Middagstips? (benteblogg)


Middagstips?

Vil du ha et middagstips? Ok da: Ovnsstekte grønnsaker. Så godt, og så enkelt.

Sånn gjør du det: Legg favorittgrønnsakene dine lagvis i en ildfast form. Helst en med retromønster. Hell over litt god matolje og strø litt salt og pepper innimellom lagene. Sett midt i ovnen på 200 grader og vent til det begynner å dufte godt i hele leiligheten. Noen ganger tar det 20 minutter andre ganger 30 minutter, men det ser du. Server med f.eks. frø eller nøtter, friske urter og ristet brød.

I min form hadde jeg potetskiver, gulrot, kidneybønner, kikerter, grønne oliven, rødløk, cherrytomater og hvitløk. Hampfrø og ristet rugbrød med plantemargarin ble perfekt tilbehør. Tips: Hvis du skal bruke poteter er det lurt å koke de litt først. Mine potetskiver ble nemlig litt for harde, enda så tynne de var.

Bon appetit!


bloglovin

8 kommentarer

Eirin

10.jan.2011 kl.17:27

ja <3 Dette spiser jeg mye av, men jeg krydrer med chili, putter på litt hasselnøtter, spiser med en dæsj mager kesam eller hjemmelaget hummus :D det fine med ovnsstekte grønnsaker er at man kan variere i det uuuuueeeeendelige, med ulike grønnsaker og ulike krydder og og og, det blir alltid godt. :)

Maja Piraja

10.jan.2011 kl.17:47

Favorittmiddagen min, uten tvil. Og sååå godt med ovnsbakte tomater! :)

~Nilenna~

10.jan.2011 kl.20:25

Så godt ut. ^^ Selv om jeg egentlig foretrekker grønnsaker rå. X)

Hanne

10.jan.2011 kl.21:47

så kjempe godt ut. Min favoritt er søtpotet i slik form!

Solveig

11.jan.2011 kl.10:46

Elskser ovnsbakte grønnsaker! Yammo! Digger retro-kjøkkenutstyr. Vi har masse som vi har arvet av bestefaren til samboeren min. De er i så utrolig god kvalitet og ser bare råstilig ut, etter min smak da...hehe. Har fått kommentar om at noe av det er stygt, men se hvor jeg bryr meg! ;)

tinekatrine

11.jan.2011 kl.17:10

du inspirerte middagen våres i dag :)

trille

11.jan.2011 kl.20:58

Jeg elsker de uendelige versjonene av denne retten. Spiste rester fra helgen av min pølse- og potetgryte i dag, namme!

Det jeg har funnet ut som er lurt, er at jeg hakker opp poteten først, og setter dem i ovnen mens jeg hakker resten. En forstek på ca 10 min pleier å være perfekt!

Lady Netta

19.jan.2011 kl.21:28

Åh, det skal jeg SÅ lage :D Min skal ha rødløk, poteter, paprika, mais, sukkererter og cherrytomater, ihvertfall! Kanskje erter og? :)

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits