Dyrevennlig forbruker (benteblogg)Dyrevennlig forbruker - ansiktsrens.Det er tid for dyrevennlig forbruker igjen, og i dag tenkte jeg å dele mine to favoritter når det kommer til ansiktsrens.

Førstemann ut er Angels On Bare Skin fra Lush, en fersk blanding av bl.a. mandler og essensielle oljer. Den har en kjempegod konsistens og den passer til alle hudtyper. Jeg elsker denne! Jeg bruker den morgen og kveld, og den er effektiv men mild. Angels On Bare Skin er vegansk og den inneholder ikke parabener, hurra! Jeg har skrevet om den tidligere også, og det kan du lese her. Jeg fant desverre ikke Angels On Bare Skin i Lush sin norske nettbutikk akkurat nå, så jeg er litt usikker på prisen. Den er iallefall ikke dyr! Forhåpentligvis er de bare utsolgt på nettsiden, men uansett får du kjøpt den i butikkene i Oslo og Trondheim. Anbefales på det varmeste!

Nummer to er en litt mer tradisjonell ansiktsrens som jeg brukte mye før. Den er fra Clarins og heter One-Step Gentle Exfoliating Cleanser. Dette er et alt-i-ett produkt, det vil si at den fjerner sminke, renser og skrubber (OBS: skal ikke brukes til å fjerne øyesminke), og den kan brukes daglig. Denne passer best for en normal til kombinert hud, lukter nydelig av appelsin/sitrus og gir en fantastisk frisk og ren følelse. Jeg fant ingen ingrediensliste på nett for denne, så jeg kan desverre ikke si noe om innhold av animalske ingredienser og/eller parabener. Hvis noen vet: rop ut! Jeg har også skrevet om denne tidligere, det kan du lese her. Koster ca. 250kr på parfymeri og ca. 190 på tax-free.

Hva er din beste ansiktsrens? Er den dyrevennlig? :)


Dyrevennlig forbruker - øyesminkefjerner.

Tiden er kommet for nok et innlegg med tips til en dyrevennlig livsstil, og denne gangen er det øyesminkefjernere som står for tur. Jeg bruker vannfast mascara (vet ikke hva det er med meg, men hvis jeg bruker vannløselig mascara ser jeg ut som en emo-panda før det har gått fem minutter), og har dermed prøvd min andel sminkefjernere. Min erfaring er at for å fjerne vannfast mascara skikkelig så må man ha en oljebasert sminkefjerner som også kalles to-fase sminkefjerner. Disse må man riste før bruk for å blande oljen og "vannet".Førstemann ut er Beauty Without Cruelty (ikke to-fase), kjøpt på iHerb for ca. 36kr. Denne får god omtale på iHerb, men desverre ikke så god omtale av meg. Uansett hvor mange runder jeg tar med denne så forsvinner ikke mascaraen. Jeg bruker den til å fjerne concealer og øyeskygge de dagene jeg ikke bruker mascara og denfungerer antageligvis bra på vannløselig mascara, men jeg kommer nok ikke til å kjøpe denne igjen.

Simple (ikke to-fase) synes jeg er hakket bedre enn BWC, men ikke så god som jeg skulle ønske meg. Det er fremdeles mascararester igjen under øynene neste morgen. Selges på bl.a. Vita og Sparkjøp og koster rundt 30kr om jeg ikke husker feil. Fungerer også antageligvis bra på vannløselig mascara.

Clinique, Take the day off (to-fase) er den første av disse fem som faktisk gjør jobben. Fjerner mascaraen raskt og enkelt, og er mild mot øynene. Det eneste negative er en litt plundrete topp. Koster 153kr på strawberrynet.com.

Clarins, Instant eye make-up remover (to-fase) er jeg også fornøyd med. Den er like god som Clinique sin, men har en bedre topp løsning, så jeg velger derfor helst denne. Jeg fant ikke pris på nettet, men på tax-free koster den 169kr.

Så til dagens vinner, nemlig kaldpresset olivenolje! Jeg måtte ty til olivenolje en dag jeg gikk tom for vanlig sminkefjerner, og nå bruker jeg ikke annet. Det er både supereffektivt og skånsomt. Jeg har helt litt olivenolje på en gammel sminkefjerner flaske, og bruker det på en bomullspad fuktet med et par vanndråper først. Og det er ikke bare bra, det er billig også. Hurra! Er du skeptisk kan du se en liten videosnutt her :)

Har du tips til dyrevennlig øyesminkefjerner?


Dyrevennlig forbruker - intimvask.

RFSU sin intimvask Daily Fresh er et godt tips til deg som vil bruke dyrevennlige produkter. Den kan kjøpes på apotek, på kondomeriet og på kondomeriet sin nettbutikk, her. Jeg har brukt denne lenge nå, og er strålende fornøyd. Jeg tror den er vegansk, men skal ikke påstå dette 100% sikkert. Noen som vet? Jeg ser at Lactacyd står på Dyrevernalliansens grønne liste, og de har vel også intimvask om jeg ikke tar helt feil? Uansett bør du styre unna Dr. Greve og Asan, da de begge er testet på dyr.

Vet du av flere dyrevennlige intimvasker, så kom gjerne med de :)

 


Dyrevennlig forbruker - rengjøring.

De fleste (om ikke alle?) tradisjonelle rengjøringsmidler man kjøper i dagligvarebutikk er testet på dyr. Kjøper du Zalo, Blenda, Omo osv. støtter du dermed denne industrien, selv om du antageligvis ikke ønsker det. Dyrevennlige rengjøringsmidler finner du ofte på helsekostbutikker, her i Trondheim kjøper jeg på Helios og Etikken.


- Disse produktene er blant de du må unngå hvis du vil være en dyrevennlig forbruker.

Så hva kjøper man i stedet? Det er desverre ikke like mange dyrevennlige produkter å velge mellom, men se etter Ecover og Planet Pure på helsekostbutikker. Selv har jeg oppvaskmiddel med duft av grapefrukt fra Ecover, og toalettrens og vindusvask fra Planet Pure som jeg er kjempefornøyd med. På iHerb selger de rengjøringsmidler fra Seventh Generation som også er dyrevennlige. Jeg har ikke prøvd disse men tipper jeg kjøper derifra neste gang jeg trenger noe, prisene ser nemlig også ganske vennlige ut ;)Vaskenøtter. Posen til venstre på bildet er en prøve på vaskenøtter kjøpt på på iHerb. Disse er beregnet på klesvask og de er både dyrevennlige og 100% naturlige. Jeg har ikke rukket å teste de enda, men kommer med omtale så snart jeg får prøvd de. På vaskenøtter.no kan du lese mer om hva dette er for noe, og prisene på denne siden er faktisk gode, også sammenlignet med iHerb.

Noe som bringer oss over til det mange sikkert lurer på:  nemlig prisene. Det er jo ikke til å komme unna at noen av disse produktene er litt dyrere enn de tradisjonelle rengjøringsmidlene. Likevel synes jeg ikke det er hårreisende dyrt: vindusvasken på bildet over kostet for eksempel 32kr på Etikken. Til sammenligning koster Jif universalspray 37kr for samme mengde på matnet.no. 500g vaskenøtter koster 120kr og holder til minst 60 maskinvask. Til sammenligning koster 18 Omo Color tabletter 60kr på matnet.no. Jeg husker ikke de nøyaktige prisene på oppvaskmiddelet og toalettrensen, men tror de kostet mellom 40 og 50 kroner, ingen ille pris når de er så drøye i bruk :)

Et kjempestort pluss med disse produktene er at de i tillegg til å være dyrevennlige også er miljøvennlige. Mens tradisjonelle rengjøringsmidler inneholder stort sett bare kjemikalier er disse alternativene i større eller mindre grad basert på naturlige ingredienser og bærekraftig utvikling, noe som er snillere både mot folk og miljø. Så slå et slag for dyrene, miljøet og deg selv og legg turen innom helsekosten neste gang du skal kjøpe oppvaskmiddel!

Har du erfaring med dyrevennlige rengjøringsmidler så kom gjerne med de :)Dyrevennlig forbruker - hvordan komme i gang.

Jeg har lenge tenkt på å lage et fast innslag her på bloggen kalt dyrevennlig forbruker, en slags miniguide hvor jeg skriver om dyrevennlige produkter jeg bruker: hvor jeg finner de, hva de koster og hva jeg synes om de. Og kanskje også noen andre tips og triks underveis.

Å være en dyrevennlig forbruker er ikke vanskelig, det handler handler om bevisstgjøring og valg. De fleste har hørt om kosmetikk som er testet på dyr, men det er kanskje vanskelig å se for seg at man selv faktisk bidrar til dette dersom man ikke er en kritisk forbruker. Med disse innleggene håper jeg å bevisstgjøre flere, slik at flere kan ta dyrevennlige valg når de er i butikken.

Hva er så dyrevennlige produkter? Definisjonen vil nok være forskjellig etter hvem du spør, men i mine øyne er det produkter som ikke er testet på dyr, som ikke inneholder ingredienser som er testet på dyr og som heller ikke inneholder animalske ingredienser. Husk at dette gjelder ikke bare kosmetikk, men også hudpleie, apotekvarer, mat og rengjøringsmidler. Hovedfokuset i disse innleggene vil ligge på kosmetikk, hudpleie, rengjøring osv, vegansk mat er det jo en del av på denne bloggen fra før ;)


- Rotter er et av de vanligste forsøksdyrene.

På nettet finnes det flere lister over hvilke selskaper som tester på dyr og hvilke som ikke gjør det, de listene jeg bruker når jeg skal orientere meg er Peta sin og Dyrevernalliansen sin. Jeg skal være den første til å innrømme at det kan være vanskelig å ha oversikt til å begynne med, så her kommer noen tips til de av dere som måtte være i startgropa:

- Bestem deg for å begynne ett sted, og ta èn ting om gangen.
- Begynn for eksempel med mascaraen eller deodoranten din: Se om du finner merket på den røde eller den grønne listen, og sjekk ingrediensene.
- Finner du ikke ut om merket tester på dyr må du ikke gå ut i fra at det dermed er dyrevennlig. Send produsenten en mail og spør, og husk at de ofte gir lange unnvikende svar som må leses med argusøyne.
- Viser det seg at produktet er testet på dyr eller inneholder animalske ingredienser begynner så letingen etter alternativer. Søk på nettet eller ha en liste over dyrevennlige merker i veska når du er ute og handler.
- Smart tips: Finner du et dyrevennlig alternativ så kjøp det med en gang, selv om du ikke har brukt opp det gamle produktet. Dermed har du det liggende klart når det gamle produktet blir tomt, det er nemlig lett å kjøpe det du er vant til når du haster innom butikken og bare MÅ ha en ny mascara før helga.
- Etterhvert som du finner dyrevennlige merker du liker blir det lettere og lettere å bytte ut andre ting også, kanskje finner du ditt nye favorittmerke?.

Noen nyttige linker:
Her kan du lese om dyreforsøk (Dyrevernalliansen)
Her kan du også lese om dyreforsøk (NOAH)
Hilde Christina er hudpleier og anbefaler produkter som ikke er testet på dyr. (Om de er veganske vet jeg ikke.)

- Sååå glade blir vi hvis du velger dyrevennlig!

Hva tror du? Kan det bli interessant å følge en DIY dyrevennlig miniguide? Neste innlegg kommer i løpet av helga, og er om dyrevennlige rengjøringsmidler :)hits