Blogg (benteblogg)Ny start.

En æra er over. Etter tre og et halvt år med blogging her på Benteblogg (om enn noget sporadisk mot slutten) skriver jeg nå siste innlegg. En gang i fjor sommer dabbet lysten til å blogge av. Det fristet ikke lengre å skulle dele så mye av seg selv, og bloggingen tok mer tid enn hva sunt var. Likevel har jeg ventet helt til nå med å sette en endelig stopp: Dette har jo vært mitt hjem på internett veldig lenge, så litt vemodig er det jo. Men i dag gjorde jeg alvor av en tanke som lenge har surret rundt i topplokket: Ny blogg. Ny blogg og ny start. Spis Grønt er navnet, og da er det vel ganske åpenbart hva den handler om? ;)

Det kommer til å bli mindre Bente og mer mat og veganisme, men du skal ikke se bort fra at mitt blide åsyn dukker opp innimellom. Vil du bli med videre på min bloggeferd blir jeg selvfølgelig superglad :D Og helt til slutt: Takk til alle flotte folk som har lest og kommentert her inne i 3år +, dere rocker! <3


Selvgjort er velgjort.Det er ikke så mye som skal til for å lage egne alternativer til mye av ferdigproduktene man finner i butikken. Hjemmelagd er som regel både billigere, sunnere og mer miljøvennlig, både når det kommer til mat og andre ting. Her ser dere hjemmelagd bringebærsyltetøy og det som etterhvert skal bli vaskemiddel med sitrus.

Å lage syltetøy er kanskje den enkleste sak i verden. Jeg kjøper en pose frosne bær og lar den tine på benken. Så moser jeg bærene med stavmikser og rører inn 2 ss sukrinmelis, 2 ss palmesukker og 2-3 ts fiberhusk. Vips: Ferdig. Fiberhusk bruker jeg for å tykne syltetøyet, alternativt så kan man presse ut saften fra bærene i et dørslag før man moser de. Kjempegodt syltetøy uten raffinert sukker til en billig penge :)

Hjemmelaget vaskemiddel leste jeg om på Erkjennelser for første gang. Heidi har skrevet to veldig fine innlegg om alternativer til butikkjøpte vaskemidler her og her. Eddik og sitrus er gjengangere i hjemmelagde rengjøringsmidler: Begge løser opp fett, fjerner vond lukt og desinfiserer. Her har jeg lagt skall fra appelsin, grapefrukt og sitron på et norgesglass og fylt opp med eddik. Dette skal få stå i noen uker, så skal jeg ha det over på en sprayflaske og dermed har jeg et rimelig rengjøringsmiddel uten skadelige kjemikalier. Dette er også et flott alternativ dersom man vil unngå dyretestede produkter, det meste av tradisjonelle vaskemidler er nemlig testet på dyr.

Hva er dine hjemmelagde favoritter? :)


KONY 2012

Vet du hvem Joseph Kony er? Det viste ikke jeg før jeg så denne videoen, nå vet jeg. Joseph Kony er lederen av geriljagruppen LRA i Uganda. LRA kidnapper barn, de gjør guttene til barnesoldater, de voldtar jentene, de tvinger barn til å drepe sine foreldre, de massakrerer befolkningen. Dette har pågått så og si uforstyrret i over 20 år, men 2012 skal bli året hvor Kony stoppes. Og vi kan hjelpe til. Se filmen og del den videre, på facebook, på blogg og på twitter. Signér og send mail. Gjør det. Nå.

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.


musikk og matlaging

Musikk og matlaging, to av mine favorittsysler på en fridag. Jeg har lagd glutenfrie rundstykker inspirert av Silje og smøreost inspirert av Helle, med selskap av Tool, vårsola og en kosete kattepus. Det blir ikke bedre :) Den gigantiske boken er forresten "Jorden sett fra himmelen" av Yann Arthus-Bertrand. Min julegave til meg selv, med fantastiske flyfoto av kloden vår. Anbefales!


God jul!Å skrive et blogginnlegg når det er så lenge siden sist er som å møte på en gammel bekjent du ikke har snakket med på mange år. Det kan fort bli litt kleint, man vet liksom ikke helt hva man skal si. Eller skrive. Men jeg vil jo ønske alle sammen en god jul :)

Julaften ble feiret hjemme hos oss, med besøk av pappa, bror og tantebarn. Det var fine gaver, kjempegod mat, film, brettspill og alt som hører med. I dag er det kjærestetid og enda mer godis og tv som står på planen. Det er godt å stresse ned etter en litt for hektisk førjulstid :P

Håper alle hadde en kjempefin julekveld, og at romjulen og det nye året blir minst like fint!


gjesp!


Image and video hosting by TinyPic

Har dere noen gang sett noe så søtt? Jeg tror jeg dåner...


Raw snop!

I går var jeg på mitt første raw food kurs, og det var utrolig gøy! Kjempekoselige folk, inspirerende lærere og nyyydelig snop. Vi lagde alt fra marsipan og kokosmakroner til gulrotkake og avokadopai. Alt var selvfølgelig rått og fantastisk godt. Jeg fikk inspirasjon i bøtter og spann, og kunne godt tenkt meg å bosette meg på kjøkkenet de neste dagene :P

Kurset var arrangert av Unge Kokker, du kan lese mer om kursene deres her. Jeg anbefaler alle som har mulighet til å melde seg på. Det som ble arrangert her i Trondheim i går het "Julegodterier - med sunne ingredienser", og det arrangeres også i Bærum den 22. november.

Hurra for sunt søtt! ;)


insomnia
Tool - 10,000 days (wings pt. two)

Bare en liten post om hva man gjør hvis man våkner av seg selv klokka 05.00, med rastløs kropp og verkende hode. Da står man opp, finner frem pysjbukse og pledd og setter seg i vindusgløtten med en kopp te. Så hører man på regnet, puster inn kald høstluft og ser på mens det gradvis blir lyst ute. Litt pilates før tekopp nummer to er heller ikke feil.

Det er så godt med slike pusterom. Jeg er alt for kjapp med å skru på pc, sjekke facebook, lese avisa, lage mat, høre på musikk, lese bok, sjekke facebook igjen ... jeg må liksom alltid gjøre noe. Alltid livredd for ikke å bli underholdt. Redd for at det skal bli stille og jeg plutselig kan høre meg selv tenke. Selv om jeg vet at det gjør underverker: stillhet, ro, pust.

Jeg skal gjøre det mer. Men kanskje helst på andre tidspunkt av døgnet ;)


hei høsten

Regn og mørkt ute. Levende lys, varm te, norah jones og bringebærdessert inne. Jeg liker det <3


livstegn

Et livstegn i form av en video. Fordi den er så fin og fordi jeg ikke orker finne frem minnekortleser fra flytterotet. Vi har det bra alle mann: vi maler, spiser, sover og maler enda litt mer. Hver dag. Litt slitsomt, men det er gøy også. Bilder og diverse kommer med tiden ;)

God helg!


Å bo i esker.Beklager fraværet, men vi er opptatte med å pakke. Uttrykket "å bo i esker" har fått ny betydning for oss alle.
Ser dere om noen dager, timer, uker eller måneder. Tiden vil vise :)


Det er litt trist å tenke på......at vi snart skal flytte fra denne idyllen. Åkei, jeg innrømmer at jeg har pøst på med diffuse fargeklatter i photoshop, men det er sånn det føles. Spesielt når man inntar lunsjen i selskap med en lodden kosekatt, en snill bris og strålende sol. Forhåpentligvis klarer jeg å gjenskape noe av den samme idyllen dit vi flytter, selv om vi ikke har hage.


Jeg har forresten vært barnevakt for tidenes beste tantebarn i helga <3 De vet i allefall å sette pris på hagen, for ikke å snakke om den utrolig kule toetasjes hytta som befinner seg i den. Her sitter vi i andre etasje og filosoferer og leser Donald ;)

Nå gjenstår én fullspekket arbeidsuke før det er tid for ferie og flytting! :D


changesPeoner må være verdens fineste blomst! disse fikk jeg av ei god venninne da jeg var ferdig med avgangsutstillingen. Tuuusen takk Elisabeth! <3

Jeg tenkte at et lite livstegn kunne være på sin plass i dag. Under eksamensperioden ble det naturlig nok mindre blogging, og det henger visst igjen enda. Jeg får jo så mye mer tid til å gjøre andre ting, og det er egentlig ganske herlig.

Nå er skolen helt, helt, helt slutt, jeg hadde min siste fotografering i skolens studio i dag, og det er litt vemodig. Samtidig har jeg nok å henge fingrene i: Jeg jobber fulltid på tax-free'n, jeg har fått meg freelance jobb hos Fame og jeg får noen egne foto-oppdrag nå og da. Det skal bli godt å endelig tjene ordentlig med penger igjen. Det kommer nok godt med når vi skal flytte, noe som bare er to små uker til! Det er snart et halvt år siden vi kjøpte, tiden har gått utrolig fort. Jeg gleder meg skikkelig til å begynne med oppussing og innredning, det skal bli stas :D

Og forresten: tusen takk til alle som har trykt liker på facebook siden min. Jeg digger dere!


it's important to have a twinkle in your wrinkle
Tjuesju år, hipp hurra for meg! ;) I dag våknet jeg til en fin gave på kjøkkenbordet: roser, sjokolade, cherrytomatfrø og øredobber fra Ingrid Riddervold. Og verdens søteste kort: It's important to have a twinkle in your wrinkle - fantastisk ordtak :D

En annen, men ikke like velkommen overraskelse, var bomullshode og laber form i dag tidlig. Midt i eksamenstida med bursdag i dag og jobb i morgen, det er det man kaller dårlig timing. Planen var romantisk middag på restaurant med kjæresten i kveld, men det spørs om det ikke blir romantisk take-away istedet ;)


birthday wishDet er ikke veldig gøy å våkne opp til en hacket blogg, facebook OG mail, noe jeg gjorde i dag. Ikke er det lenge siden det skjedde sist heller, jeg skjønner ikke hva folk får ut av det. Er det gøy å lage trøbbel for andre? Drittunger altså! Heldigvis var det perfekt vær for en gåtur/location scouting, og en liten dose Solveig, sol og løvetann hjalp betraktelig på humøret :p

I morgen har jeg forresten bursdag. Jeg ønsker meg et hackproof passord, gavekort på sports- og interiørbutikker, masse cash, høytalere til mobilen, juicepresse, solskinn og A på alle eksamensoppgavene. På forhånd takk ;)


ustrukturertUstrukturert kunne vært mellomnavnet mitt. Lat, umotivert og diverse andre kandidater står også høyt oppe på listen: Jeg redigerer tullebilder av meg selv og skriver blogginnlegg istedet for å jobbe med eksamen. Profesjonell prokrastinerer. Og bare for at dette ikke skal være et helt meningsløst blogginnlegg kan jeg jo fortelle at jeg i dag stod opp klokka 03.30 for å dra på jobb, og oppdaget når jeg kom dit at jeg egentlig hadde fri. Hurra... Jeg jobbet uansett noen timer, så det ikke skulle føles helt bortkastet ;) NÅ skal jeg fordype meg i Photoshop og brødristeren jeg enda ikke er helt ferdig med.

Ps: Detox oppsummering kommer ... senere ;)


Hipp hurra!

Gratulerer med dagen til alle sammen! Dette har vært min første 17.mai i Trondheim, og vi har feiret med kjempekoselig frokost hjemme hos oss. Det var mengder med god mat, litt vin, fine folk og alt som hører til. Folketog, hurraroping og middag på Bangkok Cafe ble det også før vi tuslet hjem. En herlig 17.mai feiring med andre ord. Nå er det joggebuksemodus resten av kvelden, før det er fullt fotokjør i morgen :)

Noen bilder fra frokosten:


Vin til frokost er lov på 17.mai.


Nammis! Falafel, hummus, salat og rundstykker med hjemmerørt syltetøy.


Fine folk!


Dessert etter frokost er også lov på 17.mai. Ananas, jordbær og melon med kokoskrem <3


Og sist men ikke minst: Bananis. Veldig mektig og veldig god, men kanskje greit å ikke spise denne offentlig...

Bananisen og kokoskremen var noe jeg prøvde meg på for første gang i dag, og det ble så vellykket at jeg synes det fortjener et eget innlegg litt senere. Håper alle har hatt en fin fin 17.mai feiring! :)


Loppisfunn!

1. To fine brett sånn at Alex kan servere meg frokost på senga ;) Og to søte bokser til å ha te i.
2. Supersøtt stoff som skal bli til duk til hagebordet (som vi enda ikke har, men som jeg også satser på å finne på loppis i vår) .
3. Kakefat med stett. Fineste blåfargen.
4. Et handlenett i solid stoff og i akkurat passe lengde, dvs at det ikke subber i bakken.
5. Diverse skåler og kurver til kjøkkenet.
6. En telysholder og en turkis metallbøtte til å ha kjøkkenredskaper i.

Dette var noe av lørdagens loppisfunn. Vi var på hele tre loppemarkeder og tilsammen betalte jeg under 250kr for alt. Kupp! Jeg kjøpte også en bok fra 1983 som het "Alt om stueplanter 16 - Krydder i potter" og noen blomsterpotter. Jeg har nemlig stor tro på at jeg på magisk vis kommer til å utvikle grønne fingre når vi flytter i sommer. Da skal jeg dyrke egne urter og grønnsaker, og de kommer til å vokse som bare det. Forhåpentligvis...

Nå er det tid for frokost. Lurer på om det blir raw-kake jeg ;)


Dagen i dag.I tilfelle noen lurer på hva jeg har gjort i dag ;)

Vidunderet på nederste bilde er sjokoladefudge med mandler og tranebær, ca etter denne oppskriften (minus aprikos og pluss ekstra kokosolje). Jeg gikk bananas over disse og spiste nesten alt selv, mens de jeg forsøkte å dele med ikke var like begeistret. Like greit, da blir det mer på meg <3

Jeg kom forresten over et innlegg fra påska i fjor. Det er noe av det beste med blogg: å lese i arkivet og se igjen ting man har glemt :)


Glad påsk!I går tilbrakte vi en herlig dag i fjæra, med strålende sol, grilling og supersøte tantebarn. I dag har jeg vært på jobb siden 05.00 og er mildt sagt trøtt, men da er det godt å komme hjem til en kjæreste som disker opp med  falafel til middag <3 Nå gjenstår bare ett dilemma: ta med seg en bok ut og nyte sola, eller sitte inne og redigere fashionbilder? Jeg burde vel strengt talt prioritert sistnevne ettersom oppgaven skal leveres på torsdag, meeeen det er ikke akkurat det som frister mest ;)


Helgens blogg!Jeg er helgens blogg på blogg.no, hurra! Jeg feirer med et gammelt bilde av meg selv, og snart blir det grilling i fjæra med familien. Endelig har finværet kommet til Trondheim også, så dette tegner til å bli verdens beste fredag :)

Håper alle har en fin påske!


Nytt IIDet slår aldri feil: Så snart vårsola titter frem øker shoppinglysten i takt med en en synkende impulskontroll. Noe som resulterer i nye, fine ting, og det er jo bra. På fredag kjøpte jeg meg søte kurver på Søstrene Grene, godsaker fra Lush og en sommerkjole på Indiska. Kurvene kostet 49kr stykket og er laget av gamle magasiner. Hurra for gjenbruk! :) Kyrre er ikke akkurat ny, men jeg benytter sjansen til å dele dette flatterende bildet likevel. Jeg tror han er i ferd med å våkne opp fra vinterdvalen ;) Nå skal jeg snart sette kjæresten på toget til Oslo, og bruke resten av dagen på spotify og huslige sysler, før det blir kino med fine jenter til kvelds. Ha en fin søndag folkens!


business and pleasureDet er fint med skoleoppgaver som gir rom for vegetarmaki, brunris te og litt skravling. Tilfeldigvis så har vi matfotografering med sushi som tema i disse dager, og tilfeldigvis så er Silje både en fin modell og en racer på å lage vegetarmaki. Da er det greit å være fotograf altså ;)

Nå: Photoshop, helt til de sene kveldstimer. Innlevering 09.00 i morgen tidlig :)


print screen3 x print screen. Jeg redigerer sushibilder, blogger, handler raw sjokkis på nett og drømmer så smått om mer utdanning. Og hører på musikk selvfølgelig. Dronningen av multitasking med andre ord ;)

Hva gjør du i dag?


Nytt.

Ny hårfarge. Ny veske (H&M 199,-). Ny drikkeflaske. Ny raw kake, eller iskake om du vil. Oppskrift og flere kakebilder kommer senere :) Ha en fin tirsdag da!


Lørdag på sitt beste.

Lørdagen min startet med snø, location-leting og demonstrasjon mot pels. Så fortsatte den med en tur på koselige Cafe Løkka med Silje, hvor vi drakk god te og skravlet til klokka var langt på dag. Så tok jeg turen innom Solsiden for litt impuls-shopping. Og her snakker vi ikke om klær og sånt fiksfakseri - gi meg dadler og selvhjelpsbøker og jeg er en happy camper ;)

Jeg har alltid vært en person som himler med øynene over denne type bøker. "Man blir ikke lykkelig av å lese en bok" har vært innstillingen min. Men så hadde det seg sånn at jeg plukket opp boken Lev her og nå av Eckhart Tolle i bokhandelen for noen dager siden. Jeg åpnet på en tilfeldig side og følte at et lite stykke himmel datt ned i hodet på meg: Det som stod var bare så ... sant! Man blir kanskje ikke lykkelig av å lese en selvhjelpsbok, men man kan lære seg de verktøyene man trenger for å forandre tankegang og innstilling. Om man er åpen for det selvsagt.

Så nå gleder jeg meg til å lese disse bøkene også. Den ene heter Forelsket i livet og er skrevet av psykolog Gill Edwards - ja, det høres ut som verdens mest klissete klisjé, men hadde det ikke vært litt deilig da? Å være forelsket i livet? ;) Den andre faller vel kanskje under en litt annen kategori, den heter Optimal helse for kvinner og er skrevet av lege og naturlege Irene Hage. Her finner man grunnleggende info om kosthold og helse, og hun skriver om alt fra PMS og vinterdepresjon til benskjørhet, migrene og candida. Jeg kommer til å skrive litt om alle tre bøkene etterhvert som jeg får lest de, og for eventuelle Trondhjemere så finnes de to siste på salg på Solsiden.

Hva tror du om selvhjelpsbøker. Har de noe for seg, eller er det bare lureri?


kom mai du skjønne mildeOmtent sånn så det ut da jeg hjalp Heidi på fotoshoot tidligere i dag. Det vises kanskje ikke så godt på bildet, men her blåser det altså så mye at jeg er på nære nippet til å fly avgårde som den reneste Mary Poppins. For ikke å snakke om regnet - det hele var en våt, men hyggelig affære. Og nå har vi snø... Man må jo bare elske trønderværet ;)

Iløpet av helgen blir det forresten konkurranse her på bloggen, og premien er superduperflott, so stay tuned. Nå skal jeg bare se én episode til med Grey's før jeg finner senga.

Ok da. Kanskje to.

Eller tre.


in the cityTre bilder fra hovedstaden: Ina, vårruller og ananasjuice. Når kameraet er på størrelse med en leca blokk, og veier tilsvarende, er det begrenset hvor ofte man orker å ta det frem. Men medbloggere, mat og drikke er jo obligatoriske fotomotiv ;) Det var kjempekoselig å møte Ina, som også var min supre fotoassistent/oslogiude for dagen. Tusen takk for hjelpen! Skoleoppgaven var forresten å ta bilde av en kjendis, og jeg tok bilder av Siri Martinsen som er veterinær og leder i NOAH. De kommer vel på bloggen etterhvert som de blir ferdige :)

Maten og juicen er fra Loving Hut som ligger i Parkveien 6a. Et lite sted som virket veldig koselig og som serverer bare vegansk mat. Vårrullene var kjempegode, og den ferskpressende ananasjuicen var himmelsk! De har fått bra omtale på vibb.no også. Hadde ikke sagt nei takk til et sånt tilbud i Trondheim altså.

Nå skal en sliten Bente snart finne senga, i morgen skal jeg sove til ni. Minst! <3


my preciousEn fantastisk fin ring og to par søte øredobber kjøpt på Pryd på Mercursenteret. Finefinefine. Jeg har endelig blitt frisk etter nesten en uke med forkjølelse. Eller bihulebetennelse ... jeg vet ikke helt hva det var, men nå er det heldigvis nesten helt borte. Jeg var på jobb i dag, og det var deilig å møte litt andre folk enn kassadama på Bunnpris, som er omtrent den eneste personen jeg har snakket med denne uka. Man blir litt småsprø av å gå så mye hjemme :P

Nå er det en rolig fredagskveld med pitapizza og Grey's Anatomy som står på planen. Jeg henger ca 100år etter resten av verden og har først nå fått øynene opp for Grey's. Men så ser jeg til gjengjeld alt for mye av det - jeg drømmer om sykehus, operasjoner og innvoller nesten hver natt. Men det er hyggelige drømmer da, for all del.

Finnes det flere Grey's addicts der ute? :)


At home.Jepp, du leste riktig. I skrivende stund skulle jeg egentlig vært i Marrakech, men angst og forkjølelse satte en effektiv stopper for det. Nå høres jeg kanskje litt bitter ut, men det er jeg ikke, jeg lover. Når haugen med gråstein i magen bare vokser og vokser etterhvert som avreisedagen nærmer seg, og hyperventilering blir en dagligdags greie, da er det en lettelse å bestemme seg for å være hjemme. Og når nese, hals og bihuler tydeligvis ikke hadde planer om å bli bedre uansett, tar jeg det som et tegn på at jeg valgte riktig.

Så nå tilbringer jeg dagene med mine nye bestevenner: kleenex og neseskyllehornet, mens jeg fyrer i peisen, drikker litersvis med te og smugspiser hjemmelaget sjokolade. Jeg er god på å være syk skal jeg si dere ;)


God morgen!

Image and video hosting by TinyPic

Jeg starter dagen med noe godt i glasset og glade sanger på spotify. Ha en finfindag fredag folkens! :)


HjemmeEt lite glimt fra leiligheten vår, vi har nemlig hatt i oppgave å ta interiørbilder hjemme hos oss selv. Dette kan nok ikke kalles interiørbilder av det tradisjonelle slaget, men jeg liker de likevel, antagelig fordi jeg liker leiligheten :)


Maki og yoga.Her om dagen var jeg hos Silje for å lære å lage vegetarmaki. Nomnomnom! Det var utrolig godt, og ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, så dette skal jeg helt klart lage igjen  :)

Jeg har forresten meldt meg på yogakurs, og i morgen tar jeg turen innom treningsenteret for å si opp abonnementet mitt der. Det er jo en kjent sak at treningsmotivasjon går litt opp og ned, men hos meg har det vært full stopp siden i november en gang. Det skal bli godt med litt forandring, og forhåpentligvis klarer jeg å holde fast på de daglige gåturene mine utover våren :)

Ha en fin søndag folkens!


Søndagssysler.Jeg har opprettet en tumblr blogg, her, hvor jeg kommer til å legge ut bilder jeg er fornøyd med. En slags mini-portfolio om du vil, mens man venter på at  jeg får rotet meg til å lage en ordentlig en. Noe som forhåpentligvis ikke er så lenge til, jeg bare sliter litt med å velge domenenavn. Bør jeg ta noe som er kort og enkelt å huske, som for eksempel bentei.no? Noe fotorelatert som fotografbente.no? Navnet mitt: benteisefjar.no? Noen som har noen synspunkter?

Andre fine søsndagssysler er å lage falafelmiddag som er så god at den forsvinner raskere enn man rekker å ta bilde. Eller å drømme om huset man skal flytte til om mindre enn et halvt år. Det var noen som ville se bilder, men vi kjøpte før det ble lagt ut på nett, så det har jeg desverre ikke. Men jeg kan vise hvordan nabolaget ser ut, ved hjelp av finn.no sitt fantastiske 3D kart. Grønt og skjønt!

Håper alle har hatt en finfin helg! :)


Good day.

Det er en god morgen når den starter med blåbær te og fine sanger på spotify. Til tross for tette bihuler nytes dagen til fulle, det er jo tross alt siste feriedag før skolen starter for fullt i morgen. Da er det fotomaraton som står på planen: en ny oppgave hver dag i tre uker. Hadetbra sosiale liv, det var gøy så lenge det varte... Men fotomaraton blir spennende, jeg skal forsøke og titte innom her av og til også.

Håper alle nyter den første mandagen i 2011 :)Godt nyttår!Her skal kvelden feires med gode venner, tapas, god drikke og forhåpentligvis oppholdsvær etterhvert. Akkurat nå snør det så tett at folk anageligvis kommer til å slite med å finne lunta på rakettene... Vi har ikke kjøpt noe fyrverkeri i det hele tatt, og satser på at Trondheim kommune leverer like bra som i år som i fjor :)

Godt nyttår alle sammen! Vi snakkes i 2011! :)O' jul med din glede!Et lite livstegn fra meg, jeg må jo vise frem det nye og flotte kameraet mitt! Like før jul vokste plutselig kontoen mange hakk, det var bestemor og bestefar julenisse som hadde vært på ferde. Jeg visste selvfølgelig med én gang hva jeg skulle bruke pengene på, så nå er jeg den lykkelige eier av et brukt, men likevel funklende fint Canon 5D mark II. Hipp hurra, og tusen takk bestemor og bestefar! :D

Og jeg har selvfølgelig fått mye annet fint også, alt fra morter og gavekort på Pryd til isbrodder og økologisk øyekrem fra The Body Shop. Best av alt var kanskje denne varmende musematte fisken. Fantastisk ikke sant? ;) Litt lite bevegelsesfrihet, men likevel genial for frossenpinner som meg, hehe.

Fikk du noe fint til jul?God jul!Her ser dere hva jeg har levd på den siste tida: Snop og gløgg. Riktignok sunn gløgg i det minste ;)

I morgen tiiidlig vender jeg snuten mot svigers-land, jula skal tilbringes i Vestfold og jeg gleder meg til god mat, fine folk og late dager. Men før det har jeg et hår som skal farges og en koffert som skal pakkes. Noe jeg bør begynne med nå dersom jeg skal få nok timer av den sårt tiltrengte skjønnhetssøvnen min i natt :P

Hvis noen forresten vil kose seg med sunn gløgg i jula så gjøres det sånn:

Bland sånn passe mengde med vann og eplejuice i en kjele. Jeg pleier å ha litt mer vann enn juice.
Ha i en dæsj Tart Cherry og passe mengde stevia. Her går alt på ca. mål.
Smak til med krydder. Jeg bruker kanel, nellik, ingefær og allehånde.
Varm opp til passe temperatur. Ikke noen vits i å la det koke eller bli for varmt.
Hakk mandler og ha i et glass sammen med rosiner, gojibær og hampfrø.
Hell over gløggen og nyt!  <3

God jul folkens!Siden sist.

Til tross for bloggtørke de siste ukene har jeg ikke så veldig mye spennende å fortelle om. Dagene går med til jobbing, julegavehandling og soving, soving og atter soving. Jeg har nemlig slurvet med jerntilskuddet jeg egentlig må ta hver dag, så nå betaler jeg i dyre dommer: Jeg er konstant slapp, kan sove døgnet rundt og har null matlyst. Heldigvis vet jeg at det retter seg så fort jeg kommer i gang med Floradixen min ;)

Men litt gøy har jeg jo innimellom sovinga og jobbinga. Jeg har for eksempel fått en hel haug med pakker fra iHerb, så nå er kjøkkenet fylt til randen med spennende supermat og diverse godbiter. Mye av det har fått hedersplassen på hylla, og etterhvert skal alle pulverene over i glasskrukker. Det blir fiiint jah!

Jeg har fått en kjempefin gave fra Dyrevernalliansen. De sendte meg den nydelige hånd/kroppskremen Gode Gjerninger fra Lush fordi jeg har et dyrevennlig fokus her på bloggen. Kjempegøy! :D Jeg fant ikke kremen på nettbutikken deres, men om jeg ikke tar helt feil kan den kjøpes i butikkene - og da kan du velge om du vil støtte Dyrevernalliansen, NOAH eller Regnskogfondet.

Og når matlysten ikke er på topp hjelper det med finfine tallerkener med motiv av Theodor Kittelsen. Også klementiner da selvsagt <3Jeg håper alle har en fin førjulstid, og at dere ligger bedre ann med julegavene enn meg! ;)Busy Bee.


- Bilde fra Oslotur i september.

Jeg lever altså, blogging er bare veldig nedprioritert for tiden. Det meste er vel egentlig veldig nedprioritert for tiden. Selv om fotoskole er kjempegøy så må jeg si jeg gleder meg til juleferien som starter den 10.desember. Da skal jeg fylle dagene med familie, venner, øl, julegaveshopping og kokkelering - alt jeg ikke har tid til nå. Men først har jeg busemenn å photoshoppe bort og et fashion magasin å lage.

Tuddelu!Ikke helt dagen...

I dag våknet jeg til femten minusgrader ute og fjorten små varmegrader inne. Nå skal jeg straks kle på meg hundre lag med klær før jeg tar med meg øyebetennelsen min og går til skolen. Det tar 40 minutter, og hvis jeg ikke fryser ihjel på veien skal jeg tilbringe ti timer der. Herlig.

Positiviteten lenge leve ;)Tittei.Tittei, her er jeg. Absolut ikke så dyster som det ser ut til på bildet, men fremdeles for travel til å blogge. Sekundene, minuttene, timene og dagene går stort sett med til fotografering og redigering. Intet nytt under solen med andre ord. I dag har jeg tatt bilder av to nydelige tvillingjenter på ett år, gøy! I morgen er det enda en barnefotografering på planen, og jeg skal på blodbanken for blodgiverkontroll - kryss fingrene for at jeg blir godkjent!

Er du blodgiver? :)Consider yourself warned.Sånn blir man etter en hel dag i photoshop. Dere er herved advart. Dersom jeg ikke har grodd fast i kontorstolen skal jeg traske ned til butikken og kjøpe opptenningsbrikketter nå. Det viste seg meget vanskelig å tenne på muggen ved, så i skrivende stund er det hakket før jeg hakker tenner. Dagens andre advarsel: Ikke flytt til et hus fra attenhundreogbrødmangel, uansett hvor sjarmerende det er med tre meter takhøyde.

Jeg vet forresten at jeg lovet en give-away for en liten evighet siden. Jeg har ikke glemt det altså, det blir
.... snart ;)Travle tider.Jeg løper fra det ene til det andre for tiden, så det blir lite tid til blogging. I går var det tax-free jobbing og Johnossikonsert, i dag er det familiefotografering og enda litt mer tax-free jobbing. Konserten var forøvrig knallbra! Gutane har energi! :D

Håper alle har hatt en flotters helg!Jeg vil ha en blå ballong.De siste dagene har bloggebente tatt litt pause til fordel for studiobente og photoshopbente. Portrettfoto er gøy, men mye jobb. I dag var det nok en barnefotografering, denne gangen av en nydelig liten gutt på ett år. Det var blå ballong, byggeklosser, såpebobler og godt humør. Herlig!

Nå er det helg, med tilhørende veggis nachos og rom&cola i kveld, og kanskje halloweenfest, kanskje Dunderbeist på Samfundet i morgen ... vi får se hva om frister mest. Jeg ser forresten at jeg har passert 150 følgere på bloglovin, hipp hurra og snurre meg rundt! Jeg skal forsøke å finne på en liten give-away eller noe i den dur for å feire :D Takk til alle som leser her inne. You make my day!Morgenstund har gull i munn.Fargerik vinter.

Vips! så var det plutselig vinter. Ikke meg i mot: Jeg liker snø, sol og fem minus bedre enn regn, sur vind og tre pluss. Også kan jeg endelig fyre i ovnen med god samvittighet.

I går var det storslagent fyrverkeri her i Trondheim. Det kom mildt sagt veldig overraskende på, så jeg fikk ikke tatt noen gode bilder, men det var virkelig fint! Jeg tror jeg elsker fyrverkeri mer enn noe annet! Til og med mer enn sjokolade.. Men det må være ordentlig, ikke sånne pingleraketter som man sender opp selv. Gårsdagens show var det Sparebank 1 som stod bak, og det kostet 120 000 kroner. Hadde jeg hatt 120 000 kroner hadde jeg også kjøpt meg fyrverkeri <3

Nå skal jeg straks tusle ned til bunnpris posten og hente TO pakker fra iHerb. Hipp hurra! Forhåpentligvis vil litt bevegelse og frisk luft gjøre at jeg klarer å sortere skoletankene litt. For øyeblikket har jeg tusen tanker om familieportrett, barneportrett, ungdomsportrett og yrkesportrett surrende rundt. Alt skal leveres om en liten uke, og i tillegg skal jeg jobbe i helga. Dette går aldri bra ;)

Kirsti aka. Kayso har forresten laget et bloggportrett med meg, les det her! :Dparty with my pain


johnossi - party with my pain

Energi! Første gangen jeg skrev om Johnossi var 1.januar 2009, og om mindre enn en måned spiller disse gutta på Samfundet her i Trondheim. Don't miss it! Jeg har allerede kjøpt billett ;) For flere godbiter fra Johnossi og andre fredagsfavoritter kan du trykke her (spotify link). Jeg derimot, jeg skal snart ta turen til tax-free'n for å tjene til livets opphold.

God helg!Suprise!
I går feiret vi kjærestebursdag med supriseparty! Det innebar både hvite løgner, lån av naboens kjøkken og sniking bak busker og trær. Jeg skulle virkelig ønske vi hadde tatt bilde når elleve mennesker snek seg krumbøyde langs husveggen med mat og drikke i armene og partyhatter på hodene. Det var nok litt av et syn ;) Konklusjon: Fin overraskelse, god mat, kule folk og bra kveld :DerrorVeldig gøy å få denne beskjeden... Jeg bruker vanligvis tinypic.com til å laste opp gif filer og bilder til header osv, men det får jeg tydeligvis ikke lov til lengre. Jeg orker ikke begynne å rette på dette nå, det er leggetid så bloggen får bare se ut som den gjør en stund til. Men det blir årnings altså, just so u know ;)Not at all?

Bizarro av Dan Piraro

Det er labert med blogging i disse dager. Tiden går med til skole, jobb, trening og andre nødvendigheter. Som for eksempel tannlege, hvor jeg var i dag. To hull: to tusen kroner. Men jeg er overlykkelig likevel, jeg slapp nemlig rotfylling (det var på nære nippet) og jeg har verdens beste tannlege: No pain, at all!

Og ettersom jeg er så dårlig til å blogge slenger jeg heller ut et par linker til ei som er flink, nemlig Kaja. Hun har skrevet to innlegg om ernæring som går både på ernæring generelt og ernæring for veganere spesielt. De kan leses her og her og er både interessante og lettfattelige. Sånt liker vi!

Ha en fin torsdag da folkens :)Pakke i posten!Det positive med at pakker fra utlandet bruker så lang tid er at jeg glemmer alt jeg har bestillt, så når det endelig kommer blir jeg kjempeglad fordi jeg "plutselig" får pakke i posten ;) Her er det som har dumpet ned i postkassa i løpet av den siste uka: små sminkeprøver fra Everyday Minerals, raw sjokolade fra The Raw Chocolate Shop og proteinpulver, stevia og te fra iHerb.

Jeg har prøvd alle tre typene med te (fairtrade grønn te med lime, Yogi med bær og Yogi med vanilje/hasselnøtt) og likte alle sammen. Everyday Minerals skuffer aldri, og jeg ble kjempefornøyd med mine to lucent face powder (champagne og sparkle beige). Conscious sjokoladen med maca, vanilje og alger var det eneste bomkjøpet (så langt), men det gjør ingenting for jeg vet at den med goji og kokos er nydelig - og jeg har stor tro på de to andre også ;)

Jeg var forresten hos tannlegen igjen i dag. Kun røntgen og 400kr denne gangen, men jeg fikk med meg et fint kostnadsoverslag på 6000kr hjem. Sånn går det når man er dum og hopper over årlig tannsjekk tre år på rad... Alt skal ikke gjøres på en gang, men det blir likevel et saftig innhugg i lommeboka. Hmmm, lurer på om tannlegen lar seg bestikke med litt sukkerfri raw sjokolade?siljebursdag
I går var jeg i bursdag hos Silje - en kjempekoselig kveld med fine jenter som endte opp i en tur på byen :) Vi spiste nydelig mat, bestående av blant annet falafel, hummus, kikertpannekaker, wraps med masse godt i, frisk frukt, friske grønnsaker, quorn og stekte poteter. Nam! Til dessert ble det eplekaker, gulrotmuffins, vegansk krem, øl, cider, vin og vann. Hva mer trenger man? ;) Vi hadde det kjempekoselig, men desverre ble det en ekkel slutt på kvelden for Siljes del, da hun ble vitne til blind vold på tur hjem. Les innlegget om hendelsen her. Jeg har aldri vært redd for å gå alene hjem her i Trondheim, men det spørs om ikke det endrer seg dersom det skal fortsette på denne måten. Utrolig provoserende at noen få idioter skal forsure tilværelsen til alle andre. For ikke å snakke om de som faktisk får kjenne dette på kroppen. Så trist og unødvendig.Hei, lenge siden sist.

Image and video hosting by TinyPic

I dag sa jeg hei og takk for sist til noen jeg ikke hadde sett på lenge, nemlig treningsklær og treningssenter. Jeg meldte meg på en time med functional moves, en ypperlig anledning til å teste ut mitt nye banan etui. Bananen holdt seg fin og gul mens jeg ble svett og sliten - suksess! Functional moves kombinerer styrke, smidighet og balanse, og har i tillegg intervaller med høy puls. Utrolig effektivt: jeg skalv i føttene mot slutten av timen, og veldig gøy :)

Nå tar jeg helg med god samvittighet. Rolig kveld med middag noe à la dette i dag, og bursdagsselskap til ei fin ei i mårra og kanskje en tur på byen etterpå.

God helg allihopa!Faint of heart.Jeg smiler nå, men jeg var ikke like tøff bare for noen timer siden da jeg satt i tannlegestolen. Jeg har hatt en vond visdomstann siden fredag, så i dag skulle jeg få komme til tannlegen for å ta røntgen.

Jeg kom inn, fylte ut skjema, og ble vist til stolen av en kjempesnill tannlege. Han tok noen bilder og jeg var klar til å fyke ut døra da han plutselig stoppet meg: Denne rekker vi jo å trekke nå, det går fort. Ok. Pust. Tilbake i stolen. Èn bedøvelsessprøyte. Pust. To bedøvelsessprøyter. Panikk...

Ikke sånn hylende og skrikende panikk altså, men mer type nåklarerjegikkepusteogjegtrorjegbesvimer panikk. Stolen ble lagt horisontalt, og etterkald klut på panna og en liten tåre eller to var jeg klar for bedøvelsessprøyte nummer tre. Jeg pleier alltid å være nervøs før tannlegebesøk, men har som regel stålkontroll likevell, så dette var uvant. Og ikke så gøy. Heldigvis gikk selve trekkingen lett som en lek. Jeg rakk såvidt å tenke Kan han ikke begynne snart? før det hele var over. Sett bort i fra at det er litt vondt nå, så må dette være den kjappeste og minst smertefulle tannlegetimen jeg har vært på. Men det skal innrømmes at jeg var både kvalm og skjelven da jeg gikk ut derifra. PingleBente ;)

Nå har det gått to timer og magen min rumler etter mat, jeg tipper det blir suppe.the sun always shines on tvSånn så fredagskvelden min ut. Magners i vinglass, Sørlandschips, hjemmelagd raw sjokkis og Kaptein Corellis Mandolin på TV. Sånt kan man like <3

Det jeg derimot IKKE liker er at visdomstann nummer tre er på vei opp, og har bestemt seg får å være vond. Og da snakker vi skikkelig vond: har vodt i øret, kjeven, tannkjøttet, tunga, hodet - tja, alt egentlig. Nå er jeg dopa på to ibux så jeg klarer meg bra, men det var såvidt jeg klarte å få i meg frokost tidligere i dag. Dårlig timing ettersom det er middag på AiSuma og a-ha konsert som står på planen i kveld. Jeg får bestille suppe med sugerør på restauranten og satse på at det går bra ;)

Er det noen som har erfaring med kranglete visdomstenner? Hvor vondt skal det være før man eventuelt tar turen til tannlegevakta?Hei og hadet.Heijeghardettraveltharjobbethelehelgenogskalutåjobbemedskoleoppgavenåhadet.Sommer på jorda.


Skatval, fineste plassen på jord. Jeg er noen fregner rikere og har fryseren full av rørt bringebærsyltetøy <3
I dag har jeg vært assistent på bryllupsfotografering igjen, og i kveld venter sofa, film, kjæreste og lørdagsgodt. Kan ikke bli bedre ;)Til å spise opp.

Image and video hosting by TinyPic

Nå skal jeg til bestemor og bestefar. Gjett hva jeg skal plukke der da ;)
Litt på etterskudd.

Jeg er litt på etterskudd med blogging merker jeg. På onsdag var jeg nemlig på besøk hos Silje, og først nå kommer bildene. Vi spiste raw-sjokkis, drakk te og snakket om alt mellom himmel og jord. Søtere jente skal du lete lenge etter, så snill og lett å prate med! :D Jeg fikk også snust og smakt på masse spennende supermat, så nå ble handlelista mi på iHerb plutselig enda lengre ;) Et nytt monster fikk også være med hjem - den gamle døde desverre etter et ublidt møte med asfalten. På Siljes eplabutikk kan du kjøpe finfine monstre i alle mulige farger og fasonger :)

Nå er det leggetid, i morgen venter nok en arbeidsdag.

God helg!Mine bilder på femelle.noMine bilder er publisert på femelle.no :D Jeg har vært ute i Trondheims gater og tatt bilder av kule folk med kule klær, her og her kan du se resultatene. Gøy! For de som ikke vet det så er Femelle et onlinemagasin lagd av bloggere for bloggere. Her skrives det om blant annet mote, livsstil, musikk, sex og samliv, skjønnhet og selvfølgelig om blogging. Check it out! ;)

Jeg har forresten tenkt litt på det med å svare på kommentarer. Jeg er selv ganske dårlig på det, shame on me! Frem til nå har jeg prioritert å skrive blogginnlegg og kommentere på blogger jeg leser selv, dermed får jeg dårlig samvittighet fordi jeg er så elendig på å svare.

Så er det dette med hvor man skal svare også, på den andres blogg eller i eget kommentarfelt? Jeg liker svarfunksjonen til blogg.no: det sparer tid og det blir mer oversiktlig. Men så er det de bloggerne som ikke har blogg.no plattform da, de får jo ikke sett at jeg har svart med mindre de går inn på innlegget og sjekker. Noe jeg selv synes er veldig upraktisk når bloggere med andre plattformer svarer meg i sine egne kommentarfelt. Jeg kommenterer jo så mange steder at jeg ikke har sjangs til å sjekke hvert enkelt innlegg for svar senere.

Hvordan gjør du det?søndagSol, hage, god mat, mye rosa og folk du er glad i. Der har du oppskriften på en perfekt søndag :)personligalmanackaAstrid Katrine har konkurranse hvor man kan vinne en almanakk fra www.personligalmanacka.se. Enn sånn har jeg ønsket meg lenge, så jeg må selvfølgelig prøve meg :) Klikk her for å komme til konkurransen og se hvordan du også kan delta.lørdag

Roadtrip, søte jenter, pizza, sol, cider og latterkrampe. Der har du oppskriften på en perfekt lørdag :DVanngym og sjokoladekos.

Fridag nummer èn startet friskt med vanngym sammen med søte Heidi. Det er kjempegodt å endelig være litt i bassenget igjen, selv om det er hard trening og null avslapning. Etter trening skysset jeg en stk. kjæreste avgårde med Oslo toget, så la jeg ut på jakt etter Liquid Smoke i Trondheims gater.Været var ikke akkurat så sommerlig av seg, så vel hjemme igjen så det ut som jeg hadde glemt å tørke meg etter dusjen. Faktisk så føltes sykkelturen hjem som vanngym runde to... Men jeg klager ikke, noen ganger liker jeg regnet <3Jakten på Liquid Smoke forble resultatløs, men noen ting fikk likevel bli med meg hjem. Jeg gir økologisk peanutsmør en en sjanse til, samtidig som jeg tester det veganske smørepålegget Streich for første gang. Frukten til venstre er en pakistansk mango, som vistnok skal være utrolig godt, og som selges i en meget begrenset periode. Jeg måtte jo bare prøve ;) Havremelk til frokostblanding og kakao er obligatorisk, og Valerina Forte er kjekt å ha de dagene man må legge seg etter barne-tv.En grønn ullgenser fikk også bli med hjem, den er kjøpt på bruktbutikken Tante Isabel i Fjordgata. Jeg er ingen stor fan av industrier som utnytter dyr, og ullindustrien er intet unntak. Likevel gjorde jeg ett unntak i dag - ullgenser er kjekt å ha for en frossenpinn som meg, og ettersom den er second hand tenker jeg det er litt greit likevel.Og best av alt: godt gjemt inne i klesskapet ventet det en overraskelse på meg. Jeg må ha verdens søteste kjæreste <3 Så i kveld inntar jeg kose-modus, med sjokolade, grønn te og en god bok. Herlig!Helg!Thats right, jeg tar helg nå - og du kan gjerne være bittelitt misunnelig ;) Det blir en del intetsigende blomsterbilder her på bloggen, men det er rett og slett bare fordi det skjer veldig lite spennende for tiden. Forhåpentligvis endrer det seg nå som jeg har fem fantastiske fridager å se fram til. Veldig lite planer er lagt, men familie, venninner, mini roadtrip, sommerkjole og øl er noe av det jeg har lyst til å fylle dagene med. Hurra!

Hva er dine planer for helgen? :)Takk <3Wow. Tusen, millioner takk for alle de utrolig fine kommentarene på det forrige innlegget. Jeg har ikke rukket å svare alle, men hver eneste tilbakemelding betyr så utrolig mye for meg. Jeg hadde forresten rett angående den indre stemmen: Ca 30 sekunder etter at innlegget var publisert fikk jeg kalde føtter. Iskalde føtter. Heldigvis kom det raskt inn en nydelig kommentar fra Andrèa som hindret meg fra å trykke slett. Og kommentarene som fulgte, både her på bloggen, på Facebook og på mobil har vært helt fantastiske, og tårene har truet med å renne over mer enn èn gang. Det blir nok litt skummelt å vite at alle plutselig vet, men samtidig er det en gigantisk lettelse.

Nå skal jeg nyte noen timer i sola, før det er på'n igjen på jobb. God helg alle sammen! <3Gjem deg sjæl!

I går sprakk jeg. Igjen. Jeg revnet fra topp til tå, fra innsida og ut. Alt gørret fosset frem: kvalmt, stygt, ukontrollerbart. Skremmende. Det rant ut over alt, over meg selv, over senga. Over kjæresten min. Stakkars kjæresten min, han har sett en del gørr. Det virker alltid som en evighet, men før eller siden går jeg tom. Da er det bare skallet og trettheten igjen.

Da jeg var ti år flyttet mamma til et annet land. Da jeg var 13 år ble jeg voldtatt. To gigantiske hemmeligheter. Hemmeligheter som alltid har vært bortgjemt. I den innerste, mørkeste, avglemte kroken du vet. Den kroken som ligger like under hjertet og som er livsviktig å gjemme for alle. Til og med for seg selv.

Alle som har slike hemmeligheter vet at de forsvinner ikke. De kan gjøres usynlige når det trengs, de kan til og med glemmes for en stund. Men alle som har slike hemmeligheter vet at de vokser. Sakte men sikkert fyller de den mørke, avglemte kroken med gørr. Helt til man en dag sprekker.

Jeg har alltid visst at jeg har båret på noe i denne avglemte kroken under hjertet. Men jeg har ikke alltid visst hva. Andreåret på videregående var et helvete. Jeg var alltid lei meg. Jeg taklet ikke sosiale settinger, jeg ble uvel, kvalm, livredd. Jeg snakket med en psykiatrisk sykepleier for ungdom. Hun lærte meg om kognitiv terapi og om negative tanker. Det ble ikke snakket om fortiden, for jeg husket ikke fortiden. Fortrengelse var min overlevelsesteknikk.

Årene gikk. Jeg følte meg bedre, men nedturene kom alltid. Med nedturene kom også tankene: Hva feiler det meg? Hvor kommer denne gørra fra? Jeg gikk til legen og sa: Jeg tror jeg er deprimert. Jeg vil ha lysbehandling. Det kostet meg alt jeg eide av viljestyrke og mot. Ti minutter senere stod jeg på gata; ydmyket, skjelvende og med en resept på antidepressiva i hånden.

Jeg lærte meg å leve med det. Gørra ble raskt og effektivt stengt inne hver gang den truet med å renne over. Det kostet, men det var i det minste usynlig. For hvordan skulle jeg kunne dele denne ordløse skammen med noen? Det var umulig. Det gikk enda flere år, og livet føltes omsider bra. Lite visste jeg at gørra i den mørke, avglemte kroken vokste litt hver dag. Alltid bare litt, og alltid helt stille. Umerkelig.Jeg våkner brått. Klokka er halv fem på morgenen og alt er helt stille. Jeg har en følelse av at jeg har hatt mareritt, bare at denne følelsen er tusen ganger sterkere enn noe jeg har kjent før. Det føles som jeg skal sprenges, som om jeg skal revne. Jeg skjønner ingenting, men vet at jeg må ut. Bort. Jeg må løpe. Løpe for livet. På med treningsklær. Skjelvende. Stille for å ikke vekke kjæresten.

Ute. Sola skinner såvidt over hustakene. Det er dugg i gresset og alt er stille. Jeg skjelver og tårene renner. Føttene vil ikke bære meg. Inni meg sprenges jeg. Hva er det som feiler meg? Dette var mitt første virkelige møte med angsten og panikken. Senere skulle det bli mange møter. Angst. Panikk. Panikkangst.

Igjen dro jeg til legen. Igjen kostet det alt jeg hadde av viljestyrke og mot:
Jeg tror jeg har angst. Kan du hjelpe meg?

Vurderer du selvmord?
Nei.
Da er jeg redd jeg ikke kan hjelpe deg. De offentlige plassene forbeholdes de som er tyngst rammet.

Javel...

Heldigvis har jeg en sterk kjæreste. En kjæreste som ikke lar seg vippe av pinnen av litt gørr. En kjæreste som hjalp meg ta den vanskeligste telefonen jeg noen sinne har tatt. Jeg sa ordene høyt for første gang. Jeg har blitt voldtatt.

Ett år har gått siden den telefonsamtalen, og vi har fått hjelp av fantastiske mennesker på Familievernkontoret. Jeg har fått hjelp. Gradvis har det gått opp for meg at gørra har en opprinnelse. To store sår som aldri har fått gro. Det blir verk av sånt.

Og det verker fremdeles. Fremdeles stenger jeg gørra inne. Fremdeles sprekker jeg, slik som i går. Likevel har jeg det bedre enn på lenge. Jeg har ord på smerten min. Ord som er vanskelige å si høyt, men likevel: ord.

Å lege sårene mine er en stadig tilbakevendende kamp. Å dele dette med alle som leser bloggen min, og dermed også med mange venner og kjente, er et strategisk trekk i denne kampen. Hele livet har jeg båret på hemmeligheter. Det siste året har jeg hemmeligholdt at jeg går i terapi. Hemmeligheter funker ikke. Ny strategi.

Hva som skjer når jeg om noen minutter trykker på knappen lagre + publiser vet jeg ikke. Antagelig  dukker det opp en stemme i hodet mitt. En stemme jeg alt for ofte har lyttet til tidligere. Hva har du gjort? Nå kommer alle til å se hvor svak du er! Fort, løp og gjem deg! Til det har jeg bare en ting å si: Gjem deg sjæl.Sjåpping fårever <3

Jeg er ingen outfitblogger, jeg får det liksom ikke helt til uten å se teit ut. Men i går var jeg på shopping og fant finfine skatter som jeg bare må vise fram.

T-skjorte fra Nümph kjøpt på FreeQuent: orginalpris 299,- salgspris: 100,-
Buksethigts fra H&M: 249,-
Kjole fra H&M: orginalpris: 349,- salgspris: 100,-

I tillegg kjøpte jeg en sort, tynn strikkegenser fra Saint Tropez for 250kr, orginalpris var 600kr (også kjøpt på FreeQuent). Jeg elsker salg, og jeg elsker de nye klærne mine! Kall meg materialistisk om du vil, I'm happy anyway ;)  Buksethigtsen fra H&M var ikke på salg, men den var så utrolig comfy og med fine snurpedetaljer nederst, så jeg bare måtte ha den likevel. Det er en god følelse å kjøpe klær som du VET du kommer til å bruke masse. Tidligere har jeg kjøpt nesten bare for å kjøpe, med det resultat at klesskapet mitt er fullt av nesten ubrukte klær som jeg ikke er fornøyd med. Men jeg har blitt flinkere til å være mer kritisk når jeg er på shopping, da kjøper jeg ting med bedre samvittighet også.

Nå blir det sparebluss på meg i tida som kommer, men det var helt klart verdt det ;)Busted.Jeg tok denne gamle dama på fersken på vei hjem fra jobb i dag. Pensjonistene nå til dags altså....
skal jeg i vei og trene Afro, owæææ! Jeg trenger alle lykkeønskninger du kan avse!Supermat!Nok en konkurranse! Silje deler ut et eksemplar av den fantastiske boken Supermat. Denne boken har jeg bladd i og siklet over ved flere anledninger, men aldri tatt meg råd til å kjøpe, så denne sjansen lar jeg ikke gå fra meg :PTasty!Jippi! Ina har konkurranse hvor man kan vinne et valgfritt smykke fra Epla-butikken Tasty. Tasty drives av Siri Worn og Maiken Berg, to utrolig talentfulle jenter som lager de herligste smykker! Se bare her:


Bilder fra http://epla.no/shops/tasty/.

Dersom jeg vinner ønsker jeg meg et salatkjede. Hvilket bedre veggis-smykke finnes det? ;)Forrige helg.

Forrige helg var veldig fin, til tross for tette bihuler. Denne helgen er jeg frisk, måtte den bli minst like fin!
Klikk her for sommermusikk på Spotify!

God helg alle sammen <3Endelig.

Endelig kom sommeren til Trondheim også! Jeg gjorde som planlagt og trosset bihulebetennelsen i går:


Jeg møtte søte Heidi i byen. Vi spiste is...


...og lunsj på Tulla Fischer. Kjempegod bruchetta!


Så tilbragte jeg en halvtime i solveggen i godt selskap.


Og mens sola stekte tuslet jeg hjem sammen med kjæresten...


...og etter å ha blitt god og mett på grillmat ble resten av kvelden tilbrakt her. Ikke feil.

Desverre hadde ikke sola helbredende effekt. Jeg er fremdeles syk og dermed ble lørdagskvelden tilbragt i sofaen med en god dose oreo kjeks, litt mango og Flash Forward. Og NÅ er det natta. Sov godt! :)Nytt design.
Det er ikke mye som minner om sommer her i bartebyen, men et litt mer sommerlig design kan jeg iallefall glede meg over. Det ser som vanlig ganske crap ut i Explorer, men Firefox og Chrome funker.

Jeg har overlevd sju arbeidsdager på rappen - ikke akkurat noen stor bragd, men det skal uansett bli godt med noen fridager nå :) Bildene over er fra i går: Tåke og busstur klokka fire på morgenen, og flyplass i soloppgang. Hvis du skimter et tårn på det første bildet så er det Nidarosdomen, tåka var utrolig tett! Gårsdagen må ha vært den rareste værdagen på lenge: Først tåke, så strålende sol, så høljregn av dimensjoner pluss lyn og torden. Og på kvelden tittet selvfølgelig sola frem igjen. Forvirrende... Gi meg sommer sier jeg bare!Spiderweb.


Dag fem av sju: Interwebbens elektroniske spiderweb har lagt seg over benteblogg. Snart tilbake med swiffer, støvklut og skrivekløe.Frøken fargerik.

Image and video hosting by TinyPic

Crappy bildekvalitet, men gif er så gøy! Èn av totalt sju arbeidsdager er nå overstått. Hvem bryr seg vel om sene skift, tidlige skift, lite søvn og lang kjørevei når man får gå i så fine t-skjorter? Hipp hurra for farger på jobben! :D

Har du fine arbeidsklær? :)Kveldsmorro.Etter å ha sett de morsomme ansiktsforvandlingene til både Kayso og Cecilie, måte jo selvfølgelig jeg også prøve. Over her ser du BotticelliBente, MuchaBente, MangaBente, gammelBente, asiatiskBente og babyBente. Best av alle ble likevell manneBente:Jeg ligner broren min på en prikk! Det vises kanskje ikke så veldig godt på disse to bildene, men tro meg det er så likt at det nesten er skummelt. Ja, bortsett fra håret og mascaraen da :P

Prøv du også, på http://www.faceofthefuture.org.uk/. Gøy!Ikke akkurat sommervær.

Bilder fra i går. Ikke akkurat det  været jeg forbinder med juni måned, men det stoppet ikke volleyball gutta på Solsiden. Galskap ;) Her om dagen satt jeg hjemme med stilongs og ullsokker og drakk varm te mens jeg hørte regnet tromme mot ruta. Manglet bare fyr i peisen så hadde høststemningen vært komplett! Heldigvis tittet sola frem i dag, så nå krysser vi fingre for at også varmen skal ta seg en tur innom Trøndelag snart.

Hvordan er sommerværet hos deg?Arbeidshelg.Sånn kan deler av en arbeidshelg se ut. I går koste jeg og kjæresten oss med Toffifee og Tuborg lime cut, før jeg måte tidlig til sengs. Tuborg med lime var faktisk ganske så allright, tror nesten jeg skal begynne å kjøpe den istedet for Corona. Den er jo en del billigere. På vei hjem fra jobb i dag fant jeg en finfin blomst på bakken. Den så så ensom ut at den fikk bli med hjem hvor den fikk drikke litt vann. Ettermidagen har blitt brukt til å spise enda mere Toffifee og se tv-serier. Det har blitt en del serietitting i det siste, og til nå har vi sett første sesong av V (Visitors), et par episoder av Fringe og et par episoder av Flash Forward. Spenningsserier er gøy! Vet ikke om jeg kommer til å se mer av Fringe, den var litt for brutal. Men V og Flash Forward får toppscore hos meg :)

Også har jeg endelig fått softbox til den eksterne blitsen min, hipp hurra! En softbox sprer og diffuserer lyset slik at det blir mykere. Bildet over er tatt i hui og hast og er egentlig ikke et godt eksempel på hvordan den fungerer, men pytt pytt. Du ser iallefall meg i sløveuniformen min ;)

Har du gjort noe koselig i helga? :)I sola <3
KildeFine ting man kan gjøre på en fin dag :)Gratulerer med dagen til meg!


- Meg for et par år siden.

Da var det offisielt: Jeg er 26år og plutselig nærmere 30 enn 20. Ikke at jeg henger med leppa av den grunn, jeg har aldri hatt det bedre :) Noe nytt bilde orker jeg ikke ta i dag, så dette noe utdaterte bildet får gjøre nytten. Snart er det familieselskap med pizza og kake som står for døra, nomnom!

Håper alle har en finfin dag! :)17.mai!Gratulerer med dagen! Håper alle har hatt en fin 17.mai så langt. Vi har sett på barnetog, viftet med flagg og grillet masse god mat sammen med fine folk. Senere i kveld går turen tilbake til Oslo, så videre til Trondheim.

Hasta la vista!Behind the scenes.Et lite livstegn fra storbyen. Behind the scenes fra fotoshooten i går er det eneste jeg har å by på, ettersom det er det eneste jeg jeg har tatt av bilder foreløpig. Shooten gikk veldig bra - jeg tok fashionbilder av eksamenskolleksjonen til Elisabeth Luhr (t.h.), som studerer design ved Høgskolen i Oslo. Hun er utrolig dyktig, klærne var flotte! Modell var nydelige Jeanette Nøland de Geus, som jeg nå har døpt til Jeanett Viking: at den jenta ikke frøys ihjel er utrolig! Make-up artist var Marthe Kroondijk, profesjonell reflektorholder var mr. Kjærest Luhr og sammen var vi et ganske så flott team synes jeg. Resultater kommer nok etterhvert :)

I dag har vi sovet leeenge, spist en god frokost og tuslet rundt i Oslos gater. Jeg fant min nye favorittbutikk som jeg vurderer og stjele med meg til Trondheim, nemlig Røtter. Guri malla, jeg kunne lett brukt opp hele løningsposen min der... Ettersom det ikke er så veldig fornuftig nøyde jeg meg med å kjøpe peppermynte/lakris te og litt ting og tang for å lage hjemmelagd maki senere.

I morgen går turen til Tønsberg og kanskje kommer det et blogginnlegg derifra også. Kanskje ;)God helg!

Blomster i hagen og jordbær til lunsj gir skikkelig sommerfølelse <3

Nå er det langhelg som står for døra, og i morgen går turen til Oslo. Der skal jeg ta litt bilder (håper virkelig regnet holder seg borte) og på fredag reiser vi videre til Vestfold hvor vi skal besøke svigerfamilien. Jeg gleder meg til noen rolige dager etter en hektisk uke, det skal bli goooodt! :)

Håper alle får en finfin langhelg!Shå-shå-shåpping.

Jeg har så lyst til å shoppe, shoppe masse! Jeg sitter her på nettbutikk etter nettbutikk med vann i munnen og store øyne .... vil ha! Og nei: det er ikke designervesker, semskede wedges eller sesongens trendy tights jeg sikler på. Det er kakaosmør, macapulver og kokosolje - blant annet ;)

Etter å ha sett (og smakt!) alt det gode Silje lager har jeg så smått begynt å bestille meg ting fra iHerb jeg også. Agavesirupen står i skapet og roper etter å bli brukt, rått kakaopulver og supergode snackbarer er på vei i posten, og jeg kan bekrefte at disse er akkurat så gode som Silje påstår. Tenk at man faktisk kan lage sunn sjokolade, og at sukkerfritt godteri smaker nydelig. Nesten for godt til å være sant. Men enda mangler det en del før jeg kan prøve meg som sjokolademaker, så ønskelista vokser seg lenger enn lang og inneholder plutselig mye mer enn bare sjokoladeingredienser også :Men hva hjelper at det både er sunt og billig når man akkurat har brukt opp sine siste spesidaler på et kaleidoskop? ;)<3Vår!


Sommer 2009.

Sola skinner og det virker som om våren endelig er her! Det skal feires med en liten tur på skolen og bytur med verdensbestesolveig. Her snakker vi sol, shopping og softis :D Så blir det teorilesing og tidligkveld i kveld da det er arbeidshelg som står for døra. Noen som melder seg frivilig til å redigere barnebilder og arkitekturbilder? Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få tid til alt som må gjøres... Første bud er kanskje å ikke bruke så mye tid på blogging? ;)Weather report.


La meg presenteret været i Trondheim i dag, den 3.mai:Er du fornøyd med mai-været der du bor?Siden sist.Jeg kan ikke skryte av å være verdens mest aktive blogger, iallefall ikke dersom man ser bort fra skoleblogging. Litt fordi det skjer lite spennende her i bartebyen, men kanskje mest fordi jeg har en vanskelig periode og er mye sliten for tiden. Uansett: For at benteblogg ikke skal tørke helt ut så kommer en pitteliten oppdatering.

Siden sist har det blitt vår, endelig! Men hva hjelper det når det fremdeles snør tjue ganger om dagen? Fysjom... Jeg har også bestilt meg raw sjokolade fra funkyraw.com, tipset av inspirerende Silje. Selv har jeg alltid vært en melkesjokolade type, men denne mørke sjokoladen var nydelig! Fantastisk konsistens som smelter i munnen og med friske innslag av bær <3 De grønne greiene på det siste bildet er intet mindre enn grønne linser med hvitløk og oregano. Kokes i ca 15.min og blandes i tomatsuppe sammen med masse andre gode grønnsaker, slurp slurp.

I morgen begynner vi med arkitekturfoto og storformat på skolen. Vet ikke helt hvilke forventninger jeg har til dette kurset, men det blir helt sikkert spennende. Wish me luck ;)Prosjekter.

Grunnet prosjekt flokete katt og prosjekt aktbok er det lite som skjer her inne på bloggen i disse dager. Jeg kommer sterkere tilbake ;)Make love, not burgers.Hihi, jeg har veggis t-skjorte! Fra NOAHshop, tegnet av Dan Piraro, mannen bak Bizarro. Måtte bare ha den ;) Nå er det straks leggetid for meg, arbeidshelgen kaller.

God natt og god helg! :)Bildeboom.


Dagen i dag har vært så fin at den fortjener en bildeboom. God frokost er viktig, så jeg spiste rugsprø med peanutsmør og alfalfaspirer. Også grønn te selvfølgelig.


Her i huset vasker vi vinduer med stil! Det var nydelig vårvær i dag, så det ble en liten mini-vårrengjøring: Alex vasket vinduer og jeg vasket kjøkkenskap.


Så var det dags for en gåtur, i strålende sol! Endelig er våren her :D


Converse og vårjakke ble brukt for første gang i år <3


På tur hjem plukket vi opp litt asiatisk take-away. Det ser bedre ut enn det smakte, iallefall vegetar woken min: Seig tofu og smakløs saus. Grønnsakene var gode da.


Men middagens skuffelser ga seg raskt ettersom jeg hadde denne desserten å se fram til. Nystekte bananpannekaker, tofu-is med kanel og .... *drumroll!*


...Siljes supereplekake, hejmmelagde marsipan og godiskuler! Hun var så snill at hun tok med smaksprøver i går, fy søren så godt! Silje, du bør starte en cafè eller noe! Et konditori kanskje ;) Tofu-is er forresten også veldig godt, ser ut som tres-is men smaker tusen ganger bedre. Med smakene jordbær, vanilje og pære <3 Jeg kjøpte min på Ica maxi.


Levende lys, nydelig dessert og tv kos med kjæresten. Akkurat slik en søndag skal være. Vi så filmen 2012, grei underholdning, men alt for overdrevet til å gjøre noe særlig inntrykk.


Kyrre liker også søndagskos i sofaen, han er en skikkelig fangkatt <3 Vi veide ham forresten i går: 6,5 kilo. Bebisen min har blitt stor ;) Nå er det kveldsmat og leggetid som står for tur, og i morgen venter enda en fridag :DPåskeaften.

Omtrent sånn så min påskeaften ut :) Vi hadde besøk av fine folk, blant annet SøteSolveig og SøteSilje. Det ble både ost, kjeks, vin, øl og popcorn. Og mye skravling selvsagt, arti arti :)

Hvordan feiret du påskeaften?Glad påsk!


- Juksebilde: Tatt under fjorårets første grilling, 9.april.

Jeg er ingen ivrig blogger for tida. Jeg gjør nemlig mitt beste for å ha pc'en minst mulig på og heller gjøre andre ting - for eksempel så har jeg gått tur i vårværet, jeg har endelig tatt frem bæreposen med klær som trengte reparasjon OG reparert de. Helt på egen hånd, med nål og tråd - tro det eller ei. Jeg har lest avisa, jeg har vært litt syk, jeg har kost med katten, jeg har blitt frisk, jeg har spist godterier og jeg har besøkt familien. I morgen er det en liten arbeidsdag som står for tur, så blir det ost, kjeks og vin med venner på kvelden, før resten av påska fortsetter i samme stil som før. Herlig <3Til salgs: Clinique og Estèe Lauder.1. Clinique liquid facial soap, mild. Flytende ansikts-såpe for tørr til kombinert hud. 200ml, parfymefri.
2. Clinique clarifying lotion 2. Ansiktsvann for tørr til kombinert hud, virker mildt eksfolierende og inneholder oppfriskende menthol. 200ml, parfymefri.
3. Clinique dramatically different moisturizing lotion. Fuktighetskrem for tørr til kombinert hud. 125ml, parfymefri.

Pris: Du får alle tre produktene for kun 550kr inkludert frakt. Samlet butikkpris er 800kr.4. Clinique turnaround body smoothing cream. Body lotion som virker mildt eksfolierende og som gir en jevnere, mykere hud - perfekt nå før bikinisesongen ;) 150ml, parfymefri.
5. Clinique turnaround concentrate visible skin renewer. Serum som virker mildt eksfolierende: gir mer glød, jevnere hudtone og reduserer fine linjer. For alle hudtyper. 30ml, parfymefri, oljefri.

Pris: 500kr for begge produktene inkludert frakt. Tilsvarende butikkpris er 650kr6. Clinique deep comfort body lotion. En lett body lotion som gir mye fukt og som gjør huden myk og god. 400ml, parfymefri. Pris: 160kr inkludert frakt. Butikkpris: 195kr.
7. Estèe Lauder Sensuous. En varm og feminin duft. Eau de parfum, 50ml. Pris: 350kr inkludert frakt. Butikkpris: fant ikke.

Total pris: Dersom du øsker å kjøpe alle sju produktene koster dette 1500kr ikludert frakt. Tilsvarende butikkpris er ca. 2100kr.

Jeg er så heldig at jeg jobber sammen med mange utrolig dyktige selgere, det innebærer at når vi har salgskonkurranser så klarer vi som regel målene vi får, og dermed vinner vi flotte premier. Det er med tungt hjerte jeg selger disse produktene - jeg liker nemlig jålerier, spesielt når det er jålerier fra Clinique og Estèe Lauder. Men en tom bankkonto og et allerede fullt baderomsskap insisterer...

Butikkprisene er hentet fra esthetique.no.

Dersom du er interessert i å kjøpe et eller flere av produktene så send meg en mail på bente.isefjaer@hotmail.com. Kjøpere som ønsker å kjøpe alle produktene eller noen av "pakkene" vil bli prioritert :)Den første fridagen.


- Dagens outfit. Yeah!

Den første fridagen i påskeferien er det fint å sove til man våkner av seg selv, for eksempel klokka elleve. Det er også fint å drikke grønn te mens man ser på The Ellen DeGeneres Show. Og når man bare ha noe godt og finner tre salte sild som har svømt seg bort i bunnen av veska, da vet man at dette blir en bra dag. Andre ting man kan gjøre på den første fridagen i påskeferien er å kle seg i kjærestens gode genser og høre på glad musikk på Spotify, samtidig som man gjør litt husarbeid :)Visste du...


Hæ? Stille klokka?Hvorfor var det ingen som fortalte meg at det var i natt da? Du kan tro forvirringen var total da vekkerklokka vekte meg 05:15, samtidig som sjåføren ringte og sa at klokka var 06:15 og at jeg skulle stått i lyskrysset for fem minutter siden. Jeg har egentlig ikke sjåfør da, jeg satt på til jobb med en kollega. Heldigvis kan jeg være superrask når jeg må, heldigvis har jeg snill kollega som venter og heldigvis har jeg mulighet til å sminke meg på jobb ;)

Jeg tror jeg må bli flinkere til å se nyheter og lese nettaviser. Det burde jo være bortimot umulig å ikke få med seg at klokka skal stilles til sommertid...

Husket du å stille klokka?Susie søker nytt hjem!Pappaen min må gi bort katten sin p.g.a. allergi og sykdom, så jeg tenkte jeg skulle reklamere litt for henne her inne på bloggen :) Susie er en liten jentepus på ca. tre og et halvt år. Hun er langhåret med hvit og sort pels og er sterilisert. Hun er veldig kjælen og elsker å kose, det beste hun vet er å sove middag på sofaen og å bli klødd på magen <3 Hun ønsker seg et hjem med utemuligheter hos dyrevenner, så dersom du bor i Trøndelag, eller vet av noen i området som kunne tenkt seg et nytt familiemedlem, er det bare å ta kontakt på bente.isefjaer@hotmail.com.Kaktus og bomull.

I dag har jeg kaktus i halsen og bomull i hodet. Litt kjipt når planen var å besøke familie på Stjørdal og dra på konsert med venninner senere i kveld. Så langt har jeg tilbragt dagen boende i ullgenser, med fyr i ovnen og masse grønn te i koppen. Jeg vurderer et par ibux også, jeg har nemlig ikke slått fra meg tanken på festligheter helt enda: Jeg har jo kjøpt billett til og med, jeg har ikke lyst til å bli sittende hjemme når det endelig er helg og fri.


- Semi-sunn frokost må vel hjelpe på en begynnende forkjølelse?


- Dette er dagens utsikt fra stuevinduet. Hvem er det som har bestilt all denne snøen?

Så kjære kong vinter, jeg ber deg: ta med deg snø, forkjølelse og alt som hører vinteren til og dra langt, langt bort. Jeg ønsker meg vår. Og jeg vil på konsert i kveld. Pliiz.hits