Key Lime Pai! (benteblogg)


Key Lime Pai!

Jeg har vært så heldig å få tillatelse til å gjengi en av oppskriftene fra raw-food/godis kurset jeg var på for litt siden. Det var utrolig mye godt, men en av mine favoritter var avokado/lime paien: søt men samtidig veldig frisk :) Kurslederene kom fra Funky Fresh Foods som holder til på Bogstad i Oslo, og er Norges ledende bedrift innen raw food. De driver med både kursing og produksjon, og jeg kan skrive under på at de er noen racere på raw-food godis!

Dette trenger du:

Bunn:
3 dl mandler
2 dl dadler (Hvis dadlene er veldig tørre, bløtlegg de i 30 min først.)
1 ss kokosolje
1 krm salt
3 ss kokosmasse

Fyll:
3 modne avokado
juice fra 2 store / 3 små lime
2 bananer
3 ss kokosolje

Slik gjør du:

Bunn:
Hvis du bruker matprosessor: Smelt kokosoljen i vannbad, mens du venter kjør mandlene til mel i matprosessoren.  Tilsett de andre ingrediensene, samt den smeltede kokosoljen og kjør til du har en samlet deig. NB:husk å ta ut steinene av daddelen. Strø kokosmasse i en paiform og trykk siden ut deigen. Bruk helst en springform eller en silikon-kakeform.

Hvis du bruker blender: Smelt kokosoljen i vannbad, mens du venter kjør mandlene til mel i blenderen. Hell melet i en egen bolle og tilsett den smeltede kokosoljen og dadlene, mix for hånd til du får en jevn deig. NB: Husk å ta ut steinene av daddelen. Strø kokosmasse i en paiform og trykk siden ut deigen. Bruk helst en springform eller en silikon-kakeform.

Fyll:
Kjør alle ingrediensene i en blender til en kremete, jevn masse. Hell fyllet over paiskallet, og sett i fryseren ca 3 timer.
Ta ut ca 15 min før servering.

Godt, sunt OG enkelt! Det kan ikke bli bedre ;)


bloglovin

3 kommentarer

Carita

27.des.2011 kl.02:09

Siden jeg har blitt littegrann flinkere med rå mat, så må jeg prøve å lage dette, ser ganske så yummy ut! :)

Nora

29.des.2011 kl.11:31

Ååå, det så kjempegodt ut! Kunne du tenkte deg å legge ut oppskriften til mangopaien ogå? :)

bente

08.jan.2012 kl.22:23

Nora: Ja, den var veeeldig god :) Oppskriftene vi brukte tillhører Unge Kokker/Funky Fresh Foods, så jeg har ikke tillatelse til å publisere de desverre. Men Silje har lagt ut egen oppskrift nå, du kan jo prøve deg på den :)

http://siljesreise.com/raw-mangoterter-med-bringebaersaus/

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits