Og turen går til Praha! (benteblogg)


Og turen går til Praha!

Den 6.desember reiser jeg, kjæresten, to av mine beste venninner og deres utkårede til Praha. Jeg har aldri vært der før, men jeg har hørt mye bra om byen, og spesielt om julemarkedet de har hvert år. Gjett om jeg gleder meg! Det gikk faktisk opp for meg først i går at det bare er en og en halv uke til vi reiser... Owæh! Jeg var overbevist om at det var minst tre uker igjen. Nå kan jeg jo faktisk begynne å tenke på hva jeg skal pakke, arti arti! :D Jeg har store planer om å kjøpe flertallet av årets julegaver der. Problemet er bare at jeg ikke helt vet hva de selger, annet enn krystall, så det er litt vanskelig å planlegge på forhånd. Men vi satser på at min impulsive shoppingsans redder meg ;)

page2


Her er to artikler om juleshopping i Praha: Den ene er fra kvinneguiden.no og den andre er fra adressa.no. Begge artiklene nevner lave priser som en grunn til å handle julegaver i dan Tjekkiske byen, men jeg har hørt fra flere bekjente at prisnivået stort sett er som i Norge. Jeg antar at man må finne lokale butikker, kanskje litt utenfor turistområdene, skal man gjøre noen virkelige kupp. Prisene på H&M der vil sikkert ikke skille seg nevneverdig ut fra prisene på H&M her. Men øl er uansett billig: en halvliter koster fra 4 til 10 kroner. Bare dèt er jo grunn nok til å reise ;)

Jeg blir kjempeglad for tips om hvor man bør handle, hvor man bør spise og hva man bør se! Så dersom du har vært i Praha kanskje du har noen anbefalinger?

Nå er det ukens fotokurs som står for tur, og til alle kursdeltakere: Pass opp, jeg har spist et tonn med hvitløkssmør til middagen! Muhahaha...!
bloglovin

6 kommentarer

Kayso'n

26.nov.2008 kl.18:44

Ei venninne av meg var akkurat i Praha, og kunne si at det er et MUST å dra på torget inne i sentrum der da.. ellers var det mange flotte plasser, også skrøt hun veldig av et spisested dere må prøve: midelalder taverna eller noe, husker ikke helt navnet. Var sånn middelalder stil hvor en får servert mat på gammeltvis, med masse underholdning, mjøød osv, virket veldig gøy utifra bildene =) Men tror dere på en måte må "melde dere på" der, for det er til visse tider alt med underholdnignen og slikt.

ceciliek.

26.nov.2008 kl.19:17

Jeg elsker Praha!! Jeg har egentlig ikke så mange tips, men butikken New Yorker kan ha mye fint eller mye stygt, billig er det iallefall :D Et tips jeg har er imidlertidig thai massasje! Jeg og Karoline (karalain.blogg.no) prøvde massasje etter timesvis med vandring i byen, og my GOD. Kjempebillig og DEILIG. Et massasjested ligger på det store torget i gamlebyen, rett bort fra Swarowskibutikken, opp en trapp til herligheten! Selvfølgelig anbefales krystall selvfølgelig :)Kos dere i Praha . drikk masse Pivo :D (tror jeg det heter :P)

Mia

26.nov.2008 kl.22:08

Takk for kommentar! :)Har alltid hatt lyst til å dra til Praha, særlig i juletiden. Ser så koselig ut der :)Fine bilder du tar btw^^

Kayso'n

26.nov.2008 kl.22:16

ah, kan tenke meg at du opplever det hvis du jobber på en slik plass ja. Hehehe, det er så vanskelig synes jeg, å finne en som passer til meg. For jeg kjenner det jo ikke like godt selv som andre gjør på meg kind of - men elsker D&G - the one da! all time fave! :D Får ikke bestukket deg til å fikse den på rabatt til meg da? hihhiiihi

Lady Netta

27.nov.2008 kl.18:43

Awww, så heldig du er! Har alltid hatt lyst til å dra til Praha:D Virker så utrolig koselig der. Jeg skal selv til København en dagstur i midten av desember, og gleder meg kjempe mye! Er så gøy å ikke bare se hvordan julegatene er pyntet i Oslo og Lillestrøm (i mitt tilfelle), så gleder meg :) Du får ta masse bilder der og legge ut da! :)

Arne Helleberg

11.apr.2009 kl.18:52

Hei Bente, mye nyttig informasjon du serverer oss "tittere" Jeg lurer på om du kan anbefale et fotokurs i Praha sept okt, dette året, ca 1 ukes kurs..Send gjerne svaret på e-post HilsenArne

Skriv en ny kommentar

Related Posts with Thumbnails
hits