshoot snart kjenner jeg ;)White chalk hills


selvportrett


pj harvey - white chalk

Photoshop, levende lys og PJ Harvey i de sene nattetimer. Jeg trives <3a prisoner of history


selvportrett


sia - i'm in here

i'm in here, can anybody see me?
I'm in here, a prisoner of history
Can anybody help?

can't you hear my call?
are you coming to get me now?
i've been waiting for
you to come rescue me
  i need you to hold
all of the sadness I can not
living inside of me

i'm in here, I'm trying to tell you something
i'm in here, I'm calling out but you can't hear
can anybody help?

i'm crying out, i'm breaking down
  iam fearing it all,
stuck inside these walls
tell me there is hope for me
is anybody out there listening?

I'm in here, can anybody see me?
Can anybody help? 
Lykken er ei snurrehuske.

Jeg var barnevakt for verdens beste Thea på søndag <3 Sommer er herlig! Desverre er det ikke mye til sommer her i dag: grått og vått. Kanskje blir det litt trøsteshopping på meg, jeg trenger nemlig ny ansiktsvask fra Lush. Afrodans var forresten kjempegøy, og i dag er jeg støl som en ... stokk? Skal helt klart gjentas :)You crack me up.Nok et lite Photoshop eksperiment. Denne gangen brukte jeg ingen tutorial, men prøvde litt på egen hånd. Bildet er fra aktkurset vi hadde på skolen i vår.

I dag var jeg og Heidi på vanngym på 3T Pirbadet, effektiv trening sier du! I tillegg var det deilig å starte dagen med og boltre seg i vann, så dette skal gjentas. Kombinert med veggisnachos på Bare Blåbær og en tung sykkeltur hjem var dette rene sovemedisinen (jeg blir alltid så trøtt etter å ha vært i basseng). Dermed ble det ettermiddagslur på meg i dag, noe som passet bra ettersom det er nattevakt på planen i kveld. Jobb fra 19.30 til 03.30 , herlig herlig :P

Ha en finfin onsdagskveld allesammen!Sommerkatt.Jeg vil være en sommerkatt som kan kose seg i hagen dagen lang uten en eneste bekymring. Ikke at mine bekymringer er så alvorlige sett i den store sammenhengen, men jeg kunne godt tenke meg å unnvære de likevel. Bildet har jeg redigert på omtrent samme måte som dette, bare litt mer nøkternt. Orginalen ser du her, hvilken versjon liker du best? Jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg synes bildet over er for lilla eller ikke, så kom gjerne med synspunkter :)

Nå skal jeg gomle i meg litt hjemelagd sjokkis og ta med meg nesespray og snytepapir ut i sola. Hurra for sommer!  <3Dreaming of summer.

Før og etter. En "smule" overredigert, I know, men sånn går det når man leker seg med Photoshop tutorials. Jeg har som mål å bli flinkere med bilderedigering i løpet av sommeren (det trengs virkelig!), så diverse tutorials er jo et fint tidsfordriv når man våkner opp med tette bihuler og hovne mandler, sånn som jeg gjorde i dag. Flott start på langhelga mi gitt ;) I morgen er det meldt skikkelig sommervær her i Trøndelag, så jeg har bestemt meg for å trosse alt som heter redusert allmenntilstand og sosialisere litt i godværet - det er her nemlig bare til låns i følge meteorologene.

Nå er det derimot leggetid for små, syke piker (ok, det hørtes litt feil ut, men du skjønner hva jeg mener), jeg skal drømme om sol, sommer og smoothies!Fashion, del 2.Litt flere bilder fra shooten i Oslo i midten av mai. Jeg lever enda, selv om det ikke er så mye liv her inne på bloggen. Dagene går med til skoleprosjekt, stressing og eksamenslesing. Heldigvis har jeg fått tid til både familietreff og minibursdagsfeiring med venner innimellom også :)

Om tre dager går turen til Bulgaria ... vent litt! TRE dager?! Herregud, det føles helt uvirkelig, jeg har jo ikke hatt tid til å tenke på det engang. Jeg som vanligvis har nedtelling flere måneder i forveien og pakker minst en uke før. Den eneste forberedelsen jeg har gjort så langt er å kjøpe ny bikini til den nette sum av 650kr. Det er forresten diskriminering på høyt nivå at vi med vanskelige pupper må ruinere oss på spesialforretning for å finne en bikini som passer! Uansett er det godt å vite at selv om skoleprosjekt og fotohistorie eksamen (mot formodning) skulle gå straka vegen åt helvete, så ligger jeg snart på en strand og nyter solen, en god bok og null bekymringer ;)Edit: Eller ikke? Værmeldingen for Sveti Vlas, plassen vi skal til:Kryss fingrene for at vi slipper å bruke strandparasollene som paraply :(Fashion, del 1.
Foto: Bente Isefjær. Modell: Jeanette Nøland de Geus. Mua: Marthe Kroondijk. Klær: Elisabeth Luhr.

To bilder fra shooten i forrige uke. Nå er det tilbake til hverdagen, med skoleoppgaver, eksamenslesing og alt det innebærer. Jeg får bare bite tennene sammen og drømme om den 2.juni, da går nemlig turen til Bulgaria. Som jeg gleder meg! :DKaleido love.Sånn går no dagan.Verdens herligste tantebarn som jeg tok bilder av på tirsdag! Et digitalt og livlig avbrekk fra den treige og tunge analoge skolehverdagen vi har for tiden ;) Dagene har gått i ett denne uka - fotografering med storformat tar tiiid, dermed blir det lange skoledager med fremkalling og mørkeromsarbeid. Men fra og med i morgen blir det velfortjent pause: skolen reiser nemlig til Kristiansund for å være med på Nordic Light. Nordic Light er en internasjonal fotofestival fullpakket med fotografer, utstillinger og foredrag. Jeg gleder meg!Inspirasjon: Tommasi Ausili.
Alle foto: Tommaso Ausili.

Den Italienske fotografen Tommaso Ausili vant i går hovedprisen under Sony World Photography Awards. Han vant med en serie bilder fra et slakteri kalt "The Hidden Death". Dette sier han selv om bildene:

"Å nå toppen av matkjeden er en lang prosess som begynner med en slutt - slutten på et dyrs liv. Mellom et levende dyr og ethvert stykke kjøtt, samme hvor pent innpakket eller utstilt det er, er slakteriet.

Denne typen "demonteringslinje" er gjemt vekk i anonyme bygninger omgitt av høye gjerder, vanligvis langt fra bysentre og utrolig stille fra utsiden. Ute av syne, følger dyktige arbeidere dyrene mot de siste øyeblikkene i deres liv, som etterfølges av kalde, kirurgiske prosedyrer.

I dødens korridor, mens de går de siste skrittene som fører til den såkalte "fellen", virker det som dyrene er klar over deres kommende skjebne. Lukten av død er i lufta; frykten sprer seg blant dyrene som venter på tur mens de ser den foran dem forsvinne gjennom en jerndør. Det etterfølgende skriket av terror og den desperate lyden av hover er et tegn på at, selv for irrasjonelle dyr, når man først har kommet gjennom den døren, kommer ingen skapninger ut igjen i live."


En utrolig sterk serie som du kan se i sin helhet her. Dette er opprinnelsen til all kjøttmaten vi finner pent og pyntelig pakket inn i kjøledisken. Ikke noe særlig å være stolt av spør du meg.Konkurranse.
Silje Marlen har konkurranse! Ved å lage noe kreativt kan man vinne en CEWE fotobok fra Japan Photo :D Jeg deltar med dette bildet hvor jeg har malt med lys. Dvs. tatt et bilde med lang eksponeringstid i et helt mørkt rom, og brukt en lommelykt for å lyse opp modellen. En kjempegøy teknikk som gir veldig fint lys og fine resultater. Håper du tilgir meg for at bildet ikke er flunkende nytt Silje ;)Mitt drømmealbum.

Caroline har konkurranse! Ved å vise hva man ville hatt i sitt drømmealbum kan man vinne en flott fotobok fra Japan Photo, til en verdi av 300kr :) I mitt drømmealbum ville jeg hatt bilder jeg selv har tatt og som betyr mye for meg, blant annet de du ser over her. Ikke en uoppnåelig drøm ;)

Ønsk meg lykke til!Kannika.Bilder fra fredag, da Kannika og jeg var i studio på skolen :)

I går trosset jeg kaktushalsen og dro på konsert likevel, det var kjempegøy! Howl og Grand Island er to fantastiske norske band alle bør få med seg live. Desverre ble det ingen bilder, for jeg la igjen kompaktkameraet på vors (og der ligger det enda). Nå er det tid for supergod søndagsmiddag og kjærestekos.

Har du hatt en fin helg? :)Woff!

Jeg vil ha en liten hund! Her er en liten smakebit fra lørdagen, da var jeg i studio og tok bilder av denne skjønne krabaten på snart fem måneder. Han heter Preto, er en samojedhund (hvis jeg ikke tar helt feil?) og er utrolig skjønn! Synd at det siste bildet ikke ble i fokus, for en flørt ;)Ingunn.

Modell: Ingunn
Assistent: Heidi

Endelig har jeg tatt meg tid til å rediere noen av bildene jeg tok av Ingunn for en liten evighet siden :) Fineste håret på hele fotofagskolen! Ingunn har også tatt bilder av meg forresten.photoshophotoshophotoshop


- Jeg sendte like greit Liv på en liten Toscana tur jeg.

Sånn kan det gå når man er en smule uinspirert i skolearbeidet, og heller har lyst til å leke seg i Photoshop. Jeg har ikke vært helt i form i dag, så da fristet det mer å se på bilder fra Toscana og drømme om sommer enn å jobbe med metadata og dynamisk omfang. Faktisk har jeg vært i dårlig form av og på i to uker nå, liker det ikke. Heldigvis har jeg legetime neste uke, just in case det ikke går over til da :) Blir jeg bra til i morgen er det siste skoledag før vinterferien som står på planen, hipp hurra!

Har du vinterferie?Reise.

Martine har fotokonkurranse med tema reise, og jeg vil være med! Jeg er som vanlig ute i siste liten, fristen er nemlig i dag ;) Reise kan være så mangt, det kan være en tur til butikken for å kjøpe appelsiner eller det kan være en tur til et annet kontinent for å se på giraffer. Jeg deltar med et bilde fra Kroatia - et av mine yndlingsbilder fordi jeg har så mange gode minner derifra.Premien er et soft fokus filter fra tvspelsweb.se, hipphurra!Liv

To bilder til av Liv. Disse ble ikke levert inn som en del av skoleoppgaven, men det er gøy å redigere litt likevel. Som regel blir jeg faktisk mer fornøyd med etterbehandlingen når jeg redigerer bilder som ikke skal evalueres av lærerne. Da tørr jeg ta i litt ekstra uten å være redd for at noen skal synes det er over the top. Det blir fort amatøraktig når man blir litt for ivrig på kontraster og fargestikk, men pytt pytt ;)I siste liten.

Caroline har fotokonkurranse! Temaet er "Mitt liv", premien er en fotobok til en verdi av 300kr hos Japan Photo, og fristen for å delta er i dag. Mitt bidrag kommer nå i siste liten, og ettersom temaet kan tolkes ganske vidt velger jeg å delta med et bilde av en "liten" krabat som er en stor del av livet mitt. Nemlig Kyrrepusen min. "Liten" i hermetegn, fordi med sine sju kilo og en imponerende vom er han alt annet enn liten. Men han vil for alltid være babisen min ;)Så nå er det bare å krysse fingrene, fotobok er nemlig noe jeg har tenkt på lenge. Jeg har bare ikke fått ut finger'n ;)Frost.Minus 20 grader er kaldt, men veldig fint. Jeg tok noen bilder da jeg gikk til skolen i dag, takk og lov for supervarme sko og to strømpebukser ;)

Er det kaldt der du bor?Fotokonkurranse II.

Fotoverden har konkurranse, så jeg blir med på den også. Temaet er landskap, og man kan vinne en workshop høsten 2010 hos FotoAkademiet på Tjøme i Vestfold. Her er mine bidrag:

Disse bildene ble tatt i Kroatia i 2008. Jeg vil tilbake! <3Fotokonkurranse.

Martine har fotokonkurranse med tema desember, og jeg vil være med! ;) Her er mine to bidrag:


Et splitter nytt, fra nyttårsaften.


Et gammelt fra vinteren i fjor.

Premien er ganske fantastisk, man kan nemlig vinne et close-up +4 filter fra tvspelsweb.se. Jeg har aldri prøvd noe sånt, så det hadde vært gøy å se hvordan, og ikke minst om, det faktisk fungerer :) Fristen for å delta er 03.januar, så hiv deg med du også dersom du har noen gode desemberbilder!Fireworks!Barnefoto.

Vi har kommet oss vel hjem etter en uke i Vestfold, men bloggingen er fortsatt laber. Her brukes tida heller på diverse førjulskos sammen med kjæreste og venner. Juleferie er herlig :D Men for ikke å forsømme denne stakkars bloggen helt så kommer det her noen bilder jeg har tatt nå i høst/vinter. Det har blitt noen "oppdrag", for det meste barne/baby fotografering, og jeg elsker det! Selv om det innebærer både tiss, bæsj og tårer av og til så er det utrolig givende ;)

Kristina:
Aron:


Ingrid Mathea:
Adrian:


Andrea:


Studio fun!

img3586

img3587

img3590

Jeg har lekt meg i studio i dag jeg. Jeg har jobbet også selvfølgelig, men jeg sier ikke nei til litt ballong-skyting når sjansen byr seg.

Har du lekt deg i dag? :)Høsten er ikke så verst.

img8871

img8927

img8904

img8906

img8847


Edith Piaf - La Vie En Rose

Iallefall ikke når man kan gå rundt i byen med romantisk musikk på ørene, være litt i sin egen verden og ta bilder av det fine lyset. Disse er tatt med kompaktkameraet mitt, da herr canon lå igjen hjemme.Happy halloween.

Jeg kledde meg ut i halloweenkostyme for første gang i går. Som tyv. Når man ikke har budsjett til å kjøpe kostyme må man nemlig ta det man finner i skapet, og i skapet mitt fant jeg en sort- og hvitstripete kjole. Kombinèr den med en maske for øynene, og vips: Man er en tyv. Rømt tyv kanskje, ettersom sorte og hvite striper er mønsteret på fangedrakter og antageligvis ikke noe tyver går i til vanlig.

Det blir mye rosa parykk på bloggen for tiden, men her er noen av bildene jeg tok til oppgaven hvor vi skulle la oss inspirere av David La Chapelle. Ida var modell og Ingunn var assistent.

ferdig1

ida2

ida3

Jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet, men dette er iallefall de tre jeg liker best. Ingen av de er det bildet jeg leverte til evaluering, til det valgte jeg et som stemte mer overens med skissen min. Og som jeg var enda mindre fornøyd med ;) Meeen, jeg satser på bedre egeninnsats på neste oppgave. De bildene skal jeg ta på tirsdag, og det skal iallefall ikke stå på innsatsen i forbredelsesfasen ... jeg aner ikke hvor mange timer jeg har brukt på å lete etter den locationen jeg vil ha: Et gammeldags og shabby bad/garderobe. Fremdeles er jeg resultatløs, så hvis du vet av noe som kanskje egner seg i Trondheimsområdet: Rop ut! ;)

Nå er det straks leggetid. Jeg vurderer å be aftenbønn for første gang i mitt liv: I såfall skal jeg be om at den begynnende bomullsåkeren jeg kjenner vokse inni hodet mitt forsvinner i løpet av natta.Tilfeldig.

benteigrunnlys0201

img1620

img1436
Foto: May Iren Thyholt. Redigering: meg.

cecilie005

Et lite og tilfeldig utvalg av bilder tatt i det siste, bare fordi jeg ikke kommer på noe å skrive om.Edit: Snakk om å være langt vekk når man skriver blogginnlegg! Babybildet er det ikke jeg som har tatt, men Maya, babyens mamma. Jeg aner ikke hva jeg tenkte på, tror ikke jeg tenkte noe særlig i det hele tatt, men nå er det iallefall rettet opp ;)Bildeboom.

Jeg er for sliten til å skrive noe i dag, så da blir det bildeboom i stedet. En liten en iallefall ;)

Kyrre var testmodell når jeg skulle prøve mellomformat kamera for første gang:

img005

img007

Heidi var modell når vi malte med lys i studio:

benteigrunnlys0101

benteigrunnlys0102

Og jeg har redigert ferdig bildene av nydelige Iselinn, her er ett av de:

img02201

Mange spurte hvordan man maler med lys, det er kjempeenkelt så lenge man har et kamera man kan stille lukkertiden på, og en bevegelig lyskilde :) Det bør helst være litt mørkt i rommet, bruk stativ eller sett kameraet på noe slik at det står støtt. Hvor lang lukkertid du bør ha avhenger av hvor mye bevegelse du vil vise og hvor lang tid du trenger for å "tegne" det du skal. På muffinsbildene brukte jeg 30 sekunder, men da må eventuelle modeller sitte heeeelt stille. Bruk lav ISO for å unngå bildestøy, rundt 100 er passe. Trykk inn utløserknappen slik at lukkeren åpner seg, da har du 30 sekunder (ev den tiden du har stilt lukkeren på) til å tegne med lyskilden din. Det kan være en lommelykt, en mobil, et talglys, en laser ... hva som helst egentlig.

Passer du på at det er sånn nogenlunde mørkt i rommet, og du har mørke klær på, kan du bevege deg foran kameraet uten at du vil synes på bildet. Det forutsetter også at du har lang nok lukkertid og at du holder deg i bevegelse hele tiden. På den måten kan du være foran kamera og tegne uten at du synes selv, slik som på muffins bildene og det bildet med stokken over her. Vil du ha en tynn strek bør du bruke en liten lyskilde, jeg lånte en penn med en liten lommelykt i enden for å tegne på mine bilder, i tillegg til at jeg brukte en større lommelykt til å lyse opp modellene. Streken vil også forandre karakter avhengig om du har lyskilden rettet mot kamera eller fra kamera, og hvor nære du er det du "tegner" på. Prøv deg frem, it's alotta fun! :)

Visste du forresten at ordet fotografi betyr male med lys?Lys!

Jeg er med på Carolines bildelek, hvor alle bloggerne som er med skal ta bilder til et bestemt tema og poste disse hver søndag. Dette er første gangen, og temaet er lys. Her er mine tre bidrag, litt forsinket ettersom blogg.no var nede i går kveld ;)

img8680

img8715

img8712

Bildene er tatt på et utested med mitt vanlige kompaktkamera, ganske morsom effekt synes jeg :o) De andre deltakerne er: Caroline, Kayso, Maiken, Ingrid Elisabeth, Reidun Beate, Helene, Martine, Carmelita, Janne Helen, Mette, Ane, Sandra Jeanette,  og Monica. Ta turen innom disse jentene og sjekk ut deres bidrag også, mye fint! Temaet for denne uken er satt av Ingrid Elisabeth og er "barnet i den voksne", det blir spennende å se hva som dukker opp av resultater neste søndag :o)Familielykke.

Her kommer noen av bildene jeg tok av Maya og Tor Øystein for en evighet siden. Det ene har jeg vel lagt ut her på bloggen før, men pytt sann - man kan aldri få for mye av det gode.

untitled5

img72871

img72501

untitled4

Fine Maya med fine baby-magen! (Æ kjæm på besøk når litjmainn har kommi ut! <3)

Nå skal jeg hoppe til køys. Det er endelig helg - ikke at det innebærer noen form for avslapning for min del. I morgen er det jobb og foto planlegging, søndag er det workshop og fotoshoot og mandag er det på'n igjen med skole og enda en fotoshoot. Men gøy er det :o) (kanskje med unntak av jobbinga, men penger må man ha). All denne fotograferinga er forresten til en skoleoppgave: Vi skal ta en yrkesportrett serie på fire bilder og en sportsportrett serie på fire bilder. Mine valg falt på skuespiller og turn, så nå er det bare å krysse fingrene for at jeg får løst oppgaven bra :o)

Nattinatt og god helg :DColor me beautiful.

Hvor mye er for mye når det kommer til bilderedigering? Jeg har aldri vært noen fan av overretusjerte modeller som ser ut som de kommer rett fra barbie fabrikken, naturlig er best mener jeg. Men... For det er nemlig et men. Det er utrolig lett å la seg rive med, og det er ingen hemmelighet at jeg fjerner både fremtredende rynker, kviser og poser under øynene på mine modeller. Bleker tenner gjør jeg av og til også. Er jeg dermed med på å styrke det urealistiske skjønnhetsidealet vi har i dag? Antageligvis.

img90203 img90204
Før og etter. Ser du hva jeg har gjort av redigering? Trykk for større bilde.

Her kommer den tidligere nevnte dobbeltmoralen inn igjen: Jeg ønsker et mer realistisk skjønnhetsideal, men redigerer alltid bildene mine. Det er gøy å oppdage at man klarer det som proffene gjør. Jeg har såklart en grense, selv om jeg er noe usikker på akkurat hvor den går - men hud som ser ut som plastikk og bein som strekker seg til himmels kommer nok aldri til å bli mitt varemerke.

Nå tror jeg jeg skal pakke bort Photoshoppen, farge håret og finne senga. Jeg jobba 12 timer i går, sov fire timer i natt, var hjemme fra jobb i dag på grunn av en ikke så snill hodepine, og i morgen skal jeg opp klokka 03:30. A girl needs her sleep... Men jeg skal ikke syte, i morgen er nemlig siste arbeidsdag som fast ansatt, også er det skole skole skole som gjelder :D

Modellen er forresten Marianne fra Trend Models, og bildet ble tatt på Fotopia.no sitt lyssettingskurs :o)

Edit: Appropo naturlig vs. retusjert, se her. Nydelige!Fem kjappe.

Fotoverden har en søt, liten konkurranse: Fem kjappe om deg og ditt kamera. Jeg slenger meg med, så her kommer fem kjappe om meg og mitt.

1. Navn, alder, bosted?
Bente Isefjær er navnet, jeg er 25 år og bor i Trondheim.

2. Hvilket kamera har du?
Jeg har Canon 450D, men skal oppgradere snart. Må bare bestemme meg for om jeg skal kjøpe 50D eller om jeg skal go for broke og kjøpe 5D mark II.

3. Ekstra utstyr?
I tillegg til kit objektivet har jeg Canon EF 50mm f/1.8 II, Canon 28-80mm f/3.5-5.6 og Sigma DC 50-200mm f/4-5.6 OS. Også har jeg en søt liten reflektor :o)

4. Hva fotograferer du mest?
I det siste har det blitt mye portrettbilder.

5. Ditt favorittbilde?

Det endrer seg stadig, men akkurat nå er det dette her:

img7646

Jeg elsker hester, og drømmen om en egen hest lever i beste velgående. Om enn litt mere nedtonet enn for femten år siden ;o)

Bli med på konkurransen du også :o)I do.

Her kommer noen av bildene jeg tok i Elisabeth og Tor Erik sitt bryllup i juli. Planen var å fotografere utendørs, men pøsregnet satte en effektiv stopper for det. Heldigvis var Elisabeth snartenkt, og fikk ordnet slik at vi fikk tatt bilder i et galleri. Der var det store vinduer, høyt under taket og så godt som perfekt å ta bilder, hipp hurra :o)

img6639

img6737

img6643

img66801

img68142

img67362

Her skulle jeg egentlig skrive masse fint om ekteskapet og om kjærligheten, men jeg har ikke tid. Jeg er travel dame vettu, og må løpe så jeg ikke kommer for sent på jobb ;o)

Tusen takk for at jeg fikk ta bilder i bryllupet deres Elisabeth, jeg er kjempeglad i deg! :DBilder i natten.

img8274

img8398

img6206

Man kan få mange fine bilder dersom man våger seg ut av huset på tidspunkt hvor fornuftige folk ligger og sover. Jeg har lovet meg selv å gjøre nettopp det hundrevis av ganger, men foreløpig har det bare blitt halveisløsninger, som disse bildene over: tatt med litt for dårlig kamera og litt for mye promille... Men èn dag skal jeg gjøre det, kle meg godt og gå ut i natten sammen med speilrefleksen. Snart.

Jeg er ikke superaktiv på bloggfronten for tida, men det meste jeg har av tid går med til bildetaking, bilderedigering og vanlig jobbing. Jeg gleder meg skikkelig til skola begynner nå, det er bare to uker igjen. To uker, det er ingenting det. Enten kommer det til å gå veldig fort, eller så kommer tida til å snegle seg framover. Tenker vi satser på det første jeg :o)

God tirsdag allihopa!Horses.

img7685

untitled1

img7646

img76832

untitled2

img7675
Foto.Foto er fantastisk. Og jeg er så heldig at jeg går det siste av totalt to år på Norsk Fotofagskole for å studere nettopp foto. Hva skal jeg bli når jeg blir stor? Jeg aner ikke. Men jeg skal alltid ta bilder.

Min portfolio på TheBIGpicturelibrary.Fotokonkurranse.

Charlotte Larsen har fotokonkurranse på bloggen sin, og jeg er selvføgelig med :o) Temaet er liv, og her er mitt bidrag:

002
- Nydelige Eva.Fotoshoot med Eva Merete.

img5353

Ut på tur, aldri sur! Til tross for overskya vær og sur vind ble det en vellykket fotoseanse i dag. Eva er et naturtalent som modell, og vi fikk tatt mange bilder med ulike outfits. Jeg er superhappy!

028

Dette er ett av bildene, og for å se flere kan du trykke her. Noen ligger under fashion and fun og noen ligger under portraits. Jeg har ikke lagt ut alle bildene, av den enkle grunn at jeg er redd det skal se teit ut med for mange like bilder i portfolioen. Men kanskje de kommer i rykk og napp her på bloggen i stedet.

Og hvis noen lurer på om jeg har glemt fotoskolen ... ja, det har jeg. Eller... egentlig ikke, jeg er nok bare lat og uinspirert. Men det kommer mer etterhvert. Jeg lover :o)Egentlig...

Egentlig burde jeg legge meg nå. Men det er jo ikke noe gøy å gjøre det man må eller bør gjøre, derfor skriver jeg blogginnlegg istedet. I morgen skal jeg tidlig opp. Eller ... tidlig og tidlig fru blom,  jeg må opp  i ni tida, men til å være siste feriedag så er det jo forholdsvis tidlig. Eller hva? Jeg skal nemlig ta bilder av Eva i morgen, ei søt jente jeg jobber sammen med. Det blir gøy! Og litt spennende også, for istedet for å ta bilder i stua som jeg har gjort tidligere skal vi fotografere utendørs. Æ glæde mæ :o)

mennesker02
- Ligner litt på Moby? Eller?

Slenger med et bilde jeg tok for noen uker siden, på Supa i Trondheim, for de som vet hvor det er. Jeg kjedet meg litt, og tok med kameraet en runde på dansegulvet mens de andre satt oppe på BrukBar. Det ble ganske kule bilder, synes jeg, og du kan se resten her hvis du vil. Bare trykk på linken som heter by night.

Sleep thight allihopa
:o)Jau jaggu!

Jau jaggu, bildet mitt gikk videre til avstemming i Hundrings sin fotokonkurranse. Jeg må si jeg er mektig imponert over de andre finalistene, knallgode bilder! Føler kanskje at jeg er litt "out of my league", kan ikke akkurat skryte på meg enormt gode Photoshop skillz. Men kanskje får jeg ekstra stjerne i margen for en litt annerledes tolkning av temaet manipulasjon? ;) Uansett: følg linken og stem på din favoritt!

img7420

Et bilde tatt på tur hjem fra by'n forrige helg. Ser du noe rart?Jeg vil vinne en hundrings!

Nå kom jeg på enda en ting jeg kan gjøre for å slippe å reise meg fra kontorstolen, jeg kan være med i Hundrings sin fotokonkurranse. Temaet er manipulasjon og her er mitt bidrag:

img1742Fotokonkurranser og diverse.

Jeg tenkte å slå to fluer i en smekk med dette innlegget, og delta i ikke mindre enn to fotokonkurranser! Jeg liker å slå ut håret en gang i blandt sjø, jeg er ganske vågal av meg...

Fotokonkurranse nummer èn er det Caroline som holder, her.
Temaet er "Sannheten om bestemor", og her er mitt bidrag:

img4587

Nå er ikke bestemor på dette bildet, men jeg synes det passer til temaet likevel. Inviterer til litt grubling liksom: Hva har skjedd? Hvem er skyldig? Hvor er bestemor? Mystisk ;)

Konkurranse nummer to er det Benedikte som holder, her. Jeg kom over bloggen hennes i dag, og fotokonkurranse må man jo hive seg med på. Her er bidraget mitt:

img9153

Bildet er av tantebarnet mitt, Thea, og jeg valgte det rett og slett fordi jeg elsker det. Måten hun sitter og funderer på, helt fortapt i sin egen navle. Hvilke tanker surrer rundt i det lille hodet? <3I kveld er det pizza, te og en god bok som står på planen. Også er det grytidlig til sengs, jeg skal nemlig stå opp klokka to i natt. Umenneskelig. Mulig jeg unner meg litt luskus og slumrer til halv tre. Misunner du meg? Nei, trodde ikke det ;)

Ha ei superduper helg alle sammen :o)Love: Sunshine.


img4672

img4657

img4662

img4668

...og lensflare <3 Noen bilder jeg tok i går kveld. Nå skal jeg på jobb, min første og eneste arbeidsdag denne uka. Ha en flott fredag folkens :o)Fotoshoot med Frida.

På lørdag tok jeg konfirmasjonsbilder for kusinen min Frida. Her kommer noen av de:

img4188

img4281

img4307

img4287

img4362

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og om ikke lenge skal jeg til pers igjen. Det er konfirmasjonsbilder som står på planen da også, og det blir første gang med en helt fremmed foran kamera. Det kan bli spennende, da min største utfordring er å instruere modellen. Jeg er ikke verdens mest utadvendte person, og når jeg i tillegg er litt usikker på mine egne fotoskillz så får jeg lett hjerneteppe. Men øvelse gjør mester, forhåpentligvis :o)

Nå skal jeg til legen og sjekke hvorfor denne forkjølelsen ikke vil gi seg. Jeg begynner å mistenke allergi... Wish me luck!Jeg burde...

...forbrede meg til intervjuet på Fotofagskolen. Jeg burde, men jeg har ikke energi akkurat nå. Ni timers arbeidsdag fire dager på rappen tar på, og enda har jeg en igjen. Men da er det endelig langfri så jeg skal ikke klage ;)

En bildeserie av min kjære broder og jenta hans:

img2825

img2826

img2827

Søte, ikke sant? :)Fotoshoot med Kari-Anne.

Bedre sent enn aldri! Jeg hadde fotoshoot med Kari-Anne samme dag som Heidi var her, og nå har jeg endelig fått rota meg til å redigere noen av bildene. Kari-Anne er supersøt, og jeg er kjempefornøyd med resultatet!

img197701

img195801

img1984

Jeg har fått flere spørsmål om å ta bilder i det siste, så nå er det to konfirmasjoner og et bryllup som står på planen i vår/sommer. Og forhåpentligvis flere uhøytidlige fotoshoots. Veldig gøy!Fotokonkurranse hos Gilraen.se.

Gilraen.se har fotokonkurranse, og jeg må selvfølgelig være med.
Temaet er påske, og her er mitt bidrag:

img2583

Påskehimmel! Hva er vel bedre enn å nyte påsken med ansiktet vent mot sola og himmelen? Uansett om man er på fjellet, i storbyen eller på jobb, så er sol og blå himmel et sikkert påsketegn. Legg merke til hjerteskyen ;)

Premien i konkurransen er et kamerastativ fra tvspelsweb.se. Jeg ønsker meg veldig, veldig, veldig et stativ, så nå krysser jeg alle fingre og tær for at jeg går videre. Har du et godt påskebilde så sleng deg med du også!


1404
Jeg trenger din hjelp - hvilket selvportrett bør jeg velge?

Jeg skal søke på Norsk Fotofagskole, og nå er det ikke lenge til søknadsfristen. Bare seks dager faktisk, kjenner at jeg får litt panikkfølelse bare av å tenke på det. I søknaden må man sende med en del bilder, hvorav ett selvportrett. Problemet er bare at jeg ikke klarer å velge. Akkurat nå har jeg sett så mye på mine egne bilder at jeg er overbevist om at ingen av de duger, men jeg håper at det bare er den overtrøtte hjernen min som spiller meg et puss ;)

img0141

img232001

Hvilket bilde ville du valgt? Og hvorfor?Farger? Eller fravær av farger?

img2263

img226301

img227701

img2277


Hva liker du best? Sort/hvitt eller fargebilder?
Jeg klarer ikke bestemme meg.Fotoshoot med Anne.

Anne og jeg hadde fotoshoot forrige uke, og her kommer resultatet:

img164001

img1764

img1665201

img1722

Jeg er superhappy! Kan ikke bli noe annet enn bra med så fin modell da :D Jeg storkoser meg med bilderedigering, og har helst lyst til å sitte hele natta. Men nok er nok, kjenner jeg er litt firkanta i øynene nå, så resten får vente til i morgen. Jentekvelden var forresten kjempekoselig! Vi spiste kjempegod taco, proppa i oss mengder med sjokkis og potetgull, spillte litt wii og masse Alias. Også skravla vi selvsagt. Litt ;)Søndagskos.

img2109

img2116

img2144

img2091

imag0024

imag0019Fotoshoot med Heidi.

Da har jeg redigert noen av bildene fra fotoshooten med Heidi på torsdag. Egentlig hadde jeg bestemt meg for å jogge en tur og vaske badet, men dette er jo mye morsommere. Heidi er skikkelig fotogen, og jeg er kjempefornøyd med resultatet :D

img1852

img190505

img17982

img186301

Fin ja? :D

Jeg skal redigere bildene av Anne og Kari-Anne etterhvert også, men jeg MÅ virkelig shine over badet nå. Det er greit om det ser sånn nogenlunde beboelig ut her, i kveld skal jeg nemlig ha jentekveld. Det blir koooselig ;)Blommor.

Kanskje det mest oppbrukte motivet noensinne. Men ikke uten grunn, blomster er nydelige!

img1610

img1139

img2200

img2348

img5036Kjærlighet.

Jeg skal på jobb, og har egentlig ikke tid til å skrive blogginnlegg nå, men jeg må bare dele dette!

003tile

Days with my father, en så utrolig nydelig bildeserie og historie at jeg vet ikke hva jeg skal skrive om den engang. Bare trykk på linken.Inspirasjon!

001tile

004tile

006tile

030tile

038tile
Foto: Guy Bourdin.

De siste dagene har jeg lett litt rundt på det store, vide internettet etter inspirasjon. Jeg vet nemlig at jeg mest sannsynlig vil få spørsmål om hvilke fotografer jeg ser opp til dersom jeg skulle være så heldig å bli innkalt til intervju på Norsk Fotofagskole. Det har ikke vært lett, men nå har jeg iallefall funnet èn: Guy Bourdin! Avdøde Guy Bourdin var en fransk fotograf, født i 1928. I løpet av sin karriere har han blant annet hatt et tett sammarbeid med franske Vouge og tatt bilder for Harper's Bazaar, Issey Miyake og Versace. Ikke verst gitt! Guy Bordin revolusjonerte motefotoet på 60- og 70-tallet, og så godt som alle av hans motebilder og reklamebilder kan uten tvil også betegnes som kunst. Alle de seks første bildene er for eksempel skoreklamer. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å ha de hengende på veggen, for å si det på det viset.

Så flink og kreativ skal jeg også bli ;) Har du tips om andre fotografer av interesse, så rop ut!Home sweet home.

Jeg elsker...

1
...natt. ikea lampe. gardiner.

2
...gardiner. taklampe. telys

3
...bøker. kalender med bestemor og bestefar på. klokke.

4
...fin stemning. søt pusekatt. morsom kjæreste med nachos.

5
...kjøkkenhyller med eggeglass. vin. smoothie for to.

6
...praha te. venner. ørepynt. stjerner.

Hva liker du best hjemme hos deg?
The BIG Picture Library.

Det er så mye jeg har lyst til å lære meg! Blant annet så vil jeg lære meg å lage hjemmeside, slik at jeg kan få meg en ordentlig portfolio på nett. Men å sette seg ned med html, css, dreamweaver og alt det der frister ikke så veldig. Jeg har faktisk forsøkt, men jeg kan vel ikke akkurat skryte av enorm innsats og pågangsmot, det var vel heller mer sånn "Åååeh! Herre e vanskeliiiig! Æsj."  Så hva gjør man da? Jo, man tyr til andre lettvinte løsninger. Iallefall gjør jeg det, så nå har jeg ordna meg et sånn lite BIG Picture Library. Det mangler nok litt på å kunne kalles en portfolio, men det e likar enn itjnå.

0903Backstage.

Det er jammen ikke enkelt å ta bilde av seg selv, men må man så må man. Selvportrett er nemlig ett av bildene som skal være med i årets søknad til Norsk Fotofagskole. Jeg ligger mildt sagt litt på etterskudd når det kommer til det å jobbe med søknaden, får panikk nesten bare av å tenke på det. Så i dag tok jeg meg selv i nakkeskinnet, man må jo bare begynne en plass. Ikke sant?

Jeg pakka kamera, stativ, en sekk full av "oufits" og sminke, å sneik meg opp på loftet til naboen. Naboen er på vinterferie, men jeg er ingen innbrudstyv altså: Loftet står ubrukt, og jeg spurte om lov først. Oppe på loftet var det ca. to plussgrader, noe som passet litt dårlig ettersom jeg var fast bestemt på å bruke kjole... Heldigvis fant jeg en panelovn før jeg frøys ihjel.

img0329
- Sminkebordet mitt.

img0073
- Sånn ser det ut når man må stille fokusen, og helst skulle vært to plasser samtidig.

img0083
- Er du ferdig med å ta bilder nå Mr.Canon? Ikke det nei...

img0155
- Og sånn ser det ut når fokusen ikke ble helt som man hadde tenkt alikevell...

Jeg sier bare èn ting: forbered deg på mye løping og knoting dersom du skal ta selvportrett noengang. Iallefall hvis du har litt begrenset med utstyr, slik som meg. Resultatet kommer på fotobloggen etterhvert, men først må det redigeres :)Bente baker nytt objektiv og tester pizza.

I går fikk jeg pakke i posten! Det er ikke hver dag jeg får pakke i posten, så bare det alene er nok til å gjøre meg glad. Når det i tillegg er det nye objektivet mitt som kommer, da er det toppen av lykke! Etter å ha svømt i slaps ned til postkontoret og opp igjen for å hente det, så måtte det jo selvfølgelig prøves MED EN GANG. Tålmodighet, hva er det? Dermed ble det til at jeg kombinerte pizzabaking og knipsing.

dpp0032
- I <3 pizza.

img9979
- Min sin del.

img9980
- Alex sin del.

img9983
- Beste pizza'n ever!

Objektivet er et Canon EF 50mm f/1.8 II. Oversatt så betyr det at det er ett billig-objektiv (894kr), med fast brennvidde på 50mm og mulighet for blender 1,8. Oversatt igjen så betyr det at det er et lyssterkt objektiv som egner seg fint til portretter. Eller pizza bilder. Det er veldig uvant å ikke kunne zoome, men det blir jeg vel vant med etterhvert. Må lære meg å bruke føttene istedet. Det var gøy å leke seg litt med fokuspunkter iallefall, selv om jeg nok trenger litt mere trening før alt sitter som det skal.
Man bruker gjerne litt tid på å bli kjent vettu, og sånn sett så passer det jo bra at det ble noen bilder i dag også. Jeg har brukt så og si hele dagen på å ta selvportrett. Det er jammen ikke enkelt! Skriver mer om det senere, nå er det straks middagstid og i kveld skal jeg jobbe. Det er en fryd å jobbe når man kan ha med resteravverdensbestepizza som matpakke!

Fototävling.

Jag är med i Christian's fototävling där du kan vinna valfria fototillbehör
hos
fotofyndet.se till ett värde av 400:- . Vill du också vara med? Klicka här!


Nei, jag har inte blivit svensk. Inte alls. Selv om jeg skulle ønske det; svensk er et nydelig språk. Uansett, jeg er med i Christian Andersson's fotokonkurranse - trykk på linken over om du vil vite mer, eller delta selv. Om ikke annet så er bloggen hans virkelig verdt en titt. Talentfull kille! Jeg deltar med dette bildet:

bente


Ønsk meg lykke til!
Dagens bilde.

Ciao! Che bella giornata!

Le presento il signor Rossi. C'lè stato un terremoto...
Non m'importa un bel niente, but da un lato quello il è il castello.

Dette bildet er tatt på Nationaltheatret stasjon i Oslo, høsten 2007. Push it!

national
© Bente Isefjær

Jeg skal forresten til Italia! Ikke i dag, men i april.
Det er derfor jeg øver meg litt, kjekt å kunne noen fraser.

Devi perderti nella musica. Arrivederci!

Winter wonderland.

Hva gjør man når man har vært syk i fire dager, og er blitt lei og rastløs av å holde seg inne? Jo, man går ut og tar bilder av fine snøen. Midt på natta.


Det har falt masse, masse snø her i trondheim de siste dagene. Endelig sier jeg bare! Det var utrolig stemningsfult å være ute i all den snøen, og med dèt fine lyset klokka ett på natta. Litt skummelt også, for hver gang det ramlet snø fra et tre eller et tak skvatt jeg himmelhøyt. Mørkeredd jeg? Nei da.

Er du mørkeredd?
Har du noen gang gått ut alene midt på natta? For å ta bilder, eller bare å nyte stillheten?

Fotoshoot med Thea.

La meg få introdusere verdens skjønneste og herligste: Tantebarnet mitt Thea!
Disse bildene ble tatt før jul en gang, men bedre sent enn aldri som det jo heter :)

dpp025 dpp0232
dpp0245horz dpp0248 copy
-Trykk på bildene for å se stor versjon.

Gi meg en utfordring!

Og i det jeg skriver dette er det nesten så jeg tisser i buksa: Jeg er egentlig ikke særlig glad i utfordringer. Men de er nødvendige, og nå trenger jeg din hjelp: Jeg vil at du skal gi meg en foto-oppgave! Det kan være alt fra å illustrere en bestemt sang, ta et bilde med et bestemt tema, ta et bilde hvor du forteller meg hvilke elementer som skal være med, osv. osv. Bare fantasien setter grenser, men det beste er jo selvfølgelig om det er noe som er realistisk for meg å gjennomføre. Å si at jeg har begrenset med utstyr er vel en underdrivelse. Hvis du vil så kan du jo slenge på litt tekniske krav også, som f.eks. blits vs. ikke blits, lukkertid, dybdeskarphet o.l.

img4060horz
© Bente Isefjær


Dette tror jeg kan bli gøy, så nå må dere bare fyre løs. Alle som en! :)Dagens bilde.

Som dagens bilde velger jeg et av bildene jeg har tatt i jula. Bildet er tatt på Berg i Tønsberg, hvor svigerfar og madamen bor. Kjempefin utsikt, kombinert med frost og klar morgensol. Herlig!

img7191
Trykk på bildet for å se det stort.

Nå for tiden tar jeg kun bilder med min kjære Ixus, da speilrefleks kameraet mangler objektiv. For å toppe det hele har jeg selvsagt klart å rote bort laderen til kompaktkameraet, som nå er tomt for batteri... Heldigvis har mange snille nisser hørt julegaveønsket mitt i år: penger! Så nå skal jeg bestille nytt objektiv så snart jeg har bestemt meg for hvilket.

Er det noen som har forslag til objektiv? Jeg har Canon 450D.

Dagens bilde.

Jeg er mega trøtt og gjør det enkelt i dag. Dagens bilde:

bente5

-Selvportrett tatt i sommer.Nattinattallesammen!


Sorg og glede.

Sorg:

img6790

Kameraet mit har amputeeeert! :'(
Mr.Canon fikk vondt i objektivet sitt og måtte amputere. Nå er han desverre sykemeldt helt til nytt objektiv kan skaffes; det kan ta tid, ettersom transaksjonen må godkjennes av DnBNor først... Veldig dårlig timing: Fotofagskolen har nå lagt ut hva som skal være med i neste års søknad, og da trenger jeg hjelp av Mr.Canon!

Glede:

img6772

Jeg vant, jeg vant! Jeg fik prisen for beste bilde på fotokurset! Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan det er mulig, det ble levert utrolig mange gode bilder i løpet av de ti ukene kurset varte. Jeg vant med selvportrettet jeg leverte i oppgave 5 - kreativ bruk av blitz. I følge GT vant bildet mitt fordi det hadde mange av de egenskapene de ønsket å lære bort på kurset. Ellernoesånt, jeg var så forvirra at jeg ikke fikk med meg alt som ble sagt :P Kameraet er faktisk et ordentlig kamera, kjøpt hos en antikkforhandler i Marrakech og lakkert i ettertid. Artige greier :D

Siste kveld på fotokurset.

Ti uker har gått alt for fort, og jeg kommer virkelig til å savne de ukentlige kurskveldene. Therese og Ronny har gjort en kjempeflott jobb, og alle deltagerne har vært supre! Heldigvis skal vi møtes igjen etter nyttår alle sammen, kanskje kan vi gi oss selv foto-oppgaver så fotograferinga ikke dabber av? :P

Oppgaven til denne gang var å ta en dokumentarserie på åtte bilder. Jeg har vært i Praha, og valgte å dokumentere bylivet der:

1

2

3

4

5

6

7

8


Fotokurs, oppgave 8.

Som nevnt; temaet var stil-life denne gangen. Jeg lånte først smykker for nesten 2000kr på Accessorize på Trondheim Torg, og brukte en hel dag på å ta bilder av de utendørs. Det ble ikke noe av noe den dagen, og jeg pådro meg neglebitt på samtlige tær forgjeves... Jeg forbannet alt som het vinter, snø og smykker, satte kursen mot Ultra og kjøpte masse kul mat i stedet.


Photobucket

  
Photobucket


Photobucket


Det ble ti tusen ganger bedre, og jeg sier meg fornøyd med resultatet :) Det var utrolig gøy med stil-life fotografering når jeg først fikk det til! Mat var nok ikke et dumt sted å starte, da de friske fargene og de spennende formene og teksturene gjør motivet interessant. Dette gjør jeg gjerne mer av!

På fotokurset i går hadde vi besøk av Geir Terje Nergaard, eller GT som han også kalles. GT er lærer ved Fotofagskolen og har vært det siden oppstarten i 2001, og han jobber som reklamefotograf i Trondheim. Han virker som en utrolig dyktig fotograf, og han var iallefall kjempeflink til å holde foredrag. GT fortalte oss om dokumentarfoto, og viste oss mange eksempler på sjangeren, da det er oppgaven vår til neste gang. Det blir spennende! :D

Og til alle foto-interesserte der ute: hva liker du best å ta bilde av?

Fotokonkurransejulekalender!

Jenta bak denne utrolig søte bloggen arrangerer fotokonkurransejulekalender. Det er tre ting på èn gang det: Foto, konkurranse og julekalender. Det blir ikke bedre enn dette, så da må jeg selvfølgelig være med :)

Temaet for 1.desember er "ta eit bilete som beskriver 1.desember-kjensla for deg".

1.desember pynter jeg til jul, og julepynt for meg er først og fremst levende lys. Denne telysholderen har jeg fått av bestemor, og når lyset i den er tent, da kommer julestemninga virkelig for fullt. Selvsagt må man også spille julemusikk, og gjerne drikke kakao mens man pynter :)

dpp0380

Fotokurs, oppgave 6.

På onsdag var vi i studio, og jeg har bare ett ord: Fantastisk gøy!  Vel... det ble to ord, men det er ikke så nøye. Det ble ikke så mye tid til bildetaking på hver, vi var tross alt elleve stk. i ett studio, men det ga uansett mersmak! Nå gleder jeg meg virkelig til kurset i lyssetting i januar =)

 

backstage
- Backstage


Jeg må innrømme at jeg var bittelitt stressa, dette var min første gang i studio med lysmåler, hovedlys, stikklys og mere til. Men med god hjelp fra Therese ble ikke resultatet så verst:

 

01bente

- Orginalbildet

 

Jeg fikk tilsendt kun ett av bildene (jeg måtte ta bildet med kurslederens kamera, da mitt ikke kunne brukes med blitsene), og oppgaven til neste gang er å redigere bildet. Under er noen redigerte versjoner, men kjenner jeg meg selv rett så blir det nok utallige varianter til  :)

 

08

 

 09 copy

 

Bør jeg beholde den hvite rammen eller bør jeg fjerne den? What do you think?

 

 


Photoshoot! Og resultatet ble...

På lørdag hadde vi en liten photoshoot i mitt veldig hjemmelagde og veldig midlertidige hjemmestudio. Maya, Gunn Siri og lille Ingrid Mathea var innom, og det var Maya og Ingrid som skulle i rampelyset.

img5942 

02

img5986

dpp0036

dpp0037

img5781 copy

img5792

Selv er jeg ganske fornøyd med resultatet, så får vi håpe at de som skal bruke bildene også blir det :)

Lyset var (som vanlig) en utfordring. Selv om vi har to meter takhøyde, og tilsvarende høye vinduer så blir det ikke så lyst som man skulle tro. Jeg ønsker meg herved brede vinduer! Eller et eget studio da, hadde ikke vært så ille det heller ;)  Og mens vi er inne på temaet lys: Jeg har meldt meg på et kurs i lyssetting! Det er i regi av nettsiden Fotopia, som endelig holder kurs i Trondheim. Det er kun èn dag, men jeg håper det blir nok tid til å prøve og feile, spørre, mase og lære plenti alikevel. Datoen er 31.januar 2009, jeg gleder meg! :D

I kveld er det fotokurs igjen, og i dag skal vi ta bilder av modell i studio. Jeg må si jeg er litt smånervøs... Jeg er håpløs på å instruere den som står foran kamera, jeg har mer enn nok med å tenke på blender/lukkertid/ISO/fokuspunkt/utsnitt, og så videre, og så videre. Forhåpentligvis vil dette fungere som et lite dytt i riktig retning, det er en første gang for alt, og alt må læres :)

Er det forresten noen som kan forklare meg hvorfor blogg.no kutter bildene mine av og til? Og hvorfor jeg får titusen pop-up faner nesten hver gang jeg laster opp bilder?

Fotokonkurranse II

Hundrings har ny fotokonkurranse på gang. Temaet er natur, og jeg må selvfølgelig være med denne gangen også. Her er mine bidrag:

img5165

- Juledekorasjoner i Trondhjæm by.


img5645

- Høstsol på Bakklandet.

Fotokurs, oppgave 5.

Nå er klokka snart 07:00, og jeg har alt vært våken en time. Jeg våkna helt uten grunn klokka seks, og med en sulten mage og fotoidèer og dyrevern surrende rundt i topplokket, var det bare å vinke hadet på badet til Ole Lukkeøye. Dette ligner ikke meg, ikke i det hele tatt! Men når man først er oppe så kan man jo like godt gjøre noe fornuftig, så den siste timen har jeg lest enda mer om pelsdyroppdrett og dyrs rettigheter. Jeg tror jammen meg jeg er på god vei til å bli en aktivist jeg altså..!

Men over til det jeg egentlig skulle skrive om: vår siste foto oppgave. Denne gangen var oppgaven kreativ bruk av blits, og her er resultatet:

img5709
- søvnløs?

blits
- selvportrett.

Jeg har (som med det meste annet innen foto), null erfaring med å jobbe med blits. Jeg har heller ingen ekstern blits til hjelp, så da taver man det man haver. På begge bildene har jeg festet et sammenrullet A4 ark til blitsen på kameraet, noe som ga en "lommelykt" effekt.

Gårsdagens desidert beste bilde var Silje Marlen sitt, utrolig stilig! :D

Og vips! så var klokka snart åtte. Nå må du ikke tro at jeg har for vane å skrive så sakte, til mitt forsvar så har jeg lagd frokost og matpakke til min kjære i mellomtida. Så snill er jeg :P

Nå tror jeg kanskje jeg skal krype oppi senga igjen, og se om det er mulig å få en time eller to til på øyet. Jeg har jo tross alt seinvakt i kveld, og da er det greit å ikke være helt dødtrøtt når jeg skal kjøre hjem etterpå.

- Nattinatt / God morgen (stryk det som ikke passer).

Fotokurs!

Jeg går for tiden på et ti ukers fotokurs på Norsk Fotofagskole, hvor Therese og Ronny er kursledere.

Tenkte jeg skulle legge ut oppgavene, og resultatene av oppgavene, og forhåpentligvis vil man kunne ane en liten fremgang etterhvert =)

Oppg.1 - Portrett

Ett portrettbilde med lite dybdeskarphet, hvor man kun skulle benytte tilstedeværende lys.

img3710

Oppg.2 - Brennvidde og perspektiv

Her skulle vi ta bilder med både vidvinkel og tele.

bentetele1        bentevidvinkel2
Tele                                                                   Vidvinkel

Oppg.3 - Komposisjon

Her skulle vi ta to bilder; ett hvor det gyldne snitt kom tydelig frem, og ett hvor komposisjonslinjer i omgivelsene kom tydelig frem.

img4646       bentekomplinjer
Det gyldne snitt                                              Kompsisjonslinjer/elementer

Oppg.4 - Miljøportrett

Ett miljøportrett med bevisst valg av tilstedeværende lys. Og det måtte være av noen vi ikke kjente.

photoshop

Så lang er jeg mest fornøyd med det siste bildet. Jeg må bli mye  flinkere til å planlegge, tenke kreativt og ikke minst finne modeller og lære meg å instruere de. Skumle greier! :P
Jeg savner også utstyr som gir meg litt flere muligheter. Ekstern blits, reflektor og stativ for å nevne noe! Men snart er det jul. Hvem vet hva julenissen bringer ;)

Hva skuer mine små blå??

Månedens blogger Hundrings, har en fotokonkurranse på gang, og der må jeg selvfølgelig hive meg med!

Restriksjoner på antall bilder glimrer med sitt fravær, så jeg bidrar med MANGE!
Nei, ikke mange. Tre.
Her:img3049 copy

Lille Thea har så mye hun skulle sagt.img2636horz copy

Selvportrettimg4748horz copy

Bikkjeportrett.


Dett var dett! Nå gjenstår bare å ønske meg sjøl lykke til :P


Bilder fra Trondheim.


Jeg har vært mye ute og fotografert både stort og smått i det siste, her er noe av resultatet:

img4748 copy

- hunden som ikke kunne bjeffe.


img5193

- trollsk på Bakklandet.


img5165

- julestemning i høstmørket.


img4815

- kulturdetalj.

hits