Bente anbefaler (benteblogg)Nye favoritter.

Jeg har oppdatert listen med mine favorittblogger litt, og tenkte jeg skulle nevne nykommerne i ett eget innlegg. Bloggene Mjuuugly og Superlivsstil har jeg fulgt en god stund allerede, mens Lille Hvitløk og Hjertemat er to fantastiske blogger jeg nettopp har oppdaget. Klikk på bildene for å komme til bloggene.
Sakte men sikkert har jeg gått fra å lese mest hverdagsblogger til å lese nesten kun blogger som handler om mat, vegetarmat, kosthold, supermat og helse. Det er vel derfor ingen stor overraskelse at alle disse fire faller under en eller flere av kategoriene ;) Takk for at dere skriver så flotte blogger jenter! Dere gir meg både inspirasjon og godt humør!


Mengele Zoo - bokanbefaling.


Mengele Zoo er en roman skrevet i 1989 av den norske forfatteren Gert Nygårdshaug. Til tross for at boka er nesten like gammel som meg, og ble kåret til norges beste bok gjennom tidene i 2007, hadde ikke jeg hørt om den før jeg leste Kajas bokanbefaling for litt siden. Nå er det min tur til å sende anbefalingen videre, for denne havnet rask på topp blant mine favorittbøker!

Boka er en del av en trilogi som fortsetter med bøkene Himmelblomsttreets muligheter og Afrodites basseng. Alle bøkene kan leses som enkeltstående bøker, men jeg anbefaler å lese alle tre i riktig rekkefølge.

Mengele Zoo handler om gutten Mino som bor i en liten landsby i Latin-Amerikas regnskoger. En dag blir Minos liv snudd på hodet da vestlige selskaper på jakt etter olje invaderer området han lever i. Menneskene bak disse selskapene nærer ingen respekt for det levende, verken naturen, dyrene eller menneskene i jungelen, noe som får dramatiske konsekvenser. Mino begir seg ut i den store verden alene, og vi følger ham i hans jakt på hevn: I Minos øyne er mennesker udyr, han forakter den vestlige levemåten, og hans kamp for å redde regnskogen begynner.

En sterk bok med et viktig budskap. Samtidig er den godt skrevet og så spennende at den er umulig å legge fra seg. Anbefales!

Anbefal en bok du også, så kan du være med i Lady Nettas konkurranse hvor du kan vinne boken Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?Blogganbefaling.

I dag har jeg ikke tid til å skrive så mye selv, så jeg overlater ordet til noen andre. Dagens anbefaling er bloggen Ikke-mennesker og samfunn.

21024Bloggen skrives av Heidi, ei jente på 24 år som studerer filosofi ved Universitetet i Bergen. Heidi skriver ikke om dyrevern, hun skriver om dyrs rettigheter, og her finner du hennes tanker rundt menneskers bruk av ikke-mennesker. Dette er utrolig interessant  lesning, og burde vært obligatorisk for alle. Ikke fordi man skal tvinge det abolisjonistiske synspunktet på alle andre, men fordi alle vi som er med på å bidra til bruk/misbruk av dyr bør åpne øynene og bli mer bevisste på konsekvensene av våre valg. Jeg sier vi fordi jeg på ingen måte er veganer/vegetarianer selv. Enda.

"Om bloggen
Jeg opprettet Ikke-mennesker og samfunn i august 2008, fordi jeg hadde lyst til å bidra til å nyansere debatten rundt vår bruk av andre arter. Jeg bruker ofte betegnelsen ikke-mennesker om de som ellers bare refereres til som ?dyr? av den enkle grunn at også mennesker er dyr. Ei heller er det noen egenskaper som er unike for mennesket, derfor blir skillet mellom menneske og dyr nokså kunstig. Jeg skriver ut fra et abolisjonistisk perspektiv, som til forskjell fra vernstradisjonen problematiserer selve bruken av dyr, og ikke bare behandlingen. Innenfor den abolisjonistiske tilnærmingen er ikke målet å gjøre livsvilkårene og behandlingen av dyrene så god som mulig, men å avskaffe bruken totalt.

Dette er et utgangspunkt som mange har problemer med, derfor føler jeg at det er på sin plass å presisere at jeg her på bloggen kritiserer samfunnets gjeldende holdninger og praksis, ikke enkeltmenneskers personlige moral.
"

Så ta en titt og les litt. Antagelig vil du finne det vanskelig å komme med fornuftige motargumenter, uansett hvor glad du er i kjøtt ;)Woman power!

fylla
Hentet fra Woman nr.50.

Kjenner du deg igjen? Med unntak av det å ringe eksen og å ha en sneip i kjeften er det iallefall en ganske korrekt beskrivelse av meg en sen lørdagskveld, etter to eller tolv shots for mye. Heldigvis er jeg sånn passe flink til å skjønne når jeg har fått nok innabords, så Bente knurrende på dansegulvet med make-up som en drag-queen er ikke et vanlig scenario (ikke at jeg skal nekte for at det noen gang har skjedd). Uansett, poenget her var egentlig å anbefale et magasin, nemlig Woman. Woman er et magasin for oss flickorna i tjueårene, men jeg vedder rompa mi på at det også snikleses av både kjærester og mødre landet over. Det er nemlig bemerkelsesverdig bra! Woman redaksjonen skriver med humor, og har noen av de morsomste artiklene jeg noen gang har lest. Men de belyser også alvorlige temaer, samtidig som de skriver om mote, skjønnhet, sex, forhold, vennskap ... you name it!

Skal man si noe negativt om bladet så må det være at de har kjedelige forsider. Fargene er spreke, og det liker jeg, men modellene/bildene de velger er ganske intetsigende. Synes jeg. Solbrune, slanke, smilende og med vind i håret alle som en. Men det er jo egentlig en bagatell, for som vi alle vet så er det innsiden som teller, og innsiden er BRA! Ikke har de tjue sider med reklame før man kommer til innholdsfortegnelsen heller, slik som visse andre magasiner har. Jeg skal ikke nevne navn, men jeg kan komme med et lite hint: ELLE melle deg fortELLE.

img0883
Jeg abonnerer, og har en fin liten samling. Jeg klarer ikke kaste de!

Så konklusjonen er: skal du abonnere på ett magasin i år så vil jeg anbefale Woman. Og vil du prøve varene før du kjøper så kan du få en bunke gamle blader av meg ;)

Hvilke blader leser du?365.

Dagens anbefaling kommer fra sengekanten i siste liten, jeg hører John Blund ute i gangen her nå. Denne gangen vil jeg anbefale en blogg litt utenom det vanlige, nemlig 365 saker du kan göra. Dette er ganske enkelt en liste over hva du kan gjøre hver dag, hele året, og i tillegg til å være underholdene finner man mye nyttig og tankevekkende her også.

tresexfemsakerlogo

Dette er en pro' blog (Det uttrykket fant jeg opp selv. Akkurat nå. Med det mener jeg selvfølgelig en profesjonell blogg) som drives av flere, men initiativtakeren til denne bloggen er den svenske musikeren og radioprofilen Navid Modiri. Det er utrolig hva disse folkene kommer opp med av idèer, jeg nevner i fleng: Skriv ned din livshistorie på et A4 ark, stå på hodet, omgås med en katt, tyvlytte, lag en ansvarstavle, tilgi noen, ta en sangtime osv. osv. For hver dag kommer det et nytt forslag og hvert forslag utdypes med bilde og tekst. Jeg skal innrømme at selv om jeg har sett mange gode idèer på denne bloggen så har jeg enda til gode å faktisk utføre noen av de, untatt å omgås med en katt. Det er hverdagskost. Kanskje jeg skal øve på Beyonces koreografi i morgen.

 Gör som Beyonce och put a ring on it


Det kommer nok ikke til å gå særlig bedre meg meg enn med disse gutta. Men legg merke til han i skjorte, han har faktisk litt dreisen på det! :PReign Over Me.

Jeg klarer ikke holde meg unna. Ikke sjangs.

Jeg er hjemme fra jobb i dag, klarte nemlig ikke å åpne øyet i dag tidlig. Ikke fordi det er hovent eller noe, men fordi det gjorde så innmari vondt å få lys på det... Litt skummelt, men det er bedre nå. Jeg klarer til og med å se på pc skjermen i mer enn 10 sekunder av gangen. Fremgang. Jeg var hos optikeren i går, hun sa jeg bare måtte bruke brillene en stund fremover og være flink med øyedråper. Men jeg skal likevel til legen etterpå, ble litt skremt når det var så vondt tidligere i dag.

Nok prat og over til saken, nemlig dagens anbefaling. Denne gangen blir det to i èn, både musikk og film. Reign O'er Me er en helt fantastisk sang av The Who, fra 1973. Anmeldelser er ikke min sterke side, så du får trykke på linken og bedømme selv. Reign Over Me er også tittelen på en film fra 2007. Hovedrollen spilles av Adam Sandler, som gjør en fantastisk jobb. Og nei, dette er ikke enda en film i den "typiske Adam Sandler" sjangeren, dette er The Good Stuff! Anmeldelser er fremdeles ikke min sterke side, så her får du traileren:I filmen bruker de Pearl Jam sin versjon av Reign O'er Me. Jeg må nesten innrømme at jeg liker den bedre, så jeg slenger med den også jeg:Har du sett filmen?
Hvis ikke: Løp og kjøp!Kvinne går til lege - Mann går på by'n.

Denne må du lese! Du må.

img8478


'Kvinne går til lege - Mann går på by'n' er historien om Carmen og Stjinn. Carmen og Stjin er vellykkede; begge har blomstrende karrierer, de har en nydelig datter og de lever et kult og trendy liv midt i Amsterdam. Men alt forandrer seg når Carmen finner ut at hun har fått brystkreft. Den trygge tilværelsen deres forsvinner, og blir erstattet av frykt og usikkerhet. Leger og medisiner blir en del av hverdagen, og mens Carmen går til legen, så går Stjinn på byen. Boken handler om sykdom, utroskap, frykt og død. Men samtidig handler den minst like mye om kjærlighet, lykke, vennskap og liv. Historien er brutal, naken og ærlig, men fortalt med et så varmt og humoristisk språk at det er umulig å ikke bli revet med.

Forfatteren Raymon van de Klundert (kallenavn Kluun) mistet sin kone i kreft i 2001, og selv om denne boken er en roman, er hovedtrekkene hentet fra hans egen historie. Dette er en av de bøkene det er umulig å legge fra seg, og som du tenker på i lang tid etter du er ferdig med å lese den. Og dette er en av de bøkene hvor du blir sjeleglad når du oppdager at det finnes en oppfølger. Oppfølgeren heter 'Enkemannen' og er ventet til Norge iløpet av januar.

Terningkast seks. Løp til biblioteket! Nå!

Leser du mye bøker?
Hva er den beste boka du har lest?

The Low Frequency in Stereo

Jeg synes alle bør høre litt på disse. The Low Frequency in Stero er et haugesundsband, som i følge nettavisen.no spiller instrumental poprock med lite vokal. Jeg visste ikke at jeg likte instrumental poprock med lite vokal, men det gjør jeg vist. Gjør du? Mine favoritter på Myspace siden deres er Turnpike, Texas Fox, Man don't walk og Astro Kopp. Hør, hør, hør!

wwwnettavisenno
Foto: Sara Johannessen ( Scanpix )

Også spiller de forresten på Samfundet fredag 6.februar! Jeg og kjærest skal kanskje dit, hvis jeg er så heldig å få bytta bort vakta på jobb den kvelden. Vil du værra med så heng på!

Rørende godt.

Det er tid for dagens anbefaling igjen, og i dag vil jeg dele noe virkelig godt med dere: Nemlig Noras rørte syltetøy. Det er få ting som er så godt som rørt syltetøy! Det beste er jo selvfølgelig om du lager det selv, men er du like dårlig både på bærplukking og syltetøyrøring som det jeg er, så er Nora et godt alternativ.

untitled1

Min favoritt er bringebær, men man kan også få kjøpt både jordbær og blåbær. Det kommer desverre ikke som noen overraskelse at Noras rørte syltetøy er dyrere enn vanlig syltetøy (noe som passer dårlig med mitt nyttårsforsett om å bli mer økonomisk), men jeg kjøper det alikevell. It'z totally worth it!

1-2-3 Smooooth!


Dagens anbefaling: Smoothie! Kjempegodt, sunt og kjempeenkelt :D


00039882horz
Bilder fra frukt.no


Mine smoothies blir selvsagt ikke like fine, men de blir jaggu meg gode!

dpp0001

dpp0005

dpp0006

Det finnes like mange smoothies varianter som det finnes frukter, bær og mennesker, bare fantasien setter grenser. Selv har jeg kjørt meg litt fast i denne her, men nå skal jeg lete fram nye oppskrifter på frukt.no. Genialt nettsted, som forresten sendte meg en eplekutter i premie en gang jeg sendte inn et frukttips :P

Hva er din beste smoothies oppskrift?

It's business time!

Flight of the Conchords er en komiker-duo fra New Zealand som består av Bret McKenzie (også kjent fra Ringenes Herre) og Jemaine Clement. Flight of the Conchords er hysterisk morsomme - og blir dermed dagens anbefaling fra meg. Bret og Jemaine opptrer live, men de har også en tv-serie. Her til lands kan den sees hver søndag på NRK3.

Her er noen klipp. Flere godbiter finnes på DuTube.
Hahahaah..! Jeg ler meg skakk! Er det flere som deler min sans for humor? :P

hits