Ny start, maten min. (benteblogg)


Ny start, maten min.

1. Rensende drikk med chia. Ett glass vann, saften fra en kvart sitron og to teskjeer chiafrø. Drikker et glass hver dag, enten til frokost eller til kvelds.
2. Take-away mat fra Persilleriet. Wrap med råkostsalat og hummus, grønnsaksburger (?), ris, kokte gulrøtter og kikerter i tomat/salsa-ish saus.
3. Fruktsalat! <3
4. Grønnsaksbiff (Familjen Dafgård, finnes i frysedisk på helsekost og noen store matbutikker), ovnsbakt gulrot, chili, løk og hvitløk og fersk spinat.
5. Grovt rugbrød med Streich smørepålegg (basilikum smak), agurk, gressløk og cherrytomater. Streich smørepålegg er kjempegodt! Helt vegansk og kjøpes på helsekost. Finnes også med paprika.
6. Grønn smoothie. Eple, brokkoli, spinat, eplejuice og det grønne superpulveret Best of Greens. Herlig smoothie med smak av eple og grønt og masse god tyggemotstand. Jeg drikker/spiser en sånn hver dag, enten til frokost eller til kvelds.

Noe av det jeg har spist den siste uka. Best of Greens er forresten et grønt pulver som er lagd av grønnsaker både fra land og hav, og som inneholder masse næringsstoffer som er bra for kroppen. Pulveret går under betegnelsen supermat, og for å gjøre det enkelt for meg selv siterer jeg Silje fra dette innlegget:

Fellesnevneren for de grønne pulverene i denne miksen, fra gress, spirer og alger, er at de inneholder et overlegent innhold av næringsstoffer. Mineraler som jern, magnesium, kalsium, kalium, kobber, sink, fosfor, aminosyrer (også de 8 essensielle, altså fullverdig protein), C-vitaminer, betakaroten og masse B-vitaminer (inkl B12) og klorofyll som transporterer oksygen rundt om i kroppen, renser og avgifter.

Ingen grunn til å ikke ta det med andre ord :) Nå er det snart en uke siden jeg satte meg som mål å spise sunnere og mer vegansk, og jammen har jeg vært flink! Jeg har holdt meg helt unna godterier (unntatt på lørdag, da er det lov), jeg har spist masse grønnsaker, drukket rensende chia drikk og grønn smoothie hver dag og jeg har ikke tatt et eneste glass melk. Den største utfordringen har vært å holde seg unna godis på jobben, hvor det flommer over av gratis sjokolade og vingummi - det var en skikkelig prøvelse for viljestyrken, men jeg klarte det! :D

Nå venter senga, og i morgen er første feriedag. Herlig!bloglovin

15 kommentarer

åh. tror jeg skal forsøke å overtale mamma til å bli vegeterian(?).. maten min hadde vert mye mer fristende om det var noe slikt på tallerkenen. hah :)

Charlotte Åsland Larsen

09.aug.2010 kl.08:50

himmeloghav. bloglovin har tydeligvis samarbeida lite i det siste. hengt seg litt opp. for plutselig fikk jeg opp en hel haug med innlegg fra deg. tenkte bare du hadde blogga veldig lite, men det hadde du jo ikke ;)

du er så flink! så fort jeg kommer opp til trondheim og ikke blir fora av mams og paps lenger, så skal jeg også kjøre i gang et langt bedre kosthold. kan nok ikke måle seg med ditt, men jeg skal hvertfall spise langt sunnere og kutte ned på kjøtt :) da vi var i hellas fikk vi mye god vegetarmat, så jeg har tenkt å spore opp oppskrifter og eksperimentere litt på kjøkkenet ;)

astrid katrine

09.aug.2010 kl.10:09

namnam! såg ut som det va mye godt der:)

Silje Silje

09.aug.2010 kl.10:54

Åh, jeg vil ha take-away fra persilleriet! Eller spise der, samma det egentlig. Lurte på å spise indisk i morgen, men jeg er så full av dritmat fra helga at jeg har ikke lyst på. ÅH, kanskje vi skal spise lunsj på persilleriet i morgen etter foto?? Var maten god nå?

anne marit

09.aug.2010 kl.11:15

Så spennende med sånn fancy mat. Jeg forsøker også å legge om litt kosthold om dagen, fordi det i bunn og grunn er litt vanskelig å spise laktosefritt når man velger mellom vanlig, kjedelig mat. Og det fungerer faktisk bra : )

Kaja

09.aug.2010 kl.12:37

Så flink du er! Maten ser kjempegod ut :)

Silje Marlen

09.aug.2010 kl.13:28

Veldig kjekt å ha en sånn bok, jeg samler opp mye bilder jeg finner på nettet, men det blir ikke helt det samme med bilder på en mappe på pc'n, bedre og ha det fysisk syns jeg. :)

Fine bilder på femelle forresten! ^^

Maja Piraja

09.aug.2010 kl.15:53

Åh, take-awayen fra persilleriet ser himmelsk ut! Kunne ønske vi hadde noe sånt i Bergen, det blir mye pizza, kinamat og burgere når man er lat.. Du har jo blitt superspiser du, dette var dødsinspirerende!

Linn

09.aug.2010 kl.18:36

Den fruktsalaten så noe så innmarri god ut!

Jane

09.aug.2010 kl.22:26

Ser veldig godt ut den maten der, både for øye og kropp :)

Chiafrøene, knuser du de før du har de i sitronvannet?

bente

10.aug.2010 kl.11:28

Jane: Nei, i denne drikken bruker jeg de hele. Tror det er meningen at de skal skli rett igjennom systemet for å rense opp :) Men i smooties og andre ting knuser jeg de først.

bente

10.aug.2010 kl.11:30

Silje Silje: En smule sent svar, men jeg blir gjerne med på Persilleriet hvis jeg er i form til det :D (er litt småsjaber). Maten var kjempegod!

bente

10.aug.2010 kl.11:33

Charlotte Åsland Larsen: Lykke til med nytt kosthold! :D det er jo faktisk ganske gøy, iallefall når man tar seg tid til å finne inspirasjon og eksperimentere litt. Og ikke minst planlegge: slik at osteloff og mariekjeks ikke blir nødløsning når man plutselig blir sulten. Den fella har jeg ofte gått i før iallefall :P

Ida Marie

10.aug.2010 kl.22:37

NAM <3

det så utrolig godt ut i tillegg til å være sunt, kreativt og, skal jeg være sunn blir d bare salat vettu hehe..

vaarloek

26.aug.2010 kl.17:57

MMM

herregud, jeg elsker mat! noen ganger tror jeg ikke det finnes mer matgale/glade folk enn veg(etetari)anere. ;)

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits