verdensbestepizza (benteblogg)


verdensbestepizzaJeg lagde det som må ha vært verdens beste pizza her om dagen. Grov bunn, masse grønnsaker, nøttedressing, pesto og hummus. Kanskje ikke det man forbinder med den tradisjonelle pepperoni pizzaen som drukner i ost, men jeg lover: dette er 1000 ganger bedre :D

Sånn lager jeg grov bunn:
- 500g mel. Jeg bruker en blanding av fint hvetemel, sammalt hvete og grovbakst. Man kan også bytte ut litt av mengden med havregryn om man vil.
- 1/2 pakke tørrgjær
- 3 dl vann
- 2 ss olje
-1/2 ts himalayasalt
- 2 ts palmesukker eller annen søtning.

Bland det tørre først, ha i vann og olje, kna godt og la deigen heve i en time. Kan se for meg at det er godt med litt friske urter i deigen også, det skal jeg prøve neste gang.

Sånn lager jeg nøttedressing/nøtteost:
- Ta to never rå cashewnøtteri blenderen, og ha i litt vann. Mengde nøtter og vann varierer du etter hvor mye du vil lage, men det skal være ganske lite vann i forhold til nøtter.
- Ha i en skvis sitronsaft, f.eks. fra en kvart sitron, en liten teskje himalayasalt og litt nykvernet pepper.
- Kjør blenderen til det blir en jevn masse og juster tykkelsen med mer vann eller nøtter, alt ettersom du vil ha den tynnere eller tykkere. Jeg synes det er greit at den er litt tyntflytende når den skal oppå pizzaen.
- Smak til med mer sitronsaft, salt, pepper og det du måtte ønske av krydder. Jeg bruker stort sett bare løkpulver, og det blir kjempegodt.

Oppskrift på pesto og hummus finner du her og her, og så kan morroa begynne: nemlig å lasse pizzabunnen med masse godt. Jeg brukte pizzasaus fra glass, cherrytomater, rødløk, sorte oliven, ananas, chaminjong, soltørka tomater og nøtteost. Stekes på 200 grader til bunn og nøttedressing er gyldne. Pesto hadde jeg på før servering, og med spinat, agurk, hampfrø og hummus som tilbehør ble det veldig, veldig godt, og veldig, veldig mettende.

Mmmm, pizza <3


bloglovin

8 kommentarer

Astrid Katrine

25.jan.2011 kl.20:52

wow den såg kjempe god ut:)

Rebecca Malin

25.jan.2011 kl.21:19

Å moms, hjemmelaget pizza er så godt! Oppdaget (føles nesten ut som jeg oppfant) gjær her i Tsjekkia her om dagen og lagde hjemmelaget pizza jeg og. Oppå hadde jeg faktisk soya "kjøtt". Har du prøvd det? Jeg hadde aldri hørt om det før jeg kom hit til Tsjekkia, så er litt nysgjerrig på om de har det i Norge.

Morsomt at du ville bli veterinær, for vet du, er ikke så lenge siden jeg ville bli fotograf. Hadde en stor (urealistisk) drøm om å bli dyrefotograf. Type eksotiske norske og utenlandske dyr. Men innså vel etter halvt år med foto at jeg ikke hadde det som trengtes, er vel litt mer realfag anlagt.

Solveig

25.jan.2011 kl.22:51

Ser nydelig ut. Har ennå ikke prøvd med cashewost, men det skal jeg jammen gjøre! ;D

Helene

26.jan.2011 kl.08:05

Den så utrolig god ut! Gjett hva jeg skal lage meg når jeg drar hjem i helgen :3

Ingvild

26.jan.2011 kl.09:31

Nam. Ser kjempe godt ut!

Andrea

26.jan.2011 kl.20:41

Den så HERLIG ut!

Tone - Hjertemat

27.jan.2011 kl.08:59

Det så helt nydelig ut! Nøtteost har jeg sett på noen blogger nå, må bare få prøvd det, altså! Genialt når man har en liten sønn som ikke tåler melk!

hybelveganer

18.feb.2011 kl.23:36

Det så utrolig godt ut! Trengte en ny pizzavariant, så denne skal jeg prøve!

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits