Norsk Fotofagskole (benteblogg)fokus finito!Thats it. To år med skole er over, åpningsfesten på avgangsutstillingen er over og jeg er plutselig fotograf! Over ser dere meg og Laura Ann fra Trend Models, knipset av Bjørn Christiansen. Jeg brukte Laura som modell til fashionoppgaven i eksamen, hun er både en utrolig dyktig modell og fotograf. Bilder hun har tatt kan du se på flickr siden hennes.Avgangsutstillingen var også en del av eksamen, og jeg leverte tre bilder fra fashion-opptakene mine. Kan sees større her. Nå er det hjemmelagd pizza, godiskuler og te som står på agendaen min. Også Grey's da selvfølgelig ;) God helg folkens!

Ps: Utstillingen er også åpen i morgen fra klokken 12.00 til 16.00. Siste sjans for Trondhjemmere som vil se de fine flotte bildene våre ;) Adresse: Nedre Ila 39.


b&wEksamensoppgave nummer tre. Klassisk portrett. Det skal leveres tre bilder (ungdom, voksen, eldre) hver for seg, i sort-hvitt og i kvadratisk format. Bildene skal ha et klassisk fine-art uttrykk og være fotografert på location. Bildene skal stå godt sammen på vegg.

Klassisk portrett var selvfølgelig en del av eksamen, og jeg er så heldig at jeg har en fotogen familie som stiller opp som modeller. Og når første opptak går skeis stiller de opp igjen. Heldigvis holdt det med to ganger, og over ser du resultatet. Jeg skal ikke påstå at bildene er så veldig fine-art-ish, men jeg er uansett fornøyd :)

Og husk:
toastEksamensoppgave nummer to: Produkt. Det skal leveres tre forskjellige opptak i farger.
1. Fotografert som produkt, spennende lyssatt med romfølelse. I studio.
2. Fotografert med et moderne og strøkent kjøkkenmiljø i bakgrunnen.
3. Fotografert abstrakt/grafisk til plakat.

Eksamen er levert folkens! Det ble impulsfeiring med verdens beste klasse i går, noe som kjennes godt i dag... Men sett bort i fra et verkende hode kjenner jeg overraskende lite med tanke på at to års skolegang er over. Jeg tror kanskje ikke det har gått opp for meg enda, jeg forventer nok litt at rektor Roar skal komme med nye oppgaver neste uke. Men det er bare avgangsutstilling som gjenstår, og eventen for den finner du her. Alle trondhjemmere må ta turen innom, det blir knall! :D


layer by layer

Photobucket

Ekamensoppgave nummer fire: Reklame. Lag et reklamebilde for en bedrift. Motivet skal være et heroisk bilde av tre ansatte med et tydelig arbeidsantrekk og med verktøy. Inspirasjon er filmplakat for en epic actionfilm. Modellene skal fotograferes separat i studio. Dramatisk himmel.

Sånn ble det. Jeg sier meg fornøyd og håper sensorene også blir det. Tusen takk til team barsk: Kristian 1, Kristian 2 og Alex! :D


Eksamen pt. IIEttersom alt jeg gjør, tenker på eller drømmer om handler om eksamen for tiden, så er det jo bare naturlig at de få blogginnleggene jeg skriver også gjør det. Jeg er nesten ferdig med mr.brødrister, jeg har tatt bilder på et hotell og jeg er i full gang med å planlegge fashion. Mange jern i ilden med andre ord, og jeg vet ikke om jeg liker det. Jeg er nemlig av typen som liker å gjøre en ting av gangen og ha stålkontroll på alt jeg gjør. Men det er jo litt gøy også ;)


Eksamen!

Image and video hosting by TinyPic

Eksamen er i full gang, og over ser dere noe av det jeg har gjort til nå: produktfoto av brødrister. Det gjelder å starte med det kjedeligste først ;) I dag skal jeg ta enda en runde med brødristereren, på location denne gangen, og også tilbringe noen timer på tax-free'n. Penger må man jo ha :P

Er det flere som stresser med eksamen i disse dager?


Fotomaraton, dag 4.Noen som husker fotomaraton bildene jeg postet en del av på nyåret? Da husker dere kanskje også at det var ett bilde jeg ikke kunne legge ut, fordi oppdragsgiver, jazzfest.no, ville kåre vinnerbildet først. Her kommer bidragene jeg leverte inn, bedre sent enn aldri. Vinneren av konkurransen ble Sofie, som vant med dette bildet. Vel fortjent! :D


Fashion.

Modell: Marhe F/Trend
Assistent: Martine Lein Skrove

To bilder fra fashionkurset! Jeg er heldigvis mer fornøyd med bildene enn med filmen ;) Mange flere bilder kan sees på tumblr bloggen min.


Ferdig!

Da var aller, aller siste kurs på Fotofagskolen unnagjort, nå er det er bare eksamen og avgangsutstilling igjen. To knappe måneder til jeg er ferdig utdannet fotograf, enn det! Noen filmskaper derimot, det er jeg ikke ;) En del av fashionkurset var å lage en kort video som skulle underbygge stemningen i bildene, og slik ble resultatet:

Ikke akkurat top notch, meeen hva kan man forvente første gangen man prøver noe nytt? :P Jeg har iallefall lært masse og hatt det gøy underveis. Bildene kommer nok også etterhvert, men nå skal jeg ta en pc-fri resten av kvelden. Vel gjennomført fashionkurs skal nemlig feires med kakao og Grey's <3


fashion sneak-a-peek III går hadde jeg min andre fashionshoot, og forhåpentligvis har jeg nok materiale til at det også blir den siste. Det hadde nemlig vært godt å kunne bruke god tid på redigering og ferdigstilling, og samtidig tatt noen dager påskeferie. Det er iallefall planen min i dag: Sove lenge (check!), frisørtime og utepils er det som står på agendaen. Herlig, herlig :D

Håper det er flere som koser seg i påsken, og hvis noen har litt påskesol til overs må dere gjerne sende den til Trondheim! Utepilsen blir liksom så mye bedre da ;)


fashion sneak-a-peekTill tross for tidenes bloggtørke holder statistikken her på bloggen seg stabil samtidig som antallet followers på bloglovin øker. Jeg er imponert! For noen flotte lesere altså :)

Her er en liten sneak-a-peek fra dagens fashionshoot, og også hovedårsaken til bloggtørken. Fashion krever masse tid og planlegging, men så er det kjempegøy når man blir fornøyd med resultatet. Modellen er nydelige Marthe F fra Trend, og vi har enda en shoot på planen før arbeidet med redigering, design og layout begynner. Dette skal nemlig resultere i en motekatalog og en fashionfilm. Jeg kjenner prestasjonsangsten komme snikende når jeg tenker på alt arbeidet som gjenstår, men jeg skal puste med magen og heller ha det gøy ;)

Nå er det natta for lenge siden, skolen kaller igjen i morgen. C u l8r alligator!


Makizushi.
Og vips så var vi ferdige med matfotografering også. Her er noen bilder fra min siste innlevering, som var en serie bilder med tema sushi. Resten kan sees her, om enn litt smått.

Neste kurs er fashion, og jeg både gleder og gruer meg. Det er alltid ti ganger så mye jobb med fashion: Man må kjøpe klær, låne klær, hente klær, skaffe modell, skaffe stylist, ta bildene, levere tilbake klær ... også skal det hele gjerne gjentas et par ganger før man blir fornøyd. Men så er det også noe av det mest kreative vi får gjøre, og det er jo gøy :) Og etter tre uker med fashion er det EKSAMEN som står for tur! Og etter tre uker med eksamen er det avgangsutsilling, også: plopp! er jeg ferdig på Fotofagskolen. Tiden flyr gitt, jeg synes ikke det er lenge siden jeg skrev dette innlegget jeg ;)


Pure refreshment!Siste skoleoppgave, rykende fersk fra photoshop'en min! Bestis og søtis Solveig er modell, utrolig kjekt å ha ei så fin venninne med verdens kuleste 50-talls garderobe :D Oppgaven gikk ut på å lage en reklameplakat for en kjent drikkevare, så da ble det Cola. I etterpåklokskapens lys skulle jeg ønske jeg tok meg tid til å spraye colaflasken med vann for å få den til å se enda freshere ut, men gjort er gjort og spist er spist. Jeg er uansett fornøyd :)

Edit: Hvem klarer vel å legge seg til fornuftig tid når man kan gjøre så mye gøy i photoshop istedet? Som å lage bling bak colaflaska for eksempel. Hvilken versjon  funker best?


Siri Martinsen.

Vi har jobbet med magasinprortrett på skolen den siste tiden, og en av oppgavene var å ta bilder av en profilert person. Jeg var så heldig å få ta bilder av Siri Martinsen, som er veterinær og leder i dyrerettighetsorganisasjonen NOAH. Et forbilde med andre ord ;)


Marte.

To bilder av nydelige Marte, tatt til en av oppgavene i kjendisportrett kurset vi har hatt på skolen de siste tre ukene. Marte er ikke kjendis på ordentlig, men hun er så pen at hun burde vært det ;) More pics to come!

Hvorfor klarer jeg forresten aldri å legge meg til rett tid? Kontaktlinsene er knusktørre etter ørten timer foran dataen, jeg gjesper i ett sett og jeg har vel strengt tatt ikke noen unnskyldning for å sitte oppe lengre. Likevel er jeg som en tiåring som nekter å legge seg. Jeg tror jeg trenger en nanny...


Gruppeportrett!Her er resultatene av workshopen vi hadde på skolen i forrige uke. Det øveste bildet var det min gruppe som tok, og det nederste er resultatet av malings-orgien hvor vi var modeller ;) Gruppearbeid er gøy! Snart er tre uker med magasinportrett også over, tiden flyr! Om ikke lenge er jeg ferdig på Fotofagskolen, tenk det ... det er både spennende og skummelt! Flere bilder fra magasinportrett-kurset kommer også på bloggen etterhvert, jeg er bare litt treig av meg :P

Nå er det natta, og i morgen tidlig er det yoga. Yoga <3


fotofagskolehverdag


Film: Martine.

En liten bakomfilm fra Fotofagskolen. Vi fikk i oppgave av å ta gruppebilder av hverandre, og de som tok bilde av min gruppe syntes det var en god idé å kle oss halvnakne, legge oss i en mølje og sprute maling på oss. En annerledes, men likevel morsom dag på skolen ;) Jeg gleder meg til å se resultatet i morgen!

Og hvis noen lurer så er jeg hun som står og vasker bena i en liten evighet på slutten :P


Fotomaraton, dag 11. Del 2.

Som jeg skrev i forrige innlegg så leverte jeg to forslag til utsmykning av veggen på skolen, og dette er det andre. Bildene er fra samme fotoshoot, men med annen redigering og annet format. Fremdeles ikke særlig stø på dette med perspektiv:Hvilket forslag likte du best?


Fotomaraton, dag 11.Deette er resultatet av den ellevte og aller siste oppgaven i vårt tre uker lange fotomaraton. Vi fikk i oppgave å lage forslag til utsmykning av en vegg på skolen. Vi sto veldig fritt til å gjøre hva vi ville, så jeg dro med meg Hege i studio og lekte litt med lang lukker og dobbeleksponering. Jeg ble veldig fornøyd med disse bildene - det virker som kreativiteten jeg har savnet ganske lenge nå endelig er på vei tilbake. Kanskje er det takket være tre uker med et intensivt maraton? ;)Vi skulle også lage en montasje av hvordan vi så for oss våre bilder på denne veggen. Som dere ser så er ikke perspektiv min sterke side. Det er lov å le... Jeg har enda et forslag til utsmykning på lur, men det tror jeg jeg sparer til etter evaluering i morgen. Ønsk meg lykke til!


Fotomaraton, dag 10.Nest siste oppgave i fotomaraton var å ta fire skumle/mystiske bilder fra området rundt domkirken. Jeg dro med meg Ingunn ut på kveldstid og brukte lang lukkertid, stativ og noen ikea lys. Læreren var veldig fornøyd, så da sier jeg meg fornøyd også :) Heder og ære til Ingunn som løp rund på kirkegården barføtt og i kun en tynn kjole uten å kny. Flinka!


Fotomaraton, dag 9.

Tidenes mest spennende bilder! Eller kanskje ikke ;) Dagens oppgave var å ta bilder av egg. Ett bilde av en sekspakning egg, og ett bilde av ett speilegg i ei stekepanne. Bildene skulle være enkle, pene og uten miljø. Ikke noen superkreativ løsning fra min side, men det er iallefall gjort. Det er bare to oppgaver igjen av fotomaraton nå. Jeg er litt overrasket over at jeg har likt disse ukene så godt som jeg har, men kjenner at det skal bli godt å ha litt mer tid på neste skoleprosjekt.

Nå er det natta for min del. Forhåpentligvis klarer jeg å ta igjen noen timer søvn - jeg døgna for første gang siden russetida i helga, og er fremdeles en del i manko ;)


Fotomaraton, dag 8.Dagens innlevering var bok-cover til en fiktiv bok med tittelen "Dead end street". Jeg gjorde oppgaven i hui og hast mellom jobb og fest i helga, men ble da fornøyd likevel. Bildet skulle fungere som et blikkfang, og det måtte ha en litt dyster stemning. Mission accomplished?

Og hvis noen lurer på hvor det har blitt av fotomaraton dag seks og syv så var jeg syk på den ene og ikke fornøyd nok med den andre. Sånn går det av og til :P I skrivende stund er jeg på skolen og fotograferer speilegg i studio. Det er ikke alle oppgavene som er like spennende, men det er iallefall utfordrende nok. Hvem hadde ant at det er nærmest umulig å lage et perfekt speilegg?

Ha en fin mandag folkens!


Fotomaraton, dag 5.Dag fem av fotomaraton er over, og i dag tok vi bilde av klokker. Oppgaven var å lage en reklame for et armbåndsur for dame, som skulle avbildes på modell. Jeg fikk lånt meg en Dilligaf Neon klokke hos en urmaker, og supersøte Heidi var modell. Jeg har sett meg totalt blind på bildene, men jeg trooor jeg er mest fornøyd med det siste. Nå skal jeg finne senga, så får vi se om jeg er enig med meg selv i morgen tidlig ;)

(Dag fire av fotomaraton må jeg forresten vente litt med å legge ut på nett, da oppdragsgiver, jazzfest.no, vil kåre vinnerbildet i klassen før noen av bidragene publiseres.)

God natt folkens!


Fotodagen.I dag har vært den store fotodagen. En runde bak kamera og to runder foran. Med lys i fjeset og vind i håret. Det er fjerde oppgave i fotomaraton som skal løses på oppdrag fra Jazzfest. Derav trompeten. Hvis du ser den? Jeg brukte kjæresten som modell, og resultatet kommer på tirsdag. Nå: Photoshop og Spotify. Min favorittkombo <3Fotomaraton, dag 3.Dagens oppgave i fotomaraton var å ta bilde av ett glass med farris. Glasset skulle også inneholde isbiter og sitronpynt av noe slag, og det skulle plasseres i enkle studiolignende omgivelser. Bildet skulle være fresht og fristende, glasset skulle fylle hele bildeflaten og vi fikk ikke ha med andre elementer i bildet.

Mit "studio" for anledningen var stua til mamma med hvitt papir som bakgrunn, og mamma var superproff blitzholder, farristømmer og sitrondekoratør ;) Dumme meg kjøpte selvsagt Farris Bris (den er jo best!), men jeg tenkte ikke på at den inneholder mindre kullsyre. Dermed ble det ikke like mye bobler som jeg skulle ønske, men pytt pytt.

Jeg har fått gode tilbakemeldinger på fotomaraton bildene så langt, så får vi se i morgen om flaksen min fortsetter :) God natt folkens!Fotomaraton, dag 2.Dag to av fotomaraton, og vi fikk i oppgave å ta detaljbilder av en bil. Bildene skulle være dekorative og pene å se på, slik at de kunne passe som veggpynt hos en bilforhandler. Ett av bildene skulle også vise hva slags bil det var snakk om. Det var vanskelig å få gode bilder, da det var lite med både plass og lys inne på bruktbilsjappa. Bilder av det sorte interiøret ble for eksempel umulig. Men jeg er tålelig fornøyd denne gangen også jeg, selv om jeg kanskje ikke ville hatt det på veggen :P

Bilforhandleren mente forsåvidt også at vi heller burde satse på en karriere som midtsidepiker istedet for fotografer, noe han gjentok flere ganger på den knappe halvtimen vi var der. Opprinnelig hadde jeg planer om å tilby gratis print som takk, men det ble det ikke noe av gitt. Sorry gamle gris, eh ...ørn. Whatever.

Uansett: så langt er jeg positivt overrasket over fotomaraton. Det er gøy! :)Fotomaraton, dag 1.Dag én av fotomaraton er overstått, og min gruppe fikk i oppgave å ta bilde av et øye. Bildet skulle tenkes som en forside på et tidsskrift for øyeleger, men vi kunne velge om vi ville ha liggende eller stående format. Det skulle være rent, pent og et veldig tett utsnitt (muligens enda tettere en det jeg har her, men jeg får litt klaus av for trange utsnitt). Jeg oppdaget kjapt at det hadde vært en stor fordel med macrolinse, men jeg ble da fornøyd likevel. Takk til Sofie som stilte som nydelig øyemodell, og Hege som hjalp til :)

Resultatene fra fotomaraton vil nok komme som perler på en snor, så endelig blir det litt fotorelaterte ting her på bloggen igjen ;)Fashion baby!

Her er noe av grunnen til at jeg har vært fraværende den siste tiden. Vårt siste skoleprosjekt før jul var å lage et fashion magasin, og vår gruppe lagde überkule Escape Magazine - som forsåvidt også ble kåret til det beste av totalt fire magasiner i klassen, yay! (Bla i bladet ved å trykke i hjørnene). Her kan du se en behind the scenes video fra en del av fotoshootene, arti arti! Min serie heter Sheena is a punkrocker, og du finner den ca midt i bladet. Bildene kommer vel på bloggen etterhvert også.

Nå som jeg endelig har litt fritid å rutte med er det sjokoladelaging som står på planen i kveld. Hurra! <3[insert headline here]Se! Sommeren har kommet tilbake til Trondheim! <3 I går hadde jeg og Heidi en liten fotoshoot i skogen, og over ser du resultatet.

...

Var det noen som kjøpte den? Ikke? Kanskje ikke så rart... Det er nok fremdeles ti minusgrader og snø, bildet over er et resultat av kurset digital montasje som vi nettopp er ferdig med på skolen. Vi har jobbet med greenscreen, arkivbilder, klipping, liming osv osv. Jeg konkluderer med at mine evner i Photoshop er mangelfulle når det kommer til denne typen montasje. Jeg har lært mye, men har lang vei å gå før jeg kan kalle meg sånn nogenlunde dyktig. Jeg tror for eksempel ikke jeg skal vise læreren dette bildet som jeg lagde til et bursdagskort nå nylig ;)

Helgen min brukes til jobbing, fotografering, redigering og litt hjemmekos nå på lørdagskvelden. Stikkord er vårruller, Two And A Half Men, fyr i peisen og daimkake. Herlich <3

Ha en flotters helg!Portretter.

Yrkesportrett, familieportrett og barneportett er det vi har jobbet med på skolen i de siste ukene, og her er litt av mitt resultat. Det er mye jobb, men ga såpass mersmak at jeg meldte meg på portrettgruppa på skolen. Med hjelp fra skolens ledelse skal nemlig åtte av elevene i klassen drive et portrettstudio frem til jul. Dette skal skje ved siden av det vanlige skolearbeidet, så det kan bli noen travle uker. Men den som intet våger intet vinner!

Så! Bor du i Trondheimsområdet og tenker på å få tatt noen fine bilder av deg selv, poden, familien eller katten? Da vet du hvor du skal ringe: Norsk Fotofagskole på telefon:73518192. Snille folk, snille priser og perfekte julegaver! ;)

Det var dagens reklamesnutt, nå skal jeg dykke inn i Photoshop igjen. Håper alle har hatt en fin helg? Jeg har kost meg med fine folk, cider, coockiesbaking, lazer X og middag på indisk restaurant. Herlig :DEn sniktitt på fotofagskolen.

Vi har nye lokaler i år. Fine skolen <3

Fine Ingunn i fine sminkespeilet.

Vi hadde bildekritikk med Jock Sturges under fotofestivalen, og han likte bildene mine. Hurra!

Jock Sturges utstilling.

Fotofestival betyr lange dager og pizza til lunsj.

For øyeblikket drikker jeg cider i eget selskap, drukner i Spotify og prokrastinerer for harde livet.Bryllupsportrett.

Fem av bildene som ble levert i dag. Jeg fikk både gode tilbakemeldinger og gode tips om hva som kunne vært gjort bedre :) De skjønne modellene er Veronica og Stian, og supre assistenter var Renate og Solveig. Tusen takk for hjelpen alle sammen! :DBryllupsfoto, behind the scenes.La oss bare slå fast èn gang for alle at bryllupsfotografering i oktober er kaldt! Både fotograf, assistent og "brudgom" frøs, men verst var det nok for "bruden" i dag. Bryllupsbilder og kjæresteportrett er neste oppgave på skoleplanen, og jeg fikk en god start i dag. Kjæresteparet Veronica og Stian var nydelige modeller, og Renate var superassistent :) Nå skal jeg hive noen vedkubber i ovnen og forhåpentligvis drive kulda ut av kroppen, lage meg noe snasent til middag og begynne redigering av bildene. Hipp hurra!Portrettfoto.

Her er noe av resultatet fra gårsdagens fotografering, og også de tre bildene jeg valgte å levere. Kannika stilte som modell til ungdomsportrett, vi skulle ha to bilder: ett med finklær og ett med hverdagsklær (se flere bilder av Kannika her og her), og farmor Torny stilte som modell til klassisk portrett. Flotte damer! ;)

Jeg er kjempefornøyd med bildene, men er som vanlig veldig etterpåklok og ser mange ting jeg skulle gjort annerledes. Men det er vel sånn man lærer? ;) Ungdomsportrettene skal jeg ta på nytt - forhåpentligvis får jeg gjort noe med de feilene og manglene som irriterer meg nå.

Straks blir det take-away fra Persilleriet til middag, så skal jeg sette meg ned og planlegge bryllupsfotografering som er neste skoleoppgave. Trivelige ting å bruke en torsdags ettermiddag på <3Portrett.Ut på tur aldri sur! Vi har startet med portrettfotografering på skolen, og som en miniworkshop i dag fikk vi i oppgave å ta bilde av hvarandre. Over ser du Ingunn og Heidi in action, og supersøte Ane som jeg tok bilde av. I morgen starter alvoret og jeg skal ta portrettbilder av en ungdom og en voksen - totalt tre bilder hvorav ett skal printes og alle skal leveres torsdags morgen. Hei og velkommen stress. Men det føles godt å endelig gjøre noe etter en litt slapp skolestart så langt :)

Ønsk meg lykke til!Utplassering hos Adresseavisen.Dette har utsikten min de siste dagene. Denne uken fungerer vi nemlig som fotografer for trondheimsavisa Adressa. Jeg har tatt bilder av alt fra fiskekakeproduksjon og inngangspartiet på legevakta til barnehage og togstasjonen. Selv om oppdragene i seg selv ikke har vært superspennende så har det vært en kjempearti uke. I morgen er siste dagen, og da er det fotografering av en vetrinær som står på planen. Gleder meg :D Alle trøndere må passe på å kjøpe avisa på mandag, da kommer iallefall et eller to av mine bilder ;)Skolestart.

Da har startskuddet gått for andre og siste år på Fotofagskolen. Til nå har det vært mest heitakkforsist, velkommen og diverse informasjon, men i morgen starter vi med fotojournalistikk. Jeg aner ikke hva jeg kan forvente av dette kurset, fotojournalistikk er ikke noe jeg har et forhold til fra før, så det blir spennende å se. Vi oldisene i andreklasse fikk før helgen i oppgave å ta et portrett av hver vår førsteklassing. Jeg var så heldig å få utdelt to, så herremennene på bildene over er Stig og Simen som har begynt i henholdsvis første klasse fagfoto og første klasse kunstfoto.

Nå skal jeg ransake kjøkkenskapene på jakt etter godterier som kanskje, muligens har gjemt seg bort. Pms og søvnmangel = dårlig humør = godtesjuk. Jeg har på feelingen at jakten blir resultatløs: jeg har jo startet et nytt og sunnere liv med pizza til middag i dag så jeg tipper jeg må nøye meg med en kopp te og noen knekkebrød. Men, i kombinasjon med en god sofa og en god bok er det ikke så verst det heller ;)Årets beste dag?


- überkul montasje: Solveig.

I dag er første skoledag, og jeg gleder meg! Den ordentlige skolehverdagen begynner nok ikke før i neste uke, men det blir gøy å se igjen gamle folk, møte nye og å se skolens nye lokaler. Senere i kveld er det pstereo (og Robyn!) med verdens beste Solveig som står på planen, og det gleder jeg meg iallefall til  :D

Dette tegner til å bli årets beste dag, selv om været ikke er helt på vår side. God helg godt folk!siljecdcoverDa var cd cover oppgaven levert, og jeg er ferdig med mitt første år på Norsk Fotofagskole. Ganske rart (og litt skummelt) å tenke på at jeg allerede er halvveis i skolegangen ;) Jeg har vært unaturlig utslitt de siste ukene, og dermed føler jeg at innsatsen min på skolen har vært litt halvhjertet. Men alt ordner seg når man har en så nydelig modell som Silje,  tusen takk for hjelpa! :D Bilde nummer èn er forresten framsida på coveret, bilde nummer to er baksida og resten er inni bookleten.

Nå skal jeg pakke til sydentur. Hipp hurra!Arkitektur.To av fire arkitekturbilder jeg fikk evaluert i dag. Heldigvis gikk det bra og jeg slipper å gjøre noe på nytt. Det vil si at jeg er f.e.r.d.i.g med storformat for denne gangen, takk og lov! Jeg tror ikke storformat i seg selv er så ille, sånn egentlig, men når man i tillegg må tenke på rette linjer og vinkler blir det straks litt mer jobb.

Nå skal jeg løsrive meg fra dataen, jeg MÅ nemlig ta meg selv i nakken og få lest litt fototeori. Eksamen er den 21.mai, og jeg har lovet meg selv at jeg skal begynne med lesingen i god tid :)Arkitektur-test.Mitt første arkitekturbilde med storformat. En smule støvete, og det ser ut som huset er på vei til å tippe - men jeg har sjekket de vertikale linjene og de ER parallelle, så vi krysser fingrene for at det blir godkjent ;) 

I dag er jeg hjemme fra jobb. Da klokka ringte 0300 kom jeg meg bare til badet før jeg ble kjempesvimmel og begynte å kaldsvette. Ikke den beste tilstanden for hverken å kjøre bil eller å jobbe. Søvnmangelen som disse tidligvaktene fører med seg gjør at jeg blir skikkelig uvell, likevel har det aldri vært så ille som i natt. Heldigvis er det snart sommer og ny skiftplan :)Skolehverdag.


Foto: bt økland

Storformatkamera in action! Første oppgave i arkitekturkurset var å ta bilde av en pappsylinder i studio... Ikke verdens mest spennende oppgave, men kanskje nødvendig for å lære å bruke dette monsteret av et kamera. Men selv om kameraet var stort og upraktisk så var det gøy også. I morgen skal jeg og Anne ut å prøve oss på hus, gleder meg :)Bok.

Mye jobb, men nå kan jeg iallefall skryte av å ha lagd bok selv ;)SolitudeAktserien min. Fire uker, tre shooter og mange timer har resultert i ca 30 bilder, en videosnutt og en bok. Selv om det er godt å være ferdig så er det litt trist også, det har vært et utrolig lærerikt og morsomt kurs. Flere bilder kan du se her (under solitude), og bilder av boken kommer i neste uke :)Sneek-a-peek, akt.

Photobucket

Skolen er i gang igjen! Nå skal jeg straks på location og ta flere aktbilder, I'm lovin' it! Bildet over er fra den første shooten før påske. Flinke, flotte Ida er modell :) Ønsk meg lykke til!Akt og påskeferie.


Foto: Bente Isefjær.

Vi har begynt med akt på skolen, kjempespennende kurs! Tidligere elever har skrytt mye av kurset så jeg hadde høye forventninger, likevel er det bedre enn jeg trodde. Vi har fått en veldig fri oppgave, og den skal presenteres som blant annet en fotobok på minimum 16 sider. Jeg har hatt to fotoopptak med modell og håper på en shoot til før jeg har de bildene jeg trenger. Jeg skal også ta en del stemningsbilder uten modell, men først: påskeferie! Jeg starter min ferie med nattevakt på jobben. Skiftet går fra 03 til 12, ergo: jeg spår høyt koffeininntak i de tidlige morgentimer. Ønsk meg lykke til ;)Hvit.Modell: Julie H fra Trend Models
Assistent: Hege

Den femte og siste oppgaven i farge og estetikk kurset. Temaet var hvit, dog har disse litt mere fargestikk enn de jeg leverte på skolen i dag. Fordi jeg like're. Bildene er tatt i studio, men kun med innstillingslys (altså ikke med blits), for å få et mykt lys og litt bevegelsesuskarphet.

Er det noen som ser hvilket maleri/film jeg har latt meg inspirere av? ;)
Primærfarger.I dag var evaluering av de siste oppgavene i farge og estetikk kurset, og jeg kom velberget i mål :) Disse bildene av Solveig ble tatt til oppgaven plakateffekt, hvor vi skulle bruke primærfargene til å skape iøyenfallende bilder. Farger er gøy, men nå er jeg glad det er over for denne gang. Jeg har sett fargeflekker danse foran øynene mine etter jeg har lagt meg flere kvelder på rad nå ;)Tre bilder.Modeller: Ane og Siri, også fotostudenter :)

Komplementære farger er farger som motsetter og komplementerer hverandre.


Tre bilder til oppgaven komplementærkontrast. Jeg er ikke ferdig med å redigere alle enda, så jeg er ikke sikker på om det blir disse tre jeg leverer til evaluering på torsdag. Jeg er ingen stor fan av overtydelig bruk av komplementære farger, men uansett er jeg fornøyd med resultatet - får bare håpe læreren er enig ;) Hva synes du, er komplementærkontrast hot eller harry? :PSøster.Verdens fineste søster var snill og stillte som modell på lørdag. Disse bildene ble tatt til en skoleoppgave med tema jordfarger. Oppgaven var jo å ta fargebilder, men bloggen får sepia versjonen ettersom jeg liker de bedre ;) Fruity.Voilà. Sånn blir resultatet når oppgaven er å ta tre stilleben bilder med forskjellige treklanger fra Ittens fargesirkel. Kanskje ikke verdens mest spennende motiv, men fargerikt iallefall.

Ok da: OL kan være spennende. Iallefall når tøffe trøndere ruler innspurten ;)

Og bare en liten reminder: Fristen for å delta i konkurransen er 3.mars. Så nå har du tre dager på å finne ut hvordan verden ville vært dersom du hadde bestemt :)
Jeg overlevde!

Igjen. Hvem skulle trodd? Ni timers søvn og 18 timers jobb fordelt på to dager, jeg er ikke lagd for det kjenner jeg: akkurat nå føler jeg meg bakfull. Men det er iallefall to uker til neste gang. Takk for alle fine kommentarer på forrige innlegg, jeg er for trøtt til å svare på alle nå. Please forgive me ;) Her kommer locationbildene - jeg slet skikkelig med lyset på disse bildene, så kvaliteten på filene er nok ikke helt optimal, men alt i alt er jeg fornøyd.

Modell: Liv (nydelig, ikke sant?)
Make-up: Karianne
Assistent: Madeleine
Location: Britannia Hotel
Klær: Fretex/privat

 Hva skulle man gjort uten modeller og hjelpere som stiller opp gratis? Tack, tack, hemskt mycket tack! (såg du deinn solveij? ;D)   Jeg fikk god tilbakemelding fra læreren på alle åtte bildene, men han syntes bildene var for pene til at det kunne gått som redaksjonell fashion. Det mangler en konflikt/et spenningsmoment, og det er jeg jo enig i. Uansett et kjempeflott kurs, som jeg har lært masse av!

Så hva likte du best, studio eller locationbilder?Modelltest - studio.

Bloggen blir litt forsømt i disse dager, men tid og ork strekker ikke til. I dag var jeg oppe klokka 04, jeg jobba fra 06-15, jeg var hjemme 16.30 og bør vel legge meg igjen i halv ni tida i kveld: same routine tomorrow... Men noen bilder fra siste skoleoppgave kan dere få :) Denne gangen skulle vi lage en modellpresentasjon/modelltest, eller modellkort som det het i "gamledager". Vi skulle produsere åtte bilder med variasjon i lyssetting og styling. Noen skulle være studiobilder og noen skulle være locationbilder. Her kommer mine studiobilder, så sparer jeg locationbildene til senere.

Modell: Liv
Assistent: Ingunn

Takk söte flickor!

Nå skal jeg drikke to små glass hvitvin, spise meg kvalm på Walters Mandler og se siste episode av The Summit, samtidig som jeg prøver å fortrenge at vekkerklokka ringer om ... ti timer.

Håper alle har en finfin helg!Fashionportrett.

Hei tjolahopp. Her er resultatet fra oppgaven vi hadde nå sist: fashionportrett. Vi skulle levere fire bilder i stående format: to på grå bakgrunn og to på hvit bakgrunn, et helfigur og et halvfigur på hver bakgrunnsfarge. Egentlig skulle jeg bruke en modell fra Trend Modellbyrå her i Trondheim, men to timer før shooten fikk jeg beskjed om at hun ikke kunne komme. Krise! Heldigvis hadde jeg en fotogen assistent som stilte opp forran kamera istedet for bak, og dagen ble reddet :D


Tusen takk til Heidi som var modell, og Ingunn som endte opp som assistent :)

Jeg var i elendig form i da vi hadde denne oppgaven, så det gjenstår litt før jeg kan si meg fornøyd med redigeringa. Kanskje noe å ta opp igjen en annen gang? Kanskje. Kjenner jeg meg selv rett så går det nok i glemmeboka ;)Will be back...

...soon.Neida, dette er ikke noen bloggpause. Mer som et lite blogg opphold kan man si. Fashion tar tid. Først må man finne inspirasjon og få en idè, så må man skaffe modell, så må man skaffe stylist og assistent, så må man booke studio - helst på et tidspunkt som passer for ovennevnte modell, stylist og assistent. Og en selv også. Så må man låne/kjøpe klær, så må man ta bildene, så må man levere tilbake/bytte inn klær, så må man redigere bildene, samtidig som man leter etter inspirasjon og idè til neste oppgave. Så er det på'n igjen. Så ... sånn går no dagan. Innimellom er man på skolen også.

Bildet over tok jeg under dagens shoot, og det er av fine Liv. Liv så jeg på treningssenteret i høst, jeg fikk forferdelig lyst til å ta bilder av henne så jeg spurte like greit om hun ville være modellen min. Det ville hun, og i dag tok vi fine bilder med fine klær på et fint hotell. Mer fra det kommer sikkert senere :)

Until next time: Smil og vær glad!Bad news/good news.


Modell: Stine Tuberkmo.

Et av bildene fra workshopen på fredag. Antagelig det jeg er mest fornøyd med, og også det jeg skulle ha fått evaluert nå, as we speak. Men neida, bihulene mine er lite samarbeidsvillige og holder meg hjemme. Bad news. Jeg har nemlig tusen ting jeg skulle fått gjort før neste fotoshoot på onsdag... Eller, kanske ikke tusen, men jeg skulle iallefall vært ute og skaffet stylist, location og klær. Det kan jeg bare glemme i dag, så jeg får prøve the old fashioned way: via telefonen.

De gode nyhetene er at omverden ikke lenger er en dypfryser, og som en følge av det er det mildvær her inne også. Det er deilig å ikke føle seg som en istapp som bruker to timer på å tine :D Nå skal jeg trylle i meg mengder med grønn te, kakao og ibux og håpe at ting blir bedre i morgen.Fashion.
Vi har begynt med fashion i studio, jippi! I går hadde vi besøk av Arlid Bergseth fra Interfoto som holdt foredrag for oss, og i dag hadde vi workshop med mulighet til å teste teorien i praksis. Over ser du Tuva in action med Eva Merete som modell :) Dette skal vi fortsette med i to uker til, det blir skøy! Kvelden i kveld er satt av til kjærestekos, i morgen er det tax-free jobbing og på søndag er det skole jobbing. Og vips så er vel helgen over nesten før den har begynt atter en gang ;)

ps: Er det forresten noen som har en pingle kur til overs? Altså en kur for pingler... Kjæresten sitter ved siden av meg her og ser I Am Legend, en kjempebra film så jeg blir jo også sittende og se. Men selv om jeg har sett den før og ser den uten lyd så må jeg hele tida snu meg bort. Det er jo drittskummelt! Jeg har blitt en kjempepingle når det kommer til skumle filmer de siste årene... Ja takk til romantiske komedier, hihi ;)Glemt gris.Denne lille grisen har jeg helt glemt å vise frem, bildet er resultatet av den siste oppgaven i studio og produkt kurset vi hadde på skolen før jul. Oppgaven gikk ut på å ta et stilleben som skulle formidle en mening eller en stemning. Jeg slet litt med å finne en idè, men etter en brainstorming hvor jeg tenkte på hva som virkelig engasjerer meg, ble ting litt lettere. Og bildet er vel ikke akkurat vanskelig å tolke? ;)Frukt, farris og fototeori.


ferdig

img3377horz

Det øverste bildet er resultatet av den tredje studio&produkt oppgaven - vi skulle lage en serie på tre bilder med minst tre objekter i hvert bilde. Hvert bilde skulle også ha forskjellig lys og ulike standpunkt (ovenifra, forfra og dybde). Vi hadde evaluering i dag, og jeg fikk gode tilbakemeldinger. Hipp hurra! De to nederste bildene er bare testbilder jeg tok hjemme på forhånd, men synes de ble litt kule også. Jeg får lyst på Farris, og jeg liker det ikke engang ;)

ferdig
Trykk for å se bildet stoooort.

Nå må jeg løsrive meg fra det store internettet og komme meg tilbake til skoleboka. Vi har nemlig teoritentamen i morgen, så her må det leses! Wish me luck..!Produktfoto.

Produktfoto - ikke et ord som vekker de mest sprudlende assosiasjonene. Kanskje ikke de mest spennende bildene jeg har produsert i løpet av tre måneder som fotostudent heller. Men veldig, veldig lærerikt! Hvem skulle tro at det er så vanskelig å ta gode bilder av en skje? Ikke jeg i allefall, så der fikk jeg meg en liten overraskelse ;)

benteistudioprodukt0201

benteistudioprodukt0202

benteistudioprodukt0203

benteistudioprodukt0204

benteistudioprodukt0205

Selv om det er mye jobb så er det litt gøy å måtte være skikkelig pirkete når man tar bilder, det er jo sånn man lærer. Bildene mine er langt i fra perfekte (særlig er det ett bilde med en ganske innlysende feil, noen som ser den?) men de ble iallefall godkjente. Studio og produkt kurset varer helt frem til jul, så det dukker nok opp noen stilleben bilder etterhvert også :)Et bilde og en sang.

Oppgaven vi har jobbet med på skolen den siste uka var å lage en moderne versjon/tolkning av maleriet "Venus Fødsel". Etter å ha brukt evigheter på å finne rett location endte jeg opp med dette resultatet:

ferdig

Noen som vil gjette hva min tolkning er? ;) Et lite hint: Venus er skjønnhetsgudinnen.

Jeg synes forresten du bør høre på denne fine sangen:

Florence + The Machine - Falling.
Edit:

Jeg kan jo røpe at min mening med bildet var å få frem hva slags innvirkning Venus kan ha på oss som lever i dag. Venus var skjønnhetsgudinnen, noe jeg linker mot dagens skjønnhets ideal, som jo ikke er særlig realistisk. Jeg tror de fleste som vokser opp nå blir påvirket av dette, og som et resultat kan man bli blind for sin egen skjønnhet og veldig usikker på seg selv.

Takk til Ida som stilte som modell og Hege som var assistent forresten! <3
Wonder Land

Ingunn, Heidi og jeg har samarbeidet på en skoleoppgave, og her er resultatet:

forslag2

forslag3

Et med magiske stjerner, og et uten, jeg klarer ikke bestemme meg for hvilket jeg liker best. Hva synes du? Vi har lånt litt inspirasjon fra Sara og Tim Walker, fin kombinasjon ;) Neste oppgave er et karakterportrett inspirert av David LaChapelle. Fyren har helt utrolige bilder, knæsje farger og surrealistiske motiv. Dette kan bli vanskelig, men det kan også bli veldig bra. Gleder meg til å komme i gang :)

davidlc06 davidlc01
davidlc12 davidlc11
Foto over: David LaChapelle

Som dere ser er det litt å leve opp til. Ønsk meg lykke til! ;)Klassisk portrett.

Mer skoleblogging ;) I dag var innlevering og evaluering av tredje og siste oppgave: Klassisk portrett. Bildene skulle taes i studio, med analogt mellomformat og med klassisk lyssetting. Vi måtte ha to forskjellige modeller og vi måtte passe på at vi hadde tegning i hele bildet. Dvs at ingen områder ble enten helt sorte eller helt hvite. Utfordrende oppgave synes jeg, ikke er jeg vant til å jobbe i studio og ikke er jeg vant til å jobbe analogt. En del kluss ble det også, noe som endte opp med at jeg bare hadde en time igjen til å ta bildene når alt endelig var fikset. Stress sier du? ;) Men takket være fabelaktige modeller og assistenter gikk det likevel over all forventning. Disse to bildene leverte jeg inn:

benteigrunnlys0301

benteigrunnlys0302

Tusen takk til Cecilie og Alexander som var modeller for en dag. Og tusen takk til Bodil som stilte som frisør/make-up artist, og Anne som var uunværlig assistent ;)

 Noen uredigerte bilder:

alex005

cecilie009

cecilie007

Selv om det er mye jobb å ta analoge bilder så har det sin sjarm synes jeg. Det er ikke noe jeg kommer til å gjøre på alle skoleoppgaver fremover, men jeg er veldig glad for at vi lærer det. Bildene ble iallefall godkjent av læreren, og nå er de printet og klar til bruk. Cecilie henger på veggen på skolen foreløpig, mens Alexander skal få plass på veggen hjemme ;)ps: jeg er stolt av meg selv. Jeg har nemlig vært på puls-step og hard mage trening for første gang i dag! Meldte meg inn i treningsstudio i slutten av september, så nå var det på tide å få ut finger'n. Gøy var det også! Jippi :)Virgin Mary.

redigert01

benteigrunnlys0202

To bilder fra gårsdagens studioeksperimentering. Bildene er tatt til en skoleoppgave med tema lys og skygge, og til innlevering har jeg valgt det nederste i tillegg til et annet bilde med et annet tema. Jeg er spent på lærerens kritikker ettersom jeg ikke har brukt skyggen så veldig aktivt i noen av bildene. Iiikh! Jeg får forberede meg på det verste og håpe på det beste ;)

Nå er det research til morgendagens fotoshoot som står på planen, akkompagnert av en smooth smoothie lagd av min kjære kjæreste. Jeg tenker forresten ikke på stort annet enn skole og foto for tiden, vi har hatt tre oppgaver gående sånn nogenlunde samtidig, derfor blir det lite variasjon i de få stakkarslige blogginnleggene som dukker opp. Men nå er to av tre oppgaver endelig i boks, så forhåpentligvis går benteblogg lysere tider i møte ;)Male med lys.

Til tross for at jeg måtte kjøre bil uten selskap av P3 på mandag, kom jeg meg velberget frem til skolen. Der lærte vi om det å male med lys, av den tsjekkiske fotografen Jan Pohribny. Flink fyr og spennende tema. Her er et bilde fra eksperimenteringa vår:

img1326
- Jeg svever!

Senere på kvelden prøvde Heidi og Ingunn og jeg oss litt frem. Vi ville lage muffins!

img1344
- Muffin?

img1354
-Muffin!

Skikkelig gøy, men å tegne med lys er vanskeligere enn det ser ut :P I dag har vi malt med lys i studio, men resultatet får jeg poste senere. Akkurat nå er jeg så sulten at magen min roper etter hjelp. Jeg kunne lett spist minst to lysmuffins!
 


Fashion!

På torsdag leverte vi fashion oppgaven som jeg har nevnt tidligere. Klassen holdt et veldig høyt nivå, og det var gøy og se så mange gode bilder :) Oppgaven gikk ut på å ta tre fashion bilder. De måtte være i sort/hvitt, og vi måtte ha to liggende og et stående format. Vi skulle også lage et moodboard på forhånd, dvs en papplate hvor man limer inn bilder som er beskrivende for den stilen og den stemningen man ønsker å ha i ens egne bilder. Det var en kjempegøy måte å jobbe på: man får utrolig mye inspirasjon og det er lettere å få konkrete idèer. Anbefales!

Her er mine tre bilder. Nydelige Eva stilte som modell, og Anne og Hege fra klassen var assistenter.

img11615

img11013

img11312

Jeg ville ha en mørk, filmatisk stil med et litt femme fatale preg. Min egen kreativitet, og besvarelsen i forhold til moodboardet kunne nok vært bedre, men jeg er kjempefornøyd med resultatet. Det ble flere gode bilder fra shooten, og de kommer når jeg får tid til å redigere ;) Nå er det leggetid og vel så det, i morgen venter nok en arbeidsdag.

Sleep thight!Turn

Nå har jeg fått tillatelse til å poste bildene jeg tok av noen turn jenter for en stund siden, so here they come. Noen av de iallefall :o) Det var utfordrende og ta gode bilder inne i turnhallen. Mye ting og tang, kraftige farger og kun kunstig belysning bidro til det, men samtidig var det både gøy og lærerrikt.

img91471

img92221

img92031

img927911

img91541

img92361

img91861

Kjempeflinke jenter! Jeg sto nesten bare og måpa jeg, helt utrolig at det går an :o)

I dag har jeg vært på leting etter location til fashion oppgaven vi jobber med nå for tida, og jeg har vært på loppemarked på rekvisita jakt. Der tuta jeg på Silje, også fant jeg en fin gammeldags koffert som passer perfekt til "looken" jeg vil ha på bildene. Senere satt jeg ordensvakt på skolen, lokalene er nemlig åpne frem til klokka 23 alle dager, og da må det være noen der som rydder opp, skur på alarmen osv. I dag var det min tur, og det gikk helt fint. Jeg laga moodboard, spiste rømmegrøt og kosa meg ;) Så helt til slutt droppa jeg alt som het festligheter, og så denne filmen sammen med Heidi og Ingunn istedet. Kjempekoselig! NÅ er det natta for lenge siden, så man bør vel legge seg snart.

Zov godt alihopa!Skole, jobb, hverdag og fritid.

...alt går litt i ett.

Man skulle nesten tro at jeg har glemt bloggen min, men jeg har ikke det altså. Jeg bare forsømmer den litt med vilje. Konsentrasjonsvansker og null inspirasjon er ikke det beste grunnlaget for gode blogginnlegg, derfor lar jeg heller vær å skrive så mye istedet for å tvinge frem noe halveis. Sånn som forrige innlegg for eksempel - var det egentlig en hårspray test eller et anti dyretest innlegg? Sannelig ikke godt å si, men nå står det der, så da får det bare være ;)

Det er endelig helg, men jeg skal på jobb og jeg har et tonn med bilder å redigere. Det føles iallefall slik. Har jeg lært èn ting om meg selv etter at jeg begynte på skole, så er det at jeg stresser veldig lett. Jeg har blitt vant til å jobbe - da drar man på jobb, man jobber, så drar man hjem og har fritid. Nå er skillet mellom jobb/skole og fritid visket ut, og dèt er ganske uvant merker jeg. Jeg trives kjempegodt på skolen og når jeg jobber med skoleoppgavene, men når jeg skal slappe av har jeg fremdeles oppgavene kvernende rundt under hjernebarken. Dèt må jeg lære meg å gjøre noe med ;)

img0369img0369

Her er et bilde fra forrige oppgave. Vi fikk en liste med temaer som er aktuelle i valgkampen, og vi skulle velge oss ett tema som vi skulle illustrere. Bildet skulle kunne brukes i en brosjyre for et politisk parti, og vi måtte ta hensyn til at det skulle plasseres tekst på bildet i etterkant. Temaet jeg valgte var "Omsorg i aldersommen", og det var farfar og min kjære stesøster Kannika som måtte stille opp som modeller ;)

Nå skal jeg blåse støvet av tax-free uniformen min og hive meg i bilen. Ha en flott lørdag! :o)Ca-ching!

Og vips, så var 13000kr forsvunnet fra sparekontoen. Forhåpentligvis får jeg valuta for pengene, jeg kjøpte meg nemlig blits og nytt objektiv i går. I tillegg ble det også en kamerasekk og bittelitt mineralsminke fra Tikei. Med bittelitt, så mener jeg virkelig bittelitt altså, sminke er vel egentlig ikke det jeg trenger mer av for øyeblikket. Men tre små prøver for tilsammen 30kr må være lov :P Takk til Reidun Beate for tipset!

u11110020tile
Foreløpig har jeg ikke merket så mye til den trange økonomien som følger med det å være student. Jeg lever godt på forrige lønn og første stipend enda, men noe sier meg at det ikke varer lenge ;) For å forsvare mitt noe store pengebruk i går kveld, så må det nevnes at det var sparepenger beregnet på fotoutstyr. Så jeg har brukt 13000kr (eller 12930kr når man ikke regner med sminken) med god samvittighet. Jeg gleder meg til utstyret kommer i posten, jeg vil teste!

I dag hadde vi gjennomgang av yrkesportrettet og sportsportrettet som jeg nevnte tidligere. Det gikk helt fint, ikke skummelt i det hele tatt. Selv om jeg regner med at lærerne er litt ekstra snille med oss i begynelsen da ;) Jeg leverte åtte bilder, og fikk helt ok tilbakemeldinger. Jeg kan ikke poste de her ettersom skuespilleren var veldig opptatt av at de ikke skulle bli offentliggjort, og på turnbildene er det barn. Men jeg skal sende et par mail og høre om jeg kan bruke de i portfolioen min, i såfall kommer det link. Men - nå er det nok skoleprat for i dag, og antagelig for en stund fremover. Med unntak av noen timer bildebehandling i morgen er det stille på den fronten frem til neste uke.

Nå skal jeg slå av alt som heter PC og ta støvsugeren fatt, jeg så nemlig en hybelkanin hoppe rundt her i sted. Jeg vet det er flere av samme slag under sofaen, det er nemlig der de holder til om dagen. Om natta har de fest på stuegulvet, det er jeg sikker på...Første skoledag og ny stil.

Første skoledag er overstått, og det var ikke skummelt i det hele tatt. Vi møtte opp på skolen, lærerne ble presentert og rektor Roar holdt en velkomsttale/introduksjon. Vi fikk høre litt om hvordan undervisningsløpet er lagt opp, hvilke utfordringer man kan møte på osv. osv. Både elever og lærere virker som en veldig hyggelig gjeng :o)

img8559
- For å passe litt bedre inn på Fotofagskolen har jeg bestemt meg for å skifte stil. Kul og kreativ er beskrivende stikkord.

Neeeida! Jeg har bare vært på fotoshoot, foran kamera for en gangs skyld. 2. klassen fikk nemlig sin første oppgave i dag: Ta et portrett av en førsteklassing. Resultatet får vi se allerede i morgen, og det blir spennende :D Jeg må si jeg gleder meg masse til å komme skikkelig i gang nå. Det blir nok en ny og uvant hverdag, men forhåpentligvis spennede, morsom og lærerrik også.

Og for å svare på mitt eget spørsmål i innlegget under: Jeg har justert kontrasten, fjernet noen hårstrå, rynker og føflekker, lagt på litt høylys og skygge og gjort hele bildet skarpere. (Egentlig ikke så mye redigering, vi brukte nemlig en beautydish i studio. En genial metall-ting man fester på studioblitsen som gir nærmest lytefri hud.) Men jeg ser jo nå at forskjellen på før og etter bildet ikke vises like godt her som når jeg ser på de svære filene jeg har på pc'en. Jaja, sånn kan det gå.

Jeg har forresten meldt meg på workshop med Bjørn Opsahl i Trondheim den 30.august. Jeg gleder meg stort! Hiv deg på du også dersom du vil lære om redaksjonell fotografering.

Nå skal jeg spise mat, redigere gravidbilder og glede meg til andre skoledag i morgen :o)hits