Sjokoladetips: krønsj! (benteblogg)


Sjokoladetips: krønsj!Middagstips må jo selvfølgelig følges opp av desserttips. Liker du sjokolader á la Crispo som gir skikkelig crunch bør du prøve dette: sjokolade med spiret og tørket bokhvete, palmesukker og kokos. Krønsj heaven! ;)

Bokhvete er faktisk ikke et kornslag som man skulle tro, men en nøttetype. Bokhvete er en 40 cm høy ettårig urt som tilhører gressfamilien, og er i slekt med bl.a. rabarbra. Den har små hvite til rødhvite blomster i kvartslignende klaser. De trekantede fruktene som er den delen som spises, er egentlig en nøtt som smaker søktaktig. kilde

Bokhvete inneholder bl.a. mye jern, kalsium, kalium og magnesium og også mye av aminosyren lysein. Aminosyrer er byggesteinene i protein og lysein er en av de åtte essensielle aminosyrene, dvs. at kroppen ikke kan produsere den selv men må få den tilført via kosten. Smaksmessig synes jeg bokhvete minner litt om sukkererter, veldig godt! I sjokolade kamufleres dog denne smaken, og det er kanskje like greit? Det er jo ikke alt som passer til sjokolade. Bare nesten.


spiret og tørket bokhvete

Bokhvete får man kjøpt på helsekost, og det finnes som hele nøtter med eller uten skall og også som mel. Hel bokhvete som er spiret og tørket passer også kjempegodt i frokostblandinger, granolabarer, over salater og så videre. Mjuuugly har skrevet om hvordan man spirer og tørker bokhvete her, og hun har også skrevet et flott og informativt innlegg om det å lage rå sjokolade her. Verdt å lese! :)

Tilbake til sjokoladen: Jeg blandet altså bokhvete, palmesukker og kokos i den flytende sjokoladen og helte det over i en liten plastboks så det ble en sjokoladeplate. En liten halvtime i fryseren og vips: deilig, søt sjokolade med skikkelig krønsj <3


bloglovin

12 kommentarer

Andrea

25.mar.2011 kl.19:25

Yummi!

Silje Silje

25.mar.2011 kl.20:14

Du spiret og tørket den selv? Jeg vil ha sånn sjokkis!! <3

Maypia Angelica

25.mar.2011 kl.21:41

Nam!

Mjuuugly

26.mar.2011 kl.00:21

Nydelig... Har bokhvete til spiring nå jeg :D

Helene

26.mar.2011 kl.11:24

Mmmm... dette må jeg teste så fort jeg får den der bokhveten i hus... :)

Hege

26.mar.2011 kl.21:24

sv: ja, ikke sant? :-D jeg bare måtte gi etter denne gangen, gitt de økonomiske omstendighetene, hehe..

Carita

26.mar.2011 kl.22:32

Über kult, må prøve ut dette :)

Aila

26.mar.2011 kl.22:56

For en flott blogg du har. Jeg ser at alle driver og lager sjokolade nå om dagen. Jeg har fulgt med på Mjuuugly endel og det er ikke lenge før jeg kjøper rå sjokolade og kaster meg over oppgaven. sees snart igjen.
Bokhvete står herved på handlelisten! :)

frk. Kraft

27.mar.2011 kl.16:45

Åh, akkurat som Crispo, jo! Jeg elsker Crispo. Har ikke spist det siden før jul, så jeg har litt abstinenser. Da får jeg kjøpe meg bokhvete jeg også, for denne må jeg prøve.

Hege

28.mar.2011 kl.12:52

sv: ja, jeg elsker duften av Karma Kream i alle fall, så hvis parfymen lukter det samme så må jeg nesten slå til på den også :-).. Har nettopp fått litt ekstra penger å rutte med, så nå tok jeg en storbestilling fra Lush, og gleder meg som en unge til pakken kommer i posten :-D.. Håper inderlig at det kan komme en Lushbutikk til Stavanger, så jeg slipper fraktkostnader og ventetid..

Kaja - Veganerliv

28.mar.2011 kl.14:34

Å, dette ser nydelig ut!

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits