Selvgjort er velgjort. (benteblogg)


Selvgjort er velgjort.Det er ikke så mye som skal til for å lage egne alternativer til mye av ferdigproduktene man finner i butikken. Hjemmelagd er som regel både billigere, sunnere og mer miljøvennlig, både når det kommer til mat og andre ting. Her ser dere hjemmelagd bringebærsyltetøy og det som etterhvert skal bli vaskemiddel med sitrus.

Å lage syltetøy er kanskje den enkleste sak i verden. Jeg kjøper en pose frosne bær og lar den tine på benken. Så moser jeg bærene med stavmikser og rører inn 2 ss sukrinmelis, 2 ss palmesukker og 2-3 ts fiberhusk. Vips: Ferdig. Fiberhusk bruker jeg for å tykne syltetøyet, alternativt så kan man presse ut saften fra bærene i et dørslag før man moser de. Kjempegodt syltetøy uten raffinert sukker til en billig penge :)

Hjemmelaget vaskemiddel leste jeg om på Erkjennelser for første gang. Heidi har skrevet to veldig fine innlegg om alternativer til butikkjøpte vaskemidler her og her. Eddik og sitrus er gjengangere i hjemmelagde rengjøringsmidler: Begge løser opp fett, fjerner vond lukt og desinfiserer. Her har jeg lagt skall fra appelsin, grapefrukt og sitron på et norgesglass og fylt opp med eddik. Dette skal få stå i noen uker, så skal jeg ha det over på en sprayflaske og dermed har jeg et rimelig rengjøringsmiddel uten skadelige kjemikalier. Dette er også et flott alternativ dersom man vil unngå dyretestede produkter, det meste av tradisjonelle vaskemidler er nemlig testet på dyr.

Hva er dine hjemmelagde favoritter? :)


bloglovin

11 kommentarer

Aleksandra

25.04.2012 kl.12:18

Så smart! Det må eg prøve ein gong :)

Arevya

25.04.2012 kl.12:44

Ååååh nam! :D

hege abrahamsen

25.04.2012 kl.14:21

hjemlaget vaskemiddel.. oppvask eller klesvask.. intresant :)

Lena

25.04.2012 kl.15:58

Hvordan er det med holdbarheten på syltetøyet? Vanlig sukker er jo brukt som konserveringsmiddel i syltetøy. Vet at det ikke skal være noe problem å bruke andre søtningsmidler hvis man fryser det i små porsjoner, men er veldig nysgjerrig på hvordan det holder seg i kjøleskap.

Hanne

25.04.2012 kl.17:12

Har aldri hørt om hjemmelaget vaskemiddel før, men så fantastisk genialt! Dette skal jeg teste ut. Og hjemmelaget er best på det meste ja :)

Johanne

26.04.2012 kl.10:34

Så kjempebra tips! Er van med å alltid ha heimelaga syltetøy og saft, sidan mamma lagar i haugar, men heimelaga vaskemiddel er verkeleg noko eg skal gjere next!

Heidi

26.04.2012 kl.15:52

Så fint at du også ville teste ut det hjemmelagede vaskemiddelet!

Jeg hadde forresten ikke tenkt på at fiberhusk kan brukes for å tykne syltetøy - kjempelurt!

Silje

01.05.2012 kl.13:30

Enig med deg der!

Jeg lager også mitt eget syltetøy, ofte jordbærsyltetøy, myyyye bedre! Jeg har aldri vært noe glad i det butikkkjøpte for det er for søtt og smakløst, mens jeg liker det best når det er litt mer syrlig, jafs!=D

Veronika

01.05.2012 kl.23:55

Å så smart, jeg visste egentlig innerst inne at man kunne lage eget vaskemiddel, men det er lett å glemme bort slikt. Jeg misliker veldig sterkt å bruke tradisjonelt vaskemiddel, fordi det er så sterkt. At det også er testet på dyr og full av tvilsomme kjemikalier gjør det enda verre.

Dette skal jeg DEFINITIVT lage en gang! :)

mari

04.05.2012 kl.17:48

ååh, eg har så lyst til å prøve å lage appelsinmarmelade sjølv! har du prøvd det? eg synast det ser så komplisert ut..

Hege

12.05.2012 kl.12:38

Gleder meg til det kommer friske bær i butikken snart! hjemmelaged syltetøy er helt klart en av mine favoritter! :D

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits