Noe å huske på. (benteblogg)


Noe å huske på.

En liten historie jeg kom over på fjesboka:

Thomas er den typen man elsker og hate. Han er alltid i godt humør og har alltid noe positivt å si. Når noen spør ham hvordan han har det, svarer han: "Hvis jeg hadde det bedre ville jeg vært tvillinger". Han er en naturlig inspirator. Hvis en av de ansatte på jobben hadde en dårlig dag, var Thomas der og fortalte den ansatte hvordan man kunne se det positive i situasjonen. Jeg ble nysgjerrig av å se dette, så en dag gikk jeg bort til Thomas og spurte ham: "Hvordan gjør du det?"

Thomas svarte: "Hver morgen våkner jeg og sier til meg selv: du har to valg i dag. Du kan velge å være i godt humør eller du kan velge å være i dårlig humør. Jeg velger å være i godt humør. Hver gang det skjer noe ille, kan jeg velge å være et offer eller å ta lærdom fra det. Jeg velger å ta lærdom fra det. Hver gang noen kommer og klager til meg, kan jeg velge å akseptere klagene deres, eller jeg kan velge å peke på de positive sidene i livet. Jeg velger de positive sidene i livet."

"Sikkert, men det er ikke fullt så enkelt," protesterte jeg.
"Det er det," sa Thomas. "Livet handler om valg. Når du kutter vekk all dritten, så er enhver situasjon et valg. Du velger hvordan du skal reagere på situasjonene. Du velger hvordan folk skal påvirke ditt humør. Det er du som velger om du vil være i godt eller dårlig humør. Til syvende og sist så er det ditt valg hvordan du lever ditt liv".


Mange år senere, hørte jeg at Thomas var innblandet i en alvorlig ulykke, med et fall på 20 meter fra en radiomast. Etter 18 timers operasjon og uker på intensiven, ble Thomas utskrevet fra sykehuset med skinner langs ryggen. Jeg traff ham omtrent seks uker etter ulykken. Da jeg spurte ham hvordan han hadde det, svarte han: "Hvis jeg hadde det bedre, måtte jeg være tvillinger. Vil du se arrene?" Jeg avslo tilbudet om å se sårene, men spurte ham om hva som foregikk i hodet på ham under ulykken. "Det første jeg tenkte på, var fremtiden til min ennå ufødte datter" svarte Thomas.


"Så mens jeg lå på bakken husket jeg at jeg hadde to valg. Jeg kunne velge å leve eller jeg kunne velge å dø. Jeg valgte å leve."  "Var du ikke redd? Mistet du bevisstheten?" spurte jeg.
Thomas fortsatte; "Ambulansepersonellet var fantastisk. De sa hele tiden at alt kom til å gå bra. Men da de rullet meg inn på akuttmottaket og jeg så uttrykkene til legene og sykepleierne, ble jeg vettskremt. I øynene deres sto det skrevet: "Han er dødsens". Jeg visste at jeg måtte gjøre noe."
"Hva gjorde du da?" spurte jeg.
"Vel, det var en stor brautende sykepleier der som skrek spørsmål til meg", sa Thomas.
"Hun spurte om jeg var allergisk for noe. "Ja," svarte jeg.
Legene og pleierne stanset opp mens de ventet på svaret mitt.
Jeg trakk pusten og ropte: "Tyngdekraften".
Gjennom latteren deres sa jeg til dem: "Jeg velger å leve. Operer meg som om jeg er levende, ikke død". Thomas overlevde takket være legenes dyktighet, men også på grunn av sin fantastiske holdning.

Jeg lærte fra ham at hver dag kan vi velge å leve helt. Holdning er, tross alt, ALT.


Bekymre deg derfor ikke for morgendagen, for morgendagen vil bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. Egentlig er dagen i dag den morgendagen du bekymret deg for i går.

Kanskje det viktigste budskapet som finnes: Dagen i dag er ikke mer enn hva vi gjør den til. Livet er ikke mer enn hva vi gjør det til. Alle er vi selv ansvarlige for vår egen lykke, ingen kan være lykkelig for deg. Så enkelt, men likevel så vanskelig.

- Og midt på natten våknet jeg. Lamslått av tanken på at den eneste i verden som skal leve mitt liv er meg.
Erlend Loe

- Det er svært få mennesker som virkelig lever i dag - de fleste forbereder seg på å leve i morgen.
Jonathan Swift

- Å leve er å gjøre seg selv sårbar. Derfor velger så mange å holde seg i live fremfor å leve.
Jan Vincents Johannessenbloglovin

11 kommentarer

KAYSO

24.aug.2010 kl.13:56

Utrolig flott innlegg! Merker jeg får litt vondt imagen av mye som står her! Jeg er vel et prakteksempel på den som forbereder seg på å leve i morgen... Jeg hadde nok aldri kunne hatt den samme livsgnisten som han der, jøss sier jeg bare, men så sant! en har et valg. Men valgene er ikke alltid like enkle da de kan påvirke andre. Din lykke kan bli andres ulykke osv.

astrid katrine

24.aug.2010 kl.14:08

urolig fint og rørande:) hadde ønskt eg va sånn:)

Olof

24.aug.2010 kl.16:41

sv. tack! ja visst, eller hur mycket är studentpris ungefär? ;) haha.

IdaPida

24.aug.2010 kl.17:44

dette er så sant og så inspirerende.

Kjempeflott historie, og takk for at du ville dele den med oss.

Jeg trenger ihvertfall slike påminnelser innimellom eller egentlig ganske ofte

Henriette

25.aug.2010 kl.11:04

Oi, eg fikk frysninga av den fine historia, absolutt nåke å ta med seg vidare! :)

astrid katrine

25.aug.2010 kl.13:31

sv: ja. skylle med sterilt saltvann:) dete jo for å sjekka om an e inne i årå:) hvis an ikkje e det får du et lite ødem på håndå:P

men de har nok trykka hardt då, for det ska ikkje gjør vondt. de fleste seie at det føles kaldt oppeøve armen:)

Maiken - med I

25.aug.2010 kl.14:09

den har jeg hørt tidligere! Den er sykt bra :)

Maiken

25.aug.2010 kl.14:17

Fint innlegg :) får jo nesten tårer i øynene av en så fin historie (som ender så godt liksom!) :)

Silje Silje

25.aug.2010 kl.20:19

sv: Ja skal prøve å komme meg opp tidlig å dra bort på nav og høre om jeg kan få meg et møte med noen som kan gi meg litt svar i morgen.

Fotograf Ida Linge

02.sep.2010 kl.14:48

nydelig bilde

Lady Netta

04.sep.2010 kl.13:33

Utrolig fint innlegg, elsket sitatene nederst, de er så sanne.

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits